Nyt vituttaa!

  • 3 022 903
  • 11 368

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei liiga-Jokerien yhteisöllisyydessä ollut mitään vikaa kuin aivan Areenan ensimmäisinä kausina, jolloin kannattajatoimintaa ei käytännössä ollut. Virmasen tj-aikana syntyi päätyyn kannattajakatsomo, joka myöhemmin ristittiin Eteläpäädyksi. Kannattajat ja heidän näkemyksensä otettiin kyllä huomioon. Saapuipa Masa jopa muutamia kertoja Eteläpäädyn vuosikokoukseenkin. Oli Jokerien järkkäämiä stogereissuja Turkuun ja Lahteen etc. Lisäksi Virmasen aikana tuli paikaton Eteläpääty, kannattajien toivomuksesta. Ristiriitoja toki oli, mm. nuoremman polven kannattajien ja vanhojen partojen kesken, mutta Virmasen aikana ei kannattajien päälle juuri "kustu". Nyt tuntuu siltä, että hoomma menee rahan ja show:n ehdoilla.

Vähän tuntuu välillä, että aika kultaa näitä muistoja. Virmanen on mukava mies, ei sitä käy kiistäminen. Mutta olihan koko Jokerien toiminta ennen Kekäläisen saapumista sellaista puuhastelua ja Liigan mittapuulla rahameininkiä. Sitten 2010-luvulla alettiin vasta oikeasti panostaa omiin junioreihin yms. muutenkin kun vain korupuheissa. Areena-ajan suurin stogereissukin oli toissakaudella ja siihen verrattuna 2006? vuoden stogereissu oli aika snadi. 90-luvulla sinne matkusti tuhansia ihmisiä Stadista.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Itse huomasin katsomossa olleen lärpyttimiä vasta kolmannessa erässä, kun hallissa tuntui olevan jonkun jokeripyörityksen aikana selvästi äänekkäämpi taputus kuin normaalisti, joten ilmeisesti en ainakaan häiriintynyt, vaikka lähtökohtaisesti pitänyt noita aika turhina aina. Mitä tulee Eteläpäädyn toiveeseen sen osalta, että muut katsomot saataisiin ilman näitä juttuja mukaan lauluihin ym. niin ei tule tapahtumaan koskaan, piste. A3:n aikaa hallissa oli parhaimmillaan (esim. 94 vika finaali..) infernaalinen meteli ja huudoissa oli todellakin hetkittäin mukana ihan koko halli, mutta kuten silloin, ja kuten edelleenkin, niin ainoastaan noihin perushuutoihin + taputuksiin on toivoa saada myös ne katsojat messiin, jotka eivät fanikatsomossa istu, vaikka ledeillä pyörisi mitä sanoituksia.

Mitä taas fanien "oikeuksien polkemiseen" tulee, niin tällä hetkellä on ihan vitun hyvin asiat verrattuna Areenan alkuaikoihin. Ei ollut fanikatsomoa, ei ollut fanikausareita, eikä ollut yhtään mitään muutakaan vierasmatkailun lisäksi ennen muistaakseni 2001 kautta ja vanhan hallin A3-jengi sekä D-katsomon jengi istuskelivat ympäri Areenaa kuka missäkin. Aina voi parantaa ja esittää toivomuksia milloin minkäkin asian takia, mutta joskus olisi ihan hyvä muistaa sekin, että fanit tulevat halliin sen joukkueen takia, vaikka välillä nykyitkuja kuunnellessa tuntuu, että osa faneista haluaa olla suurempi kuin joukkue ja fanittamansa seura, ja sanella mitä Jokereihin liittyen voi tehdä ja mitä ei voi tehdä. Enemmän tekoja ja vähemmän valittamista.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Rahahan se on mikä ratkaisee. Tuskimpa Jokereita hirveästi kiinnostaa Eteläpäädyn mielensäpahoittajat, jotka eivät oikeasti seuran kassaan edes isoa lovea tee. Tämä on tietysti valitettavaa, mutta se nyt vaan sattuu olemaan nykypäivää. Tuskin niitä rahaa tuovia peruskatsojia edes kiinnostaa oikeinkannattamiset ja väärinkannattamiset tai jotkin perseestä olevat läpsyttimet.

Ei ne rahaa tuovat peruskatsojat ja aitioiden pukuäijät hallille kauaa eksy, mikäli kannattajakatsoon tuoma tunelma tapetaan. Tämä nähtiin aikoinaan Nordikselta Areenalle muuton jälkeen, kun Areenan uutuudenkiilto oli nähty. Myös rahan kannalta kaikille on parasta yhtenäinen ja toimiva kannattajapääty.

Toki, jos homman ei tarvitse tuottaa ja rahaa tulee itänaapurista aina, kun sitä haluaa asia on erikseen, mutta näin ei käsittääkseni kuitenkaan ole. MIkäli on niin ei se ainakaan kovin montaa vuotta jatku.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on yksi syy, miksi KHL ei sytytä. Raha määrää kaiken, yhteisöllisyys puuttuu. "Minä, me, Jokerit" alkaa olla pelkkä korulause pikku hiljaa.

Onneksi on jalkapallo ja oma kotimainen suosikkijoukkueeni. Siellä ei ole rahaa, mutta rakkautta lajiin ja yhteisöllisyyttä senkin edestä.
Kauankin kannattanut HIFK:ta fudiksen puolella? :o)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kauankin kannattanut HIFK:ta fudiksen puolella? :o)

Erittäin hyvä esimerkki yhteisöllisyydestä, mutta enpäs ole siellä kannatellut, enkä kannattele. Ikinä! :D

Vähän tuntuu osalla porukasta menevän seuran ja kannattajien välinen yhteisöllisyys sekä urheilullinen menestys sekaisin. Nämähän ovat aika lailla kaksi eri asiaa. Hyvä urheilullinen menestys on toki tärkeä juttu ja pitää kannattajat tyytyväisinä, mutta kannattajan näkökulmasta on lähes yhtä tärkeää se, että seura huomioi hänet ja pitää hänen duuniaan katsomon puolella tärkeänä. Mikäli yhteisöllisyyttä halutaan jatkossa vaalia Jokereissa edes vähän alusta, niin läpsyttimet, desibelimittarit jumbolla mm. keinotekoiset tunnelmanluojat kannattaisi pitää mahdollisimman kaukana Areenalta. Jääkiekon puolelta esimerkiksi Sport on aika hyvä esimerkki seurasta, jonka urheilullinen menestys ei (ainakaan liigatasolla) ole kovinkaan hyvää, mutta yhteisöllisyys seuran ja kannattajien välillä toimii.
 

zuuzo97

Jäsen
Olen samaa mieltä veli Danielsin kanssa. Näkihän sen kun Keku astu Areenan ovista sisään ja lähti kehittämään fanitoimintaa. Nimenomaan vuorovaikutus seuran ja faniyhdistyksen välillä oli se mikä sai Eteläpäädyn kukoistamaan. Fanit todella tunsivat että he ovat tässä kokonaisuudessa tärkeitä. Siitä lähtien kun KHL-siirto tuli julki ja Hjallis haukkui Jokerikannattajat maanrakoon, on tää koko touhu ollut fanien kannalta aika vaikeaa. Nyt nää muoviset show-jutut ovat vain jatkumoa tälle...
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Vaikka fanipääty on erittäin tärkeä osa kannattamista niin vähän tuntuu, että joillakin on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Totta kai fanien mielipiteitä tulee kuunnella, mutta se ei tarkoita sitä, että fanit sanelevat ehdot. Näitä ohjeita on nyt annettu niin rosterin, taukomusiikin kuin läpsyttimien suhteen. Vähän hymyilyttää, että jotkut aikuiset miehet (?) oikeasti pahoittaa mielensä siinä määrin, että uhkailee parisuhteen päättymistä vaikka monilla vuosikymmenien tausta. Toki jos tunne menee niin se menee, mutta tarvitseeko siitä tehdä niin isoa numeroa. Yhtä säälittävän näköistä ja kuuloista kuin se läpsyttimillä vihtominen.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Vaikka fanipääty on erittäin tärkeä osa kannattamista niin vähän tuntuu, että joillakin on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Totta kai fanien mielipiteitä tulee kuunnella, mutta se ei tarkoita sitä, että fanit sanelevat ehdot. Näitä ohjeita on nyt annettu niin rosterin, taukomusiikin kuin läpsyttimien suhteen. Vähän hymyilyttää, että jotkut aikuiset miehet (?) oikeasti pahoittaa mielensä siinä määrin, että uhkailee parisuhteen päättymistä vaikka monilla vuosikymmenien tausta. Toki jos tunne menee niin se menee, mutta tarvitseeko siitä tehdä niin isoa numeroa. Yhtä säälittävän näköistä ja kuuloista kuin se läpsyttimillä vihtominen.

Täsmälleen samaa mieltä. En minäkään esim. varsinaisesti niitä läpsyttimiä toivo, mutta jos ne tulee niin tulkoon. En jaksa kiinnittää epäolennaisuuksiin huomiota, vaan itse peli on keskiössä. Jotenkin tuntuu että samat ihmiset mitkä vastustivat KHL-siirtoa, niin vastustavat nyt ihan vaikka vaan periaatteesta kaikkea muutakin ottelutapahtumiin littyvää. No jokaisella on toki oikeus ilmaista mielipiteensä, mutta kannattaako kärpäsestä tehdä härkänen.....? Olen käynyt matseissa jo neljällä vuosikymmenellä (-80, -90, -2000 ja -2010) ja aika paljon tuonakin aikana on ottelutapahtumat/alkushowt, jne. muuttuneet, mutta aina olen tieni hallille löytänyt ja aion löytää jatkossakin, joko läpsyttimien kanssa tai ilman........
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täsmälleen samaa mieltä. En minäkään esim. varsinaisesti niitä läpsyttimiä toivo, mutta jos ne tulee niin tulkoon. En jaksa kiinnittää epäolennaisuuksiin huomiota, vaan itse peli on keskiössä

Itsekin kuulun tätä nykyä enemmän peleissä sivustaseuraajiin kuin aktiivisiin kannattajiin. Pois ei osaa hallilta pysyä, kun Jokerit kuitenkin yhä olemassa on ja tärkeä asia, mutta myöskään sellaista intohimoa tämän hetken tilanne ei herätä, jotta jaksaisi olla täysillä tunnelmaa luomassa.

Miksi? Ottelujen oheistapahtumat Amerikan temppuineen edustavat juuri sitä mitä vähiten peleihin kaipaan ja joilla ei lopulta ole mitään tekemistä itse ottelutapahtuman kanssa. Joukkue pelaa hienoa jääkiekkoa, joka on mukavaa katsottavaa ja sen pitäisi sytyttää jo itsessään ilman sitä, että joku teksti taululla käskee huutamaan. Tekopirteää räimettä kerrassaan.
 

zuuzo97

Jäsen
Tässä nyt ne, jotka ovat ns. sivustakatsojia eli eivät ole päädyssä huutamassa, niin ei teitä tämä show tsydeemi varmaankaan ihan hirveästi haittaa? Tai hyvähän se on siellä 120 club seatissa ihmetellä että miten nämä lärpyttimet jotenkin ovat kannattajien mielestä vituttavia.

Mutta kun probleema alkaa olla se, että yhä useampi siirtyy pikku hiljaa sivustakatsojaksi ja yhtäkkiä kohta koko paikaton onkin ihan tyhjä. Ja Areenalla laimea meininki. Ja sitten taas sivustakatsojat kiroavat kun onpa huonoja faneja.

Tämä nykymeininki vaan tuntuu tappavan tuon perinteisen kannattajakulttuurin. Tuntuu että koko Eteläpäädyllä ei enää ole mitään merkitystä.

Ja sitten kun katsoo tuota jengiä joka paikattomassa nykyisin on, niin tulee mieleen enemmän lastentarha kuin kannattajakatsomo. Sen verran nuorta porukkaa siellä on ja tulevat vaan lippuja heiluttelemaan. Ei voikaan olettaa että näistä 10v taaperoista jotain ääntä oikeasti lähtis.

Eiköhän tuo Eteläpääty nykymenolla haihdu kuin pieru saharaan tän kauden aikana. Lätkä on niin pirun hyvää että jengi mieluummin keskittyy katsomaan sitä. Ja siinä välissä sitten lärpyttelee lärpyttimillä...
 

faro

Jäsen
Onko läpsyttimien ja fanikatsomon pakko olla toistensa poissulkevia asioita?

Mitä nyt tuota SKA:n meininkiä on tällä kaudella katsonut, niin siellä ainakin näyttää keinotekoisesta tunnelmanluonnista huolimatta olevan varsin perinteinen ääntä pitävä fanipääty. Vai olenko väärässä?

Miksei nämä molemmat voisi toimia myös Jokereissa samanaikaisesti?
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta kun probleema alkaa olla se, että yhä useampi siirtyy pikku hiljaa sivustakatsojaksi ja yhtäkkiä kohta koko paikaton onkin ihan tyhjä. Ja Areenalla laimea meininki. Ja sitten taas sivustakatsojat kiroavat kun onpa huonoja faneja.

Ja sitten kun katsoo tuota jengiä joka paikattomassa nykyisin on, niin tulee mieleen enemmän lastentarha kuin kannattajakatsomo. Sen verran nuorta porukkaa siellä on ja tulevat vaan lippuja heiluttelemaan. Ei voikaan olettaa että näistä 10v taaperoista jotain ääntä oikeasti lähtis.

Boldasin pari olennaista, joihin otan nyt kantaa.

Ainakin henkilökohtaisesti arvostan suuresti kaikkia heitä, jotka päädyssä yrittävät ääntä pitää ja saada jengiä mukaan. Ja Metallurgia vastaan pääty jopa kuulosti ja näytti verrattaen ihan hyvältä läpi ottelun. Se, ettei pääty muutamien aiempien kausiin menoon vaikuta juuri miltään ei taas ole heidän harvojen ääntä pitävien vika.

Toista kohtaa myös ihmettelen. Jostainhan se on aloitettava kuten me hieman vanhemmat joskus ja mielestäni on hienoa, että nuoria ja uusia faneja on myös löytänyt Jokerit vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Ei se Eteläpäädyn parhaiden vuosienkaan tunnelma tullut sormia napsauttamalla, vaan usean vuoden työn tuloksena johon vaadittiin innostunut aktiiviporukka vetämään.
 

koodinimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ohan tää ny iha naurettavaa, että taas valitetaan jostain "läpsyttimistä" ja "muovisesta showsta". Monet maininnu, että nää hommat kuitenki jokseenki vetoaa satunnaiskatsojiin ja lapsiin (tuovat rahat yritysten lisäksi), jotka ovat tulleet ihan yhtälailla viihtymään tapahtumaan ja nauttimaan ottelusta. Ilmeisesti etenkin lapset näyttää diggaavan "läpsytellä". Välillä on oltu huolissaan, että lapset karkaa nordikselle. Nyt ku ne ei karannutkaa sinne, nii valitetaan, että lapset kasvatetaan kannattamaan väärin. Nää "10v skidit" on myös niitä tulevia elinkautisvankeja, jotka sitoutuu jo lapsuudessaan seuraan - ihan kuten iso osa tännekin kirjoittavista.

Sitäkään en ihan tajua, että miksi oletetaan että kaikkia ylipäätään kiinnostais laulaa jotain futiksesta apinoituja värssyjä? Ei oikeesti kiinnosta. Ilmeisesti kannatan väärin. Nautin taas suunnattomasti pelin seuraamisesta ja tilanteiden analysoinnista. Itsellä pelitilanteista ja suoritutumisesta kumpuaa ne ilon tunteet ja armoton vitutus. Ei siitä, että missä tahdissa naapuri taputtaa. Pelaan loppuun myös ikäkortin - yli 20 vuotta kannattanut Jokereita. Oikeesti vituttaa, että joku katsoo oikeudekseen sanella, että mikä on "oikea tapa" kannattaa.
 

zuuzo97

Jäsen
Sitäkään en ihan tajua, että miksi oletetaan että kaikkia ylipäätään kiinnostais laulaa jotain futiksesta apinoituja värssyjä? Ei oikeesti kiinnosta. Ilmeisesti kannatan väärin. Nautin taas suunnattomasti pelin seuraamisesta ja tilanteiden analysoinnista. Itsellä pelitilanteista ja suoritutumisesta kumpuaa ne ilon tunteet ja armoton vitutus.

Osuit nyt juuri naulan kantaan! Ongelma on vaan siinä että kohta kaikki loputkin huutajat paikattomassa siirtyvät analysoimaan otteluita johonkin muuhun katsomoon nakkimuki kädessä. Eikä ole mitään oikeaa tapaa kannattaa, jokainen tehköön se omalla tavallaan. Omalta kohalta täytyy sanoa se, että yläkatsomo, nakkimuki ja tiiviisti viihdyttävän lätkän seuraaminen on tällä hetkellä huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto kuin esittää Eteläpäädyssä että tää touhu oikeasti herättäisi ihan hirveästi tunteita.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Toivoisin, että katsomoon mahtuisi monenlaista katsojaa, ilman oikein- ja väärinkannattamista. Erilaisten katsomistapojen ei soisi sulkevan toisiaan pois.

Istuin joitain pelejä sitten eri katsomossa kuin yleensä, ja edessäni oli perhe: isä, äiti ja kaksi kymmenen korvilla ollutta poikaa. Pojat katsoivat Eteläpäätyä herkeämättä, enemmän kuin itse peliä. Kädet tapailivat taputuksia. Ihailu oli käsinkosketeltavaa. Siinä teille kaksi meuhkaajaa viiden-seitsämän vuoden päästä, kunhan alkavat itse käydä matseissa. Kunhan vain saamme pojat käymään hallilla siihen asti, vaikka lärpyttelemässä lärpyttimiä.
 

short

Jäsen
Onko läpsyttimien ja fanikatsomon pakko olla toistensa poissulkevia asioita?
Ei todellakaan ole, tästä voi käydä katsomassa mallia vaikka Berliinissä. Itse näkisin tämän niin, että fanipäädyn pitäisi nyt vastata huutoon jos tavan katsojia kerran ollaan jollakin tavalla saatu aktivoitua. Fanikatsomo ja läpsyttimet toimivat parhaimmillaan todella hyvin yhdessä. Ei se tietenkään yhdessä yössä tapahdu mutta pikku hiljaa löytyy oikeat kombinaatiot. Tärkeää on myös, että esim. otteluiden alut pysyy vakioina jotta niiden yhteyteen muodostuu yhtenäisiä toimintamalleja.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Istuin joitain pelejä sitten eri katsomossa kuin yleensä, ja edessäni oli perhe: isä, äiti ja kaksi kymmenen korvilla ollutta poikaa. Pojat katsoivat Eteläpäätyä herkeämättä, enemmän kuin itse peliä. Kädet tapailivat taputuksia. Ihailu oli käsinkosketeltavaa. Siinä teille kaksi meuhkaajaa viiden-seitsämän vuoden päästä, kunhan alkavat itse käydä matseissa. Kunhan vain saamme pojat käymään hallilla siihen asti, vaikka lärpyttelemässä lärpyttimiä.

Tuttu tilanne, kun toin tyttäreni hallille. Olimme silloin sivukatsomossa, josta hän seurasi Eteläpäätyä enemmän kuin matsia. Muutama viikko sitten toin Eteläpäätyyn lastensa kanssa kerran aiemmin matsissa käyneen neitokaisen. Hän oli suht hurmiossa menosta ja pyysi opettamaan chantteja myös hänelle.

Halli olisi aneeminen ja kuollut paikka, jos siellä ei edes se pieni joukko vetäisi päädyssä. Pöysti taisi edellisen matsin jälkeen kehua, että katsomo oli kuudes kenttäpelaaja. Itse jäisin taatusti hallilta pois, jos meno muuttuisi pelkäksi nakkikupin hiplaamiseksi. Edes hyvä peli ruumishuoneella ei saisi meikäläistä matsiin vaan jäisin Viasatin ääreen.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Katsoin juuri päivän kokoonpanon Bratislavaa vastaan ja huomasin ettei Benkku saa taaskaan peliaikaa ja se vituttaa. Pöysti ja Benkku, se nyt on makuasia kumpi on parempi, oikeastaan samoissa mennään ja juuri siksi soisin Benkulle enemmän peliaikaa mitä viime aikoina saanut. Tuntuu että Pöysti kiilannut Semirin ohi Erkan papereissa ja se tosiaan vituttaa kun en ymmärrä että miksi näin?
 

Gemondo

Jäsen
No problem. Ben-Amor pelaa tänään sittenkin. Aaltonen on kuumeessa ja Semir nousee kokoonpanoon, toivottavasti suoraan Aaltosen paikalle ykkösketjuun.

Itse asiassa tämähän olisi melkein positiivisuusketjun asiaa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
No problem. Ben-Amor pelaa tänään sittenkin. Aaltonen on kuumeessa ja Semir nousee kokoonpanoon, toivottavasti suoraan Aaltosen paikalle ykkösketjuun.

Itse asiassa tämähän olisi melkein positiivisuusketjun asiaa.

Samaa mieltä ja kiitos muuten tiedosta. Tässä on kaksi positiivista asiaa päivän peliä ajatellen. Semir saa pitkästä aikaa peliaikaa eikä tarvitse katsella Juhiksen ajoittain kovin flegmaattista ja ylimielistä kurvailua. Nyt vituttaa kun hyvä vitutus hävis....
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taas on jaettu läpsyttimiä ja ilta pilalla. Pitää varmaan lähteä takaisin kotiin. Ehkä katson vielä sisääntulon ja teen sen jälkeen päätöksen vitutuksen tasosta riippuen.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taas on jaettu läpsyttimiä ja ilta pilalla. Pitää varmaan lähteä takaisin kotiin. Ehkä katson vielä sisääntulon ja teen sen jälkeen päätöksen vitutuksen tasosta riippuen.
Yläkatsomoon ei ole jaettu eikä tänne kuulu mitään läpsyttelyä.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Kauden toinen nollatunnelman ottelu menossa. Tunnelma hallissa on laskenut kuin se kuuluisa lehmänhäntä, kun läpsyttimiä alettiin jakamaan. Tästä voisi melko helposti laskea 1+1=2, mutta ilmeisesti sponsorirahat kiinnostavat enemmän, kuin tunnelman hallissa. Väki päädyssä vähenee, kun jengi ei edes viitsi enään yrittää. Nyttenkin ekan erän lopussa oli päädyssä chänttiiä menossa, mutta epätahtinen läpsyttely peitti senkin yrityksen.

Aika moni näyttää minun lisäkseni tehneen johtopäätöksen, jossa matsin voi katsoa yläkatsomostakin nakkimukin äärestä sen sijaan, että menee päätyyn vetämään 110% lasissa, kun läpsyttimet ja muu muovi näyttää olevan toimistolla tärkempää.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Ehkä tunnelmaan vaikuttaa myös kauden väsynein ottelu näin telkkarista katsottuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös