Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 236 965
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
No minähän juuri pitäydyn faktoissa - Kontiola kiekkoilee muualla kuin maailman parhaimmassa liigassa, jossa kiekkoilee, pienimuotoista venäläisryhmää lukuunottamatta, kaikki parhaat pelaajat.
Vaikka tuossa ihan faktaa (=Kontiola ei pelaa parhaassa liigassa), asian muotoilu osoittaa että katsot asiaa yhtä rajoittuneesti kuin monet muutkin asioita mustavalkoisena näkevät. Olen pettynyt.

NHL:ssä pelaa suurin osa lajin huipuista. Alaketjuissa pelaa taas monen sorttista koohottajaa joista ei todellakaan voi sanoa että olisivat AHL:n kärkeen tai eurooppalaisiin verrattuna jotain erityistä "maailman parhaimmistoa". Oikea termi olisi että he ovat hyviä pienen kaukalon fyysisessä kiekossa omassa ei-niin-kiekollisessa rooleissaan.

Vaikka kovin liiga pelaakin pienessä kaukalossa oman tyyppistä kiekkoaan, Pohjois-Amerikan ulkopuolellakin on elämää ja täällä pelataan erilaista kiekkoa. Huiput on huippuja isolla ja pienellä jäällä, mutta loppujen tasoon vaikuttaa myös pelityyli ja kaukalon koko.

Lisäksi NHL:ssä roikkuu kaikenlaista porukkaa pelkän sopimuksensakin voimalla. Ei isolla monivuotisella sopimuksella pelaavaa voi dumpata poppareita syömään noin vaan, eli niitä pitää roikottaa väkisin kokoonpanossa että jokin vaihtoarvo säilyy ja toivoa että joku antaisi vaihdossa enemmän kuin pussillisen kiekkoja. Jos Selänteen selässä lukisi vaikka Salminen, hän olisi lentänyt Duckseista ulos kuin leppäkeihäs jo viime kaudella. Jos NHL:ssä pelaisi kaikki parhaat, siellä ei olisi pitkiä monivuotisia sopimuksia, vaan sopimukset tehtäisiin peliksi tai kuukaudeksi kerrallaan, että huono pelaaja voidaan dumpata heti muualle ja ottaa parempi tilalle.

Sori vaan, vaikka miten haluaisit vetää mutkat suoraksi ja kuvitella jääkiekkomaailman olevan mustavalkoinen, se ei ole sitä.

Edit. Poistin Leino-viittauksen, koska Leino voisi oikeassa ympäristössä ja roolissa olla edelleen ihan tekijämies
 
Viimeksi muokattu:

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Ehdottomasti Barkov joukkueeseen, mukanaan tutkapari Bergenheim. Eikä mihinkään pieneen rooliin, vaan Barkov tulisi istuttaa ensisijaisesti tulosyksikön keskelle tai vähintään kakkosketjun keskelle. S.Koivu ja Olli Jokinen/Lauri Korpikoski voivat hoitaa kolmos ja nelossentterin roolit.

Granlund - M. Koivu - Filppula
J.Jokinen - Barkov - Bergenheim
T. Ruutu - S. Koivu - Selänne
Komarov - O. Jokinen - Korpikoski

Joensuu/Kontiola

Tässä on ihan hyvää ideaa. Itsepä laittaisin ketjut seuraavalla tavalla:

1. Granlund - M.Koivu - Filppula
2. J.Jokinen - O.Jokinen - Korpikoski
3. Bergenheim - Barkov - Selänne
4. Ruutu - S.Koivu - Komarov

Varalla: Kontiola ja Salminen

Ykkösessä on koko Suomen eliitti hyökkääjien osalta ja ketju, joka saattaa saada melkoista jälkeä myös kovempia maita vastaan. Puolustusosaamista löytyy myös.

Kakkosessa taas on vähän kaikkea, vauhtia, kokemusta, näkemystä ja taitoa. Ei myöskään ihan heikko ketju omiin pelatessa.

Kolmosessa Floridan tutkapari, maestro ja rouhija. Mielestäni Barkov jos joku osaa jakaa Teemulle riittävän hyviä lättyjä, joista tehdä maaleja. Tällaista kaveria ei Anaheimista tunnu löytyvän nyt, varsinkin kun Koivu on tärkeässä puolustavassa roolissa.

Nelosessa vielä ketju, jonka voi asettaa minkä maan ykkösketjua vastaan tahansa. Koivu osaa puolustaa ja laiturit taitaa kovan pelin, äärimmäisen ärsyttävä ketju vastustajan kannalta.

Nämä olisi siis kentälliset pudotusotteluihin lähdettäessä ja pointti on siinä, että joka ketjusta löytyy myös puolustusosaamista, muuten ei pärjätä.

Alkupeleissä antaisin Kontiolan näyttää joko Norjaa tai Itävaltaa vastaan osaamistaan Barkovin tilalla. Kanadaa vastaan kokoaisin kolmosen muotoon: Bergenheim - Barkov - Kontiola. Selänne huilaisi minun suunnitelmissani joko Itävalta tai Norja-pelin ja Kanada-pelin. Selänteen paikkaa toisessa näistä pelaisi Sakari Salminen.

Tarvitseeko meillä olla yhtään hyökkääjää puhtaasti syömässä poppareita Sothsissa?

Hyödyt tästä järjestelystä olisi seuraavat:
1)Saisimme täydessä iskussa olevan Selänteen ratkaisupeleihin ja tämän lisäksi Kontiolasta ja Salmisestakin olisi joukkueelle takuuvarmasti hyötyä. 2)Kontiola osoitti MM-kisoissa, että on ehkä kenties yksi tehokkaimmista jollei jopa tehokkain suomalainen, kun pelataan hiukan heikompia jääkiekkomaita vastaan. Tästä osoituksena suomalaisten uusi pistepörssin ennätys MM-kisoissa. Maaleja näistä kahdesta pelistä pikkumaata vastaan Suomi tarvitsee kuitenkin mahdollisimman paljon, jotta voidaan taistella parhaan lohkokakkosen paikasta.
3)Sakari Salminen, Suomen paras pistemies KHL:ssä saa näyttää, pystyykö olemaan myös maajoukkueessa tehokas. Niin, edelleen Suomen kannattaa hakea isoa maalieroa näistä pikkumaista.
4) Sasha on Selänteen vastakohta: Hän on vasta totuttelemassa NHL:n rytmiin. Jotta maksimoidaan myös Barkovin suoritus, niin lepuuttaisin häntäkin yhden ottelun verran alkupeleissä.

En siis lähtisi verenmaku suussa tavoittelemaan Erkan asemassa lohkovoittoa, jos Suomella on mahdollisuus tuossa vaiheessa mennä parhaana lohkokakkosena jatkoon. Suomi taktikoi tällä tavalla Vancouverissa, että pelattiin löysästi Ruotsia ja pidettiin vaan huoli, että maaliero pysyy sen verran kohtuullisena, että ollaan parhaita lohkokakkosia. Näin säästettiin energiaa puolivälierään ja se kannatti. Selänteelläkin oli siinä ottelussa melkoinen lentokeli, hankki muun muassa nopeudella tsekille rangaistuksen, josta Hagman teki ottelun voittomaalin. Sihtihän Teemulla ei ollut kohdillaan johtuen mm. vasta tapahtuneesta loukkaantumisesta ja kasvosuojasta, jonka kanssa hän ei ole tottunut pelaamaan. Suomellahan on mahdollisuus taktikoida näissä kisoissa, kun käsittääkseni pelaamme lohko-ottelun ihan viimeisenä.

Minun mielestä tällä tavalla taktikoidessa olisi paljon hyvääkin, vai mitä mieltä olette?

PS. Tuo Konna-Barkov-keskustelu on edennyt jo sille tasolle, että alkaa huvittamaan. Melkoiset argumenttipankit on molemmilla osapuolilla käytössä ,kaivellaan vaikka minkä näkösiä lehtijuttuja ja tilastoja. Niin, ja tässä minun mallissani Kontiolallekin annettaisiin mahdollisuudet tehdä maaginen suoritus alkupeleissä, jonka jälkeen sitä ei yksinkertaisesti voisi tiputtaa joukkueesta pois. Tämän jälkeen erku varmaan hyppisi tasajalkaa kotonansa ja huutaisi "mitä minä sanoin!" :)
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En sanoisi ihan noin. OJ ainakin on saanut pelata koko ajan puolustavampaa ja puolustavampaa roolia ja itselleni ei muodostu ongelmaa iskeä kaikkia noita kolmea nimeämääsi "huonosti omiin pelaavaa" laitureiksi.

Jokinen noista lienee parhaiten omaan päähän pelaava. Tosin en pidä häntäkään erityisen hyvänä. Pienen ajan sisään oln nähnyt häneltä kaksi ottelua, joissa kummassakaan ei ollut kyllä mikään oman pään seppä. Oli usein pahasti myöhässä, kun Buffalo käänsi peliä sekä sijoittuminen omassa päässä ei ollut mitään kaksista. Viime vuosien tilastot eivät myöskään tue ajatusta hänestä hyvänä kahden suunnan sentterinä (joskin tilastot voivat tässä asiassa huijatakkin). Selänne ja Granlund taas molemmat ovat varsin pulassa omissa.

Vaikka tuossa ihan faktaa (=Kontiola ei pelaa parhaassa liigassa), asian muotoilu osoittaa että katsot asiaa yhtä rajoittuneesti kuin monet muutkin asioita mustavalkoisena näkevät. Olen pettynyt.

NHL:ssä pelaa suurin osa lajin huipuista. Alaketjuissa pelaa taas monen sorttista koohottajaa joista ei todellakaan voi sanoa että olisivat AHL:n kärkeen tai eurooppalaisiin verrattuna jotain erityistä "maailman parhaimmistoa". Oikea termi olisi että he ovat hyviä pienen kaukalon fyysisessä kiekossa omassa ei-niin-kiekollisessa rooleissaan.

Vaikka kovin liiga pelaakin pienessä kaukalossa oman tyyppistä kiekkoaan, Pohjois-Amerikan ulkopuolellakin on elämää ja täällä pelataan erilaista kiekkoa. Huiput on huippuja isolla ja pienellä jäällä, mutta loppujen tasoon vaikuttaa myös pelityyli ja kaukalon koko.

Lisäksi NHL:ssä roikkuu kaikenlaista porukkaa pelkän sopimuksensakin voimalla. Leino ei ole ainakaan niitä joka hyvien näyttöjensä ansiosta on tällä hetkellä NHL:ssä. Jos Selänteen selässä lukisi vaikka Salminen, hän olisi lentänyt Duckseista ulos kuin leppäkeihäs jo viime kaudella. Jos NHL:ssä pelaisi kaikki parhaat, siellä ei olisi pitkiä monivuotisia sopimuksia, vaan sopimukset tehtäisiin peliksi tai kuukaudeksi kerrallaan, että huono pelaaja voidaan dumpata heti muualle ja ottaa parempi tilalle.

Sori vaan, vaikka miten haluaisit vetää mutkat suoraksi ja kuvitella jääkiekkomaailman olevan mustavalkoinen, se ei ole sitä.

Lienee syytä nyt siis tarkentaa. Asia ei tietenkään ole niin, että jokainen nelos- tai edes kolmossentteri olisi Kontiolaa parempi hyökkäyspäähän, koska NHL:ssä roolitetaan huomattavasti tiukemmin kuin Euroopassa. Kuitenkin sen asian lienet sinäkin myönnät, että tuon hyökkäävän roolin parhaat pelaavat pääosin NHL:ssä ja Kontiola ei siellä ole kertaakaan vakituisesti ollut (syystä tai toisesta). Ajattelin tämän olevan täysi itsestään selvyys, enkä siksi nähnyt tarvetta tätä asiaa esille tuoda.

Tottakai NHL:ssä on pelaajia puhtaan sopimuksensa vuoksi (joskin buyoutit eri muodoissaan hieman ehkäisevät tätä), mutta näiden lukumäärä on aika rajallinen, joskaan ei olematon. Joskin en usko Selänteen tapauksessa olevan noin. Kyllähän Dallas pisti Modanon kiertoon, vaikka mies halusi jatkaa.

Tuo väitteesi ottelukohtaisista sopimuksista taas ei oikein näytä huomioivan kilpailua pelaajista - ei pelaajilla ole tarvetta tai syytä suostua tuollaiseen, joten tottakai he hyödyntävät sopimusvapauden.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Filppulan sijoittaminen on kyllä todella kinkkinen tehtävä. Itsekin näkisin hänet mielelläni sentterinä.

Tämä aiheuttaa vain yhden ongelman, jonka vuoksi itse hahmottelin hänet laitaan. Nimittäin Filppulan ollessa keskellä, tulisi hieman väkisin ainakin yksi kenttä, jossa laiturit ovat huonoja omaan päähän. Täytyisi jotenkin järkevästi saada herrat Granlund, O.Jokinen ja Selänne sommiteltua siten, että eivät olisi samassa kentässä laidoilla. Se on vain hieman hankalaa, koska kolmessa ekassa kentässä nyt olisi syytä olla ainakin J.Jokinen ja T.Ruutu. Tämän lisäksi sitten Bergenheimille ja Korpikoskelle - jommalle kummalle - olisi hyvä löytää paikka muualtakin kuin vain nelosesta. O.Jokista en näkisi keskellä, jos Filppula on keskellä.
Eihän tämä ole hankalaa ollenkaan.

Tässä Suomen hyökkäys ja nuo kaikki mainitsemasi asiat toteutuvat.

J.Jokinen - M.Koivu - O.Jokinen
Granlund - V.Filppula - T.Ruutu
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Bergenheim - Barkov - Komarov

Mielestäni kentälliset on roolitettu sangen hyvin juuri ylläolevassa kokoonpanossa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Eihän tämä ole hankalaa ollenkaan.

Tässä Suomen hyökkäys ja nuo kaikki mainitsemasi asiat toteutuvat.

J.Jokinen - M.Koivu - O.Jokinen
Granlund - V.Filppula - T.Ruutu
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Bergenheim - Barkov - Komarov

Mielestäni kentälliset on roolitettu sangen hyvin juuri ylläolevassa kokoonpanossa.

Jos Ruutu ei ole nuoremman Koivun vieressä, niin saa kyllä sitten suoraan siirtyä tuohon kolmosketjuun pappojen seuraksi. Korpikoski Granlundin ja Filppulan laitaan, on mielestäni tällä hetkellä parempi pelaaja kuin Ruutu. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä, miten laiturit lyödään kunkin sentterin rinnalle.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Eihän tämä ole hankalaa ollenkaan.

Tässä Suomen hyökkäys ja nuo kaikki mainitsemasi asiat toteutuvat.

J.Jokinen - M.Koivu - O.Jokinen
Granlund - V.Filppula - T.Ruutu
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Bergenheim - Barkov - Komarov

Mielestäni kentälliset on roolitettu sangen hyvin juuri ylläolevassa kokoonpanossa.

Mikä näistä on jarruketju, joka pelaa aina vastustajan vaarallisinta ketjua vastaan? En löydä näistä sellaista, enkä uhraisi Saku Koivua Selänteen viereen siksi, että ovat pelanneet joskus hyvin yhteen. Mitään mainitsemisen arvoista he eivät ole esittäneet yhdessä Torinon olympialaisten jälkeen 2006, enkä hirveästi perustaisi tuon aikaisten näyttöjen varaan. Floridan kaksikko Selänteen viereen ja Korpikoski-S.Koivu neloseen, niin johan alkaa näyttää ihan hyvältä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mikä näistä on jarruketju, joka pelaa aina vastustajan vaarallisinta ketjua vastaan? En löydä näistä sellaista, enkä uhraisi Saku Koivua Selänteen viereen siksi, että ovat pelanneet joskus hyvin yhteen. Mitään mainitsemisen arvoista he eivät ole esittäneet yhdessä Torinon olympialaisten jälkeen 2006, enkä hirveästi perustaisi tuon aikaisten näyttöjen varaan. Floridan kaksikko Selänteen viereen ja Korpikoski-S.Koivu neloseen, niin johan alkaa näyttää ihan hyvältä.

Noista ei mikään ollut jarruketju. Yksi jarru saadaan esittämälläsi tavalla, kaksi saadaan, jos laitetaan
Granlund-Filppula-Selänne
Bergenheim-Barkov-Komarov
Korpikoski-Koivu-Ruutu

Tuo kakkonen ei välttämättä olisi liian huono puolustussuuntaan, ja Mikke ja Filppula saattaisivat saada Selänteellekin tehoja. Komarov Barkovin kanssa, koska hän on hyökkäyspäässä vaarallisempi, ja eroaa Bergenheimista enemmän kuin Ruutu. Myöskään nelosessa ei olisi ihan samanlaisia kavereita keskenään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Viimeiset sivut tässä ketjussa on voimakkaasti keskitytty hyökkääjiin ja pakisto on jäänyt vähemmälle. Mites arvon palstatoverit näkee tällä hetkellä tilanteen pakiston suhteen? Konsensus lienee, että Timonen, Salo, Vatanen ja Määttä ovat joukkueessa. Euroopasta myös Väänäsen ja Kukkosen matkaa voitaneen pitää lähes varmana jos vain terveys ei ole Ossin kohdalla esteenä. Mutta miten ne kaksi muuta paikkaa? Omasta mielestäni Nummelin ja Karalahti antoivat molemmat sen verran heikot näytöt viimeisessä EHT-turnauksessa, että heitä ei tule valita. Ristolainen taas on käynnissä olevissa junnujen MM-kisoissa esittänyt sellaisia otteita, että olympiamatka ei näillä otteilla ole realismia.

Itse näenkin, että Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Tuukka Mäntylä ja viime hetkellä kisaan noussut jokeri Anssi Salmela ovat ne, jotka jakavat jäljellä olevat kaksi kisapaikkaa keskenään. Itse ottaisin mukaan Hietasen jo ihan kätisyyksienkin vuoksi ja toiseksi ehkä kumminkin Lepistön. Mutta marginaalit ovat nähdäkseni pienet näiden pelaajien välillä.

Eli oma pakistoni olisi muotoa:

Timonen-Salo
Väänänen-Vatanen
Määttä-Kukkonen
Lepistö-Hietanen

Loukkaantumisten sattuessa Mäntylä ja Salmela ovat sitten varamiehet.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Itse näenkin, että Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Tuukka Mäntylä ja viime hetkellä kisaan noussut jokeri Anssi Salmela ovat ne, jotka jakavat jäljellä olevat kaksi kisapaikkaa keskenään. Itse ottaisin mukaan Hietasen jo ihan kätisyyksienkin vuoksi ja toiseksi ehkä kumminkin Lepistön. Mutta marginaalit ovat nähdäkseni pienet näiden pelaajien välillä.

Eli oma pakistoni olisi muotoa:

Timonen-Salo
Väänänen-Vatanen
Määttä-Kukkonen
Lepistö-Hietanen
Hyvää pohdintaa

Suomi tullee pelaamaan 13. hyökkääjällä ja 7. pakilla. Tämä tarkoittaa sitä, että 8. pakki tulee olemaan all around-tyyppinen ratkaisu. Itse olen ajatellut Timonen-Salo parin hajottamista. Kärkiparit voisivat olla vaikkapa Timonen-Määttä ja Salo-Vatanen. Sitten tulee ongelmaksi se, etteivät Väänänen ja Kukkonen nyt herranjumala voi pelata olympialaisissa samassa pakkiparissa. En tiedä olisiko se enää edes stay-at-home pari vai stay-at-goal line. Tästä syystä kolmospari olisi sitten muotoa Lepistö-Kukkonen/Väänänen, joista toinen olisi seiskapakki tai kokonaan ulkona kisoista. Hietaselle en vaan näe paikkaa tuossa. 8. Pakkina olisi omissa papereissani Mäntylä.

Mutta jos Timonen-Salo pelaavat yhdessä, niin sitten tuo sinun muodostelmasi on varmaan aika lähellä, paitsi että Hietasen kätisyydelle en näe rotaation ulkopuolella käyttöä. Eniten pelottaa se, että Määttää ei nähdäkkään joukkueessa, vaan siellä on joku Karalahti kakkosparissa ja Numppa hönäilee yv:a 7. pakkina.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Viimeiset sivut tässä ketjussa on voimakkaasti keskitytty hyökkääjiin ja pakisto on jäänyt vähemmälle. Mites arvon palstatoverit näkee tällä hetkellä tilanteen pakiston suhteen? Konsensus lienee, että Timonen, Salo, Vatanen ja Määttä ovat joukkueessa. Euroopasta myös Väänäsen ja Kukkosen matkaa voitaneen pitää lähes varmana jos vain terveys ei ole Ossin kohdalla esteenä. Mutta miten ne kaksi muuta paikkaa? Omasta mielestäni Nummelin ja Karalahti antoivat molemmat sen verran heikot näytöt viimeisessä EHT-turnauksessa, että heitä ei tule valita. Ristolainen taas on käynnissä olevissa junnujen MM-kisoissa esittänyt sellaisia otteita, että olympiamatka ei näillä otteilla ole realismia.
Samoilla linjoilla ollaan. Aiemmin ajatuksissani listasin vain 6-7 pakkia, koska uskon Erkan peluuttavan pitkälti kuutta pakkia. Mutta kahdeksikko koostuu pomminvarmasti neljästä NHL-pelaajasta ja toinen puolisko tulee Euroopasta.

Ottaisin itsekin mieluusti Lepistön ja Hietasen mukaan, ainakin ennemmin kuin Nummelinin ja Karalahden. Tällä hetkellä Suomella on hieman harvinainen tilanne sikäli, että kätisyysvariaatioita on puolustuspuolella huomattavasti enemmän kuin normaalisti. Edellisissä olympialaisissa vain Salo taisi olla rightin puolustaja, mikäli oikein muistan.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Onkos kukaan nähnyt Selänteen pelaavan viime aikoina? Pisteitä ei tunnu kertyvän. Viime pelissä Ducks teki kuusi maalia, mutta aivan muut miehet asialla. Itse näin Ducksin pelin viimeeksi syksyllä, joten kertokaas liikkuuko sillä vielä jalka? Saadaanko siitä hyötyä kisoihin, vai maskotti?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei helvetissä mitään Juuso Hietasta mukaan. Eikä Nummelinia tai Karalahteakaan. Jos NHL:stä tulee neljä puolustajaa, niin Euroopasta pitää sitten kaiketi myös ottaa neljä, kun Järvinen ei Erkkaa vissiin kiinnosta ja Ristolainen on ollut hiipumaan päin vammojensa myötä.

Kukkonen on varma lock ja yksi kuudesta pelaavasta puolustajasta. Lassen seuraksi pitää sitten hankkia ainakin yksin sekä puolustava, että kiekollisempi pakki. Puolustavan pakin tontista eniten taistelevat Ossi Väänänen ja Topi Jaakola, Karalahti jää kyllä molempien taa. Mielestäni Jaakola on pelannut sen verran hyvän alkukauden sekä KHL -että maajoukkuepeleissä, että mies tulee olemaan joukkueessa tämän hetken tilanteen perusteella.

Seitsemäs pakki kategoriasta kiekollisempaan peliin pystyvät, jolloin esiin tulee Sami Lepistö, Juuso Hietanen ja Anssi Salmela. Hietanen on right, mutta on mielestäni pelaajana noista huonoin ja siksi en missään tapauksessa ottaisi häntä mukaan. Eikä se rightin kätisyys tule mitään ylivoimavastuuta ainakaan tuottamaan,, kun jengistä löytyy jo valmiiksi Saloa, Vatasta ja Selännettä esimerkiksi. Ja jos Hietanen ei pärjää kovempia maita vastaan edes MM-kisoissa, niin sanokaa, miksi pitäisi pelkän kätisyyden perusteella mahduttaa Olympialaisiin. Pakkitilanne on heikohko, muttei niin paska, että Hietasta pitäisi kisoissa katsella.

Salmela on kyseisestä kolmikosta fyysisin ja pelannut loistavan alkukauden Ruotsissa, joten ottaisin kyllä Anssin näistä ensimmäisenä. Muutenkin eri arvokisoista jäänyt positiivisimmat fiilikset Salmelasta kuin esimerkiksi Lepistöstä, joten kyllä se ylimääräisenä pakkina vähintään menee. Kahdeksas pakki sitten Erkan tarpeen mukaan joko Väänäsestä tai Lepistöstä.

Hyökkäyspäästä on jo aika lailla kaikki tarpeellinen sanottu. Mietin vain sitä, että millainen jarruketju me sitten kasataan, mikäli sellainen vastustajan kärkiketjun kiusankappale aiotaan tuottaa. Suurin osa tarjoilee Saku Koivua siihen sentteriksi, vaikka vanhempi Koivu on ollut kiekollisena viime aikoina jopa suomalaisten tehokkain sentteri NHL:ssä. Toisaalta myös kolme muuta sentteriksi kaavailtua ukkoa, eli Filppula, M.Koivu ja Barkov ovat hakanneet niin ikään pisteitä pelistä toiseen, tosin jokaisella heistä on ollut hieman isompi rooli omassa jengissään. Tämä on ehdottomasti toki positiivinen asia, sentteritilanne on Suomen suurin vahvuus maalivahtiosaston jälkeen. Ja se pitää myös muistaa, että kukaan Suomen senttereistä ei ole paska omiin pelattaessa, joten periaatteessa kuka vaan voisi olla jarrusentteri, jos sellainen haluttaisiin.

Mielestäni sanaa "jarruketju" ei kuitenkaan edes tarvita Suomen jengiä koottaessa. Pikemminkin sieltä värkätään puolustuksellisesti kovaa jälkeä tekevä ketju, joka pystyy myös vastustajan päässä ratkaisuihin.

Oma lopullinen jengini näyttää tältä:

Korpikoski - M. Koivu - J. Jokinen
Granlund - Filppula - O. Jokinen
T. Ruutu - S. Koivu - Komarov
Bergenheim - Barkov - Selänne
+ Kontiola, Hartikainen

Timonen - Salo
Määttä - Kukkonen
Jaakola - Vatanen
+ Salmela, Väänänen

Rask
Lehtonen
Niemi
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Erkkahan on julkisuudessa sanonut, ettei suosi nuorimpia pelaajia. Perusteluna se, että yhdelläkään ei ole takana mitään niin kovaa paikkaa kuin mitä Olympialaisten pudotuspelit. Hän ei halua siellä selvittää kenen sipuli kestää ja kenen ei. Sen takia en vielä pitäisi esim sinällään erinomaisen Barkovin tai edes Määtänkään paikkaa sata varmana. Joskin Määttä lienee kaksikosta lähempänä. Pidän mahdollisena Kontiolan tulevan Barkovin sijasta. Hän ja Komarov samaan kenttään ja kaveriksi joku liukas laituri esim. Bergenheim.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Ei helvetissä mitään Juuso Hietasta mukaan. Eikä Nummelinia tai Karalahteakaan. Jos NHL:stä tulee neljä puolustajaa, niin Euroopasta pitää sitten kaiketi myös ottaa neljä, kun Järvinen ei Erkkaa vissiin kiinnosta ja Ristolainen on ollut hiipumaan päin vammojensa myötä.

Kukkonen on varma lock ja yksi kuudesta pelaavasta puolustajasta. Lassen seuraksi pitää sitten hankkia ainakin yksin sekä puolustava, että kiekollisempi pakki. Puolustavan pakin tontista eniten taistelevat Ossi Väänänen ja Topi Jaakola, Karalahti jää kyllä molempien taa. Mielestäni Jaakola on pelannut sen verran hyvän alkukauden sekä KHL -että maajoukkuepeleissä, että mies tulee olemaan joukkueessa tämän hetken tilanteen perusteella.

Seitsemäs pakki kategoriasta kiekollisempaan peliin pystyvät, jolloin esiin tulee Sami Lepistö, Juuso Hietanen ja Anssi Salmela. Hietanen on right, mutta on mielestäni pelaajana noista huonoin ja siksi en missään tapauksessa ottaisi häntä mukaan. Eikä se rightin kätisyys tule mitään ylivoimavastuuta ainakaan tuottamaan,, kun jengistä löytyy jo valmiiksi Saloa, Vatasta ja Selännettä esimerkiksi. Ja jos Hietanen ei pärjää kovempia maita vastaan edes MM-kisoissa, niin sanokaa, miksi pitäisi pelkän kätisyyden perusteella mahduttaa Olympialaisiin. Pakkitilanne on heikohko, muttei niin paska, että Hietasta pitäisi kisoissa katsella.

Salmela on kyseisestä kolmikosta fyysisin ja pelannut loistavan alkukauden Ruotsissa, joten ottaisin kyllä Anssin näistä ensimmäisenä. Muutenkin eri arvokisoista jäänyt positiivisimmat fiilikset Salmelasta kuin esimerkiksi Lepistöstä, joten kyllä se ylimääräisenä pakkina vähintään menee. Kahdeksas pakki sitten Erkan tarpeen mukaan joko Väänäsestä tai Lepistöstä.

Timonen - Salo
Määttä - Kukkonen
Jaakola - Vatanen
+ Salmela, Väänänen

Rask
Lehtonen
Niemi[/B]

Muuten samaa mieltä kuin yllä, mutta pakit:
Määttä - Salo
Timonen - Vatanen
Salmela - Järvinen.

Tiedän ettei Järvinen kisoihin pääse, mutta sinne mielestäni kuuluisi. Salmelasta sen verran, että Anssilla ei päätä huimaa ja kuulemma on kesällä REENANNUT. Ruotsissa kovaa jälkeä! 1/2 paris kokenut ja junnu, jos Vatanen ja Määttä lyödään samaan pariin voi lapa vähän täristä, nyt olisi kokenut jamppa rinnalla ohjaamassa ja vähentämässä jäätymistä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tiedän ettei Järvinen kisoihin pääse, mutta sinne mielestäni kuuluisi. Salmelasta sen verran, että Anssilla ei päätä huimaa ja kuulemma on kesällä REENANNUT. Ruotsissa kovaa jälkeä! 1/2 paris kokenut ja junnu, jos Vatanen ja Määttä lyödään samaan pariin voi lapa vähän täristä, nyt olisi kokenut jamppa rinnalla ohjaamassa ja vähentämässä jäätymistä.

Juu no kyllä itsekin Järvisen tuohon olisin heittänyt, mutta kun periaatteessa sen tietää jo, ettei ole, niin jätin laittamatta.
 

Teisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Monet täällä ovat rakentaneet ketjuja optimaalisen roolituksen ja sopivien pelaajatyyppien kautta. Erkka on kuitenkin painottanut mediassa aiempaa yhteistä kokemusta, koska turnaus on niin lyhyt. Todennäköisesti ketjukoostumuksissa tullaan siis näkemään vanhoja tuttuja yhdistelmiä, nykykunnosta viis. Esim. Filppulalla on yhteistä kokemusta lähinnä M.Koivun, Ruudun ja J.Jokisen kanssa. En siis usko Erkan rakentavan täysin uutta ketjua mallia Korpikoski-Filppula-Selänne, vaikka se voisikin olla sinänsä toimiva ketjukoostumus. Toinen keskustelun aihe on ollut Filppulan pelipaikka. Mielestäni Filppula on järkevää sijoittaa samaan ketjuun M.Koivun kanssa, koska he ovat selkeästi kaksi parasta hyökkääjää. Filppulasta saadaan siis enemmän irti, kun hän pelaa laidassa M.Koivun rinnalla sen sijaan, että hän pelaisi sentterinä kahden Koivua huonomman pelaajan kanssa, saati sitten laidallaan sentteri Olli Jokinen, josta on vain huonoja kokemuksia laiturin tontilta.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oma arvaus Erkan muodostamasta joukkueesta, painotus juuri tässä aiemman kokemuksen hyödyntämisessä.

Tummennetulla yteistä kokemusta omaavat "tutkaparit", joiden uskon löytyvän samasta ketjusta. Filppula ja Granlund voivat vaihtaa paikkaa mun puolesta, samoin kuin Korppari ja Komarov.

Ruutu - M.Koivu - V.Filppula
J.Jokinen - O.Jokinen - Granlund
Selänne - S.Koivu - Korpikoski
Bergenheim - Barkov - Komarov

Salo - Timonen
Vatanen - Määttä
Kukkonen - Väänänen

Kontiola, Hartikainen, Jaakola, Lepistö

Lisättäköön vielä, että jos itse tekisin kokoonpanon, en tekisi näin. Tämä on arvaus.
 

Zaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma arvaus Erkan muodostamasta joukkueesta, painotus juuri tässä aiemman kokemuksen hyödyntämisessä.

Tummennetulla yteistä kokemusta omaavat "tutkaparit", joiden uskon löytyvän samasta ketjusta. Filppula ja Granlund voivat vaihtaa paikkaa mun puolesta, samoin kuin Korppari ja Komarov.

Ruutu - M.Koivu - V.Filppula
J.Jokinen - O.Jokinen - Granlund
Selänne - S.Koivu - Korpikoski
Bergenheim - Barkov - Komarov

Salo - Timonen
Vatanen - Määttä
Kukkonen - Väänänen

Kontiola, Hartikainen, Jaakola, Lepistö

Lisättäköön vielä, että jos itse tekisin kokoonpanon, en tekisi näin. Tämä on arvaus.

Tuo hyökkäyskokoonpano ei minusta ole sinänsä huono, jos nyt jätetään huomioimatta Ruudun suoritukset tältä kaudelta ja se, että Teemua ja Sakua kannattaisi ennemmin peluuttaa erikseen. En kuitenkaan nostaisi tuosta kokoonpanosta sen enempää melua vaikka se toteutuisikin.

Sen sijaan toivon todellakin, että puolustajapareja ei lähdetä kokoamaan tuolla tavalla. Yhdessä parissa on junnut ja toisessa kaksi kaveria, joista kumpaakaan ei paremmassa tilanteessa (eli jos Lydman ja Pitkänen olisivat terveinä ja halukkaina mukana) pitäisi kokoonpanossa nähdä. Westerlundilla saattaisi vielä lisäksi olla nollaluotto junnupariin, joten minuutit voisivat jäädä valitettavan alhaisiksi. Paras vaihtoehto olisi erottaa Timonen ja Salo, mutta oma veikkaukseni on, että pakkipari Väänänen-Kukkonen erotetaan.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Ensi viikon hauskinta antia on se kun kunnon lätkäiskä-Nummelin itkee mediassa miksei meidän Petu saa pelata olympialaisissa. Vaikka on olemassa Nuori Suomi-kaikki pelaa systeemi.

Valitsisin pakeiksi:
Timonen-Määttä
Vatanen-Salo
Kukkonen-Järvinen
Väänänen

Järvisellä on MM-kisakokemusta joten ei olisi ihan noviisi arvokisoihin. Mutta valitettavasti ei taida AHL-taso riittää valitsijoille.
 

Sic

Jäsen
Erkkahan on julkisuudessa sanonut, ettei suosi nuorimpia pelaajia. Perusteluna se, että yhdelläkään ei ole takana mitään niin kovaa paikkaa kuin mitä Olympialaisten pudotuspelit. Hän ei halua siellä selvittää kenen sipuli kestää ja kenen ei. Sen takia en vielä pitäisi esim sinällään erinomaisen Barkovin tai edes Määtänkään paikkaa sata varmana. Joskin Määttä lienee kaksikosta lähempänä. Pidän mahdollisena Kontiolan tulevan Barkovin sijasta. Hän ja Komarov samaan kenttään ja kaveriksi joku liukas laituri esim. Bergenheim.

Jep, tämän takia en pidä Barkovin valintaa mitenkään varmana. Sen sijaan Määtän osakkeet nousevat jo pelkästään tuon todella heikon pakkitilanteen takia, eli olisin enemmän yllättynyt jos Määttä jätettäisiin kisoista ulos.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Ensi viikon hauskinta antia on se kun kunnon lätkäiskä-Nummelin itkee mediassa miksei meidän Petu saa pelata olympialaisissa. Vaikka on olemassa Nuori Suomi-kaikki pelaa systeemi.

Valitsisin pakeiksi:
Timonen-Määttä
Vatanen-Salo
Kukkonen-Järvinen
Väänänen

Järvisellä on MM-kisakokemusta joten ei olisi ihan noviisi arvokisoihin. Mutta valitettavasti ei taida AHL-taso riittää valitsijoille.

Rightin pakit samaan pariin ja Leftin pakit samaan?
 
Erkan kompetenssiin en luota pätkääkään, joten tässä valmis kokoonpano, jonka voi sitten ottaa suoraan käyttöön. Jos Erkka ei tätä lue, niin sitten voitte välikäsien kautta hänelle tämän toimittaa. Tai voidaan pudota puolivälierissäkin paskojen kisojen jälkeen, jos niin halutaan.

Filppula-M.Koivu-J.Jokinen
Granlund-O.Jokinen-Ruutu
Bergenheim-Barkov-Selänne
Korpikoski-S.Koivu-Komarov
Kontiola

Timonen-Salo
Määttä-Vatanen
Salmela-Kukkonen
Väänänen

Rask
Niemi
Lehtonen

Rightin hyökkääjiä on muuten todella vähän, vain Selänne ja Kontiola.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Pitkän pohdinnan jälkeen sain kuin sainkin kokoonpanon väsätyksi. Tässä on lopullinen joukkue, jolla Westerlundina lähtisin kisoihin - itse jättäisin Selänteen ulos, mutta Erkka tuskin:

Jussi Jokinen - Mikko Koivu - Lauri Korpikoski
Valtteri Filppula - Olli Jokinen - Mikael Granlund
Tuomo Ruutu - Saku Koivu - Teemu Selänne
Sean Bergenheim - Aleksander Barkov - Leo Komarov
(+ Jori Lehterä & Petri Kontiola)

Sami Vatanen - Kimmo Timonen
Sami Salo - Olli Määttä
Joonas Järvinen - Ossi Väänänen
(+ Lasse Kukkonen & Juuso Hietanen)

Tuukka Rask
Kari Lehtonen
(+ Antti Niemi)
 
Viimeksi muokattu:

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Mites arvon palstatoverit näkee tällä hetkellä tilanteen pakiston suhteen? Konsensus lienee, että Timonen, Salo, Vatanen ja Määttä ovat joukkueessa. Euroopasta myös Väänäsen ja Kukkosen matkaa voitaneen pitää lähes varmana jos vain terveys ei ole Ossin kohdalla esteenä

Itse näenkin, että Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Tuukka Mäntylä ja viime hetkellä kisaan noussut jokeri Anssi Salmela ovat ne, jotka jakavat jäljellä olevat kaksi kisapaikkaa keskenään. Itse ottaisin mukaan Hietasen jo ihan kätisyyksienkin vuoksi ja toiseksi ehkä kumminkin Lepistön. Mutta marginaalit ovat nähdäkseni pienet näiden pelaajien välillä.

Eli oma pakistoni olisi muotoa:

Timonen-Salo
Väänänen-Vatanen
Määttä-Kukkonen
Lepistö-Hietanen

Loukkaantumisten sattuessa Mäntylä ja Salmela ovat sitten varamiehet.

Jos kysymys on miltä pakisto näyttää, niin todella pahalta, jos Väänänen pelaa kakkosparissa. Jos on pakko ottaa kiintiöJokeri, niin sitten Karalahti mielummin. Sinänsä jos jompikumpi tulee, niin tuskin pelaa kakkosparissa.

Olisikohan pakisto nyt vaikka tämän näköinen:

Timonen - Salo
Määttä - Vatanen
Lepistö - Kukkonen
Hietanen - Salmela
Mäntylä tai Karalahti voi lähteä turistiksi, ei asiaa kentälle.

Väänänen voi toki olla rikki ja se helpottaa Erkan valintaa ensi kauden pakkinsa osalta.

Varmana joukkueessa ovat Timonen, Salo, Määttä, Vatanen, Kukkonen ja Lepistö. Tuo riittää kyllä mihin vain, mutta ei ole kyllä vahvuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös