MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 785
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

Deader

Jäsen
Lähes aina pitää valmentajilla olla joku hevonvittu joukkueessa mukana ja tällä kertaa se on Tuppurainen. Kumma, kun aina hyvän liigakauden pelannut pelaaja pitää palkita MM-kisapaikalla.

Ei sillä, että NHL olisi mikään autuaaksi tekevä liiga, mutta tuo Jalosen Eurooppa-ihannointikin on aika naurettavaa. Jani Tuppurainen ja Tuomas Kiiskinen menevät Petrellin, Nokelaisen ja kumppanien ohi? Ja minkä vuoksi? Toinen pelasi SM-liigassa ihan ok pudotuspelit ja toinen teki pari maalia harjoituspeleissä. Jes.

Se johtuu lähinnä siitä, että 2/3 maajoukkueesta ei voi rakentaa nelosketjun hyökkääjien varaan. Ainakin ylimääräisinä hyökkääjinä pitää olla pelaajia, joilla on edes jonkinlaisia edellytyksiä maalintekoon. Suomella on aina ollut hyvät kolmos- ja nelosketjut. Petrellin, Nokelaisen ja kumppaneiden osalta on kysymys lähinnä siitä, olisiko porukasta pitänyt tipauttaa Kontiola, Joensuu ja kumppanit. Sulla on nyt vähän väärät lähtökohdat menestyvän joukkueen rakentamiseen.
 

Nypsi

Jäsen
Veikkaanpa, että Tuppurainen kurvailee jossain vaiheessa turnausta Immosen ketjussa jos Granlundin otteet jatkuvat samanlaisina kuin tähän asti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Se johtuu lähinnä siitä, että 2/3 maajoukkueesta ei voi rakentaa nelosketjun hyökkääjien varaan.

Vaikea uskoa, että Jani Tuppurainen tekisi Kanadaa tai Ruotsia vastaan yhtään sen enempää maaleja kuin Petrell tai Nokelainen. Ainakin viimeisimmällä näistä on todistettavasti yksi maali Ruotsin verkkoon MM-tasolla. Eli siis jos Tuppurainen voi pelata ykkösketjussa, niin Petrell voi tehdä saman vaikka olisikin pelannut harjoitusottelut kananmunat kainaloissa.

Ei Tuppurainen voi olla kärkiketjun varalaituri edes Jalosen unissa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisiko olla peräti niin että Kiiskinen nappasi tsekin turneen esityksillään paikan ykkösketjusta Jokisen nenän edestä? Jokinen ei todellakaan loistanut otteillaan näissä kolmessa matsissa kun taas Kisu pelasi mahtavasti. Kiiskinen on myös pelaajaprofiililtaan selkeä ykkös-kakkosketjun mies eikä mikään alempien ketjujen rouhija. Koivukin kehui Kiiskisen otteita, liekkö Jalonen kysellyt Mikolta kommentteja? Jokisesta taas on jäänyt itselleni sellainen fiilis ettei mies nauti ihan sataprosenttisesti Jalosen luottamusta. Toisaalta tulee mieleen että jos Kiiskinen menisi ykköseen niin mihin Jokinen laitettaisiin? 13.hyökkääjä irtorooleja etsimässä?
 
Petri Kontiola neloskentän sentterinä? Ei vittu, ei meillä ole edes jarrukenttää kisoissa. Saapa nähdä jyrääkö muiden maiden materia Suomen, kun tasoero paperilla on todella suuri varsinkin nyt.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Saa nähdä riittääkö Kontiolan nöyryys ja vääntövoima nelosen keskellä, nyt otettiin selvästi kiekollisesti taitavampi Kontiola ennen nelosen puolustavaan rooliin profiloitunutta Nokelaista. Nokelainen ei pelannut näissä peleissä mitenkään erinomaisesti mutta siltikin sanoisin että olen yllättynyt ettei edes varamieheksi ollut tilaa. Toivottavasti ei kaaduta siihen ettei nelonen pysty nollaamaan vastustajan kovia miehiä, sillä mielestäni Kontiola ei ole ollenkaan omimmillaan joutuessaan puolustamaan - no toivottavasti pystyy korvaamaan tuon kiekollisilla oivalluksilla ja nelonen on nyt tehokkaampi ylöspäin koska pelkään sen ottavan omiinkin enemmän.

Peltosen tippuminen myös pieni ylläri koska Ville pelasi nousujohteiden turnauksen ja Villen kokemusta ja johtajuutta ei voi kyseenalaistaa. Johtajuutta ei joukkueessa voi koskaan olla liikaa, joten Villen poisjättämisen perustelu Mikko Koivun olemisella joukkueessa on ihan huuhaata.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jussi Jokinen tuskin on Jukka Jalosen suosikkipelaajia, kun putosi Vancouverista 2010. Lisäksi Jussi Jokinen on tehnyt vain 5 maalia pelaamissaan 32 MM-pelissä, joten ehkä ei ole ihan sellainen sniper, jota Jalonen etsii Filppulan ja Koivun ketjuun. Kiiskinen saanee tilaisuutensa pelata Koivun ketjussa, kun kerran valittiin kisoihin mukaan.
 

I.Colliander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvän ja pelaavan jääkiekon ystävä.
Petri Kontiola neloskentän sentterinä? Ei vittu, ei meillä ole edes jarrukenttää kisoissa. Saapa nähdä jyrääkö muiden maiden materia Suomen, kun tasoero paperilla on todella suuri varsinkin nyt.

Meinaatko, että tasoero muiden maiden materiaan ei olisi ollut todella suuri, jos Kontiolan tilalla olisi pelannut Petteri Nokelainen?

-ic
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Ai että mukava huomata, että joukkueeseen otettiin voittajia taas häviäjien tilalle! Voittamisen kulttuuri jyrää. Taas vain 4 NHL-miestä, joten uskaltaisikohan sitä TAAS veikata mestaruutta sen takia Suomelle? JESS!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä Filppula heitetään keskelle ja Nikolaus Kapanen vielä normiakin puolustavampaan rooliin, jos Kontiola ei pärjää nelosketjun sentterinä. Kahden suunnan senttereitähän - tai ainakin siihen rooliin kykeneviä - Suomella on periaatteessa kolme, Koivu, Filppula ja Kapanen. Kontiola ei todellakaan ole mikään perinteinen nelossentteri, vaikka tänään yksittäisessä pelissä esitys olikin hyvä.

Tärkeintä Suomen menestyksen kannalta on se, että Kanadaa ei kohdata pudotuspeleissä tai finaalissa.
 
Ei tullu sitten ihan minun spekuloimaa rosteria. Mitä enemmän aikaa kuluu sitä enemmän järkipuhuu valintojen puolesta. Mielenkiinnolla kyllä odotan miten pärjäillään väännöissä isoja joukkueita vastaan. Melkein senkin takia olisin halunnut enemmän voimaa alempiin ketjuihin, vaikka sitten sen kiekollisen taidon kustannuksella. Itse lähtisin yllättämään ja kokoamaan joukkoja näin:


Filppula-Koivu-Komarov
PIG
Tuppurainen-Jokinen-Kiiskinen
Pihlström-Kapanen-Joensuu
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näillä lähtisin itse kisoihin. Näistä ketjuista jokaisella olisi mahdollisuudet maalintekoon. Ykkösketjuun NHL-munat samaan koriin, kakkosessa viime kevään kisoissa hyväksi havaittu PIG, kolmosketjussa Komarov tuo fyysisyyttä Kiiskisen ja Kapasen rinnalle ja nelosketju onkin ryminäosastoa.

Olen aika pitkälti samoilla linjoilla. Kiiskinen olisi mukava nähdä heti pelaavassa kokoonpanossa, ja paras paikka olisi Kapasen ja Komarovin rinnalla. Uskoisin tuon ketjun toimivan erinomaisesti, kuten Kapasen ketjuilla on usein tapana.

Nelosketjuksi tarjoaisin kolmikkoa Pihlström - Kontiola - Pyörälä, jolloin leimaamatta jäisivät Joensuu ja Tuppurainen. Tämän vuoden joukkue taitaa olla koottu hieman enemmän hyökkäävää pelitapaa ajatellen, kun katsoo noita ukkoja mitä on alempiin ketjuihin tarjolla. Kontiola nelosketjun sentterinä kuulostaa ennakkoon vähän oudolta, mutta eipä tuohon ole muitakaan laittaa. Kontiola kuitenkin ansaitsi paikkansa kisoissa täysin, ja varmasti hänelle kelpaa rooli kuin rooli.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Lähes aina pitää valmentajilla olla joku hevonvittu joukkueessa mukana ja tällä kertaa se on Tuppurainen. Kumma, kun aina hyvän liigakauden pelannut pelaaja pitää palkita MM-kisapaikalla.

Tähän sama. Kyllä täytyy todella ihmetellä, miten Jalonen odottaa Töppyräisen ja miksei Kiiskisenkin pärjäävän näissä karkeloissa. Millaisia ominaisuuksia nämä herrat tarjoavat, joita esim. viime vuoden kisoissa erinomaisesti esiintynyt Nokelainen ei tarjonnut. Muistuu mieleen vuosi 2010 ja täysin vastaava valinta (Vahalahti), joka ei ikinä auennut...

Jotenkin myös tuo Pihlströmin roikkuminen mukana "vanhasta muistista" ihmetyttää. Takana maksimissaan kohtalainen kausi, eikä tällä kaudella Leijonissa oikeastaa yhtään mitään näyttöjä.

Petrell oli kaukana siitä, mitä olisi voinut olla viime keväänä, eikä Peltosellakaan ollut enää näillä näytöillä mitään asiaa mukaan.

Pakkipuolen positiivinen yllätysnimi on Järvinen. Tässä voi olla todellinen yllättäjä. Toivon, että peluutetaan eri parissa Väänäsen kanssa, sillä Ossia tarvitaan myös maalinedustalla. Hietasen ja Mäenpään huippukaudet palkitaan ansaitusti. Toivottavasti näille herroille löydetään sopivat parit, jotta hyökkäyspään tehoja nähtäisiin.
 

Setti-Matti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Bruins, Suomalaiset NHL:ssä
Rakas Jukka Jalonen,

Tuppurainen - Koivu - Jokinen
Hietanen - Mäenpää

Filppula - Immonen - Granlund
Niskala - Salmela

Kiiskinen - Kapanen - Komarov
Väänänen - Järvinen

Pihlström - Kontiola - Joensuu
Jaakola - Kukkonen

13. Hyökkääjä Pyörälä
Viltti: Pesonen

Maaliin Lehtonen ja luukulle Vehanen

Kiitos!
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin myös tuo Pihlströmin roikkuminen mukana "vanhasta muistista" ihmetyttää. Takana maksimissaan kohtalainen kausi, eikä tällä kaudella Leijonissa oikeastaa yhtään mitään näyttöjä.

Pihlström on tehnyt näissä kisoihin valmistavissa peleissä pari maalia, ja pelasihan tuo tänään hyvän pelin. Minä näen asian niin, että Pihlström on nimenomaan mukana juuri tämän päivän näytöillä, eikä millään vanhoilla meriiteillä.
 

ktik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hyvät, ja ennen kaikkee ennakkoluulottomat valinnat taas Jukalta.

Älkää pitäkö sitä Kiiskistä pelkkänä ykkösketjun hyrränä. Mies on todella käyttökelpoinen myös alivoimalla, eikä varmasti jätä yhtään kiekon eteen heittäytymistä paikan tullen väliin. Ehkä monipuolisimpia pelaajia tosta jengistä, jos vaan yleinen taso riittää astetta kovemmissa peleissä. Tästähän ei ole vielä näyttöjä.

Tuppurainen oli isoin ylläri, mutta ei ainakaan jää jaloista kiinni. Voi olla aika energinen jokeri vetää pakasta kisojen puolivälissä, kun joku ei enää jaksa.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kai kenenkään mielipiteisiin vaikuta oma suosikkijoukkue, eihän??

Viime kevään näytöillä Jalonen ansaitsee saada tehdä valintansa ilman suurta kitinää.

Ei lopulliseen mielipiteeseen joukkueen iskukyvystä vaikuta. Mutta kun noin monta nykyistä/entistä oman suosikkiseuran pelaajaa tipahtaa viimeisessä karsinnassa pois niin en minä ainakaan voinut pettymystäni peitellä, ilmoille sana perkele ja sitten rauhottumaan ulos savukkeelle.

Jalosesta samaa mieltä! Valinnoista en kitise vaan seison täysillä joukkueen takana!
 
Meinaatko, että tasoero muiden maiden materiaan ei olisi ollut todella suuri, jos Kontiolan tilalla olisi pelannut Petteri Nokelainen?

-ic

En.

Vaan sitä, että mitä helvettiä Kontiola tekee neloskentän sentterinä? Tai mitä Suomen joukkue tekee sillä?

Ihmettelen suuresti Tuppuraisen valintaa. Pelasi ihan ok plejarit, vaikka ei mitenkään ihmeellisesti esim. finaaleissa näkynyt edukseen. Ei ole tehnyt maajoukkueessa pistettäkään ja ei omaa oikeastaan minkäänlaisia näyttöjä maajoukkueesta. Miksi ihmeessä joku laittaa herraa jo ykköskenttään? Vai onko tämä vain jotain Valtra-fanien aivopieruja? Noh, kai Jani on joku Jukan saunakaveri. Uskon kuitenkin, että Tuppuraisen rooli on katsomon puolella, eikä kisapassia edes leimata.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tuppuraisella on kuitenkin alla uran selvästi paras kausi. 56 runkosarjaottelussa 51 tehopistettä ja pudotuspeleissä 15 pinnaa.

Tätä seikkaa ei sovi unohtaa
 

Deader

Jäsen
Vaikea uskoa, että Jani Tuppurainen tekisi Kanadaa tai Ruotsia vastaan yhtään sen enempää maaleja kuin Petrell tai Nokelainen. Ainakin viimeisimmällä näistä on todistettavasti yksi maali Ruotsin verkkoon MM-tasolla. Eli siis jos Tuppurainen voi pelata ykkösketjussa, niin Petrell voi tehdä saman vaikka olisikin pelannut harjoitusottelut kananmunat kainaloissa.

Ei Tuppurainen voi olla kärkiketjun varalaituri edes Jalosen unissa.

Petrell ja Nokelainen taas voisivat olla kärkiketjuissa vain Jalosen painajaisissa. Kuten sanottu, sä syytät nyt vääriä pudotuksia. Tuppuraisen ja Kiiskisen valinnat eivät ratkaisseet Lennun ja Noksun tipauttamista porukasta. Molemmat pelasivat kolmosessa tai nelosessa jo Suomessa. Lennu tosin sai kokeilla hetken ykkösessä HIFK:issä pahimpien loukkaantumisten aikaan.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Ihan tyytyväinen joukkueeseen, mutta yllätyksenä tuli se että herrat Petrell ja Nokelainen pudotettiin molemmat kisoista. Hiukan kokoa tuossa lähti, mutta katsotaan nyt miten joukkue pärjää. Eniten olen tyytyväinen siitä, ettei Aravirta ole enää valitsemassa joukkuetta. Jumalauta kukaan pelaaja ei ikinä sais mahdollisuutta jos ei olisi pelannut vähintään viittä MM-turnausta. Viime vuonna samaan aikaan jossain studiossa muistaakseni oli just Kölli ja Aravirta toteamassa ettei Granlundia vielä kannata kisoihin valita kun on niin kokematon. Vittuako sillä on väliä vaikka kundi olis viisvuotias ja ekaa kertaa luistimilla jos se ratkoo pelejä. Aravirta on just sellainen jätkä joka ottaa samat tutut jätkät vaikka ne olis pelannut aivan päin vittua koko kauden.
 

Dängleri

Jäsen
Kyllä täytyy todella ihmetellä, miten Jalonen odottaa Töppyräisen ja miksei Kiiskisenkin pärjäävän näissä karkeloissa.

Kisu pärjää tasan tarkkaan omilla vahvuuksillaan, kuten tähänkin asti. Vaihtoehtoja on mielestäni tasan kaksi; ketjukavereina ovat M.Koivu ja J.Jokinen, tai sitten Kiiskinen istuu katsomossa. Mihinkään 3. tai 4.ketjuun kaveria on turha roolittaa, koska niihin rooleihin on parempia kavereita tarjolla. Jos noissa kisoissa pärjää Grandlund, niin satavarmasti pärjää myös Kiiskinen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kuten sanottu, sä syytät nyt vääriä pudotuksia.

Kyllä tässä ongelmana nyt nimenomaan on se, että Jalonen valitsee vain Euroopassa pelaavia ihankiva-tason kiekollisia pörrääjiä, joiden fyysinen olemus on jostain spagetin ja makaronin välimaastosta. Koivu, Jokinen, Filppula, Granlund, Immonen, Pesonen ja kumppanit takaavat sen kiekollisen osaamisen. Ei sinne kaivata enää mitään allutuppuraisia koohottamaan pää perseessä ja tukka silmillä. Kolmos- ja nelosketjun pitäisi olla lähtökohtaisesti puolustavampia painoksia, jotka kykenevät hiljentämään vastustajan tähdet ja kenties tekemään myös maalin-pari.

Edelleen, Petrell ja Nokelainen olisivat takuuvarmasti saaneet kiekollisestiKIN enemmän aikaa huippumaita vastaan kuin mitä Tuppurainen tulee saamaan. Ennen tätä suonenvetokauttaan Tuppurainen ei tainnut liigassa olla pisteiden valossa sen kummoisempi tekijä kuin mitä Petrell oli. Saatan muistaa väärinkin, mutta epäilen. Minulla on hyvä muisti.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kontiolan valinnan järkevyyttä voidaan myös kyseenalaistaan sillä jos Kontiola ei ole meidän alivoimaa pelaavien senttereiden joukossa ja esimerkiksi Koivua ja Filppulaa joudutaan kuormittamaan jäähyjen tappamiseen. Koivun ketjun kuormakin kasvaa aika merkittävästi jos se pelaa normivaihtojen lisäksi niin yli- kuin alivoimaakin ja samaan aikaan Kontiola puree tuppea.

Tuppuraisen suora valinta ylläri, mutta sanotaanko näin että mielenkiintoinen lisä joukkueeseen vaikka alkuun ei passia luultavasti leimatakaan. Tuo myös mahdollista ratkaisuvoimaa ja vaihtoehtoja jos jollakin kiekollisella pelaajalla pelaaminen tökkii. Ja Kiiskinen pelasi sen verran vahvan turnauksen että vaikeahan tuota olisi perustellusti tiputtaa paitsi tietenkin sillä että rooli joukkueessa on jo täytetty. Itse voisin kokeilla Kiiskistä vaikka Immosen ja Granlundin rinnalla.
 

Nypsi

Jäsen
Tuppurainen oli isoin ylläri, mutta ei ainakaan jää jaloista kiinni. Voi olla aika energinen jokeri vetää pakasta kisojen puolivälissä, kun joku ei enää jaksa.
Nyt kun asiaa rupesin tarkemmin miettimään, niin luulen että Tuppurainen on suoraan pelaavassa kokoonpanossa. Valmennusjohto on valinnut hänet joukkueeseen luultavasti jo hyvä tovi sitten, joten luultavasti hän on edellä noita pelaajia jotka kilpailivat viimeiseen asti paikasta joukkueessa. Voi myös olla, että pohdintani on aivan hakoteillä, mutta kohtahan se nähdään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös