Olympiakisat 2014: Venäjä

  • 146 413
  • 371
Tila
Viestiketju on suljettu.

Tenho995

Jäsen
Kyllähän tuo Ovechkin - Malkin onnistuessaan on kovin kaksikko mitä näistä kisoista löytyy.

Epäonnistuessaan tuo saattaakin taas osoittautua erittäin surkuhupaisaksi ykkösvitjaksi, koska eihän tuosta kolmikosta ketään tunneta minään maailman tunnollisimpana puolustuspään pelaajana. Jos Genon syötöt katkeavat ennen Ovien lapaa, aiheuttaa tuo kolmikko harmaita hiuksia niin puolustajille kuin valmennuksellekin. Etenkin ratkaisupeleissä tämän kentällisen kemiat saattavat nousta arvoon arvaamattomaan.
Se on kyllä totta, että näitä kavereita ei tunneta maailman tunnollisimpina puolustajina :D. Nämä kaverit kuitenkin joutuvat ja tulevat kyllä varmasti puolustamaan kunhan vastassa ei ole Slovenia.

Kysymys kuuluu, tuleekohan siitä mitään? Osaako esim. ovie puolustaa? Capsissä hänen roolinsa ja pelisuunnitelma on sen mukainen, ettei hän yksinkertaisesti vaan puolusta piste. Geno ainakin on Vancouveriin nähden kehittynyt puolustuksellisesti. Seminkin on vähän kokeillut alivoimaa Canesissa. Usa peli tulee näyttämään herrojen puolustuspelin tason - varmaa on, että kaverit ZB:n alaisuudessa ainakin yrittävät puolustaa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllähän tuo Ovechkin - Malkin onnistuessaan on kovin kaksikko mitä näistä kisoista löytyy.

Jännä nähdä tämän kaksikon kemiat koska eiköhän heillä jonkinasteen viha-suhde edelleen ollut vireillä ennen kisoja. Ainakin Pensin In the Room -sarjassa näkyi kun Ovechkin napautti Genoa käsille joka poiki Venäjäksi käydyn ärhäkän keskustelun. Lehtijuttuja löytyy netin täydeltä sitten yhteisestä vihanpidosta. Jos Datsjuk ehtii pelikuntoon eiköhän hän ota paikkansa Ovechkinin kentällisesti ja Malkin saa(?) jotkut toiset pelikaverit. Toimivampi kokoonpano myös omaan päähän. Venäjällä on varmasti varpaatkin ristissä jotta Datsjuk kuntoutuisi kaikesta huolimatta vaikka on sanottava, että Suomen ykkösketjun tapaan olisi katsojana erittäin mielenkiintoista nähdä Malkin ja Ovechkin samassa kentässä.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Pavel Datsjuk matkustaa Sotshiin, jossa hänen pelikuntonsa tarkastatetaan ja päätös pelaamisesta tehdään. Biljaletdinov vaikutti haastattelussa ainakin erittäin pessimistiseltä Datsjukin pelaamisen suhteen. Valmiuteen on hälytetty Aleksandr Burmistrov.
[/url]

Twitteristä: Sami Laine‏@SamirLaine·7 min
Datsjuk: Olen kunnossa. Loukkaantuminen ei vaivaa. #sotshi #hokijargon
 

Liitteet

  • Datsjuk.PNG
    Datsjuk.PNG
    13,5 KB · kertaa luettu: 730
En itse valmentajana pitäisi tuota Malkin-Ovy kaksikkoa samassa kentässä. Malkin on osoittanut, että ei tarvitse tuon kalibeerin laitahyökkääjää, vaan pystyy tekemään tulosta heikompien kavereiden kanssa. Lisäksi joku hieman parempi sentteri puolustussuuntaan sopisi Ovechkinille paremmin. Kovy-Datsyuk-Radulov kuulostaa aika hyvältä, mutta Ovechkinissa on vielä enemmän potentiaalia.



Omat kentät menisi sitten näin.

Popov-Malkin-Tarasenko
Semin-Datsyuk-Ovechkin
Kovalchuk-Tereschenko-Radulov
Kulemin-Anisimov-Tikhonov
 

kovalev

Jäsen
Kai Iljaa ainakin kokeillaan ykkösessä (ja ykkös-yv:ssä)? Vai onko ollut niin heikko tällä kaudella?
Pisteet eivät erityisemmin mairittele, mutta itse pelejä en ole nähnyt.

Radulov taas on niin hirveä aikapommi, että olisi kyllä helvetisti mukavampaa kun ei tarvitsisi miettiä hänen rooliaan ollenkaan. Pienemmässä roolissa pienemmät riskit, mutta myös todennäköisesti täysin hyödytön.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vetääkö ovechkin tosiaan 2 ylivoimassa. Kyllähän siellä riittäisi taitoa kahteen ylivoima koostumuksen ihan ilman sitä että Aleksanteri on molemmissa.

Juu, Tarasenkolle esim. jääaikaa. Siinä kakkosyv:ssä voisi ihan hyvin Semin olla tuolla vasemman ampujan paikalla ja Tarasenko pyörittää peliä leftinä oikealta.
 

Tenho995

Jäsen
Vetääkö ovechkin tosiaan 2 ylivoimassa. Kyllähän siellä riittäisi taitoa kahteen ylivoima koostumuksen ihan ilman sitä että Aleksanteri on molemmissa.
Mielestäni pitäisikin olla. Ovien yliluonnollista one timeria on pakko hyödyntää yvllä joka sekunti, koska tasaviisikoin se on niin paljon haastavampaa saada hyvin aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Mielestäni pitäisikin olla. Ovien yliluonnollista one timeria on pakko hyödyntää yvllä joka sekunti, koska tasaviisikoin se on niin paljon haastavampaa saada hyvin aikaiseksi.

Jos Venähä meinaa menestyä se tarvitsee onnistumisia ylivoimalla ja tällöin Ovieta on tosiaan pakko peluuttaa aina kun mahdollista. Laukaus on niin ylivoimainen, ettei sinne vaikuta Tarasenkoa laittaa keppiä heiluttamaan, vaikka ampuukin paremmin kuin 70% Suomen pelaajista.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Venäläiset lukeneet jälleen ahkerasti jatkoaikaa. Dan Rosen twiittaa, että Venäjä on reenannut tänään seuraavanlaisilla YV-koostumuksilla:

1.YV: Ovechkin, Datsyuk, Kovalchuk, Radulov, Markov

2.YV: Malkin, Semin, Tarasenko, Voynov, Medvedev

Eli toiseen yv-koostumukseen vaihdettu Tarasenko Ovien tilalle!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Venäläiset lukeneet jälleen ahkerasti jatkoaikaa. Dan Rosen twiittaa, että Venäjä on reenannut tänään seuraavanlaisilla YV-koostumuksilla:

1.YV: Ovechkin, Datsyuk, Kovalchuk, Radulov, Markov

2.YV: Malkin, Semin, Tarasenko, Voynov, Medvedev

Eli toiseen yv-koostumukseen vaihdettu Tarasenko Ovien tilalle!

Lähtökohta varmasti on tuo Ovechkinin pelaaminen molemmissa. Kuitenkin yv:tä saattaa edeltää pitkä vaihto Ovechkinilta eikä siinä tilanteessa ole mitään järkeä laittaa häntä pelaamaa siihen päälle tuollaista kokonaista 2 minuuttia. Tämän takia Tarasenkoa varmasti totutellaan tällaiseen käyttöön.
 
The greatest show on ice

Odottavan aika on pitkä, liiankin pitkä. Neljä vuotta on kulunut siitä kun Vancouverin kisat käytiin ja Venäjällä oli koossa huikea joukkue. Bykovin aikana Venäjä oli palannut Joukkueeksi ja yhtenäisyys vallitsi joukkuueessa. 2008 voitettu MM-kulta avasi lukot harteilta ja mestaruus tuli huikealla pelillä ja finaalissa takaa ohi kotijoukkue Kanadaa vastaan. Oli upeaa nähdä myös kulta seuraavana keväänä ja tällä kertaa puollustusvoittoisella pelillä. Hienoja hetkiä ja lähtökohdat olivat mitä parhaimmat Olympialaisiin. Kanada pelasi hienosti ja oli valmistautunut ja latautunut hyvin otteluun, Venäjä ei. Bykovin ote oli jo herpaantunut ennen Olympialaisia.

Täystyrmäys. Ei todellakaan ollut mikään kevyt tappio kyseessä. 7-3. Käsittämätöntä, samoin numeroin kuin vuoden 1981 Kanada Cupissa tuli takkiin. Odotukset kisoja ja kultaa kohtaan olivat suuret ja perustellut. Uskomaton pettymys. Neljä pitkää vuotta sitä aika ajoin on miettinyt ja nyt on käsillä korvauksen paikka. Tretjak sanoi että "Miracle on Ice" vei juuri sen neljä vuotta aikaa toipua: erhe korjattiin kultamitalilla seuraavissa Olympialaissa 1984. Hyvältä näyttää kun koko joukkue huokuu jälleen yhteispelaamisen kunniaan.

Ketjut näyttävät hyviltä ja oikeastaan ainoa mitä muuttaisin liittyisi kärkikenttiin ja laittaisin toimivaksi todetun kolmikon Semin-Datsjuk-Ovetshkin takaisin yhteen. Hienoa ja tehokasta peliä. Tämä koostumus tietysti on valmennuksen tiedossa ja tullaan käyttämään jos tarve vaatii joten sikäli kokeilu on perusteltua. Malkin-Ovetshkin pari onnistuessaan on huikea kaksikko ja Malkinin tarjoilusta Ovetshkin viimeistelee murhaavasti. Fakta vain on että Malkin tekee ainutlaatuisesti ketjukavereistaan selkeästi parempia joten häntä voisi muissa ketjuissa käyttää. Nähtäväksi jää.

Ylivoima koostumukset näyttävät hyvältä ja Ovetshkinin onetimeria todellakin tulee käyttää hyväksi. Itse haluaisin nähdä jäällä myös vuoden 2010 MM-kisojen superketjun jossa pelasi Kovaltshuk - Datsyuk - Malkin. Ketju on omiin silmiini parhaita mitä olen Venäjältä nähnyt pitkään aikaan ja voisi olla loistava valinta ykkösylivoimaksi ja silloin kun maali on tehtävä. Viivassa luonnollisesti Ovetshkin ja Markov. Mielenkiinnolla odotellaan jos nämä miehet saataisiin samaaan aikaan jäälle.

Paineet ovat kovat sillä kultamitali on ehdottomasti otettava näissä kisoissa. Kotiolympialaiset ensimmäistä kertaa koskaan Venäjällä ja Putinin suosikkilaji on kyseessä. Historiallisesti ajatellen Bolšoi-areenan aitiossa tullaan näkemään entisen Neuvostoliiton Punakoneen legendaariset pelaajat jotka eivät saaneet mahdollisuutta voittaa Olympiakultaa kotikisoissa; he olisivat sen varmasti voittaneet, ei epäilystäkään. Käsittääkseni myös legendaarinen valmentajasuuruus Viktor Tihonov aikoo olla paikan päällä. Tänä kesänä 84-vuotta täyttävä mies ansaitsisi nähdä vielä kerran maansa ottavan ne kaikkein kirkkaimmat mitalit ja olisi hienoa jos pelaajat omistaisivat voittonsa Venäjälle sekä Neuvostoliiton entisille pelaajille, esikuvilleen.

Toivon että Venäjän maajoukkue pelaa joukkuueena ja täynnä intoa ja palavaa halua voittaa nämä kisat. Kukaan tällä foorumilla ei voi kiistää sitä faktaa miten kaunista katsottavaa Venäjän peli on kun he pelaavat vapautuneesti, rohkeasti yhtenä joukkueena. Olisi hieno kunnianosoitus esikuviaan kohtaan pelata kuten he aikanaan; rohkeasti, täysin omaa fyysistä ja henkistä kykyään hyödyntäen, voitosta, nauttien, Joukkueena. Olen odottanut näitä kisoja todella pitkään ja odotan suuresti että näemme tämän tapahtuvan. On syytä huomioida kuinka Venäjä pelasi vuoden 2007 MM-kisoissa kun kisat pelattiin Moskovassa; Sen ensimmäisen maalin jälkeen peli vapautui ja jopa YLEn kisastudio ihmetteli hätkähtyneenä Venäjän yhteenpelaamista Joukkueena ja innostuneena povaili Punakoneen tulleen takaisin. Näitä reaktioita odotan muiltakin kuin vain Venäjän kannattajilta näissä kisoissa.

Nautitaan hienoista kisoista. Tietysti uskon ja toivon Venäjän voittavan mutta toivottavasti nähdään kaikkien aikojen hienoin kiekkoturnaus. "Jääkiekko on hieno ja kaunis laji, tehkäämme siitä taidetta".
 

Karlsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Penguins,
Hieno kirjoitus, jossa kokosit yhteen taustoja monelta eri kulmalta! Kiitos. Saanko kysyä henkilökohtaisen: Miksi toivot Venäjän voittoa? Onko Venäjä ykkössuosikkisi vai onko se sellainen jos-suomi-ei-pärjää-niin-venäjä -tyyppinen ratkaisu vai kuinka?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lähtökohta varmasti on tuo Ovechkinin pelaaminen molemmissa. Kuitenkin yv:tä saattaa edeltää pitkä vaihto Ovechkinilta eikä siinä tilanteessa ole mitään järkeä laittaa häntä pelaamaa siihen päälle tuollaista kokonaista 2 minuuttia. Tämän takia Tarasenkoa varmasti totutellaan tällaiseen käyttöön.

Pareittainhan noita paikkoja vaihdellaan, eli jos Ovechkin vetää pitkää vaihtoa, niin todennäköisesti se on sitten vähemmän aikaa saman ylivoimatontin Voynoville. Leftin pakit Markov ja Medvedev vaihtaa keskenään ja niinpoispäin.

Aika identtisiä palikoita siellä kyllä on.

1.Kovalchuk
2.Semin
(nämä vasemmalla rightin ampujina)

1.Datsyuk
2.Malkin
(nämä oikealla leftin pelinpyörittäjinä)

1.Radulov
2.Tarasenko
(Radulov taitaa olla ainoa joka näistä yliovimaviisikoiden venäläisistä pystyy kunnon maalineduspeliin, joten näiden jannujen roolit eroavat todennäköisesti toisistaan, kakkoskuvio pelannee eri tavalla)

1.Ovechkin
2.Voynov
(rightin ampuja"pakki"/viivapyörittäjä vasemmalla pointilla)

1.Markov
2.Medvedev
(leftin ampujapakki/viivapyörittäjä oikealla pointilla)
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
1.Radulov
2.Tarasenko
(Radulov taitaa olla ainoa joka näistä yliovimaviisikoiden venäläisistä pystyy kunnon maalineduspeliin, joten näiden jannujen roolit eroavat todennäköisesti toisistaan, kakkoskuvio pelannee eri tavalla)

Pakko tarttua tähän ja kysyä: Miksi ei Nichushkinia tai Anisimovia käytetä maalin edessä, kun Radulov on väsynyt? Menisi ainaskin herrat kokonsa ja vääntövoiman puolesta 1=1. Molemmat herrat myös seurajoukkueessaan pelaavat yv:tä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

kovalev

Jäsen
Proffa kiteytti paljon omista ajatuksistani. Vancouverin varjo on pitkä. Siellä Venäjä ei pelannut missään vaiheessa omalla tasollaan. Ja olihan se melkoista shokkihoitoa kaiken sen hyvän jälkeen, mihin Bykovin aikana oli totuttu.
Nyt Venäjällä on ainutlaatuinen tilaisuus osoittaa, että maailman parhaat yksilöt voivat muodostaa myös parhaan - tai ainakin riittävän hyvän joukkueen.
Pelkään, että kotipaineet osoittautuvat sittenkin liian suuriksi. Mutta ei se mikään väistämättömyys ole. Usa-ottelu kertoo jo paljon missä mennään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Pelaako Varlamov Venäjän "ykköskassarina", eli aloittaako tänään Sloveniaa vastaan?

Muutenkin kiinnostaisi tietää, millä ajatuksella Venäjä on näihin kisoihin lähtenyt tuota mv-peliä miettien?

Monestihan Venäjä on lähtenyt mm-kisoihin etukäteen ajateltuna selvällä ykkösveskarilla, mutta nyt mukana on kaksi hyvää maalivahtia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pakko tarttua tähän ja kysyä: Miksi ei Nichushkinia tai Anisimovia käytetä maalin edessä, kun Radulov on väsynyt? Menisi ainaskin herrat kokonsa ja vääntövoiman puolesta 1=1. Molemmat herrat myös seurajoukkueessaan pelaavat yv:tä.

Käy kysäsemässä sitä Venäjän valmentajalta. Siellä on aina osattu ignoroida nämä maskipelaamisen hyödyt, jotka ovat esim Suomen maajoukkueelle ihan kaiken menestyksen elinehto.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Käy kysäsemässä sitä Venäjän valmentajalta. Siellä on aina osattu ignoroida nämä maskipelaamisen hyödyt, jotka ovat esim Suomen maajoukkueelle ihan kaiken menestyksen elinehto.

Eilenkin nähtiin Ruotsin maaleissa Tshekkiä vastaan, että kuinka tärkeää se hyvä maskipelaaminen on. Karlssonin ensimmäinen ja Zetterbergin 3-0 osuma olivat ainakin sellaisia joilla ei olisi ollut mitään saumaa mennä sisään jollei Alfie ja Steen olisi tehneet loistavaa maskia maalin edessä. Myös siinä Karlssonin 4-0 maalissa taisi olla joku Salakin näkökenttää häiritsemässä. Se yksi maali minkä Ruotsi teki ilman screeniä oli taas maalivahdilta ihan karmea imaisu. Ruotsissa nyt toki Holmströmin myötä tiedetään maskipelaamisen tärkeys. Saa nähdä käyttävätkö muut maat sitä myös hyödyksi ja kuinka paljon.
 

räiski

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kyllä vakuuttanut ollenkaan Venäjän peli Sloveniaa vastaan. Aikamoista surffailua varsinkin "tähdiltä", ja hirveätä yksinpuskemista ylivoimia lukuunottamatta. Kunnollista pelisysteemiä ei ollut nähtävissä ja aikamoista flipperikiekkoa peli tuntui olevan. Lähinnä materiaalieron turvin Venäjä tuon ottelun voitti. Lisäksi Datsyuk vaikutti vielä puolikuntoiselta. Ymmärtäähän tuon toki loukkaantumisen jäljiltä. Ei ainakaan tämän pelin perusteella mikään viittaa siihen, että Venäjä tulisi olympiakullan voittamaan.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Kuten Hannu Jortikka sanoi Venäjän medialle, niin Venäjä on taas sopivin vastustaja Suomelle. Toki ensimmäinen ottelu ei vielä paljon kerro, mutta jälleen uskomattomia puutteita viisikkopelissä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
..Toki ensimmäinen ottelu ei vielä paljon kerro, mutta jälleen uskomattomia puutteita viisikkopelissä.

Kyllä.

Minä en myöskään vakuuttunut aivan siitä, kuka johtaa ja ketä: valmentaja tähtiään, vai tähdet valmentajaansa?
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Kyllä.

Minä en myöskään vakuuttunut aivan siitä, kuka johtaa ja ketä: valmentaja tähtiään, vai tähdet valmentajaansa?

Tässä tapauksessa mä uskon kyllä että valmentaja johtaa tähtiään. Jos ei hän siinä onnistu niin isä Putin laskeutuu itse penkin taakse laittamaan pepsiä lipittävät primadonnat kuriin KGB:n tyylillä-
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sen pätkän mitä tuosta pelistä näki, niin kyllähän ylivoima näkyi toimivan, mutta asenteessa iso vamma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös