Motörhead

  • 62 374
  • 283

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ace of Spades on ainut Motörhead-ralli, jonka tiesin tähän päivään asti.
Kuuluin niihin, joiden mielestä kyseisen bändin musiikki on "äänekästä roinaa".

Mutta Lemmy saatana, nyt suosikkini on tämä: Motörhead - Killed by Death https://www.youtube.com/watch?v=XUJ0IYZKLvE
Eihän tuota voi kuin arvostaa. Helvetin hyvää terapiaa nykyaikaan.
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)
Ace of Spades on ainut Motörhead-ralli, jonka tiesin tähän päivään asti.
Kuuluin niihin, joiden mielestä kyseisen bändin musiikki on "äänekästä roinaa".

Mutta Lemmy saatana, nyt suosikkini on tämä: Motörhead - Killed by Death https://www.youtube.com/watch?v=XUJ0IYZKLvE
Eihän tuota voi kuin arvostaa. Helvetin hyvää terapiaa nykyaikaan.
Muistan kun ammattikoulussa vuonna -97, kaverini kehui jostain kokoelmalevyltä Motörheadin Ace of spadesia. Kolmas kaveri tokaisi takavasemmalta:"Kyllä se ace of base on vaan niin hyvä..." no mentiin päivän päätteeksi asuntolaan kuuntelemaan Lemmyä ja sen jälkeen elämäni ei ollut enää sama...Motörheadilla on sama ominaisuus kuin AC/DC:lläkin, mitä lujenpaa sen parenpaa...Menisi myös "kuuntelussa nyt"-ketjuun, mutta tällä mennään...
Motörhead - Everything Louder Than Everyone Else (Full Concert)
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kevyet mullat. Niin ne kovimmatkin jätkät lähtee aikanaan.

Mötörhead oli mulle sellainen takapiru, legenda. Kaikki levyt kuultu ja livenäkin nähty mutta ei ikinä noussut itsellä sinne kirkkaimpaan kastiin bändinä mutta keulahahmona Lemmy oli se kuningas ikoni legenda.

Itselle osui kohdalle Monsters of Millenium kiertue 15 vuotta sitten. Hyvät muistot jäi kahdesta suurimmasta heavy-rock legendasta tuolta kiertueelta ja en tarkoita Manowaria joka ei ole auennut itselleni ei sitten millään.
Lemmy, DIO and Joey DeMaio - Monsters of the Millenium interview - YouTube
Dio (+Lemmy, Joey DeMaio): Interview (Monsters of the Millenium Tour) #2 - YouTube

Laitetaan tähän vielä fiilistelynä laadukas live-taltiointi Overkillistä
Motorhead - Overkill (live) Full HD - YouTube

_

Muistelin tuota kiertuetta ja Turkuhallin konserttia juuri tänään. Marraskuussa 1999. Tapahtuman kolmesta pääesiintyjästä kaksi on jo manan majoilla, Lemmy ja Dio. Manowar ei vielä, tosin sen parhaat päivät ovat kaukana takana. Minulle Manowarin suuruus livenä avautui kuitenkin tuolloin, aiemmin en ollut pätkääkään bändistä välittänyt mutta tuon illan jälkeen löysin totuuden vanhoista Manowarin 1980-luvun albumeista. Sen jälkeen bändin ei tosin olisi tarvinnut uutta levyä enää oikeastaan tehdäkään, tai korkeintaan ei enää viimeiseen 20 vuoteen.

Mutta on ja oli vain yksi Motörhead, johon tutustuin jo alle kouluikäisenä yli 30 vuotta sitten isoveljeni vinyylikokoelmasta. Ace Of Spadesin kannesta tosin luulin jäseniä meksikolaisiksi bandiiteiksi. Melko keskinkertaisiahan uudet Motörhead-levyt ovat pääsääntöisesti olleet 2000-luvulla ja sitä ennenkin, viimeinen todella kova levy oli vuoden 1993 Bastards, mutta kaikki ne on ostettu, kaikki kuunneltu ja kaikkien kohdalla Lemmyä arvostettu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Lemmy lives. Vanhan kaartin rock äijiä, joka on sukupuuttoon kuoleva laji. Tosin on pakko myöntää , että " Melko keskinkertaisiahan uudet Motörhead-levyt ovat pääsääntöisesti olleet 2000-luvulla ja sitä ennenkin, viimeinen todella kova levy oli vuoden 1993 Bastards,"
Mut rock onkin elämäntapa, jota Lemmy kyllä noudatti.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lemmy oli aivan ällistyttävä teräspalkki, noilla elämäntavoilla ei olisi pitänyt nähdä 70v päiviä. Mut onneksi näki ja kesti, meidän rokkidiggareiden iloksi. Kevyet mullat.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllä riipaisi nyt niin perkeleesti. Kyllähän Lemmystä näki, että joku suurempi sairaus miehellä on ja olihan syövän merkit luettavissa. No, lähti kuitenkin saappaat jalassa ja viimeiset sanat taisi olla "fuck it".

Ylen facesivuilla alkoi muuten joidenkin väsyneiden nillitys Lemmyn natsikuteista ja huonosta isyydestä, ym... Hoh hoijaa-osastoa, mutta ei sinänsä mitenkään yllättävää nykypäivän somejeesustelua.

Onneksi näin vielä Motörheadin itsenäisyyspäivänä. Siitä pitää olla onnellinen.
 
Viimeksi muokattu:

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylen facesivuilla alkoi muuten joidenkin väsyneiden nillitys Lemmyn natsikuteista ja huonosta isyydestä, ym... Hoh hoijaa-osastoa, mutta ei sinänsä mitenkään yllättävää nykypäivän somejeesustelua..

MItä nillitystä se nyt, todeta kaksi faktaa yhtä rehellisesti kuin miehellä itsellään oli tapana. Lemmyhän päätyi isäksi vasta kun poika tuli äitinsä itse 5-6-vuotiaana (?) kertomaan kuka on ja vasta aikuiseen poikaansa oli luonut hyvän toimivan suhteen. Toiseen lapseensa ei ole ottanut mitään yhteyttä ja naureskeli koko asialle. Oman isän malli kummitteli aina taustalla.

Natsiharrastuksesta varsin moni asialle omistautunut puhelee juuri samalla tavalla: "viatonta keräilyä ja estetiikkaa". Taustalla on kuitenkin syvempiäkin tekijöitä, joita eivät joko kehtaa tai edes osaa itsekään tunnistaa.

Lemmy oli kaikkea muuta kuin pyhimys, joksi hänet nyt hassutteluissa halutaan nostaa. Monisärmäisen itsekäs, vastuuton, itsetuhoinenkin kaiken sydämellisyytensä alla. Ei kuolleitakaan ole tarvis valkopestä puhtoisiksi pulmusiksi. Teeskentelyä se olisi ja tiedät kyllä mitä mieltä Lemmy siitä olisi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kova rokkari, vaikka ei minulle sillä tavalla erikseen sen enempää merkinnytkään. Parin fanikaverin kanssa oli tarkoitus viettää tänään eräänlainen teemailta, mutta ohjelma muuttui nyt hieman sattuneesta syystä. Eipä siinä mitään, alkuperäinen ohjelma itsessään säilyy, mutta esimerkiksi musiikki saattaa olla hieman enemmän örinäpainotteista. Se käy minulle ihan hyvin.

Enkä edes juo viskiä, mutta jos sitä sitten pari mukia, kun sitä sen verran on tarjolla.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters

49% Motherfucker, 51% Son Of A Bitch. Ei kai kukaan Lemmyä nyt minään superisänä tai villeniinistönä ole pitänytkään? Osasi olla harvinaisen vittumainen mulkku, varsinkin vihollisilleen. Mutta tuollaista asemaa rock-maailmassa ei saa pelkästään vittuilemalla. Niitä ystäviä oli helvetisti enemmän kuin vihollisia.

Retkuromantiikka on häviämässä tästä maailmasta ja sitä totta vieköön Lemmy edusti. Mutta itseäni kiehtoo äijässä se älytön tietämys ja kiinnostus historiaa ym.. asioita kohtaan. Mistään lakkapurkkityhjäpäästä ei todellakaan ollut kysymys.

Syreniuksen Jusu sanoi joskus mulle Kespalla aamuyöllä kaffepöydässä, että on joskus soittanut samalla keikalla Lemmyn kanssa ja sanoi, että: "Samanlaine hampparijuoppo se oli ku määkin eli helveti hyvä jätkä!"
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Samanlaine hampparijuoppo se oli ku määkin eli helveti hyvä jätkä!"

Mulle tuli mieleen Irwinin loppumetrit. Jonkin verran sääliä ja hivenen myös inhoa, mutta oman tiensä härkäpäinen kulkija loppuun asti.

Lemmy teki viimeisen Suomen keikkansa aikana tv-mainospätkän eräälle tuotteelle. Sen oli tarkoitus tulla ulos vuodenvaihteen jälkeen, mutta nyt tietenkin asiat menivät toisin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mulle tuli mieleen Irwinin loppumetrit. Jonkin verran sääliä ja hivenen myös inhoa, mutta oman tiensä härkäpäinen kulkija loppuun asti.

Lemmy teki viimeisen Suomen keikkansa aikana tv-mainospätkän eräälle tuotteelle. Sen oli tarkoitus tulla ulos vuodenvaihteen jälkeen, mutta nyt tietenkin asiat menivät toisin.

Olen myös löytänyt Lemmystä ja Irwinistä paljon samaa. Puhdasverisiä retkuja, mutta silti rakastettavia tuurijuoppomuusikoita. Puhdasverinen on toki hieman väärä sana ainakin Lemmyn kohdalla, mutta menköön... En muista noita Jusun juttuja ihan tarkkaan, että miten ne meni, mutta Gambina ja sätkätupakka oli kelvannut Lemmylle siinä kuin muillekin hampeille.

Mikäköhän tuote on kyseessä? Jäi kyllä ihan oikeasti askarruttamaan... Joo, varmasti meni se pätkä mappi ööhön.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Täällä on jo ehditty sanoa Lemmystä likipitäen kaikki se mikä itselläni mielessäni pyöri. Edelleen aika epäuskoinen fiilis että Lemmy on poissa, hiukan samalta tuntui tosiaan aikoinaan Irwinin kohdalla mutta myöhemmin myös Juicen. Ei näiden ukkojen pitänyt kuolla ikinä. Juicekin oli mielestäni aika Lemmyn kaltainen mies. Älyä riitti ja munaa sanoa asiat niin kuin niistä ajatteli. Mittakaavat tietysti olivat Lemmyyn verraten paljon pienemmät. Ja runsas virvokkeiden käyttö kuului elämäntapoihin kaikilla näillä kolmella hienolla miehellä. Juice olisi voinut vielä sitkutella dialyysihoitojen ja muiden tekohengitysten avuin varmaan jonkin tovin, mutta jotenkin sama "Fuck It" oli asenne moista hidasta riutumista kohtaan kuten varmasti nyt Lemmylläkin. Voin olla väärässä, mutta hiukan on sellainen ajatus, että olisiko Lemmy viimeisen tuomion kuultuaan jollakin tavalla itse jouduttanut lähtöään? Sellainen epäilys jäi koska loppu oli kuitenkin noinkin nopea diagnoosin varmistuttua. Ainakin on varmaan kieltänyt elämää ylläpitävät hoidot kun kerran toivoa ei enää paranemisesta ollut. Näin ainakin itse omalla kohdallani toimisin jos saisin tietää että aivoissa (ja muuallakin) on syöpä jolle ei enää ole mitään tehtävissä. On pelottava ajatus jos siinä alkaa viikot vieriä ja tietoisuuden täyttää faktat siitä millainen prosessi on käynnissä ja samalla pelko siitä miten karmivia oireita se aiheuttaa ennen kuin armelias loppu viimein koittaa.

On tämä surkeaa, miten näiden jo muutoinkin harvalukuisten elämää suurempien ikonien rivit vaan harvenevat. Sääli nykypäivän nuoria jotka eivät ole päässeet tutustumaan tarkemmin Lemmyyn ja hänen musiikkiinsa, ehkä heilläkin kiinnostus herää kun mediassa Lemmy elää tällä hetkellä voimakkaampana kuin koskaan, vaikka aina hän on kuitenkin siellä julkisuudenkipeiden tähdenlentojen takana ollut vahvasti väijymässä. Lemmyn kohdalla se vaan on niin, että hän ei ollut niitä jotka olivat kiinnostuneita julkisuudesta, vaan julkisuus hänestä koska hän nimenomaan rehellisyydellään erottui niistä muista jotka mielistelivät ja myivät itsensä ja musiikkinsa levy-yhtiön määräysvallan alle.

Vielä hyvä muisto tuli Motörheadista mieleeni, kun kauan sitten asuessani vielä vanhempieni luona oli kiusanani naapurissa asunut keski-ikäinen mies joka oli aina komentelemassa ja ennen kaikkea valittamassa minulle kaikista täysin tyhjänpäiväisistä jutuista. Kerran taas kun koulusta palatessani olin hänen mielestään jättänyt fillarini pihalla väärään paikkaan, paloi käämini lopullisesti. Sisälle päästyäni löin stereoista nupit kaakkoon ja biisivalinta oli Ace Of Spades!
2 kertaa annoin Lemmyn mylviä putkeen volumet täysillä tuon biisin niin johan alkoi ovikello soida musan tauottua (taisi soida biisin aikanakin mutten kuullut) ja äijä siellä ihan hysteerisenä ulvoo että mitä minä oikein meinaan. Totesin vaan viileästi että kun kerran aina urputat jostain turhasta niin piti antaa oikea syy valittamiseen. Sanoin vielä että jos turhasta itkeminen jatkuu, niin tätä herkkua löytyy kyllä koko C-kasetillinen lisää. Lemmylle kiitos, mies ei enää koskaan tullut avautumaan.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Todella hieno teksti Christian74! Juicekin tosiaan vitut välitti hoidoista ja jätti niitä väliinkin loppuaikoina, eikä siinä kauaa mennytkään kun lähdön aika täältä koitti. Lemmyn syöpä sen verran raju, että kyseessä vain päivistä tai muutamista viikoista enää, kuten aina jos aivoissa tai haimassa pesäkkeitä niin elimistö sanoo poks.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Tuli katsottua nyt tuo Lemmy-dokkari ja kunnioitus miestä kohtaan nousi vielä korkeammalle. Ei mitään tekopyhää teeskentelyä, vaan mies eli elämänsä loppuun täysillä ja omalla tavallaan. Musiikki ei muuttunut vuosien varrella mihinkään kaupalliseen skeidaan vaan pysyi takuuvarmana Motörheadina. Hieno mies, LEGENDA!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Äijä kulki just niitä polkuja joita itse tahtoi kulkea. Se on aivan mielettömän kunnioitusta herättävää.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lemmyn nopea lähtö on kyllä minussakin herättänyt kysymyksen ns. nopeutetun, itseaiheutetun lähdön mahdollisuudesta. Eikä siinä mitään pahaa, jos näin olisi käynyt. Se olisi kovan miehen kova ratkaisu kun saa kuulla lääkäriltä syövästä ja sen vaarallisuudesta. Ennemmin lähtö omalla tavalla kotonaan kuin kitkuttaen. Toki pitkälle edennyt syöpä voi viedä nopeastikin ihan sellaisenaankin, ei siinä mitään.

Mutta kyllä sekin Lemmyn tyyliin olisi sopinut, jos diagnoosin kuulemisen jälkeen Lemster olisi vetänyt viimeisen kerran kunnon kännit ja miksei jotain muutakin kaapista löytynyttä ja jatkanut niin kauan, että heikentynyt elimistö olisi pettänyt.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Lemmyn nopea lähtö on kyllä minussakin herättänyt kysymyksen ns. nopeutetun, itseaiheutetun lähdön mahdollisuudesta. Eikä siinä mitään pahaa, jos näin olisi käynyt. Se olisi kovan miehen kova ratkaisu kun saa kuulla lääkäriltä syövästä ja sen vaarallisuudesta. Ennemmin lähtö omalla tavalla kotonaan kuin kitkuttaen. Toki pitkälle edennyt syöpä voi viedä nopeastikin ihan sellaisenaankin, ei siinä mitään.

Mutta kyllä sekin Lemmyn tyyliin olisi sopinut, jos diagnoosin kuulemisen jälkeen Lemster olisi vetänyt viimeisen kerran kunnon kännit ja miksei jotain muutakin kaapista löytynyttä ja jatkanut niin kauan, että heikentynyt elimistö olisi pettänyt.

Tätä spekuloitu täälläki kun elinaikaa oli kuitenkin annettu joitakin kuukausia. Mutta juuri noin pitääkin ihmisen poistua tossa tilanteessa. Arvokkaasti ja omilla ehdoilla. Ei mitään loppuun asti kitumista. Läheiset pääsi herran hyvästelemään ja sai vielä ottaa erät lempi pelistään..
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Onhan se tänäkin iltana kulautettava lasillinen Lemmylle whore house bluesin soidessa. Perkeleen hienoa musiikkia loppuun asti.

Itsekin ajattelin kunnioittaa legendaa niin, että jätin muutaman lisäraketin ostamatta ja hain alkosta Danielsin Jackkia ja kyytipojaksi cokista. Oli muuten kaksi pulloa hyllyssä vaan:)
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Itsekin ajattelin kunnioittaa legendaa niin, että jätin muutaman lisäraketin ostamatta ja hain alkosta Danielsin Jackkia ja kyytipojaksi cokista. Oli muuten kaksi pulloa hyllyssä vaan:)
Paikallisesta Alkosta oli ainakin Jack Danielsit loppuneet joten voidaan päätellä että moni kunnioittaa Lemmyn muistoa "yksityisillä hautajaisilla".
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Lemmyn nopea lähtö on kyllä minussakin herättänyt kysymyksen ns. nopeutetun, itseaiheutetun lähdön mahdollisuudesta. Eikä siinä mitään pahaa, jos näin olisi käynyt. Se olisi kovan miehen kova ratkaisu kun saa kuulla lääkäriltä syövästä ja sen vaarallisuudesta. Ennemmin lähtö omalla tavalla kotonaan kuin kitkuttaen. Toki pitkälle edennyt syöpä voi viedä nopeastikin ihan sellaisenaankin, ei siinä mitään.

Mutta kyllä sekin Lemmyn tyyliin olisi sopinut, jos diagnoosin kuulemisen jälkeen Lemster olisi vetänyt viimeisen kerran kunnon kännit ja miksei jotain muutakin kaapista löytynyttä ja jatkanut niin kauan, että heikentynyt elimistö olisi pettänyt.
Tai saattaa olla niin, että kroppa muuten vain päätti pettää. Ei Lemmy mikään terveyden perikuva ollut enää viimeisinä vuosinaan. Sinällään ikävää spekuloida tällä kun mieluummin pitäisi mukanaan ikuisesti ajatuksen viinaa kaksin käsin vetävästä spiidifriikistä, joka on kuolematon.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Tuli tuossa luettua Lemmyn wikipediasivuja, ja näemmä on jotain yhteistyötä ollut Albert Järvisenkin kanssa.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Juuri äsken spekuloin kaverini kanssa joka oli nähnyt Motörheadin Lappeenrannassa 1982. Meteli oli ollut aivan järjetön ja Hesari uutisoikin sen jälkeen, että meteli kuului neuvostoliittoon asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös