Niinistö presidenttikisaan

  • 23 670
  • 351

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Itsekin ihmettelin miksi Niinistö ylipäänsä lähtee mukaan tähän leikkiin; eikö pankinjohtajuus todellakaan nappaa vai onko mies jo niin väsynyt, että edustuksellinen homma ilman todellista valtaa tuntuu leppoisammalta. Toisaalta, ehkä takana on joku "suunnitelma B", jolla varmistetaan (porvariäänestäjät hajaannuttamalla), että ainakaan kepulainen ei pääse presidentiksi.

Mitä Vanhaseen vielä tulee, niin hänhän väitti aikoinaan kovasti, että ei olisi halunnut ryhtyä pääministeriksi, mutta puolueen edun takia suostui. Omasta mielestään Vanhanen voisi ehkä sopia paremmin presidentiksi kuin pääministeriksi.

Jos todella porvarillinen presidentti haluttaisiin, niin Lipposen Paavo olisi sellainen. Ei vain taida pärjätä demareiden jäsentenvälisissä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Asiaa hieman sivuten... kuka muuten on mahtanut olla valintahetkellään iältään nuorin Suomen presidentti? Jos Niinistöstä tulee presidentti, hän lienee tulee olemaan nuorimpana valittu?
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei sinne päinkään

Relander oli 42-vee aloittaessaan presidenttinä, joten Sauli on papparainen Reissu-Lasseen verrattuna.
 

miikafrans

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Svedu porukka.
Viestin lähetti heikkik

Olisi ihan kiva, kun tällä palstalla Niinistön nimeen vannovat kokkoomusnuoret kertoisivat myös ovatko he valmiita äänestämään Matti Vanhasta toisella kierroksella saadakseen Suomeen porvarillisen presidentin?

Ja mistä Niinistö saa toiselle kierrokselle vaadittavat äänet? Pelkästään kokoomuslaisten äänet eivät riitä, sillä Keskusta on Kokoomusta suurempi puolue ja Suomen tehokkain puoluekonesto pitää huolen että kepulaiset äänestävät ensimmäisellä kierroksella omaa miestä. Kristilliset? RKP? Persus? Uskotteko te esim. kristilliset äänestävät mielummin Niinistöä kuin Vanhasta?
Tähän täytyy puuttua sen verran, että ainakin minä lasken itseni Vihreäksi nuoreksi ja minulle olisi aivan selvää äänestää Niinistöä ennen Tavjaa, puhumattakaan siitä keskustan hissukasta.

Päinvastoin vaaleista riippumatta eniten äänestyskäyttäytymiseeni vaikuttava tekijä on olla keskustaa vastaan, kuten tuossa aiemmin kirjoitin "ääni mieluummin Belsebubille kuin jyväjemmarille" tjsp.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti heikkik
Olisi ihan kiva, kun tällä palstalla Niinistön nimeen vannovat kokkoomusnuoret kertoisivat myös ovatko he valmiita äänestämään Matti Vanhasta toisella kierroksella saadakseen Suomeen porvarillisen presidentin?

Enpä usko että Vanhasella on tsäänssejä toisella kierroksella, siksi minusta Niinistön tulo kehiin onkin niin intressantti ja olennainen juttu, että päätin avata ketjun aiheelle.

Itse muuten olen äänestänyt useammin ns. oikeistodemareita kuin "kyky"puolueen jäseniä. Nuorikaan en enää ole, joten mainitsemaasi ruiskukkajugendiin en voi sikälikään katsoa kuuluvani.
 

scholl

Jäsen
Täytyy kyllä sanoa, että nykyään presidentinvaaleissakaan ei voi enää pettyä. Pahin hetki varmasti, mitä voi vain kuvitella oli se, kun Suomen kansa valitsi presidentiksi miehen, jonka nimi on MOKA. Ja kun kaikenlisäksi moka meni työväentalolle laulamaan Rakastan Elämää, oli se kauheata nähtävää telkkarissa. Yleisö oli (en liioittele yhtään) siellä puvun sijasta villapaidoissa ja aivan veikko hurstin näköistä retalejengiä. Kaiken lisäksi Eija Vilpas oli siellä kanssa laulamassa. Vastenmielisistä demarijulkkiksista puuttui vain Sievinen. Siihen iltaan olisi Amnesty Internationalin pitänyt puuttua. Suomen kansaa kidutettiin huolella. Ja vaikka Halosen valinta presidentiksi oli Suomen kansan kannalta paljon pahempi asia niin olimme jo tottuneet siihen, että tulee kunnolla paskaa niskaan, joten se ei enää tuntunut samalla tavalla.

Heikkik:lle sanoisin, että aivan varmasti jokainen, joka on oikeasti porvari, äänestää toisella kierroksella porvaria, sillä punikit ovat niin kauheita tyyppejä ja jos varsinkin äärivasemmistolainen Halonen on ehdolla niin saa olla aikamoinen kamikatzehenkilö, joka häntä äänestäisi. En kyllä usko, että sellaista hetkeä tulee, että hissukkavanhanen olisi ehdolla toisella kierroksella, hänessä ei yksinkertaisesti ole himppuakaan pressa-ainesta, mutta jos tilanne tulee eteen niin kaikki huutaa innolla HALONEN ULOS! Eli siis ei Vanhasen puolesta, mutta Halosta vastaan viimeiseen hengenvetoon.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Jos Esko A. oli sinulle scholl viime vaaleissa niin ylivoimainen vaihtoehto, niin mikset seurannut porvarijumalaasi Amerikkaan? Löin vedon ystäväni (vaikka kepulainen onkin) kanssa, jossa minun olis pitänyt Eskon voittaessa muuttaa Norjaan. Olisin muuttanut, jos näin olisi käynyt (täysin hypoteettinen tilanne). Jollei sinulla ole muuta sanottavaa kuin se, ettet muuta Luxemburgiin ellei Niinistö voita, niin etkö voi pitää mölyjä mahassasi?

Saulihan ei omasta hommastaan irtisanoudu jollei häntä pressaksi valita ( 1999: minunlaistani pulivallatonta poikamiestä ei kiinosta....). Vai kuinka?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Viestin lähetti scholl


Heikkik:lle sanoisin, että aivan varmasti jokainen, joka on oikeasti porvari, äänestää toisella kierroksella porvaria, sillä punikit ovat niin kauheita tyyppejä ja jos varsinkin äärivasemmistolainen Halonen on ehdolla niin saa olla aikamoinen kamikatzehenkilö, joka häntä äänestäisi. .

tunnustaudun kamikatsehenkilöksi, kuten Suomen kansan enemmistö, joka viime vaaleissa äänesti Halosta.

Toisaalta jos halonen ei olisi ehdokkaana, voisin hyvin äänestää niinistöä, jos kaksi porvariehdokasta olisi vastakkain.

Onko scholl joku demari vienyt sinulta jotain, kun tunnut olevan niin kauhean katkera jokaisesta demarien ja vasemmiton menestyksestä ?. uskotko todella, että joku muuttuu, jos presidentiksi vallitaan joku muu kuin demari ?
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
uskotko todella, että joku muuttuu, jos presidentiksi vallitaan joku muu kuin demari ?

Kamikatzehenkilöltä kysyisin, että mitä ihmeen merkitystä Suomen presidentillä yleensäkään on? Valtaoikeudet on Kekkosen ajoista ajettu alas ja nykyinen tehtävä on lähinnä "edustuksellinen" pönötys kokkareilla.
Joten?

Olisiko seuraavan pressan tärkein ominaispiirre ns. ulkoinen edustavuus? Nykyisen porkkanapään suhteen kun monet ulkomaiset kollegansa eivät kertakaikkiaan tiedä, että miten tähän sukupuolettoman oloiseen Ihme Muumiin pitäisi suhtautua kun se pyrkii pussaamaan? Ei käy Putinia kateeksi kun Tarjan lähestyessä miehen Mustan Vyön koulima itsesuojeluvaisto pukkaa maisemaan...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Predator
Kamikatzehenkilöltä kysyisin, että mitä ihmeen merkitystä Suomen presidentillä yleensäkään on?
En ole kamikazehenkilö (vissiin? Banzai?!), mutta ilmeisen paljon sillä tuntuu olevan merkitystä, että minkä puolueen siivistä se henkilö oikein onkaan. Useimpia tuntuu kiusaavan että tämä SDP dynastia on jatkunut jo kolmen pressan verran ja nyt pitäisi saada oikeistolaispressaa tilalle.

En tiedä onko minulle itselleni loppupelissä niin merkitystä kuka siellä istuu perseellään rehottamassa. Ainakaan toistaiseksi en ole huomannut että yksikään presidentti olisi omaa elämäntilaani muuttanut suuntaan jos toiseenkaan.

Nämä on vaan näitä periaatekysymysjutskia, joihin on aina kiva puuttua.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Jyrla
Jos Esko A. oli sinulle scholl viime vaaleissa niin ylivoimainen vaihtoehto, niin mikset seurannut porvarijumalaasi Amerikkaan?

Kokoomus ei viime vaaleissa asettunut minkään ehdokkaan taakse toisella kierroksella. Jouduin itse pitkään vielä kopissakin asiaa pohtineena äänestämään tyhjää. En pysty kepulaista omaehtoisesti äänestämään. RKP:tä olisin pystynyt. Eri asia puoluekuritapauksessa, jolloin kaikki porvarilliset henkilöt kanavoisivat äänensä. Silloin olisin pystynyt äänestää Ahoa. Toivoin Ahon voittoa ja luulen, että Ahosta olisi tullut ihan hyvä presidentti. Ainakin paljon parempi kuin nykyinen historian pahin.

Viestin lähetti Jyrla
Onko scholl joku demari vienyt sinulta jotain, kun tunnut olevan niin kauhean katkera jokaisesta demarien ja vasemmiton menestyksestä ?. uskotko todella, että joku muuttuu, jos presidentiksi vallitaan joku muu kuin demari ?

En ole katkera. Toki pettynyt Suomen kansaan. Olen vain niinkuin jokainen normaali-ihminen ja taistelen kommunismia ja muuta vasemmiston salaliittoa vastaan. Ei minulle henkilökohtaisesti ole tehty sen enempää rikoksia muillekaan, mutta mm. progressiivinen verotus jne. muut epäoikeudenmukaiset asiat ovat rikoksia ihmiskuntaa vastaan. On aivan järkyttävää vehkeilyä Suomessa laittaa ihmiset eriarvoiseen asemaan tulojensa tai muiden seikkojen mukaan ja velvoittaa maksamaan suhteessa enemmän veroa kuin toinen, suurempia liikennesakkoja kuin toinen jne. On demareissa toki poikkeuksiakin kuten Manu oli edustavannäköinen presidentti ja kaikenlisäksi älykkäänoloinen ja asioihin perehtynyt. Sen jälkeen demareilla ja muulla vasemmistolla on ollut vain kaatopaikkajenginnäköistä poliitikkoa, jotka näyttävät samalta kuin olisi revitty Itäkeskuksen käytäviltä. Mikseivät voi valita fiksuja, edustavannäköistä porukkaa, eikä ällöttävää tuulipukukansaa. Tekee pahaa katsoa sellaista porukkaa. Demareiden Niinistö, Katainen ja Stubb ovat Ulpu Iivari, Antero Kekkonen ja Liisa Jaakonsaari. Hyvää päivää vaan teillekin. Ja kyllä saa olla aikamoinen sissi, joka väittää, ettei meinaa laatta lentää, kun näkee telkkarissa Lipposen esiintyvän tyyliin: "Me sosiaalidemokraatit olemme sitä mieltä..." Sellainen aivovaurionoloinen hidas esiintyminen, missä vielä kaikenlisäksi esiintyy sanoja kuten toveri ja sosiaalidemokraatti. Siis vaikka olen suvaitsevainen ihminen niin en voi käsittää, miten Suomessa on tollaista jengiä. Vappumarssit, yritys kansallistaa yritykset, ddr-tyylinen peruskoulu, hannu karpo, michael moore, kokoomuksen pitäminen kymmenet vuodet hallituksen ulkopuolella, ladojen maahantuonti, punamulta hallitusten fyrkan kuppaaminen landeille ja kaatopaikkajengille ns. saavutettuina etuina, ay-liikkeet, Elanto, Kallio ja Hakaniemi, punaiset nilkit kansalaissodassa, YYA-sopimus jne. Siis kauanko listaa pitää jatkaa. Kun ajatteleekin vasemmistoa niin ei voi olla hyvät fiilikset. Onneksi eivät voittaneet 18 sodassa. Eikö ole perverssiä, jos joku ei harmittelisi, jos vasemmisto menestyy, koska tiedetään se, että maa menee silloin huonompaan suuntaan. Kilpailukyky heikkenee, veroissa tulee paineita nostoon, rikollisia paapotaan ja kaikki menee päin peetä. Suomessa on kymmenien vuosien huonot kokemukset, joten eikö olisi jo aika päästää meidät vasemmiston kurimuksesta ja tehdä niinkuin Baijerissa tehdään ja äänestää aina oikeisto valtaan. Silloin on turvallista ja porvareilla on hyvä elää. Rikolliset joutuvat linnaan tai karkotetuiksi ja demarit eivät pysty punomaan likaisia juoniaan kunnon kansalaisten päänmenoksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
älä nyt ihan kaikkea pahaa laita vasemmiston syyksi.

Kokoomus oli pois 10 vuotta hallituksesta koska sen aikainen porvaripresidentti ja hänen puolueensa niin halusi.

ladoja toi neuvostoliitton kaupallinen edusto, ei sdp tai kommunistit

Niin tutustu ihan oikeaan elämään ja poliititseen historiaan, saatat oppia jotain.

myös demarien ulkonäköön puuttuminen ihmetyttää, ulkonäölläkö niitä päätöksiä tehdään ?

paasikivi ei koskaan olisi päässyt presidentiksi, jos ulkonäkö ja käytös olisi ratkaissut.


Michael Moore ? miten se liittyy Suomeen

luulen kyllä, että oikeasti olet trolli.
 

Viljuri

Jäsen
Vaikka en erityisemmin arvosta keskustaa, niin mahdollisella presidentinvaalien toisella kierroksella voisin kuvitella antavani ääneni Vanhaselle. Ensimmäisellä kierroksella äänestän Niinistöä, jos ja kun hän on ehdolla.

Keskustan puoluehistoriasta löytyy kyllä hahmoja, joita en voisi kuvitella ikinä äänestäväni mihinkään virkaan, olipa vastassa sitten kuka tahansa. Tälläisiä hahmoja oli/ovat ainakin Korsimo, Väyrynen, Uusitalo tai Sirkka-Liisa Anttila.

Vaikka tasavallan presidentillä ei enää nykyään ole kovinkaan suurta merkitystä, on kuitenkin selvä, että esimerkiksi Ahtisaaren toiminta hyödytti Suomen kansalaisia enemmän kuin Halosen idealistinen päivänsädepolitiikka.

Vaikka presidentin valtiovierailuilleen mukanaan viemät kauppavaltuuskunnat tuntuvatkin hieman menneen maailman jutuilta, ainakin itseäni häiritsee, ettei näin pieni maa kuin Suomi edes yritä. Tasavallan presidentin arvovalta voisi hyvinkin olla se tekijä, joka voisi auttaa kauppasuhteiden syntymisessä erityisesti kehitys- ja kehittyvissä maissa. Johtuen Halosen edustamasta poliittisesta linjasta (globalisaatiokritiikki, idealismi) eivät kauppavaltuuskunnat hänen valtiovierailujensa yhteydessä ole kovin uskottavia ulkopuolisten näkövinkkelistä katsoen.

Lisäksi Halonen on yhdessä Tuomiojan kanssa onnistunut vahingoittamaan Suomen suhteita Yhdysvaltoihin, Eurooppaan ja Venäjään. Melkoinen hattutemppu.

Vaikka kysymyksessä eivät olekkaan enää kuolemanvakavat asiat (kuten oli kysymyksessä esimerkiksi 1939), hieman ihmetyttää tuo Halosen ja Tuomiojan linja, jonka tuloksena em. henkilöillä alkaa ilmeisesti olemaan yhtä paljon ystäviä kuin aikanaan oli Ruotsin Olof Palmella. Siinä ei enää paljon auta, vaikka em. henkilöt sinänsä olisivat periaatteessa oikeassa (esimerkiksi ihmisoikeusasioissa), kun muut eivät enää halua pelata mukana. Tasavallan presidentiltä edellytetään hieman toisenlaista käytöstä kuin kansalaisjärjestön jäseneltä tai muulta poliittiselta aktivistilta (puhumattakaan Tuomiojan jäsenyydestä Attacissa).

Onko muuten kukaan huomannut sitä seikkaa, että Halonen tekee melko vähän valtiovierailuja oikeasti merkittäviin maihin? Ei taida olla paljon vapaaehtoisia kutsujia jäljellä? Ei siis ihme, että Halonen on vaatinut kahden lautasen politiikan jatkamista EU-kuvioissa Suomen uuden perustuslain hengen vastaisesti. Muutenhan Halonen ei taitaisi päästä Suomesta ulos virallisissa asioissa ollenkaan. Ja luonnollisesti edellä ollut teksti tulee tulkita kärjistyksenä.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Vuonna 2000 kokoomulaiset ystäväni häpesivät suuresti joutuessaan tukemaan uskottavuutensa täydellisesti menettänyttä Uosukaista. Kuusi vuotta ennen sitä Ilaskiven Raimo oli kykypuolueen ehdokkaana. Tulos oli surkea, Rami - nuorten asialla hymyilytti kaikkia. Sama Raimo muuten antoi kuolemansuudelman Aholla loppusuoralla 2000. Kun piti saada kaupunkilaistenkin ääniä, meni Raimo jonkilaisena pääpuhuja Ahon viimeisessä suuressa vaalijuhlassa höpöttämään ydinperheestä ja perinteisistä arvoista.

Niinistön ehdokkuus on hyvä asia. Ehdokas on uskottava ja omaa myös kiistatta charmia. Mutta toiselle kierrokselle pääsy tulee olemaan työn ja tuskan takana, koska Vanhasen takana oleva puoluekoneisto kyllä jauhaa hyvän tuloksen. Mikäli Halonen saa siellä vastaansa Vanhasen, tulee pääosa Niinistön äänistä varmasti menemään Vanhaselle. Mutta vain pääosa. Osa tulee äänestämään Halosta, aivan kuten viimekin kerralla. Naiseus, kepukammo, kaupunkilaisuus tms, riittävät kyllä tuomaan Haloselle tarvittavat äänet, jotta toinen kausi on valmis alkamaan.

Minä voisin periaatteessa äänestää itsekin Niinistöä, mutta sellaiset ajatukset kyllä karisevat, kun vaikka täällä lukee joidenkin ällistyttävän kaunaista ja katkeraa tilitystä. Henkilöön menevää pilkantekoa, lapsellisia yleistyksiä, naisiin kohdistuvaa vähätelyä, tekstiä pimeyden porteilta. Sellaista maaïlmankuvaa vastaan on taisteltava, oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden keinoin.

Joten Haloselle jatkokausi, selkeällä marginaalilla.
 

Viljuri

Jäsen
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Minä voisin periaatteessa äänestää itsekin Niinistöä, (snips)

Ehkä ei kannata kirjoittaa tuota julkiselle palstalle, jos on omaksi suosikkojoukkueeksi ilmoittanut TuTo:n. Saattaa olla että, etteivät ensi kaudella laskisi Kupittaalle, mutta toisaalta tämä taisikin olla viimeinen kausi po. legendaariselle kiekkopyhätölle. ;)
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti Kontulan Ottawa


Kokoomus oli pois 10 vuotta hallituksesta koska sen aikainen porvaripresidentti ja hänen puolueensa niin halusi.


Käsket opiskella ja tutusta poliittiseen historiaan ja silti omat tietosi ovat puutaheinää.

Ja vastaus jonkun kysymykseen: Tavja vs. Matti toisella kierroksella, äänestäisin Mattia. Ja olen Kokoomuksen jäsen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
kekkonen ilmoitti , että " yleiset syyt" ovat syynä siihen, että Kokoomus ei ollut hallituksessa vaalivoitosta huolimatta.

Kokoomuksen ulkopolitiikka ei ollut Neuvostoliiton suosiossa.
jos oli "neuvostovastainen", niin asiaa ei ollut vallan huipulle.


Näin olen itse ainakin antanut ymmärtää asioiden olleen. Jos tietoni on väärä, kerro ihmeessä kuinka.

kerrotko vielä, kuka tuo Tavja on ? en tunne ketään tuon nimistä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Jos tietoni on väärä, kerro ihmeessä kuinka.

Kalenteria katsomalla pääset oikeaan tulokseen. Kymmenen vuotta on vähän alakanttiiin..
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
En kyllä ymmärrä tätä porvarien "äänestän vain oikeistolaiseksi ilmoittautuvaa"-linjaa. Itse ainakin äänestän järkevämpää ihmistä, enkä jonkun aatesuunnan mukaan. Tokalla kierroksella jos on Vanhanen vs. ihan kuka vaan, niin ihan kuka vaan saa ääneni, koska on järkevämpi kuin Vanhanen. Loogista. 8-)
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yllättävän rentoutunutta olivat rullaluistelijan haastattelut (Enbuske tjsp), keräsi varmaan paljon nuorten sympatioita hekottelullaan.

Kun Tarja valittiin 1. valtakaudelleen muistan, että täälläkin käytiin hirveä poru siitä, että kyseisellä pestillä ei ole mitään arvoa. Sisäpoliittista asemaa ei ole (ja ulkopolitiikassakin pääministeri ja hallitus ovat ratkaisevassa asemassa). No, toki voi pitää kansakuntaa ravistelevan uudenvuodenpuheen. Lähinnä nämä puheet tulivat toki reippaasti hävinneestä kepu- ja porvarileiristä, mutta siltikin. Mikä IHME tuossa pestissä sitten tällä kertaa kiinnostaa? Miksi kokkarit uhraavat pätevän pankinjohtajan jonkin PR-viran hoitamiseen? Kummassa päässä tarinaa siis valehdellaan ja onko tarkoitus antaa näille jatkoajassakin heräileville mustapaidoille onanoinnin eväitä? Siis kysymys: MITEN se Sauli-poika aikoo pistää Suomen asiat "kuntoon" niin kuin tuolla edellä uhottiin? Nimittämällä professorit toisin? Käymällä vain rannikkoseudun vanhainkodeissa maakuntakättelykierroksella? Ei ymmärrä. Joko ne housut on märät tai kuivat, ei ne voi olla sumeasti molempia. Tällä voimakkaalla (alussa olevalla) hankkeellahan maalaisliitto ja porvarit viestittävät, että presidentti on vahva instituutio jolla ON todellista valtaa niin ulkona kuin sisälläkin. Kaikesta kieltämisestä huolimatta.

Siks toisekseen minusta kokkarit saavat aivan rauhassa tehdä suunnitelmiaan Masan kanssa, arvaan kyllä miten siinä viime metreillä käy. Miten on aina kepun kanssa käynyt. Ja taas on turha itkeä kun on eu-tuettua lannoitetta housuissa.

Väitetään, ettei Vanhasen mamman pojalla ole karismaa, jota taas Saulilta löytyy. Olet heikoin lenkki, jos noin ajattelit, voit poistua. Vanhasessa on juuri sellaista karismaa, jota edelleen melko iso osa väestöä arvostavat: hieman ujonoloista jöröyttä, silti asiallisuutta ja niiden hommien hoitamista joihin on sitouduttu. Saulin sanotaan saaneen vaaleihin tsunamin verran nostetta. Jos tuosta joku sai nostetta niin minusta juuri Vanhanen, joka selviytyi hankalasta tilanteesta mainiosti niin kriisin aikana kuin sen jälkeenkin. Juuri sellaista kylmäpäistä rauhallista toimintaa, jota maan isältä voisi toivoakin. Vanhasen karisma ei ole city-karismaa, ei kansainvälistä jetsetkarismaa, vaan vanhanaikaista, maalaista ja maanläheistä (muista ne karjalanpiirakoiden teko-ohjeet!). Sellaista, jota suomalaiset ovat yleensä Kekkosesta lähtien arvostaneet. Sitä saa aliarvioida, mutta itsepä kantaa vastuun seurauksista.

Kolme pätevää (olettaen että Tarja lupautuu tai jos Yk-virka on jo paketissa niin Paavo uhrautuu) hakijaa ja aika tasainen kisa edessä. Voisinpa kuvitella että niin tasaista, jotta lokaakin ehditään heittelemään.
 
Viimeksi muokattu:

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole lukenut koko ketjua, joten olen pahoillani, jos asiaa on jo käsitelty täällä.

Mutta asiani oli se, että on varmaa, että Niinistön ja Vanhasen välillä tullaan joka tapauksessä käymään kova vääntö. Tällöin on aina riski, että syyllistytään kommentteihin ja vastakkainasetteluihin, jotka voivat vaikuttaa porvariäänestäjien käyttäytymiseen toisella kierroksella. Pojat eivät voi vetää liian sopuisaa linjaa keskenään, koska heidän välillä käydään kuitenkin kovin taistelu siitä kumpi edes pääsee toiselle kierrokselle. Tällöin keskusteluun on pakko ottaa mukaan kysymyksiä, joista Niinistö ja Vanhanen ovat eri linjoilla.

Poliittis-taktisesti tulee olemaan vaikea löytää tasapaino yhteisen porvarillisen pohjan korostamisessa ja silti tehdä ero naapurileirin ehdokkaaseen. Jos Niinistö ja Vanhanen eivät korosta keskinäisiä erojaan, on olemassa pelko, että presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen kakkostilaa valuu naapurileiriin - kumpi se sitten onkaan näkökulmasta riippuen. Jos taas vaalikamppailu kiihtyy kovin kireäksi juuri heidän välillään, on mahdollisuus, että hävinneen puolen äänestäjät kannattavatkin Halosta ratkaisun hetkillä.

Eli vaalitaistelun alkuvaiheessä Vanhasen ja Niinistön välillä käydään vaalien mielenkiintoisin kamppailu siitä kumpi nousee porvarien ehdokkaaksi toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella pitäisi sitten pystyä houkuttelemaan hävinneen puolen kannattajat oman ehdokkaan taakse.

Tämä kaikki siis sillä oletuksella, että Halonen jatkaa. Jos ei, niin porvareilla on täysi mahdollisuus saada kaksi miestä toiselle kierrokselle...
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Vaughan
Tämä kaikki siis sillä oletuksella, että Halonen jatkaa. Jos ei, niin porvareilla on täysi mahdollisuus saada kaksi miestä toiselle kierrokselle...

Eiköhän Halonen pyri toiselle kaudelle. SDP on jättänyt ehdokasasettelunsa niin myöhäiseksi, että heillä lienee tieto Halosen aikeista.

Mikäli jostain syystä kävisi niin, että Vanhanen ja Niinistö olisivat toisella kierroksella, olisi valinta helppo. Niinistössä on potkua, eikä kepulia noin muutenkaan voi äänestää. Paitsi viime kerralla, mikäli Aho ja Uosukainen olisivat kohdanneet. Aho sentään oli virkaan pätevä, Uosukainen pelkkä vitsi. Vaan taisivat hänta Jatkoajan mustapaidat silti äänestää.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei liity ihan suoraan otsikkoon, mutten viitsinyt avata omaakaan, kun sen verran turhasta asiasta kyse eli Vasemmistoliitosta.

Kyseinen puolue osoitti jälleen puheenjohtajansa johdolla poliittisen irtolaisuutensa ilmoittamalla välittömästi Halosen tiedotustilaisuuden jälkeen, etteivät aseta omaa presidenttiehdokasta. En näe puolueelle minkäänlaista funktiota, koska se kulkee käytännössä demareiden talutushihnassa vieläpä siten, etteivät demarit kaiketi ole niin käskeneet edes tekemään.

Räikein esimerkki turhuudesta on se, ettei Vasemmistoliitto viitsi asettaa edes omaa presidenttiehdokasta. Sille ei siis kelpaa se mieletön julkisuus jonka se saisi omille asioilleen vaalikampanjan aikana. Kyse ei ole siitä, ettei puolueen ehdokas todennäköisesti tulisi valituksi, koska läpimenoa tuskin vakavasti ajattelee esimerkiksi Perussuomalaisten Timo Soinikaan. Perinteisesti pienemmätkin puolueet ovat ehdokkaansa asettaneet juuri uskottavuuden ja tärkeinä pitämiensä asioiden esilletuomisen vuoksi.

Puheenjohtaja Siimeksellä on vahva oppositio puolueensa sisällä, en muuten ihmettele..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös