Pakkasongelmia?

  • 125 895
  • 560

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Senior kirjoitti:
Olen vakuuttunut, ettei alkuperäinen suunnitelma ollut, että näin paljon ihmisiä asuu ympäri vuodet näin kylmän talven kanssa.
Niinpä. Ja mietitäänpä esi-isiämme. Sitä älyn keskittymää, jonka jäsenet totesivat unkarilaisten lähtiessä etelään, että "ei saatana, tuolla on pimeää puolet vuodesta ja joka vuosi neljättäkymmentä astetta pakkasta, sinne mennään".

Ystävät, me polveudumme idiooteista.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Senior kirjoitti:
osta

parempi

auto.

Thoh...sitähän sää haluaisit. Ihan vaan sun kiusaksikaan, en osta.
Hyvin mun ranskatar toimii vielä. Katotaan sitten jos jotain tapahtuu.

Ei tosiaan tuo pakkanen vaikuta paljoakaan elämiseen. Tällä viikolla on kyllä tuo ulkonaoleminen jäänyt minimiin. Ehtii sitä ensi viikollakin sitten. Ei ulkona varsinaisesti kylmä ole kun pukeutuu lämpimästi (en käytä tykkejä). Nythän on normaali Suomen talvi-ilma. Ei tuollainen 20 astetta pakkasta pitäisi mitenkään erikoista olla.

Onko Suomen kansa unohtanut tyystin kovat pakkaset kun useampi talvi putkeen on ollut leutoa. Viime talvena ei tainnut olla kovia pakkasia Etelä-Suomessa lainkaan. Muistan sen, koska taisin kulkea fleece-takilla koko talven.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suurimmat pakkasen aiheuttamat ongelmat koskien meikäläistä liittyvät VR:n. Eilenkin piti odotella junaa 16 minuuttia, kun joku Pendolino oli myöhässä ja sen takia koko lähijunaliikenne. Toinen ongelma liittyy sitten hiihtoon. Kylmä ei varsinaisesti tule, kun osaa pukeutua hyvin, mutta suksi ei kovalla pakkasella vaan luista eteenpäin. Eilen tuskainen tunti perinteistä, tänään ja huomenna saa kyllä jäädä väliin.

Pitkiä kalsareita en ole käyttänyt, enkä käytä. Niin kovia pakkasia ei täällä ole, että muutaman minuutin ulkonaolemisen takia pitäisi vaivautua. Jos joutuisi olemaan ulkona pidempään, niin sitten voisin harkita.
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ruutuässä kirjoitti:
Suurimmat pakkasen aiheuttamat ongelmat koskien meikäläistä liittyvät VR:n. Eilenkin piti odotella junaa 16 minuuttia, kun joku Pendolino oli myöhässä ja sen takia koko lähijunaliikenne.

Törkeetä. Oikein 16 minuuttia! Kai olet jo tehnyt vahingonkorvaushakemuksen VR:lle? Itse seisoin eilen autolla Mannerheimintiellä välillä Nordenskiöldinkatu-Ruskeasuo 45 minuuttia. Kenelle voi reklamoida? Olisko se kuitenkin niin, että kaikki Pääkaupunkiseudun väylät on alimitoitettu nykyisille liikennemäärille?

Miten Pendolinon hyytyminen muuten vaikuttaa esim. Vantaankosken junaliikenteeseen? Huhut näet kertovat, että mm. M- ja A-junat toimivat eilen kuin sveitsiläinen kello.
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakkanen sinäänsä ei ole tuottanut ongelmia, mutta en ilmeisesti osaa ajaa tässä kelissä. Eilen pysäytin oman kaistani Paciuksenkadulla aika tyylikkäästi kun auto ei vaan mäessä lähtenyt eteenpäin. Yritin eri tavoilla, vähän kaasua, paljon kaasua jne. Tuloksena sutimista ja auton poikkoilua sinne sun tänne. Sori kaikille jotka oli eilen n. kuuden aikaan illalla tällä kaistalla, tarjoon teille kahvit.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
girlzilla kirjoitti:
Eilen pysäytin oman kaistani Paciuksenkadulla aika tyylikkäästi kun auto ei vaan mäessä lähtenyt eteenpäin. Yritin eri tavoilla, vähän kaasua, paljon kaasua jne. Tuloksena sutimista ja auton poikkoilua sinne sun tänne. Sori kaikille jotka oli eilen n. kuuden aikaan illalla tällä kaistalla, tarjoon teille kahvit.
Ota ensi kerralla käsijarru pois päältä, niin sujuu ajaminen mukavammin kovemmassakin pakkasessa. Hehheh.

Omat pakkasongelmani johtuivat aamupäivällä lähinnä jäätyneestä naamasta. Kiva käppäillä tunti ulkona, sai alkaa lähes naamarinkuorintaan kotiin palatessani. Tuntui oikeasti turpa irtoavan, vaikka tuntoa ei juuri enää olutkaan.
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli tuosta girlzillan jutusta mieleen, että näin talvisin on huvittavaa, kun jotkut taksikuskitkin painavat niin paljon kaasua jossain mäessä, että ei ihmetytä yhtään, vaikka kallis mersu jää mäkeen kiinni. En tiedä miten taksejen automaatit toimii, mutta manuaalissa kakkosvaihteellakin voi olla ihan fiksua lähteä, jos ykkösellä lusikka tahtoo mennä pohjaan.

Niin ja sekin on huvittavaa, kun ollaan jääty mäkeen kiinni, niin ei uskalleta yhtään rullata autoa taaksepäin, vaikka siellä olisi tilaa. Pakko koittaa siitä samasta paikasta, mikä on tehty jo ihan helvetin liukkaaksi.

Ei sitä nyt hirveästi tee mieli mennä pätemään taksikuskeille, mutta haloo.
 
P

Playerofthegame

Mikä pakkanen?

Mites sielä etelässä niin kylmä on? Ei täälä Lapissa oo ko -35. No, joissaki paikoissa vähän yli -40. Miten ne huusit oikein tehhään sieläpäin? Ulkonaki tarkenneepi ihan hyvin ko pistää vähän vaatetta pääle. Justhiin tulin pilkiltä. Kätevää ko kalat saapi laittaa suoraa pakastimheen ko ne nousee ihan tönkkönä avannosta.

+10 Helsingin vuokra-asukkaat panevat lämmön päälle. Lappilaiset istuttavat kukkia.
+5 Lappilaiset ottavat aurinkoa, jos se sattuu nousemaan horisontin yläpuolelle.
0 Tislattu vesi jäätyy.
-1 Hengitys muuttuu näkyväksi. Aika suunnitella lomaa Välimerellä. Lappilaiset syövät jäätelöä ja juovat kylmää olutta.

-10 Aika suunnitella lomaa Afrikassa. Lappilaiset menevät uimaan.
-23 Poliitikot alkavat surra asunnottomien kohtaloa
-31 Ei tarkene suudella, huulet jäätyisi yhteen. Rops alkaa harjoitella kevätkautta varten.
-35 Aika suunnitella kahden viikon kuumaa kylpyä. Lappilaiset lapioivat lunta katolta.
-39 Elohopea jäätyy. Ei tarkene ajatella. Lappilaiset panevat paidan ylimmänkin napin kiinni.
-40 Auto tahtoo samaan sänkyyn. Lappilaiset panevat villapaidan päälle.
-45 Lappilaiset sulkevat kylpyhuoneen sisäikkunan.
-50 Merileijonat lähtevät Grönlannista. Lappilaiset vaihtavat sormikkaat rukkasiin.
-70 Jääkarhut lähtevät Pohjoisnavalta. Lapin yliopistolla vietetään urheiluiltapäivää.
-75 Joulupukki lähtee Napapiiriltä. Lappilaiset laskevat lakin korvaläpät alas.
-250 Alkoholi jäätyy. Lappilainen suuttuu.
-268 Helium muuttuu nestemäiseksi.
-270 Helvetti jäätyy.
-273,15 Absoluuttinen nollapiste. Kaikki alkeishiukkasten liike lakkaa. Lappilaisetkin myöntävät, että jo vain on rohki kylmä. Otethaampa lissää ponua...
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
varjo kirjoitti:
Tuskin ilman ennakkosignaalia ja selvänä sitä luultavasti osaa silloin hakeutua lämpimään. Negatiivinen lämpövuo aiheuttanee hitaasti ensin ulompien aivojen osien jäähtymistä ja kaitpa silläkin on merkitystä, mutta ei välitöntä.Kysehän on ehkä enemmän siitä, miten pienet vauriot kumuloituvat, myöhemmässä vaiheessa elämää saattaa

Mitään tieteellistä faktaahan tälle ei ole ja saattaa hyvinkin olla, että kyse on vain luulotaudista, mutta tuli hieman ikävänlainen olo tuossa keskiviikkona kun pihalla tetsailin. Matkaa bussipysäkiltä kotipihalle on reilu 2 kilometriä ikävässä maastossa, joka oli vielä keskiviikkona peilijäässä. Matkaan kului siis aikaa ~20 minuuttia. Pipoa en tietenkään aamulla ottanut, eihän ulkona ollut kuin "pari astetta" pakkasta. Illalla sitä oli todellisuudessa kymmenen kertaa enemmän ja tuuli oli helvetillinen. Kampaus itselläni on mallia SA-INT.

Jutun pointti? Tuuli iski heti bussista tullessa päähän ja aiheutti sellaisen jätskiä syöville tutun "brain freeze" -ilmiön. Noin vartin kävelyn jälkeen olo alkoi olla kuin nousuhumalassa. Ihmeen eteerinen fiilis. Tätä se rannikkoilmasto teettää, ei noin kylmä ollut edes 2003 Rovalla.

Kävin torstaina hakemassa lämpimän pipon.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nooh. Ei ole pahemmin pakkanen ongelmia aiheuttanut. Tosin eilen Rovaniemeltä kotiin tullessani juna myöhästyi rapian tunnin, mutta eipä tuo haitannut. Auto on pelannut, jälkikasvu pysynyt sulana, eikä ole tarvinnut vielä turvautua pitkiin kalsareihin, notta ei tässä mitään hätää ole. Oikeastaan ainoa harmin aihe on ollut se, että -25 c estää lähtemästä pojan kanssa höntsäilemään kirkonkylän avojäälle.
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Helsingissä, etelä rannikolla päästy ensimmäistä kertaa -20 asteen kylmemmälle puolelle. Viime kerrasta onkin sitten aikaa..Ei ainakaan viime talvena ja tuskin sitä edellisenäkään. Onneksi huomenna on sunnuntai, alku viikon miinus kympit ei tunnu missään!
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Schwalbe kirjoitti:
Törkeetä. Oikein 16 minuuttia! Kai olet jo tehnyt vahingonkorvaushakemuksen VR:lle? Itse seisoin eilen autolla Mannerheimintiellä välillä Nordenskiöldinkatu-Ruskeasuo 45 minuuttia. Kenelle voi reklamoida? Olisko se kuitenkin niin, että kaikki Pääkaupunkiseudun väylät on alimitoitettu nykyisille liikennemäärille?

Miten Pendolinon hyytyminen muuten vaikuttaa esim. Vantaankosken junaliikenteeseen? Huhut näet kertovat, että mm. M- ja A-junat toimivat eilen kuin sveitsiläinen kello.
En tiedä, että onko viestisi vastaamisen arvoinen, mutta varmaan olet kirjoittanut sen huumorilla, joten vastaan. 16 minuuttia pakkasessa tuntuu pitkältä ajalta, kun on suunnitellut ehtivänsä hallille ajoissa. Varsinkin kun mitään tietoa junasta ei ole ja pelotti, etten välttämättä ehdi ottelun alkuun. Mutta kyllä silti ymmärrän VR:ä, enkä itke sitä, jos ihan tarkalleen ei aikataulut pidä. Italialaiset junat vaan ei sovi tänne pakkaseen. Odottaminen on aina ärsyttävää, mutta talven aiheuttamista haasteista VR kuitenkin selviää jollain tavalla.

Tässä tapauksessa lähijunaliikenteellä tarkoitin sitä liikennettä, joka käyttää samoja raiteita kuin kaukojunat. Sitähän nyt ei tietenkään tarvinnut ymmärtää, jos halusi näsäviisastella. A- ja M-junilla on omat raiteensa, joten niillä aikataulussa pysyminen noin lyhyillä reiteillä on helpompaa. Valitettavasti vain kumpikaan näistä junista ei aja Kiloon.
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Schwalbe kirjoitti:
Silti se on maailman kolmanneksi täsmällisin rautatieyhtiö. Ja näillä leveysasteilla. On se ihme lafka.

Nyt tämän täsmällisen rautatieyhtiön pakkasongelmat selvitetään liikenne- ja viestintäministeriön toimesta. Lähde Kauppalehti&Iltalehti.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Yllätys rautateillä

Niin, ei millään pahalla, mutta itseäni ainakin ihmetyttää, miten pakkanen voi yllättää suomalaisen rautatieliikenteen.

Käsittääkseni täällä on ajeltu junilla ainakin vuodesta 1862.

Loppukaneetiksi päädyn vielä toteamaan, että tavara liikkuu junalla, mutta ihmiset autolla.

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
ervatsalo kirjoitti:
Loppukaneetiksi päädyn vielä toteamaan, että tavara liikkuu junalla, mutta ihmiset autolla.

Onko tuossa se syy miksi naiset käyttävät useammin junaa ja toisaalta taas miehet autoilevat enemmän?

Että silleen...
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sininen Lanka kirjoitti:
Nyt tämän täsmällisen rautatieyhtiön pakkasongelmat selvitetään liikenne- ja viestintäministeriön toimesta. Lähde Kauppalehti&Iltalehti.

Hyvä että selvittää. Tässä on oma henkilökohtainen selvitykseni, jonka tekeminen kesti yhden minuutin:

Pakkanen jumiutti ja särki vanhoja, 30-40 vuotiaita sähköjunia perjantai-illan ja maanantaiaamun välisenä aikana niin paljon, ettei ehjää kalustoa kerta kaikkiaan riittänyt maanantaiaamun ruuhka-ajan tarpeisiin, koska viikonloppuna junia huoltamassa Ilmalassa on sunnuntai- ym. lisien vuoksi ainoastaan ehdoton minimimiehitys, joka ei siis ehtinyt elvyttämään kaikkea särki mennyttä kalustoa viikonlopun aikana. Syy miksi liikenne toimi viikonlopun yli jotakuinkin normaalisti on se, että viikonloppuisin junia liikkuu vähemmän ja ne ovat lyhyempiä.

Eipä tämä kovin kummalliselta vaikuta. Ja tämä maaaailman vanhin juttu talven yllättämisestäkin on ihan skeidaa. Se mitään tai ketään yllättänyt, jos kerran jo sunnuntain Hesariin päästään painamaan, että VR joutuu karsimaan maanantaiaamun lähijunaliikennettä. Se nyt vaan on sellaista ja on aina ollut. Sopii kysyä keneltä vaan hyvämuistiselta pitkänlinjan junankäyttäjältä, että miten hyvin homma toimi ennätyksellisen kylmänä talvena 1986-1987. Eipä toiminut silloinkaan kovin hyvin ei. Se, että muutama viime talvi on ollut poikkeuksellisen lämmin ja täten rautatieliikenteen osalta täsmällisempi ei tarkoita sitä, etteikö ennenkin ns. normaaleina talvina liikenne ole tahmannut. Se vaan kuuluu asiaan.

Sanottakoon vielä, että vaikka eilen junia peruttiin enemmän kuin yleensä, niin silti ne toimivat prosentuaalisesti paremmin kuin henkilöautot. Ei siinä kuitenkaan jouduttu perumaan kuin n. 30 junaa lähes yhdeksästäsadasta. Ja toisaaltaan, vittuako marisette. Ei sinne junaan kukaan ole pakottamassa. Menkää täsmällisemmillä kulkupeleillä jos ei kyyti tai palvelu muuten miellytä. Jostain syystä Helsingin lähiliikenteen matkustajamäärät kuitenkin lisääntyivät viime vuonna yli 6%. Että kyllä täällä todella yksinkertaista jengiä asuu kun väkisin hankkivat itselleen hankaluuksia ajelemalla lähijunilla.
 

KevlarB

Jäsen
Suosikkijoukkue
Syracuse B, Aaron B, Oral B
-273,15 Absoluuttinen nollapiste. Kaikki alkeishiukkasten liike lakkaa. Lappilaisetkin myöntävät, että jo vain on rohki kylmä. Otethaampa lissää ponua..

Tähän tuli Ruåttista lisäys....: Suomi voittaa Euroviisut..
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eihän tässä mitään isompia ongelmia ole, mitä nyt junat kuulemma vähän jumittavat. Muuten on ihan hienoa, että tuli kunnon talvipakkaset. Parempi tämä säätyyppi on, kuin sellainen loskainen nollakeli.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se suurin ongelma on itse pakkanen, joka pistää vituttamaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Eipähän tuo vielä haitanne - ei missään nimessä. Pyörä kulki aamulla loistavasti kotoa koululle ja takaisin, eikä pakkasta ollut aamulla kuin sellaiset -14 astetta. Toinen mokoma lisää niin sitten voidaan jo puhua kunnon pakkasesta ja miettiä, että josko sitä siirtyisi bussikyytiläiseksi. Ei ennen.

vlad.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Voittaa ehdottomasti perinteiset loska- ja nollakelit tämä vallitseva säätyyppi. Hieman meinaa toki naama jäätyä, kun viikko sitten paistattelin vielä 50 astetta lämpimämmässä säässä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voittaa ehdottomasti perinteiset loska- ja nollakelit tämä vallitseva säätyyppi.

Ja vitut! Ennemmin vaikka koko talvi nollakeliä ja pimeätä ja loskaa kun näitä perkeleen pakkasia. Eli kyllä minunkin kohdallani se suurin pakkasongelma on se että vituttaa ihan helvetisti joka kerta kun on pakkasta.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Ja vitut! Ennemmin vaikka koko talvi nollakeliä ja pimeätä ja loskaa kun näitä perkeleen pakkasia. Eli kyllä minunkin kohdallani se suurin pakkasongelma on se että vituttaa ihan helvetisti joka kerta kun on pakkasta.

On lottovoitto syntyä suomalaiseksi. Paitsi ehkä sulle. Tosin pääseehän täältä poiskin jos haluaa.

Pakkanen ei ole ongelma niin kauan kuin maassa on lunta eli talvi näyttää ja tuntuu talvelta. Minä tervehdin ilolla kovia pakkasia pelkästään siitä syystä että niitä vielä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös