MM-puolivälierä: Suomi-Yhdysvallat to 10.5.2007

  • 46 251
  • 258
Tila
Viestiketju on suljettu.

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Greffin kirjoitti:
Olipahan muuten paskoja rankkareita taas kerran suomalaisilta. Kumma homma, ettei sieltä löydy niitä osaajia. Onneksi jenkitkin olivat vaisuja ja paremmat yritykset jäivät Lehtosen haaviin. Itse odotin muuten ihan oikeasti J.Ruutua laukojaksi. Ihan vain sen takia, että nämä vakioampujat on nähty, Ruutu on ampunut NHL:ssä hyviä rankkareita ja hänellä olisi voinut olla pokkaa heittää joku erikoisempikin rankkari.

Pakko vähän tarttua tähän: NHL:n rankkaritilastoja katsellessa Mikko Koivu 8/15 (viimekaudella muistaakseni 4/6), Petteri Nummelin 6/7 (paras onnistumisprosentti koko NHL:ssä, kun lasketaan yli kolme rankkaria laukoneet(!)), myös Peltonen heitti viimekaudella nahilassa kolme sisään seitsemästä joka lienee keskitasoa parempi tulos.
Että sikäli kyllä olisi ollut tyhmyyttä skipata nämä kaverit. Tilastoja vertailtaessa Yhdysvaltain Kessel 4/7 ja Parise 7/14 - joten lähtökohtaisesti Suomen ampujat olivat nimenomaan parempia.

Kai se on sitten kokemuksesta kiinni. Kovien pelien keittämä Lehtinen ampui kylmästi maalin kattoon, mutta NHL:n kovimmat rankkarisepot Nummelin ja Koivu jäivät maalivahdille toiseksi.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
aHab kirjoitti:
En usko Peltosen vaisuuden johtuvan ketjustakaan.

Alla on nyt loukkaantumisen takia suht vaikeat 72 runkosarjapeliä NHL:ssä. Paras terä tällä kaudella on varmaan jäänyt sinne Floridan suuntaan. Normaalisti Peltonen on nähty näissä kekkereissä takanaan reilun 40 ottelun runkosarja runsaasti kevyemmällä reissaamisella + pudotuspelit (5-17 peliä).

Villen liikkuminen on vaikuttanut ainakin minusta läpi turnauksen totuttua heikommalta.

Eihän villeä ole vielä edes tarvittu. Puolivälierät on ihan turhan pienet kekkerit Peltosen pojalle. Välierässä varmaan tarkkailee tilannetta kolmanteen erään asti ja jos muut eivät millään saa tarvittavia tehtyä niin Ville saattaa viitsiä tehdä sen ratkaisevan.

Onhan se näissä kisoissa vaikuttanut heikommalta kuin ennen, mutta tänään nähtiin väläyksiä maestron heräämisestä. Varsinkin se komea harhautus alivoimalla ja syöttö jerelle vapaaseen maalipaikkaan oli mannaa.
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
En jaksa koko ketjua läpi kahlata joten näitä näkemyksiäni on varmaan jo tullut, mut silti
Tässä jotain:

PLUSSAT

Kärpän loistava peli. Usalla oli HUIPPU paikkoja ainakin pariin kolmeen lisämaaliin, mutta Lehtonen poimi loistavasti noita pakkien sekoiluja ja se yks tolppakin...huh huh
Plussaa myös Koivun johtamalle viisikolle. Ainoa kenttä joka sai organisoituja hyökkäyksiä jenkkien alueelle. Koivu loistavaa raatamista koko pelin ajan ja kaveri on aivan helvetin loistava aloittaja. Tuomo Ruutu: Taistelu maali ja muutenkin hyvää jenkkien haastamista. Tomi Kallio: Upea kuti yläpeltiin Nummelinin loistavasta syötöstä. Kaveri juhli siihen malliin itsekkin että taisi se kuuluisa APINA tippua sieltä selästä.

MIINUKSIA

SUOMEN NIIN KUTSUTTU PUOLUSTUS
Usalla ainakin 10 kertaa mies tai kaksi suomen maalin edessä ilmaan vartiointia. Söderholm ja Laamanen pahimmat virheiden tekijät. (En edelleenkään ymmärrä miten Söderholm voi MM-joukkueessa pelata??) Neljästä usa maalin teki, mutta mahdollisuudet olivat useampaankin. Miten voi olla mahdollista että MM-kisojen puolivälierässä tulee tuollaisia virheitä, joista jo junnuista lähtien opetetaan ettei oman maalin edessä ole yhtään vastustajan vapaata pelaaja. Puolustus säntäili tasakentällisin ja alivoimalla aina koko viisikon/nelikon voimin maalin takana joista usa kyllä rokotti rankalla kädellä.
Ja neljä kertaa johtoaseman menetys ei kovin hieno juttu ole.
Asiaa huonontaa vain tuo Nummelinin tilanne. Suomen ainoa jotenkin ylivoimaa pyörittävä puolustaja jos sivussa lauantaina niin ei hyvältä näytä.

Ville Peltosen rankkari: Kyllä tälläisessa pelissä pitää kiekko tyhjään maaliin osata laittaa!!!

Saravon maali aika jäätävä suoritus :)

Kapasen kenttä aika näkymätön. Peliaikaakin ei hirveästi mielestäni siunaantunut.
No tästä lauantaina venäjän kaatoon. Toivottavasti tästä taistelu voitosta tulee sellainen tsemppi päälle että venäjä kaatuu...
Kassellaan....
 

H.Hyvönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,Kajaanin Hokki,Hannes Hyvönen
Ajattelin tossa peliä katottuani, että kukaan tosta Peltosen kentästä ei ole mikään erityisen nopea, sillä ois jännä nähdä kun esim. Bergenheim toisi siihen agressiivista karvausta yms.
Tiedän, että ei niin voi enää kokeilla, mutta olis jännä nähdä toimisko semmoinen kenttä...

Kokonaisuutena hieno peli, Suomi - Ruåtsi-finaali?No ainakin pronssiottelu...?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
H.Hyvönen kirjoitti:
Ajattelin tossa peliä katottuani, että kukaan tosta Peltosen kentästä ei ole mikään erityisen nopea, sillä ois jännä nähdä kun esim. Bergenheim toisi siihen agressiivista karvausta yms.
Tiedän, että ei niin voi enää kokeilla, mutta olis jännä nähdä toimisko semmoinen kenttä...

Kokonaisuutena hieno peli, Suomi - Ruåtsi-finaali?No ainakin pronssiottelu...?

Pronssista saa pelata Ruotsi ja Venäjä. Finaalissa me saadaan tukkaan vaahteralehdiltä.

Venäjältä puuttuu Morozov, eli siinä meni niitten paras ketju. Venäjän maalivahtipeli on huonompaa kuin suomen, ja puolustuspeli samaa katastrofia kuin meillä. Ei yllättäisi jos suomi veisi vaikka 5-3, maaleja varmaankin luvassa. Suomelta helpohkoja, venäjältä ansaittuja.

Ruotsilla en näe paljon jakoja kanadaa vastaan. En ole nähnyt ruotsin pelissä mitään niin ihmeellistä mitä moni muu väittää nähneensä. Välierien heikoin joukkue on sinikeltaiset, tosin turnauksessa ei mikään ole mahdotonta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vetäisin yhteen keskustelun sanomalla että Suomi ansaitsi häviönsä. Pulinat ja jossittelut pois!
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
H.Hyvönen kirjoitti:
Ajattelin tossa peliä katottuani, että kukaan tosta Peltosen kentästä ei ole mikään erityisen nopea, sillä ois jännä nähdä kun esim. Bergenheim toisi siihen agressiivista karvausta yms.

On ne kaikki sua nopeampia!
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Onneksi nykyään on elämässä muitakin asioita kuin lätkä, sillä jos Suomi olisi hävinnyt tämän matsin niin olisin varmasti ennen vetänyt itseni jojoon. Nyt pääsi voitonkin myötä vain yksi pieni tuuletus kun Lehtinen ratkaisi ja syke palasi normaalille tasolle.

Suomen pelissä oli paljon hyvää ja paljon täyttä paskaa. Kuten moni on sanonut, ei tällä pelillä voida edes haastaa veli venäläistä, sillä he rokottavat kyllä virheistä vielä kovemmalla prosentilla. Hyvää oli taas Lehtonen ja yleisilme; koko joukkue teki töitä ja taisteli koko ottelun ajan. Parhaana ilmentymänä tästä Koivun kenttä. Jopa Hurtta Kallio nousi näkyviin surffattuaan taas puolentusinaa peleistä; hienoa #71! Mielestäni ansaitsimme voiton ja tästä on hyvä lähteä ainakin henkisisti voimistuneena kohtaamaan Venäjää. Siinä ottelussa kun ei ole kuin voitettavaa.

Se tässä taas vähän harmittaa, että taas kerran suomalainen jääkiekkoilu veti itsensä juuri ja juuri kuiville. Nyt voivat Kummolla ja kumppanit taas todeta, että kaikki on valtakunnassa hyvin. Kuitenkin suomalaisessa kiekkoilussa kusee moni asia ja niitä ei korjata varmasti taaskaan vähään aikaan. Pelkän sisun ja taktisen osaamisen varaan kun ei voi tulevaisuutta rakentaa.

No, mutta se on sitten eri ketjun asioita ja iloitaan tästä hienosta voitosta; kiitos Kärppä ja koko joukkue!
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Huhhuh. Oli kyllä, jos ei muuta, niin jännittävä peli. Syke oli suorastaan ennätysmäisen korkealla läpi pelin, kiitos lukuisten hasardien ja vilkkaitten kenttätapahtumien. Mutta en valita, kerrankin viihtyi hyvin pelin ääressä. Jeren sinetti ottelulle oli kaiken kruunu. Paskat täydellisestä puolustuspelaamisesta: tämä jos mikä oli katsojaystävällinen peli!

Koivun johtama 2. kenttä oli 1. kenttä. Loistavaa taistelua koko tuolta kolmikolta, myös Kallio mukaan lukien. Kyllä se Tomppa osaa pelata kuitenkin! Pitäisi tuon tason jatkossakin maajoukkueessa.

Puolustuspelaaminen oli aivan kammottavaa joka suhteessa. Toisaalta niin oli USA:n myös. Tuli sanottua muutama ruma sana Koistisen katsomokomennuksesta Nummelinin jouduttua jättämään homman kesken. Saas nähdä, pelaako Numppa omalla tasollaan jatkossa.

Venäjältä voi tulla rumasti turpaan, mutta toivottavasti siinäkin pelissä taistellaan tällä tavalla!
 

Matsku

Jäsen
Petski kirjoitti:
Kari Lehtoselta kerta kaikkiaan mahtavat rankkarit, torjui kaiken. Pelissä jenkit olivat varmasti myös scoutanneet Lehtosen perhostyylin(melkein kaikki maalit kattoon)
Kaikki kaksiko? Hihi. Vedot vaan olivat aika lailla täydellisiä, joten veikkaisin että ne olisi uponneet lähes jokaiselle veskarille.

Mertsi jauhoi koko ajan Lehtosen pomputtelusta mutta eikös se aika pitkälle ole Karin tyyliä vain peittää vedot ja yrittää ohjailla vedot patjoilla kulmiin. NHL:ssa tämä tyyli ainakin tuntuu olevan voimissaan.
Joo, Kari isokokoisena veskarina pyrkii peittämään paljon ja sitä kautta kun tullaan vastaan maalista, myös reaktioaika pienenee. Tästä syystä aivan kaikki kiekot eivät tietä räpylän pussiin löydä.

mjr kirjoitti:
Vetäisin yhteen keskustelun sanomalla että Suomi ansaitsi häviönsä. Pulinat ja jossittelut pois!
:o?
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Kerrassaan jännittävä peli.

Kieltämättä puolustukseen pitää tulla parannusta, ja paljon. Muuten tulee pataan Ryssiltä.

Muuten plussaa. Kärpän upea vire rankkariskabassa, Tuomo-Mikko-Kallio kentän hienosti mennyt peli ja paljon haukutun (jopa itse tähän syylistynyt) Kallion todella hieno peli. Ja tietysti Lehtisen rankkari johonka vedin itse hienot tuuletukset olohuoneessa.

Kiitoksia Leijonat, oli erittäin jännittävä peli!.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Venäjän kannalta Kari Lehtosen vire on pelottavan kova. Jos laukauksen edessä ei ole maskia eikä se tule suoraan syötöstä, Kari Lehtonen ottaa vedon kiinni. Pakkien maalineduspelin tulee olla huomattavan paljon aggressiivisempaa lauantaina.

Hurjissa liemissä keitetty Lehtinen sitten tuli, katsoi ja ratkaisi tämän ottelun jäätävällä rankkarilla. Grahame ei ehtinyt juuri reagoida kun kiekko viuhui pään vierestä maalin kattoon ja juhlat olivat valmiit.

Ja muuten, Ryssät kaatuu lauantaina.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Oli kyllä huikea peli ei voi muuta sanoa. Suomelta mielestäni aika ailahteleva peli, mutta tällä kertaa sekin riitti. Tuomo Ruudun kenttä oli ylivoimaisesti suomen vakuuttavin koostumus, jonka kentällä ollessa paine oli jatkuvasti Usan päädyssä. Peltosen kenttä taas ei mielestäni saanut mitään aikaiseksi koko ottelussa, vaikka paikkoja olisi ollut heilläkin ratkaista peli. Kari Lehtonen oli maalissa jäätävä koko ottelun ja todisti, että onhan meillä tälläkin kertaa voittava maalivahti. Kun oli selvää että peli menee rankkareille olin varma että nyt tulee lähtö, mutta onneksi jenkkien yritykset olivat kehnohkoja ja lopulta Jere ratkaisi.

Suomen puolustuspelissä oli eilen valtavia puutteita ja ne on saatava kuntoon ennen venäjä-peliä tai lähtö tulee

Ja nyt punakoneen kaatoon!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
mjr kirjoitti:
Vetäisin yhteen keskustelun sanomalla että Suomi ansaitsi häviönsä. Pulinat ja jossittelut pois!

Heh, tämä Jatkoajan vasemmisto-osaston kollektiivinen marttyyri-asenne jaksaa kyllä naurattaa, samat vaalituloksesta itkeneet nimimerkit täällä itkevät nyt siitä että Suomea ei saa kritisoida kun voitto tuli, puhumattakaan siitä että joku julkeaisi väittää Suomen joukkueen johdon ja valmennuksen olevan tuuliajolla.

Se on ihan hyvä että meillä on näitä teksti-tv experttejä joille riittää ottelun lopputulos pelin tason määrittämiseen. Tämä ihmeellinen "voitto tuli, ei saa arvostella ketään" -asenne on kyllä mielenkiintoinen ilmiö, ei saa kritisoida joukkuetta vaikka voitto tuli sen takia että vastustajan veska oli suorastaan surkea.

Faktahan on se että jos maalivahtipeli olisi ollut yhtä hyvää niin Jenkit olisivat voittaneet matsin selkein luvuin.
 
Suosikkijoukkue
Hammer of the Gods. NHLssä suomalaiset.
Furillo kirjoitti:
Söderholm oli huono, jopa niin huono että en tiedä huomasiko kukaan muu sitä?

Tuota, eikö se ole hyvän puolustavan puolustajan merkki jossei sitä huomaa kentällä?
Kun oli siellä enemmän mokailijoita Suomen pakkipäässä esim Saravo heitti muutaman vastustajan lapaan ja Kukkonen oli taklauksen jälkeen melko sukka.
Taas kuitenkin molemmat edellämainitut pelasivat paljon joten kyllä siinä sitten tapahtuukin.

Saakos nyt jo puolustaa Kalliota? Mun mielestä Kallio oli viime kisoissa melko surkea mutta näissä kisoissa on näyttänyt paremalta. Tehojahan miehellä ei ole vielä kuin 1+1 mutta minä olen nähnyt mieheltä muutaman hyvän taklauksen ja jäähyn hankkimisen vastustajalle.
Ja taas on siellä joku huonompikin hyökkääjä, esim Pärssinen ja Miettinen.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Huhhuijjaa!

Oli kyllä mieletön peli. Loistavaa kiekkoa, vauhdikasta ja viihdyttävää,mutta...mutta... Suomen peli oli kyllä puolustuspäässä aivan karmeaa! Mentiin niin venäläismäisellä tehdään enemmän maaleja kuin päästetään-asenteella että huhhuh! Valmennusjohdon epäonnistuminen kisoissa kasautui nyt tässä puolustusasiassa. Berg, Söderholm ja Laamanen eivät ole kisakamaa missään tapauksessa jos vertaa kollegoihin muissa maissa. Saravo menee vielä jotenkuten.

Oli se kuitenkin jäätävä ratkaisu Jereltä! Hakattiin meirän ''studiossa'' kattoa hajalle kyllä sen jälkeen! On toi Grahame muuten huonoin ykkösmaalivahti kisoissa mitä on ikinä tullut vastaan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Daespoo kirjoitti:
Faktahan on se että jos maalivahtipeli olisi ollut yhtä hyvää niin Jenkit olisivat voittaneet matsin selkein luvuin.

Faktaa on tosiaan se, että Kari Lehtonen antoi Suomelle mahdollisuuden. Suomen puolustuksesta tulee kerta kerralta enemmänkin pulustus, eikä tämä ole vain jotain kitinää kitinän ilosta. Jos katsoi peliä silmät auki, saattoi nähdä, miten retkellä finskipojat olivat omassa päässä. Ei pelkästään pakit, vaan termi nimeltä viisikkopulustus - missä pelaa?

Olen Mertarannan kanssa samaa mieltä siitä, että Koivun ketju olisi ansainnut ratkaista pelin jo ennen rankkareita. Tosin on vaan niin, että mikäli pitää tyylipisteistä, tulee lajiksi valita mäkihyppy. Mutta Antero oli oikeassa, sen ketjun peli oli enemmän ilo silmälle kuin typerä silmälasimainos on konsanaan ollut. Todella huikeaa, ratkaisuihin pyrkivää, energistä pelaamista.

Lehtiselle ei maistunut etukulma muistaakseni kolmannessa erässä, tosin mitään ei voi ottaa pois Kreiämin kulman peitosta. Jenkkien viimeisessä tasoituksessa ei muuten Lehtosen poikittaisliikkeen jälkeinen kurotus etuyläkulmaan jäänyt kovin paljon vajaaksi. Selkeästi tiesi, mikä kohta on tulilinjalla näissä tilanteissa. Hieno oli myös veto, ei siitäkään tarvitse mitään pois ottaa.

Rankkareissa minut yllätti USA:n ratkaisuyritykset. Luulisi, että ranteesta löytyy muutamalla sielulla ruista sen verran, että kannattaisi kokeilla. No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Silti ei kannata sulkea silmiä siltä, että Suomella on hyökkäys, maalivahti sekä pari purjevenettä niiden välimaastossa.
 

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
PikkuKasi kirjoitti:
Oli kyllä mieletön peli. Loistavaa kiekkoa, vauhdikasta ja viihdyttävää,mutta...mutta... Suomen peli oli kyllä puolustuspäässä aivan karmeaa!

Yhdytään tähän, ihan mieletön peli, meni kyllä top10:een allekirjoittaneen listalla. Molempien puolustus ja viisikkopelaaminen tuuliajolla, mutta olihan se viihdyttävää, ehdottomasti kisojen paras peli tähän asti, ja tuskin parempaa enää tulee, no ehkä Ruotsia vastaan. Johtoaseman menettäminen 4 kertaa ottelussa ja silti voitto, siitä tosin saadaan kiittää kahta pelaajaa erityisesti: Lehtistä ja Lehtosta. Ei tullu Lehtoselle montaa helppoa kutia tossa pelissä, huikeita jalkatorjuntoja ja valppaana olemista. Ei muuta kun Venäjän kaatoon, paremmalla puolustuspelaamisella tosin.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Daespoo kirjoitti:
Faktahan on se että jos maalivahtipeli olisi ollut yhtä hyvää niin Jenkit olisivat voittaneet matsin selkein luvuin.

En nyt sanoisi ihan näinkään. Viuhkolan ja Kallion vedot yläkulmiin ei häviä ollenkaan näille jenkkien "maailmanluokan maaleille, joita kukaan maalivahti ei olisi torjunut#. Ainoastaan Ruutun maali meni ehkä hieman helpolla, mutta se oli pelin ensimmäinen maali ja on vaikea arvioida miten pelissä olisi käynyt ilman tätä maalia. Tietenkin aina voidaan jossitella, olisiko Viuhkolan maalia syntynyt ilman maalintakana sekoiluja, mutta jossittelut ovat aina yhtä tyhjän kanssa.

Ja Daespoon asenne ei pelin jälkeen ei kyllä pettänyt taaskaan. Aina yhtä negatiivinen perussuomalainen (en tarkoita puoluetta, ettei tarvitse vaalejakin vetää taas mukaan keskusteluun). Kyllä Suomella oli tänään pahoja ongelmia puolustuspäässä, mutta voitto tuli tästä huolimatta. Minä ainakin otan voiton vastaan ilolla näistä virheistä huolimatta ja uskottelen itselleni Suomen ottaneen mallia takavuosien Kanadasta: alkusarja höntsäillään, puolivälierässä pelataan voiton arvoisesti, välierässä otetaan tiukka taisteluvoitto ja finaalissa murskataan vastustaja.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Analyytikoiden ja valmentajien mielestä huono kiekko on usein meille katsojille kaikkein viihdyttävintä peliä, niin eilenkin, kun tuli lopulta oikea voittaja rl-kisan lottoarvonnasta. Suomi taisi voittaa isoissa kisoissa rl-kisan ensimmäisen kerran sitten vuoden 1992 välierän, jolloin Säilynojan ja Varvion maaleilla ja Kettererin torjunnoilla kaatui Tshekki (Tshekkoslovakia ??) ja Matikaisen valmentama Suomi pääsi finaaliin, josta palkinnoksi tuli kiekkohistoriamme ensimmäinen mitali, kun hävittiin Ruotsille 5-2. Jere Lehtinen oli silloin nelosketjussa Rauli Raitasen ja Pekka Tuomiston kanssa. Tämä kuvaa hyvin Lehtisen uskomatona kiekkouraa, että hän oli jo silloin 15 vuotta sitten Suomen joukkueessa.

Eilinen ottelu lienee kuvailtu täällä jo riittävän kattavasti, joten onnittelut Westerlundin joukkueelle välieräpaikasta. Paljon parjattu Erkka vei taas joukkueensa neljän parhaan joukkoon isoissa kisoissa, ainoaksi epäonnistumiseksi Westerlundin päävalmentajauralla jää siis vuoden 2005 mm-kisat. Jääkiekko on tulosurheilua, joten siinä mielessä Westerlundin aika Suomen päävalmentajana tulee jäämään Suomen kiekkohistoriaan erittäin menestyksekkäänä ajanjaksona, sen varmisti eilinen voitto USA:sta rl-kisassa ja tasapeli jääkiekko-ottelussa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
dodi kirjoitti:
Ja Daespoon asenne ei pelin jälkeen ei kyllä pettänyt taaskaan. Aina yhtä negatiivinen perussuomalainen (en tarkoita puoluetta, ettei tarvitse vaalejakin vetää taas mukaan keskusteluun). Kyllä Suomella oli tänään pahoja ongelmia puolustuspäässä, mutta voitto tuli tästä huolimatta. Minä ainakin otan voiton vastaan ilolla näistä virheistä huolimatta ja uskottelen itselleni Suomen ottaneen mallia takavuosien Kanadasta: alkusarja höntsäillään, puolivälierässä pelataan voiton arvoisesti, välierässä otetaan tiukka taisteluvoitto ja finaalissa murskataan vastustaja.

Joillekkin riittää yhdistelmä Mertaranta, MM-95 Karjala lippis ja Suomen voitto suhteellisen heikosta joukkueesta surkealla veskalla, ei siinä mitään.

Itselleni tämä vaan ei riitä, Suomen peli oli omassa päässä niin pahasti tuuliajoilla että pahaa teki. Mutta ei se mitään, eihän tätä saa täällä sanoa kun Suomikin kerta voitti. Vanha kunnon Brezhneviläinen asenne jyllää, kun voitto tulee niin kaikki on hyvin eikä mitään saa arvostella.

Minä olisin iloinen jos Suomen peli näyttäisi hyvältä mutta kun eilen toimi vain yksi ketju ja veska niin ei ole hirveästi syytä riemuun.

Mutta minähän olen vain perusnegatiivinen. Uskottele sinä vain Suomen vetäneen "kanadat" jos se auttaa sinua saamaan unta yöllä.
 

bizkit78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Olipa taas kerran ottelu. En ole varmaan ikinä nähnyt näin alisuorittanutta Suomen maajoukkuetta kuin tänä keväänä. Puolutus on Petua lukuunottamatta huonoin koskaan. Jopa Mertaranta muisti mainita, että muutamaan kertaan jenkkien pari pelaajaa oli korjaamassa Lehtosen edessä reboundit. Missä oli suomen pakit? Onko tosiaan niin, että tässä oli parhaimmat vaihtoehdot puolustukseen tänä vuonna. Onneksi Koivun kenttä on kuumana, koska muut kentät ovat enemmän tai vähemmän kuutamolla. Välierässä voi sitten ihailla Venäjän peliä..tulee nimittäin suomipojalla aika kiire kaukalossa.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kaikki muut pakit täällä on jo haukuttukin, muttei sitä oikeasti huonointa. Eli hyökkäyspäässä oivaltava, joskin välillä viivapelissä Antsaa lainatakseni vaarallinen, Petteri N. Mutta miehen pitäisi olla etupäässä kuitenkin puolustaja ja se puolustuspeli Numpalla on ollut aina niin helvetin huonoa, että pahaa tekee. Täysi sukka omassa päässä. Kyllä eilenkin vietiin USA:n alivoimamaalissa hienosti Petua keskialueella pienellä biljardisyötöllä.

Tiedän, että meikäläinen lynkataan, mutta tehopisteet Ukrainaa ja Tanskaa vastaan eivät riitä. Puolustajan pitää osata ensisijaisesti puolustaa ja sitä Petu ei tee. Kuitenkaan häntä ei saa koskaan kritisoida.

Mertaranta on hyvä esimerkki. Jos Numppa munaa, niin Mertsi puhuu viisikon virheestä ja jos Nummelin ei saa syöttöä haltuun, niin syöttö on vaikea. Toisaalta taas Numpan kaikki syötöt ovat loistavia vaikka ne menis vastustajan lapaan tai pitkäksi. Silloin taas vika on vastaanottajassa.

Ja vielä yksi juttu. Minkä helvetin takia Nummelin hakee AINA Peltosta niillä pystyavauksillaan? Vastustajatkin tietävät sen jo vuosien kokemuksella ja ottavat ne avaukset tehokkaasti pois.

Ja miksi puujalkainen mies pitää väkisin laittaa ampumaan rankkaria?


Korostan vielä, että Nummelin on loistava ylivoimapelaaja ja hyökkäävä puolustaja, mutta oman pään peliä pitää hänenkin osaltaan saada kritisoida!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daespoo kirjoitti:
Faktahan on se että jos maalivahtipeli olisi ollut yhtä hyvää niin Jenkit olisivat voittaneet matsin selkein luvuin.
Tämän mukaan saan sen käsityksen, että maalivahtipeli on mielestäsi jotenkin irrallinen osa joukkueen peliä. En siis oikein ymmärrä tämän heiton takana piilevää ajatusta.

Mutta ei siinä mitään, eilinen peli oli tosiaan monellakin tapaa huono jääkiekko-ottelu. Aivan liikaa henkilökohtaisia virheitä kummassakin päässä kenttää. Toisaalta tällaiset ottelut nousevat ns. suuren kansan sydämiin jännittävinä ja mielenkiintoisina otteluina, kun pelissä tulee maaleja ja ottelu pysyy tasaisena loppuun saakka. Ja tämä "suuren kansan" mielenkiinto on kai lopulta se tärkein asia MM-kisoissa.
 

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
dodi kirjoitti:
Ja Daespoon asenne ei pelin jälkeen ei kyllä pettänyt taaskaan. Aina yhtä negatiivinen perussuomalainen (en tarkoita puoluetta, ettei tarvitse vaalejakin vetää taas mukaan keskusteluun)...
Tuurilla ja taidolla. Kiitos Jere ja Kärppä.

Ja Daespoon tasohan tiedetään kaikki. Ignore on hieno keksintö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös