Pasi Sormusesta HIFK:n päävalmentaja

  • 91 842
  • 225
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Veikkaus: ei saa kenkää, vaan onnistuu tehtävässään.

No sitten vaan arvio siitä, mikä luetaan onnistumiseksi päävalmentajana? Laitan oman veikkauksen ja minimi tavoitteen:

Runkosarja:

kuuden joukkoon, tavoite saavutettu.

Play offit:

tippuu puolikkaissa (jälleen), tavoite neljän joukkossa.
tässä on kuitenkin varaus suurellekin yllätykslle, nää pelit kun ovat myös henkimaailman juttuja...
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Ja meidän valmentaja on myös loikkari ja Juudas. Pasi Iskariot

Sen verran palaan 90-luvun puolivälin asioihin, että kyllä Pasi Sormusen silloinen siirto Jokereihin menee täysin Frank Mobergin piikkiin. Maajoukkuetason miehelle tarjottiin IFKssa silloin B junnun liksaa.
Kiitos ja anteeksi. Jatkakaa
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pasi Sormusen näytöistä valmentajana en osaa sanoa mitään, mutta sen verran monta peliä miehellä on liigatasolla ja maajoukkueessa, että voisin kuvitella jonkinlaista ymmärrystä lajista kuitenkin olevan.

Valitettavasti pelatut pelit liigassa, maajoukkueessa tai NHL:ssä eivät takaa yhtään mitään, kun puhutaan valmentamisesta. Luulisi esimerkiski Esa Tikkasella olevan suurikin ymmärrys lajista, kun on 5 Stanley Cup sormusta ja kaikki maailman kokemus pelistä nimeltä jääkiekko. Silti mies on penkin takana lähinnä vitsi tai show-kikka.

Sormusesta en osaa oikeasti sanoa yhtään mitään. Positiivista on se, että on entinen HIFK:n pelaaja, joka todella tietää mihin tehtävään hän on astumassa. Maalaisilla on HIFK:ssa aina vaikeampaa.
 

MoBi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flintstensstigen Idrot Förening Kamrater
Tuohon julkistukseen voi suhtautua rauhallisen odottavasti.

Se mitä itse odotan juuri nyt (ja laitoin sekuntikellon päälle mittaamaan reagointiaikaa) on Sihvosen Petskun SKANDAALI-kirjoitus (tai sitten otskkona on "pyllistys ammattivalmentajille" tms...). Kävi näet jälleen niin, että Suomen paras omasta-mielestään-paras-petteri jäi valitsematta tehtävään.

Matikainen RIP. Voinkin peruttaa kanta-asiakkuuten "Petulle kenkää" ketjsuta näihin kuviin ja tunnelmiin Norenskjöldinkadulta...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
En haluaisi olla pahanilmanlintu mutta onko lähihistoriasta esimerkkejä siitä että oma "kasvatti" valmennuspuolella olisi onnistunut heti kotiseurassaan? Tarkoitan siis tällaista Sormusen tyylistä kokematonta valmentajaa joka on ensin valmentanut jotain junnujengejä ja siitä sitten pikku hiljaa nostettu liigakakkoseksi ja sen jälkeen suoraan oman seuran päävalmentajaksi? Epäonnistuneita esimerkkejähän löytyykin sitten vaikka nyt Wade Immonen/Jokerit ja Mikko Haapakoski/Kärpät.

Jaa, mutta eipä sitä tarvitse palata oikeastaan kuin muutama kuukausi taaksepäin jolloin Jyrki Aho voitti Jypin kanssa mestaruuden ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan. Aholla oli kuitenkin kokemusta Dufvan jengeistä jo vuosikausilta (alkaen Jukuriajoilta jo) aiemmin ja hän sai periaatteessa valmiin paketin käsiinsä.

Veikkaan kuitenkin että Sormusen taival ei kovin kauaa IFK:ssa tällä erää kestä. Heitetään villi veikkaus: joulukuun alkuun asti.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Valitettavasti pelatut pelit liigassa, maajoukkueessa tai NHL:ssä eivät takaa yhtään mitään, kun puhutaan valmentamisesta. Luulisi esimerkiski Esa Tikkasella olevan suurikin ymmärrys lajista, kun on 5 Stanley Cup sormusta ja kaikki maailman kokemus pelistä nimeltä jääkiekko. Silti mies on penkin takana lähinnä vitsi tai show-kikka.

Tähän sama, ei ne Wadenkaan pelimäärät ja saavutukset niin kovin heikkoja peillisesti olleet sen lisäksi pelaajana Wade on Jokereissa erittäin arvostettu silti tulos oli valitettavasti jotain ihan muuta. En tuomitse Sormusta mutta sanotaan näin että luotan enemmän Lämsään mutta kun usko Lämsäänkään ei ole vielä suuren suurta niin valmennuksen osalta molemmilla on aika isoja kysymysmerkkejä ilmassa.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos järjellä ajattelee, niin kyllähän Soppa oli ainakin ensi kaudeksi paras vaihtoehto. Hän tuntee pelaajat, on ollut Petun ja Nybarin kanssa kokoamassa ensi kauden jengiä, eli kaikki on tuttua.

Sopimus on vielä hyvä. Mikäli onnistuu, voi hyvin jatkaa, jos ei onnistu -> ensi kaudella tulee valmentaja paremmalla ajalla joukkueeseen. Eikä tarvitse mitään parin viikon hätäratkaisua ottaa sisään.

Pääasia on se, että tämä asia on nyt päätöksessä spekuloinnin osalta ja nyt joukkue pääsee keskittymään pelaamiseen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjoitin, että uskoisin Pasi Sormusella olevan jonkinlaista näkemystä lajista. En suinkaan kirjoittanut, että Pasi Sormunen on valmentajana ylivertainen, koska hänellä on suht mittava pelaajaura takanaan. Voisin kuvitella, että Ville Peltonen, jolla on sanottu olevan poikkeuksellisia lahjoja pelin ymmärtämisestä, olisi ilmoittanut Tom Nybondakselle, mikäli Pasi Sormusesta ei missään nimessä päävalmentajaksi olisi. Ville Peltosen taktisia näkemyksiä kukaan tuskin kiistää, vaikka Villellä ei valmennuksesta taida olla muita näyttöjä kuin kesäiset kiekkokoulut.

Voi mennä Sormusen kanssa vituiksi tai sitten ei. Ei voi vielä tietää. Pidän hänen signaamistaan kuitenkin jo lähtökohtaisesti parempana kuin jonkun random-havumetsähyypiön kiinnittämist' Kanadan Turusta.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peukkuja pystyyn

Osallistun tähän huutoäänestykseen toteamalla että hyvä päätös. Veikkaan että siitä alkaen kun Petun tulevasta venäjädiilistä oli HIFKin sisällä tieto (ja uskon sen olleen paljon aiemmin kuin pari viikkoa sitten) on Soppakin alkanut henkisesti valmistautua tulevaan pestiinsä - ainakin vakavastiotettavana kandidaattina. Lienee joutunut myös "työpaikkahaastatteluun" eli vakuuttamaan seurajohdon (johon lasken Villenkin epävirallisesti) siitä että hän pystyy homman klaaraamaan.

Suosin ajatusta, että nostetaan uusia yrittäjiä kehiin, tuodaan valmentajakentälle lisää kilpailua ja haastajia eikä HIFKin tarvitse aina olla se, joka ostaa muualta menestyneen valmentajanimen kaikkini yliodotuksineen.

Sopan etuna on myös se, että tulee vähemmissä paineissa kuin ehkä aiemmin tiedotettuna kruununprinssinä.

Miinuksena tietysti se, että hän on alkuperäinen Juudas.
 

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Solifer miehemme karkasi sitten keulimaan isommille kylille. No, on ne mopopojat ennenkin päristelleet toisiin pitäjiin erinäisten asioiden perässä.

Mutta, että Soppa puikkoihin? Jotenkin pidän kuitenkin ajatuksesta, ainakin nopeasti ajateltuna. Arvelen miehen kaikessa näkymättömyydessään tekevän ainakin jonkinmoiset Ahot. Ja mitä nyt Kollien pelejä näki, niin kyllä miehellä oli ideaakin pelin suhteen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Milloin HIFKissä on muuten viimeksi ollut keltanokkavalmentaja? Siis tällainen tyyppi, joka ei ole valmentanut päävalmentajana peliäkään liigassa.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
En tuomitse Sormusta mutta sanotaan näin että luotan enemmän Lämsään mutta kun usko Lämsäänkään ei ole vielä suuren suurta niin valmennuksen osalta molemmilla on aika isoja kysymysmerkkejä ilmassa.
Mielestäni sekä Jokerit että HIFK raikastavat ilmapiiriä valkkuvalinnoillaan. "Piiri pieni pyörii"-leikki on jatkunut vuosia ja samat valmentajat ovat pyörineet vuodesta toiseen, jengistä toiseen ihan kuin muita vaihtoehtoja ei olisi olemassakaan. Samat tyypit ovat myös asiantuntijoina kaikissa lätkäohjelmissa kertomassa ennalta arvattavia yllätyksettömiä mielipiteitään, joka - yllätyksettömyys - näkyy myös peleissä. Suikkanen on ollut viime vuosien ainoa uusi valopilkku - ja Lauri Marjamäki.
Toivotaan Sopalle ja muille rookie-valkuille menestystä ja toivottavasti tämä näyttää tietä myös muille uusille nimille SM-liigaan. Rohkeutta muillekin seurajohtajille valkkuvalintoihin !
Täytyy muistaa, että jokainen aravirta-jortikka-jalonen on ollut joskus ensimmäistä kertaa ykkösvalmentajana ; jokainen on joskus aloittanut jostain ja jokaista on joku haukkunut "mitä tollasta kokematonta valittiin meidän jengiin".
 
Viimeksi muokattu:

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Kannattaa kääntää tilanne hetkeksi päälaelleen ja miettiä kuinka "suurta rohkeutta, kuten pohjois-koreassa yleensä" ja rakkautta joukkueeseen Sormunen osoittaa ottamalla vastaan päävalmentaja -pestin. Hän varmaan tietää yleisen mielipiteen tason, jos IFK taistelee sijoista 8-12. No, ensi kaudella sitten Shedden/Peltonen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Luulenpa että Nybari katselee kuinka Soppa pärjää ja samalla odottelee perselleen menon varalta, että joku vakavasti otettava nyt sopimuksen alaisena oleva valmentaja saa jostain kenkää.

Mikäli Nybari tosiaan näin toimiin, niin hän on ammattitaidoton.

Minusta Sormusen sopimus edustaa nykysuuntausta, jossa seurat pyrkivät kasvattamaan myös valmentajat omasta organisaatiostaan. Kivi, Marjamäki, Lämsä ja nyt Sormunen, ovat hyviä esimerkkejä nuorista valmentajista. Sormunen tuntee organisaation, pelaajat ja pelitavan, nythän kyse on johtajuudesta, jonka avulla saa joukkueesta maksimin irti.

HIFK organisaationa on tietysti haastava ns. valmentajakasvatukseen. Mikäli homma ei toimi, seurasta löytyy se Brewerin-kiekkokoulun telaketjuosasto, joka haikailee Äijää aitioon. Ja tämän osaston kärsivällisyys kestää yhtä kauan kuin konjakki ja pikkusikari erätauolla.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Sopan valinta päävalmentajaksi oli varmastikin helpoin ratkaisu kaikkien kannalta, mutta nähtäväksi jää oliko se paras?

Pelitavallisesti mennään siis edelleen Pennasen tahdissa ja toivotaan, että Petun viime kauden peluutusveivailu ja kaikenlainen bottomless metsuri-meininki sotki hyvän systeemin? Pahintahan tässä kohtaa olisi se, että pelitapa ei edelleenkään toimi ja koutsin kokemattomuus / auktoriteetin puute korostavat noita ongelmia...

Any way, Pasi Iskariot (juu, muistan sen lakanan) on mielestäni ollut yksi tulevaisuuden valmentajanimiä liigaan ja annetaan kundin nyt ottaa homma näppiin ennen kuin tuomitaan tai aletaan sen suuremmin ylistämään!

Toive, Pasi => se on MIESTEN PELI !!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämähän on ehdottomasti järkevin tapa toimia tässä vaiheessa. Turha tänne olisi raahata mitään toivotaan toivotaan valmentajaa jostain rapakon takaa tekemään uusia piruetteja. Sopan ollessa päävalmentaja saadaan sitä jatkuvuutta joukkueeseen joka on hyvä asia. Toivottavasti Soppa nyt hoitaa homman himaan, minä ainakin annan täyden tuen Sopalle. Ei helppo paikka, mutta onnistuessa mies lyö itsensä läpi valmentajana.
 

Isabella#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmala och Solna
Tässä tilanteessa IFK voi oikeastaan vain onnistua. Kutakuinkin samlla viivalla ollaan Ilmalassa "uudet" ukot aitiossa!
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Toive, Pasi => se on MIESTEN PELI !!

Samaa mieltä tästä. Joukkue on rakennettu suoraviivaiseen pystysuunnan kiekkoon, joten turha siitä on mitään kalpaa tehdä pelitavallisesti. Toivottavasti Sormunen tämän tiedostaa ja Pennanen myös. Muussa tapauksessa tulee taas hankalaa.
 

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivon Sopalle ja Pennaselle menestystä. Katsotaan jouluun asti kuinka homma lähtee toimimaan, jos lähtee.

Käsittääkseni "kapinakenraalit" peltonen&söde ovat Sormusen tukena tässä ;)

Enkä kyllä ymmärrä tuota henkselien paukuttelua naapurista, eipä se Lämsäkään mikään varma voittaja ole..
 
Viimeksi muokattu:

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Kyllähän tässä on nyt WTF-fiilikset. Ilmassa on katastrofin ainekset, toivottavasti olen väärässä!
 

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täältä täysi tuki Sormuselle. Pidän edelleen lottovoittona, että päästiin eroon Matikaisesta.
 

HIFK Keiju

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sormusesta hyvät kutinat. Yhtään hänen valmentamaa peliä en ole nähnyt, mutta jotenkin tuntuu, että suomalainen valmennuskoulutuskin on kehittynyt vuosien saatossa ja on aika antaa uusien tuulien puhaltaa.. mikäli ne ovat Sormuseen tarttuneet. Mielenkiinnolla odotan syksyä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen edelleen uutista hetkisen maisteltuani tyytyväinen tilanteeseen.

Eilen sitä mietiskelin kun valmentaja-asia kävi ohimennen mielessäni, että minun mielestäni olisi sääli jos paikalle raahataan esim. joku täkäläiseen kulttuuriin ja jopa paikallisiin pelaajiin täysin perehtymätön ulkopuolinen AHL-koutsi tai muu pohjois-amerikkalainen kaveri.

Sieltä on muutenkin jotenkin helvetin helppo tulla tänne raivoamaan tai vaikka ryyppäämään ja johtamaan projektia, ja lähteä sitten epäonnistumisen hetkellä kiitämään asenteella vittuakos tässä, vaihdetaanpa taas mannerta kun ei lähtenyt käyntiin.

Jotenkin on luottavaisempi fiilis jengin yhtenäisyyden ja kaikkien sitoutumisen kannalta, että omasta organisaatiosta nostetaan kaveri vastuuseen tutusta kokoonpanosta, sillä vaikka tässä on omat riskinsä Sopan kokemattomuuden vuoksi niin aika helvetinmoiset riskit on myös jonkun täysin liigakaukaloissa kokemattoman jenkki- tai kanukkivalmentajankin kanssa.

Katsotaan miten käy ja toivotaan Sormusen ryhmälle parasta, mutta ehdottomasti parempi näin kuin että joku uusi "sattumanvarainen" pohjoisamerikkalainen olisi astellut elvistelemään kuninkaallisen IFK:n tiloihin ja aitioon. Nyt siellä osataan enemmän kunnioittaa sitä mitä käsissä on, ja mitä pelissä on oman persnahan ja uran suhteen jos homma ei futaa.

Ison motivaation kautta koko porukka kopissa yhteen hiileen ja kohti kattilaa viimeistään 2014.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös