MM 2018: Suomi

  • 788 754
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hieno uutinen oli tuo Mikke Granlundin tulo mukaan. Nyt kun tosiaan tuolta KHL:n suunnalta näyttäisi olevan katoa (jos esim Kemppainen ja Koskiranta ovat poissa) niin olisi erittäin tärkeää että Suomi saisi kahden ketjun verran NHL:stä apuja. Siksi vielä odotellaan staga pystyssä Rantasen, Lehterän, Koivun ja Toronton tippuessa ilman muuta myöskin Kasperi Kapasen ilmoituksia. Toki jos Boston on tippuja niin olisihan Tuukka Rask huikea vahvistus myöskin. Jotenkin silti hänen tulemistaan rohkenisin epäillä jostain syystä...

Puolustukseen tietysti myöskin kaikki avut tervetulleita. Lepistön puuttuminen on iso pettymys ja jonkinasteinen yllätys kuitenkin joten toivotaan että Nutivaara sieltä tulisi ainakin. Vatanen tuskin lupaa saa seuralta mutta hienoahan tuota paria olisi katsella kisoissa. Silti uskon että tulikuuma Ohtamaa liittyy rinkiin Kazanista ja jos Nutivaara tosiaan tulisi niin olishan siinä nyt ihan laadukas pakisto kuitenkin ottaen huomioon että löytyy Heiskasta, Honkaa ja Pokkaa.

Eeli Tolvanen olisi todella tarpeen mutta kaipa hän vetää sitten seuran puolesta poppareita koko loppukevään Nashvillessä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mun silmään taas Marjamäen pelissä on vähän liiankin paljon ajatusta. Ainakin se vaikuttaa siltä että pelaajille on etukäteen kerrottu miten jokaiseen tilanteeseen tulisi reagoida, joka taas aiheuttaa sen että pelaajat joutuvat pohtimaan kesken pelin että mitäs tässä ja tässä tilanteessa taas pitikin tehdä. Kun ei voi vain reagoida tilanteisiin luontevasti, niin aikamoinen kohellushan siitä syntyy.
Se saakoon olla sinun mielipide. En jaksa tästä mitään pelikirja vääntöä alkaa saamaan aikaiseksi. Merjamäki on median ja idioottien paineessa pakottanut jotain helvetin havumetsähokia, mitä nämä samat ei edes näe. Lopputulos on nähty. Ajattelun kanssa ei tällä asialla ole ollut mitään tekemistä. Siellä on nimen omaan vedetty niillä ihannoiduilla vaistoilla sieltä selkäytimestä, sellasia joukkueita vastaan mitkä nykyään pelaa organistoidusti ja järjellä. Tämä kaikki ilman ylivoimaista materiaalia, usein vielä altavastaajana.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vatanen jättää kisat väliin, kertoilee is. Olihan se hetken verran mukava elätellä toiveita.

Eipä tuo nyt paskemmalta vaikuta kun peleille löytyy Heiskanen, Pokka, Honka ja toivottavasti Jokiharju. Nutivaara vielä toivottavasti mukaan.
 
Toki jos Boston on tippuja niin olisihan Tuukka Rask huikea vahvistus myöskin. Jotenkin silti hänen tulemistaan rohkenisin epäillä jostain syystä...

Rask otti hiljattain iltapulun haastattelussa kantaa MM-kieltäytymisiin:

NHL:n suomalaistähdeltä tiukka linjaus MM-kieltäytymisiin – ”Ihmiset ottavat tietysti siitä nokkiinsa” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Selvästi mielenkiintoisin kommentti oli mielestäni tämä: "Minulla oli parina keväänä sellainen tilanne, että olin jo lähdössä MM-kisoihin, mutta juttelin GM:n kanssa asiasta ja hän ei halunnut päästää minua kisoihin."

Pikaisesti Eliteprospectsista vilkaistuna Bruinsista ovat kuitenkin tällä vuosikymmenellä Skoda Cuppiin päässeet ainakin Chara, Marchand, Pastrnak, Krejci, Torey Krug ja Loui Eriksson. Chiarellille (ja myös Sweeneylle, jos hän on ollut kisamatkan esteenä) voisi todeta, haistakoon kukkasen. Taitaa herroja pelottaa, että leijona murisee P-Amerikan joukkueet nurin, jos Rask on maalissa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mikäli Koivu ei tule MM-kisoihin niin Granlundista pitäisi ehdottomasti tehdä joukkueen kapteeni. Kaikki muut vaihtoehdot ovat huonompia.
MG olisi erinomainen kapteeni kyllä. Veikkaan että myös Aho on kapteenistossa, Sebu on kuitenkin Marjamäen lempilapsi.

Mutta hyvä että Granlund tulee joukkueeseen, alkaa olla ihan hyvä jengi kasassa. Granlund kykenee tekemään isossa kaukalossa ihmeitä (ja on nykyään pienessäkin kaukalossa hyvä), ja on kuitenkin henkisesti vahva pelaaja.

Jos Pesonen selvittää tiensä lopulliseen joukkueeseen, niin ehdottomasti samaan ketjuun MG:n kanssa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Viimeksi muokattu:

metsuri1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
MG olisi erinomainen kapteeni kyllä. Veikkaan että myös Aho on kapteenistossa, Sebu on kuitenkin Marjamäen lempilapsi.

Mutta hyvä että Granlund tulee joukkueeseen, alkaa olla ihan hyvä jengi kasassa. Granlund kykenee tekemään isossa kaukalossa ihmeitä (ja on nykyään pienessäkin kaukalossa hyvä), ja on kuitenkin henkisesti vahva pelaaja.

Jos Pesonen selvittää tiensä lopulliseen joukkueeseen, niin ehdottomasti samaan ketjuun MG:n kanssa.

MG voi ollakin kapteeni. Mutta en usko, että Ahoa kapteenistoon laittavat. Eiköhän ne ole noita kokeneempia kavereita.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
MG voi ollakin kapteeni. Mutta en usko, että Ahoa kapteenistoon laittavat. Eiköhän ne ole noita kokeneempia kavereita.
Niin no se riippuu toki paljon siitä lopullisesta joukkueestakin. On niitä nuoria pelaajia ollut kuitenkin kapteenistossa ennenkin, Saku Koivulla oli A rinnassa jo 1995 vaikka ikää ei ollut kuin 21 vuotta. Tokihan jälkeenpäin tuota voi pitää aika itsestäänselvyytenä, mutta näkisin että Ahossakin on tällaista tietynlaista tiikerinsilmää jota kapteenistossa olevalta pelaajalta vaaditaan. Nimenomaan siis sellaista joka näyttää esimerkkiä siellä kaukalossa.

Mutta eipä näitä tarvitse spekuloida eikä Suomi varmaankaan kapteenistoon tule kaatumaan, oli siellä sitten kenellä tahansa ne kirjaimet rinnassa :)
 
On tämä aikamoista.
Suomi saa(nee) jalkeille todella iskukykyisen rosterin. Vertailu kestää Kanadaa lukuunottamatta kaikki.
Ajatus nuorista talenteista ja Suomi-tähdistä - kisoissa syttyvistä uusista sinivalkoisista pelaajatarinoista - se kiehtoo jo nyt.

Mikko Rantanen? Mikael Granlund Kasperi Kapanen?
Markus Nutivaara?
Ville Pokka

Teuvo Teräväinen Mikko Koivu? Sebastian Aho
Miro Heiskanen Julius Honka

Toni Rajala Antti Suomela Teemu Pulkkinen?
Atte Ohtamaa?
Henri Jokiharju

Janne Pesonen Jori Lehterä? Jukka Peltola?
Olli Juolevi Otso Rantakari?

13.-14. Julius Junttila? Jani Lajunen?


Ville Husso
Harri Säteri
Joonas Korpisalo?
-------------------------------
Tuomas Kiiskinen Sakari Manninen Olli Palola
Miika Koivisto? Juuso Riikola

Kristian Vesalainen?
Mikael Ruohomaa? Pekka Jormakka
Lasse Kukkonen? Tommi Kivistö

G?: Tuukka Rask?, Joni Ortio?, Veini Vehviläinen?, Kasimir Kaskisuo?, Eero Kilpeläinen
D?: Sami Lepistö?, Jyrki Jokipakka?, Juuso Välimäki?, Juuso Hietanen?, Mikko Lehtonen?,
Alex Lintuniemi?, Urho Vaakanainen, Kristian Näkyvä
LW?: Markus Hännikäinen?, Lauri Korpikoski?, Jere Sallinen, Henrik Haapala?,
Veli-Matti Savinainen, Sami Sandell, Jonas Enlund,
RW?: Juuso Ikonen, Marko Anttila, Juuso Puustinen, Saku Mäenalanen?
C?: Jarno Koskiranta?, Joonas Kemppainen?, Oula Palve?, Mika Niemi
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vieläköhän Kukko Lasse on kaavailuissa mukana? Jos Lasse on kisoissa, ottaa hän luonnollisesti myös kapteenin natsat olkapäilleen. Jotenkin en vain enää edes Kärppälasien takaa näe Kukkosen saumoja kisajengiin kovin hyvänä. Toisaalta tuo pakisto on tällä hetkellä kovin nuori, että kyllä sinne yksi kokenutkin sotaratsu menisi.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Granny nyt odotetusti mukana ja hattu pois sen edessä!

Mikke on yksi hienoimmista suomalaisista jääkiekkoilijoista kautta aikain ja josta soisi kaikkien junioreidenkin ottavan opikseen, miten hommat hoidetaan tyylikkäästi. Täydellinen esikuva kiekkoilijana.

Granlund on täysin itsestäänselvä kapteeni Leijonamiehistölle, käsittämätöntä että asialla edes spekuloidaan.

Hän on niitä aniharvoja suomalaisia pelaajia, jotka etenkin hankalilla hetkillä ovat vain sisuuntuneet ja näyttäneet omalla esimerkillään kaikille muille jo lannistuneille, että peli ei ole vielä ohi ja alkanut vaikka yksin sitten kuskaamaan Maradonamaisesti kiekkoa omasta päästä vastustajan päähän koko kentän läpi väkisin puskien. Vähän kuin sellainen suomalaisen jääkiekkoilun Antti Rokka.

Tuollaiset pelaajat ovat kullankalliita joukkueelle ja juuri niitä, jotka saavat herätettyä joukkueen pelaamaan silloin kun kaikilta muilta on jo usko mennyt. Ja se on mielestäni se kapteenin tärkein tehtävä, ei jauhaa jonninjoutavaa paskaa medialle.

Koivua en edes haluaisi kisoihin, koska hän menisi vanhoilla meriiteillä automaattisesti kapteeniksi, mutta käytännössä ei enää ole kuitenkaan sen arvoinen. Hän on jo vanha leijona ja asettukoot kunnialla jo positiostaan eläkkeelle ja nauttikoot siitä niin kovasti arvostamastaan perhe-elämästä nyt kun tällä hetkellä nälkäisemmät ja kyvykkäämmät leijonat pelaavat täydellä sydämellään hokia. Kaikki kunnia menneistä kuitenkin Koivulle, mutta aika aikaansa kutakin.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Hattu pois päästä ja tarra reissuvihkoon! Hienoa, että Granlund tulee mukaan. Jos itse saisin valita yhden pelaajan mukaan maajoukkueeseen kaikista Suomen pelaajista, olisi se juuri Granlund. Tässä mielessä erinomainen uutinen, että on nyt mukana. Täällä ehdotettu kapteenius kelpaisi minullekin, vaikka onkin hieman toissijainen asia.

Huippueuropelaajien verenvähyydestä johtuen olisi tilausta vielä parille (vähintään yhdelle) hyökkääjälle kolmikosta Rantanen-Koivu-Lehterä. Silloin saisi koottua kaksi tuloksentekoon pystyvää ketjua, yhden hyökkäysvoittoisemman euroketjun (esim. Rajala-Suomela-Savinainen) ja yhden jarruketjun (esim. Anttila-Niemi-Peltola). Pelkillä nykyisillä NHL-avuilla kokoaisin kaikki munat samaan koriin.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja onhan tuossa (Aho-Granlund-Teräväinen) nyt päivänselvä ykkösketju. Ei Marjamäkikään nyt niin tollo ole, että jättäisi tällaisen kortin käytämättä ja alkaisi sekoittelemaan ketjuja huvin vuoksi.

Suomalaisen kiekkoilun perisynti, viimeistelyn tehokkuus, voidaan samalla unohtaa näissä kisoissa sillä tuossa on sellainen tuloksentekoyksikkö että niitä maaleja nyt vaan sieltä tulee. Ja maaleillahan ne pelit voitetaan.

Hienoa, että voin nyt perua aikaisemmat puheeni siitä että Suomen päävastustaja näissä kisoissa olisi Etelä-Korea ja pääasiallinen tavoite säilyttää sarjapaikka. Kyllä näiden viimeaikaisten uutisten myötä voidaan nostaa tavoitetta suoraan lohkovoittoon ja mitaleista pelaamiseen.

Veikkaan kapteenistoksi (jos näillä mennään eikä änäristä enempää mukaan tule) Mikkeä kapteeniksi ja Aholle A rintaan sekä Savinaiselle toinen A koska on myös yksi niistä harvoista jotka menee sydän edellä ja aina sata lasissa siellä askissa pelistä toiseen, oli kyseessä sitten EHT tai arvokisat ja on aina suhtautunut Leijonapaitaan sen vaatimalla arvokkuudella.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Onko mitään infoa ketkä maalivahdit on valittu jo Suomen joukkueeseen? Onko Husso mukana?

Leirityskokoonpanoille on oma ketjunsa, sieltä löytyy tieto viimeisen(kin) EHT-turnauksen kokoonpanosta veskareineen päivineen. Tuota ketjua sopisi muidenkin enemmän hyödyntää niin kauan kun kyse on leiritysvaiheesta ja Suomen harjoitusotteluista MM-kisoja varten. Tämä ketjuhan on tarkoitettu varsinaisen joukkueen edesottamuksiin ja sen kokoonpanon spekulointeihin.
 
Ja onhan tuossa (Aho-Granlund-Teräväinen) nyt päivänselvä ykkösketju. Ei Marjamäkikään nyt niin tollo ole, että jättäisi tällaisen kortin käytämättä ja alkaisi sekoittelemaan ketjuja huvin vuoksi.

Suomalaisen kiekkoilun perisynti, viimeistelyn tehokkuus, voidaan samalla unohtaa näissä kisoissa sillä tuossa on sellainen tuloksentekoyksikkö että niitä maaleja nyt vaan sieltä tulee. Ja maaleillahan ne pelit voitetaan.

Minun mielestäni yhdelläkään noista ei ole kovin painava laukaus. Minä en pidä lainkaan selvänä sitä, että kaikki kolme kannattaisi pistää samaan ketjuun. Voi mennä vähän liiankin hienon maalin metsästämiseksi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Minun mielestäni yhdelläkään noista ei ole kovin painava laukaus. Minä en pidä lainkaan selvänä sitä, että kaikki kolme kannattaisi pistää samaan ketjuun. Voi mennä vähän liiankin hienon maalin metsästämiseksi.
Laukaisuvoimalla ei oikeastaan ole mitään merkitystä, kun taitotaso on riittävän korkealla tasolla.

Tämänhetkinen taitotaso maalinteon suhteen korreloi aika suoraan kuluvan kauden NHL:n runkosarjan maalipörssin kanssa.
- Aho 29 maalia, Teräväinen 23 maalia, Granlund 21 maalia.

Viimeisen kahden kauden suomalaisten NHL-pelaajien maalipörssin kärki on tässä.
1. Patrik Laine 80 (sijalla 2, Ovechikin on 1. sijalla 82 maalilla)
2. Sebastian Aho 53
3. Mikko Rantanen 49
4. Alexander Barkov 48
5. Mikael Granlund 47
6. Erik Haula 44
7. Teuvo Teräväinen 38
8. Mikko Koivu 32

Tätä edeltävän kahden kauden aikana, eli kausina 2014-2016 on tasan yksi yli 20 maaliin yltänyt suomalainen pelaaja.

Liian hienojen maalien tekemisen metsästämiseen Suomi ei kaadu Teräväinen - Aho - Granlund kolmikolla.

Silti toivon, että saadaan näitä parhaita munia lisää meidän yhteiseen koriin ennen kuin kisat alkavat.
 
Laukaisuvoimalla ei oikeastaan ole mitään merkitystä, kun taitotaso on riittävän korkealla tasolla.

Tämänhetkinen taitotaso maalinteon suhteen korreloi aika suoraan kuluvan kauden NHL:n runkosarjan maalipörssin kanssa.
- Aho 29 maalia, Teräväinen 23 maalia, Granlund 21 maalia.

Hienoja lukemia mutta eivät muuta sitä tosiasiaa, että jokainen näistä jätkistä on amerikkalaistermein ilmaisten "pass first" -henkinen taiteilijasielu. Siksi itse levittäisin mieluummin parhaita voimia useampaan ketjuun ja yrittäisin löytää sekä Teukan ja Ahon että Granlundin viereen enemmän snaipperihenkisiä jätkiä. Minun mielestäni ei ole mikään automaatio, että kolme parasta hyökkääjää kannattaa automaattisesti laittaa samaan ketjuun. Etenkään silloin, kun kaikki kolme ovat keskenään noinkin saman tyylisiä pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pate lähtee Ehlersin kanssa Tanskaan, jos tie nousee pystyyn Nashvilleä vastaan. 9.5. Suomi-Tanska ottelussa Pate vetää Ehlersin housujen kautta voittomaalin jatkoajalla.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Hienoa kyllä Granlundin mukaan tuleminen. Mies on vähän niin kuin sellainen Mr. Hockey Finland. Aina tulee kisoihin kun pääsee, ja aina pelaa leijonapaita päällä tunteella ja parhaimmalla tasollansa.
 

metsuri1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
En pistäisi Mikkeä, Ahoa ja Teukkaa samaan ketjuun. Kaikkia parhaita pelaajia ei kannata keskittää yhteenn ketjuun ja muutenkin nuo on vahvuuksiltaan liian samankaltaisia tyyppejä. Kokonaisuus olisi vähemmän kuin osiensa summa. En usko että valmennus tuohon lähtee. Rantanen olisi loistava vahvistus tähän saumaan. Myös Savinainen voisi käydä tuohon rinnalle.

Mutta mahtavaa että Mikke tulee. Jos jonkun niin juuri hänet olisin NHL:ltä halunnut. Loistava pelaaja ja esimerkillä johtaja joka ei varmasti anna milliäkään periksi missään tilanteessa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ajatus nuorista talenteista ja Suomi-tähdistä - kisoissa syttyvistä uusista sinivalkoisista pelaajatarinoista - se kiehtoo jo nyt.

Mikko Rantanen? Mikael Granlund Kasperi Kapanen?
Markus Nutivaara?
Ville Pokka

Teuvo Teräväinen Mikko Koivu? Sebastian Aho
Miro Heiskanen Julius Honka

Toni Rajala Antti Suomela Teemu Pulkkinen?
Atte Ohtamaa?
Henri Jokiharju

Janne Pesonen Jori Lehterä? Jukka Peltola?
Olli Juolevi Otso Rantakari?

13.-14. Julius Junttila? Jani Lajunen?
Vaikka kyseiset miehet olisivat kaikki tarjolla, esim. Anttila tulee olemaan 100-varmasti mukana oman "erityisosaamisensa" johdosta. Samoin siellä on monia muitakin duunariosaston pelaajia, joita yksinkertaisesti on pakko olla mukana, jos halutaan kovia maitakin vastaan pärjätä. Tuohon ylle on kasattuna neljä ykkösketjua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös