MM-puolivälierä: Suomi-Yhdysvallat to 10.5.2007

  • 46 286
  • 258
Tila
Viestiketju on suljettu.

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Blackie kirjoitti:
Tänään oli ihan hyvä intensiteetti jo.

Paitsi tänään Suomelta puuttui taklaukset. Ruotsia vastaan oli myös hyvä intensiteetti finskeiltä ja pommejakin jakelivat. Silloin vain vastus oli täysi sukka.

Suomen pakistosta ei jaksa enää itkeä, kun se on mitä on. Suomi on hävinnyt useasti skaboissa huomattavasti nykyistä paremmilla jengeillä ja peleillä, joten nyt voisi voittaa skabat vaikka sitten perseilyn näköisillä otteilla ja muutamilla veskarin avaintorjunnoilla. Paras yhdestä pleijarit edelleen, sitä voi toistaa vaikka joka viestissä.
 
Raynolds kirjoitti:
Viimeiseksi on sanottava vielä siitä, että tulee aivan liikaa henkilökohtaisia virheitä. Kukkoselle tuli muutama, Viuhkolalle, Bergenheimille, Bergille tuli myöskin. Hyökkäyspäässä oli niin ikään joitakin virheitä, jotka pitää karsia ehdottomasti lauantaiksi.

Aivan liikaa. Ja hälyyttävää oli, että jokaiselle kentälle tuli virheitä ja välillä peräjälkeen, mikä antoi välillä liikaakin tykytyksiä. Toki näkyvimmät virheet ovat ne, joista tulee maaleja, mutta jos saman tasoisia tilanteita syntyy kaikilla kentillä omissa (kuten tänään), niin kyyti on todella kylmää venäjää vastaan. Bergenheim pelasi tosin ok pelin eikä tosiaan loistanut mokailijana mielestäni.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Koska olen Kalliota täällä dissannut niin annetaan nyt krediittiä siitä maalista, hyvä viimeistely (olin satavarma Kallion normaalista rintapanssarivedosta).

Kalliolle pyyhkeitä siitä että ei ollut maalinedustalla painimassa kummassakaan päässä, tosin tästä voi antaa pyyhkeitä monelle muullekkin. Koivu oli esimerkillisesti aina puolustamassa joukkuekavereitaan, Kalliokin voisi joskus tätä harrastaa.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Bergenheim pelasi tosin ok pelin eikä tosiaan loistanut mokailijana mielestäni.
En nostanutkaan häntä mokailijaksi, vaan mainitsin hänet, koska oli aika iso palanen yhdessä USAn maaleista. Ilmaisin kyllä väärin että "virheitä", joka ei suinkaan Bergenheimiin käy.
 

GeneRation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sanokaa mitä sanotte, mutta Berg oli mielestäni ehkä jopa Suomen paras pakki. Koivun kenttä oli jälleen erinomainen ja Kallio jatkoi hyvää peliään. Puolustuspelaaminen kylläkin huolestuttaa, ja kovasti. Neljästi tuli USA tasoihin Suomen johdettua maalilla, joten jotain pitäisi sen suhteen tehdä.

Aina, kun Saravolla on kiekko puolustuspäässä, niin minua ainakin pelottaa. Lehtonen oli suorastaan jäätävä rankkareissa, mutta pomputteli mielestäni välillä turhan paljon niitä kiekkoja.

Hyvä, että tuli voitto, mutta Venäjää vastaan on tuskin mitään jakoa.

EDIT: Patja ja kilpikäden torjuntoja on toki pomputeltava, mutta mielestäni Kari ei pomputtanut niitä kovin hallitusti, esim kulmaan/hanska päälle.
 
Viimeksi muokattu:
GeneRation kirjoitti:
Sanokaa mitä sanotte, mutta Berg oli mielestäni ehkä jopa Suomen paras pakki. Koivun kenttä oli jälleen erinomainen ja Kallio jatkoi hyvää peliään.
*clips*
Lehtonen oli suorastaan jäätävä rankkareissa, mutta pomputteli mielestäni välillä turhan paljon niitä kiekkoja.

Noh.. sanotaan mitä sanotaan. Minäpä koetan.

Berg oli hukassa omassa päässä useammin kuin kerran, aivan samalla tavalla kuin muutkin pakit. Viivassa lähenteli yllättäen toivottomuutta, mutta sai onneksi laitettua kiekkoa päätyyn. Viimeisellä sekunnilla kirsikkana kakun päälle selkeä laukaisupaikka ja edessä trafiikkia.. ei laukausta vaan syöttö jenkille. Ehkä tuuri olisi pomputtanut Bergin kiekon verkkoon, jos olisi yrittänyt? Koivun kenttä oli kyllä hyvä, mutta sekään ei ollut omassa päässä erinomainen.

Kuulostaa itseasiassa koko lainaus siltä, että Mertarantaa on tullut kuunneltua. Mertsi hehkutti kiekon pomputtamisesta ensi kerran patjatorjunnan yhteydessä. Toisen kerran kilpitorjunnan yhteydessä. Ei muistanut hehkuttaa juurikaan niitä tilanteita, jossa ottaa vaikean (tai helpon joskus) kiinni, jossa jenkkipelaajat olivat haukkana paikalla irtopaloilla. No niitä ei tullut. Tottakai maalivahtipomputtaa, jos metristä vedetään päin. Hanska on ainoa paikka, mikä ei kutia pompauta. Hyvät refleksit Lehtosella ja hyvää sijoittumista.

EDIT: Bergistä tarkennusta. Ei todellakaan huonoin pakki. Mielestäni tuollaisen pelin jälkeen on vain väärin sanoa kenestäkään pakista, että paras pakki.
 

Furillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TML
Söderholm oli huono, jopa niin huono että en tiedä huomasiko kukaan muu sitä? Aivan himmeetä juoksemista omassa päässä tasakentällisin että alivoimalla. Ei mikään ihme että oli jenkkejä maalinedustalla kylässä. Kiekollisenakin ei tunnu pää tai taidot oikein pelittää näitä mm-kisojen ratkaisupelejä pelattaessa. Laamanen sentään uskalsi muutaman kerran tukea hyökkäystä, vaikkei nyt mitään hohdokasta esittänytkään. Söderholm pelaa kuin nössö huonolla itseluottamuksella.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Furillo kirjoitti:
Söderholm oli huono, jopa niin huono että en tiedä huomasiko kukaan muu sitä? Aivan himmeetä juoksemista omassa päässä tasakentällisin että alivoimalla. Ei mikään ihme että oli jenkkejä maalinedustalla kylässä. Kiekollisenakin ei tunnu pää tai taidot oikein pelittää näitä mm-kisojen ratkaisupelejä pelattaessa. Laamanen sentään uskalsi muutaman kerran tukea hyökkäystä, vaikkei nyt mitään hohdokasta esittänytkään. Söderholm pelaa kuin nössö huonolla itseluottamuksella.

Kyllä! Minusta huonoin pelaaja tässä pelissä. Allekirjoitan yllä olevan.

EDIT: Lisään vielä huomiona, että tuo nelonen on kyllä toimivin kokonaisuus tähän asti! Hyvää karvausta ja puolustamista, josta pääsevät hyvin hyökkäilemään ja jopa hyville maalipaikoille.
 

TheT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Montreal Canadiens
Kiitokset mahtavasta tunnelmasta Töölön kisahallin vieressä olevan ravintolan asiakkaille (jos vaikka sattuisi joku jatkoaikalainenkin mukaan:). Ääni käheänä nukkumaan...
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Furillo kirjoitti:
Söderholm oli huono, jopa niin huono että en tiedä huomasiko kukaan muu sitä? Aivan himmeetä juoksemista omassa päässä tasakentällisin että alivoimalla. Ei mikään ihme että oli jenkkejä maalinedustalla kylässä. Söderholm pelaa kuin nössö huonolla itseluottamuksella.

Kyllä vaan. Mikäli Numppa ei pysty enää pelaamaan turnauksessa, niin Kukkosen, Saravon ja Bergin pitää kunkin pystyä pelaamaan 30 minuuttia/peli. Muuten ei hyvä heilu. No Saravo taisi sen jo tänään tehdä, eiköhän se onnistu Lasselta ja Akiltakin.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Kari Lehtoselta kerta kaikkiaan mahtavat rankkarit, torjui kaiken. Pelissä jenkit olivat varmasti myös scoutanneet Lehtosen perhostyylin(melkein kaikki maalit kattoon) mutta vähintään yhtä paljon asialla oli pohjois-amerikkalainen tapa laukoa laadukkaasti ja läheltä ylös. Mertsi jauhoi koko ajan Lehtosen pomputtelusta mutta eikös se aika pitkälle ole Karin tyyliä vain peittää vedot ja yrittää ohjailla vedot patjoilla kulmiin. NHL:ssa tämä tyyli ainakin tuntuu olevan voimissaan.

Rankut siis vedettiin eka kolmella pelaajalla mutta kuuluiko sääntöihin tosiaan vaihtaa vuoroja näiden kolmen jälkeen? Parise ainakin näytti hieman häiriintyvän kun joutui toisen kerran vetämään peräkkäin. Lehtiseltä kylmä ratkaisu. Ei muuten purrut Koivun tavaramerkki.

Vaikka Sarajevo tänään tekikin yhden komean maalin ja urakoi niin kyllä hän(kin) antoi muutaman karmean nappisyötön vastustajan lapaan. Aki Berg voisi myös kokeilla laukoa joskus. Tänäänkin syötti kahdesti hyvästä paikasta kaverille. Toinen jatkoajan viime sekunneilla kun vedon olisi pitänyt lähteä.

Mitäkän siellä Floridalaisessa putkassa on Peltoselle tehty? Mies on pihalla kuin lintulauta eikä ole sitä vanhaa Villeä näkyvissä.
 

Juanito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä näitä viestejä lukiessa uskoisi että Suomi voitti illan ottelun. Mikä meitä oikein vaivaa? Suomen arvokisahistorian toinen(?) voitto rankkarikisassa ja täällä kiistellään siitä kuka oli Suomen huonoin pakki! Ei helvetti! Peli oli mahtava esitys molemmilta joukkueilta - oli maaleja, vauhtia, taklauksia, hienoja syöttöjä, huonoja syöttöjä, intensiteettiä ja mieletöntä taistelua. USA pelasi hyökkäyssuuntaan todella hyvän pelin ja tuosta maalille menon meiningistä saavat kyllä itse kanadenssitkin ottaa oppia. Hieno peli, mahtava lopputulos. Kiitos Leijonat!!!
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Petski kirjoitti:
kuin lintulauta eikä ole sitä vanhaa Villeä näkyvissä.
Niin se on vähän kuin USA:n pelin heikkeneminen kisojen edetessä - Euroopassa kun on sellainen käytäntö, että pelaajia testataan. Piristeiden käytöstä täälä voi saada jopa pelikieltoa! Veikkaaja taisi 2002 olla ainut media Suomessa joka uskalsi avata tämän pandoran lippaan. NHL:ssäkin maalien määrä ja intensiteetti laskivat merkittävästi kun olympialaisiin alettiin testaamaan pelaajia. Tätä syy ja seuraus yhteyttä ei kukaan muu uskaltanut kirjoittaa paperille. Vähän sama asia kuin case Sillanpää, Halonen, Fränt ja kumppanit.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Ihan jänskä peli. Maaleja ainakin nähtiin mukava määrä ja saadaan kyllä kiitellä Lehtosta tästä voitosta. Kaveri otti varsinaisella peliajalla muutaman loistokopin ja jatkoajallakin yhden. Kermana kakun päälle nollasi sitten viisi rankkaria. Maaleille ei Lehtonen voinut kyllä mitään, vaan syyttävä sormi voidaan osoittaa jonnekin aivan muualle.

Mutta mutta ihan yksi ja samahan se on minkälaisella pelillä viedään. Kunhan voitto tulee, mutta tosiasiahan toki on, että Venäjää vastaan pitää luistella täysin erilainen Suomi. Siinä ollaan altavastaajia, mutta mv-pelissä voi piillä yllätyksen siemen. Mikään maalivahti ei tosin pärjää Venäjää vastaan, ellei joukkue onnistu puolustamaan hyvin.

Puolustajat ovat pahemman kerran kyllä kujalla, olivat pelin alusta lähtien. Hyökkäyksessä Koivun kenttä erittäin laadukasta peliä ja nelosketjukin oli melko pirteä. Kaksi muuta ketjua eivät paljoa näkyneet sitten kuvassa. Ihmettelen, että miten ei löydy Kontiolalle tilaa rosterista, kun kentällä kurvailee Viuhkolaa ja Miettistä. Noh, minua viisaammat päättävät asioista.

Rankkarit olivat kyllä heti kerralla sekavat, kun ei kukaan tiennyt miten ne lauotaan. Nyt jälkeenpäin muistan, että luin tekstitv:ltä tuosta sääntömuutoksesta, mutta eihän se mieleen tuossa tullut kuin vasta Parisen "uusintahyökkäyksen" aikana.

Olipahan muuten paskoja rankkareita taas kerran suomalaisilta. Kumma homma, ettei sieltä löydy niitä osaajia. Onneksi jenkitkin olivat vaisuja ja paremmat yritykset jäivät Lehtosen haaviin. Itse odotin muuten ihan oikeasti J.Ruutua laukojaksi. Ihan vain sen takia, että nämä vakioampujat on nähty, Ruutu on ampunut NHL:ssä hyviä rankkareita ja hänellä olisi voinut olla pokkaa heittää joku erikoisempikin rankkari.

Sinänsä MM-kisat ovat kokeneet kuitenkin omissa silmissä aivan järkyttävän inflaation. Ei jännittänyt sitten yhtään koko peli. Vaikka toki Suomelle voittoa haluaa ja toivoo, mutta ei sitä osannut jännittää ollenkaan. Toista se on olympialaisissa/world cupissa tai seurajoukkueiden peleissä.

PS. Onneksi ei ollut Andy Roach kisoissa. Sehän olisi upottanut ensimmäisenä laukojana reppuun ja kolmannen jälkeen ampunut yksinään niin monesti että suomalainen epäonnistuu ;)
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Petski kirjoitti:
Mitäkän siellä Floridalaisessa putkassa on Peltoselle tehty? Mies on pihalla kuin lintulauta eikä ole sitä vanhaa Villeä näkyvissä.
Vai olisiko niin että näkyvillä on nimenomaan vanha Ville. Tänään Ville suoritti yhden loistavan pakin kahvituksen laidassa, ennen noita tuli joka vaihdossa. Toivotaan että se entinen maajoukkuetaso löytyy, toivoa on niin kauan kuin on pelejä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Apa kirjoitti:
Kyllä vaan. Mikäli Numppa ei pysty enää pelaamaan turnauksessa, niin Kukkosen, Saravon ja Bergin pitää kunkin pystyä pelaamaan 30 minuuttia/peli. Muuten ei hyvä heilu. No Saravo taisi sen jo tänään tehdä, eiköhän se onnistu Lasselta ja Akiltakin.

Joo, kyllähän se Saravo sen tekikin. Oli about 5-6 kertaa täysin kassalla omassa päässä päästäen oman miehensä nokikkain Lehtosen kanssa.

Jos joku kutsuu tätä Saravolta hyväksi peliksi vain sen takia että teki maalin niin en todellakaan halua nähdä sitä peliä kun Saravo pelaa paskasti.

Mutta ei se mitään, porkkanalasit päähän vielä lauantainakin. Pistetään Saravo ja Laamanen taas samaan pakkipariin ja katsotaan kun ryssät vie 100-0 tätä parivaljakkoa.
 

Keisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, FC Barcelona
Tuo ykköskentän vaisuus kyllä ihmetyttää. Itse näkisin myös että juuri Peltonen on se joka jarruttaa menoa. Toivoisin onnistumista Villelle vaikka heti seuraavassa pelissä:>

Nelonen muuten ok, mutta alotukset hävitään kyllä tämän kentän ollessa jäällä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Petski kirjoitti:
Mitäkän siellä Floridalaisessa putkassa on Peltoselle tehty? Mies on pihalla kuin lintulauta eikä ole sitä vanhaa Villeä näkyvissä.


Ei johdu minusta Villestä, vaan ketjusta/kentällisestä. Viuhkola-Lehtinen on loistavia pelureita, mutta ei tuosta nyt meinaa vielä mitään tulla. En tiedä kerkeääkö ketjun kemiat hitsaantua näissä kisoissa. Mutta myös Kapasen ketju oli aika pahasti yössä. Nelonen oli ok, Pyörälältä vaan terävyyttä niihin maalipaikkoihin.

Lehtonen oli loistava, ei ollut saumoja torjua Usa:n maaleja. Pakkien pitää olla vaan hereillä ja siivota riparit pois, koska Karin torjuntatyyli on sellainen, joka tuottaa paljon ripareita. Tänään se toimi ( ei yhtään ripari maalia ).

T.Ruudun olemus on kyllä sellainen, että siellä sykki suuri leijona rinnassa. Kaveri se nakkaa tärkeitä maaleja terveenä ollessaan. Aivan loistava peluri, jota näyttäs myös Shedden kunnioittavan suuresti, kun seuras millä kiihkolla mies selittää Tuomosta. Ruudulle jos kelle voi toivoa onnistumisen ja voittamisesta tulevia suuria ilon hetkiä. Tuomo is back!!
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Juanito kirjoitti:
Eipä näitä viestejä lukiessa uskoisi että Suomi voitti illan ottelun. Mikä meitä oikein vaivaa? Suomen arvokisahistorian toinen(?) voitto rankkarikisassa ja täällä kiistellään siitä kuka oli Suomen huonoin pakki! Ei helvetti! Peli oli mahtava esitys molemmilta joukkueilta - oli maaleja, vauhtia, taklauksia, hienoja syöttöjä, huonoja syöttöjä, intensiteettiä ja mieletöntä taistelua. USA pelasi hyökkäyssuuntaan todella hyvän pelin ja tuosta maalille menon meiningistä saavat kyllä itse kanadenssitkin ottaa oppia. Hieno peli, mahtava lopputulos. Kiitos Leijonat!!!

Näin on. Valitetaan myös että ei näin paskalla pelillä kehtaa olla edes 4 joukossa ja ansaitaan se 4. sija sitten eikä yhtään enempää. Paskat! Kerrankin näin päin. Kerrankin Suomi pelaa haparoiden ja voittaa ja vielä pilkuissa. Niin monta kertaa on ollut että paskempi joukkue voittanut Suomen. Ollaan nyt tyytyväisiä. 4. joukkoon pääseminen tällä joukkueella on hieno saavutus.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aikaisemmin 1994, 1999 ja nyt taas, Suomi etenee jatkoille venyneestä pudotuspeliottelusta seuraavalle kierrokselle! Ei olisi tätä päivää enää uskonut näkevän, mutta niin vain mikä vain on mahdollista ja tänä vuonnahan näitä putkia rikotaan oikein urakalla.

Itse ottelun aikana tuli kyllä mieleen puolivälierät vuosilta 2003, 2004 ja 2005, joissa Suomi oli jatkuvasti johdossa, mutta lopulta vastustaja tuli ohi. No, kaikki putket katkeavat joskus!
 

lihaani

Jäsen
Uskon, että ykkönen nostaa lauantaina tasoaan ja saadaan kolme hyvää hyökkäysketjua. Miettisen tilalle voisi kokeilla Kontiolaa.

Mutta mitä helvetin mykkiä puolustuksessa on? Omat miehet on sovittava ja sen jälkeen oltava iholla. Kyllä liian usen Kärppä oli yksi kahden jenkin kassa. Jos punakonetta vastaan tämä ei korjaudu niin maailman taitavimmat äijät rokottavat armotta.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
En usko Peltosen vaisuuden johtuvan ketjustakaan.

Alla on nyt loukkaantumisen takia suht vaikeat 72 runkosarjapeliä NHL:ssä. Paras terä tällä kaudella on varmaan jäänyt sinne Floridan suuntaan. Normaalisti Peltonen on nähty näissä kekkereissä takanaan reilun 40 ottelun runkosarja runsaasti kevyemmällä reissaamisella + pudotuspelit (5-17 peliä).

Villen liikkuminen on vaikuttanut ainakin minusta läpi turnauksen totuttua heikommalta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaa, löytysköhän täältä jatkoajan kiekko"tietäjien" joukosta sitten ainoatakaan, joka kehtais myöntää, että Erkka tiesi miksi peluutti Kalliota Koivun kentässä ja todellakin: 1+1 mieheltä, joka tämän palstan tietäjien mukaan pelaa huonommin kuin pihtiputaan mummo, varsinkin tärkeissä peleissä jne.

Kuuluis toki myös "mille naurat nyt" ketjuun, sillä tälle tietäjäjoukolle ei voi muuta kun nauraa.

Peli itsessään lähti lapasesta kummaltakin ja kiintoisaa oli kattoa kumpi sen lopulta vie. Laamanen ei kyllä ollut ihan noiden kekkereiden tasalla, vaan Berg oli oikeastaan hyvä. Kukkonen söhläsi kummasti, liekö jännittänyt jäniksen kokonen vaahto pöksyissään...

Koska selvää on, ettei venäjä tällä sakilla kaadu (vaikka palstatietäjäthän tietysti tietää, että jos Kontiola pääsis kentälle suomi voittas, koska Erkka on vaan puusilmä ja hiuksista vittuun...) kannattais keskittää voimat pronssikisaan, vois olla mahkuja, varsinkin jos hurrit tiputtaa känädän, ei niitä Jeremäisesti kiinnosta pelata pronssista.

Ihme kumminkin, että sveitsin hyökkäyksellä ja slovakian puolustuksella mentiin neljän sakkiin?!
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
JypFabu kirjoitti:
Jaa, löytysköhän täältä jatkoajan kiekko"tietäjien" joukosta sitten ainoatakaan, joka kehtais myöntää, että Erkka tiesi miksi peluutti Kalliota Koivun kentässä ja todellakin: 1+1 mieheltä, joka tämän palstan tietäjien mukaan pelaa huonommin kuin pihtiputaan mummo, varsinkin tärkeissä peleissä jne.

Vaikka en nyt olekaan hirveästi ehtinyt näiden kisojen aikana pyydystä täällä haukkua niin silti otan lakin kouraan ja pyydän anteeksi pahoja ajatuksiani hänestä. Kallio on viimeiset 2 peliä ollut suomen parhaita hyökkääjiä. Tekee todella hyvää työtä ja tukee erinomaisesti ketjuaan. Ei tarvitse valittaa saunakavereista vaikka kallio jatkaisi seuraavissakin kisoissa, kaverilla tuntuu kulkevan pudotuspeleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös