Nokia – jättiläinen huojuu?

  • 951 716
  • 5 138

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Onko siellä mitään hyödyllistä? Tuntuu vähän, että pakkohan jossain vaiheessa tämmöisen tarjonnan saturaatiopisteen on tultava tulee vastaan.

Onhan siellä varmasti hyödyllistäkin, mutta nimenomaan se määrähän siellä alkaa jo haitata, koska se vaikeuttaa yksinkertaisesti asioiden löytämistä. Ja onhan tuolta jo useampaan otteeseen poistettu sellaisia tahoja, jotka on tietoisesti pyrkineet korottamaan omien ohjelmiensa arvosanoja. Ja yksikin näistä tapauksista taisi olla sellainen ohjelmistokehittäjä, jolla oli jotakuinkin (saattoi olla yli tai ali) tuhat applikaatiota tarjolla...

Se mitä jatkossa tapahtuu noiden app storejen kanssa on tietenkin vähän epäselvää, mutta eiköhän ne ole jossain määrin tulleet jäädäkseen (onhan noita jotakuinkin vastaavia ollut jo ennen Applen storea ja esim. normaali desktop-linuxkin toimii yleensä ohjelmistotarjonnan suhteen jotakuinkin samalla tavalla). Se tietenkin näyttelee myös jonkinlaista roolia että esim. Googlea ei tuollaiset app storet paljoa taida kiinnostaa ja eivät varmaan hirveästi halua eteenpäin viedä alaa sillä suunnalla.

RIM:in markkinaosuus on muuten käsittääkseni kohtuullisen kovassa nosteessa myös Euroopassa, että ei se enää pelkästään jenkkien juttu ole. Sinänsä totta että ei BlackBerrykään ole minkään sortin paratiisi (käyttis yhdentekevä, selain umpisurkea (tosin kehittävät uutta), jne.) ja se bitnirin mainostama mahtava BlackBerryn palvelinkin on viimeksi tuossa joskus ennen joulua ollut nurin useampaan otteeseen. Eikä silloinkaan ollut kyseessä edes mikään minuutin tai kahden pikku ongelma.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Googlella löytyy ihmisiä, jotka pitävät maata litteänä, mutta olennaista on Nokian oma viestintä. Juuri sen takia että Nokia hyvin tietää N900:n olevan välimuotomalli ei Nokia ole myöskään rummuttanut ko. puhelinta muuten kuin Maemo/linux-härdelli-kontekstissa.
Myönnän olevani väärässä jos löydät Nokian tiedotteita missä N900:sta luonnehditaan lippulaivamalliksi.
Nokia näyttää tosiaan omissa julkaisuissaan linjaamatta tämän N-sarjan tuotteen statusta, mutta samalla jättää sen avoimeksi tulkitsijalle. Esimerkiksi www.engadget.com ja www.maemomobiletalk.com sivustoilla on julkaistu artikkeleja joissa N900 nimetään flagshipiksi, niin ehkä maa on sitten litteä? Itse näen sen lippulaivana, mutta ei kai tästä tämän enempää...

Jaa-a, eipä nyt ole vaikea arvata mikä firma käyttää valehtelua (tai totuuden muokkausta) normaalina markkinointimenetelmänään ja miltä osin firman tuote oli varsin puutteellinen julkaisuhetkellään.
No laita nyt edelleen: mikä taho tai standardi määrittelee matkapuhelimen perusomainaisuudet ja mitkä näistä puuttuivat iPhonesta.


Niin, mihin sitä keskitettyä kauppapaikkaa nyt välttämättä tarvitsee, java-midlet-softia voi kukin levittää omilla sivuillaan ilman että tarvitsee käydä läpi sinänsä ihan tarpeellistakin byrokratiaa.
Vai että kauppapaikka ei ole tarpeellinen mutta byrokratia kuitenkin on. Koita päättää. :-) Omenan ratkaisu on siitä hyvä, että sisältö tarkistetaan ja sille on kriteerit. Jos sieltä jää jonkin raukan viritys rannalle, niin ei voisi vähempää kiinnostaa, kun byrokratia on kuitenkin todistetusti kohtuullisella tasolla yhden miehen autotallipajojen suoltaessa hittisovelluksia. Ja vaikka saisinkin puhelimeeni ladattua ohjelmia vapaasti, en välttämättä sitä tekisi, koska en halua käyttää elämääni nysvätäkseni jonkin indie-haittaohjelman tekemän tuhon selvittelyyn. Odottelaanpa vaikka mobiilimaksamisen yleistymistä ja ensimmäisen ruskimafian rahanryöväysapplikaation ilmestymistä, niin kuinka suuri autuus onkaan ladata sovelluksia - tai olla teknisesti mahdollista antaa puhelimen ladata itsekseen - raakana netistä?

Ja ei, esim. Trekbuddyä ei ole ihan heti tulossa Appstoreen, koska tekijä ei tahdo nähdä tuota vaivaa, mutta tämä nyt on vain yksittäinen esimerkki.
No mikäs sille nyt tuli, moonikset vai? Come on, jos nyt mennään sinne älyllisen itsepetoksen suunnalle, niin on suhteellisen naurettavaa lähteä keulimaan jonkin *yhden* appin voimin Omenan kaupan tarjontaa vastaan. Jos tämä yksi marttyyri ei jaksa portata tekelettään iPhonelle, niin so not, joku muu tekee varmasti samanlaisen tai paremman. Hain iTunesista termisllä GPS, niin tuloksia tulee niin paljon että pitää lähteä tarkentamaan kriteerejä, mutta esimerkiksi minuutin vilkuilun perusteella GPS Kit (julkaistu 18.12.2009) ja MotionX GPS (päivitetty 14.1.2010) vaikuttaisivat kelvoilta.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Sivusta huutelen, että miksi roaming on niin iso mörkö? EU on pyrkinyt yhtenäistämään ja laskemaan verkkovierailumaksuja ja uusinta ohjeistusta voi lukea täältä. Hyvä mobiilipalveluiden kannalta, että verkkovierailuhinnat laskisivat järkevälle tasolle, riippumatta siitä millä vehkeellä niitä käyttelee.
Ei se data roaming ole minulle mikään mörkö eikä oletettavasti sinullekaan, mutta odotellaan nyt ensin se EU:n datamaksuharmonisoinnin realisointi ja sitten mietitään miten EU:n ulkopuolella. Oma pointti on siinä, että lotto & tangokansalle tarjotaan nyt ilmaista navigaattoria ja pienellä präntillä on sitten mainittu maksut erikseen. En usko yli 90%:n peruskäyttäjistä ymmärtävän että A-GPS käyttää dataliikennettä, puhumattakaan niistä Lonely Planet ja Michelin -oppaista jotka on paketoitu samaan nippuun. Niin ja puhumattakaan itse A-GPS:stä.

Sinänsä minulle on yksi ja helvetin sama mitä joku perttivirtanen tekee mobiilillaan, mutta kun Alanyassa ja Pattayalla aletaan luukuttamaan työnantajan mobiililiittymällä dataa "ilmaisella" navigaattorilla, niin saattanee jopa kiinnostaa jotakuta. Katsellaan sitten saadaanko mielenkiintoisia kuluttajansuojakeikkoja tai muita vastaavia vääntöjä...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mutta eikö Google Maps tarvitse AINA datayhteyden jotta sitä voi käyttää? Käsittääkseni Ovi Mapseja varten ei tarvitse datayhteyttä vaan kartat voi ladata etukäteen ja sen jälkeen käyttää pelkästään GPS:ää vaikka hitaampaahan se silloin on.

Toki Lonely Planetit sun muut sitten käyttää datayhteyttä mutta perusnavigointiin sitä ei tarvita toisin kuin Google Mapsilla vai mitä?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Nokia näyttää tosiaan omissa julkaisuissaan linjaamatta tämän N-sarjan tuotteen statusta, mutta samalla jättää sen avoimeksi tulkitsijalle. Esimerkiksi www.engadget.com ja www.maemomobiletalk.com sivustoilla on julkaistu artikkeleja joissa N900 nimetään flagshipiksi, niin ehkä maa on sitten litteä? Itse näen sen lippulaivana, mutta ei kai tästä tämän enempää...

Jep, ymmärrät siis lähinnä pointtini että Noksu on tosiaan pitänyt vähemmän meteliä N900:n suhteen juuri sen takia että Maemon puutteet ovat hyvin tiedossa.

No laita nyt edelleen: mikä taho tai standardi määrittelee matkapuhelimen perusominaisuudet ja mitkä näistä puuttuivat iPhonesta.

Perusominaisuuksilla nyt voisi älypuhelimen osalta (jollainen siis iPhone muka oli ensimmäisessä inkarnaatiossaan) pitää moniajoa, tekstiviestin lähettämistä usealle vastaanottajalle yhtä aikaa jne. ei näitä kaikkia puutteita edes enää kolmen vuoden jälkeen muista, mutta olennaista oli se että n. 99% muista markkinoitten tuotteista suoriutuivat noista tehtävistä joko yleisesti tai vertailusegmentissään (älypuhelimet).
Tämä on kuitenkin jo historiaa ja iPhonen viimeisin inkarnaatio alkaa jo olla teknisesti samalla viivalla kilpailijoitten kanssa.

Vai että kauppapaikka ei ole tarpeellinen mutta byrokratia kuitenkin on. Koita päättää. :-)

Siis byrokratia on ihan ok jos haluaa pitää tarjonnan teknisen laadun hallinnassa, mutta ainakaan itselleni noin edistyneempänä käyttäjänä en näe kauppapaikkaa yms. tarpeellisena, koska käyttäessäni jotain purkkaviritelmä-softaa tiedän etten voikaan odottaa täydellistä käyttöelämystä.
Mutta tämä siis vain itseni kannalta ja voin sanoa että suunnattomasti vituttaisi, jos kännykkävalmistajat Applen malliin alkaisivat sulkea laitteitaan siten että kännyköihin voisi asentaa vain hyväksyttyjä softia jne.

No mikäs sille nyt tuli, moonikset vai? Come on, jos nyt mennään sinne älyllisen itsepetoksen suunnalle, niin on suhteellisen naurettavaa lähteä keulimaan jonkin *yhden* appin voimin Omenan kaupan tarjontaa vastaan.

Heh, ei kyse ole tekijän päätöksestä, vaan kun Steve-setä on sanonut ettei iPhonen omistaja tarvitse Javaa, niin sitten iPhonen omistaja ei tarvitse Javaa.
Mutta ehkä Java-tuesta tulee sitten iPhone#4:n se ällistyttävä innovaatio, johon kangistunut Nokia ei ole koskaan kyennyt.

Niin siis sinä sanoit että "kaikki" löytyy, vielä painottaen sitä.
Mutta be my guest, tarjoa minulle vaihtoehto Appstoresta ohjelmalle joka:
- toimii GPS-loggerina, laskien jatkuvasti livenä matkan pituutta yms. speksejä
- Toimi GPS-plotterina siten, että käyttäjä voi itse asentaa ohjelmaan karttoja esim. maanmittauslaitoksen karttapaikka-karttojen pohjalta ts. tehden täysin laillisen ja ilmaisen maastokartan itselleen mihin tahansa mittakaavaan. TAI käyttää google mapsin pohjia, jos nyt niin tahtoo.
- Toimii myös ei-älypuhelimissa, halvimmillaan 150€:llä saa puhelimen jossa ko. softaa voi käyttää. No, ei sinänsä relevantti iPhonen omistajan kannalta mutta...
- Ja kaikki tämä vain 99, eli 0€.

Tarkempia speksejä voit katsella http://wiki.trekbuddy.net/index.php/About

Jos tämä yksi marttyyri ei jaksa portata tekelettään iPhonelle, niin so not, joku muu tekee varmasti samanlaisen tai paremman. Hain iTunesista termisllä GPS, niin tuloksia tulee niin paljon että pitää lähteä tarkentamaan kriteerejä, mutta esimerkiksi minuutin vilkuilun perusteella GPS Kit (julkaistu 18.12.2009) ja MotionX GPS (päivitetty 14.1.2010) vaikuttaisivat kelvoilta.

Kuten todettua, kyse ei ole marttyyriydestä, mutta hyvä juttu että heti ensialkuun viitsit halveksua ko. koodaajaa siitä että hän käyttää vapaa-aikaansa ilmaissoftien kanssa. Ja joo, Trekbuddy on ollut olemassa jo kauan, mutta niinhän se on, eihän iPhone-käyttäjä ole edes tarvinnut GPS:ää ennenkuin Steve-setä on niin päättänyt.

Joo, GPS kit vaikuttaa ihan kätevältä (joskin toimii Google mapsien päällä, MotionX GPS taas OSM:n päällä), mutta on toki aika käyttökelvoton esim. tuo nyt jo versiossa 3 mainostettu karttojen tallennus muistiin tapahtuu seuraavasti.
"Caching Maps is simple. What you see in the maps is stored until you empty the cache. This includes the zoom levels that you look at. This means that before you go somewhere without cell or wifi service you will want to pan and zoom around the area that you are going. A great way to make sure that you have all the maps that you want is to put the phone in airplane mode and pan around to see if you got everything that you "

Jooei, eli kumpikaan esimerkeistäsi ei mitenkään vastaa minun tarvettani, kiitokset kuitenkin vaivannäöstä koska ko. ihan yleisen mielenkiinnon takia tuollaisista softista on kiva tietää.
 

Astna One

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona
Mutta eikö Google Maps tarvitse AINA datayhteyden jotta sitä voi käyttää?
Tarvitsee. Tämän vuoksi Google Maps on ulkomailla käytännössä käyttökelvoton, sillä dataa siirtyy paljon. Nokian navigointisofta toimii ilman datansiirtoa.

Tässä hyvä kuva siitä, miten markkinaosuudet ovat kehittyneet viime vuosina: http://twitpic.com/wj8u3. En nyt sanoisi, että Nokia on kaatumassa yhtään mihinkään, vaikka markkinaosuus on laskenut pari prosenttiyksikköä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Tässä hyvä kuva siitä, miten markkinaosuudet ovat kehittyneet viime vuosina: http://twitpic.com/wj8u3. En nyt sanoisi, että Nokia on kaatumassa yhtään mihinkään, vaikka markkinaosuus on laskenut pari prosenttiyksikköä.

Markkinoilta tehdyt voitot laitettuna käyrälle näyttäisivät aika lailla synkemmiltä Nokian kannalta. Loppujen lopuksi yritykselle se on ainoa järkevä mittari. Toki Nokian halvan hintaluokan puhelimet porskuttavat edelleen.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Mutta eikö Google Maps tarvitse AINA datayhteyden jotta sitä voi käyttää? Käsittääkseni Ovi Mapseja varten ei tarvitse datayhteyttä vaan kartat voi ladata etukäteen ja sen jälkeen käyttää pelkästään GPS:ää vaikka hitaampaahan se silloin on.
No tämän takia sitä ei oikein viitsikään käyttää ulkomailla roamingilla, mutta sen sijaan olen itse käyttänyt - iPhonella - Offmapsia, joka maksoi muistaakseni sen 0,79€. Onhan niitä paljon parempiakin maksullisia kuin tämä.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Perusominaisuuksilla nyt voisi älypuhelimen osalta (jollainen siis iPhone muka oli ensimmäisessä inkarnaatiossaan) pitää moniajoa, tekstiviestin lähettämistä usealle vastaanottajalle yhtä aikaa jne. ei näitä kaikkia puutteita edes enää kolmen vuoden jälkeen muista, mutta olennaista oli se että n. 99% muista markkinoitten tuotteista suoriutuivat noista tehtävistä joko yleisesti tai vertailusegmentissään (älypuhelimet).
Tämä on kuitenkin jo historiaa ja iPhonen viimeisin inkarnaatio alkaa jo olla teknisesti samalla viivalla kilpailijoitten kanssa.
Jaa. Itse Nokiaan kyllästyttyäni ja vaihtoehtoja miettiessäni hyppäsin iPhonen junaan mallilla 3G S. Hyvä etten tiennyt tätä kauheutta, olisin varmaan jättänyt ostamatta. Ja moniajo ei toimi (vai miten nyt iPod siellä taustalla samanaikaisesti sitten toimiikaan) edelleenkään, joten vesilintua varmaankin?

Siis byrokratia on ihan ok jos haluaa pitää tarjonnan teknisen laadun hallinnassa, mutta ainakaan itselleni noin edistyneempänä käyttäjänä en näe kauppapaikkaa yms. tarpeellisena
Edistyneempänä ICT-osaajana minua ei kiinnosta nysvätä jonkun kännykän pikkusovellusten pilipaliastusten kanssa juuri sen enempää kuin mitä tällä hetkellä moiseen kuluu: hankinta, lataus ja asennus yhden käyttöliittymävalinnan takana. Jos joku haluaa viritellä mobiilidaattoriinsa jotain java-virtuaalikoneen muistiparametreja, niin sivuplee vaan, itse nusaisen vaikka mieluummin vaimoa tai leikin lasten kanssa junaradalla.

Heh, ei kyse ole tekijän päätöksestä, vaan kun Steve-setä on sanonut ettei iPhonen omistaja tarvitse Javaa, niin sitten iPhonen omistaja ei tarvitse Javaa.
Hmmm...kun tarkemmin mietin mihin olen - työkuviot erikseen - tarvinnut viimeisten vuosien aikana Javaa, niin en ainakaan niin usein että pitäisi tunkea se erikseen puhelimeeni. Tämän voisi toki kiertää käyttämällä jotain etäkonetta jollain iPhonen hallintasovelluksella - kapasitiivinen näyttä on tällaiseen aika pirun hyvä vai mitä. Toisaalta, eihän siinä paskassa ole myöskään Flash-tukea, mutta kuitenkin siihen pääasialliseen flash-käyttöön on sitten dedikoitu Youtube-clientti, joka toimii ja skaalaa kuin unelma, ja on tiukan paikan tullen jopa Edgenä (Nokia-käyttäjä ei varmasti ikinä nöyrtyisi menemään 3G-alueen ullkopuolelle) tarjonnut iltasadunkorvikkeen Disneyn avustamana.

Mutta ehkä Java-tuesta tulee sitten iPhone#4:n se ällistyttävä innovaatio, johon kangistunut Nokia ei ole koskaan kyennyt.
Innovatiivinen Nokia voi omasta puolestani laittaa tulevat mallistot keittämään vaikka cappuccinot, itse en moista bugilitkua joisi.


Niin siis sinä sanoit että "kaikki" löytyy, vielä painottaen sitä.
Mutta be my guest, tarjoa minulle vaihtoehto Appstoresta ohjelmalle joka:
- toimii GPS-loggerina, laskien jatkuvasti livenä matkan pituutta yms. speksejä
- Toimi GPS-plotterina siten, että käyttäjä voi itse asentaa ohjelmaan karttoja esim. maanmittauslaitoksen karttapaikka-karttojen pohjalta ts. tehden täysin laillisen ja ilmaisen maastokartan itselleen mihin tahansa mittakaavaan. TAI käyttää google mapsin pohjia, jos nyt niin tahtoo.
- Toimii myös ei-älypuhelimissa, halvimmillaan 150€:llä saa puhelimen jossa ko. softaa voi käyttää. No, ei sinänsä relevantti iPhonen omistajan kannalta mutta...
No juuripa näin, toki itse vastaan että Appstoresta löytyy kaikki, "kaikki" tai *kaikki*. Jos mobiilitietokoneellasi voit pyörittää sitä Javaa, niin silloinhan siihenkin löytyy se "kaikki", tosin speksejä listaamalla voi aina kaivaa sen mahdottoman valinnan. Ja meinaatko tosiaan että Appstoresta löytyisi sovellus joka "toimisi myös ei-älypuhelimissa"? :-D No yksi lysti, tässä vielä randomina yksi lisää: Trails, tuki OpenStreetMapille. Sitten löytyy vähän toiselta laidalta paljon kehuttu 'Marine: Scandinavia East' joka tarjoaa 9,99€ hintaan jopa veneplotterin korviketta - veneilijät tietävät saako tällä hinnalla varsinaiseen plotteriin edes karttaa.

Kuten todettua, kyse ei ole marttyyriydestä, mutta hyvä juttu että heti ensialkuun viitsit halveksua ko. koodaajaa siitä että hän käyttää vapaa-aikaansa ilmaissoftien kanssa.
Itsehän sanoit ettei jaksa tehdä...
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
- Toimi GPS-plotterina siten, että käyttäjä voi itse asentaa ohjelmaan karttoja esim. maanmittauslaitoksen karttapaikka-karttojen pohjalta ts. tehden täysin laillisen ja ilmaisen maastokartan itselleen mihin tahansa mittakaavaan. TAI käyttää google mapsin pohjia, jos nyt niin tahtoo.
Kiitoksia tästä, nyt löytyi korvaava vaihtoehto uisteluveneen läppäri+SeaClear -paketille pikaisia mökkiuistelurupeamia varten. Fetch_map ja Retkikartta (tai maanmittauksen Karttapaikka) on todellakin loistava tapa generoida haluamiaan karttoja, vielä pitäisi vaan päättää missä Nokia kännykässä olisi selkein näyttö tätä käyttöä varten.
 

Krupieeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ja moniajo ei toimi (vai miten nyt iPod siellä taustalla samanaikaisesti sitten toimiikaan) edelleenkään, joten vesilintua varmaankin?

Tää moniajo-asiahan on median vääristämää juttua tai sanotaanko, että mutkat on laitettu suoriksi. Kyllähän tuo OS tukee moniajoa (multitasking) kuten sanoit, mutta oleellista on se, että se tukee sitä vain natiiveissa ohjelmissa. Eli musiikki soi ja voit downloadata sähköpostin liiitetiedostoja taustalla samalla kun pläräät musiikkikirjastoasi jne. Sen sijaan kolmannen osapuolen ohjelmistoja ei voi ajaa useaa yhtäaikaisesti vaan softan kehittäjille on erikseen ohjeistettu tekemään ohjelmia, joiden keskeyttäminen vaihtamalla toiseen ohjelmaan, esimerkiksi puhelimeen vastaamalla, ei luo käyttäjälle "negatiivista tunnetta", kun käyttäjä puhelun jälkeen joutuu ohjelman uudestaan käynnistämään. Tässä vielä sama Applen dokumentin "iPhone Human Interface Guidelines" sanoin:

Only one iPhone application can run at a time, and third-party applications never run in the background. This means that when users switch to another application, answer the phone, or check their email, the application they were using quits. It’s important to make sure that users do not experience any negative effects because of this reality. In other words, users should not feel that leaving your iPhone application and returning to it later is any more difficult than switching among applications on a computer.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kiitoksia tästä, nyt löytyi korvaava vaihtoehto uisteluveneen läppäri+SeaClear -paketille pikaisia mökkiuistelurupeamia varten. Fetch_map ja Retkikartta (tai maanmittauksen Karttapaikka) on todellakin loistava tapa generoida haluamiaan karttoja, vielä pitäisi vaan päättää missä Nokia kännykässä olisi selkein näyttö tätä käyttöä varten.

Karttapaikan vesistökartathan ovat monesti ihan riittävät siihen, että navigoi sinnepäin mutta softaanhan voi myös pistää noita sinun SeaClear-karttojasi (oletan että sinulla on siis Seaclearissa ihan oikeita merikortteja).
TBcutter-nimisellä apuohjelmalla pilkot minkä tahansa karttapalan sopivan kokoisiksi palasiksi ja softa ryhmittelee palaset automaattisesti eli riittää vain kopioida tuloksena syntyvät tiedostot muistikortille.

Se miten merikortti kalibroidaan on sitten snadisti kompleksisempi juttu, mutta siitä voi jatkaa yksityisviestillä jos asia kiinnostaa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jaa. Itse Nokiaan kyllästyttyäni ja vaihtoehtoja miettiessäni hyppäsin iPhonen junaan mallilla 3G S. Hyvä etten tiennyt tätä kauheutta, olisin varmaan jättänyt ostamatta. Ja moniajo ei toimi (vai miten nyt iPod siellä taustalla samanaikaisesti sitten toimiikaan) edelleenkään, joten vesilintua varmaankin?

Eihän moniajon puute tee puhelimesta käyttökelvotonta tai MMS:n puute N900:stä verkonpainoa, mutta yritä nyt yhä muistaa että suurin osa tästä kritiikistä kohdistuu vain sitä kohtuutonta hypetystä kohtaan.

No juuripa näin, toki itse vastaan että Appstoresta löytyy kaikki, "kaikki" tai *kaikki*. Jos mobiilitietokoneellasi voit pyörittää sitä Javaa, niin silloinhan siihenkin löytyy se "kaikki", tosin speksejä listaamalla voi aina kaivaa sen mahdottoman valinnan. Ja meinaatko tosiaan että Appstoresta löytyisi sovellus joka "toimisi myös ei-älypuhelimissa"? :-D No yksi lysti, tässä vielä randomina yksi lisää: Trails, tuki OpenStreetMapille. Sitten löytyy vähän toiselta laidalta paljon kehuttu 'Marine: Scandinavia East' joka tarjoaa 9,99€ hintaan jopa veneplotterin korviketta - veneilijät tietävät saako tällä hinnalla varsinaiseen plotteriin edes karttaa.

Niin siis minullahan ei edes ole älypuhelinta, mutta silti käytän näitä kolmannen osapuolen softia koska Java midletit mahdollistavat sen.
Et liene paljoa ole metsässä viihtynyt, jos tuo karttapaikan karttamateriaali-kohta ei aukea.
Tarkoitin vähän niinkuin tällaista karttaa
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=4000&text=Tervahauta&y=7091069&x=4463871&lang=FI

En usko että kartat sisältyvät tuohon Marinen hintaan, onhan kaupallisia plotterisoftia ollut pitkään (mm. Taskuloisto) mutta tyypillisesti karttojen hinnat ovat aika suolaisia, siis jos tahtoo oikeasti merenkulkulaitoksen materiaaliin perustuvan kartan, ei vain jotain google mapsien pohjalta kyhättyä viritelmää.

Itsehän sanoit
ettei jaksa tehdä...

Niin, ei jaksa koodata softaa uudestaan iPhonen ohjelmointiympäristöön.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Käsitteistä, lainataan Wikipediaa: "Navigation is the process of reading, and controlling the movement of a craft or vehicle from one place to another. ... All navigational techniques involve locating the navigator's position compared to known locations or patterns."

Kyllä käsittääkseni navigoin ja voin navigoida jo ihan sijainnin ja oletusreitin perusteella. Miksi navigointi tarkoittaisi reaaliaikaista reitinlaskentaa? Tätä ominaisuutta Google Maps (for Mobile) ei toki tarjoa. Google Maps Navigation (beta) taas tarjoaa sen, mutta en ole perillä sen hinnoittelusta.
Pakko vastata vielä tähän pari päivää vanhaan aivopieruun.

Voit varmaan tuosta Google Mapsin ohjelman nimeämisperiaatteestakin päätellä, mikä tarkoittaa navigointia ja mikä ei.
Aivan varmasti itsekin ymmärrät mikä ero on navigaattorilla ja esimerkiksi Google Mapsilla tai Eniron karttapalvelulla. Eli rautalangasta: sinä voit navigoida ilman Iphoneasi tai TomTomia - vaikkapa kompassilla - mutta pelkkä kompassi tai Google Maps eivät navigoi, TomTom tai Ovi Kartat 3.03 sensijaan navigoivat.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tää moniajo-asiahan on median vääristämää juttua tai sanotaanko, että mutkat on laitettu suoriksi. Kyllähän tuo OS tukee moniajoa (multitasking) kuten sanoit, mutta oleellista on se, että se tukee sitä vain natiiveissa ohjelmissa. Eli musiikki soi ja voit downloadata sähköpostin liiitetiedostoja taustalla samalla kun pläräät musiikkikirjastoasi jne. Sen sijaan kolmannen osapuolen ohjelmistoja ei voi ajaa useaa yhtäaikaisesti vaan softan kehittäjille on erikseen ohjeistettu tekemään ohjelmia, joiden keskeyttäminen vaihtamalla toiseen ohjelmaan, esimerkiksi puhelimeen vastaamalla, ei luo käyttäjälle "negatiivista tunnetta", kun käyttäjä puhelun jälkeen joutuu ohjelman uudestaan käynnistämään. Tässä vielä sama Applen dokumentin "iPhone Human Interface Guidelines" sanoin:
Tätä on tosin kierretty aika hyvin. IM+ pikaviestinohjelmalla pystyy näkymään onlinena muille käyttäjille vaikkapa messengerissä samalla kun tekee puhelimella jotain muuta (tai kun ei tee mitään). Huomasin tämän näppärän featuren pari päivää sitten.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Apple julkaisee vuoden 2009 viimeisen neljänneksen tuloksensa illalla n. klo 23 ja silloin saamme varmaan tietää kuinka hyvin yhtiön loka-joulukuun kännykkämyynti sujui ja mitä Apple odottaa vuodelta 2010 ja kertooko Apple mitään suunnitelmistaan tästä eteenpäin tulosjulkistuksen yhteydessä. Nokia julkistaa oman tuloksensa to n. klo 13.
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos Berryn tuotteet ovat niin hyviä, miksi heillä on marginaalinen osuu markkinoista esim. Euroopassa?

Meni pari päivää etsiä kelvollista lähdettä BB:n markkinaosuudesta enkä vieläkään löytänyt kunnollista, joka ei olisi jonkun tilauksen takana. BB:n myynti Euroopassa (3Q/2009) 16% älypuhelimista (kokonaismarkkinassa jossain 2-3% välissä) on hieman pienempi kuin iPhone:n ja oletettavasti isompi kuin Nokian E-Serieksen (tähän ei löytynyt suoraa lukua, mutta on aika turvallinen olettaa). Määrällisestihän se on toki marginaalia, mutta kyllä nuo BB asiakkaat on sellaisia, jotka näin suomalaisnäkökulmasta olisi kiva nähdä vaikka onnistuneen N-sarjalaisen omistajina. Lontoossa ainakin mitä kalliimpi puku, niin sitä varmemmin kaverilta löytyy Blackberry.

Jenkkimarkkinaosuudestaan BB jää Euroopassa ehkä noin neljäsosaan. Siihenkin varmaan löytyy ihan hyviä selityksiä, mutta itse uskoisin tärkeimpänä olevan se, että laite ja sen palvelut on aika lailla jenkkimakuun suunnattu ja kyllä, siinä on aika ankea selain, älypuhelimeksi avuton softakehitysympäristö (käytännössä sama kuin JME) ja muitakin kummallisuuksia. Siksipä on vähän huolestuttavaa, että tuolla platalla imaistaan niinkin suuri osuus kaikista tuottoisimmasta sektorista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Apple julkaisi eilen illalla vuoden viimeisen neljänneksen tuloksensa, joka päättyi 27.12.2009. IPhoneja yhtiö myi 3 kuukauden aikana 8,73 miljoonaa kappaletta ja yhtiö kertoi koko kännykkäpuolen liikevaihdoksi n. 5,6 miljardia dollaria, mutta siinä on mukana esim. tulot AppStore-myynnistä, joten ihan suoralla jakolaskulla ei selviä Applen myymien puhelinten keskihinta. IPhone-myynti sovelluksineen ja lisälaitteineen on jo kuitenkin 36% koko Applen liikevaihdosta, joten vähitellen IPhone on lähes Applen tärkein tuoteryhmä. Ihan vertailuna Nokian D&S (kannykkäpuoli) liikevaihto on ennusteiden mukaan n. 7,6 miljardia euroa ja Applen oli n. 1,40 EUR/USD valuuttakurssilla n. 4 miljardia euroa.
 

J.Petke

Jäsen
http://www.cnbc.com/id/35101601
Lisää kuolattavaa, iPad on julkaistu tänään. Tässä on Googlen karttapalvelut. Sen verran ehdin kuulla.

Minä vaan en millään keksi miten tuo koje voi olla käytännöllinen. Aina kun haluat sitä käyttää kahdella kädellä sen pitää olla pöydällä tai muuten vaan maata selällään. Laite on varmasti kyllä hyvä mutta minä ostaisin ainakin mieluummin kannettavan tietokoneen..
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
En minäkään haluaisi tuollaista iPad-möhkälettä mukaani. Ei mahdu taskuun, edes talvitakin, mutta kai tämäkin menee kaupaksi kuin kuumille kiville.
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En minäkään haluaisi tuollaista iPad-möhkälettä mukaani. Ei mahdu taskuun, edes talvitakin, mutta kai tämäkin menee kaupaksi kuin kuumille kiville.

Riippuu vähän hinnasta, mutta aikamoinen pettymys tämä on jopa Apple-fanipojalle toistaiseksi.

Kaikista mielenkiintoisin väite tuli heti alkuun. Apple ilmoitti olevansa maailman suurin mobiililaitevalmistaja liikevaihdolla mitaten (jopa Nokia erikseen mainiten). Mukaan lasketaan läppärit, ipodit ja iPhonet.
 

Astna One

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona
Applen kurssi romahti pörssissä laitteen julkistuksen jälkeen.

En ymmärrä tuon laitteen käytännöllisyyttä: Läppäreissä pystyy säätämään ruudun katselukulman sopivaksi itse kullekin, mutta tuolla laitteella ei pysty hyvässä asennossa katsomaan ruutua. Jos laite on tasaisella pöydällä, niin pitää olla kyyristyneenä laitteen ylle.

Ehkä tuo sohvalla maatessa tuo laite voisi nojata polvia vasten, mutta muuten sanon tuolle laitteelle ei kiitos.

Mutta eivätköhän omenalahkolaiset tämän osta, tämä kuva kertoo homman juonen: http://matin.maapallo.org/kuvatuuppari/pennyarcade/1416/20100122.jpg
 

J.Petke

Jäsen
Mutta eivätköhän omenalahkolaiset tämän osta, tämä kuva kertoo homman juonen: http://matin.maapallo.org/kuvatuuppari/pennyarcade/1416/20100122.jpg

Joku "omenalahkolainen" on tainnut tehdä sinulle jotain siveetöntä ja epäsoveliasta, muuten en pysty käsittämään tuota sinun ristiretkeä. Tai sitten aikomus on vaan saada taas yksi Apple vs. muut kinastelu aikaan.

Tuo katselukulma on kyllä mielestäni tuossa se kompastuskivi. En minä ainakaan jaksa pitää tuota laitetta koko ajan käsissä jos haluaa leffaakin katsella. Hintakin tulee luultavasti olemaan jossain siellä 600€ tuntumassa joten en usko tuosta kyllä mitään hittiä muodostuvan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös