Nokia – jättiläinen huojuu?

  • 951 654
  • 5 138

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt vain pitää saada se sovelluskehitysympäristö timanttiseen kuntoon ja niitä laitteita pihalle niin potentiaalia on huomattavasti enemmän kuin sekaantumalla Androidiin.

Onko jossain oikeaa informaatiota siitä miten Symbianin totaalisesti hylänneet kehittäjät suhtautuvat meego-qt-ympäristöön? Onko näille Noksun odotuksille oikeasti katetta vai onko kyse enemmänkin vain huomion ohjaamisesta toisaalle? Jos Noksu joutuu selviytymään sovellusideoinnista ja -kehittämisestä pelkästään omin voimin niin se on jo hävinnyt pelin.
 

Astna One

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona

Et halunnut löytää yhtään ajankohtaisempia linkkejä, vaan melkein vuoden takaiset? Sitäpaitsi tuo Symbian-gurun uutinen on ajalta jolloin Symbian3 ei ollut vielä markkinoilla. Softan kehitys S60-puhelimiin oli todella tuskallista, sen myöntävät myös kaikki Nokian fanit.

Tasan niin kauan kuin puhutaan ihan epäolennaisista asioita kuten download- ja käyttäjämääristä kenelläkään uudella kehittäjällä ei ole mitään syytä investoida Symbianin, Meegoon tai Qt:n. Kun pöytään on lyödä ensimmäinen developer success case rahamäärien kera, niin palataan sitten asiaan.

Vaivauduit etsimään netistä tarkoitusperäisesti pari vanhaa uutista, samalla vaivannäöllä olisit helposti löytänyt myös tämän sivun, jossa kerrotaan softista jotka on ladattu yli miljoona kertaa:

http://blogs.forum.nokia.com/blog/n...opers-with-1-million-plus-ovi-store-downloads

Huomaa, että tuo artikkeli on päivätty syyskuulle, eli ennenkuin uusien Symbian3-laitteiden vyöry alkoi. Tuolloin päivittäinen latausmäärä oli vielä 2 miljoonaa, mutta latausmäärä nousi alle 3 kuukaudessa 3.5 miljoonaan.

bitnir kirjoitti:
Niin sitten kahden vuoden päästä kun laskevalla 25% markkinaosuudella mennään lakki kourassa Googlen puheille. Nyt tällaiseen ei ole mitään syytä. Nokia toisi Googlelle ison myyntikoneiston, rautaosaamista, mahdollisesti suojan Microsoftia ja Applea vastaan patenttisalkullaan ja ainoa mitä Nokia voisi tehdä olisi ottaa pöksyt pois ja pyllistää?

Yllämainittujen lisäksi Google saisi lisäksi Nokialta ison määrän käyttäjiä Googlen palveluille, sekä lähes 30% lisää markkinaosuutta älypuhelimiin. Lisäksi Nokia lopettaisi koko palvelubisneksensä sekä kartat.

Kaikkien yllämainittujen luovutusten vastineeksi Nokia saisi oikeuden käyttää Androidia omissa puhelimissaan. Kuulostaa mahtavalta vaihtokaupalta!

Totesit viestissäsi siis itsekin, että Nokia antaisi bisneksensä käytännössä ilmaiseksi Googlelle, patentteja myöten. Google tottakai ottaisi nämä asiat avosylin vastaan. Oletko jo tarjonnut ideaasi Nokian pomoille? Tuo on kyllä niin mahtava tarjous Nokian kannalta, että siitä on vaikea kieltäytyä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tulee mieleen Kummelin rallimainossketsi.

"Kyllä mä niistä vähän maksoin..."
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
ialta ison määrän käyttäjiä Googlen palveluille, sekä lähes 30% lisää markkinaosuutta älypuhelimiin. Lisäksi Nokia lopettaisi koko palvelubisneksensä sekä kartat.

Kaikkien yllämainittujen luovutusten vastineeksi Nokia saisi oikeuden käyttää Androidia omissa puhelimissaan. Kuulostaa mahtavalta vaihtokaupalta!

Totesit viestissäsi siis itsekin, että Nokia antaisi bisneksensä käytännössä ilmaiseksi Googlelle, patentteja myöten. Google tottakai ottaisi nämä asiat avosylin vastaan. Oletko jo tarjonnut ideaasi Nokian pomoille? Tuo on kyllä niin mahtava tarjous Nokian kannalta, että siitä on vaikea kieltäytyä.

Sulla on nyt keskiraskasta vaikeampi lukihäiriö tai jotain. Tämähän on ihan täsmälleen päinvastoin kuin mitä sanoin. Väännetään nyt vielä rautalangasta: Motorola menee Googlen kanssa neuvottelupöytään - Motorola poistuu sieltä huonon sopimuksen kanssa, koska Motorolalla ei ole oikeastaan mitään tarjottavaa. Nokia menee Googlen kanssa neuvottelupöytään: Nokia ja Google sopivat kattavasta partneruudesta, jossa sovitaan alueet, joilla tehdään yhteistyötä (käyttöjärjestelmäkehitys) ja alueet, joilla kilpailu on vapaata (kummankin strategisiksi näkemät palvelut ja teknologiat). Lisäksi keksitään koko käyttöjärjestelmälle uusi nimi, ettei kenekään tarvitse kuvitella, että joku on nyt vetänyt lyhyemmän tikun. Miksi Google tekisi näin: yllämainituista syistä. Miksi Nokia tekisi näin: koska sillä on kädessään kaksi käyttöjärjestelmää, joista toinen happanee käsiin ja toinen on vain pelkkää potentiaalia. Tällainen skenaario on mahdollinen tänä ja ensi vuonna, mutta ei välttämättä enää sitten 2012 tai 2013, koska Nokian käsi huononee jatkuvasti.

Nokian toinen mahdollisuus on oikeasti alkaa ampua kiekkoa maaliin sekä Symbianin (koska Meego ei ole vielä vuosiin sovi kaikkiin mahdollisiin kategorioihin) että Meegon kanssa (koska Symbianilla on elinikää jäljellä 3-5 vuotta) että varsinkin Qt:n kanssa. Lisäksi Googlelle on annettava kyynärpäätä päähän vähän joka välissä esim. oikeusjuttujen muodossa.
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko jossain oikeaa informaatiota siitä miten Symbianin totaalisesti hylänneet kehittäjät suhtautuvat meego-qt-ympäristöön? Onko näille Noksun odotuksille oikeasti katetta vai onko kyse enemmänkin vain huomion ohjaamisesta toisaalle? Jos Noksu joutuu selviytymään sovellusideoinnista ja -kehittämisestä pelkästään omin voimin niin se on jo hävinnyt pelin.

Kehittäjien näkemyksen voisi summata näin, Qt:ssa on monta asiaa tehty todella hyvin, nyt se vain täytyy saada sekä vähän stabiilimmaksi että ennustettavammaksi. Mutta Qt/Meego houkuttelee uutta kehittäjää vain jos sillä platalla voi tehdä rahaa. Tällä hetkellä kehittäjällä ei ole oikein mitään näkyvyyttä siihen millaisista massoista puhutaan. Onko Meego alkuun vain 600-800e laitteille, jolloin puhuttaisiin vain optimistisessakin casessa ehkä kymmenestä-viidestätoista miljoonasta laitteesta vuoden 2012 loppuun mennessä (miksi iOs-kehittäjä vaihtaisi 100 miljoonan laitteen alustan pelkkään potentiaaliin)? Ja vaikka nyt sitkeästi tuntuu elävän se harhaluulo, että Qt-softa sujahtaa sitten sellaisenaan sekä Symbianiin että Meegoon, niin näinhän ei todellisuudessa ole. Tällä hetkellä ei ole esim. tiedossa mobiilikonfiguraation näyttöresoluutiot.

Toinen kysymysmerkki on se, mitä platta tarjoaa itsessään ja mitä oletetaan kehittäjien hoitavan. Tällä hetkellä on esim. maksullisen Twitter-clientin kehittäjän mahdoton targetoida Meegoa. Miksi tehdä investointi ja todeta, että palvelut löytyivätkin omasta takaa erinomaisesti/riittävän hyvin tehtynä?
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Käytät yhä aika värikästä kieltä ja aika vähän faktoja (tai sitten vanhoja sellaisia) mutta rimpuilukin on taas aika mielenkiintoinen termi ja olisi kiva saada jotain lihaa sen päälle. Takana on kuitenkin maailmanlaajuinen lama ja iso teknologiamurros Nokialla, joten ehkä nyt kuitenkin kannattaa katsoa muutama kvartaali pidemmälle ja miettiä sitten mitä tehdä.
Ainahan voit shortata Nokiaa jos olet varma että nykyiset päätökset ovat vääriä pitkällä tähtäimellä, muuten puheesi ovat lähinnä räksytystä karavaanin takana. Tai toisaalta ihan pikkurahallakin voisit päästä kiinni johonkin Nokia-warreen, missä voisit veikata vastaavasti että Q4/2011 Nokia on viidessä eurossa ja ensi jouluna jompikumpi meistä voi elvistellä.

Oiot tässä vähän mutkia. Se, että ollaan putoamassa *kärkikolmikon* vauhdista ei tarkoita mielestäni sitä, että Nokia pitäisi konkurssihinnoitella. Femmahan on jo siinä rajoilla, että kannattaisi myydä tehtaat ja patenttisalkut ja lakata sätkimästä. Ja olen sitä mieltä, että vielä ei pöydässä ole mitään, joka antaisi uskoa, että esim. viiden vuoden säteellä oltaisiin uudestaan todellisia ykkösiä (sekä liikevaihto, mielikuvat, markkinaosuus). Se on kuitenkin tämän firman oikea paikka ja ainoa oikea tavoite. Katsotaan nyt, kun Elopin linjanvedot alkavat oikeasti näkyä. Kuten sanottua, en pitäisi mitenkään ihmeellisenä esim. käyttöjärjestelmäsalkun uudelleenarviointia. Ja mullakin on sieltä seiskan pintaan hankittua Nokiaa odottelemassa, että käänne parempaan tulee ja voi ostaa sitten lisää.

Osakkeen hinnasta vielä: Nokian osake on mielestäni alakanttiin arvostettu, vaikka bisnes ei tästä mitään merkittäviä käännöksiä parempaan tekisikään. Nokia kuitenkin kykenee puskemaan satoja miljoonia 50e luureja ja kymmeniä miljoonia 100e luureja sille toisen luurin ostajalle ja voitollisesti (sinänsä tuntuu hassulta, että Nokian pitäisi pelätä hintakilpailua, kun ainoat jotka sille hintakilpailussa pärjäävät ovat kymmenien tai satojen tuhansien sarjoja vääntävät harmaatuottajat). Huolestuttavaa on se, että brändiuskolliselle ei ole myydä kilpailukykyistä kallista luuria. Vaikka se kuinka tuntuu hypeltä, niin se on missä Nokia halusi olla jo 7-8 vuotta sitten. Koko N-sarjan olemassaolon pointti on se, että on näppituntuma niihin 2% ihmisistä, jotka kertovat muille mitä ne muut käyttävät 3-4 vuotta myöhemmin. Tällä hetkellä ne ylimieliset mulkut kertovat isilleen ja äideilleen, että ihan kohta teillä on iPhone.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
KL Online kertoo, että Nokian 100%:n omistama Navteq on ostanut kalifornialaisen Trapster-yhtiön. Trapsteri on liikenneyhteisö, jolla on 9,4 miljoonaa käyttäjää. Se jakaa liikennetietoja esim. poliisien valvontapisteistä ja liikennettä hidastavista onnettomuuspaikoista. Navteq vahvistaa ostolla paikkaan sidotun tiedon tarjontaansa. Kauppahintaa ei ole ainakaan vielä ilmoitettu.
http://www.trapster.com/
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Samoin kai C6-01:n toimitukset siirtyvät vasta ensi vuoden puolelle.

Tiedä sitten mikä tökkii, onko kyse komponenttipulasta vai mistä, C6-00 kai kuitenkin myy ihan kohtalaisesti eli ehkä vain siirtymäaikaa Symbianien välillä halutaan pidentää niin että huhutusti vuoden alun iso päivitys on lähtökohtaisesti asennettuna uusiin puhelimiin (erityisesti E7:aan).

C7 sentään on saatu myyntiin joulumarkkinoille.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
RIM julkaisi eilen illalla puolen yön aikaan 27.11.2010 päättyneeltä 3 kk:n ajanjaksolta osavuosikatsauksen. Yhtiö toimitti 14,2 miljoonaa älypuhelinta, joka on taas RIMille ennätysmäärä, kasvua vuoden takaisesta 40%. Liikevaihto nousi myös 40%, $5,5 miljardiin, joten RIM jatkaa kasvuaan ilman hinraeroosiota.
http://www.rim.com/investors/documents/pdf/pressrelease/2011/Q3_press_release.pdf
Älypuhelinmarkkina kasvaa niin suurta vauhtia, että lähes jokaisen puljun myyntimäärä nousee, vaikka markkinaosuus samalla laskisikin.

Hyvä suoritushan se silti on ja parin pinnan nousulla palkittiin jälkipörssissä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kertokaapas joku jolla on aiheesta _ihan oikeaa tietoa_ tai sitten esim löytää netin kätköistä tiedon, että onko nokian jenkkiversiossa mahdollisuus suomenkieliseen käyttikseen ja skandinaaviseen näppäimistöön? Eli löytyykö noi lokalisaatiot myös jenkkiversiosta, eurooppaversiossahan on kaikki mahdollisuudet valmiina.

edit: kyse siis N8-puhelimesta.
 
Viimeksi muokattu:

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Kertokaapas joku jolla on aiheesta _ihan oikeaa tietoa_ tai sitten esim löytää netin kätköistä tiedon, että onko nokian jenkkiversiossa mahdollisuus suomenkieliseen käyttikseen ja skandinaaviseen näppäimistöön? Eli löytyykö noi lokalisaatiot myös jenkkiversiosta, eurooppaversiossahan on kaikki mahdollisuudet valmiina.

edit: kyse siis N8-puhelimesta.

Ihan varmasti en N8:sta osaa sanoa, mutta perinteisesti nuo variantit ovat jakautuneet EMEA(Europe, Middle-East..), APAC(Asia, pacific) ja Americas tyyliin lisänä tietenkin operaattorikohtaiset erikoisuudet. Jos tuosta jotain päättelee, niin en usko että suomen lokalisaatiota amerikkaversioista löytyy, mutta ainahan voi kysäistä Nokialta.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Kertokaapas joku jolla on aiheesta _ihan oikeaa tietoa_ tai sitten esim löytää netin kätköistä tiedon, että onko nokian jenkkiversiossa mahdollisuus suomenkieliseen käyttikseen ja skandinaaviseen näppäimistöön? Eli löytyykö noi lokalisaatiot myös jenkkiversiosta, eurooppaversiossahan on kaikki mahdollisuudet valmiina.

edit: kyse siis N8-puhelimesta.

Ei tämäkään mitään oikeaa tietoa ole, mutta 99% todennäköisyydellä ei löydy. Voit toki viedä johonkin Nokian huoltopisteeseen luurin ja päivittävät sinne suomenkieliset hässäkät sisään. Hinta on joku 10-20 euroa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Turistin unelma – tietysti iPhonelle"
http://uutisblogi.blogit.kauppalehti.fi/blog/21470

Taas kerran iPhone-maailmassa kaikki on paremmin, kun tekstiä voi kääntää Englannista Espanjaan, voi miksi ei Nokia pysty samaan.

Ainiinjoo
http://store.ovi.com/content/23756

Only in Finland taas kerran, kai se sitten on vain muotia haukkua Nokiaa. Mutta se ongelma on yhä Nokian markkinoinnissa, liekö suomalainen kaupallinen koulutus niin surkeaa vai onko Nokian markkinointiosasto sitten pelkästään Tuta-DI:tä täynnä kun kerta toisensa jälkeen Applen ympärillä julkaistaan "ainutlaatuisia" asioita, jotka ovat jo olleet olemassa vuosia, mutta kukaan ei vain ole tiennyt niistä. Nokialla tunnutaan liiaksi uskovan siihen, että ihmiset osaavat itse hakea tietoa ja sovelluksia, kun taas pitäisi ymmärtää se että suurin osa ihmisistä on ko. jutun kirjoittajan tapaisia idiootteja, jotka eivät vain kykene siihen. Heille pitää kertoa mitä he haluavat tai mitä he voivat tehdä.
Ja kun sitten ottaa huomioon että kyseessä on nk. "journalisti" niin herää myös kysymys suomalaisen journalismin tasosta, ei ihme että pressimedia on hätää kärsimässä internetin kanssa.
 

juza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
"Turistin unelma – tietysti iPhonelle"
http://uutisblogi.blogit.kauppalehti.fi/blog/21470

Taas kerran iPhone-maailmassa kaikki on paremmin, kun tekstiä voi kääntää Englannista Espanjaan, voi miksi ei Nokia pysty samaan.

Ainiinjoo
http://store.ovi.com/content/23756

Eikö tuossa Nokian sovelluksessa ole idea, että napsastaan kuva ja se sitten still kuvasta kääntää tekstin? Ihan pätevä ja toimiva idea, mutta onhan tuo Word Lensin reaaliajassa tapahtuva kääntäminen aikamoisen wow-reaktion aiheuttava:
Word Lensin esittelyvideo
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eikö tuossa Nokian sovelluksessa ole idea, että napsastaan kuva ja se sitten still kuvasta kääntää tekstin? Ihan pätevä ja toimiva idea, mutta onhan tuo Word Lensin reaaliajassa tapahtuva kääntäminen aikamoisen wow-reaktion aiheuttava:
Word Lensin esittelyvideo

Lisäksi tuo Ovi Storesta löytyvä näyttäisi vaativan internet-yhteyden päälle. Onhan tuo Word Lens kai myös tulossa muillekin käyttiksille, kunhan nyt tuli ekana ulos iPhonelle.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Eikö tuossa Nokian sovelluksessa ole idea, että napsastaan kuva ja se sitten still kuvasta kääntää tekstin? Ihan pätevä ja toimiva idea, mutta onhan tuo Word Lensin reaaliajassa tapahtuva kääntäminen aikamoisen wow-reaktion aiheuttava:
Word Lensin esittelyvideo

Niin siis toki tekninen toteutus on erilainen, mutta se idea on kuitenkin sama, eihän tietoteknisesti ole juurikaan väliä painetaanko laukaisinta vai ei (välimuistissa se kuvasignaali kuitenkin on), eli kyse on vain toteutustavasta.
Tuosta videostakin helposti näkee miten käännös tapahtuu kuitenkin sitä mukaa kun tekstinhakualgoritmit saavat tunnistettua tekstiä.
Ja toisaalta toinen kysymys onkin, että miten laajan sanavaraston/kielivalikoiman saa lokaalisti asennettuna, eli nettiyhteys voi olla välttämätön jossain vaiheessa.

Se olennainen puoli on siinä, että eipä tuokaan "journalisti" juurikaan vaivautunut tekemään taustatyötään ennen blogikirjoitustaan, mutta osasyy on tietenkin siinä ettei vaikka tuollaisestakaan sovelluksesta nyt ole kummemmin puhuttu Nokian toimesta. Eikä tuokaan Ovesta löytyvä softa ole kai ainoa, kun tässäkin linkissä esiintyvä softa on eri niminen.
http://www.ubergizmo.com/15/archives/2008/04/nokia-translator.html
Ja tämä Venäjä-Lontoo-käännöskone ei kai nettiyhteyttä tarvitse
http://store.ovi.com/content/59122?clickSource=search
 

J.Petke

Jäsen
Nokia käy neuvotteluita Microsoftin kanssa Windows Phone 7:n (WP7) tuomisesta joihinkin malleihin.

Ja mä kun luulin, että johtoporras olisi kuutamolla........
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jotain on tapahtumassa kun Noksu kiitää 3,5%:ssa.

MS-neuvotteluissa todnäk on kyse Office-integraatiosta yms. mutta lähtökohtaisesti kaikkea mitä Eldar sanoo kannattaa pitää valheena, joten ota tuostakin sitten selvää.
 

J.Petke

Jäsen
Jotain on tapahtumassa kun Noksu kiitää 3,5%:ssa.

MS-neuvotteluissa todnäk on kyse Office-integraatiosta yms. mutta lähtökohtaisesti kaikkea mitä Eldar sanoo kannattaa pitää valheena, joten ota tuostakin sitten selvää.

Mitä minä olen lukenut niin kyse olisi puhelinsarjasta missä olisi WP7. Eli ei pelkästään mistään Officesta. Tässä Nokia kyllä ampuisi itseään jalkaan ja pahasti. Toivotaan ettei tuo oikeasti toteudu. Ja niillä suhteilla mitä Eldarilla on noihin huhuihin voi oikeasti jo suoda muutaman ajatuksenkin. Useammin hän on oikeassa ollut kuin väärässä.

Taitaa MeeGo viivästyä todella pahasti.
 

Astna One

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona
Mitä minä olen lukenut niin kyse olisi puhelinsarjasta missä olisi WP7. Eli ei pelkästään mistään Officesta. Tässä Nokia kyllä ampuisi itseään jalkaan ja pahasti. Toivotaan ettei tuo oikeasti toteudu..

Engadget raportoi että WM7-puhelimia on toimitettu 1.5 miljoonaa. Paino sanalla toimitettu, ei myyty.

http://www.engadget.com/2010/12/21/microsoft-over-1-5-million-windows-phone-7-devices-sold-to-carr/

Mielenkiinnolla odotetaan Q4-markkinaosuuslukuja, mutta rivien välistä tuossa Engadgetin uutisesta voidaan lukea että WM7 on tähän mennessä ollut pettymys. Nokian ei todellakaan pidä hypätä kyseiseen käyttöjärjestelmään yhdessäkään puhelimessa.

Jenkit näkevät Nokia-huhut keinona torjua Microsoftin fiasko? Vastaavalla tavalla huhuiltiin useaan otteeseen, että Nokia olisi ostamassa Palmin. Palmin osaketta vedätettiin noilla huhuilla ylöspäin ainakin 3 eri ajankohtana.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ei päivää ilman Kauppalehden Nokia-negauutista
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101252587

Tällä kertaa siis vuorossa on shokkipaljastus siitä miten Elop on "kakkosketjun" kamaa sellaisteno nobodyjen kuin Balmer ja Schmidt kanssa. No, kommenteista todellisuus sitten selviääkin.

Toisaalta mietin sitten että pitäisikö tätä edes linkittää, koska juuri sitähän Kauppalehti haluaa, mutta sen verran koomisesta uutisesta on taas kyse että pitäähän sitä.

Mutta alkaa tosissaan herätä kysymys, että mitä kauppalehden toimittajat valehtelevat ammateikseen lapsilleen, koska ei kai kukaan oikeasti kehtaa sanoa olevansa "toimittaja" kauppalehdessä. Huumediileri? Sutenööri? Lapsiorjien salakuljettaja, kunniallisempien ammattien lista on pitkä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kohta mennään iltalehtilinjalle, ja toimittajien nimet häviävät kokonaan "uutisten" perästä. Muistaakseni viime vuonna Nokia merkittävästi pienensi panostustaan MWC:ssä, olisiko ollut jopa niin, että omaa ständiä ei edes ollut. Tämä oli täysin tietoinen valinta, ja negaa taisi tulla siitäkin vaikka kuinka. Homma taitaa IT-sektorilla olla sillä tavalla, että ne, joilla on kykyjä, eivät toimittajiksi tyhdy.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Elop on ensimmäistä ketaa todella maailmanluokan pelurin pääjohtaja Nokialla ja on työskennellyt yhtiössä vasta muutaman kuukauden. On todella naurettavaa lyödä Elopiin vielä mitään leimaa tyyliin "kakkosketjun pääjohtaja". Palataan asiaan n. vuoden päästä, kun Elopin johtama Nokia on kyennyt edes osittain uudistumaan tai sitten ei. Vielä ei ole aika jakaa tuomioita Elopin vaikutukselle Nokiaan yhtiön pääjohtajana, kun oikeastaan kaikki myynnissä olevat tuotteet ainakin kännykkäpuolella ovat ajalta ennen Elopia pääjohtajana ja tulevat muutokset lienevät vasta työn alla yhtiötasolla. Karavaani kulkee edelleen eteenpäin aika vahvasti vanhoillakin eväillä. Uskoisin, että se nähdään, kun vuoden 2010 lopullinen Nokian tulos julkaistaan 27.1.2011. Nokia on siitä hyvä rahanteko-kone, että se tekee reilusti voittoa silloinkin, kun sitä pidetään lähes kriisiyhtiönä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös