Päivän doping-käry

  • 1 043 733
  • 4 704

TKH

Jäsen
Joka tapauksessa mitä sellaista näyttöä on olemassa että vastaavat asiat eivät olisi esimerkiksi Jamaikalla mahdollista. Edelleen mistään valtavista resursseista esimerkiksi BALCO:n kohdalla ei ollut kyse ja sieltä olisi tietyin edellytyksin kyllä joku jamaikalainenkin saanut aineita, se on selvä.

No teoriassa kaikki on mahdollista ja kaikella voi spekuloida, mutta niin kauan kun mitään konkreettista ei tule esiin, niin täysin hyödytöntä se on. Ja mikäli THG olisi ollut laajasti saatavilla, niin on päivän selvää, että se olisi levinnyt Itä-Eurooppaan ja ympäri maailmaa, mutta kun se nyt ei levinnyt eikä ollut saatavilla. Se, että joku yksittäinen ulkomainen oli saanut sitä käsiinsä johtuu erittäin hyvistä henkilökohtaisista kontakteista, eikä siitä, että aine olisi ollut helposti saatavilla tai jossain yleisessä jaossa. Ja mikäli THG:n kaltaisten aineiden valmistaminen kävisi helposti ja pikkurahalla, niin vastaavia aineita valmistavia puljuja olisi pystyssä ympäri Itä-Eurooppaa, mutta eipä ole toistaiseksi aivan vastaavan kaltaista juttua Itä-Euroopasta kuulunut. Samoja vanhoja ja riskialttiita keinoja ja aineita ne käyttävät edelleen. Ja mitä Jenkkien liittoon tulee, niin satojen kärynneiden suojeleminen paljastumiselta todistaa täysin missä määrin ne oli touhussa mukana. Todellisuudessa tuommoinen ei ole mitenkään mahdollista ilman, että liitto on mukana touhussa täysin. Eikä siitä mitään todisteita ole, etteikö ne olisi olleet.
 

-RVL-

Jäsen
Ikävä uutinen näin hiihtokauden alkuun.

Lallukkaa epäillään kasvuhormonin käytöstä.

Sanotaan näin, että mitään en epäillyt, mutta kyllähän Juhalla suksi liikkui aika nätisti kevään MM-kisoissa niin viestissä kuin päätösmatkallakin. Tutkinta on kuitenkin vielä kesken.

Vissiin sitä kohta voi olla iloinen, että viestistä ei sitten mitalia, jopa kultaa tullutkaan Lallukan hienon esityksen myötä. Tietenkin on sitten eri asia, että milloin testit on otettu ja kuinka suuri on ollut aineen vaikutus, tosin vakava rikkomus kaikesta huolimatta.
 

scholl

Jäsen
Tietenkin on sitten eri asia, että milloin testit on otettu ja kuinka suuri on ollut aineen vaikutus, tosin vakava rikkomus kaikesta huolimatta.

Samantekevää se sinänsä on. Tosiasia on kuitenkin se, että urheilija ei ole puhdas ja antaa mahdollisuuden spekuloida jälleen sillä, onko toiminta järjestelmällistä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Heh, aina vaan vaikeammaksi tuntuu menevän uskottavuuden saavuttaminen suomalaisessa hiihtourheilussa. Toki, jos jotain maajoukkuehiihtäjää olisi vilpistä pitänyt epäillä, niin kyllähän Lallukka on helppo valinta. Aivan syyttä tuskin Dalen ja kumppanit miestä roikottivat maajoukkueen ulkopuolella vielä muutama vuosi sitten, vaikka näyttöjen puolesta joukkueeseen olisi kuulunutkin.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Täytyy sanoa, että kotimaisen hiihdon uskottavuuden kannalta tämä on taas kerran erittäin paha kolaus. Onneksi ei kuitenkaan Heikkinen, Jauhojärvi tai Nousiainen, jotka kuitenkin ovat viime vuosina olleet ne kolme kärkihiihtäjäämme miehissä.

Katsotaan nyt, miten Lallukka tulee julkisuuteen esiin ja mitä miehellä on sanottavanaan.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Täytyy sanoa, että kotimaisen hiihdon uskottavuuden kannalta tämä on taas kerran erittäin paha kolaus. Onneksi ei kuitenkaan Heikkinen, Jauhojärvi tai Nousiainen, jotka kuitenkin ovat viime vuosina olleet ne kolme kärkihiihtäjäämme miehissä.

Katsotaan nyt, miten Lallukka tulee julkisuuteen esiin ja mitä miehellä on sanottavanaan.

Lallukkahan voikin olla amatööri näihin kolmeen ensi manittuun nähden?

Toiset vaan osaavat käyttää jäämättä kiinni. On edelleen melkoista lasten uskossa elämistä kuvitella suomessakaan suksen luistavan pelkillä perkeleillä ja havuilla.

Ois ees rehellinen ja sanoin menestyksennälän ajaneen käyttöön. Todennäköisesti kielletään kaikki, sytetään muita ja lähdetään kiinteistövälittäjäksi jonnekkin pikku kuntaan.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toiset vaan osaavat käyttää jäämättä kiinni. On edelleen melkoista lasten uskossa elämistä kuvitella suomessakaan suksen luistavan pelkillä perkeleillä ja havuilla.
On myös yhtä lapsellista kuvitella, että kaikki kuitenkin käyttävät. Urheilua on yleensäkin mukavampi seurata, kun ei ole liian kyyninen ja kriittinen, kuten suuri osa suomalaisista nykyään on.

Lallukka on kilpaillut harvoin ja muutenkin ollut vähän kuvioiden ulkopuolella, joten jos jollekin tätä piti ennakoida, on Lallukka ehkä luontevin vaihtoehto. Toisaalta voihan se olla, että kaveri veti viime kisat hyvin pelkällä perkeleellä, sisulla ja havuilla ja tajusi tämän jälkeen, että pienellä lisämausteella voisi olla maailman kärkeä. Totuus on jossain, mutta tuskin se ikinä selviää. Valitettavasti Vakkureita on harvassa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Vaikka tässä keississä voi olla ihan oikeastikin kyse ns. yksittäistapauksesta, niin siitä huolimatta pistää miettimään että miten liiton piirissä taas tällainen onnistui. Ainakaan liiton omavalvonta ei pelaa.
 

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Hieno kommentti lukijalta Hesarin jutun perässä:
Kiitos Juhalle, upea viisikymppinen kovassa seurassa kovassa paikassa aivan kärjen tuntumassa! Karpaasiainesta!
No nyt on sitten nähty, että Karpaasiainestapa hyvinkin.
Harmittaa kyllä tällainen esimerkiksi Matti Heikkisen puolesta, jota olen pitänyt hienona urheilijana. Ja sitä hän varmaan edelleen onkin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tällainen juttu Lallukasta tämän vuoden maaliskuulta. Linkki hesariin.
Lainaus jutusta:

"Juha on sellainen urheilija, joka osaa kertoa, onko hän hyvässä vai huonossa kunnossa. Hän on ollut tällä kaudella todella positiivinen ja odottanut, että pääsee näyttämään osaamisensa", päävalmentaja Dalen kehui eilen STT:lle.
Kyllä nyt alkaneen kauden puolella näyttää olleen vielä enemmän positiivinen.


Nämä ne kyllä osaa ampua itseään jalkaan jatkuvasti. Lahti, Variksen sarjakäryämiset ja nyt tämä. Ne ei vaan opi.

Makuasia on, eikö ne opi olemaan käyttämättä vai käryämättä.
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Mikä näitä hiihtäjiä okein vaivaa.Miksi halutaan vartavasten kansakunnan sylkykupiksi? Mielenkiintoista kuulla Lallukan selitykset.Luuliko todella, että onnistuisi välttämään kiinnijäämisen jne.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Hienoa, että on siinä vaiheessa, eli rapia kolmikymppisenä sentään yritetty pärjätä, kun on huomattu, että eihän tässä ilman aineita pärjää. Lakki pois päästä, hienoa uhrimieltä osoitti Lallukka! Hyvin se hiihtikin siellä MM-kisoissa, kyynel vierii poskelleni, kun muistelenkin sitä viestiosuutta.

Patsas Lallukalle! Vaikka siihen Orionin lääketehtaan viereen.
 

Salama44

Jäsen
Kyllä Doping kultturi on iskostunut syvälle suomalaiseen urheiluun. Väkimäärään nähden ollaan aivan maailman huippua. Ajatelkaa että esim. Venäjällä pitäisi olla 30 kertaa enemmän käryjä että he olisivat suhteessa yhtä vilpillisiä. Norja ja Ruotsi hakataan mennen tullen jo yhden entisen läänin urheilijoilla.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jep, taas mennään. Mielestäni ei voida pitää missään muodossa yllätyksenä sitä, että yksittäinen urheilija tekisi erilaisia dopingkokeiluja. Hyvä että valvonta mitä ilmeisemmin pelaa täällä suomessa jollain tasolla. Mutta kyllähän epäilykset heräävät väkisinkin laajemmin ja tämän uutisen valossa ajateltuna vähän liiankin kivasti siellä suksi viime kisoissa luisti mieshiihtäjillä. "Pöljä päivä" alkaa kummasti kuulostaa vähintään arveluttavalta.

Saas nähdä millainen soppa tästä vielä syntyy.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Huippu-urheilijat ovat käyttäneet useiden dopingaineiden coctaileja, joten nyt paljastunut epo-hormonin käyttö on pyöräilijöilläkin jäävuoren huippu. Testosteroni, kasvuhormoni ja nandrolon kuuluvat epo:n ohella huippu-urheilijoiden arkiseen dopingainearsenaaliin.
Milloin alkavat puhua kestävyysjuoksijat, hiihtäjät ja muut kestävyyslajien maailman huippu-urheilijat dopingaineiden käytöstään? Yhtään mitalia ei ole ilman dopingaineiden käyttöä näissä lajeissa 1970-luvulta lähtien saavutettu.

Näin kirjoitin tänne reilu 4,5 vuotta sitten. Kasvuhormonin dopingkäytöstä olen kirjoittanut muutakin. Kasvuhormonin käyttö dopingaineena aloitettiin 80-luvulla. Luotettavan dopingtestin aikaansaaminen kesti noin 15 vuotta. Kasvuhormonia ovat huippu-urheilijat, joilla on ollut varaa hankkia tätä kallista lääkettä, voineet käyttää ilman pelkoa dopingtestistä lähes 20 vuotta. Kasvuhormonilla on monia kasvuun ja aineenvaihduntaan kohdistuvia terveydellisiä vaikutuksia. Ihmisen aivolisäkkeen kuivapainosta on 10% kasvuhormonia. Kasvuhormoni esiintyy veressä yli sadassa eri muodossa. Kasvuhormonin dopingtestauksen tekee haastavaksi sen pulssimainen eritys ja normaalin fysiologisen pitoisuuden määrittämisen vaikeus. Kasvuhormoni on molekyylinä heterogeeninen eli esiintyy veressä useissa eri muodoissa ja se on havaittavissa vain vähän aikaa dopingtesteissä. Kasvuhormonin yksilölliset erot erityksen määrässä eri henkilöille ja rakenteellisten erilaisten kasvuhormoni-molekyylien suhteessa aiheuttavat myös ongelmia aukottoman dopingtestausmenetelmän kehittämisessä (Saygy ym. 2006). Mikäli Lallukan B-näytekin osoittautuu positiiviseksi, voidaan sitä pitää huippuunsa kehitetyn kemiallisen aineanalyysin voittona.

Kasvuhormonista on ollut riittävästi tietoa tavallisille penkkiurheilijoille, jos on ollut sen dopingkäytöstä kiinnostunut. Toivon, että Juha Lallukka liittyy Ville Vakkurin ja Marion Jonesin kelkkaan ja kertoo koko dopingcoctailinsa epo-ja kasvuhormoineineen sekä testosteroineen ja nandroloineen yms. yms. Mika Myllylä sen kertoi jo aikoinaan Lahden käryjen jälkeen, että yhtään mitalia ei ole hiihdossa saavutettu 1970-luvusta lähtien ilman harmaan alueen apua.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kabaddin meneillään olevissa MM-kisoissa on iso dopingskandaali päällä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Täytyy sanoa, että kotimaisen hiihdon uskottavuuden kannalta tämä on taas kerran erittäin paha kolaus. Onneksi ei kuitenkaan Heikkinen, Jauhojärvi tai Nousiainen, jotka kuitenkin ovat viime vuosina olleet ne kolme kärkihiihtäjäämme miehissä.

Joo, ajatella. Ollaanko meillä Suomessa niin huonoja että edes douppaamalla ei pärjätä?
 

Pekkis

Jäsen
Mutta kyllähän epäilykset heräävät väkisinkin laajemmin ja tämän uutisen valossa ajateltuna vähän liiankin kivasti siellä suksi viime kisoissa luisti mieshiihtäjillä. "Pöljä päivä" alkaa kummasti kuulostaa vähintään arveluttavalta.

Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että Lallukka on aina ollut samanlainen oman polun kulkija, kuin esim. Lainio ja Varis aikanaan. Siitä voidaan taas olla montaa mieltä, että miten helvetissä tällainen sooloilu voidaan sallia. Lallukka kuuluu maajoukkueeseen, mutta on maaliskuulta lähtien ollut omissa oloissa.

Erään paljon julkisuutta saaneen käryn jälkeen juttelin urheilijan ex-ystävän kanssa tapauksesta. Urheilija oli jättänyt keväällä liiton etelänleirin väliin ja suunnannut samaan aikaan omakustanneleirille rapakon taakse. Leirin jälkeinen tulosparannus toi kyseisen urheilijan ensi kertaa ainakin minun tietooni. No, kesällä tuli sitten julkisuutta enemmän kuin oli ehkä ajateltu...
 
Erään paljon julkisuutta saaneen käryn jälkeen juttelin urheilijan ex-ystävän kanssa tapauksesta. Urheilija oli jättänyt keväällä liiton etelänleirin väliin ja suunnannut samaan aikaan omakustanneleirille rapakon taakse. Leirin jälkeinen tulosparannus toi kyseisen urheilijan ensi kertaa ainakin minun tietooni. No, kesällä tuli sitten julkisuutta enemmän kuin oli ehkä ajateltu...

Lallukka on ollut vapaalla jo pitkään hyvässä kunnossa, mutta sairastelut ovat pilanneet miehen kausia. Ja tosiaan Juha on hyvin omissa oloissa viihtyvä urheilija jonka voi nähdä Kouvolassa päivittäin treenaamassa. Juha on oikeasti kova harjoittelija ja väittäisin, että treenaa eniten miesten maajoukkueesta. Tosin eihän hän ole osallistunut kauheasti kisoihin menneinä vuosina joten harjoittelun suhteen jää aikaa enemmän kuin muilla.

Toivon tosiaan, että tässä ei käryä olisi tapahtunut, mutta onko joskus B-näytteistä paljastunut jotain uutta verrattuna aikaisempaan? Joka tapauksessa kova kolaus niin Juhalle, Suomen hiihdolle kuin myös Kouvolalle. Siinä meni tulevat mahdollisuudet Kouvolan hiihtoseuralle, mikäli käry on todellinen. Eikä kateeksi käy kyllä Juhaakaan, jos käry on todellinen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Eikä kateeksi käy kyllä Juhaakaan, jos käry on todellinen.
Eipä kyllä säälitäkään.

Yleisesti kyllä ihmetyttää nämä doupparit siinä vaiheessa, kun käry käy. Paskat on jo housussa mutta hirveästi yritetään pyristellä. Talonmies piikitti, hammastahnaa oli peukaloitu, pilaantunutta lihaa söin... Mitään jos ei keksitä, niin sitten sanotaan että en tiedä miten tuo aine on elimistööni joutunut. Luuleeko ne oikeasti, että kukaan uskoo? Ihan sama kuin kaljun yli kammattu lainapeite; kaikki tietää että kalju se on, mutta hienotunteisuuttaan eivät viitsi huomauttaa asiasta.

Perkele, tulisi välillä edes yksi sen verran rehti tyyppi, että myöntäisi tieten tahtoen vetäneensä aineita paremmin pärjätäkseen.
 
Eipä kyllä säälitäkään.

Yleisesti kyllä ihmetyttää nämä doupparit siinä vaiheessa, kun käry käy. Paskat on jo housussa mutta hirveästi yritetään pyristellä. Talonmies piikitti, hammastahnaa oli peukaloitu, pilaantunutta lihaa söin... Mitään jos ei keksitä, niin sitten sanotaan että en tiedä miten tuo aine on elimistööni joutunut. Luuleeko ne oikeasti, että kukaan uskoo? Ihan sama kuin kaljun yli kammattu lainapeite; kaikki tietää että kalju se on, mutta hienotunteisuuttaan eivät viitsi huomauttaa asiasta.

Perkele, tulisi välillä edes yksi sen verran rehti tyyppi, että myöntäisi tieten tahtoen vetäneensä aineita paremmin pärjätäkseen.

Niin ei varmasti sellaisia säälitäkään ketkä ei tunne koko henkilöä. Itse sattumoisin tunnen kaverin aika hyvin ja uskon, että Juha kertoo kyllä totuuden vielä asiasta. Turha tässä on vielä mitään huudella, kun ei ole ilmeisesti vielä ns "virallisesti" mustaa valkoisella.

Joka tapauksessa synkkä päivä jälleen suomalaiselle hiihdolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös