Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 112 438
  • 24 186

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Vastenmielistä luettavaa tuollaiset oksennukset, mitä Nasima on saanut. Mutta aitoon demarityyliin hänen blogissaan on heti alla tilinumero, joten valkoisen miehen tuskaansa voi lievittää laittamalla Nasiman tilille rahaa. Noin muutoin, Nasiman kannattaisi nuo viestit laittaa poliisin tutkittavaksi.

Kävin lukemassa myös Facebookissa Iltalehden sivuilla kommentteja Päivi Räsäsen kolariuutisesta. Myös suvaitsevaiset näyttävät siellä tasoaan.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Tämähän on tuo vanha vuodelta 2008 oleva läppä että parhaiten ansaitevat ovat yleensä keskimäärin enemmän maailmaa nähteitä ja heillä kansainvälisiä suhteita ja kokemuksia on enemmän.

Olivatko tämä ulkomaalaiskontaktit sellaisia jotka sinusta pätevöittämät puhumaan maahanmuutosta? Montako kilometriä pitää olla lähimpään moskeijaan? Minulla on sinne Google Mapsin mukaan 2 kilometriä. Onko se liian pitkä matka?

Jotenkin Kanervan ja Malmin ulostulot kuulostavat hirveän paljon siltä mistä ketjun alussa puhuttiin. Jotenkin tuntuu että pehmo-Kokoomus ja Demari-kirjoittajatkin alkavat taantua samalle tasolle rasistikorttien heiluttelunuineen.

Mikä vuoden 2008 läppä? Mikä rasistikortin heiluttelu?

Juuri tällainen tapa "keskustella" on se ongelma. Täälläkin on valitettu vuosikaudet siitä kun maahanmuutosta ei saa keskustella eikä maahanmuuttoon liittyviä uutisia saa kommentoida ilman pelkoa rasistiksi leimautumiseksi. No mites nyt sitten keskustelu täällä? Kukaan ei voi kirjoittaa yhtäkään viestiä, joka poikkeaisi palstan valtavirran mielipiteistä ilman leimautumista vihervasuriksi, hipiksi tai "suvariksi". Jos viesti ei sisällä uutista "kulttuurin rikastuttajan" rikoksesta, yleistä "postimerkki perseeseen" uhoa tai ainakin jonkin sortin antisemitismiä, nousee useampi nimimerkki tuolistaan.

Jotenkin minusta tuntuu siltä että kenties persujen jytkyn myötä tuo natsikortin "vastakortti" on noussut selkeästi voimakkaammaksi kortiksi. Mitä tahansa voidaan tehdä sillä verukkeella että "nyt sä varmaan otat natsikortin esiin". "Räkäsin somalin päälle niin nyt mä oon varmaan rasisti?" Se mikä on ollut positiivinen asia persujen nousussa, on ollut juuri tuo että maahanmuutosta on uskallettu alkaa keskustelemaan, mutta en tiedä onko siitäkään hyötyä jos ihmiset jakaantuvat heti kahtia ja linnoittautuvat omiin poteroihinsa.

Kysymykseni ihmisten kontakteista maahanmuuttajiin oli mielestäni täysin relevantti. Kesäisin kun pyörii tuolla maakunnissa, näkee näitä suomalaisia maalaisjusseja jotka ovat potkimassa kaikkia vähänkin eri värisen karvan omaavia pois maasta vaikka eivät ole itse välttämättä ikinä edes maahanmuuttajaa nähneet.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En vetäisi liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä kourallisesta blogikommentteja. Eiköhän noidenkin kommentoijien kohdalla ole kyse murrosiän angstivaihetta purkavista teineistä tai muuten vähän jälkeenjääneistä nuorista aikuisista. Toisekseen, kieliopiltaan ja sanavarastoltaan sen verran homogeenisiä viestejä, että luultavasti tuolla on muutama latvasta laho käynyt spämmäämässä, joten en vetäisi tämän perusteella mitään sen syvempiä suuntaviivoja. Tyhjät tynnyrit kolisee jne.

Silti aina vähän pistää miettimään, kun nämäkin kaverit kulkevat täällä vapaana.

Jos kommentoisin näin maahanmuuttajien tekoja, saisin osakseni ryöpyn maahanmuuttokriittistä valistusta ja visva/ suvaitsevaisuus nimittelyä. Aika vähän nuo rasistiset mielipiteet saavat keskustelua aikaan, ehkä porukka vaan hyväksyy ne.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Tässä meillä on ilmeisesti perustavaa laatua oleva näkemysero, koska mun mielestä virolaiset voidaan mieltää etniseksi ryhmäksi. Wikipedian mukaan "Etnisellä ryhmällä tarkoitetaan ihmisjoukkoa, jonka katsotaan muodostavan erillisen ryhmän, joka perustuu sen jäsenten yhteiseen kulttuuriperintöön, uskontoon, kieleen, alkuperämaahan tai ulkonäköön."

Kyllä meillä on näkemysero jonka luulen johtuvan siitä, että huolimatta Wikipedian varmaan ihan pätevästä määritelmästä et sisäistä mitä etnisellä ryhmällä tarkoitetaan. Kokeillaan, jos muutama esimerkki jeesais.

Virolainen Raivo muuttaa Suomeen ja saa myöhemmin Suomen kansalaisuuden. Raivo on siis kansallisuudeltaan Suomalainen. Raivo, joka on elänyt ja kasvanut Virossa kuuluu Suomen virolaiseen etniseen ryhmään. Tähän samaan etniseen ryhmään kuuluvat myös Raivon Suomessa syntyneet ja Suomen kansalaisuuden omaavat lapset ja lapsen lapset. Jos Raivon lapselle huudetaan kartsalla vaikka "vitun virolainen", niin kyseessä on rasistinen kommentti koska se pohjautuu lapsen etniseen ryhmään kuulumiseen. Jos tätä lasta syrjitään työelämässä sen takia, että hänellä on virolainen isä, virolaiset tavat ja hän puhuu Viroa, niin kyseesaä on rasismi. Eikö näin?

Jos taas sekä kansalaisuudeltaan suomalainen Raimo muuttaa Viroon, saa siellä lapsia ja lapsen lapsia, jotka pysyvät Virossa, kuuluvat he Viron suomalaisten etniseen ryhmään. Jos Raimon lapsella ei ole jostain syystä Viron kansalaisuutta vaan ainoastaan Suomen ja häntä syrijitään sen johdosta vaikka työelämässä kyseessä ei ole rasismia, vaan kansalaisuuteen perustuvaa syrjintää. Eikö näin? Ovatko nämä syrjinnän muodot päällekäisiä? Usein varmasti ovat, mutta eivät aina. Osa kansalaisuuteen perustuvasta eri arvoistamista on ihan OK ja osa ei. Kuitenkaan puhtaasti kansalaisuuteen perustuvasta syrjinnästä ei ole kyse rasismista.

Raimo tapaa kivan virottaren, sekä etniseltä taustaltaa että kansalaisuudeltaan, joka sitä kautta integroituu ainakin osittain Viron suomalaiseen etniseen ryhmään. Jos tätä vaimoa syrjitään Virossa sen takia, että hän kuuluu mainittuun etniseen ryhmään on se rasismia, vaikka vaimo olisi ollut kokoajan vain ja ainoastaan Viron kansalainen.

Ymmärrätkö nyt, että johonkin etniseen ryhmään kuuluminen ei edellytä mitään tiettyä kansalaisuutta tai mikää tietty kansalaisuus ei ole esteenä johonkin etniseen ryhmään kuulumiselle?

Suositan kääntymistä sen Wikipedia-artikkelin puoleen johon aiemmin viittasit, jos rasismin määritelmässä on yht'äkkiä jotain epäselvää. Laitan nyt tähän kertauksen vuoksi sinun jo kerran lainaamasi kohdan kyseisestä artikkelista:

"Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen."

Puhtaanko alla olevassa ollenkaan kansalaisuudesta? Se on suora lainaus käyttämäsi Wikipedian lähteestä, johon on viitattu käyttämässäsi määrittelyssä.

"Ethnicity refers to cultural traits that are shared by a category of people such as language, religion, or national origin. When people integrate ethnicity as part of their identity and create a specific cultural, religious or national community, they self-consciously constitute an ethnic group. An ethnic group deliberately invokes ethnicity as part of its members’ identity and engages in cultural rituals (such as specific holidays like Saint Patrick’s Day or Hanukah or Kwanzaa) that generate a sense of peoplehood: the sense that members of the group have common characteristics and belong together."


Enkä mä vedä rajaa kansalaisuuteen, miksi niin luulet? Ei se ole mitään rajanvetoa jos totean, että kansalaisuudestakin johtuva syrjiminen on rasismia.

Kysyinkin sitä mihin vedät rasismin rajan. Kysymykseesi. En mä aseta mitään kansallisuutta eri asemaan. En virolaisia, saudeja tai vaikka norjalaisia.

*e* Se jäi vielä kiinnostamaan, että miten tämä kehittämispäällikkö sitten etnisyyskäsitteen määrittelee tuossa viittaamassasi tilastokeskuksen artikkelissa?

Lainaus edellä viitatusta artikkelista:

"Etnisten ryhmien kriteereinä pidetään mm. alkuperää, kulttuuria, tapoja, uskontoa, rotua, kieltä tai fyysisiä erityispiirteitä. Etninen ryhmä tuo usein mieleen vieraan ja enemmistöstä poikkeavan vähemmistöryhmän, mutta myös enemmistö muodostaa etnisen ryhmän. Etnisyys on eri asia ryhmän sisältä ja ulkopuolelta tarkasteltuna.

Etnisyyden tutkijat luonnehtivat etnisyyttä etnisen ryhmän ja etnisen identiteetin avulla. Etnistä ryhmää luonnehtivat yhteinen alkuperä ja kulttuuri, etninen ryhmäidentiteetti ja ryhmäinteraktio sekä muista etnisistä ryhmistä poikkeava elämäntapa. Yksinkertaisesti ilmaisten samaan etniseen ryhmään kuuluvat ihmiset ajattelevat ja käyttäytyvät samalla tavalla. Etnisyys on korvannut heimo- ja rotukäsitteet; heimoista ja roduista tulee mieleen niin siirtomaa-aika kuin rotuajattelukin. Nykyisin näiden käsitteiden käyttöä vältetään tutkimuksessa. (Ks. Forsander 1994; Hautaniemi 2001; Nygren 1995; Pyykkönen 2007.)"
 
Ei hyvältä kuulosta tuo uusin huhu, jossa irakilaismies olisi pistänyt porilaisen teinitytön siihen kuntoon, ettei oikeuslääkärikään olisi vielä pystynyt muuta kuin naispuoliseksi uhrin toteamaan. Toivotaan että jäisi pelkäksi huhuksi.
Tämä ei ole enää huhu vaan varmistunut juttu. Kyseessä on 25-vuotias irakilaistaustainen mies, jolla on rikoshistoriassa 2008 tapahtanut ampuma-aserikos. Uhri ja tekijä tuntivat toisensa entuudestaan.

Saas nähdä taas minkälainen poru tästä lähtee.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
[QUOTE="Malmi, post: 5725533, member: 54146"
Haluaisin myös tietää, kuinka moni täällä on ollut maahanmuuttajien kanssa edes missään tekemisissä (lähipizzerian ulkopuolella)? Onko näillä tässä ketjussa aktiivisesti räyhäävillä nimimerkeillä yhtään maahanmuuttajataustaista, saati ulkomaalaista ystävää?[/QUOTE]

Vastataan omalta osaltani tuohon kysymykseesi, että olen palttiarallaa jokaisessa työvuorossa tekemisissä maahanmuuttajien kanssa pizzerioiden ulkopuolella ja eipä nuo kohtaamiset/kohtaamatta jättämiset yleensä paljoa mieltä ylennä. Tähän tietysti on hyvä kirjoittaa, että yhtälailla olen tekemisissä suomalaisten kanssa vastaavissa asioissa, mutta olisihan se outoa, jos Suomessa ei suomalaisten kanssa tekemisissä olisi, oli sitten kyse hyvästä tai pahasta.

En tiedä mitä merkitystä asiaan on tuolla maahanmuuttajataustaisella ystävällä, mutta yksi sellainenkin työkavereista löytyy.

Empiirisen kokemuksen perusteella alan pikkuhiljaa kääntymään otsikon kysymyksessä vitsauksen suuntaan.
 
Tottakai poliisi kohtaa järjestystä ylläpitäessään ja rikoksia selvitellessään lähinnä huonosti käyttäytyviä ihmisiä, jotka edustavat eri kansanryhmiä, ja tietenkin tunnetuista syistä joidenkin kansanryhmien edustajat käyttäytyvät keskimäärin huonommin kuin joidenkin toisten. Kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei koko yhteiskunnan tasolla kannata tällaisen empirian pohjalta kuitenkaan vetää.

Eli vaikka omista viikkotunneista leijonanosa kuluisi kantasuomalaisten kusihousuisten juoppojen siirtelyyn, niin ei sen perusteella varmaan kannata yleistää suomalaisia keski-ikäisiä miehiä kovinkaan suureksi yhteiskunnalliseksi vitsaukseksi.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kysymykseni ihmisten kontakteista maahanmuuttajiin oli mielestäni täysin relevantti. Kesäisin kun pyörii tuolla maakunnissa, näkee näitä suomalaisia maalaisjusseja jotka ovat potkimassa kaikkia vähänkin eri värisen karvan omaavia pois maasta vaikka eivät ole itse välttämättä ikinä edes maahanmuuttajaa nähneet.
Minä taas en ymmärrä miten kokemukset niiden Accenturen intialaisten koodarien, balilaisten tarjoilijoiden tai vaikka niiden hymyilevien bussikuskien kanssa vaikuttaa ihmisen sosiologisiin analyyseihin.

Saako nousevista eläkemaksuista olla huolissaan jos ei tunne mukavia vanhuksia? Jos tuntee, niin sitten ei saa olla huolissaan?

Ongelma tälläisessä asenteessa on se että siinä taas puhutaan keskustelijoista, ei asiasta. Se on hieman feminiininen tapa suhtautua asioihin jossa sanojalla ja sanontavalla on paljon enemmän merkitystä kuin sillä mitä sanottiin. "Miksi Sirkku sanoi haluavansa vessaan? Mitä se tarkoitti sillä? Miksei se pyytänyt minua mukaan:"

Sitäpaitsi palstan valtavirran mielipiteiden julistaminen maahanmuuttokriiittiseksi on melkoista uhriutumista. Jatkoajassa on kiekkopalstana ollut aina vahva Kokoomus-edustus, mutta se jakautuu willerydmanlaisiin patamustiin porvareihin ja lähinnä porilaisiin pehmoporvareihin, jotka ovat maahanmuutossa eri puolilla lentopalloverkkoa. Kutsutaan siitä vaikka maksajat vs hyötyjät jaoksi.

Sen lisäksi täällä on tämä liberaali viisastelijasiipi joka käy näyttämässä moraalista hauistaan vähän väliä, mutta ei alennu vähäväkisten kanssa varsinaiseen väittelyyn. Uutena ilmiönä tänne on ilmestynyt Kanervan ja sinun kaltaisiasi "class of 08" leimakirveen heiluttelijoita.

Toki oldschool rasistisyytökset tai "ootko-ollut-edes-Laosissa-juntti" kysymykset ovat maahanmuuttoväittelyn keskialueen träppiä/left wing lockia, mutta mielummin sitä vastaan pelaa kuin viisasteilijoiden KalPa-kiekkoa jossa pyöritään ympäri kenttää päämäärättömästi mutta ei uskallauduta kulmiin tai maalin eteen.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Minä taas en ymmärrä miten kokemukset niiden Accenturen intialaisten koodarien, balilaisten tarjoilijoiden tai vaikka niiden hymyilevien bussikuskien kanssa vaikuttaa ihmisen sosiologisiin analyyseihin.

Saako nousevista eläkemaksuista olla huolissaan jos ei tunne mukavia vanhuksia? Jos tuntee, niin sitten ei saa olla huolissaan?

Sen lisäksi täällä on tämä liberaali viisastelijasiipi joka käy näyttämässä moraalista hauistaan vähän väliä, mutta ei alennu vähäväkisten kanssa varsinaiseen väittelyyn. Uutena ilmiönä tänne on ilmestynyt Kanervan ja sinun kaltaisiasi "class of 08" leimakirveen heiluttelijoita.

Toki oldschool rasistisyytökset tai "ootko-ollut-edes-Laosissa-juntti" kysymykset ovat maahanmuuttoväittelyn keskialueen träppiä/left wing lockia, mutta mielummin sitä vastaan pelaa kuin viisasteilijoiden KalPa-kiekkoa jossa pyöritään ympäri kenttää päämäärättömästi mutta ei uskallauduta kulmiin tai maalin eteen.

Näkisin asian niin että jos ainoa kosketuspinta maahanmuuttajiin on iltapäivälehtien uutiset ja satunnaiset kohtaamiset pizzanpyörittäjien ja bussikuskien kanssa, altistaa se ihmisen helpommin ajattelemaan kaikki maahanmuuttajat riesana. Jos sen sijaan omaat ystäviä jotka ovat maahanmuuttajia, osaat ehkä ajatella asiaa eri kantilta. Eivät ne kaikki raiskaa tai ryöstele, ei se ystävänikään sellaista tee.

Tässä ei nyt ollut tarkoitus tehdä tästä mitään matkustelukeskustelua (vaikka matkustelu toki avartaakin) vaan tiedustella juurikin sitä kuinka paljon tässä ketjussa paljon vaikuttavat nimimerkit ovat olleet mamujen kanssa tekemisissä. Ei ole tarkoitus heilutella minkäänlaisia leimakirveitä tai viritellä keskialueen träppiä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Näkisin asian niin että jos ainoa kosketuspinta maahanmuuttajiin on iltapäivälehtien uutiset ja satunnaiset kohtaamiset pizzanpyörittäjien ja bussikuskien kanssa, altistaa se ihmisen helpommin ajattelemaan kaikki maahanmuuttajat riesana. Jos sen sijaan omaat ystäviä jotka ovat maahanmuuttajia, osaat ehkä ajatella asiaa eri kantilta. Eivät ne kaikki raiskaa tai ryöstele, ei se ystävänikään sellaista tee.

Alkuperäiseen viestiisi viitaten en ole muistaakseni käynyt täällä isoon ääneen revittelemässä mamu-rikosotsikoilla, mutta olen kanssasi samaa mieltä siitä, että aito keskustelu aiheesta hautautuu helposti näillä mässäiilyyn. Tosin, yhtä lailla se hukkuu siihen, että joku "toiselta puolelta" ryntää kertomaan kuinka pahasta yleistys on, ja että suomipoikakin osaa olla paha, vaikka totta nämäkin ovat.

Minulla ei ole laajaa mamuista koostuvaa kaveripiiriä, joitain työ- ja muita suhteita entisestä elämästä ja myös nykyisestäkin, eikä pahaa sanottavaa näistä ensimmäisestäkään. Kuitenkin, jos lukee noin 16.2. tänne linkkaamaani tutkimusta maahanmuuttajista rikosten uhreina ja tekijöinä, olennainen selvinnee sieltä.

Miten tähän sitten pitäisi suhtautua? En jouda nyt kaivelemaan tarkkoja lukuja, mutta jos tietystä maasta tai maanosasta tulevat maahanmuuttajat tekevät vaikka 5 - 20 kertaisen määrän rikoksia rikostyypistä riippuen (raiskausrikosten määrä taisi olla isoimmassa suhteessa) kantasuomalaisiin nähden, niin ei tämä ihan mallillaan ole. Ihan yksi ja sama minusta mikä sopeuttamisessa silloin on mennyt vikaan, se on mennyt jo, ja kyllä silloin asiaan pitäisi kyetä puuttumaan vaikka tietyn kansanryhmän osalta sen olematta automaattisesti rasisimia. Tätä ei vaan tunnu tapahtuvan.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Mäkin diggasin teininä panssarivaunuista ja hakkasin niinkin muinaista peliä kuin Steel Panthers. Hyvä peli. Vaihdetaan joskus ajatuksia sakuvaunuista!

Mun teini-iässä ei paljon tankkipelejä ollut, niin joutuu näin keski-iässä korvaamaan :(. Steel Panthers oli (on) kyllä kova. Hienoa, että olet oppinut käyttämään "haku"-toimintoa, se on sitä yksilöllistä kehitystä. Miten muuten aiempi kontribuutio vaikuttaa tähän keskusteluun? Ja muistitko selata koko 10+ vuotisen historiani palstalla läpi?

Mä en ole muuten missään vaiheessa puhunut mitään että maahanmuuttaja pummeja pitäisi hyväksyä yhtään sen enemmän kuin avainlippupummia. Tää seikka on tainnut mennä sulta ohi.

Et olekaan, missä kohtaa väitin niin? Minä vain totesin, että koska meillä on jo avainlippupummeja kotitarpeiksi (ja niitä ei kai oikein voi kipata esim. Somaliaan paikallisen yhteiskunnan hoteisiin), niin meidän ei välttämättä tarvitse roudata pummeja (tai rikollisia) muualta täyttämään vajetta.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tottakai poliisi kohtaa järjestystä ylläpitäessään ja rikoksia selvitellessään lähinnä huonosti käyttäytyviä ihmisiä, jotka edustavat eri kansanryhmiä, ja tietenkin tunnetuista syistä joidenkin kansanryhmien edustajat käyttäytyvät keskimäärin huonommin kuin joidenkin toisten. Kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei koko yhteiskunnan tasolla kannata tällaisen empirian pohjalta kuitenkaan vetää.
Omista empiiristä kokemuksistako ei saa vetää johtopäätöksiä? Mielenkiintoinen näkökanta. Jos Suomessa on vaikka 10 % maahanmuuttajia (päästä heitetty luku, jonka oikeudellisuus ei ole oleellista) mutta poliisin omassa työssään pidättämistä ihmisistä jatkuvasti 25 % on maahanmuuttajia, niin jotain on pielessä. Sinun mielestäsi se toki kertoo vain siitä, että poliisi on rasisti, ja juuri tuollaisten mielipiteiden takia sinun kaltaisten ihmisten kanssa asiasta keskustelu on mahdotonta.

Onneksi toki kohta saavutetaan se käännekohta, jolloin asioista aletaan puhua niiden oikeilla nimillä. Valitettavasti vaan lukuisat ihmiset ovat saaneet kärsiä ihan turhaan, kun asioihin olisi voinut ja pitänyut puuttua jo aiemmin.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näkisin asian niin että jos ainoa kosketuspinta maahanmuuttajiin on iltapäivälehtien uutiset ja satunnaiset kohtaamiset pizzanpyörittäjien ja bussikuskien kanssa, altistaa se ihmisen helpommin ajattelemaan kaikki maahanmuuttajat riesana. Jos sen sijaan omaat ystäviä jotka ovat maahanmuuttajia, osaat ehkä ajatella asiaa eri kantilta. Eivät ne kaikki raiskaa tai ryöstele, ei se ystävänikään sellaista tee.

Tuota noin, käsittääkseni viittaat tällä palstalla ja ennen kaikkea tässä ketjussa käytyyn keskusteluun. Onko täällä joku nimimerkki, jonka mielestä kaikki maahanmuuttajat ovat pelkkä riesa? Itse en ole sellaiseen nimimerkkiin törmännyt, toki voin olla hyvinkin väärässä tässä, mutta käsittääkseni kaikki nimimerkit ovat sitä mieltä että työperäisessä maahanmuutossa ei ole mitään vikaa vaan päinvastoin, se on jossain määrin suorastaan välttämätöntä. Jotkut vain ovat sitä mieltä että töissä tai ei, niin vakaviin rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat pitää voida karkottaa ja jotkut sitten taas ovat sitä mieltä että maahanmuuttajien tekemistä rikoksista ei saisi puhua edes sivulauseessa.
 
Näkisin asian niin että jos ainoa kosketuspinta maahanmuuttajiin on iltapäivälehtien uutiset ja satunnaiset kohtaamiset pizzanpyörittäjien ja bussikuskien kanssa, altistaa se ihmisen helpommin ajattelemaan kaikki maahanmuuttajat riesana.

Kuinkakohan monen paatuneimmankaan hommafoorumistirasistin uskot ajattelevan niin, että esim. kaikki Suomessa asuvat brittiprofessorit tai amerikkalaiset ammattilaisjääkiekkoilijat ovat riesa? Tuo haiskahtaa nyt hieman siltä, että juuri sinulla olisi jostain syystä tarve niputtaa kaikki maahanmuuttajat yhteen.
 
Omista empiiristä kokemuksistako ei saa vetää johtopäätöksiä? Mielenkiintoinen näkökanta.
Totta kai saa vetää johtopäätöksiä, mutta kuten ollaan aiemminkin huomattu (http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/pitäisikö-kannabis-laillistaa-suomessa.8273/page-100#post-5660526), eivät ne johtopäätökset välttämättä ole kovinkaan hyviä, joten olisikin hyvä tiedostaa näiden omien käsitystensä mahdollisesti huono vastaavuus asioiden todellisen laidan kanssa.

Jos Suomessa on vaikka 10 % maahanmuuttajia (päästä heitetty luku, jonka oikeudellisuus ei ole oleellista) mutta poliisin omassa työssään pidättämistä ihmisistä jatkuvasti 25 % on maahanmuuttajia, niin jotain on pielessä. Sinun mielestäsi se toki kertoo vain siitä, että poliisi on rasisti, ja juuri tuollaisten mielipiteiden takia sinun kaltaisten ihmisten kanssa asiasta keskustelu on mahdotonta.
Ei minun mielestäni maahanmuuttajien yliedustus rikostilastoissa liity mitenkään siihen onko poliisi rasisti vai ei. Mistäköhän ihmeestä sellaista olet päähäsi saanut?
 
Näkisin asian niin että jos ainoa kosketuspinta maahanmuuttajiin on iltapäivälehtien uutiset ja satunnaiset kohtaamiset pizzanpyörittäjien ja bussikuskien kanssa, altistaa se ihmisen helpommin ajattelemaan kaikki maahanmuuttajat riesana. Jos sen sijaan omaat ystäviä jotka ovat maahanmuuttajia, osaat ehkä ajatella asiaa eri kantilta. Eivät ne kaikki raiskaa tai ryöstele, ei se ystävänikään sellaista tee.

Tämä on mielestäni jo hyvin väsynyt ja kulunut näkemys. Tämän takia keskusteluissa joutuu aina heti alkuun mainitsemaan nämä yhtä kuluneet "en ole rasisti" ja "minullakin on muslimikavereita/ erivärisiä kavereita"... Tässä myös niputetaan kaikki maahanmuuttajat yhteen nippuun, mikä on edelleen älyllisesti epärehellistä. Eniten lähinnä humanitaarisen maahanmuuton ongelmista joutuvat kärsimään köyhemmät suomalaiset, jotka asuvat halvoissa vuokralähiöissä, joissa suurin osa näistä epämukavista "kohtaamisista" sattuu. Paremmilla alueilla asuvat suomalaiset pystyvätkin sitten olemaan helpommin "suvaitsevaisia". Olen asunut tällaisessa lähiössä, eikä se monikulttuurisuus siellä todellakaan ole mieltä lämmittänyt. Positiivista monikulttuurisuutta olen puolestaan kokenut opiskelija-asuntolassa, jossa eri maista tulleet opiskelijat ovat todellakin tuntuneet enemmän siltä rikkaudelta. Tunnen toki myös hyvin kaksi muslimia, jotka ovat hyviä tyyppejä ja asuneet Suomessa suurimman osan elämästään. Vielä enemmän satun tietämään ei niin hyviä tyyppejä... Ja olen ollut maahanmuuttajien kanssa varmasti keskimääräistä enemmän tekemisissä myös parin läheisen työn takia.

Tässä muuten Pauli Vahteralta jälleen hyvä kirjoitus maahanmuutosta: http://blogit.iltalehti.fi/pauli-va...-ilman-maahanmuuttoa/comment-page-1/#comments
Vahteraa tuskin voi myöskään siitä, että hän ei olisi kiertänyt maailmaa tai ollut tekemisissä eri kulttuuripiireistä tulevien ihmisten kanssa...
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Huhuja toki. Niiden mukaan tyttö on tapettu sen vuoksi, että on halunnut lopettaa parisuhteen.
Ei olisi mielestäni liioiteltua (no, ei ole ainakaan sitä rasismia), jos meidän tyttäriä varoiteltaisiin näiden erilaisten kulttuurien edustajista. Sehän riittäisi jo pitkälle, jos kouluissa keskusteltaisiin kulttuurieroista avoimesti.

Oliko Orivedellä entisen tyttöystävänsä isää ampunut ja aseella tytön kouluun hyökännyt maahanmuuttaja? Entä oliko Imatralla reilu 10 vuotta sitten teinitytön surmannut maahanmuuttaja? Entä se erakoitunut mies, joka tappoi sotatoimialueilla paljon työskenelleen valokuvaaja Carina Appelin?

Kaikissa em. tapauksissa kysymys oli siitä, että nainen oli sanonut miehelle ei, ja sitä kantasuomalainen mies ei kestänyt.

*Lisäsin lainauksen, sillä viestini oli tarkoitettu vastaukseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Oliko Orivedellä entisen tyttöystävänsä isää ampunut ja aseella kouluun hyökännyt maahanmuuttaja? Entä oliko Imatralla reilu 10 vuotta sitten teinitytön surmannut maahanmuuttaja? Entä se erakoitunut mies, joka tappoi sotatoimialueilla paljon työskenelleen valokuvaaja Carina Appelin?

Kaikissa em. tapauksissa kysymys oli siitä, että nainen oli sanonut miehelle ei, ja sitä kantasuomalainen mies ei kestänyt.

Sama sykli kiertää keskustelussa jatkuvasti, joten sinänsä turha tähänkään olisi vastata, mutta... Mitä sitten? Hyssyteltiinkö näitä tapauksia? Tuliko sinulle yllätyksenä, että valtiossa nimeltä Suomi myös kantasuomalaiset tekevät rikoksia? Onko näiden suomalaisten tekemien rikosten takia perusteltua lisätä maahanmuuttoa alueilta, joiden ihmiset tekevät suhteutettuna väkilukuun enemmän rikoksia kuin kantasuomalaiset?
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Onko näiden suomalaisten tekemien rikosten takia perusteltua lisätä maahanmuuttoa alueilta, joiden ihmiset tekevät suhteutettuna väkilukuun enemmän rikoksia kuin kantasuomalaiset?

ja kulttuureista, joissa naisen asema on kamelista seuraava ja lapsen voi naida kunhan se pystyy seisomaan. Ei näistä paikoista tulevat ikinä nöyrry kunnioittamaan naisia tasavertaisina ihmisinä ja anna tyttölasten kasvaa aikuisiksi tehden omia suuntavalintoja (esim. nämä ruotsin kunniamurhat omille jälkeläisille). Toivottavasti asiaan oikeasti herättäisiin. Maahanmuuttoa sivistyneistä ja ihmisiä tasavertaisesti kohtelevista maista kiitos.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tänään melkoinen ilon päivä hommaosastolle kun tukholman laivan joukkoraiskauksesta on vangittu somaleja ja porilaisen tytön taposta epäillään ilmeisesti irakilaista kaveria. Molemmista tapauksista löytyy nimet ja syntymäajat eräältä asiaan vihkiytyneeltä webbisivulta. Pari yksittäistapausta taas yhdelle päivälle. @Radiopää joutui omaan viestiinsä hakemaan esimerkkiä kantasuomalaisen tekemisistä vuosien ja jopa kymmenen vuoden takaa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oliko Orivedellä entisen tyttöystävänsä isää ampunut ja aseella tytön kouluun hyökännyt maahanmuuttaja? Entä oliko Imatralla reilu 10 vuotta sitten teinitytön surmannut maahanmuuttaja? Entä se erakoitunut mies, joka tappoi sotatoimialueilla paljon työskenelleen valokuvaaja Carina Appelin?

Kaikissa em. tapauksissa kysymys oli siitä, että nainen oli sanonut miehelle ei, ja sitä kantasuomalainen mies ei kestänyt.

Tiedätkö sinä, mikä on valtion merkitys/tarkoitus? Vai onko kysymys liian vaikea?
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Oliko Orivedellä entisen tyttöystävänsä isää ampunut ja aseella tytön kouluun hyökännyt maahanmuuttaja? Entä oliko Imatralla reilu 10 vuotta sitten teinitytön surmannut maahanmuuttaja? Entä se erakoitunut mies, joka tappoi sotatoimialueilla paljon työskenelleen valokuvaaja Carina Appelin?

Kyllikki Saaren murhaajakaan ei varmasti ollut maahanmuuttaja. Eikä silläkään ole tekemistä tekstini kanssa, johon viittasit.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
@Kanerva @kahden suunnan sentteri Minä haluaisin kuulla nyt nimimerkkien mielipiteen tuohon Pauli Vahteran blogitekstiin. Enkä siis vain saadakseni seuraavan linkin johonkin umpimähkäiseen mokutus artikkeliin, joka väittää että 7 vuoden jälkeen se 50% kattaa sen toisen 50%, vaikka ei lasketa edes että onko ne yksityisellä vai ei, saati niiden mukanaan tuomia kustannuksia. Kertokaa nyt mulle että miten helvetissä tämä suuntaus on positiivinen?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kyllikki Saaren murhaajakaan ei varmasti ollut maahanmuuttaja. Eikä silläkään ole tekemistä tekstini kanssa, johon viittasit.

Puuttuiko kyseistä kohdasta kappalejako? Sain sellaisen kuvan, että meidän tyttärille pitäisi opettaa, että toisesta kulttuurista tulevat suhtautuvat suhteen päättämiseen eri tavalla kuin suomalaiset.

Tiedätkö sinä, mikä on valtion merkitys/tarkoitus? Vai onko kysymys liian vaikea?

Kysymys on vaikea, mutta ymmärtääkseni en ottanutkaan mitään kantaa valtioon tai maahanmuuttoon, vaan Vsmon kirjoitukseen, jonka ilmeisesti ymmärsin väärin.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kysymys on vaikea, mutta ymmärtääkseni en ottanutkaan mitään kantaa valtioon tai maahanmuuttoon, vaan Vsmon kirjoitukseen, jonka ilmeisesti ymmärsin väärin.

Ymmärrän haluttomuutesi vastata, vastaus kun ei sopisi sinun agendaasi ja näin ollen saattaisi sinut entistä enemmän naurunalaiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös