Otteet kaukalossa 2016–2017

  • 304 646
  • 2 658

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kuulunee pelitapaan, pakki lähtee tukemaan nopeaa kääntöä. Vastuu tuossa tilanteessa oli Vuorisalolla, jolla kiekko oli. Ei tainnut pelata tämän tilanteen jälkeen.
Päin persettä Peltola sen pelasi. Tosin todella oksettavaa peliä Peltolalla oli siinä toisessa maalissa. Siihen kiekkoon nyt vaan pitäämennä ensimmäisenä, eikä tehdä mitään vitun ketunlenkkejä välttääkseen taklauksen.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Huudellaan sen verran vieraisiin pöytiin, että 1.ketju teki kaksi maalia ja 2.ketju teki kaksi maalia, jotein ei nyt sentään yhden ketjun varassa oltu.

Kyllä olitte. Ilman 1. kenttää ei Tepsissä ole sen enempää mainitsemisen arvoista, kuin vanhassa lihapiirakassa Hevostorin roskiksessa. Ässät olisi voittanut ilman Kallion kenttää ja puolueellisia tuomareita.

Viikon päästä Turussa esiintyy täysin uudistunut Ässät. Kiilholman kenttä pimentää Kallion täysin, Ojamäki tekee paikoista neljä maalia ja Kärki ei syötä Tepsille yhtään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Päin persettä Peltola sen pelasi. Tosin todella oksettavaa peliä Peltolalla oli siinä toisessa maalissa. Siihen kiekkoon nyt vaan pitäämennä ensimmäisenä, eikä tehdä mitään vitun ketunlenkkejä välttääkseen taklauksen.

Kommentini koski kolmatta maalia, toinen maali menee täysin Peltolan piikkiin.

Ensimmäinen maali tuli Kärjen, toinen Peltolan ja kolmas Vuorisalon isosta virheestä. Nyt on nähty kahdessa tärkeässä pelissä viisi isoa virhettä, melkein yhtä paljon kun koko kevään aikana. Tässä näkyy vastuunkantajien kokemattomuus, painetila aiheuttaa helppoja virheitä. Yksikertaisuutta ja suoraviivaisuutta peliin, omaa nöyrää pelitapaa noudattamaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ensimmäinen maali tuli Kärjen, toinen Peltolan ja kolmas Vuorisalon isosta virheestä. Nyt on nähty kahdessa tärkeässä pelissä viisi isoa virhettä, melkein yhtä paljon kun koko kevään aikana. Tässä näkyy vastuunkantajien kokemattomuus, painetila aiheuttaa helppoja virheitä. Yksikertaisuutta ja suoraviivaisuutta peliin, omaa nöyrää pelitapaa noudattamaan.

Ei oo yks tai kaks kerta viimesten viikkojen aikana, kun joko valmentaja tai kokenut pelaaja puhuu nihkeydestä ja käsijarruista, kuinka täytys rohkeammin vain mennä. Vaikka sitten tuolla suht simppelillä tän kauden sapluunalla.

IFK-peliä en kokonaan nähnyt. Tepsiä vastaan oli hetkensä. Toisaalta pelin alkupuolellakin tilanteita, kun jotenkin epä-16/17 tyylisesti karvattiin aggressiivisesti 2-3 pelaajan voimin. Ohan se parhaimmillaan näyttävää, mutta jos tuollanen ei oo kuulunut peruspeliin kauden aikana, tuppaa ajotukset sakkaamaan ja karvaajat kiekotellaan ulos. No ehkei noita montaa tullut, kai siinä jotain energiaa ja säpinää pyrittiin tuomaan joukkueelle.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näin runkosarjan jälkeen on sopivasti ma-iltana aikaa kirjoitella runkosarjakauden todistukset asteikolla +++/- - -. Arvioissa vaikuttaa mm. hintalaatusuhde.

Ari Ahonen 18o 90,97% - -
Jäi selkeästi kakkosmaalivahdiksi. Syksyllä pelasi ajoittain vakuuttavastikin, mutta loppuvuodesta oli nähtävissä, että terveyden kanssa oli ongelmia, sillä liikkuvuus oli huono. Tämä johti Andyn hyvien otteiden lisäksi siihen, ettei uskallettu antaa torjuntavastuuta. Ässissä kahdella kaudella 39 ottelua, joka on todella vähän noin 200k€ kaudesta ansaitsevalle maalivahdille.

Andreas Bernard 43o 92,57% +++
Yhdessä Rynnäksen kanssa Liigan paras maalivahti. Huonoja hetkiä osui varsin vähän ja toisaalta torjui paljon pisteitä joukkueelle.

Charles Bertrand 59o 12+9=21 -5 - -
Hankittiin pistelingoksi, ei saatu. Vuodenvaihteen jälkeen näytti hetken, että palikat loksahtaisivat kohdalleen, mutta vajosi loppukaudesta vielä pahemmin varjojen maille. Työnteko kyllä jatkui lähes joka ilta, mutta harvoin hyödyksi joukkueelle. Liian kallis mies kolmosketjuun.

Erik Embrich 11o 0+1=1 -2 -
Ei kyennyt läpimurtoaan tekemään tällä kaudella, mutta peliaika jäi vähäiseksi myös.

Antti Jaatinen 39o 1+1=2 -16 - - -
Vaikkei paljon odotettu niin mitään ei myöskään saatu. Plusminustilasto ei valehtele.

Jouka Juhola 34o 0+3=3 -3 +
Ei pystynyt vielä vakiinnuttamaan paikkaansa joukkueessa, mutta sai pelejä kuitenkin kohtalaisesti vyölle. On kuitenkin kehityskelpoinen kaveri ja 19-vuotiaana vasta tulevat kaudet näyttävät onko liigapelaajaksi.

Antti Kerälä 51o 4+15=19 -1 -
Erittäin vaikea kausi ja kakkosketjun sentteriltä oli lupa odottaa enemmän. Väläytteli välillä, mutta Aho varmasti kävi Jaakobin painia itsensä kanssa siitä rikkoako kakkosketju. Saattoi olla osasyynä Kärki-Ojamäki kaksikon pelin odotettua vaisumpaan tahtiin. Ei ottanut yhtään jäähyä kauden aikana.

Juha Kiilholma 42o 2+3=5 -19 - - -
Kokeneelta ketulta kausi meni alle arvostelun. Peliesitysten vuoksi välillä poppareillakin. Pientä valoa oli nähtävissä runkosarjan viimeiselllä viidenneksellä, mutta Kinun tarina Ässissä taitaa olla päättymässä. Pakko olla terveysongelmia.

Ville Korhonen 59o 9+23=31 +3 ++
Melko värittömänä pelaajana saanee turhankin paljon kritiikkiä äijäkiekon ystäviltä. Otteiden ailahtelusta huolimatta Ässien toiseksi paras pistemies ja Ahon luottomies. Pelasi uransa toiseksi parhaan kauden pisteiden valossa.

Matti Kuparinen 49o 5+9=14 -5 -
Kuprun kausi alkoi erittäin huonosti, mutta joulun jälkeen pääsi selvästi paremmin vauhtiin. Hyvä alaketjujen sentteri ja aloitusten erikoismies, mutta eihän Matissa enää taida hintalaatusuhde olla kohdallaan.

Jarno Kärki 47o 12+15=27 +9 +
Terveydelliset seikat vaikeuttivat selvästi Kärjen kautta ja oli monille pettymys. Tilastollisesti esitys oli kuitenkin varsin hyvä, täyden kauden peleillä Kärki olisi saattanut olla Ässien pistepörssin kärkimies. Otteet olivat ailahtelevia, mutta plusmiinustilasto kertoo puolustuspään onnistumisista. Kärkikin on vasta 22-vuotias.

Jussi Makkonen 42o 8+19=27 +7 ++
Illasta toiseen varmaan tekemistä. Ahon yhden "saunakaverin" kautta varjostivat myös loukkaantumiset, mutta silti nakutteli joukkueen pistepörssin neloseksi. Korhosen ja Paakkolanvaaran tapaan on "low key"-persoona, joka vaikuttaa arvostukseen särmikkäimpien fanien keskuudessa.

Jyri Marttinen 45o 5+13=18 -1 ++
Kausi päättyi joukkueen kannalta harmittavasti loukkaantumiseen. Teki Ässä-uransa parhaat pisteet ja peliaikaa kertyi keskimäärin 24h20min. Illasta toiseen varmaa suorittamista. Kuitenkin merkitystä runkosarjassa kuitenkin ehkä on yliarvioitu, joukkue pystyi varsinkin Marttisen pelikiellon aikana pelaamaan varsin hyvää puolustuspeliä. Lienee joukkueen kolmanneksi kallein pelaaja.

Maksim Matushkin 13o 3+4=7 -2 +
Täsmäase Slovakiasta. Yv:lle juonikas viivapelote. Omassa päässä vaikeuksissa. Pisteitä ehti kuitenkin tehdä 32p/kausi tahdilla. Hintalaatusuhde varmasti hyvä.

Aleksi Mäkelä 48o 0+2=2 -13 -
Perus puolustava pakki, joka oli joukkueen harvoja vahvoja vääntäjätyyppejä omassa päässä. Oli kuitenkin usein varsin suurissa vaikeuksissa vastustajan parhaita vastaan, josta kertoo plusminustilasto. On kuitenkin 22-vuotiaana puolustajana edelleen kehityskelpoinen ja ennen kautta odotusarvokaan ei ollut kovin korkea.

Kasperi Nuto 9o 0+0=0 -2 - -
Sai paljon vastuuta harjoituspeleissä ja oli siis tyrkyllä vakiorosteriin uutena nimenä. Otteet kuitenkin osoittivat, että ainakin toistaiseksi ei riitä liigaan eikä Mestiksessäkään Hermeksessä ja Tutossa saanut paljoa aikaan.

Niko Ojamäki 54o 14+12=26 +9 +
Ojamäki sai kuraa kannattajilta niskaansa ja yleensä aiheesta. Kyseessä on kuitenkin joukkueen viidenneksi paras pistemies ja toiseksi paras maalintekijä ja hintalappukin sellainen, että 21-vuotiaana hintalaatusuhde edelleen tälläkin kaudella oli mielestäni kohdallaan. Parempaankin olisi toki pystynyt.

Tommi Paakkolanvaara 26o 3+10=13 +2 +
Kesken kauden tullut Paakkolanvaara aloitti varsin hyvin, mutta terveysongelmien takia katosi loppukaudella kuvasta. Teki runkosarjan viimeiset pisteensä 18.2. Lukkoa vastaan. Eli käytännössä 18 otteluun teki 13 pistettä. Oli kuitenkin kokemuksellaan vahvistus joukkueelle varsinkin kunnossa ollessaan. Hintalaatusuhdetta on vaikea arvioida, mutta tuskin aivan halvimpia ukkoja.

Niko Peltola 59o 3+15=18 +8 ++
Läpi kauden Marttisen ohella joukkueen ykköspuolustaja, joka pelasi varsin tasaisen kauden kruununa EHT-komennus. Pisteitä olisi kyllä odottanut enemmänkin. Ykkösyv:n viivamiehenä vain yksi maali. Mutta tulee jatkossakin olemaan joukkueen runkopelaajia, joka pystyy pelaamaan 23 minuuttia per ottelu.

Arttu Ruotsalainen 34o 1+0=1 -6 - - -
Odotuksiin nähden varmastikin rosterin suurin pettymys. Ei mahtunut useinkaan pelaavaan kokoonpanoon ja silloinkin kun mukaan pääsi niin kolmosketjussakin täysin näkymätön. Vertailuna: viime kaudella teki "lupauksena" 51 otteluun tehot 5+5=10, Tällä kaudella yksi vahingossa tehty maali.

Mikael Saha
58o 4+4=8 -6 -
On pitkälti makuasia miten arvottaa Sahan onnistumisen. Koska odotusarvo oli, että pystyy parantamaan molempiin suuntiin niin kautta voi pitää pienenä pettymyksenä. Peliaikakin tosin jäi aika pieneksi. Harvoin Saha kellotti yli 14 minuutin peliaikoja. Miten Saha olisi esimerkiksi pärjännyt Kerälän tilalla kakkosketjussa? On myös vasta 22-vuotias, joten saattaa parantaa.

Jere Seppälä 54o 7+11=18 +8 ++
Kausi alkoi sensaatiomaisen hyvin ja keikkui puolustajien maalipörssin kakkosen alkukaudesta. Tahti kuitenkin hiipui tämän vuoden puolella vaikka säilytti paikkansa ykkösparissa. Odotusarvo Seppälälle ei kuitenkaan koko kautta ajatellen ei ollut näin korkea, joten siksi positiivinen yllätys.

Simon Suoranta 53o 18+16=34 +5 +++
Sellainen haku, jota Ässien kaltainen joukkue tarvitsee. Koko liigan tasolla yksi suurimmista yllättäjistä. Tipahti viime metreillä liigan maalipörssin top10:stä. Erikoisuutena on, että teki vain yhden yv-maalin.

Juho Tommila 58o 6+2=8 -7 +
Odotusarvot Lukko-kasvatin suhteen eivät olleet kovin korkealla ja loppuvuodesta Tommilan peliaika jäikin vähäiseksi. Paransi kuitenkin tämän vuoden puolella otteitaan ja peliaikaakin tuli välillä yli 20 minuuttia.

Matias Varttinen
49o 7+6=13 -4 ++
Kauden positiivinen yllättäjä, joka otti paikkansa kolmosketjussa ja osoitti, että potentiaalia on ylemmäksikin. Sisäisen maalipörssin seiska. Omassa päässä pienen kokonsa vuoksi välillä vaikeuksissa. Kannattaa myös muistaa, että "junnu-Varttinen" on kuitenkin "jo" 21-vuotias eli samanikäinen kuin Ojamäki. Ainakin hintalaatusuhde kohdallaan kuitenkin.

Valtteri Viljanen 56o 3+7=10 -11 -
Edellisellä kaudella hienoja otteita esittänyt Viljanen oli vaikeuksissa Ahon pelityylin kanssa ja nyt tapahtui selvää taantumista. Oli suurissa vaikeuksissa puolustuspäässä. Tämän vuoden puolella kuitenkin otteissa oli nähtävissä pientä piristymistä. Ura jatkunee muualla kuin Ässissä.

Teemu Vuorisalo 43o 1+1=2 +3 +
Alkukaudesta vaikeuksissa mahtua edes pelaavaan seitsikkoon. Loppukaudesta meno parani ja Marttisen ja Seppälän loukkaantumisten takia nousi tärkeimpien puolustajien joukkoon pelaten hyvin. Viimeisissä peleissä jostain syystä seiskapakki pienellä peliajalla. Kevätkausi kokonaisuudessaan hyvä.

Juuso Walli 25o 0+0=0 +2 -
Ei saanut vastuuta viime kauden tapaan. Välillä ihan hyviäkin otteita, mutta usein näkyi 20-vuotiaan puolustajan otteissa jännitys ja kokemattomuus. Lunastamatonta potentiaalia kuitenkin löytyy.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä näkyy vastuunkantajien kokemattomuus, painetila aiheuttaa helppoja virheitä. Yksikertaisuutta ja suoraviivaisuutta peliin, omaa nöyrää pelitapaa noudattamaan.

Pakistossa jonkun pitäisi pystyä nousemaan pelilliseksi liideriksi. Peltolalla heikko peli ja häneltä vaaditaan nyt paljon. Seppälä hakee vielä pelituntumaa ja näkee että äijällä on tuntuma hukassa.

Nyt jostain syystä meidän pakeilta puuttuu nöyryys heittää kiekko välillä lasin kautta ulos. Muutenkin haetaan aivan liian hidasta ja vaikeaa...Harhasyöttöjä annetaan aivan tolkuton määrä.

Toivottavasti virheet on nyt tehty ja pojat lähtevät pelaamaan yksinkertaisemmin. Jos sääleistä mennään jatkoon niin Wallia tarvitaan myös. Jonkun pitää olla ilkeä ja kova oman maalin edustalla.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jossittelua; jos Marttinen ei olisi loukkaantunut, oltaisiinko napattu paikka kuuden sakista?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Joku heitti osuvasti, jotta Kärpät olis sen paikan 6. sakkiin ansainnut viimeaikaisilla näytöillä, nyt arvotaan kahdesta heikommasta. Ja se vähemmän heikko olis menossa näillä numeroin.

Kuvastavaa: Seppälä ajaa irtokiekon perään, Iso-Jonne, Heikkinen ja kaks muuta Tepsin miestä moukaroi Jään pintaan. Kaartaako kukaan Pata kauden intensiivisimmillä ja tärkeimmällä sinne lihakasaan? Vitut, kaarreellaan vaihtoon.

Melkonen kaukalopallo-mentaliteetti iskostunut joukkueeseen. Siinä mielessä joku Pelicans ansaitsee sen paikkansa: terävämpi kärki, moniuloisemmat pelitavat, playoff-henkisempi joukkue. Eikä tällanen viime kierroksilla nähty alistuva lammaslauma.

Joukkue esiintyy kaukalossa juuri sen mukaan miten se on kasattu ja valmennettu. Jos se näyttää alistuvalta lammaslaumalta, niin tokihan se juurikin sellainen on. Joukkueesta puuttuu kolme tärkeää asiaa: Kiekollinen taito, kokemus ja fyysinen kovuus - ja ehkä myös asennepuolella on havaittavissa EVVK-efektiä ainakin joissain pelaajissa. Joukkueen kokoamisessa on jo alun alkaen tehty se virhe, ettei joukossa ole yhtään nolanjonkmania, joka kävis kertomassa elämän totuuksia näille jonnevirtasille: eli jos vielä kerran ajelee jonkun Ässä-pelaajaan levyksi, niin saa sitten luvan vastata tekemisistään. Virtanen kyllä itse on hyvinkin hanakasti näitä oppitunteja jakelemassa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ässillähän on aikoinaan isoja vaikeuksia Ahon JYPpiä vastaan Karrin ollessa Ässä-valmentaja. Moni odotti juuri sen vuoksi pelonsekaisin tuntein välieräsarjaa, jolloin vanhoista haamuista päästiin eroon menemällä finaaliin voitoin 4-1. Toki nyt eri joukkueet molemmilla valmennettavina.

Olihan Ahon valmentama Blueskin melkoinen kanto kaskessa Ässille, eritoten keväisin. Mutta kyllä ennusmerkit viittaavat siihen, että Curryn Ipa hoitelee Aho-mansikat suoraan 2-0
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kommentini koski kolmatta maalia, toinen maali menee täysin Peltolan piikkiin.

Ensimmäinen maali tuli Kärjen, toinen Peltolan ja kolmas Vuorisalon isosta virheestä. Nyt on nähty kahdessa tärkeässä pelissä viisi isoa virhettä, melkein yhtä paljon kun koko kevään aikana. Tässä näkyy vastuunkantajien kokemattomuus, painetila aiheuttaa helppoja virheitä. Yksikertaisuutta ja suoraviivaisuutta peliin, omaa nöyrää pelitapaa noudattamaan.
Juu niin minunkin siitä alkuosasta. Ja juuri siinä maalissa Peltola pelaa kuten ilmoitin. Silloin, kun tuetaan hyökkäystä, lähdetään repimään keskeltä auki antaen syöttöpaikkaa siihen keskelle, jos siitä mies puuttuu. Ei kuten herra Peltola, joka liukui kuten vanha mummu rollaattorilla alas Valtionsiltaa. Ai miksi teki niin. No liukui siksi, että huomasi kyllä, että kiekko ei ole omilla kunnolla hallussa, mutta päätti siitä huolimatta varastaa kohti vastustajan maalia eikä hoitaa omia hommia ensiksi. Ei näin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
@TwistedKites tuossa arvosteli pelaajat ihan hyvin, joten mitäpä siihen lisäämään

Runkosarjan lopputulemaan vaikutti lopulta erittäin paljon se, että 128 tehtyä maalia tuolla hyökkäyskalustolla on todellinen rimanalitus. Tähän taas vaikutti se, että kaikki meidän TOP-4 maalintekijämme (Bertrand, Kärki, Ojamäki, Korhonen) pettivät, ja jokainen heistä jäi karkeasti 6-10 maalia siitä määrästä mitä heiltä odottaa sopi. Suoranta lähinnä paikkasi sen minkä pystyi, mutta silti 25-30 maalia jäi kokonaan tekemättä. Paljon pisteitä siis menetettiin noiden tekemättä jääneiden maalien myötä, koska suurimman osan ajasta oma pää piti kuitenkin riittävän hyvin, omat maalit vain puuttuivat..

Ahon pelitapa on tunnetusti se, että ensisijaisesti pyritään estämään vastustajaa tekemästä maaleja ja vasta toissijaisesti tehdään itse maaleja. Vaikka se toimi suurimman osan ajasta, niin pelitavan ongelma on se, että jos se sitten hajoaa käsiin, niin seurauksena on paletin totaalinen romahtaminen. Näitä pelejä oli muutamia runkosarjan aikana. Hyökkäyksiinlähdöt ja avauspelaaminen tuntuu olevan ensimmäinen osa-alue joka tuolloin sekoaa, koska oman puolustusalueen kiekollisessa pelissä mennään jotenkin paniikkiin. Tällöin kiekotellaan avuttomana laituri-sentteri-laituri akselilla, tai lyödään pystykiekkoa päätyyn, että jos joku ehtisi perään

Mutta isossa kuvassa maalinteosta se nyt on lähinnä kiinni, miten pitkään kausi tässä jatkuu..
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
@TwistedKites

Ahon pelitapa on tunnetusti se, että ensisijaisesti pyritään estämään vastustajaa tekemästä maaleja ja vasta toissijaisesti tehdään itse maaleja. Vaikka se toimi suurimman osan ajasta, niin pelitavan ongelma on se, että jos se sitten hajoaa käsiin, niin seurauksena on paletin totaalinen romahtaminen. Näitä pelejä oli muutamia runkosarjan aikana. Hyökkäyksiinlähdöt ja avauspelaaminen tuntuu olevan ensimmäinen osa-alue joka tuolloin sekoaa, koska oman puolustusalueen kiekollisessa pelissä mennään jotenkin paniikkiin. Tällöin kiekotellaan avuttomana laituri-sentteri-laituri akselilla, tai lyödään pystykiekkoa päätyyn, että jos joku ehtisi perään

Mutta isossa kuvassa maalinteosta se nyt on lähinnä kiinni, miten pitkään kausi tässä jatkuu..

Maalintekoon ja pelin hallintaan kuuluu se, että omista päästään hallitusti pois kiekkoa kontrolloiden. Kun tämä elementti puuttuu juuri kertomasi lähtöjen sekä avauksien puutteena, ei voi odottaa kovinkaan suurta maalimäärää kenellekään. Sanoisin kaikesta huolimatta, että pelitapaan nähden Ässillä on hyvinkin suuri määrä maaleja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maalintekoon ja pelin hallintaan kuuluu se, että omista päästään hallitusti pois kiekkoa kontrolloiden. Kun tämä elementti puuttuu juuri kertomasi lähtöjen sekä avauksien puutteena, ei voi odottaa kovinkaan suurta maalimäärää kenellekään. Sanoisin kaikesta huolimatta, että pelitapaan nähden Ässillä on hyvinkin suuri määrä maaleja.

Ässät pääsi pelitavasta huolimatta hyvin maalipaikoille.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kalpa oli mukavasti kerännyt median "asiantuntijoiden" veikkaukset yhteen, josta on helppo poimia Ässät-veikkaukset: 9., 7. (Aamulehti Pekka Aalto, joka ennusti Kalpan viimeiseksi), 10., 8., 10. (Jussi Paasi, IS), 9., 11., 8., 12., 9. ja 11.. Kalpan lisäksi erityisen totaalivihkoon medialta meni Saipan suorituskyvyn arviointi. Melkein kaikissa arvioissa Saipa oli Ässiä edellä.

Asia joka saattoi ratkevasti viedä Ässiltä pisteitä oli yv-peli ja vastustajan saama jäähymäärä. Ässät pelasi ylivoimalla 171 kertaa kun vaikkapa Kalpa pelasi 246 kertaa ja TPS 217 kertaa. Ässät teki vain 22 yv-maalia kun esimerkiksi Kookoo teki 15 maalia enemmän ja Lukko peräti 20 maalia enemmän. Loppukauden (20 peliä) yv-prosentti 19,15 oli jo liigan hyvää keskitasoa verrattuna koko kauden 12,87, jota surkeampi oli vain HIFK. Läpi kauden tuolla paremmalla prosentilla vedettynä oltaisiin saatu 11 maalia enemmän. Lisäksi voidaan spekuloida, että vaikkapa 225 yv-tilaisuudella koko kauden prosentilla olisi tehty 29 maalia ja loppukauden prosentilla 43 maalia. Helppo on arvioida, että muutama peli enemmän olisi voitettu.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Jossittelua; jos Marttinen ei olisi loukkaantunut, oltaisiinko napattu paikka kuuden sakista?

Sanosin ihan ilman liioitteluja, että tämä oli lähestulkon merkittävin syy tuon kutospaikan karkaamiseen. Olisiko ollut selvästi eniten pelannut pakki ja aikamoinen liideri kentän puolella. Ei vaan ole noihin saappaisiin ketään mahtunut ainakaan vielä. Moni yksittäinen maalia olisi varmasti jäänyt antamatta, jos Jyssy olisi ollut kentällä ja vähämaalisia ne Ässien pelit oli pääosin koko kauden.

Ei silti poista sitä tosiasiaa, että pakistossa ei tosiaan ollut tarpeeksi kokemusta ja kylmäpäisyyttä hoitaa näitä ratkaisevia pelejä, eli ei se nyt täysin Jyssyn poistumisen syy ollut.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Marttisen mukana lähti niin pelillistä kuin henkistäkin johtajuutta. Pelaajana häntä on vaikea korvata kesken kauden, mutta eipä siellä ole tuota henkistä johtajuuttakaan kukaan paikkaamassa. Harmi, että kokeneempikin kaarti on järjestään tässä suhteessa sellaisia tyyppejä, jotka eivät esimerkillään pysty kannattelemaan joukkuetta vaikeina hetikinä. Kun kyvyt ei kentällä riitä, niin hankalaa se on mitään johtavaa pelaajaa esittää kopissakaan.
 

Puksprööti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä tämä kausi oli vahvasti taputeltu siinä kohtaa kun Päällikkö tippui pakistosta. Kun peliä ei enää johdeta edestä omalla esimerkillä ja tekemisellä niin hommasta tulee pannukakku. Ässien tän kauden ajoittain hyvät otteet kulminoituvat vahvasti Marttiseen. Mikäli Lukkoon siirtyy niin on kyllä aikamoinen kaappaus ja housut kintuissa Ässä-toimiston yllättäminen.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Joukkue esiintyy kaukalossa juuri sen mukaan miten se on kasattu ja valmennettu. Jos se näyttää alistuvalta lammaslaumalta, niin tokihan se juurikin sellainen on.

En tiedä miksi aina vaivaudun. No eikä esiinny. Kyllä siinä on pelaajien henkilökohtaisella panoksellakin joku saatanan rooli vaikka olisi miten kasattu ja valmennettu. Ässiltä on nähty tällä kaudella todella monta ottelua, jossa se on esiintynyt kaikin puolin varsin ryhdikkäästi.

Joukkueesta puuttuu kolme tärkeää asiaa: Kiekollinen taito, kokemus ja fyysinen kovuus - ja ehkä myös asennepuolella on havaittavissa EVVK-efektiä ainakin joissain pelaajissa.

Eli joukkueesta puuttuu kaikki olennainen, mitä jääkiekkojoukkueelta vaaditaan. Miten on selitettävissä se, että runkosarjassa taisteltiin silti todella hyvästä sijoituksesta? Valmennuksen ja joukkueen kasaamisenhan jo tyrmäsit.

Joukkueen kokoamisessa on jo alun alkaen tehty se virhe, ettei joukossa ole yhtään nolanjonkmania, joka kävis kertomassa elämän totuuksia näille jonnevirtasille: eli jos vielä kerran ajelee jonkun Ässä-pelaajaan levyksi, niin saa sitten luvan vastata tekemisistään. Virtanen kyllä itse on hyvinkin hanakasti näitä oppitunteja jakelemassa.

Millä tavoin kuvittelet tämän aspektin auttavan esim. kiekolliseen taitoon? Pyörität tätä samaa levyä joka vuosi, myös mestaruus vuotena. Onko millään tavoin mahdollista ymmärtää, ettei Ässien budjetilla toimiva seura voi taistella mestaruudesta joka vuosi? Jos joukkueeseen hankitaan takuu varma kovan luokan pistemies ja sitten fyysisen profiilin peliä tekevä pakki, niin niitä mainitsemiasi "Jaatisia" pitää olla joukkueessa aika monta ja näiden kohdalla sitten on osittain tuuria realisoituuko se kauden aikana vai ei. Viimeisempien kausien aikana on Ässien haut realisoituneet vähintäänkin hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Samoilla linjoilla mennään muiden kanssa, eli nyt on alkanut Jyssyn loukkaantuminen näkymään odotetulla tavalla. Kun nuo Marttisen 25+ minuuttia per peli ripotellaan kavereille joille se ei oikeen ole optimaalista, niin virheitä sattuu.

Muutenhan peli on pitkälti sitä samaa mitä koko kauden.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä tämä kausi oli vahvasti taputeltu siinä kohtaa kun Päällikkö tippui pakistosta. Kun peliä ei enää johdeta edestä omalla esimerkillä ja tekemisellä niin hommasta tulee pannukakku. Ässien tän kauden ajoittain hyvät otteet kulminoituvat vahvasti Marttiseen. Mikäli Lukkoon siirtyy niin on kyllä aikamoinen kaappaus ja housut kintuissa Ässä-toimiston yllättäminen.
Totta. Mutta toisaalta, Marttinen on kahtena viimeisenä vuotena jättänyt todella paljon pelejä väliin loukkaantumisen takia, eli paikat ei kestä koko kautta enää. Yksi liigan parhaita pakkeja, mutta niinhän on myös Tukonen yksi liigan parhaista hyökkääjistä. Ässillä ei ole vain varaa maksaa näistä niin paljon, kuin nyt kesälomilla olevalla Lukolla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Totta. Mutta toisaalta, Marttinen on kahtena viimeisenä vuotena jättänyt todella paljon pelejä väliin loukkaantumisen takia, eli paikat ei kestä koko kautta enää. Yksi liigan parhaita pakkeja, mutta niinhän on myös Tukonen yksi liigan parhaista hyökkääjistä. Ässillä ei ole vain varaa maksaa näistä niin paljon, kuin nyt kesälomilla olevalla Lukolla.

Tätä olen sanonut, ja tavallaan olenkin jopa helpottunut että Marttisen kanssa ei tarvitse jatkoa miettiä, vaikkakin tämä tapa jolla Jyssyn ässäura päättyi on todella surullinen. Totuushan kuitenkin on, että nyky-Marttinen on niin loukkaantumisaltis pelaaja, ettei häneen Ässien kaltainen seura voi sitoa tuollaista rahamäärää. Eli sikäli varmasti parempi näin..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No tuo kauden päättänyt jalkavamma tuli sellaisessa tilanteessa joka olisi voinut sattua kelle vain. Huonoa tuuria, ei Marttinen sentään mikään Paakkis ole mitä tulee loukkaantumisherkkyyteen.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta eikös Marttisen loukkaantumiset viime- ja tällä kaudella johtuneet Marttisesta riippumattomista tekijjöistä? Eli nuo loukkaantumiset olisivat voineet tapahtua kenelle vaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös