Otteet kaukalossa 2016–2017

  • 304 622
  • 2 658

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Valmentajasta riippumatta, jos porissa pelataan hyvää hokia niin näitä asennevammapelejä tulee. Niin munaton joukkue oli kahdessa erässä ettei kotikaukalossa saa koskaan olla.

Huolimatonta ja sinnepäin puolustamista.
Kyllä liigassa on muitakin huolimattomia joukkueita, jos Kärpillä on vajaat 30 pistettä tämän kierroksen jälkeen. Liigassa ei ole yhtään helppoa peliä tai helppoa joukkuetta.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kärpät tuli hyvällä jalalla peliin ja Ässät jäi telineisiin.
Ässät jäi telineisiin oman heikon asenteen ja huonon keskittymisen sekä heikon valmistautumisen vuoksi. Virkamieskiekkoa. Näin lounaalla peliä edeltävän harjoituksen ja Aho jo tuolla huusi kuin palosireeni kun tekeminen oli löysää ja huolimatonta. Luistelutti hieman poikia mutta sama jatkui. Eli klassinen hyvänolontunne nuorelle porukalle hienon Kalpa pelin jälkeen.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät jäi telineisiin oman heikon asenteen ja huonon keskittymisen sekä heikon valmistautumisen vuoksi. Virkamieskiekkoa. Näin lounaalla peliä edeltävän harjoituksen ja Aho jo tuolla huusi kuin palosireeni kun tekeminen oli löysää ja huolimatonta. Luistelutti hieman poikia mutta sama jatkui. Eli klassinen hyvänolontunne nuorelle porukalle hienon Kalpa pelin jälkeen.

Juuri näin. Kärpät pääsi karkeilla puolustuspään virheillä selkeään johtoon ja sitten oli sellaista väkinäistä painostamista kolmannessa erässä. Toki jääkiekko on pienten marginaalien peli, yksikin pomppu olisi voinut muuttaa asetelman ja momentumin. Toisaalta Kärppä-leirissä ei kannata tämän ottelun perusteella vielä alkaa mestaruudesta haaveilla ... Voitto oli kotijoukkueen velttoilua, Kärppien pelikirja vaikutti aika sekaiselta. Ja oliko siellä tosiaan sama Niklas Hagman kentällä, joka ihastutti patapaidassa taannoin?
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Teitä kritisoijia taitaa olla 3 nimimerkkiä, jos jätetään elämäntapavalittajat pois. Minusta teidän valittaminen on erikoista, koska Ässien nykytyyli on aikaisempaa aktiivisempaa ja fyysempää.

Liigan onni, että tyytyväisyyttä vielä löytyy nykyiseen kehitykseen liigan suhteen.
Olen kyllä huomaavinani, että on kasvava joukko myös tyytymättömiä.

Liiga on aina ollut kasvattajasarja ja viime kausi on hieno esimerkki nuorten supertähtien noususta. Puljujärvi, Laine, Aho ovat tietysti sellaisia lahjakkuuksia, ettei heidän tasoisia löydy joka vuosi, mutta joka kausi nousee uusia tarinoita.

Tyytymättömiä on aina ollut, myös vanhaan hyvään aikaan, mutta silloin ei ollut mitään kanavaa jossa olisit helpolla päässyt asioista valttamaan. Nythän tämä on helppoa, kun miltei jokainen voi kommentoida ihan mitä haluaa näille palstoille, aina kun vähän harmittaa.

Missä on siis se nimenomaan kasvava tyytymättömien joukko? Ihmiset ovat päinvastoin olleet kasvavassa määrin tyytyväisiä näkemäänsä viime aikoina, kun vieraspelaaminenkin on taas alkanut sujua.. missä todellisuudessa täällä jotkut oikein elävät

Lätkän suhteen esimerkiksi allekirjoittaneella (kuten toivottavasti meillä kaikilla täällä) kaiken yläpuolelle menee Porin Ässien mahdollisimman hyvä menestyminen. Se on oleellisin asia, se on se ainoa asia millä vain on loppupeleissä merkitystä. Siitä minun sydämeni iloitsee. En ymmärrä miten kukaan ässäfani voisi edes pistää minkään muun arvon tämän asian edelle..

Kyllähän fyysisyyden puutteesta ja vanhoista hyvistä ajoista, kun vielä taklattiin ja tapeltiiin on puhuttu koko Jatkoajan Ässäpalstan olemassaolon ajan.

Milloin kaivattiin Sheptakkia, milloin Mikkolaa ja aina aikaisemmin peli on ollut nykyistä fyysisempää.

Yleisömäärissä Ässät ottaa tänä vuonna kuivana kakkoseen pelipäivissä suhteessa viime kauteen, perjantai- tai lauantai-pelejä on naurettavan vähän ja se väistämättä näkyy yleisömäärissä, näkyisi vaikka meillä olisi Hansonin veljekset neloskentässä.

Kaikki kun nyt eivät vain ymmärrä sitä, että fyysisyys ei ole aina sitä pelkkää tappelemista/vääntöä/painimista/taklausta. Se on paljon muutakin.

Mun on välillä vaikea ymmärtää mikä niissä maalinedustakahinoissa on niin ihmeellistä että niitä tasaisin väliajoin käytetään viihdyttävyyden mittarina. Taklaukset pystyn käsittämään, mutta tämä iänikuinen tönimisen, tuuppimisen, irvistelyn ja pullistelun ihannointi on lähinnä omituista. Jääkiekko on kuitenkin peli, mutta joillekin yksilöille juuri se pelaaminen näyttää olevan kaikkein pahin kauhistus.

Ei SM-liigan lätkä nyt mitään huippuviihdyttävää ole koskaan ollut, mutta ei se vuosien varrella ole ainkaan parantunut siitä, millaista peli oli takavuosina. Nykyinen kiekkokontrollilätkä on jokseenkin epäviihdyttävää seurattavaa ja kaukaloon kaipaisi huomattavasti lisää tunteen paloa. V-koodi loistaa täysin poissaolollaan. Joku Tyrväinen tai Kankaanperä nyt silloin tällöin yrittää jotakin, mutta siitäkin palkitaan 10 ottelun pelikielloilla. Vähäiset rahansa ja vapaa-aikansa voi kyllä käyttää paremminkin kuin nykyisen kaltaisen pelin seuraamiseen paikanpäällä - vaikka sitten Chuck Norrisin filmien katseluun. Tulokset näkee sit kyllä seuraavana aamuna sanomalehdestäkin.

Nykyinen liigalätkä on ehkä tylsintä paskaa ikinä. Olen tällä kaudella jaksanut katsoa kaksi peliä alusta loppuun, joista toisen koska olin paikan päällä, ja se peli voitettiin 2-0. Pelitapahtuma on ihan hyvä, erätauoilla kerkeää hyvin bissen imemään ikeniin, mutta kenttätapahtumat eivät enää luo samanlaista tunnetta kuin aiemmin, ehkä minusta on ajan saatossa tullut kyynisempi tai vaativampi jääkiekkofani. Tai sitten se johtuu siitä kun kaksi kolmasosaa Liiga-joukkueista joutuu taktisesti haastamaan nimekkäämpiä jengejä, joilla on varaa antaa pelaajille enemmän valtuuksia kuin se mitä pelikirja antaa myöden. Tosin on myös ollut näitä jengejä, jotka satsaavat huippunippuun ja silti pelaavat pelikirjaa enemmän kuin itse lajia. (Kärpät)

Mielipiteeni onkin, että Suomessa pelataan aivan liikaa pelikirjaa, sellaista tietynlaisen tarkan sapluunan noudattamista. On ollut onni, että viime kaudella oli Aho, Pulju ja Laine, tai vaikka KalPan Tammela, jotka pelaavat niin kuin parhaaksi näkevät, mutta nyt kun Liigassa on 15 joukkuetta, joihin mahtuu yhteensä vähintäänkin 180 hyökkääjää, 90 puolustajaa ja 30 maalivahtia niin se tarkoittaa sitä, että ehkä sarjaan mahtuu myös muutama sinne kuulumaton pelaaja varsinkin kun maksukyky Suomessa ei riitä taistelemaan lajin parhaimmista suomalaisista pelaajista. Parhaat pelaa jo muualla.

Esimerkkinä Ässissä mm. Nuto, Varttinen, Ruotsalainen, Juhola... Ehkä Ruotsalainen voisi pelata edustuksessa, mutta mitä nämä muut juniorit ovat... Enkä sano, että nämä junnut ovat syyllisiä siihen, että seuramme on pa. eikä ole varaa hankkia 12 hyökkääjää. 12 hyökkääjän joukkoon yhdessäkään liigajoukkueessa ei pitäisi olla mitään asiaa ilman näyttöjä vaikka olisikin loukkaantumisia. Liigasta pitäisi vähentää ensimmäiseksi 3 seuraa ja sitten vielä 2, jotta saataisiin sarjasta taas mielenkiintoisempi, ihan vaikka vain jo senkin takia, että karsittaisiin Liigan palkkakuluista niin paljon, että kaikilla jengeillä olisi tarjontaa täyttää kokoonpanonsa muutenkin kuin junnuilla.

Jokerien lähdölle tai Bluesin konkurssille ei voi enää mitään, mutta Jukurit, Kookoo, Sport eivät ole yhteensä kuin Jokerit (ja Blues).Olisin valmis pudottamaan vaikka rakkaan seuramme Mestikseen, jos saisimme urheilupuolen kukoistamaan. Muttajoo olisihan sellanen fyysinen lätkä yleisöä viihdyttävää tavallaan, mutta se ei puolestaan taas tuota taidokkaan lätkän helmiä. Englannin lätkäliigat ovat asia erikseen, ei sieltä taida ketään lähteä pelaamaan mihinkään. Väitänkin että sapluunan pelaaminen on kentällä näkyvämpää kuin fyysisyyden puute. Pelataan virheettömästi ja varmasti, parhaat joutuu noudattamaan sapluunaa ja liigaan kuulumattomista pelaajista tuleekin yhtäkkiä käyttökelpoisia 0-0 tilanteen pelaajia. Jääkiekko on maalintekopeli pohjimmiltaan, voitteko uskoa.Tai siis oli. Nykyään 1-0 voitto taitaa olla valmentajien märkäunelma ja tavoite.

Sitten lisätään vielä tähän kaikki muovimaisuus mihin SM-liiga alentui aikanaan. SM-Liiga oli arvostettu brändi, en tiedä tästä Lüga-konseptista niinkään. Ehkä se kosiskelee nuorempaa kohdeyleisöä, mutta siinä mentiin vähän syteen ja saveen. Jopa Elitserienin uudistuminen SHL:ksi oli paljon rationaalisempi. Liigasta tulee mieleen Mestis eikä ylin sarjataso. Toivottavasti näemme vielä kunnolla kädellä tehtyä puhdistusta molemmilla sarjatasoilla. Porilaisena voi sentään kertoa Ässien olleen SM-liigan viimeinen voittaja.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liigasta pitäisi vähentää ensimmäiseksi 3 seuraa ja sitten vielä 2, jotta saataisiin sarjasta taas mielenkiintoisempi, ihan vaikka vain jo senkin takia, että karsittaisiin Liigan palkkakuluista niin paljon, että kaikilla jengeillä olisi tarjontaa täyttää kokoonpanonsa muutenkin kuin junnuilla.
Eli leikataan kolmannes työpaikoista, jotta saadaan palkkakuluja alas. Ja näin vältetään se kiusallinen junnujen peluuttaminen.
Just just...
Tuolla mallilla tuhottaisiin ensin pelaajatuotanto, ja sen perään suomalaisen jääkiekon kansainvälinen kilpailukyky.

Kehoittaisin suosiolla pysymään mukana jääkiekon kehityksen ja evoluution kelkassa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Fernandon ajojahti junnuja kohtaan on jo melkoinen, ihan siis noin yleisellä tasolla..

Liigan koko profiili on tosiaan muuttunut tässä 2010-luvun aikana. KHL:n tulo kuvioon on muuttanut kotoista liigaa entistä enemmän kasvattajasarjaksi (esimerkiksi Ässistä moni käynyt viimeisen 5-6 vuoden aikana "ponnistamassa" isompiin valoihin), jopa hämmentävän vaatimattomilla ansioilla sinne on lähdetty, ja tämä on viime vuosina näkynyt. Jos aloitetaan muuten vertailua, niin SHL houkuttaa kiistatta kovemman luokan ulkomaalaisia kuin liiga, joka totta kai nostaa sarjan pelillistä tasoa. Allsvenskanin puolellakin kärkijoukkueet olisivat Suomessa liigajoukkueita. Mutta minä väitän että varsin pitkälle kyse on myös kiekkoilun ulkopuolella siitä, että Ruotsi on jo maana paljon "seksikkäämpi" kuin Suomi. Jos asetun itse esimerkiksi jonkun random pohjoisamerikkalaisen kiekkoilijan toppahousuisin, niin saatavilla olevan tiedon valossa valitsisin ehkä itsekin ennemmin Ruotsiin menon kuin Suomeen, siitäkin huolimatta että väittävät täällä pelattavan pohjoisamerikkalaisempaa kiekkoa kuin Ruotsissa (joka sitten tosin taas on ristiriidassa sen kritiikin kanssa, mitä liigaan nykyään kohdistuu). Tosin tästäkään ei etukäteen heillä ole tietoa, vaan toteavat vasta liigaan tultuaan, että onpas täällä pohjoisamerikkalaista hokia.. vai onko sitten enää nykyään?

Jos sitten taas katsotaan muiden nimimaiden osalta esimerkiksi osastoa Tsekki-Slovakia, niin ollaan jo ongelmallisten asioiden äärellä: jääkiekon mahtimaihin kuuluva Tsekki on väkimäärältään kaksi kertaa Suomen kokoinen, mutta maan junnutuotanto on täysin alamaissa: ei ole valmentajia, ei ole halleja, yhteiskunnalliset ja sosiaalis-taloudelliset olosuhteet ovat edelleen heikommat kuin ns. länsimaissa (kuten vaikkapa eräässä Suomessa), ja kaikki vähänkään lupaavat kiekkojunnut karkaavat maasta jo 16-vuotiaina (onneksi enää nykyään ei tarvitse "loikata"). Tämä sitten näkyy esimerkiksi siinä, että maan oma pääsarja on profiloitunut nelikymppisten kiekkoveteraanien jäähdyttelysarjaksi. Sitten taas on väkimäärältään tasan Suomen kokoinen Slovakia, tuo kiekkomaailman pikkujättiläinen ja sen ns. kakkoskorin ehkä se ykkösmaa, joka on 90- ja 2000-luvuilla tuottanut tasaisella syötöllä tähtipelaajia isoille areenoille. Siellä taas kuitenkin maan pääsarjan taso on jossain Mestiksen ja Suomi-sarjan välimaastossa, olosuhteet eivät ainakaan ole paremmat kuin naapurimaassa ja ongelma muutoinkin varsin samankaltainen kuin tsekeillä: yli nelikymppiset zigmundpalffyt vetävät siellä viimeisiä pelivuosiaan kaksi pistettä per peli tahdilla, joka ei kuitenkaan palvele maan kiekkoilua millään tasolla

Tällaista kehitystä kukaan ei varmasti koskaan nähdä Suomessa, että liigasta tulisi tuollainen sarja. En siis todellakaan niele Fernandon kritiikkiä siitä, mikä liigan kehityssuunta on ollut..
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Eli leikataan kolmannes työpaikoista, jotta saadaan palkkakuluja alas. Ja näin vältetään se kiusallinen junnujen peluuttaminen.
Just just...
Tuolla mallilla tuhottaisiin ensin pelaajatuotanto, ja sen perään suomalaisen jääkiekon kansainvälinen kilpailukyky.

Kehoittaisin suosiolla pysymään mukana jääkiekon kehityksen ja evoluution kelkassa.
Kehoittaisin vaikka istumaan niin ettei päätä painaisi ihan niin paljoa kun se sinne perseeseen piti muutenkin tunkea.

Joukkueet alas mestikseen hakemaan uutta vauhtia ylös. Toisi mielenkiintoa kahdelle sarjatasolle, mikä kasvattaisi mahdollisesti lisää työpaikkoja. Nyt suljettu liiga johon muovisesti maksettiin pääsy kabinetissa, vittu mikä suojatyömaa!
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Onneksi Fernando ei ole päättämässä millään tasolla, minkälaisia pelaajia joukkueissa on. Nimeltä mainitsemasi juniorit eivät olisi tällä hetkellä NHL -joukkueiden kokoonpanoissa, elleivät he olisi jo nuorena päässeet pelaamaan A-junioreissa sekä sitä kautta edustuksessa. Jos joukkueita olisi vähemmän ja pelipaikkoja tietenkin Liigassa silloin vähemmän, olisi väistämätön tosiasia se, että Liigassa pelaisi vanhempia pelaajia ja samalla A-junioreiden ikäkeskiarvo nousisi.

En tiedä mitä Fernando haluaisi Liigalta, mutta jos tappeluja sekä paineja haluaa nähdä, kannattaa parkkeerata siihen Porin torin seudulle ilta-aikaan viikonloppuna. Varmuudella löytää niitä nyhjääviä pareja ja saattaa sieltä joku suora ja koukkukin perille osua. Jääkiekko on tänä päivänä huimasti kehittynyt peli, jossa taklaaminen ei ole enää helppoa ja itsestään selvää. Väärään kohtaan ajoitettu taklaus aiheuttaa toisinaan sen yv-hyökkäyksen vastustajalle.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Jos tykkäät seurata jääkiekkoa niin vaihda lajia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kehoittaisin vaikka istumaan niin ettei päätä painaisi ihan niin paljoa kun se sinne perseeseen piti muutenkin tunkea.

Joukkueet alas mestikseen hakemaan uutta vauhtia ylös. Toisi mielenkiintoa kahdelle sarjatasolle, mikä kasvattaisi mahdollisesti lisää työpaikkoja. Nyt suljettu liiga johon muovisesti maksettiin pääsy kabinetissa, vittu mikä suojatyömaa!

Nyt täytyy erottaa kaksi asiaa, suljettu sarja ja yksittäisen pelaajan työpaikka.

Suljettua sarjaa voidaan kritisoida urheilullisin perustein, vaikka kyseessä onkin nostalginen haaveilu menneisyyteen. Oikeassa maailmassa urheilusarjat toimivat entistä enemmän bisnes edellä, pelkästä urheilusta on siirrytty viihdebisnekseen. Kehitys ei välttämättä ole hyvä, mutta taloudelliset realiteetit pakottavat entistä useammat sarjat toimimaan näin. Minusta olisi hienoa, että meillä olisi kaksi toimivaa kilpasarjaa jääkiekossa, mutta samalla ymmärrän, että käytännössä se on käytännössä mahdotonta.

Puheet Liigan pelillisen tason putoamisesta ja junnujen heikkoudesta ovat mielestäni yliampuvia ja dramatisoivia. Suomalainen juniorityö tuottaa hyvä laatuisia pelaajia, joista parhaat lähtevät suoraan NHL:ään, osa kehittyy Liigassa pidempään ja lähtee eurooppalaisiin sarjoihin ja osa pelaa pitkän uran Liigassa. Se, että Liiga on kasvatettu, on antanut entistä useammalle nuorelle pelaajalle pelipaikan ja sitä kautta syyn harjoitteluun. Toisaalta uudet joukkueet palkkaavat kärkipelaajia ulkomailta, vaihtelevalla menestyksellä.

Liiga on ollut jo parikymmentä vuotta kasvattajasarja ja KHL:n seurauksena rooli on vahvistunut. Täytyy kuitenkin muistaa, että ulkomaalaiskiintiö on vapautettu ja tätä kautta on mahdollista hankkia myös kärkiosaamista Liigaan.

Puheet pelin tylsyydestä ja siitä miten ennen oli kaikki paremmin, voivat ajoittain pitää paikkansa. Sarjassa on tällä hetkellä 60 peliä aikaisemman n. 40 pelin sijaan ja yksilöiden vauhdit ovat kasvaneet, tästä syystä peliä on jouduttu rajoittamaan sääntöjen avulla. Jos tänä päivänä saisi pelata samalla tyylillä, mitä pelattiin 90-luvulla, vakavia loukkaantumisia tulisi paljon. Täytyy ymmärtää, että jääkiekossa yksilöt ovat kehittyneet huimasti ja taso on leventynyt.

Kari Takko kertoi hyvän esimerkin maalivahtipelistä. Hänen aikanaan vastustajalla oli noin viisi vaarallista laukojaa, loput sai nippa nappa kiekon nousemaan. Lisäksi mailojen kehitys on ollut huima, 80-luvun puhtaasta puumailasta nykyisiin hiilikuituihin. Nykyisin jokainen liigapelaaja osaa ampua ja näin ollen jokainen kentällinen luo maalinteon uhkan. Vaarallisten vetojen määrä moninkertaistui ja mullisti maalivahtipelin. Ennen maalivahdille riitti reaktiotorjuminen, 2000-luvun alussa kehitettiin perhostyyli, joka perustuu tilastoihin. Muistaakseni Curtis Joseph ja hänen maalivahtivalmentaja oli tämän tyylin kehittäjä. Heillä oli paljon dataa tehdyistä maaleista ja he muokkasivat pelityylin siten, että perusasento peitti valtaosan maalipaikoista. Näin siirryttiin reaktiotorjumisesta peittämiseen.

Ässien pelaaminen on tällä kaudella ollut viihdyttävää, jos verrataan muutamaan aikaisempaan kauteen. Mutta jos verrataan 90-luvulle, tapahtumia on kieltämättä vähemmän. Tämä on seurausta yksilöiden kehityksestä, ei niinkään pelitavoista. Jos tänä päivänä pelattaisiin peli MM 95 kultajoukkue vst. Ässien tämän päivän joukkue, Ässät voittaisi. Ässät veisi pelin taktisesti ja fyysisesti.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Mulle on tullut sellainen fiilis että Ässien "taklaukset" tuntuu olevan sellaisia ettei niillä yritetä edes saada vastustajaa irti kiekosta. Eilenkin oli tuhannen taalan paikkoja hienoihin koviin taklauksiin joilla olisi saanut pelaajan irti kiekosta, mutta päätetään kiertää kuitenkin vierestä ohi.

Vastustajan hyökkääjät saivat tulla vapaasti hyökkäysalueelle, Ässä-pelaajien toimiessa pujottelukeppeinä. Ei käydä ukkoon kiinni.

Ihan kuin olisi kielletty taklaaminen tai jopa kontaktit muutenkin. Toisaalta joukkoon mahtui kuitenkin muutama hyvä pommi, mutta aika harvoin niillä kiekkoa saatiin riistettyä. Ja vastustajalla tuntui olevan tämä tiedossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vastustajan hyökkääjät saivat tulla vapaasti hyökkäysalueelle, Ässä-pelaajien toimiessa pujottelukeppeinä. Ei käydä ukkoon kiinni.

Mäkelä yritti eilen "käydä ukkoon kiinni" ja tuloksena oli 2min istunto. Kyseessä oli tietenkin kiekoton pelaaja mutta kovin pienestä tönäisystä pilli vihelsi. Tälläisten jälkeen ei tarvitse ihmetellä miksi ei hyökätä päälle heti kun vastustaja ylittää siniviivan.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Vastustaja saa kuitenkin edelleen töniä Ässä-hyökkääjiä irti kiekosta ilman jäähyjä, joten erikoiselta tuo tuntuu. Eilenkin Kärpät tuntuivat pelaavan noita tilanteita jatkuvasti sääntöjen rajamailla saaden vain pari estämisjäähyä. Kotijoukkue väistelee tilanteita, joko valmentajan tai jäähyn pelossa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mulle on tullut sellainen fiilis että Ässien "taklaukset" tuntuu olevan sellaisia ettei niillä yritetä edes saada vastustajaa irti kiekosta. Eilenkin oli tuhannen taalan paikkoja hienoihin koviin taklauksiin joilla olisi saanut pelaajan irti kiekosta, mutta päätetään kiertää kuitenkin vierestä ohi.

Vastustajan hyökkääjät saivat tulla vapaasti hyökkäysalueelle, Ässä-pelaajien toimiessa pujottelukeppeinä. Ei käydä ukkoon kiinni.

Ihan kuin olisi kielletty taklaaminen tai jopa kontaktit muutenkin. Toisaalta joukkoon mahtui kuitenkin muutama hyvä pommi, mutta aika harvoin niillä kiekkoa saatiin riistettyä. Ja vastustajalla tuntui olevan tämä tiedossa.

Sinä katsot peliä luomasi asenteen kautta, jätät huomioimatta sinulle positiiviset tapahtumat kentällä tai vähättelet niitä ja korostat negatiivisia asioita.

Ässät pysäytti useasti Kärppien hyökkäyksen keskialueella ja käänsi peliä. Totta kai joka pelissä tulee useita hyökkäyksiä, joissa vastustaja pääsee ylittämään keskialueen vauhdilla ja tuolloin on järkevää ohjata peli laitohin ja kulmiin. Näissä tilanteissa pelataan keskusta umpeen eli miehet pysyvät kiekon ja maalin välissä ja vastustajan peli pyritään pitämään laidoilla ja kulmissa. Tässä kohtaa ei kannata lähteä taklaamaan, koska muutamalla kiekon siirrolla taklannut kaveri on pelattu ulos ja maalilla on vastustajan ylivoima.

Ässät taklasi eilisessä pelissä yli 30 kertaa ja joukkoon mahtui useampi kova taklaus. Puheet taklauskiellosta ovat puuta heinää.
 

passenger

Jäsen
On kyllä kertaallisen huvittavaa lukea näitä "ennen kaikki oli parempaa" -reppanoiden lässytystä. Aika todellakin kultaa muistot, ja jengille jää mieleen ainoastaan ne hienot hetket, kovat taklaukset, tappelut, persoonat jne., joiden perusteella sitten rakennetaan muistoja, jotka eivät ole todellisuutta.

Tässä on hyvä katsella vaikka tämä syksyltä -93 oleva Ässät-Ilves -matsi, joka on kyllä aivan helvetin tylsää läpsyttelyä, koukkimista ja roikkumista, vaikka Ässät voittaa matsin 6-1. Kentällä on jos jonkin näköistä persoonaa ja legendaa; Javanainen, Korpisalo, Levonen, Peltonen, Peltomaa, Tammi jne. Tunnetta siellä nähdään ihan yhtä vähän tai paljon, kuin vaikka taannoisessa KalPa-matsissa. Taklaukset ja maalinedusväännöt tosin loistavat poissaolollaan.

Tässä (Elisabeth Loftus: How reliable is yout memory) on hyvä linkki ihmisen muistin luotettavuudesta noin yleensä.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Tässä on hyvä katsella vaikka tämä syksyltä -93 oleva Ässät-Ilves -matsi, joka on kyllä aivan helvetin tylsää läpsyttelyä, koukkimista ja roikkumista, vaikka Ässät voittaa matsin 6-1...

Kannattaa keskittyä seuraamaan molempien joukkueiden oman pään kiekottelua ja katsoa sen jälkeen eilistä Kärpät peliä. Pelin intensiteetillä on aika suuri ero, vuoden -93 Ilves tai Ässät olisivat menettäneet kiekon joka kerta omissa.
 

passenger

Jäsen
Kannattaa keskittyä seuraamaan molempien joukkueiden oman pään kiekottelua ja katsoa sen jälkeen eilistä Kärpät peliä. Pelin intensiteetillä on aika suuri ero, vuoden -93 Ilves tai Ässät olisivat menettäneet kiekon joka kerta omissa.

Olisi ihan mielenkiintoista jollain aikakoneella nähdä, että monellako kaverilla tuolta vanhasta jengistä riittäisi tasoa nyky-Ässiin, pelinopeus, syötöt, vastaanotot jne. Toki nykyajan strukturoidumpi peli mahdollistaa asioita eri tavalla myös yksilötasolla
 
Suosikkijoukkue
Pata
Mitä reppanan lässytystä se on jos ei saa kiksejä pelin ohjaamisesta laidoille, vastustajan pois pitämisestä vetopaikoilta ja kaikki sama toiseen päähän. Oi kuinka viihdyttävä peli.
Ei kait kukaan ole tuloksesta valittannut, eikä myöskään väittänyt tämän koskevan pelkästään Ässiä.
On syitä miksi seuraan jääkiekkoa, enkä esim. jääpalloa, salibandya tai kaukalopalloa. Jokainen voi arvailla mitä ne syyt on.
Eilinen oli jo paljon fyysisempi peli ja kiekko saatiin taklauttuakin itselle, toki myös oli "hieno" huomata kuinka, taisi olla Saha, päätti taklauksen sijasta vetää pakin eteen plekseihin, fyysisen kontaktin sijaan. Toki kivasti pomppasi takaisin peliin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä reppanan lässytystä se on jos ei saa kiksejä pelin ohjaamisesta laidoille, vastustajan pois pitämisestä vetopaikoilta ja kaikki sama toiseen päähän. Oi kuinka viihdyttävä peli.
...
Eilinen oli jo paljon fyysisempi peli ja kiekko saatiin taklauttuakin itselle, toki myös oli "hieno" huomata kuinka, taisi olla Saha, päätti taklauksen sijasta vetää pakin eteen plekseihin, fyysisen kontaktin sijaan. Toki kivasti pomppasi takaisin peliin.

Eli et vaan yksinkertaisesti pidä siitä, että yksilöt ovat kehittyneet ja tätä kautta joukkueet on pakotettu pelaamaan suunnitelmallisesti, jos haluavat menestyä. Ehkä suomalaisessa jääkiekossa pitäisi vaan kieltää liika harjoittelu ja kesätkin pitäisi viettää mökillä olutta nauttien.

Saha ei ollut ainoa plekseihin taklannut ja luulisin, että syy oli ainakin joissain tapauksissa vastustajan kiekottomuus. Tai siis tilanteen epäselvyys eli pelaaja ei taklannut jäähyn pelossa. Kuparinen ja Kärki taklasivat ohi, koska vastustaja livahti alta pois.
 

passenger

Jäsen
Mitä reppanan lässytystä ....

Sillä lässytyksellä viittasin lähinnä siihen, että ihmiset muistelevat jotain asioita, joita ei oikeasti ollut olemassa. Tai oli, mutta ei vallitsevassa määrin. Katsopas tuo Ässät-Ilves -matsi ja laske kunnon taklaukset. Niitä on vähemmän, mitä esim. Ässien kahdessa viimeisessä kotiottelussa. Se, että ihmiset ja yhteisöt osaavat luistella, laukoa, puolustaa paremmin kuin ennen johtaa toki erinäköiseen peliin mitä vuosikymmeniä sitten. On kuitenkin valhetta väittää, että pelit olisivat olleet jotenkin fyysisempiä ennen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös