Nokia – jättiläinen huojuu?

  • 951 423
  • 5 138

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tosiasia on kuitenkin se, että ilman tuota harha-askelta niin NSN:ää ei todennäköisesti olisi enää olemassa... tuo harha-aksel on omalta osaltaan auttanut NSN:ää olemaan se firma mikä se nyt on.

Voin talon sisällä pitkän aikaa olleena ja Networksin tuotteiden talouslukuja seuranneena sanoa että ennen Siemens fuusiota Nokia Networks oli erittäin kannattavaa bisnestä vaikka kilpailu olikin hurjaa ja halu markkinaosuuden kasvattamiseen oli kova ja tilanne haastava. No hyvinhän se verkkotoiminta näyttää taas menevän ja toivottavasti menee jatkossakin kuten uudistuneella Nokialla nyt jatkossa ilman kännykkäbisnestäkin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Nuo muut osuudet viestistäsi olivat taas niin sekavia ettei niihin oikein osaa vastata vaikka haluaisikin. Mutta farmarimondeo-perheenisästä sen verran, että eiköhän hän kuollut sydänkohtaukseen kun huomasi ensin lööpistä perjantaipullonsa hinnan nousevan 40 sentillä, tai viimeistään kun kuuli että autoilukin saattaa 10 vuoden päästä muuttua vähän kalliimmaksi.

Ja vaikka elossa olisikin, niin tuskin hänen tarvitsee tässä junttilassa mitään viherjytkyä pelätä ihan hetkeen!! Eiköhän siellä tämä entisten hierojien ja nykyisten kansanmiesten joukko nähdä seuraavaksi laittamassa EU:n herroja tilille ennen kuin kuolee elintapasairauksiinsa. Ja on siellä senkin jälkeen vankka uusi sukupolvi populismin nielleitä elämän koululaisia uurnilla.

Ei se tappanut itseään, ihan vaan hartolaisten kiusaksi jätti silmukan tyhjäksi. Pakkasi perheensä mondeoon, karautti Tallinnan eläintarhan ja muiden turistikohteiden kautta Superalkoon ja täytti takakontin siellä. Niin jäi taas edistyksillisiltä nekin hyödyt saamatta.

Mitäs sitten tehdään, jos ne kansanmiehet keksiikin taas kiusata hartolaisia ja vaihtaa elintapasairauksien keräilyn edes osittain edistykselliseen suuntaan? Esim. 8 banaania naamariin välipalaksi tekee jo varmasti ihmeitä! Sitten hartolaiset opettavat kunniallisen ammatin hierojan sijaan. Jälleen ollaan otettu askel kohti edistystä.

Stephen kiittää kaikkia:

Katso suora l - Digi - Digiuutiset - Ilta-Sanomat

Linkki Ilta-Sanomia.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Voin talon sisällä pitkän aikaa olleena ja Networksin tuotteiden talouslukuja seuranneena sanoa että ennen Siemens fuusiota Nokia Networks oli erittäin kannattavaa bisnestä vaikka kilpailu olikin hurjaa ja halu markkinaosuuden kasvattamiseen oli kova ja tilanne haastava.

17 vuotta talossa olevana, ja Elopin parhaasta yrityksestä huolimatta edelleen nokialaisena jatkavana (heh) perustan mielipiteeni. Fuusion aikana NN ei ollut "erittäin kannattava bisnes", vaan vaikeassa tilanteessa oleva firma - huom. ei kriittisessä tilassa (esim. miten Nokia oli symbian-alustansa kanssa). Tämä fuusio tehtiin, jotta voitiin taklata tämä vaikea (kilpailu)tilanne, joka nyt tuottaa hedelmää.

Pääsyy NSN:n syntyyn ei ollut Siemensin teknologiassa, osaamisessa tai henkilökunnassa...
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Kuten arvata saattoikin niin kyllähän tämä Nokian puhelimien myynti Mikkisoftalle aiheuttaa isot reaktiot keskustelupalstoilla. Luin uutisen jo klo. 6 jälkeen ennen töihin lähtöä ja olin tosi pettynyt tähän ratkaisuun. Nooh, nyt olen sulatellut tätä niin kait tässä edes jotain hyvää on (vaikka kurssi nousuun?) ja saadaanpahan nyt tällekin farssille loppu. Kituva ja selittelevä suomen Nokia muuttuu: jenkkien Mokia -brändiksi.

Suomalaisillehan tämä asia on suuri nimenomaan henkisesti. Aika näyttää oliko tämä lopulta hyvä kauppa. Onhan tuo Nokian puhelinbisnes ollut viime vuosina aikamoista kujanjuoksua. Nythän Nokiaan jäivät ne voitolliset osat kun tappiollinen osa myytiin pois. Alehintaan meni, mutta kukaan tuskin olisi maksanut enempääkään. Toivotaan että nämä kaupasta saadut rahat käytettäisiin oikeasti bisneksen kehittämiseen sekä otettaisiin opiksi Nokian kulta-aikojen virheistä ja keskityttäisiin itse tekemiseen eikä organisaation paisuttamiseen.

Tuli muuten mieleen että kukaan kännykkäsbisnestä alkuaikoina hallinneista Motorolasta, Ericssonista tai Nokiasta ei tämän jälkeen enää valmista puhelimia. Tilalle ovat tulleet Samsung (Google), Apple ja Microsoft. Raudan sijaan nykyään taistelu on enemmän ekosysteemipuolella.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
17 vuotta talossa olevana, ja Elopin parhaasta yrityksestä huolimatta edelleen nokialaisena jatkavana (heh) perustan mielipiteeni.

Onnea ja menestystä sit vaan sinne uudistuneeseen Nokiaan. Ja ihan vilpittömästi toivon että tämä tän aamun uutispommi oli viisas ratkaisu Nokialle. Oma historia Nokialla ja Nokia Networksissa jäi noin kymmeneen vuoteen, sattuneesta syystä katsoin aikanaan parhaaksi jättää talon tuota NSN touhua läheltä seuranneena sekä jatkuviin yt-neuvotteluihin väsyneenä kun se taloudellisesti oli varsin kannattava ratkaisu. Jonkinlainen tunneside Nokiaan kuitenkin on tuosta työhistoriasta jäänyt ja myös monia kavereita edelleen talon sisälle. Kuten sanoin (ja sanot) tilanne oli tuolloin haastava, mutta ei kuitenkaan mitenkään erityisen huono. Harha-askeleeksi nimitin sitä siksi että Siemens ostettiin nyt kuitenkin ulos ja palattiin taas ns pelkäksi Nokiaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Ei se tappanut itseään, ihan vaan hartolaisten kiusaksi jätti silmukan tyhjäksi. Pakkasi perheensä mondeoon, karautti Tallinnan eläintarhan ja muiden turistikohteiden kautta Superalkoon ja täytti takakontin siellä. Niin jäi taas edistyksillisiltä nekin hyödyt saamatta.

Mitäs sitten tehdään, jos ne kansanmiehet keksiikin taas kiusata hartolaisia ja vaihtaa elintapasairauksien keräilyn edes osittain edistykselliseen suuntaan? Esim. 8 banaania naamariin välipalaksi tekee jo varmasti ihmeitä! Sitten hartolaiset opettavat kunniallisen ammatin hierojan sijaan. Jälleen ollaan otettu askel kohti edistystä.
Se liito-orava -paska oli niin väsynyttä että mietin jo tosissani voiko se millään olla oikean persoonan ajatusvirtaa, vai onko nimimerkkisi takaa paljastuva sissimarkkinointityöntekijä vain polkaissut kohmeisen työpäivänsä käyntiin puoliväkisin.

Mutta tämähän oli hauskaa ja sinulta jopa oivaltavaa läppää, naurahdin, kiitos :D

PS. Sivullisille pahoittelut OT:sta!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ja se farmarimondeo-perheenisä voi taas laskea housunsa ja asettua kontilleen vihreää jytkyä odottelemaan.

Tuota, jos nyt ajatellaan, että mikä siinä rasvanahkaisen insinöörin elämässä on niin pirun huonosti niin ilmeisesti tarkoitat, että korkeat verot ja jonkinlainen poliittinen korrektisuus, ettei esim. saa enää vapaasti neekeritellä tms.? Eli haluaisit ilmeisesti, että järjestelmämme olisi jonkinlainen yhdistelmä noin talouspoliittisesti USA:ta ja sitten sosiaalisilta arvoilta esim. Venäjää, jossa homottelu, aishoittelu ja neekerittely on ihan sallittua? Olisiko sekään nyt mikää erityinen paratiisimainen tilanne keskiluokkamme, hmm, konservatiivisesti ajattelevalle osalle? Onko se nyt niin kauheasti elämästä pois, ettei tarvitse säästää lasten koulutusrahastoihin tai että saippuasarjassa onkin se kiintiöhomo ja/tai -mamu?

Mitä sitten talouden muutoksiin ja globalisaatioon tulee niin aika vapaita nämä muutokset ovat olleet puunhalaajien ja kukkahattutätien vaikutusvallasta: pääoman liikkeet on vapautettu ihan muista syistä ja muiden tahojen eduksi. Vihreys puolestaan lähti liikkeelle siitä huolesta, että teollistumisella voi olla ennustamattomia haittavaikutuksia elinympäristöömme ja nyt sitten olemme mm. kokemassa potentiaalisesti erittäin tuhoisaa ilmastonmuutosta, jonka syynä on luonnontieteen mukaan ensisijaisesti ihmisen taloudellinen toiminta. Ei se nyt minusta näytä ihan pikkuasialta vaikka nyt onkin paljon tähdellisempää tämä homojen ja neekerien teutarointi kampusten humanististen tieteiden laitoksilla ja television keskusteluohjelmissa ja Hesarin kolumnisteina...
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Nokiasta tulee kännypuolelle Dolby Tecnologiesin (ääniteknologia) kaltainen R&D-toimija, joka lisensoi patentteja & keksintöjä valmistamatta itse lopputuotteita. Mielenkiintoista nähdä miten käy esim. kamerapuolen keksinnöille, niille löytyy varmasti halukkaita lisensoijia.

Kauppahinnasta sananen. Otsikoissa kelataan varmasti kuinka iso liikevaihto siirtyi Microsoftille pienellä hinnalla, mutta hinnan määräävät tulosnäkymät, ei myynnin määrä euroissa. Nokian brändiarvokaan ei ole ulkomailla sama kuin viisi vuotta sitten. Lisäksi lisensointisopimus Microsoftin kanssa ei ollut yksinoikeudella, joten sekin jo osoittaa kuinka korkeaksi Microsoft arvotti Nokian patenttisalkun. Kauppahinnasta (5,44 miljardia euroa) 1,65 miljardia euroa oli patenttien lisensoinnista!

Plus Nokialla oli NSN-kaupan jälkeen tarve saada lisää käteistä, luottoluokitus kun ei ole häävi ja lainoja pitää rahoittaa lähiaikoina uusiksi. Tiedotteessa lukee, että kauppahinnan lisäksi Microsoft tarjoaa Nokialle optiona kolmea rahoituspakettia, joista ainakin kaksi ensimmäistä on korkotasoltaan selkeästi alhaisempia kuin mitä Nokia saisi rahaa lainamarkkinoilta. Joten kokonaisuutena myyjällä oli tarve myydä ja ostaja ei ollut pakkoraossa.

Minusta oli tärkeintä, että R&D ja lisenssit pysyvät Nokialla. Here-kartoista kahtalaiset ajatukset: Nokia näkyy uskovan niihin edelleen, ja ehkäpä autoalalle julkistettu pilvipohjainen softa-alusta nähdään kehittämisen arvoisena. Toki Nokia on tuolla alalla johtavassa asemassa, joten se on katsomisen arvoinen kortti - nyt kun kassa on kunnossa ja lisensointisopimus Microsoftille olemassa. Käytännössä Nokiasta tulee 100% business-to-business-yritys, suora kuluttajatuotemyynti jää todella vähäiseksi.

Jos syyllisiä etsitään, kannattaa sormet suunnata viime vuosikymmenen puoliväliin. Mitä lähemmäs kännykät tulivat tietokoneita ja sen alan toimijoita, sitä suuremmiksi kävivät ongelmat. Lopun viimeisteli itseriittoinen johto. Hatunnosto Siilasvuolle, joka laittoi tarinalle tällä erää pisteen. Paluuta odotellessa...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Forbesin analyytikko Tero Kuittinen pitää kauppahintaa huomattavan alhaisena ja toteaa viime vuosien tapahtumien myötä olevan selvää, mihin suuntaan Elop on ollut uskollinen.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eli Nokia saa vuodesta 2016 lähtien taas käyttää Nokia-nimeä myös viestintälaitteissa.

Hieman alkaa tulemaan vesi kielelle, että josko sittenkin tippuisi yllättäen markkinoilla Nokia-merkkinen MeeGo/Android luuri sitten reilun parin vuoden päästä. Ei se lainkaan mahdotonta olisi. Kenties ostaisi Jollan pois tuolloin, riippuen firman tilanteesta, ja löisi oman nimen päälle.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Eli Nokia saa vuodesta 2016 lähtien taas käyttää Nokia-nimeä myös viestintälaitteissa.

Hieman alkaa tulemaan vesi kielelle, että josko sittenkin tippuisi yllättäen markkinoilla Nokia-merkkinen MeeGo/Android luuri sitten reilun parin vuoden päästä. Ei se lainkaan mahdotonta olisi. Kenties ostaisi Jollan pois tuolloin, riippuen firman tilanteesta, ja löisi oman nimen päälle.

Tuon voi unohtaa: Microsoftilla on kymmenen vuoden lisenssi Nokia-brändin käyttöön matkapuhelimissaan. Vaikka teknisesti mahdollista, ei liene mitenkään mahdollista, että kaksi eri yhtiötä valmistaa Nokia-merkkisiä luureja.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tuon voi unohtaa: Microsoftilla on kymmenen vuoden lisenssi Nokia-brändin käyttöön matkapuhelimissaan. Vaikka teknisesti mahdollista, ei liene mitenkään mahdollista, että kaksi eri yhtiötä valmistaa Nokia-merkkisiä luureja.

Miksi Microsoft haluaisi valmistaa luurinsa Nokia nimellä, eihän se ole enää ollut pitkään aikaan nimenä tae mistään noilla markkinoilla? Eiköhän puhelimet pikku hiljaa siirry enenevässä määrin kantamaan Microsoftin nimeä ja Nokia nimenä häviää kännyköistä. Ei suomalaisten Nokia-kytkös vaikuta mitään jenkkiyritys Microsoftiin, ei sillä ole mitään sidettä Nokiaan kunhan vain kävivät täällä kusettamassa matkapuhelinyksikön omiin nimiinsä.
 

Tuamas

Jäsen
Todettakoon, että vaikka Elop nyt selvästi tulikin taloon siirtääkseen toiminnot MS:lle ja NSN:n osalta Siemensin ulosostaminen on nyt selvä palanen palapeliä, niin silti suurimmat virheet Nokialla tehtiin OPK:n aikaan.

Ollilan aikaan yhtiö vielä oli kohtuullisen kova tekijä, mutta OPK:n toiminta ja vetoaika teki Nokiasta ramman firman ja Microsoftin veto tehtiin todella helpoksi.

Suuria strategisia virheitä, mukavoitumista, huonoa johtamista, äärettömän huonoa markkinointia ja lopulta luovuttaminen.

Tästä keissistä saadaan todennäköisesti oppikirjoihin hyvää materiaalia.

Nimim. Mitä olisi tapahtunut jos OPK:n sijaan olisi valittu Vanjoki?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Miksi Microsoft haluaisi valmistaa luurinsa Nokia nimellä, eihän se ole enää ollut pitkään aikaan nimenä tae mistään noilla markkinoilla? Eiköhän puhelimet pikku hiljaa siirry enenevässä määrin kantamaan Microsoftin nimeä ja Nokia nimenä häviää kännyköistä. Ei suomalaisten Nokia-kytkös vaikuta mitään jenkkiyritys Microsoftiin, ei sillä ole mitään sidettä Nokiaan kunhan vain kävivät täällä kusettamassa matkapuhelinyksikön omiin nimiinsä.

Kymmenen vuoden lisenssi Nokia-brändiin taannee ainakin sen, että kilpailija myös pysyy poissa markkinoilta?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Nimim. Mitä olisi tapahtunut jos OPK:n sijaan olisi valittu Vanjoki?
Olisi käymässä tai käynyt jo samalla tavalla kuin BlackBerrylle. Vanjoki olisi jatkanut karuun loppuun asti Symbian-Meego-tandemilla. En laittaisi euroja sen puolesta likoon, että Nokian kustannusrakenteella ja Applen ja Androidin noustessa olisi päästy parissa vuodessa pidemmälle kuin nyt Windows Phonen kanssa. (Sen mitä Meego-touhusta ymmärsin - linkit on annettu tässä ketjussa - ei sieltäkään olisi tullut heti pelastusta.) Plus Microsoft olisi tukenut miljoonillaan tässä tapauksessa HTC:tä, koska MSFT oli kännyalalle joka tapauksessa tunkemassa.

Nokian ongelmat olivat kriisihetkellä rakenteissa ja päätöksenteossa. Vanjoen mallissa sama ongelma kuin hometaloa saneeratessa: miten purkaa ja korjata taloa samalla kuin siinä pitäisi elää. Ja että ongelmat eivät uusiudu.

Otsikon osalta voidaan todeta että jättiläinen ei enää huoju. Jättiläistä ei tosin enää ole, mutta huojuminenkin loppui...
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Miksi Microsoft haluaisi valmistaa luurinsa Nokia nimellä, eihän se ole enää ollut pitkään aikaan nimenä tae mistään noilla markkinoilla? Eiköhän puhelimet pikku hiljaa siirry enenevässä määrin kantamaan Microsoftin nimeä ja Nokia nimenä häviää kännyköistä. Ei suomalaisten Nokia-kytkös vaikuta mitään jenkkiyritys Microsoftiin, ei sillä ole mitään sidettä Nokiaan kunhan vain kävivät täällä kusettamassa matkapuhelinyksikön omiin nimiinsä.

Jossain luin tänään että Nokia pysyy nimenä peruspuhelimissa ja Lumia-nimeä käytetään älypuhelimissä, niin ja myös Ashaa käytettäisiin. Sorry näitä uutisia on luettu niin monesta lähteestä ettei nyt voi linkittää lähdettä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Ei tämä nyt ainakaan huononna Nokian tilannetta sillä sen verran syvällä ui tämä pulju. Itse myynti ei varmaan yllättänyt ketään tällä planeetalla ja se oli odotettavissa siitä hetkestä kun Elop astui johtoon ja alkoi ajamaan hallitusti nokian hintaa alas.
Nokian puhelimista ei itsellä ole viime vuosilta kauheasti hyvää sanomista. 2110 ja muut vanhemmat mallit olivat loistavia,mutta nämä uudet ovat jäljessä kilpailijoita ja ainakin itselle on osunut bugisia puhelimia kerta toisensa jälkeen. Nokia oli vaihtumassa johonkin muuhun merkkiin ennen tätä kauppaa ja tämä uutinen ei päätöstä mihinkään muuta. S4 tai HTC kiinnostaa,mutta voisin jopa kokeilla Jollaa,jossa on sailfis os käyttis,joka kiinnostaa ainakin allekirjoittanutta.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kymmenen vuoden lisenssi Nokia-brändiin taannee ainakin sen, että kilpailija myös pysyy poissa markkinoilta?

Kyllä sen se tekee, jotta ihmiset saadaan tuona aikana vieraannetuksi Nokiasta kännykkänä. Nokian nimellä kännykässä en näe mitään lisäarvoa Microsoftille.

Huerzon kommenttiin jatkoksi, jättiläinen tosiaan syötiin tänä aamuna toisen vielä suuremman jättiläisen toimesta, jäljelle jäänyt osa ei enää huoju mutta mikään varsinainen jättiläinen se ei enää ole.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Nokian puhelimista ei itsellä ole viime vuosilta kauheasti hyvää sanomista. 2110 ja muut vanhemmat mallit olivat loistavia,mutta nämä uudet ovat jäljessä kilpailijoita ja ainakin itselle on osunut bugisia puhelimia kerta toisensa jälkeen.

Huh. 2009 ilmestyi N97, joka on siihen ladattuihin odotuksiin nähden varmasti maailman huonoin julkaistu puhelin.

edit: Luetun ymmärtäminen hakusessa. Huono puhelin silti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Itse en laisinkaan ihmettelisi, jos Nokia lähtisi rahoittamaan Jollaa. Se tarvitsee ehdottomasti suuria määriä ulkopuolista apua. Todennäköisesti kädet on sidottu hetkeksi aikaa, mutta voi olla että parin vuoden päästä Jolla nousee Nokian rahoilla.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Huh. 2009 ilmestyi N97, joka on siihen ladattuihin odotuksiin nähden varmasti maailman huonoin julkaistu puhelin.

Tarkkana siellä, 2110 (aikansa paras puhelin) ei 2010. N97 on muuten huonoin puhelin mitä olen ikinä omistanut, meinasi jäädä viimeiseksi Nokialaiseksi, mutta ehdin kuitenkin 920:n ostaa alkuvuodesta.

Eihän tuo myynti yllätys ollut, mutta onhan tuo silti paukku. Nokia ja matkapuhelimet olivat kuitenkin niin iso asia 90-luvun nousua. Toivottavasti Nokiasta ilman matkapuhelimia on jatkossa johonkin.

penkinlämmittäjä kirjoitti:
Itse en laisinkaan ihmettelisi, jos Nokia lähtisi rahoittamaan Jollaa. Se tarvitsee ehdottomasti suuria määriä ulkopuolista apua. Todennäköisesti kädet on sidottu hetkeksi aikaa, mutta voi olla että parin vuoden päästä Jolla nousee Nokian rahoilla.

Toivottavasti eivät lähde, pysykööt ennemmin verkoissa jonka tuntuvat osaavan paremmin. Muutenkaan en oikein keksi minkä takia Nokian kannattaisi Jollaa rahoittaa, mitä hyötyä se Nokialle toisi?
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
En kyllä usko että Nokia enää lähtee puhelinbisnekseen mukaan. Ala on niin kilpailtua tällä hetkellä, että kaiken tarvittavan rakentaminen uudelleen yrityskaupankin pohjalta olisi todella kallista, eikä lopputuloksesta olisi mitään takuita.

Tietenkin, jos takataskussa olisi jotain todella mullistavaa, niin sitten voisi olla järkevää lähteä puhtaalta pöydältä kehittämään uusia tuotteita MS:n antamilla rahoilla.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kymmenen vuoden lisenssi Nokia-brändiin taannee ainakin sen, että kilpailija myös pysyy poissa markkinoilta?
Miksi takaisi? Ymmärtääkseni lisenssi ei estäisi Nokiaa tuomasta omiakin laitteita markkinoille. Se, jos Microsoftilla olisi yhä vastaavia laitteita myös kaupan, lähinnä vain toisi ilmaista näkyvyyttä merkille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös