Paras kitaristi?

  • 24 575
  • 155

Paras kitarist?

  • Steve Vai

    Ääniä: 8 2,7%
  • Yngwie Malmsteen

    Ääniä: 10 3,3%
  • Eddie Van Halen

    Ääniä: 28 9,3%
  • Michael Angelo

    Ääniä: 3 1,0%
  • Joe Satriani

    Ääniä: 8 2,7%
  • Eric Clapton

    Ääniä: 20 6,7%
  • John Petrucci

    Ääniä: 12 4,0%
  • Timo Tolkki

    Ääniä: 3 1,0%
  • Aleksi Laiho

    Ääniä: 31 10,3%
  • Muu?

    Ääniä: 177 59,0%

  • Äänestäjiä
    300

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Peter Green on tosi mahtava kitaristi. Kuunnelkaa hänen Fleetwood Macin matskua. Todella mahtavaa bluesia. Hän kirjoitti Black Magic Womanin, jonka Santana "omi".

Gary Moore. Toinen mahtava kitaristi.

Ritchie Blackmore. Rainbow ja Deep Purple kertovat tarpeeksi.

Nimiä riittäisi vaikka kuinka. Mikä tekee loistavan kitaristin? Jotkut pitävät muutaman soinnun bluesista, kun taas jotkut pitävät shreddereistä jotka soittavat 64 osanuotteja 200 beatin tahdissa. Kauneus on katsoja silmässä.
 

pykli

Jäsen
Brian May. Kuulostaa hyvältä, soundimaailma mahtava, vikkeläsorminen vielä yli viisikymppisenä.

--- pykli
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Roope Latvala, Tom Morello, Kerry King, "Dimebag" Darrell, Tony Iommi...
 

topivl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fripp

Robert Fripp soitti jo 70 luvulla niin ilkeällä saundilla ja niin kirskuvasti, että siinä jää pahat hevijätkät kauaksi taakse. Lisäksi mies on myös teknisesti taitava. Kuunnelkaa maailman ensimmäiseksi progelevyksi tituleerattu in the court of the Crimson King tai saatanan pelottava Red. King Crimsonia siis..
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Robert Fripp

Itse arvostan King Crimsonia ja Frippiä, mutta en "kitarasankaruuden" pohjalta (vaikkakin Frippin kitarointi tosiaan oli <i>vähintäänkin</i> omaperäistä ja soundikuvaus "ilkeä" sattuu naulankantaan), vaan hienon ja hillittömän musiikin.
Vaihtelut uskomattoman upeista melodioista ja seesteisistä tunnelmista täydelliseen, katatoniseen kaaokseen, sekä vaikkapa takaisin - ja samassa biisissä, totta kai.
Hyvin, hyvin 70-lukulaista... ;)

Parhaat KC-levyt muuten mielestäin ovat: <b>Lizard</b> ja <b>Islands</b>.

Siitä vain immeiset nautiskelemaan!
 

topivl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Robert Fripp

Viestin lähettänyt käyttäjä Heretic
Itse arvostan King Crimsonia ja Frippiä, mutta en "kitarasankaruuden" pohjalta (vaikkakin Frippin kitarointi tosiaan oli <i>vähintäänkin</i> omaperäistä ja soundikuvaus "ilkeä" sattuu naulankantaan), vaan hienon ja hillittömän musiikin.
Vaihtelut uskomattoman upeista melodioista ja seesteisistä tunnelmista täydelliseen, katatoniseen kaaokseen, sekä vaikkapa takaisin - ja samassa biisissä, totta kai.
Hyvin, hyvin 70-lukulaista... ;)

Parhaat KC-levyt muuten mielestäin ovat: <b>Lizard</b> ja <b>Islands</b>.

Siitä vain immeiset nautiskelemaan!

Itse arvostan kyllä Crimsonia juuri samoista asioista, kuin yllä luettelit. Mutta koska keskustelun aihe oli kitarasankaruus, toin sitä puolta esille. Niin ja hassuja muuten nämä makuasiat. Itse pidän juuri Lizardia ja Islandsia Crimsonin heikoimpina (tosin ei missään nimessä huonoina!) levyinä.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noista vaihtoehdoista parhaaksi näkisin John Petruccin (np. Dreatm Theater - As I Am). On muuten jokseenkin järjetöntä vertailla keskenään vaikkapa Kerry Kingiä ja Eric Claptonia, vedetään selkeä viiva kahden erilaisen musiikkityylin väliin. Ulkomaalaisista kitaristeista fanitan mm. James Hetfieldiä. Mies soittaa todella alhaalta, enkä kertakaikkiaan pysty käsittämään miten hän pystyy soittamaan niin nopeasti pelkillä downstrokeilla. Muita ulkomaalaisia sanoakseni; Stefan Elmgreen, Daron Malakian, Noosen jo mainitsema Jon Schaffer, Janick Gers, Kerry King, Martin Henrikkson.. Näitä riittää, joku ihastuttaa soittotaidoillaan, toinen vaikuttavalla live-esiintymisellä. Kotosuomen parhaat kitaristit ovat metallin puolelta kiistelemättä Roope Latvala sekä Aleksi Laiho, jonka soittotaito on kehittynyt huomattavan paljon Something Wildin ja Hate Crew Deathrollin välillä. Myös Diablon Marko "Kuula" Utriainen hallitsee niin soittamisen, kuin biisien kirjoittamisenkin.

[edit: typo]
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Sanoisin, että kokonaisuutena Robert Fripp (http://www.king-crimson.com/kcrff.html) on paras: uskomattoman tekninen kitaristi, joka pystyy soittamaan kelvollisesti jokaista tyylisuuntaa, musiikinteorian osaaminen yltää huipputasolle (suorastaan nerokkuuksiin kaikkine polyrytmisine kuvioineen yms..), laitteisto, jonka kautta kitaran ääni tulee on viety viimeiseen asti (eli mies on myös melkoinen soundispesialisti).. Omaperäisyys tuo myös roiman määrän lisäpisteitä ja erottumisen tilutilu-massasta. Viimeisinpänä kunnianosoituksena mainittakoon miehen liittyminen G3-kiertueen kitaristeihin, johon ei varmaan mitään aloittelijoita otetakaan.

Muita hyviä on paljon: Jeff Beck, Adrian Belew, Dave Gilmour, Steve Lukather, John MacLaughlin, Marc Ribot, Mike Stern jne...
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Riippu vähän, mitä ominaisuuksia tarkoitetaan.

Soolot
Randy Rhoads. No question about it. Esim. Mr. Crowleyn viimeinen soolo on huikea.

Riffit
James Hetfield. Tätä ei varmaan tarvitse hirveesti selitellä. Metallican tuotanto puhukoon miehen taitojen puolesta.

Kokonaisuus
Jerry Cantrell. Loistava biisintekijä, soolot ovat "aistikkaita" ja riffit vetävät mukaan.

Ja tässä on vain ne, joista eniten pidän. Hyviä kitaristeja on niin pajon ja on mahdotonta sanoa, kuka heistä on paras.

Slayerin King & Hanneman ovat ihan oma luokkansa. Soolot ovat mitä ovat, mutta ne riffit. War Ensemble on hyvä esimerkki. Hikihän siinä tulee kuunnellessakin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sepi Kumpulainen
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Syvä huoh, äänestyksessä jotain keppiveikkoja mutta se kitaristi jätetty pois. My vote goes to Jimi Hendrix.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Oma kumarrus menee eniten vanhojen levyjen perusteella Iommille, Van Halenille, Gilmourille, Blackmorelle, Claptonille ja Pagelle.

Suomesta Petri Walli ja Rekku Rechardt. Laiho on hyvä mutten ole kuunnellut tarpeeksi Bodomia voidakseni sanoa yhtään mitään.

Mutta jos pitää miettiä näistä tai muista sellainen joka olisi tehnyt jotain todella mielenkiintoista tai uutta viimeisen 5-10 vuoden aikana niin näistä herroistakaan EI SELLAISTA LÖYDY.

Blackmore on larpannut viimeiset kymmenen vuotta. "Merlin!" Van Halen on toistanut itseään vuoden -85 jälkeen. Gilmour jäi jauhamaan mahtipontista stadionrokkia kun Waters jätti Pink Floydin. Iommin parhaat löytyvät 6 ensimmäiseltä Sabbath-levyltä, sen jälkeen vain osa biiseistä on tuonut jotain uutta. Jimmy Page on tehnyt suhteellisen vähän uutta matskua viime vuosina. Claptonin parhaat syntyivät kun mies oli enemmän aineissa...kyllä mies vieläkin soittaa osa mutta se tiukin kipinä puuttuu.

Viimeisen 5-10 vuoden aikana on mielenkiintoista rock-kitaraa tehnyt vain joku Tom Morello, Zakk Wylde ja Jerry Cantrell...Opethin hurrit ovat kans hyviä.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Huonot vaihtoehdot kokonaisuutena, mutta vanhasta kaartista TOP3 on Hendrix, Clapton ja Fripp; lisäksi noistaisin esille nimet Wylde, Timo Korhonen klassisen osaston kavereista ja sitten vielä Allen Collins sekä Neil Young kaikessa karuudessaan.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muu muu...ei ole yhtä ja ainoata, vaan niin monia riippuen päivän tunnosta. Monet ovat hyviä "pareittain", jotkut virtuooseja yksinkertaisuudessaan, rujoudessaan, rosoisuudessaan.Toiset tilulilumiehiä. Jotkut niin tautisen tiukkoja komppiosaston taitajia. Pistin bändin perään, niin tunnistaa paremmin. Ei muista varmaan kaikkia...


- Allen Collins (Skynyrd)
- Steve Gaines (Skynyrd)
- Gary Rossington (Skynyrd)
- Pete Townshend (The Who)
- Malcolm Young (AC/DC)
- Angus Young (AC/DC)
- Jimmy Page (Led Zeppelin)
- Jimi Hendrix
- Johnny Winter
- Albert Järvinen (Ganesista ja Pen Leestä)
- John Lee Hooker
- Scott Gorham (Thin Lizzy)
- Buddy Guy
- Wilko Johnson (Dr. Feelgood)
- Jimmy Vaughan (Fabulous Thunderbirds)
- Brian Setzer (Stray Catsista ja soolouraltaan)
- Dickey Betts (Allman Brothers Band)
- John Fogerty (CCR ja soolouraltaan)
- Jukka Tolonen (Pressasta ja soolouraltaan)
- Heikki Silvennoinen (Tabula Rasasta ja soolouraltaan)
- Ritchie Blackmore (Rainbow, Deep Purple)
- Stevie Ray Vaughan
- Steve Howe (The Yes)
- Alvin Lee
- Ted Nugent
- Rick Parfitt (Status Quo)
- Francis Rossi (Status Quo)
- George Thorogood
- Rickey Medlocke (Blackfoot, Skynyrd)
- Charlie Hargrett (Blackfoot)
- Adrian Smith (Iron Maiden)
- Dave Murray (Iron Maiden)
- Steve Morse (Deep Purple, soolouraltaan)
- Frank Marino
- Rory Gallagher


Edit: wiilauksia
 
Viimeksi muokattu:

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Setzer prkl

Kesän kunniaksi kättä lippaan Brian Setzerin puolesta. Braikku on ygönen, ei voi mitään. Myös Tom Morello, The Edge, Jeff Beck, Nile Rodgers ja Peter Green maistuvat. Ideatasolla Tommie Mansfield lienee Suomen legendaarisimpia keppieläimiä. Psykedeliaosastolla Rekku Rechardtin voittanutta ei ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös