New Jersey Devils 2011-2012

  • 127 360
  • 315
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
DeBoerin alku vaikuttaa ihan hyvältä lehtijutun mukaan. Toki hyvin vaikea sanoa sen enempää vasta kolmen pelin jälkeen, mutta ainakin pelaajat ovat ottaneet hänet hyvin vastaan niin kuin dalikin jo tuossa vähän siihen suuntaan referoi.

Kovatempoiset treenit ei muuten kuulosta yhtään huonolta ajatukselta, kun miettii viime alkua. Toivottavasti jengi pärjäisi paremmin nyt jatkossa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Olisiko mitään saumaa muuten löytää mistään devilsien treenimatseja? Siis kokonaisina.

Tässä vielä lehtijuttu: The Hockey News: Headlines: New coach DeBoer has the rebuilding Devils off to a fast-paced start in camp
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Valmentaja DeBoer on tosiaan saanut hyvän vastaanoton joukkueen keskuudessa. Hänestä huokuu sellainen itsevarmuus ja tekemisen meininki, joka toivottavasti tarttuu myös pelaajiin.

Pidän hyvänä myös sitä, että erikoistilannepelaamista on alettu hioa heti harjoitusleirin alussa, vaikka läpikäytäviä asioita on paljon muitakin. Devils sortui viime kaudella umpisurkeaan ylivoimaan ja hävisi kosolti pisteitä sen vuoksi, ettei pystynyt ratkaisuihin etsikkoaikoinaan.

Toivoisin, että DeBoer heittäisi ylivoimapelistä viiden hyökkääjän ryhmityksen romukoppaan ja käyttäisi rohkeasti Tallinderia, Taorminaa, Larssonia ja Greeneä viivassa. Taormina osoitti viime kaudella ennen loukkaantumistaan olevansa erinomainen viivamies juuri sen takia, että hän pystyi kerta toisensa jälkeen saamaan kiekon maalille ruuhkan läpi. Vedot eivät olleet aina mitään järkyttävän kovia, mutta niiden ajoitus ja osoite olivat jetsulleen oikeat.

Devils aloittaa harjoituskautensa tänään vierasottelulla Rangersia vastaan Albanyssa. Devils peluuttaa melko veteraanipainotteista joukkuetta yön pelissä - Merkittävimmät poissaolijat ovat Brodeur, Hedberg, Zubrus, Tedenby, Steckel, Greene ja Salvador. Martylla, Salvadorilla ja ilmeisesti myös Zubruksella on ollut pikkuvaivoja, kuten niin monta kertaa ennenkin syksyn alussa harjoitusleireillä porukka on ollut vuorollaan sivussa venähdysten ja muiden kolhujen vuoksi.

Petr Sykora ja Steve Bernier saavat hyvän tilaisuuden antaa näyttöjä. Pete DeBoer haluaa näemmä myös antaa tilaisuuden Anton Strålmanille ja Peter Harroldille, jotka kisaavat avoinna olevista puolustajan paikoista.

Sykora olisi laukauksensa ansiosta houkutteleva vaihtoehto ensi kauden miehistöön ryydittämään ylivoimaa, mutta mielestäni hänen pitäisi käytännössä pystyä ottamaan kolmossentterin paikka, että hänelle löytyisi sopiva rooli joukkueesta. Itse asiassa Sykoraa on ensimmäisissä treeneissä peluutettu juuri sentterinä. En tosin millään jaksa uskoa, että Sykora pystyisi pelaamaan edes 60:tä ottelua niin raskaassa roolissa. Kahteen ensimmäiseen ketjuun ei riitä enää potku ja toisaalta alempien kentällisten laidoille on niin hirveä tunku, että näinköhän paluu Devilsiin jää harjoitusleirin mittaiseksi.

Sykoran tunnelmia

Peter Harrold sen sijaan vaikuttaa kiinnostavalta tapaukselta, josta voisi tulla seuraava mikemottau eli hyvällä moraalilla varustettu hanslankari pelaamaan ihannetilanteessa 5-6-pakin roolissa. "Yllättäen" tältäkin Devilsin poimimalla pelaajalla on takana ura yliopistosarjassa. Ura Kingsissä jäi polkemaan paikalle eikä Harrold pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa NHL.ssä. Kyseessä ei ole kuitenkaan mitenkään ikäloppu tapaus eikä hän mitenkään jalkoihin ole jäänyt niissä peleissä, joita olen häneltä nähnyt. Ehkä joku Kings-tietäjä voisi valaista vielä tarkemmin, mitä Harroldilta sopii kaukalossa odottaa?

Ennakkoturinat ja fiilistelyt Gulittin blogissa

Koodi:
Devilsin harjoitusotteluiden ohjelma, kellonajat Yhdysvaltain itärannikon aikaa. Suluissa televisiointi.

Tonight: vs. Rangers at Albany, 7 p.m. (MSG)
Friday: vs. Rangers at Prudential Center, 7 p.m. (MSG/MSG Plus)
Saturday: vs Islanders at Nassau Coliseum, 7 p.m. (newyorkislanders.com)
Sept. 29: vs.Philadelphia at Wells Fargo Center, 7 p.m. (Versus)
Sept. 30: vs. Islanders at Prudential Center, 7 p.m. (MSG.com)
Oct. 1: vs. Philadelphia at Prudential Center, 7 p.m. (MSG.com

Streameja on todennäköisesti saatavilla, mutta en usko, että Isles-peliä lukuunottamatta harkkapelejä on katsottavissa jälkikäteen
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Männäöisessä harjoitusmatsissa Devils kaatoi Rangersin 2-1 Sykoran ja Eliaksen maaleilla. Ihan kuin vanhoina hyvinä aikoina. Silminnäkijähavaintojen perusteella joukkue pelasi itsensä - Devilsin - näköistä kiekkoa. Uhrautuvaa, taistelevaa. Hyvä.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Olipa virkistävää taas nähdä Devils-kiekkoa. Matsi itsessään ei mikään erikoinen ollut ja enemmän tulikin keskityttyä henkilökohtaisiin suorituksiin ja uusiin pelaajiin kuin taktiikoihin tai muihin muotoseikkoihin.

Ottelu alkoi aika erikoisesti kun Veilleux yritti ilmeisesti tehdä vaikutusta valmentajaan ja Devils-faneihin, mutta epäonnistui pahasti. Hän yritti kuumentaa Sean Averyä, mutta Averyä ei tilanne kiinnostanut, vaikka Veilleux heitti hanskatkin jäähän. Pienimuotoinen myötähäpeän tunne tuli Veilleuxia katsellessa, kun hän jahtasi Averyä ilman mitään syytä. Tuli tunne, että tuo on nähty joskus aiemminkin.

Devilsin avausmaali tuli kolmen loistavasti pelatun tilanteen jälkeen. Ensin Janssen vei taklauksen loppuun Rangers-päädyssä ja voitti kiekon Devilsille. Boulton sai kiekon haltuunsa ja antoi viivalle Larssonille, joka antoi hienon syötön hyvällä sektorilla olleelle Sykoralle, jonka laukaus oli nopea, terävä ja tarkka. Lundqvist Rangers-maalissa oli yllätetty.

Tuon maalin jälkeen ottelu eteni aika mitäänsanomattomasti loppuhetkillä saakka, kunnes Rangers tasoitti. Hieman saa tasoituksesta ottaa nimiinsä puolustus sekä Larsson. Larsson ajeltiin omalla alueella pystyyn, hän menetti mailansa, josta seurasi yleistä panikointia ja Weise tasoitti pelin ohittamalla Frazerin.

Ottelun lopussa Iljalla oli vielä hyvä tilanne iskeä ratkaisu, mutta Rangers-maalilla loistavasti puolikkaan matsin pelannut Cam Talbot torjui näyttävästi. Sykoralla oli aiemmin vielä parempi tilaisuus tehdä toinen maalinsa ja iskeä peli 2-0:aan, mutta Talbotin hieno hanskatorjunta piti pelin tiukkana.

Jatkoaikaa ei ehditty kauaa mennä kun Eminger antoi oman maalin takaa huolimattoman syötön johon Parise ehti ensimmäisenä. Zach löysi maalin edestä Eliasin joka siirsi ottelun ratkaisun ohi Talbotin.

Sitten jotain arviota pelaajista:

Adam Larsson. Ottelun mielenkiintoisin nimi Devils-leiristä, jota tuli seurattua eniten ja onnistui erinomaisesti. Oli ylivoimilla todellinen pelote viivassa, ampui hyviä painavia laukauksia ja syötteli rauhallisesti ja tarkasti. Oli myös omalla alueella yllättävän vahva kaksinkamppailuissa. Oletin että miehen vaikeudet tulevat esiin juuri puolustuspäässä, mutta pärjäsi sielläkin erinomaisesti ja taklasi ja haki taklauksia ahkerasti. Plussaa myös Dubinskyn nenän niistämisestä. Jos NHL-paikkoja jaettaisiin tämän ottelun perusteella, niin Larsson olisi joukkueessa mukana helposti. Toivottavasti jatkaa samaan malliin.

Zach Parise. Ottelua katsellessa tuntui, ettei Zach ole koskaan poissa ollutkaan. Se ominainen liike ja taistelutahto oli tallella. Laukoi hanakasti alueelle päästyään. Tämän matsin perusteella ei tarvitse huolehtia potkun hidastumisesta loukkaantumisen jäljiltä.

Kinkaid & Frazee. Kinkaid siis pelasi oman puoliskonsa virheettömästi ja Frazee päästi yhden. Kinkaid oli varma torjuja ja liimaili kiekkojakin ihan kohtalaisesti. Muutaman kerran antoi helpohkon reboundin, mutta ei hirveän vaaralliselle sektorille. Olisin halunnut nähdä häneltä koko pelin, koska hirveään paineeseen ei poika joutunut. Frazeekin hoiti hommansa hyvin. Tasoitusmaalilla ei mahtanut mitään.

Peter Harrold. Tämän pelin perusteella sanoisin ettei mitään käyttöä. Välillä miestä heiteltiin kuin märkää rättiä ja tuntui, ettei päässyt oikein kunnon liitoon. Ylöspäin pelattaessa ei saanut paljoakaan aikaan.

Anton Strålman. Larssonin jälkeen pakiston toiseksi näkyvin. Toi hyvin kiekkoa ylös ja antoi mukavia passeja. Ylivoimissa pelasi viivalla ja oli rauhallinen ja teki järkeviä ratkaisuja. Positiivinen esitys ja hyvät mahdollisuudet lunastaa paikka kokoonpanosta jos tahti jatkuu samanlaisena. Lisänäyttöjä kuitenkin kaivataan.

Jacob Josefson. Sai mukavasti peliaikaa myös alivoimissa ja pelasi hyvin. Iljan vierelle häntä on yritetty istuttaa ja yhteispeli varmasti vain paranee jatkossa mitä enemmän pelejä saavat alle. Onko tässä se kaivattu kakkossentteri? En ainakaan vielä usko, mutta todellinen taso tulee esille vasta myöhemmin. Kohtuulupaava peli kuitenkin.

Bernieriä ei kentältä juuri erottunut. Alussa veti lumihileet Lundqvistin naamalle, mutta tämän jälkeen katosi kuvasta.

Boultonista ja Janssenista ei voi olla muuta kuin pitämättä. Railakasta menoa pojilta ja Boulton tulee aiheuttamaan monta mukavaa hetkeä kauden aikana.

Siinä muutama hajanainen kommentti, jotka tarttuivat pelistä. Perjantaina taas uusi matsi, tällä kertaa Prudential Centerissä.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ensi yönä pelattavasta ottelusta on tihkunut sen verran tietoa, että Brodeur aloittaa maalilla ja Salvador on myös mukana. Muuten kokoonpano taitaa olla pelaajistoltaan köykäisempi kuin viime matsissa.

Rangersillä on mukana isot nimet Gaborik ja Richards.

La-yönä pelataan seuraava peli joka on Islesiä vastaan. Hedberg aloittanee tuolloin. DeBoer sanoi veteraanipelaajien pelaavan koko 60-minuuttisen, junnuille sitten nämä 50-50 peluutukset.

Mielenkiinnolla seuraan Salvadorin otteita. Onko liike hidastunut? Miten onnistuu ominainen fyysinen peli?

Edit. Gulitti julkaisi tämänpäiväisen rosterin:

Forwards: Ilya Kovalchuk-Jacob Josefson-Nick Palmieri, Mattias Tedenby-Adam Henrique-Petr Sykora; Rod Pelley-David Steckel-Vladimir Zharkov; Eric Boulton-Tim Sestito-Brad Mills.

Defensemen: Andy Greene, Anton Volchenkov, Matt Taormina, Bryce Salvador, Adam Larsson, Mark Fayne.

Goaltenders: Martin Brodeur, Keith Kinkaid.

Uusina pelaajina siis mukaan tulevat Brodeur, Greene, Taormina, Salvador, Fayne, Tedenby, Henrique, Pelley, Steckel, Zharkov ja Sestito.

Kovaltshuk-Josefson tutkaparille on hyvä päästä pelaamaan mahdollisimman paljon yhdessä, koska mitä ilmeisimman aloittavat kaudenkin yhdessä. Kakkosketju on myös todella mielenkiintoinen. Henriquelta odotetaan näyttöjä, jotta hänelle voidaan NHL-paikka myöntää. Saman ketjun Sykoralla tietysti sama tilanne, maaleja pitää tulla vielä lisää vaikka on hyvin aloittanutkin.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Lauantain tärkein uutinen on, että ilmeisesti Brick City on myynyt osuutensa Devilsistä Jeff Vabderbeekille. Newark Star-Ledgerin uutinen

Star-Ledger viittaa NY Postin artikkeliin, joten suhtaudutaan tähän nyt vielä pienellä varauksella. Uutisen mukaan kauppahinta on 25 miljoonaa dollaria (!) eli Chambers ja Gilfillan luopuvat 47 prosentin osuudestaan joukkueessa maksamalla Vanderbeekille, että tämä ottaa kontolleen joukkueen velat.

Toteutuessaan tämä kauppa tuo viimein selvyyttä Devilsin tilanteeseen, sillä 94 prosenttia joukkueesta olisi jatkossa Vanderbeekin omistuksessa. Vaikkakin taloudellinen tilanne on areenan rakentamisvelan vuoksi sinänsä vaikea, ainakaan joukkueen tilaa ei heikennä eripurainen omistajaporras. Nyt mitataan Vanderbeekin pinnaa ja kukkaron kestävyyttä, sillä ymmärtääkseni tähän saakka ne todelliset rahamiehet Devilsin takana ovat olleet Chambers ja Gilfillan.

Laitetaanpa myös muutama hajanainen ajatus viime yön matsista Rangersia vastaan.

Toinen harkkapeli Rangersia vastaan päättyi nihkeään 3-4-tappioon. Hyvää ottelussa oli ylivoimapeli, joka tuotti osumia ja vaarallisia paikkoja sekä Kovaltshuk-Larsson-akselin toiminta. Huonoa oli sitten muutamien pelaajien (Brodeur, Salvador, Palmieri) alisuorittaminen ja sinänsä ymmärrettävät, mutta silti liian suuret tasonheilahtelut erien ja jopa yksittäisten vaihtojen välillä.

Sääli, että ottelun hienoin maali hylättiin. Adam Larsson löysi b-pisteiden väliin ajaneen Kovaltshukin lämärisyötöllään, jonka Kovy ohjasi taidokkaasti Chad Johnsonin ohi. Tilanteessa Nick Palmieri osui Chad Johnsoniin ja maalin hylkääminen oli ihan ok, mutta jäähy oli tuosta hipaisusta jo liioittelua. Mutta, mitäpä näistä harjoituspeleistä suotta murehtimaan liikoja.

Adam Larsson on tuonut lyhyessä ajassa todella paljon uusia ulottuvuuksia Devilsin peliin. Hän pystyy avaamaan peliä ja erityinen ilonaihe on hänen kylmäpäinen pelaamisensa viivassa Kovaltshukin kanssa. Larsson huokuu peli-iloa, halua näyttää kaikille ja ainoastaan ajoittain esiin pulpahteleva rutiinin puute paljastaa hänen olevan vasta 18-vuotias peluri. Muutoin Larsson pelaa maltilla ja pystyy avaamaan peliä paremmin kuin kukaan sitten Niedermayerin ja Rafalskin päivien.

Bryce Salvadorin paluu saattaa jäädä harjoitusleirin mittaiseksi. Sal oli viime yönä aivan kassalla, ja toheloi kiekon kanssa erityisen pahasti Rangersin voittomaalissa. Tietty Henriquen syöttö maalin takana jäi hiljaiseksi, mutta se sokkosuupaisu, jonka Sal lähetti viivaan, oli aivan kamala munaus, jota alleviivaa surkein mahdollinen ajoitus: peli tasan ja ottelua jäljellä kolme minuuttia. Martyn olisi toki pitänyt ottaa tuo Bellin veto, johon Richards saattoi myös hieman osua.

Brodeur oli muutenkin vielä kesäterässä ja pari maalia meni turhan helposti. Huolestumiseen ei ole liiemmälti syytä, sillä Marty on niin monena vuonna ollut harjoituspeleissä ja alkukaudesta hapuileva, poissaoleva ja ailahteleva ennen kuin saa juonen päästä kiinni.

Parin tunnin päästä Islesiä vastaan torjuntavuorossa on Johan Hedberg. Kokoonpano Tom Gulittin mukaan on tällainen:

Hyökkääjät: Zach Parise, Patrik Elias, David Clarkson, Mattias Tedenby, Adam Henrique, Nick Palmieri, Stephane Veilleux, David Steckel, Vladimir Zharkov, Steve Bernier, Rod Pelley ja Cam Janssen

Puolustajat: Matt Corrente, Mark Fayne, Mark Fraser, Anton Strålman, Henrik Tallinder ja Matt Taormina

Maalivahdit: Johan Hedberg ja Jeff Frazee

Puolustuksessa esiintyy tänään koko joukko pelaajia, joille tämä peli on elintärkeä näytönpaikka. Ainoastaan Henrik Tallinder on vakiokokoonpanon miehiä, mutta esimerkiksi Corrente, Taormina ja Strålman ovat kovassa paikassa. Vastustaja on ainakin haastava, sillä Isles on lähdössä hyvin veteraanipainotteisella joukkueella illan matsiin. Hyökkääjistä Steve Bernier, Rod Pelley ja Vladimir Zharkov ovat myös vastaavassa tilanteessa, jossa onnistumisia pitää tulla, jos aikoo pysyä mukana kisassa jaossa olevista pelipaikoista. Myös Nick Palmierin on herättävä horroksestaan, tai muuten Bernier, Sykora ja Henrique syrjäyttävät hänet.

Yön ottelussa on myös aimo annos nostalgiaa, sillä monivuotinen luottopelaaja Jay Panfolfo kantaa tänään Isles-paitaa. Pandon tunnelmia

Devils on myös lähettänyt ensimmäiset pelaajat AHL:ään ja juniorijoukkueisiinsa. Nimilista ei sisällä mitään suuria yllätyksiä:

Albanyn vahvuuteen lähetettiin J.S. Berube, Mike Hoeffel, Kory Nagy, Nathan Perkovich, Mike Sislo, Myles Stoesz, Joseph Whitney, Darcy Zajac. Brandon Burlon, Eric Gelinas, Dan Kelly, Joe Sova, Harry Young ja Maxime Clermont.

Juniorijoukkueisiinsa lähetettiin Scott Wedgewood (Plymouth, OHL), Reece Scarlett (Swift Current, WHL), J.T. Barnett (Kamloops, WHL), Reid Boucher (Sarnia, OHL) ja Thomas Nesbitt (Ottawa, OHL).
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Että sellainen peli. Ottelussa miehet vastaan pojat tuloksena oli 6-2 ja lukemat kertovat kaiken oleellisen Islesin ja Devilsin tasoerosta viime yönä. Nuorille ja tryout-pelureille oli runsaasti näytönpaikkoja, mutta mielestäni ainoastaan Adam Henrique vastasi kirkkaasti tähän huutoon pelaamalla taas fiksusti molemmissa päissä kenttää.

Islanders oli toki liikkeellä huomattavasti "NHL-pitoisemmalla" joukkueella kuin Devils ja siksi selkäsaunasta ei kannata liikaa murehtia. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiseikkaa, että Devils pelasi kurittomasti ja typerästi luovuttaen Islandersille ottelun voiton avaimet käteen. Valmentaja Peter DeBoer kuvaili ottelua näin:

"Disappointed in the game and how we played, DeBoer said. The good news is it’s exhibition and we’ve got a lot of time to fix what’s wrong, but obviously you never like to stand behind the bench and watch that."

DeBoer said he thought the numerous odd-man rushes against tonight were the result of, “Some guys trying to do too much in order to make an impression. We’ve stressed from Day 1 here that it’s not going to be individual plays that are going to get you on the team. It’s going to be your ability to fit in and team play. Some guys get that message and some guys don’t.

On night’s like this, nothing look good tonight, so I’m not sure it’s a fair barometer. We’ve done some good things over the first three games. It’s been an evaluation/getting the guys’ legs back. Now, we can start I think working more with the group you’re going to see opening night. That’s going to be the plan this week.

DeBoerin mietteet ottelun jälkeen

Rupuisen streamin kätköissä oli jääkiekko-ottelu ja tässä muutamia pikselimössön seasta tehtyjä havaintoja:

Konkareista sen verran, että Zach Parise näyttää vielä hieman keskenkuntoiselta. Parise liikkuu kyllä sähäkästi ja pörrää, mutta totuttu kliininen tehokkuus puuttuu vielä. Tosin itse kullakin on tekemistä ajoituksen ja terävyyden kanssa tässä vaiheessa syksyä.

Adam Henrique on pelaamassa itsensä NHL-miehistöön. Adam Larsson vie päähuomion leirillä, mutta Henrique on kaikessa hiljaisuudessa tekemässä läpimurtoaan NHL-miehistöön. Henrique on ollut selvästi edellä esimerkiksi David Steckeliä, Vladimir Zharkovia, Steve Bernieriä ja pienin varauksin jopa David Clarksonia ja Mattias Tedenbyä. Täydellisen arvioinnin tekeminen on toki mahdotonta, koska kokoonpanot ja roolitukset ovat vaihdelleet niin paljon ja takana on vasta kolme harkkapeliä. Yhtä kaikki Henrique on tunkenut jalkansa reittä myöten oven väliin.

Henrique on Jacob Josefsonin tavoin hoksottimineen nanosekunnin verran edellä tavallisia kuolevaisia. Heissä kahdessa Devilsillä on käsissään kaksi pelaajaa, joilla on edessään menestyksekäs ura, ja jotka ovat erittäin monipuolisia pelaajia käytettäväksi kaikissa tilanteissa.

Nick Palmieri teki Devilsin avausmaalin ja hän osoitti myös muutenkin hieman elonmerkkejä. Palmieri on vahva jässikkä ja tehokas jässikkä silloin, kun hän käyttää ulottuvuuttaan ja kokoaan hyväkseen. Hänen pitää vain vielä systemaattisemmin ajaa maalille hämmentämään, koska kolmen metrin säteellä maalista hän on elementissään ja tuolta alueelta hän tekee kaksi kolmasosaa maaleistaan, jos on tehdäkseen.

Viime syksyn sensaatio Matt Taormina on tiukan paikan edessä. Hänelläkin olisi ollut viime yönä paikka näyttää, miten valmis hän on ottamaan roolia puolustuksessa. Sen sijaan Taormina näytti eksyneeltä ja hän höntyili miten sattuu. Islesin avausmaali syntyi Taorminan ryntäilyn seurauksena. Grabner ja Okposo pääsivät karkaamaan ylivoimahyökkäykseen, jonka Okposo päätti maaliin.

Matt Corrente pelasi viime yönä ensimmäisen harjoituspelinsä ja hänen esityksensä näytti - valitettavasti taas kerran - siltä, että "ei aivan vielä vakiomieheksi NHL:ään". Tietysti kauden ensimmäinen peli on aina hakemista, mutta Correnten kohdalla tilaisuudet tehdä vaikutus ovat vähissä, sillä hän ei ole enää lähelläkään pakkilupausten kärkeä. Eikä ikänsä puolesta pian tälle listalle kuulukaan. Edellytykset 3-4 pakin rooliin ovat olemassa, mutta Corrente ei ole saanut palasia loksahtamaan paikalleen kuin yksittäisissä peleissä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Devilsin puolustuksen rungon muodostavat Tallinder, Voltshenkov, Greene, Larsson ja Fayne. Kahdesta muusta paikasta käydään vielä tiukka taistelu.

Muuta pientä:

- Toivottavasti Dainius Zubrusin "alavartalovamma" ei ole mitään vakavampaa. Jos sekä Zajac että Zubrus ovat sivussa, Devils kärsii erityisesti puolustuspelaamisessa. Zajac, Zubrus ja Elias etunenässä ovat niitä pelaajia, jotka jeesaavat puolustajia ja joille ensimmäinen syöttö annetaan.

- On erikoista, että Alexander Urbomia ei ole peluutettu vielä yhdessäkään harjoituspelissä, eikä hänellä pitäisi olla mitään murheita terveytensä kanssa. Huhut huhuina, mutta ilkeiden puheiden mukaan Urbom olisi rillannut huolella läpi kesän. Jos puheissa on perää, ei tietty olisi ihme, että Urbom saisi palkinnokseen vuoden lisää AHL:ssä.

- Cam Janssen ja Trevor Gillies hakivat asetelmia jo kauden kuutta kohtaamista silmällä pitäen. Gillies haki taas kavereita iskemällä Janssenia vielä siinä vaiheessa, kun tuomarit olivat tulleet kaksikon väliin. Janssenin mietteet kahdesta väännöstä Gilliesin kanssa

Islesin joukkue vaikutti viime yönä iskuvalmiilta ottaen huomioon senkin, miten huonosti organisoitu Devils sillä oli vastassa. Viime yönä kävi selväksi, ettei Islesiä vastaan ole varaa tunaroida kiekon kanssa, sillä se lähtee hyökkäyksiin todella vahvasti. Yksilöistä varsinkin Michael Grabner on todellisen läpilyönnin partaalla. Viime yönä päässä pyöri taas kerran kysymys: Mitä helvettiä Panthersin organisaatiossa oikein ajateltiin, kun Grabner ulostettiin sieltä ilman kunnollista mahdollisuutta antaa näyttöjä?

Mark Streit teki ylivoimalla ottelun komeimman osuman Matt Moulsonin raipemaisesta passista: Streit hiipi viivasta takatolpalle, jonne Moulson lähetti maalin takaa millintarkan syötön sveitsiläisen nepattavaksi verkkoon. Tuota Streitin pelaamista hyökkäyssuuntaan on suoranainen ilo katsella. Streit voi hyvin olla se puuttuva palanen, jonka paluun myötä palaset Islesin pelaamisessa loksahtelevat kohdalleen.
 
Viimeksi muokattu:

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Devils päätti kunnioittaa Scott Niedermayerin huikeaa uraa nostamalla hänen paitansa Prudiental Centerin kattoon. Hieno ja aika odotettukin kunnianosoitus tälle yhdelle kaikkien aikojen parhaista puolustajista. Juhlallisuudet järjestetään ottelussa Dallasia vastaan perjantaina, joulukuun kuudentena.

“Scott Niedermayer’s talent and leadership played significant roles in each of our three Stanley Cup Championships,” sanoi Lamoriello. “We look forward to welcoming the Niedermayer family back to New Jersey as we retire Scott’s no. 27.”
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Harjoituspelit jatkuvat kotvan kuluttua vieraspelillä Flyersia vastaan. Ottelu aloittaa putken, jossa Devils pelaa kolme ottelua kolmena perättäisenä iltana. Vieraspelit Flyersia vastaan ovat aina vaikeita. Tällä kertaa joukkueen bussi hajosi juuri ennen saapumista areenalle. Joukkue päätti kävellä viimeiset pari korttelia areenalle.

On selvää, että pelaava kokoonpano elää näiden otteluiden välillä, mutta harjoituskauden päättävässä ottelussa Flyersia vastaan nähdään varmasti jo 95-prosenttisesti alkavan kauden joukkue.

Peter DeBoerin mukaan ensikatselmus on ohi ja jäljellä oleviin kolmeen otteluun pukevat ensisijaisesti ne pelaajat, joiden kesken paikat NHL-miehistössä jaetaan. Erityisen suurennuslasin alla ovat tietty Sykora ja Bernier sekä Salvador ja Strålman, joille on taas tarjolla hyvä paikka antaa näyttöjä.

Tom Gulittin mukaan Flyersia vastaan lähtee tällainen poppoo:

Zach Parise, Patrik Elias, Petr Sykora; Ilya Kovalchuk,Jacob Josefson, Nick Palmieri; David Steckel, Rod Pelley, Brad Mills, Cam Janssen, Stephane Veilleux, Steve Bernier..

Bryce Salvador, Andy Greene, Adam Larsson, Henrik Tallinder, Mark Fayne, Anton Strålman.

Martin Brodeur, Keith Kinkaid.

Muuta pientä:

- Alexander Urbom ei ole DeBoerin suunnitelmissa mukana ainakaan harjoitusleirillä. DeBoer muotoili asian niin, että Urbom on lupaava kaveri, mutta hän halusi rajata pelipaikoista kilpailevien pelaajien määrää.

- Dainius Zubrus on käynyt jäällä, mutta hän ei ole vielä pelikunnossa. Myös Matt Taormina on sivussa "ylävartalovamman" takia ja Anton Voltshenkov parantelee kipeää jalkaansa.

- Adam Larsson on kerännyt kehuja joukkuetovereiltaan pitkin harjoitusleiriä. Nyt vuoron saa Larssonin maanmies Henrik Tallinder.

- Devils mainostaa, että sen nettisivujen kautta voi seurata loput kolme harjoituspeliä. En tiedä, näkyvätkö lähetykset vanhalla mantereella, mutta pianhan tuo selviää. edit. eivät näy.
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Sellainen matsi. Harjoitusotteluita on nyt takana 4 ja saldona yksi jatkoaikavoitto. Ei näistä tietenkään kannata suuria johtopäätöksiä vetää, sen verran kokoonpanot elävät. Ja Rangers + Philly -tappiot ovat olleet niukkoja yhden maalin häviöitä, joissa ratkaisu on tullut vikalla kympillä. Islandersiä vastaan mukana oli suht kevyt kokoonpano.

Viimeöinen peli siis päättyi 2-1. Devilsin maalin iski Veilleux, joka oli Devilsin näkyvimpiä hahmoja. Maalin lisäksi hankki 3.erässä ylivoiman, jota ei kuitenkaan hyödynnetty.

Peli ratkesi kolmannen erän loppupuolella kun Parise sai jäähyn, joka omasta mielestäni ei ollut jäähyn paikka. Jäähyn syy oli maalivahdin estäminen, mutta omaan silmään Bobrovsky oli alueen ulkopuolella, kun osuma Pariseen sattui. Tuosta ylivoimasta Jagr naputti Girouxin syötön sisään.

Flyersin ensimmäinen maali tuli myös ylivoimalla, kun Mills sai ylimääräisen kakkosen tapeltuaan Rinaldon kanssa. Flyers oli omilla ylivoimillaan paljon vaarallisempi kuin Devils. Devilsillä oli vaikeuksia rauhoittaa peliä, vaikka ajoittain siinä onnistuikin. Devilsin alivoima oli liian passiivista tai Flyersin ylivoima liian hyvää, mutta alivoimalla oli joka tapauksessa suuria vaikeuksia.

Larsson pelasi heikoimman preseason-matsinsa. Hyökkäyspäässä (pääosin yv:llä) liike oli tutun rauhallista ja hyvää, mutta puolustuspäässä oli tällä kertaa pahoja ongelmia. Ongelmat alkoivat, kun Larsson seikkaili useasti jossain päin kenttää Flyersin lähtiessä vastaiskuihin. Huomasin kolme tällaista tilannetta, jossa Larsson ei ole omalla tontillaan ja toinen pakki joutuu pelaamaan kahta hyökkääjää vastaan. Pelisilmässä on siis parantamisen varaa. Tuollaisiin hyökkäyksiin ei ole varaa, mikäli mies meinaa paikkansa kokoonpanossa pitää.

Mutta kun verrataan Larssonin otteita muihin paikasta taisteleviin, niin kyllä Larsson vielä NHL-paikassa kiinni on. Ja varmasti paikan lunastaakin ainakin alkukaudesta.

Strålmanin ensimmäinen preseason-peli oli hyvä, mutta sen jälkeen juuri mitään ei ole nähty. Näillä esityksillä, ei jatkoon. Hänellä on vielä todennäköisesti yksi mahdollisuus jäljellä.

Brodeur oli Devilsin paras pelaaja. Varmaa työskentelyä konkarilta ja mukaan mahtui preseasonin top3-torjunta. Tilanteen näkee tästä: http://www.youtube.com/watch?v=X5VorjVxzXE

Edellisyön kaltaisilla otteilla Devilsillä ei ole maalivahtiongelmaa.

Kovaltshukilla oli kaksi kertaa loistava tilaisuus iskeä maali, kun hän pääsi nokikkain niin Bryzgalovia kuin Bobrovskyäkin vastaan, mutta molemmilla kerroilla yritys oli sama, hanskakäden puolelle, jotka Flyers-veskarit nappasivat vaivattomasti.

Bernier ei ole esittänyt missään vaiheessa sellaisia otteita, jotta häntä kannattaisi palkata. Saattaa saada vielä yhden näytönpaikan, mutta en usko hänen selvittävän tietään varsinaiseen kokoonpanoon.

Sykora oli hieman vaisu myöskin, mutta hänellä on sen verran vahvat näytöt alla, että sopimusta paukkuu. Jos ja kun hänellä sopimusta tarjotaan, toivon sen olevan korkeintaan n.miljoonan luokkaa. Toivottavasti Lou ei palkitse vanhaa soturiaan ylihintaisella sopimuksella.

Ensi yönä jatkuu Islesiä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Sykora oli hieman vaisu myöskin, mutta hänellä on sen verran vahvat näytöt alla, että sopimusta paukkuu. Jos ja kun hänellä sopimusta tarjotaan, toivon sen olevan korkeintaan n.miljoonan luokkaa. Toivottavasti Lou ei palkitse vanhaa soturiaan ylihintaisella sopimuksella.
Juu, näyttää siltä että Sykoralla on vahvasti jalka rosterin välissä. Maalin napsautti vielä Flyersia vastaan 2-1-voitossa. Ai perkele, kun se Arnotti lähti...

No, niillä mennään ketä on. Vaikuttaa siltä että Sykora on paljon paremmassa tikissä kuin uskoinkaan, ja saattaa olla että jätkä on jopa tietynlainen valttikortti ainakin alkukaudesta.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
No, niillä mennään ketä on. Vaikuttaa siltä että Sykora on paljon paremmassa tikissä kuin uskoinkaan, ja saattaa olla että jätkä on jopa tietynlainen valttikortti ainakin alkukaudesta.

Pitää toivoa, että Sykora pystyy pelaamaan runkosarjan samalla asenteella kuin nämä preseason-höntsät. On "hieman" eri asia olla tikissä 80 matsia kaudessa kuin antaa parastaan viidessä pelissä, jossa taistelet työpaikasta.

Pahin pelko liittyy juuri siihen, että sopimuksen saatuaan alkaisi löysäily ja omaan pussiin pelaaminen. Uskon kyllä, että nuo huolet ovat aiheettomia, koska Sykora on haastatteluissa kertonut, miten onnellinen on tästä mahdollisuudesta ja haluaa näyttää, ettei aika ole vielä ajanut miehen ohitse.

Kun Sykora sopimuksen saa, hän on eräänlaisessa "kiitollisuudenvelassa" Lamoriellolle, joka hänet tryoutille kutsui. En jaksa uskoa, että Sykora pettäisi tämän luottamuksen, ainakaan tahallisesti.

Sykoralle on viime peleissä istutettu paikkaa ykkösestä Eliasin ja Parisen vierestä. Tuo paikka kuulostaa hänelle sopivalta, onhan hänellä aiempaa kokemusta Eliasin kanssa eikä se yhteispeli Parisenkaan kanssa huonolta näyttänyt edellisessä pelissä kun Parise syötti Sykoran komeasti läpiajoon.

Devilsin huono RW-tilanne puhuu myöskin sen puolesta, että Sykoralle tullaan tarjoamaan sopimusta. Sentterinäkin mies osan matseista preseasonilla pelasi, mutta aloituksissa oli sen verran parannettavaa, ettei häntä kannata keskellä väkisin pitää. Senttereinä voi kuitenkin huoletta peluuttaa Eliasta, Josefsonia, Henriqueta ja Steckeliä.

DeBoer jutteli eilen, että maanantain aikana tehdään muutoksia joukkueeseen, joten sitä odotellessa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Gulittin mukaan Devils ei vielä ole tehnyt päätöksiä tryoutilla olleiden Sykoran, Bernierin ja Strålmanin suhteen. Sen sijaan joukkue on ilmeisesti pistänyt waivers-listalle Vladimir Zharkovin, Tim Sestiton, Stephane Veilleux'n, Jay Leachin, Alexander Urbomin, Peter Harroldin, Mark Fraserin ja Matt Correnten. Devils ei kuitenkaan ole vahvistanut tätä tietoa.

Harkkapelit on nyt tahkottu. Ohessa on näkemieni neljän pelin ja nettiskouttauksen perusteella tehty lyhyt yhteenveto harjoitusleirin onnistujista ja pettymyksistä.

Onnistujat


Adam Larsson

Peter DeBoer on kuormittanut Larssonia ottelusta toiseen ja mielestäni nuorukainen on vastannut huutoon hyvin.

Larsson on tehnyt ottelusta toiseen virheitä, mutta jokaisen lapsuksen vastapainoksi hän tekee kolme neljä onnistunutta suoritusta. Hän pelaa ikäisekseen todella kypsästi ja erityisesti hänen malttinsa hyökkäysalueella on ihailtavaa.

On ihme, jollei Larsson pelaa lauantaina avausottelussa Flyersia vastaan.

Adam Henrique

Henrique on tehnyt vaikutuksen yllättävän kypsällä kahdensuunnan pelaamisellaan. hänestäkään ei uskoisi, että kyseessä on vasta parikymppinen koltiainen. Hänen kohdallaan pätee samat puheet, mitä Lauri mainitsi Sykorasta: On eri asia näyttää hyvältä harjoitusleirillä ja treenipeleissä, mutta miten suu pannaan siinä vaiheessa, kun pitkä kausi alkaa vaatia veroaan.

Kauden aloittaminen AHL:ssä ei olisi maailmanloppu, sillä Albanyssa on tarjolla kosolti vastuuta ja peliaikaa kaikissa tilanteissa.

Jacob Josefson

Josefsonia on tullut hehkutettua kaikissa käänteissä, mutta sanotaan nyt vielä pari sanaa hänestä. Kesän aikana Josefson on hankkinut lisää voimaa ja tämä näkyy entistä vahvempana kiekonhallintana, sillä vahvistuneelta ruotsalaiselta on erittäin vaikeaa ottaa kiekkoa pois.

Yksilönä Josefson on valmis ottamaan ison roolin, mutta yhteispeli Kovaltshukin kanssa vaatii vielä hiomista. En tiedä sitten, sopisiko pelityylinsä puolesta Parise jopa paremmin Josefsonin rinnalle ja Elias puolestaan ruokkimaan Kovaltshukia.

Mark Fayne

Mark Fayne on jatkanut siitä, mihin jäi viime kaudella: vaihdosta toiseen Fayne pelaa maltilla ja tekee kaikessa hiljaisuudessa paljon peliä edistäviä asioita. Fayne on myös käyttökelpoinen viivamies. Hän on ilman muuta ansainnut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

Fayne vaikuttaa myös vahvemmalta kuin viime kaudella. Ei hän nyt mikään luunmurskaaja ole, mutta hänen olemuksensa on myös väkevämpi kuin vuosi sitten, jolloin hän nousi yliopistosarjoista kuin varkain NHL-miehistöön.

Jos Faynesta pitäisi nostaa yksi ominaisuus ylitse muiden, se olisi hänen uskomaton kykynsä sopeutua erilaisiin rooleihin. Yksilönä hän ei ole mitenkään räiskyvä, mutta hän pystyy tasapainottamaan pakkiparin toimivaksi duoksi.

Petr Sykora

Petr Sykoran kutsu harjoitusleirille tuli melko lailla puskista. Olin hyvin epäileväinen hänen suhteensa, mutta Sykie on osoittanut, että hänen maalivainunsa on yhä tallella. Konkari on osoittanut juuri sellaisia otteita, jonka vuoksi hänet kannattaa palkata. Sykoran maalintekopotentiaalista voi perustellusti maksaa noin miljoonan.

edit. Sykora ei ole vielä yli 35-vuotias, jonka vuoksi hänelle ei voida maksaa bonuksia.

Sykoran kohdalla arveluttaa edelleen, miten hän jaksaa pelata kauden loppuun. Hyytymisriskistä huolimatta hän on sopimuksensa ansainnut, kun ja jos hänelle sellainen tarjotaan. Jos hän pystyy nakuttelemaan sen 15-20 maalia, niin hankinta on onnistunut. Tärkeintä on, että Sykora ottaisi Zajacin poissaollessa yhden paikan kahdesta ylimmästä ketjusta, jolloin Zubrus voisi täydentää sentteriosastoa.

Brad Mills

Energinen ja kaikkea liikkuvaa taklaava Mills esiintyi hyvin myös vuosi sitten, jolloin hän ei kuitenkaan saanut paikkaa joukkueessa suoraan harjoitusleirillä, vaan hänet kutsuttiin ylös paikkaamaan surkeaa loukkaantumissumaa. Nyt, kun Zharkov lähetettiin farmiin, näkisin mielelläni Millsin nelosketjussa, vaikka totuuden nimissä olisin mieluummin nähnyt Zharkovin tässä roolissa.


Pettymykset

Ohessa listattuna muutamia pelaajia, joilta odotin parempia esityksiä harjoitusleirillä. Lista koskee ensisijaisesti pelaajia, jotka taistelevat jäljellä olevista pelipaikoista.

Steve Bernier

Bernierin piti haastaa Palmieri, Zharkov, Mills ja kumppanit kamppailussa jäljellä olevista laitahyökkääjien paikoista. Toisin on käynyt. Bernier on ollut hyvin näkymätön varsinkin pelaajaksi, joka hakee tryoutin kautta sopimusta. En näe hänelle käyttöä joukkueessa.

Anton Strålman

Olin suorastaan ilahtunut, kun kuulin ruotsalaisen saaneen kutsun harjoitusleirille. Toivon edelleen, että Strålman ottaisi joukkueesta konkaripakin roolin, mutta Bernierin tavoin Strålman on esittänyt melko mitäänsanomatonta peliä. Hänen suhteensa tuntemukseni ovat erittäin kaksijakoiset - Toisaalta Strålman olisi kokenut vaihtoehto kolmospariin, mutta eipä hän ole erottunut edukseen verrattuna Correnteen, Fraseriin tai Fayneen, joiden kanssa kisaa pelipaikoista hän on käynyt.

Tänään moni Strålmanin kilpakumppaneista pistettiin waiversiin, joten kenties ruotsalainen on vakuuttanut Devilsin valmennuksen ja Lou Lamoriellon saadakseen sopimuksen ensi kaudeksi.

Matt Taormina

Odotin myös Taorminalta nähtyä enemmän - Ehkä odotukseni olivat suhteettoman korkealla erinomaiseen viime syksyyn nähden, mutta Taorminan pelaaminen hyökkäyspäässä on jäänyt yksittäisiin välähdyksiin.

Viime syksynä kilpailutilanne pelipaikoista oli toisenlainen, sillä veteraanien takana viimeisistä paikoista kilpaili noin puolet verrattuna tämän syksyn leiriin. Näyttöpaikkoja on luonnollisesti vähemmän, joten tilaisuuksia esiintyä edukseen on ollut vähemmän ja nähdäkseni tämä on vaikuttanut monen pelaajan otteisiin.

edit 2. Toki Taorminan peliesityksiin on vaikuttanut myös hänen kärsimänsä "keskivartalovamma", joka tuli näyttöjen antamiseen mahdollisimman huonoon aikaan ennen kolmea viimeistä harjoituspeliä.

David Steckel

David Steckel pelasi viime keväänä varvas murtuneena ja se osittain selitti vaisuuden otteissa. Mielestäni Steckelin paikka on pelaavassa kokoonpanossa, mutta silti hänellä on rutkasti petrattavaa ennen kuin hänen peliesityksiin voi olla tyytyväinen. Stecks on ollut valitettavan usein potkun verran jäljessä vastustajaa.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Päivitetäänpä Devils-leirin tilannetta. Lou Lamoriellon mukaan Adam Larsson on mukana kauden aloittavassa ryhmässä, joten odotettu päätös sai nyt vahvistuksen. Lamoriello kehui myös Petr Sykoran ja Anton Strålmanin otteita, mutta heidän kanssaan ei vielä ole tehty sopimusta. Lamoriellon mukaan viimeisten pelaajavalintojen kanssa ei hätiköidä, vaan liikkeet tehdään lähellä huomisen takarajaa.

Devils tarjosi Steve Bernierille yksivuotista, kahden suunnan sopimusta minimipalkalla. Bernier hylkäsi tarjouksen, koska hänet olisi todennäköisesti lähetetty Albanyyn.

Edellisessä viestissä mainittujen pelaajien lisäksi myös Rod Pelley laitettiin waivers-listalle. Lamoriellon uumoili, että jokin joukkue poimii Pelleyn listalta. Lamoriellon mukaan on hyvä asia, jos Pelley saa tilaisuuden toisaalla. Tietysti hänen houkuttelevuuttaan vähentää yksisuuntainen sopimus.

edit. Newark Star-Ledgerin mukaan kaikki kahdeksan pelaajaa läpäisivät waiversit. Rod Pelley ja Mark Fraser jatkavat Devilsin mukana treenaamista ja kuusi muuta pelaajaa liittyvät Albanyn vahvuuteen.

Vladimir Zharkovista ja Matt Correntesta Lamoriello totesi, että heidän on ansaittava esityksillään tilaisuus pelata NHL:ssä. Molemmat nähdään varmasti kauden mittaan ylhäällä paikkaamassa loukkaantumisia, mutta vakiopaikkaan on vielä matkaa. Lamoriello totesi, että Zharkov ei esiintynyt hyvin ja toisaalta Corrente jäi nuorempiensa ja veteraanien taakse. Correnten kannalta tämä ei ollut todellakaan hyvä asia, koska hänen kohdallaan aika nousta Devilsissä pelaavaan kokoonpanoon alkaa umpeutua. Vuoden kuluttua hänen on entistä vaikeampaa saada pelipaikkaa, kun Merrill, Urbom, Gelinas ja Burlon tekevät tuloaan.

Lamoriellon tunnelmia

Koodi:
Tällä hetkellä Devilsin miehistö näyttää tältä: 

[B]Hyökkääjät[/B]
Parise
Elias
Kovaltshuk
Josefson
Tedenby
Zubrus
Palmieri
Clarkson
Steckel
Boulton
Mills
Janssen
Henrique
Sykora*

[B]Puolustajat[/B]
Tallinder
Voltshenkov
Greene
Larsson
Fayne
Salvador
Strålman*

[B]Maalivahdit[/B]
Brodeur
Hedberg

*Sykora ja Strålman ilman sopimusta

Muuta pientä:

- Michiganin Jon Merrill on hyllytetty 12 ottelun ajaksi, koska hän oli rikkonut joukkueen sääntöjä. Sen kummemmin tapausta ei eritelty, mutta kaukalon ulkopuolisista sekoiluista on jälleen kyse. Ei mitenkään hyviä uutisia eikä valitettavasti toisaalta yllättäviäkään.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Muutama uutinen tälle päivää:

- Steckel treidattu Leafsiin, vaihdossa 4th pick. Tämä tarkoittanee Millsin paikkaa nelosessa, ja kenties Pelleyn, vaikka waiveriin laitettiinkin aiemmin. Steckelistä jäi aika vaisu kuva kaiken kaikkiaan. Hyvä aloittaja, mutta mitään muuta ei tarjonnut. Ei paha menetys, muuten kuin juuri aloitustaitonsa takia.

- Sykora signattu, sopparin arvo 650k. Hyvä sopimus ja hinta on todella alhainen. Lamoriellolta hyvää työtä.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
- Sykora signattu, sopparin arvo 650k. Hyvä sopimus ja hinta on todella alhainen. Lamoriellolta hyvää työtä.

Onkos kyseessa yksi- vai kaksisuuntainen sopimus?

A-line olisi ihan mukava ollut saada takaisin. Arnottista Devils sai tavallaan nyt kaksi ensi varaustilaisuuden varausta (Washingtonin 2.kierros ja Toronton 4.kierros) kun Steckel vaihdettiin Leafsiin. Toivottavasti nama varausvuorot kaytetaan hyvaksi ja Devils saa hyvia pelimiehia itselleen.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Onkos kyseessa yksi- vai kaksisuuntainen sopimus?

1-suuntainen.

Muita pikku-uutisia:

Adam Larsson "ylennettiin", kun preseasonilla hän käytti pelinumeroa 42 ja nyt se on vaihdettu vitoseen. Sykoralle numeroksi 15.

Parise valittiin Lamoriellon ja valmentajien palaverien jälkeen joukkueen kapteeniksi. Ainoa oikea valinta! Elias ja Kovaltshuk varakapteeneita.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Iloisten uutisten päivä!

Zach Parise on todellakin nappivalinta joukkueen kapteeniksi. Parisen johtajuutta ei varmaankaan kukaan kyseenalaista, mutta on hienoa, että hänen asemansa virallistetaan myös muodollisesti. Eliaksen ja Kovaltshukin valinnoissa varakapteeneiksi ei myöskään ole nokan koputtamista.

Tämä nimitys toivottavasti hillitsee vähäksi aikaa spekulointia Parisen jatkosta punamustissa.

Parise kertoo Newark Star-Ledgerissä, että valinta tuli hänelle yllätyksenä aamun harjoituksissa, jossa DeBoer ilmoitti asiasta joukkueelle.

Probably the only difference is they're going to sew that 'C' on the jersey," said Parise, who had been an alternate captain. "With Kovy and Patty, who have experience and have been captains in this league before, I'll rely on them for a lot of things and get a lot of help from them.But I'm for it. It's a big honor.

"Everything will be the same. My goals personally are to keep on doing the same thing. Lead by example and help get this team in the right direction, which I think we are.

DeBoerin mukaan valinta tehtiin hänen, Lou Lamoriellon ja muun valmennusryhmän kesken. DeBoer huomauttaa, että joukkuetta ei johda vain sen kapteenisto, vaan johtajia on paljon enemmän. Yhtä kaikki Parise erottuu edukseen esimerkillisyytensä ansiosta.

When you look at Zach, this guy plays the right way. He prepares the right way. He handles himself the right way. There are really not a lot of flaws in his character or how he plays the game. I've always believed your best players, if you're going to win, have to be your most honest players and people. I think he fits that category.

Myös Petr Sykoran sopimus on suorastaan erinomainen juttu. Odotin sen olevan arvoltaan hieman suurempi, mutta en todellakaan laita vastaan, että Sykie kiinnitettiin 650 000 taalalla.

David Steckel ei missään vaiheessa vakuuttanut otteillaan, joten siinä mielessä kauppa ei ole yllättävä. Hänen otteensa olivat ainakin minulle pettymys, koska odotin hänen ottavan nelosketjun sentterin tontin ja nostavan tasoaan viime keväästä.

Steckelin kauppaaminen tosiaan nollasi Arnott-kaupan myös siltä osin, että Arnott-kaupassa Nashvilleen siirtynyt Matt Halischuk oli neljännen kierroksen varaus vuodelta 2007.

Nelosketjun sentterin tontille asettunee Brad Mills tai Adam Henrique. On myös mielenkiintoista nähdä, mikä on Rod Pelleyn rooli. Mills saanee näyttää muutaman pelin ajan, mihin pystyy ja hänen jatkonsa määrittyy sen perusteella, miten hyvin hän onnistuu.

Suurin kysymysmerkki Devilsin kokoonpanossa on, miten Elias, Zubrus ja Josefson pärjäävät keskushyökkääjinä. Lamoriellon mukaan Zajac palaa "huonoimmassa tapauksessa" vuodenvaihteen jälkeen. Yhtä kaikki tämän kolmikon pitää tuonne vuodenvaihteeseen saakka pystyä paikkaamaan Zajacin jättämä valtava lovi.

Myös Mattias Tedenby on uuden haasteen edessä, koska DeBoer on kaavaillut häntä nelosketjuun, joka tuskin tyrmää vastustajaa dominoivalla kiekonhallinnalla. Toisaalta Tedenby pääsi viime kaudella loukkaantumisten vuoksi nopeasti ylimpiin ketjuihin, vaikka kiekottomassa pelissä hänellä oli paljon petrattavaa. Puolustuspelaaminen ja siinä kehittyminen ratkaisee pitkälti sen, nouseeko Tedenby liigan eliittiin, vai kehkeytyykö hänestä "ainoastaan" vaarallinen hyökkäyspään pelaaja. Aikaa ja tilaisuuksia Tedenbyllä on toki kosolti - Ei kukaan odota hänen olevan valmis pelimies parikymppisenä.

edit. Myös Adam Henrique näyttää päässeen joukkueeseen, koska hänelle on annettu pelinumeroksi 14. Lamoriellon Devilsissä pieni numero on tiennyt perinteisesti pelipaikkaa vakiomiehistössä.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Larssonille Colin Whiten numero, ei pöllömpää... Juu, eihän Devilsissä juurikaan ole yli kolmenkympin numeroilla kikkailtu, lähinnä Mogilnyn 89 tulee mieleen ja se oli sen luokan periaatekysymys ettei Alex varmaan muuta olisi selkäänsä huolinutkaan.

Sykora-hommasta kaikenkaikkiaan olen sangen iloinen. Toivottavasti pelaa kykyjensä mukaisesti ja veteraanin potku riittää myös härkäviikoilla. Jotenkin on sellainen usko, tai toivo nyt ainakin, että onnistuu uusvanhana tulokkaana hieman paremmin kuin muutama nimeltä mainitsematon pirupaitaan palannut männävuosina...

Parisen kapteenius saa myös Evilin nyökkimään tyytyväisyydestä.

Huolenaiheitakin kauden kynnyksellä on. Kestorutinan aihe, puolustus, on nyt ehkä pikkuisen paremmissa kantimissa kuin viime kauteen lähdettäessä. Muutama iso mutta on kyllä silläkin osastolla. Kestääkö Salvadorin terveys? Onko Larssonista astumaan siihen isoon rooliin, joka tarjolla olisi? Nyt jos koskaan pitää laittaa kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja toivoa että puolustukseen ei repeile aukkoja heti alkukaudesta. Syvyyttä ei ole niin paljoa, että muille kannattaisi antaa liikaa eteen heti kättelyssä. Viime kaudella se nähtiin.

Toinen murhe on sitten Zajacin loukkaantumisen myötä pelottavan ohkainen sentteriosasto. Paikkajia saadaan laidoilta, mutta eihän pitemmän päälle ole mitenkään tarkoituksenmukaista peluuttaa keskellä jätkiä jotka pääsevät oikeuksiinsa nimenomaan laidassa. Zajac tulee takaisin, toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin, mutta en silti panisi pahitteeksi kelpo kakkossentterin pestaamista joukkueeseen. Siihen rooliin, jota Arnott yritti täyttää viime kaudella.

No, kuitenkin tulevasta kaudesta on hyvä kutina päällä. Ainakaan alku ei voi mennä surkeammin kuin viime vuonna. Eihän?



Tässä vielä nimimerkki dalin iloksi hilpeä surrealistinen pläjäys.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Larssonille Colin Whiten numero, ei pöllömpää... Juu, eihän Devilsissä juurikaan ole yli kolmenkympin numeroilla kikkailtu, lähinnä Mogilnyn 89 tulee mieleen ja se oli sen luokan periaatekysymys ettei Alex varmaan muuta olisi selkäänsä huolinutkaan.

Muuan Devils-ikoni numerolla 93 tulee myös mieleen :-)
-
-
-
-
Toivoa sopii, että Larsson ottaa suuren harppauksen eteenpäin. Pahoin pelkään että puolustajaostoksille joudutaan kun Salvador menee rikki. Siinä on sitten Larssonille ruutua täytettävänä. Pelityyli alkukaudesta materiaalin mukaan, eli Parise-Kovy tekee pari häkkiä ja voitetaan pelit 2,3-0,1,2

Sitten kun juniorit kehittyy ja kausi etenee niin aletaan painaa kiekkoa reppuun enemmän.

On se kivaa kun oikea kiekkosarja vihdoin käynnistyy... Hyvää kautta palstan muille paholaisille ja miksei muillekin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
kauden avaushorinat

Devils aloittaa kautensa isännöimällä rakasta vihollistaan Flyersia. Ottelun tunnelataus hipoo huippulukemia, koska kotijoukkueen näyttämisen halu on valtaisa. Joukkueessa on uusi kapteeni, uusi päävalmentaja, kesän ykkösvaraus debytoi ja joukkueessa on tukku alle sadan NHL-ottelun pelaajaa - Nyt todella nähdään, millaisia tuloksia viimeisen reilun vuoden aikana tehty nuorennusleikkaus alkaa tuottaa.

Kauden ensimmäinen ottelu on perinteisesti ollut valmentajan painajaisunta, koska into syrjäyttää terveen järjen, sovitut asiat toteutetaan ainoastaan satunnaisesti ja virheiden määrä on hillitön. Toisaalta peli on usein erittäin vapautunutta ja Devilsistä huokuu jotenkin tällainen tervehenkinen näyttämisen halu. Nyt tarvitaan erityisesti Martyn, Eliaksen, Parisen ja Tallinderin kaltaisten konkareiden esimerkkiä ja homman ottamista haltuun.

Flyersilla on allaan makoisa vierasvoitto hallitsevasta mestarista Bruinsista. Fiilikset ovat vierasleirissä varmasti hyvät, sillä isoja muutoksia läpikäyneelle joukkueelle avausvoitto teki nannaa. Saa nähdä, nouseeko oranssipaidoista joku uusi mörkö kurittamaan Devilsiä nyt, kun Jeff Carter kaupattiin toisaalle eikä Mike Richards enää sirklaa joukkueessa.

Oletettavasti Devils lähtee otteluun tämänlaisella kokoonpanolla:

Parise-Elias-Sykora
Kovaltshuk-Zubrus-Palmieri
Henrique-Josefson-Clarkson
Boulton-Mills-Tedenby

Greene-Larsson
Tallinder-Fayne
Salvador-Voltshenkov

Brodeur
Hedberg

Punamustien kohdalla keskeinen kysymys on: Kuka tekee maalit? Harjoituspelit nyt eivät ole mitenkään yksiselitteinen mittari joukkueen iskukyvystä, mutta kolmesta voitosta huolimatta maalinteko ei sujunut mitenkään rasvattuna - Devils sai tehtyä kuudessa harkkapelissä ainoastaan 11 maalia eikä Devils voittanut yhtään peliä yli yhden maalin erolla. Vastaavasti eipä Devilsin verkkokaan liikaa heilunut. Isles-pelin kuusi takaiskua vääristää tilastoa. Kaikkiaan Devils päästi 14 maalia harjoituspeleissä.

Tärkein ero viime vuoteen verrattuna on Zach Parisen paluu. Hänen ympärilleen Devils saa rakennettua toisen maalintekoon pystyvän vitjan. Travis Zajacin puuttuminen kokoonpanosta on paperillakin todella paha menetys ja sitä se oli myös jäällä harjoitusottelujen perusteella. Zajac pelaa kaikissa erikoistilanteissa ja on joukkueen paras aloittaja. David Steckelin kauppaamisen jälkeen joukkueessa ei ole yhtään takuuvarmaa 50 prosentin aloittajaa. Sentteritilanne ei paperilla näytä mitenkään kaksiselta, koska Zubrus ja Josefson saavat kannettavakseen todella paljon vastuuta. Zubrus toki on monipuolisuudessaan kelpo mies stunttaamaan keskushyökkääjänä, mutta sekä hänen että Josefsonin kohdalla jää nähtäväksi, miten hyvin heidän suoritustasonsa säilyy mentäessä kohti joulunalusajan otteluruuhkaa, jossa pudotuspelimahdollisuudet pitkälti ratkaistaan.

Viime vuodet kadoksissa ollut, mutta nyt toivottavasti taas löydetty, ratkaisun avain on ylivoimapelaaminen, johon DeBoer on asianmukaisesti kiinnittänyt erityishuomiota harjoituskaudella. Parisen ja Larssonin myötä ykkösylivoimassa on taas uutta pontta.

Devilsin puolustuksesta on kirjoitettu satoja palstametrejä ja on selvää, että tuo pakisto kalpenee paperilla monelle muulle. Adam Larssonin myötä tilanne on kuitenkin korjaantumassa ennemmin kuin myöhemmin. Jos Bryce Salvador kestää ehjänä ja on edelleen NHL-tason pakki, DeBoerilla on käytössään kolmeen pakkipariin kelpo miehiä. Larssonin ohella odotan kovasti näkeväni Mark Faynen otteita. Faynea voisi verrata ex-paholaisista Tommy Albeliniin. Kumpikaan ei ole millään osa-alueella poikkeuksellisen erinomaisia, mutta kuten ruotsalaiselle verrokilleen, Faynelle on suotu peliälyä siinä määrin, että pitkä ura NHL:ssä on sangen mahdollinen.

Puolustukselta sopii toki odottaa myös enemmän tehoja kuin viime kaudella, jolloin pakit tekivät onnettomat 18 maalia. Tätä edesauttaisi tietysti se, että avainpelaajat pysyisivät paremmin terveinä kuin viime syksynä.

Lukupaketit

Kapteeni Parisen puheenvuoro

DeBoerin mietteitä

Ammattilaisilla paljon todistettavaa

Eliaksen ennätysjahti jatkuu

Brodeurin jäähyväiskausi?

Newark Star-Ledgerin kaudenalusmuistio

nhl.com ennakoi

Muuta pientä:

- Tunnelmaa voi nostattaa vaikka tämän videon tahdissa. Käyttäjä McKay4429061 videoineen on kuin taivaanlahja Devils-faneille.

- Martin Brodeur pelaa illan pelissä Pekka Rinteen rintapanssarilla ja hartiasuojilla, jotka eivät olleet Rinteen mieleen. Lopunajan meininkiä ilmassa, kun Marty joutuu pelaamaan niillä kamoilla, jotka muilta jäävät yli...

No, leikki sikseen, Brodeur sai harjoituskaudella taas pari kertaa kipeitä osumia ylävartaloonsa, joten hän halusi vaihtaa paremmin suojaaviin malleihin.

- Devils muistaa syyskuussa lento-onnettomuudessa menehtyneitä ex-paholaisia Alexander Vasjunovia ja Karel Rachunekia. Heidän muistokseen pelaajilla on rinnassaan muistolaatat tänä yönä sekä tulevassa vieraspelissä Predatorsia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Flyes@Devils - DeBoerin ja Larssonin ensi-ilta

Kauden ensimmäinen peli takana ja paska maku jäi suuhun. Ilta oli uudelle päävalmentajalle sekä ihmelapsi Adam Larssonille ensimmäinen paholaisissa. Mitä jäi käteen?

Pelottavan paljon samoja merkkejä kuin viime kauden alussa. Maalipaikkoja ei juurikaan ollut, ja ne jotka tuli onnistuttiin lähes koomisella tavalla hukkaamaan. Marty Brodeur oli etenkin ensimmäiset kaksi erää se suurin ja ainoa syy siihen, miksi peli hävittiin vain 0-3. Ensimmäinen maali meni vahvasti omien hölmöilyjen piikkiin; sekä Palmieri että Kovy lähtivät paineistamaan Flyersin viivamiestä, joten tilaa jäi Girouxille, joka kiitti laukomalla suoraan syötöstä 1-0. Toinen maali meni ehkä osittain Brodeurin piikkiin, mutta ei täysin. Ottiko kimmokkeen pakin mailasta? Toisaalta noin hyvältä tontilta, jos pääsee laukomaan, niin ei siinä hirveästi molarin suuntaan viitsi huudella. Kolmas maali oli sitten pakkien koomailua. Simmonds jäi maalille aivan liian yksin heilumaan; paikalla oli kaksikin Devils-puolustajaa, mutta niin vain Simmonds sai rauhassa siivoilla riparit pussiin. Brodeur torjui ensimmäisen, mutta toiselle ei enää mitään voinut.

Kontrolloidut hyökkäykset puuttuivat Devilsiltä lähes kokonaan. Minkään näköistä "me voitetaan tää peli"-henkeä ei ollut havaittavissa missään vaiheessa. Joukkue oli hengetön, ja sitä henkeä yritti lähes koomisin keinoin luoda David Clarkson kolmannessa erässä; yritti koko ajan kuumentaa Flyersin pelaajia tuloksetta, kunnes Sommonds lopulta lähti tanssiin ja pisti Clarksonille jauhot suuhun. Se siitä hengenluonnista sitten.

Adam Larsson urakoi Devilsin pakistossa hyvän iltapuhteen. Ei hätäillyt, perusvarmaa pelaamista. Pelatut kaksi Elitserien-kautta näkyivät kiekkovarmuutena; ei tehnyt paniikkiratkaisuja edes paineistettuna.

Muutamia lyhyitä mietteitä Devils-pelaajilta:

Kovaltsuk: "Tämä ei ole pikamatka, vaan maraton."
Larsson: "Olin hieman hermostunut alkulämmittelyssä, mutta kun peli alkoi, olin ok"
DeBoer Brodeurista: "Hän oli tänään aivan loistava. Paras pelaajamme."
 

Devil boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves NJ Devils
Joo nyt on sitte kausi avattu ja aikalailla jäi tyhjä olo ekan pelin jälkeen. Positiivista oli Brodeurin hyvät otteet mies on palannut takaisin omalle tasolleen hieman alahtelevan viimekauden jälkeen. Ja hyvä alivoimapelaaminen. Lisaksi Adam Larson teki hyvän perusvarman pelin ja toi roiman annoksen kiekollista osaamista puolustukseen, etenkin devilsin ensimmäisen ylivoiman aikan mies näytti kykyjään viivamiehenä ja tuo rutkasti lisää kuviota devilsen ylivoimapelaamiseen.

Mutta sitte ensimmäisen pelin perusteella ongelmien pariin. Hyökkäyspelaaminen on aivan liian kaavan mukaista ja miehet tulevat kuin raiteilla hyökkäysaluelle. Vedot lähtevät usein maalintekosektorin ulkopuolelta ja ilman maskia maalilla. Tättä samaa oli ilmassa koko viimekauden ja toivosinkin että hyökkäyspäässä alettaisiin ottamaan hieman enemmän riskiä ja pantaisiin kroppaa likoomaan vastustajan maalilla. Toinen silmiinpistävä ongelma on kiekontunti vastustajan aluelle kun pelataan ylivoimaa. Tämäkin ongelma oli pirulaisten pelissä jo viimevuonna. Toivottavasta valmennusjohto saa tähän muutosta tai sitten on tullossa pitkä ja tuskainen kausi. Pelaajamateriaalista tämä ei pitäisi olla kiinni.

Lisäksi oli ilo nähdä Parise ja Salvadore tositoimissa pitkästä aikaa ja Sykora takaisin pirulaisissa.

Ei muutakuin maanantain odotukseen ja Carolinan kaatoon. Toivottavasti silloin saadaan jo verkot töttöröle.

Ja on ilo taas seurata Dalin, Laurin, Experttin, Evil ja kumppaneiden höpinöitä

P.S. Mutta ketäs tässä nyt haukkuisi kun on Rolli pois joukosta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Rocket Richard nostikin jo esille pääsyitä, miksi Devils oli aseeton viime yönä Flyersia vastaan. Se paljon puhuttu lataus taisi jäädä koppiin ja sitten kolmannessa erässä nähtiin tuo Clarksonin mykistävä powetrip, josta tuloksena oli 19 minuuttia jäähyjä ja turpasauna Wayne Simmondsilta.

DeBoerin ja Robinsonin täytyy löytää keinot päästä ohi ylhäältä karvaavista pelaajista. Viime yönä Flyersin karvaus oli myrkkyä Devilsin puolustajille, jotka eivät saaneet kiekkoa pelattua hyökkääjille. Harvassa olivat ne kerrat, kun Devils pääsi ylittämään keskialueen vauhdilla kiekon kanssa. Omasta päästä on yksinkertaisesti päästävä nopeammin pois, sillä muuten vastustajat syövät Brodeurin ja Hedbergin elävältä.

Tuon kiekollisen pelin epäonnistumisen takia viime yön pelistä puuttui myös rytmitys. Devils ei pystynyt missään vaiheessa peliä luomaan toistuvaa painetta Flyersin maalille, vaan hyviä jaksoja seurasi aina vähintään yhtä huono vaihto omassa päässä.

Martin Brodeur oli tosiaan ainoa syy, miksi Devils hävisi ainoastaan 0-3 ja roikkui pelissä mukana aina kolmanteen erään saakka. Vähemmän erinomaisella maalivahtipelillä Flyers olisi karannut ansaitusti jo avauserässä. Usein Marty on ollut lokakuussa vielä aavistuksen ruosteessa, mutta viime yönä hän pelasi aivain kuin kausi olisi puolivälissä.

Muutoin onnistujat olivat harvassa. Adam Larsson esiintyi edukseen, samoin Elias ja Parise, jotka kuitenkin häipyivät kuvasta sitä mukaa kuin muukin joukkue alistui kohtaloonsa. Pettymyksiä olivat vastaavasti avauskappaleessa mainittu David Clarkson, Ilja Kovaltshuk, Nick Palmieri ja Mark Fayne. Kovy pyöri päättömästi ja Palmieri näytti kuin olisi herätetty kesken päiväunien ja kutsuttu ECHL:stä pelaamaan NHL:ää. Fayne oli taas epävarma ja hänen henkilökohtaisista virheistään seurasi tukku vaarallisia maalipaikkoja Flyersille, kuten Nödlin läpiajo avauserän lopussa.

Kaiken tämän murjottamisen keskellä on hyvä muistaa, että kyseessä oli ainoastaan avausottelu, jonka tulokset ovat usein arvaamattomia. Eikä yhden ottelun perusteella nyt muutenkaan voida vetää kovin pitkälle meneviä päätelmiä. Kaivatun hyvän alun saamiseksi kaksi seuraavaa kotipeliä Hurricanesia ja Kingsiä vastaan ovat kuitenkin tärkeitä näytönpaikkoja. Pakkovoitot ovat liioittelua, mutta ensi viikonvaihteen Nashville-vieraspeliin olisi tietysti huomattavasti mukavampaa lähteä parin voiton siivittämänä kuin orastava tappioputki niskassa. Joka tapauksessa peli-ilmeen on kohennuttava huomattavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös