Paljonko tuhlaat ilotulitteisiin?

  • 33 494
  • 348

Paljonko tuhlaat ilotulitteisiin?

  • En yhtään, aivan turhaa

    Ääniä: 467 66,2%
  • alle 20 €

    Ääniä: 99 14,0%
  • 20-50 €

    Ääniä: 88 12,5%
  • Yli 50 €

    Ääniä: 51 7,2%

  • Äänestäjiä
    705

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Pyöreät nolla euroa. Sama kuin ampuisi rahaa taivaalle. Kyllä muut kuitenkin ampuvat, siihen luotan.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
0 € on tullut viimeisten n. 15 vuoden aikana käytettyä. Ei vaan kiinnosta enää tippaakaan niiden ampuminen, eikä toisaalta täällä kaupunkialueella oikein voi edes ampuakaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mulla on aina ollut koira = vihaan ilotulitteita itsekin. Nolla juuroa. Niilläkin rahoilla voisi itsekukin ostaa viinaa, tupakkaa, naisia tai muuta vastaavaa. No, tokihan poikkeus on se aika, kun kakarat olivat vielä ilotuliteiässä. Suomessa ei ole liikaa ilotulitusta missään muodossa, mutta lähes kaikki koirat menevät sekaisin räiskeestä.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Nollabudjetti myös minulla ilotulitteiden kanssa. Ei ole sen jälkeen kun muutaman promillen humalassa 31.12.1999 aikoinaan kassillisen millenniumin kunniaksi säästämiäni wanhoja KUNNON tykinjyskyjä laukaisin, ollut enää mitään mielenkiintoa moisia turhakkeita hankkia. Sama on kuin ampuisi rahaa taivaantuuliin. Tuolloin aikoinaan sai älyttömät määrät kunnon tuhtia tavaraa pikkurahalla, nyt joku kuiva pata maksaa jopa useita kymppejä kipale!
Koska on varmaa, että ammuskelijoita riittää ihan koko illaksi eläimet ja muut luontokappaleet pelottelemaan, niin miksi ihmeessä enää itse vaivautuisi tuonne vesilätäkköjen reunoille räiskimään?
Paukut on huonontuneet ja ennenkaikkea kallistuneet ja minusta tullut wanha niin näin tässä pääsi nyt käymään.

Hyvää Uutta Vuotta voi silti toivottaa kaikille Jatkoaikalaisille!
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nolla. 5 vuoteen en ole rahaa ilotulitteisiin laittanut. Katselen kun muut ampuvat raketteja, pääsee halvalla.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Myönnän kuuluvani niihin idiootteihin joilla palaa rahaa "turhaan" taivaalle. Taisi semmoinen 150e mennä tänä vuonna räjähteisiin laadun korvatessa määrän. Mutta on sitä varmaan vielä turhempaan rahaa uponnut ja paljon elämän aikana. Ja ainahan voi parantaa oloaan laittamalla rahaa välillä myös oikeasti tärkeisiin kohteisiin. Mitä koiriin tulee, niin niitäkin on ollut useita tässä vuosikymmenten aikana. Omalla toiminnalla voi vaikuttaa paljon heidän hyvinvointiinsa juhlinnan ruuhkatunteina. Perinteet kunniaan ja kukin tavallaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En käytä euron euroa. En ole koskaan käyttänyt enkä tule käyttämään. En vaan näe että nuo pommit olisivat kovin hyvää vastinetta rahoille joten käytän rahani mieluummin johonkin itselleni tärkeämpään.

Yleensä en ole kyllä kieltojen ja holhousten kannattaja mutta tässä rakettiasiassa olisin valmis taipumaan sellaiseen lakimuutokseen että ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille kiellettäisiin kokonaan, ja ilotulituslupia myönnettäisiin vain harvoille ja valituille (ehkä joku 1-3 tahoa/kaupunki), koska vitun idiootit vaan pilaavat aina kaiken niiltäkin jotka osaavat toimia oikein. Minusta vaan tuntuu että nämä ilotulitteet aiheuttavat enemmän vahinkoa ja vaaratilanteita kuin iloa, ja tämä ilotulitteiden ampumisen salliminen jo klo 18 jälkeen oli viimeinen niitti.

Siis ilotulituksen tarkoitushan on kai että siinä juhlistetaan vuoden vaihtumista, niin mikä vitun järki niitä on paukuttaa jo kuusi tuntia ennen vuoden vaihtumista? Varsinkin kun jotkut eivät malta odottaa edes siihen kuuteen vaan aloittavat jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Siis eihän tuossa ole helvetinkään järkeä. Kyllä minusta olisi parempi että olisi tosiaan joku 1-3 isompaa ilotulitusta per kaupunki sen sijaan että joka saatanan torpan pihalta ammutaan muutamia raketteja monen tunnin ajan. Ehkä jos esim. kaupungit ottaisivat vastuun ilotulituksesta niin siihen ympärille voisi rakennella jonkun ihan kunnon tapahtuman minne ihmiset kokoontuisivat porukalla sen sijaan että räiskitään niitä raketteja yksin omilta pihoilta. Muistan että esim. omassa lapsuudessani kotikaupunkini järjesti aina ison ilotulituksen jota iso osa kylän väestä kokoontui katselemaan torille, ja siellä oli sellaista "suuren juhlan tuntua" kun porukalla odoteltiin vuoden vaihtumista ja ilotulituksen alkamista. Paljon mielekkäämpää minusta kuin rakettien kanssa nyhrääminen omassa pihassa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Alle viiskymppiä meni ja ihan tyytyväinen oli perhe tämän vuodenvaihteen paukutteluihin.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pennostakaan laita. Muutenkin olen sitä mieltä, että tulitemyynnin voisi lopettaa ja järjestää vain ammattilaisten, kuntien yms tulituksia.

Jos minä en jostain tykkää, niin kielletään se muiltakin?


---

Raketteja en ole koskaan ostanut. Toki joskus 13-vuotiaana niitä oli kiva räjäytellä faijan maksamina. Minua ei häiritse vaikka joku muu niitä paukuttelisi, mutta itseäni ei rakettien paukuttelu kiinnosta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos minä en jostain tykkää, niin kielletään se muiltakin?
.

Kyllä, erittäin hyvin sanottu. Ehdotustasi voisi käyttää lukemattomissa muissakin asioissa, koska mielipiteeni on käytännössä aina ainoa oikea.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Laitoin ihan liikaa rahaa, mukamas oli todella näyttäviä ja hienoja patoja, paskanmarjat. Tuntuu että joka vuosi vain menee pienemmiksi räjähdykset ja näyttävyyskin jo kadonnut. Ensi tai siis tänä vuonna en kyllä enää rahojani tähän turhuuteen laita. Ja ampumisaika saisi olla kyllä vaikka 23-01. Se on kuitenkin k18 touhua.

Toisaalta raketit oli ihan jees pikkunassikkana, mutta mitä enemmän tullut nyt vuosia niin into niihin mennyt. Kieltämässä en niitä missään nimessä haluaisi olla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Laitoin ihan liikaa rahaa, mukamas oli todella näyttäviä ja hienoja patoja, paskanmarjat. Tuntuu että joka vuosi vain menee pienemmiksi räjähdykset ja näyttävyyskin jo kadonnut.

Päinvastoin. Riippuu ihan täysin firmasta josta ostat niitä. Varsinkin padoissa on valtava kehitys. Jos ostat jättipatoja halvalla, niin ne on paskaa. Suosittelisin luottamaan Suomen Ilotulitus Oy:n tuotteisiin, joita saa muunmuassa Rakettitukulta ja Prismasta. Ne ovat laatutuotteita. Nämä ketjut eivät ota myyntiin paskaa. Sen vuoksi ovat myös markkinajohtajia. Itselleni suuren vaikutuksen hinta/laatu-suhteelta teki Rakettitukun Full-HD. Maksoi 39,50 ja oli mielestäni vaikuttava. Mustan Laatikon kanssa jäi kuti piippuun, mutta viime vuotiseen verrattuna Full HD on parempi ja halvempikin vielä. Saman verran ruutia niissä.

Edelleen suosittelen välttämään näitä Lidlejä ja halpahalleja rakettien ostossa. Ne ovat oikeasti hankintahinnaltaan halpoja, joka tarkoittaa paskaa laatua.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos minä en jostain tykkää, niin kielletään se muiltakin?

Vastaan tähän vaikka ei minulta kysyttykään, koska olen samaa mieltä asiasta kuin benicio. Eli minä en ainakaan olisi kieltämässä ilotulitteita sen takia että minä en niistä juuri välitä, vaan siksi että idiootit ovat mokanneet tämänkin jutun. Se on ikävää että idioottivähemmistön takia asiallisesti ja vastuullisesti ilotulitteiden kanssa touhuavat joutuvat kärsimään mutta kun tuo idioottien määrä näyttää olevan kasvussa niin tuskin nuo ilotulitteiden haittavaikutukset vähenemäänkään päin ovat. Joka vuosi nuo ilotulitteet aiheuttavat paljon vahinkoa ja vaaratilanteita, ja nuo vahingot taitavat lopulta tulla meidän kaikkien maksettavaksi tavalla tai toisella. Ja nyt kun noita pommeja saa paukutella iltakuudesta alkaen niin alkavat olla jonkinlainen häiriötekijäkin. Ei siinä, yksi iltahan tuossa kyseessä on mutta en minä nyt tiedä muuttuisiko ihmisten uudenvuoden vietto täydellisen ankeaksi jos ilotulitteiden myynti yksityisille kiellettäisiin ja järjestettäisiin vaan esim. kaupunkien toimesta yksi iso ilotulitus jota voisi halutessaan mennä katsomaan?
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ei tullut tänäkään vuonna käytettyä senttiäkään kuten ei monena aiempanakaan vuonna, ei vaan jaksa enää paukutella, nuorena ne oli hauskoja.

Jos saisin päättää niin paukkujen myynnin saisi aloittaa aikaisintaan 30. päivä joulukuuta ja vielä mieluummin vasta 31. päivä, koska ne jotka niitä haluaa paukuttaa ostavat ne kyllä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosittelisin luottamaan Suomen Ilotulitus Oy:n tuotteisiin, joita saa muunmuassa Rakettitukulta ja Prismasta. Ne ovat laatutuotteita. Nämä ketjut eivät ota myyntiin paskaa. Sen vuoksi ovat myös markkinajohtajia.

Edelleen suosittelen välttämään näitä Lidlejä ja halpahalleja rakettien ostossa. Ne ovat oikeasti hankintahinnaltaan halpoja, joka tarkoittaa paskaa laatua.

Tätä väitettä on kyllä pakko oikaista. Prismasta nyt ei ainakaan kannata ostaa mitään ilotulitteita, eikä niissä myydä Suomen Ilotulitus Oy:n tuotteita, vaan Tulitemestarien. Ylihintaista paskaa pääosin. Rakettitukku on toki laajan myymälätarjontansa ansiosta Suomen kärkeä, ja mm. Full HD ja Musta laatikko ovat ihan hyviä patoja.

Lidliä ei sen sijaan kannata välttää. Lidl on toiminut vuodesta 2009 Royal Partyn jälleenmyyjänä Suomessa ja nykyään hintalaatu-suhteeltaan parhaat ilotulitteet löytyvät Lidlistä. Kärkipään tuotteista mainittakoon Big Battery (Suomen halvin yhden kilon pyromassaa sisältävä pata), Night Scene (620g, 27 euroa), Finlandia (690g, 40 euroa) ja Evolution (970g, 50 euroa). Lidlissä ruuti on halpaa ja laadukasta, ja koska se ei ole ilotuliteyritys, se pystyy myös tällaiseen hinnoitteluun.

Tämä viesti tulee tosin myöhään, ja vahinko on jo tapahtunut. Pentti Perustulittaja on jo ostanut tulitteensa Prismasta ruokaostosten yhteydessä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tätä väitettä on kyllä pakko oikaista. Prismasta nyt ei ainakaan kannata ostaa mitään ilotulitteita, eikä niissä myydä Suomen Ilotulitus Oy:n tuotteita, vaan Tulitemestarien. Ylihintaista paskaa pääosin. Rakettitukku on toki laajan myymälätarjontansa ansiosta Suomen kärkeä, ja mm. Full HD ja Musta laatikko ovat ihan hyviä patoja.

Lidliä ei sen sijaan kannata välttää. Lidl on toiminut vuodesta 2009 Royal Partyn jälleenmyyjänä Suomessa ja nykyään hintalaatu-suhteeltaan parhaat ilotulitteet löytyvät Lidlistä. Kärkipään tuotteista mainittakoon Big Battery (Suomen halvin yhden kilon pyromassaa sisältävä pata), Night Scene (620g, 27 euroa), Finlandia (690g, 40 euroa) ja Evolution (970g, 50 euroa). Lidlissä ruuti on halpaa ja laadukasta, ja koska se ei ole ilotuliteyritys, se pystyy myös tällaiseen hinnoitteluun.

Tämä viesti tulee tosin myöhään, ja vahinko on jo tapahtunut. Pentti Perustulittaja on jo ostanut tulitteensa Prismasta ruokaostosten yhteydessä.

Hieno oikaisu. Ilmeisesti siis toissasesongin sekoilut veivät Prisman pois Suomen Ilotulitus Oy:ltä. Silloisesta sekoilustahan oikeastaan eniten hyötyi juurikin Rakettitukku, joka sai heti aamupäivän aikana kaikki kielletyt tuotteet takaisin myyntiin, kun oma organisaatio teki pitkin yötä koeammunnat. Henkilökohtaisesti en osaa sanoa noista Lidlin tuotteista muuta, kuin että ihmettelen jos ovat laatutuotteita. Laatu maksaa myös hankittaessa ja jollain Royal Partynkin on tointaan tehtävä. Ruuti on halpaa, mutta esimerkiksi kilon patojakin on täysin luokattomia, koska itse kuteja on liikaa tai ne on paskoja.
 

scholl

Jäsen
Hemmetti, että on paljon roskia joka paikassa. Silmävammat etc. ei ole todellakaan se ainoa ongelma, vaan tonne on jätetty mm. puistoihin valtavat määrät roskia. Muovikasseja ja kaiken maailman jätettä ilotulitteista ja pommeista, eikä kukaan ole kerännyt niitä pois. Sanan mukaisesti kuin pommin jäljiltä maastot nyt. En ymmärrä, miksei ihmisillä ole velvollisuutta korjata jälkiään.
 

scholl

Jäsen
Tämä viesti tulee tosin myöhään, ja vahinko on jo tapahtunut. Pentti Perustulittaja on jo ostanut tulitteensa Prismasta ruokaostosten yhteydessä.

Mikäköhän se mesta oli, mitä mainostettiin iltapäivälehtien sivuilla yläbannereissa. Osta ilotulitteita ja voita mopoauto. Aika yllättävää muuten, että mopoautoja arvotaan rakettijengille. Jotenkin sopii kuin nenä päähän. Harmi, ettei Kimi Räikkösen lippiksiä arvottu siihen vielä lisäksi.
 

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Kuinka monta lapsiuhria tarvitaan lisää, että ilotulitteet kielletään kokonaan siviilihenkilöiltä? Vai ovatko nämä palaneet sarveiskalvot ja muut vammat vain kohinaa? Mielestäni yhteiskunnan tehtävä on suojella kansalaisia tarvittaessa myös heiltä itseltään.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Muovikasseja ja kaiken maailman jätettä ilotulitteista ja pommeista, eikä kukaan ole kerännyt niitä pois.

Tota on itsekkin tullut katseltua ja ihmeteltyä, että miten vaikeeta sen on laittaa ne roskat takaisin sinne muovikassiin jolla ne raketit ja pommit on mukanaan raahannut.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Hemmetti, että on paljon roskia joka paikassa. Silmävammat etc. ei ole todellakaan se ainoa ongelma, vaan tonne on jätetty mm. puistoihin valtavat määrät roskia. Muovikasseja ja kaiken maailman jätettä ilotulitteista ja pommeista, eikä kukaan ole kerännyt niitä pois. Sanan mukaisesti kuin pommin jäljiltä maastot nyt. En ymmärrä, miksei ihmisillä ole velvollisuutta korjata jälkiään.

Joskus sitä voi olla samaa mieltä kuin scholl, tässä nyt ainakin yksi. Noh, olen myös tulossa vanhaksi mutta vituttaahan se katsella sitä paperimoskaa vielä kesälläkin jossain nurmikoilla. Silloin pikkupoikana kun paukutettiin isokiinalaisia ja tykäreitä aattona läpi yön, oli luudat ja harjat osoitettuna talkkarin toimesta seuraavana päivänä..

Ainakin aikuiset ihmiset voisivat patansa kiikuttaa edes johonkin, heti tulituksen jälkeen niitä tietysti on huono pistää muovipussiin tai roskalaatikkoon.

Ketjun kysymykseen, tasan 20€ taisi eukko laittaa väkisin johonkin rakettipakettiin, vaikka itse entisenä ilotuliteaddiktina olisin mennyt kokonaan ilman. Ihan riittävästi oli suihkia kymmenisen rakettia taivaalle, siihenkin määrään mahtui jo samanlaisia ja riittävästi märkää housunpunttia loskassa tarpoessa. -OO- ja benicion ehdotukset muuten ihan viisaita, joskus nuorena nämä säännöstelyt tuntui maailmanlopulta, mutta onhan siinä järkeä.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kuinka monta lapsiuhria tarvitaan lisää, että ilotulitteet kielletään kokonaan siviilihenkilöiltä? Vai ovatko nämä palaneet sarveiskalvot ja muut vammat vain kohinaa? Mielestäni yhteiskunnan tehtävä on suojella kansalaisia tarvittaessa myös heiltä itseltään.

Miksi ne pitäisi kieltää kokonaan ja kaikilta? Senkö takia, että jotkut vanhemmat ovat idiootteja ja antavat joitakin ilotulitteita 12-vuotiaiden käyttöön.

Tänä vuonna taisi mennä n. 80 euroa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös