Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 236 818
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tarkoitat tuota haastattelua, jossa puhuttiin hänen Olympiamatkastaan? No tämä viesti on täyttä kuraa, pitäisikö ammattilaiskiekkoilijan vastata tuossa niin, että Olympialaiset on koko ajan tällä hetkellä mielessäni, olen ihan innoissani? Not. OJ kuittasi homman juuri niin kuin kuuluu, eli sanoi, että keskittyminen on 100 % nyt seurajoukkueessa, Olympialaiset alkavat vasta helvetti sentään 5 vkon päästä.

Yllättävää sinänsä, että se OJ:n dissaaminen alkaa taas lähteä käyntiin... Hieno mies se on, viime yönäkin iski mustan pussiin.

Viestihistoriastani voi lukea, että olen yleistä Olli Jokisen dissaamista vastaan, mutta olihan tuo Ollin reaktio nyt jotain muuta kuin "juuri sitä mitä kuuluu". Jopa haastattelija ihmettelee hieman epäuskoisena OJ:n asennetta kun mies sanelee pokalla, että "ei tunnu yhtään miltään". Ja ei ainoa toinen mahdollinen vastaus ole se, että "seurajoukkue lakkasi samantien kiinnostamasta".

Toivon mukaan kyse on kuitenkin OJ:n vittuuntumisesta mediaan, joka on Suomessa kiistatta ruokkinut suuren yleisön epäluuloja liittyen Ollin persoonaan ja häneen taitoihinsa jääkiekkoilijana. Huonompi vaihtoehto on, että entisellä 90 pisteen miehellä on edelleen jotain hampaankolossa maajoukkueen suhteen, liittyipä se sitten pelikavereihin tai valmennusryhmään. Fakta kuitenkin on, että Jokinen on tuossa porukassa tärkeä pelaaja, jonka ei haluaisi nähdä hukkaavan ratkaisupotentiaaliaan puolivaloilla surffailuun.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mielestäni tuo reaktio ei ollut mikään outo, varsinkin kun OJ varmasti on jo kauan tiennyt, että kuuluu Olympiarinkiin. OJ on persoonaltaan vähän niin kuin Räikkönen, vai oletteko sen nähneet jossain haastattelussa hyppivän innosta tällaisen tyylisessä haastattelussa?

Ja siis etenkin, kun haastattelijoina pyöri pääasiassa Winnipeg Jetsin ympärillä pyörineitä toimittajia. Kyllähän siinä haluaa mieluummin antaa haastattelijoille kiekkohullussa Kanadassa sellaisen asenteen, ettei kiinnostus Jetsiä kohtaan horju Olympiakutsun takia. Pitää kuitenkin muistaa, että kyllähän joka pelaajilla suurempana unelmana on voittaa Stanley Cup kuin Olympiakulta, tai ainakin selkeälle valtaosalle. En ole huolestunut todellakaan tuon haastattelun takia, ainakin viimeisimmässä maajoukkuepelissä OJ oli "ihan kelvollinen" meille.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
No eipä siellä nyt kukaan Kanukkikaan pomppinu haastattelussa tasajalkaa kun kysyttiin yöllä Sotshista. Kaikilla suunnilleen sama perusvastaus, "on kunnia edustaa maata olympialaisissa ja niitä mietitään sitten helmikuussa". OJ kärsii ikuisesti siitä että oli kukkopoika silloin 90-luvulla. Ja tosiaan eiköhän Olli ole tiennyt olevansa Sotshin joukkueessa siinä vaiheessa kun sanoi olevansa kiinnostunut, ei Erkalla niin hyvä materiaali ja niin paljon liikaa johtavia pelaajia ole että yli 1000pelin mies on varaa jättää sivuun ellei nyt olisi alkukaudesta vedellyt kiikaritehoin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Sen verran toisin itse mukaan sukupolven vaihdosta että antaisin korkeintaan yhden A-kirjaimen vanhalle kaartille. Joko sitten Timoselle tai Selänteelle. Filppula tai Ruutu ansaitsee mielestäni toisen A:n.

Itse toivoisin, että Timonen olisi toinen varakapteeni, ja Barkov/Määttä toinen. Noilla varakapteeniuksilla on pitkälti symbolinen merkitys, ellei nyt satu Koivu olemaan jäähyllä tai loukkaantuneena, kun tulee tuomarille asiaa. Käytännössä tuon joukkueen johtajia tulevat kuitenkin olemaan Koivu, Timonen, Salo ja Selänne, mutta Barkoville A:n painaminen paidan rintaosaan olisi merkki luottamuksesta ja jatkumosta. Tulevaisuuden kapteeni Sasha kuitenkin on, ehkä lähemmän kuin uskoisi, ainakin NHL:ssa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Puolustajat:
Kimmo Timonen
Sami Salo
Olli Määttä
Sami Vatanen
Lasse Kukkonen
Ossi Väänänen
Sami Lepistö
Juuso Hietanen

- Tärkein asia, eli 4 NHL:ssä pelaavaa Suomen parasta pakkia mukana. Toinen hyvä asia, ettei Nummelin ja Karalahti ole mukana.

(Ristolainen pelasi kelpo alkukauden NHL:ssä ja loppujenlopuksi hyvät Nuorten MM-kisat, mutta taso kuitenkin ailahtelee vielä aika paljon, joten Erkka luotti KHL:ssä pelaaviin Lepistöön ja Hietaseen. Kisat kun pelataan Venäjällä eikä Kanadassa.

PS. Kuten niin monta kertaa on nähty, kisoja ei ratkaista paperilla, vaan kaukalossa. Ja huom, tällä kertaa isossa kaukalossa.

Mitä lisäarvoa Lepistö & Hietanen tuovat joukkueelle vs. Karalahti ja Nummelin ??

Hietanen on Jeremiaan rinnalla melkoinen lapanen oman maalin edustalla jos ja kun pitää vääntää mm. Kanadan voimahyökkääjien kanssa. Lepistöllä taasen ei ole puoliksikaan niin hyvät kädet ja pelisilmä avauspeliin ja yv-pellin kuin mitä Nummeliinilla olisi ollut.
ErW nimenomaan painotti sitä kuinka pelaajavalinnat tehdään roolitusten kautta. Nummeliinin olisi hyvin voinut ottaa mukaan vaikka ylimääräiseksi puolustajaksi joka pelaa lähinnä yv:t ja rajoitetusti tasakentällisin. Ja Sotchin lentokenttää muistuttava kaukalo vielä entisestään korostaa Numpan pelin upside puolta.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Olli Jokinen on saanut ihan kivasti potaskaa niskaan(tässä topicissa) myös siitä kun perui lopettammispäätöksensä Leijonista. Taisi Selännekin lopettaa ekan kerran maajoukkueessa 2008 MM-kisoissa , ja sen jälkeen viime olympialaisissa. Ja näiden turnausten jälkeen on muutamaan otteseen vitkutettu Teemun ja Sakun osallistumista eri MM-kisoihin.

Omasta mielestä tärkeintä on vain että saadaan mahdollisemman kovat jätkät Leijoniin.
 

Karlsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Penguins,
Jokaisessa ketjuennakossa Määttä ja Vatanen pelaavat pakkiparina. Itse kyseenalaistan sen voimakkaasti. Kaksi nuorta aikuisten arvokisojen ensikertalaista olympialaisissa samassa parissa. Olen katsonut lähes jokaisen Pensin pelin ja tiedän kuinka hyvä ja itseluottamusta uhkuva Määttä parhaimillaan on, mutta siitä huolimatta molemmat nuorista miehistä tarvitsevat kokeneemman ja ennen kaikkea puolustavamman parin rinnalle. Varsinkin Vatanen. Olli Määttäkin on omissa papereissani kiekollinen puolustaja, omaten kuitenkin selkeästi paremmat oman pään avut verrattuna Vataseen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
ErW nimenomaan painotti sitä kuinka pelaajavalinnat tehdään roolitusten kautta. Nummeliinin olisi hyvin voinut ottaa mukaan vaikka ylimääräiseksi puolustajaksi joka pelaa lähinnä yv:t ja rajoitetusti tasakentällisin. Ja Sotchin lentokenttää muistuttava kaukalo vielä entisestään korostaa Numpan pelin upside puolta.

Jo Numpan edellisissä olympialaisissa jännitti joka kerta saakelisti kun Nummelin joutui pelaamaan kiekottomana omassa päässä. Melkoinen lisäarvo siis täytyisi olla tämänhetkiseen YV-nelikkoon (Vatanen, Salo, Timonen, Määttä/Hietanen), jotta toisi lisäarvoa. Itse en harkitsisi hetkeäkään Petterin sijoittamista joukkueeseen, vaikka mj-ura onkin hohdokas.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jokaisessa ketjuennakossa Määttä ja Vatanen pelaavat pakkiparina.

No ei takuulla jokaisessa,
Timonen-Vatanen
Määttä-Salo
Lepistö-Kukkonen
Hietanen/Väänänen
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Käsittääkseni Selänteelle on tarjottu useaankin otteeseen kapteenin C:tä rintaan, viimeksi työsulun jälkeisen comebackin yhteydessä. Selänne on kuitenkin itse kieltäytynyt kunniasta, mutta ei ole medialle sen suuremmin tainnut tätä selitellä.

Löytyisiköhän tälläisesta jonkun näköistä faktaa?

Ducksilla oli kuitenkin työsulun jälkeen Scott Niedermayer kapteenina uransa loppuun, tämän jälkeen kruunattiin Getzlaf. Katsoin jotain Ducksien videopätkää jossa sanottiin että kapteeni valitaan äänestämällä (tämä siis 2-vuoden sisään eli nykyään ilmeisesti näin toimitaan). Tiedä sitten jos Teemu on maksanut muille ettei häntä äänestettäisi joten periaatteessa olisi kieltäytynyt.

Toki onhan mahdollista että Selänteen kielitaito vaikuttaa asiaan, ulosanti englannin kielellä ei ole kuitenkaan paras mahdollinen.

E: tuollahan se sanotaankin että äänestyksellä mentiin 2010-11 alussa
New captains Ryan Getzlaf and Teemu Selanne lead Ducks to victory - Absolutely nothing to do with CBC Hotstove - NHLhotstove.com
 
Viimeksi muokattu:

Tontsasd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Bergenheimista taisi tulla näiden olympiakisojen "Jussi Jokinen" -palkinnon saaja.... Ja nyt kun se paukuttaa 20 pinnaa ennen kisoja, kaikki raivoavat.

Sitten keväällä MM-kisoihin ja 2+1 ?
Toisaalta aika suurella todennäköisyydellä Barkov tulee myös pelailemaan MM-kisoihin jos vain suinkin jaksaa. Siitähän se riemu vasta repeää jos tämä kaksikko latoisi kovaa tahtia pisteitä MM-kisoissa.

Mutta itse asiaan. Itse toivoisin, että sikälimikäli Koivu on mukana, niin kapteenisto jakautuisi näin: Koivu (C), Ruutu (A) ja Filppula (A). Eiköhän ne vanhat papat osaa johtaa joukkuetta ilman kapteenistoon kuulumista. Mutta sitten jos Mikko ei kisoihin pääse, niin kyllä Selänne mielestäni ansaitsisi olla kapteenina. Tällöin varakapteeneina voisi olla sitten vaikka Timonen ja vanha kunnon kurpitsapää. Tälläinen "viimeisen kerran yhdessä leijonissa" kapteenisto.

Olisihan se kyllä aika hienoa jos Erkalla oikeasti olisi pokkaa heittää Barkoville A rintaan, mutta ei sitä tule tapahtumaan :P.

Vielä tuosta Teemun kapteeniudesta Ducksissa. Muistaisin joskus lukeneeni että Teemu Sakun kanssa sanoivat ihan julkisesti, ettei kumpikaan heistä halua toimia joukkueen kapteenina, vaan haluavat että Getzlafista tehdään kapteeni. Olivat jo sen verran vanhoja pelaajia, että halusivat antaa nuoremmalle pojalle kunnian toimia kapteenina kun kuitenkin todennäköisesti tulisi jatkamaan joukkueessa suhteellisen pitkään, niin ei tarvitsisi heti sitä kapteenia nimetä uudestaan.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli vielä sellainenkin mahdollisuus mieleen, että neloskentäksi arveltu Komarov - Kontiola - Aaltonen saattaa itseasiassa kahdessa ensimmäisessä pelissä olla huomattavasti ylempänä, eli kakkos tai jopa ykköskenttänä. Tämä sen takia, että aivan väistämättä NHL miehet kärsivät aikaerosta kahdessa ekassa pelissä, eivätkä missään nimessä ole terävimmillään. Sen sijaan Konna ja Leksahan ovat jo valmiiksi Venäjällä, eikä Aaltonenkaan ole kaukana. Joten ei ole mahdotonta vaikka lähtisivät Itävaltaa vastaan jopa ykköskenttänä. Eli heille eniten peliaikaa, ja änärimiehet saavat rauhassa totutella isoon kaukaloon ja aikaeroon. Erkka osaa takuuvarmasti ajatella tämmöiset asiat.
Hyvää pohdintaa. Ei se aikaerosta toipuminen käy ihan tost noin vaan.
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Omat hassuttelut:

Filppula - Koivu - Granlund

J.Jokinen - O.Jokinen - Selänne

Lehterä - Kontiola -Aaltonen

Komarov - Barkov - Ruutu

O.Jokisen ja Barkovin paikat voi vaihtaa tarpeen tullen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Löytyisiköhän tälläisesta jonkun näköistä faktaa?

Valitettavasti ainakaan pikainen googletus ei auttanut. Muistelisin asiasta olleen puhetta HFBoardsilla juurikin Niedermayerin lopettamisen aikaan. Saattoi olla, että liittyi jotenkin Selänteen "vuosi kerrallaan"-asenteeseen enemmänkin kuin esim. kielitaitoon.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Valitettavasti ainakaan pikainen googletus ei auttanut. Muistelisin asiasta olleen puhetta HFBoardsilla juurikin Niedermayerin lopettamisen aikaan. Saattoi olla, että liittyi jotenkin Selänteen "vuosi kerrallaan"-asenteeseen enemmänkin kuin esim. kielitaitoon.

Ei tuota minunkaan etsintä tuloksia.. Tosin kun katsoo sinun suosikkijoukkueitasi niin taitaa olla helpointa tehdä sellainen johtopäätös että keksit omasta päästäsi vain tuollaisen Selännettä ylistävän kommentin.
 
Tässä nyt sitten oma valistunut arvaus siitä, millaisilla ketjuilla Erkka peluuttaa ekan pelin, ellei loukkaantumisia satu.

Tämä nyt perustuu noihin haastatteluihin ja siihen, että Erkka selkeästi ei ole rakentelemassa yksittäisiä rooli kenttiä, vaan aikoo levittää tuota Suomen osaamista eri ketjuihin.

Ruutu - Koivu - Granlund

Filppula - O.Jokinen - Korpikoski

J.Jokinen - Barkov - Selänne

Komarov - Kontiola - Aaltonen


Pakisto menee suoraan L/R systeemillä. Vatasta ja Määttää Erkka ei kuitenkaan uskalla laittaa yhteen.

Timonen - Vatanen
Määttä - Salo
Kukkonen - Hietanen

Rask ykkösenä, ellei pelaa viimeöisen kaltaisia pelejä useampia.

Itse olen todella vahvasti eri mieltä noista kentistä, mutta tuollaiset ne taitaa tulla olemaan :/
 

Bentlii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Zlatan Ibrahimović, Narrit, Atleti
Itsekin lähdin leikkimään ketjuilla ja hain hieman roolituksia. En nyt perustele valintojani, mutta jos jotain kiinnostaa niin toki perustelen.

J.Jokinen - Koivu (C) - Korpikoski
Filppula - Granlund - O.Jokinen
Selänne - Barkov - (A)Ruutu
Pihlström - Kontiola - Komarov
Aaltonen

Määttä - Salo
Timonen(A) - Kukkonen
Väänänen - Vatanen
Lepistö

Rask
Lehtonen

Jos Mikko Koivu ei ehdi kuntoutua/ei pysty pelaamaan.

J.Jokinen - Filppula - Granlund
Aaltonen - Kontiola - O.Jokinen
Selänne - Barkov - Bergenheim
Korpikoski - Ruutu(A) - Komarov
Pihlström

Määttä - Salo
Timonen(C) - Kukkonen(A)
Väänänen - Vatanen
Lepistö

Rask
Lehtonen
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Onko Erkka siis jo jossain haastattelussa sanonut, että Filppulan paikka on lukittu laitaan? Mielestäni vähän ehkä hölmöä, Filppula on kuitenkin pelannut paremmin ja on parempi sentteri kuin Olli Jokinen. Järkevämpää olisi pelata Ollia laidassa ja Filppulaa keskellä.
 

MegaForce

Jäsen
Barkov ihmettelee myös, miten Bergenheimin näytöt eivät riitä Sothsiin.

Jari Kurri puolestaan puhuu täyttä kakkaa, koska sanoo ettei kommentoi pelaajia, jotka eivät ole joukkueessa, mutta heti seuraavassa kappaleessa alkaa kommentoi Saku Koivua, joka ei ole jouklueessa.

Uskomatonta paskaa Suomen valmennusjohdolta. Arvostus laskee. Jännä juttu, että Sm-Liigaa pidetään niin kovana, että sieltä mennään suoraan sothsiin. Miksei sitten Juuso Puustista valittu? Ai Ville Kohoa. Hienot EHT-näytöt.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Uskomatonta paskaa Suomen valmennusjohdolta. Arvostus laskee. Jännä juttu, että Sm-Liigaa pidetään niin kovana, että sieltä mennään suoraan sothsiin. Miksei sitten Juuso Puustista valittu? Ai Ville Kohoa. Hienot EHT-näytöt.

Eiköhän Kurri ja Westerlund ole ajatellut myös Jokereiden tulevaa KHL-joukkuetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös