Oikeaoppinen voileipä?

  • 9 500
  • 79

Oikeaoppisen voileivän koostumus?

  • Juusto alle, leikkele päälle

    Ääniä: 175 46,7%
  • Leikkele alle, juusto päälle

    Ääniä: 200 53,3%

  • Äänestäjiä
    375

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
timmi kirjoitti:
Tästä ollaan työpaikalla kinasteltu jo pitkän aikaa.
Ilman muuta levite ensin, sitten juusto ja lopulta leikkele päälle. Ainoan poikkeuksen muodostaa lämminvoileipä. Sekin ihan vaan käytännön syistä.
Lämpimissä leivissä juuto olisi perusteltua laittaa alle, koska se sitoo sulaessaan leikkeleen yms. päällisen leipään kiinni. Tosin menettelee se päälläkin, mutta silloin täytyy olla varovainen, ettei kinkut lähde liukumaan.

Voileivissä ei ole olemassa muuta vaihtoehtoa kuin juusto päälle. Syynä on täällä jo mainittu leikkeleen visvaisuus, jolta voi suojata sormensa juustolla. Tuo on järkevä ja täysin perusteltu syy, kun taas makkara päälle-pojilla ei ole esittää mitään fiksua perustelua toimilleen, kunhan vain räimivät.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
kakkonen kirjoitti:
Entä jos joku nauttii kahta leikettä yhtäaikaa? Juuston alla ja päällä. Tai toisaalta vuoraa lihan alta ja päältä juustolla..? Onhan sekin teoriassa mahdollista. Onko tällaiset henkilöt unohdettu kokonaan?
Niin ja sellaiset jotka eivät syö juustoa ollenkaan on myös unhoitettu.

Hyvä krapulaeväs on sämpylä jonka päällä on luonnollisesti oivariinia, sitten metvurstia ja suolakurkkua (ei siis välissä vaan molemmat puolet erikseen). Sämpylän voi myös vaihtaa ruisleipään, hiukan fiilispohjalta.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se niin on, että juustosta tehdään perusta ja siihen päälle ladotaan sitten vaikka metukkaa ja kurkkua tms. Esim. metukkasiivuilla on taipumus repeillä tai jäädä hampaaseen kiinni, kun ne ovat päällä niitä on helpompi "hallinnoida" ja vaikka vähän sormella auttaa jotta saa suuhunsa juuri haluamansa määrän. Harmittaa kun joissain huoltamosämpylöissä on välillä metukka piilotettu alle ja sieltä pahaa aavistamattomana syödessä juuston alta livahtaakin puraisun mukana koko siivu suuhun ja loppukäntty jää ilman makkaraa. Ei voi hyväksyä.
Nyt kun tämä tärkeä kannanotto on saatu alta pois, voikin suunnata ruhtinaallisille viiden tunnin unille, ennenkuin alkaa latomaan makkaraa päällimmäiseksi.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin. Tässä teille se oikea-oppinen leipäpalanen:

Leivänhän täytyy olla ruisleipää. Margariinipaketti viskataa ikkunasta ulos, koska sitä ei tarvita. Sitten napataan Metukkaa jääkaapista ja laitetaan yksi tai kaksi siivua leivän päälle. Riippuu onko ruisleipä minkä kokonen. Sitten lykätään pari siivua vahvan makuista juustoa. Sitten jotkut laittaa leivän mikroon, jotkut ei.

Tämmöstä mulla on joka työpäivä eväänä mukana 4-6 palasta.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Vaikea äänestää, kun käytän molempia vaihtoehtoja silloin harvoin kun voiliepiä tekee. Parasta voileipää kun ovat tietenkin valmiiksi pakatut kolmioleivät ja niissä vastaus on välissä, joko levynä tai tahnan seassa. Joskus teininä kun tuli tehtyä uunivoileipiä, niin silloin juusto jäi aina päällimmäiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös