MM 2018: Suomi

  • 786 318
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Jos Ilari Melart pääsi kokeilemaan kykyjään maajoukkueessa läpimurtokautensa päätteeksi, niin en näe mitään syytä miksi erinomaista kevättä pelaava Jani Hakanpää ei. Varsinkin kun apuja NHL:sta alakertaan ei juurikaan tule.

Tosin en ole Hakanpäätä kahta ottelua enempää tällä kaudella nähnyt (nämä pari ilmaista IFK:n ja Kärppien pudotuspeliä), mutta niissä mies on esiintynyt enemmän kuin edukseen. Hakanpäällä saattaisi myös olla todella paljon nälkää vetää 'all in', jos pääsisi mukaan noihin bileisiin. Varmasti kiinnostusta takaisin rapakon taakse, tai isompaan tiliin vaikka KHL:ssä löytyy ja mikäpä sen parempi paikka antaa huippunäytöt kuin MM-kisat.

Mitä sanoo Hakanpäästä liigaa, ja erityisesti Kärppiä enemmän seuraavat? Olisiko mahdollisuuksia jopa änäriin asti? Toki pelilliset taidot pitää olla vielä kertaluokkaa varmemmalla tolalla ja liikkeen napsun sulavampi, koska pelkällä fyysisyydellä ei paikkaa sieltä valloiteta. Eikä tuollaisia möykkyjä oteta enää pelotteeksikaan, tai tappelemaan nyky NHL:ään. Ei siinä, ettäkö Hakanpää edes osaisi tapella, mutta kuitenkin.
 

Knap

Jäsen
Nyt kun tuntuu että me fanit aika paljon laitamme Marjamäen piikkiin näitä kieltäytymisiä niin ihan mielenkiinnosta, onko asiasta mitään konkreettista tietoa vai onko tämä meidän mutuilua?
Jos joku on samanlailla sulle tähän vastannut jo, niin sori, mut en jaksanut lukea 4 sivua. Kuitenkin, ei tarvitse edes mitään sisäpiiritietoa, mutta kyllähän se jotain kertoo, että edes eurojyriä kiinosta tulla kisoihin. Oskar Osala, joka on aina taistellut kisapaikasta ja tänä vuonna olisi suoraan kävellyt kisoihin, niin ei kiinostakkaan. World Cupissa änärimiehet suuttuivat Latelle, Olympialaisissa Eurojyrät.

NHL-pelaajien kieltäytymiset:
- Jussi Jokinen, Kari Lehtonen, Rasmus Ristolainen, Antti Raanta, Alexander Barkov, Esa Lindell, Jesse Puljujärvi,
Todennäköisesti ei tule: Artturi Lehkonen, Antti Niemi, Harri Säteri. Turha odotella playoffeistakaan ketään.
En ihmettelisi jo ei: Teuvo Teräväinen

Eurojyrien kieltäytymiset:
- Mikko Koskinen, Oskar Osala, Teemu Hartikainen, Petri Kontiola,
Todennäköisesti ei tule: Karri Rämö, Juha Metsola
"En ihmettelisi jos": Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Jarno Koskirannta. - Lepistöllä perhesyyt, muutkin voivat käyttää vapaalippunsa tänä vuonna.

Unohdinko jonkun? Toivottavasti en, kun se on aina vain yksi lisä naula Laten arkkuun. Tällä listauksellani on 20 nimeä, 4 niistä ei ole vielä julkistettu. Pari palstahuhua mukana kuten Rämö ja Metsola. Kuitenkin, lukema olisi silti surullinen. Mikäli tämä ei todista Laten viehätysvoiman puuttumista, niin mikä sitten? Ei kukaan pelaaja kävele median eteen ja sano, "Tulisin.. Mutta kun Late-Lammas".

Toivon kyllä maajoukkueelle menestystä aina ja katson pelit, mutta ensimmäisen kerran ikinä ei kiinosta kyllä vittuakaan, ja luultavasti pelejäkin jää katsomatta. Saa nähdä. Toivottavasti en saa ikuista katselukieltoa isämmaalisuuden puutoksesta. Jään odottelemaan Marjukan haastatteluja, kysyisipä joku toimittaja röyhkeästi kieltäytymisistä.
 

Teisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En usko siihen, että pelaajat jäisivät Marjamäen takia pois. MM-kisat ovat yksinkertaisesti kokeneet inflaation. Nuoremman sukupolven keskuudessa puhutaan "Skoda-cupista". Nykyisin turnaus on myös aiempaa raskaampi, sillä pelimäärää on lisätty. Kolmanneksi, olympiavuoden MM-kisoissa on aina ollut enemmän poisjääntejä. Nyt kun NHL-pelaajat eivät olleet olympialaisissa mukana, niin Euroopassa pelaavia pelaajia jää enemmän pois.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En usko siihen, että pelaajat jäisivät Marjamäen takia pois. MM-kisat ovat yksinkertaisesti kokeneet inflaation. Nuoremman sukupolven keskuudessa puhutaan "Skoda-cupista". Nykyisin turnaus on myös aiempaa raskaampi, sillä pelimäärää on lisätty. Kolmanneksi, olympiavuoden MM-kisoissa on aina ollut enemmän poisjääntejä. Nyt kun NHL-pelaajat eivät olleet olympialaisissa mukana, niin Euroopassa pelaavia pelaajia jää enemmän pois.

Tjaa, enpä tiedä, ainakin muut maat tuntuvat saavan vuosittain ihan kiitettävän määrän NHL-miehiä mukaan. Kyllä tuo valtava määrä kieltäytymisiä Laten aikana vaan viittaa johonkin muuhun, kuin siihen että kisojen arvostus olisi alentunut. Minusta asia on kansainvälisesti tarkasteltuna päinvastoin.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Leijonien kentälliset otteluun Latviaa vastaan:


Pekka Jormakka - Sakari Manninen - Olli Palola
Joonas Lehtivuori - Kristian Näkyvä

Veli-Matti Savinainen (A) - Antti Suomela - Matias Myttynen
Urho Vaakanainen - Juuso Riikola (A)

Eemeli Suomi - Sami Sandell - Ville Meskanen
Tommi Kivistö - Juuso Vainio

Jere Sallinen (C) - Mika Niemi - Marko Anttila

13. hyökkääjä:
Kasper Björkqvist

Maalilla:
Eero Kilpeläinen

Varalla:
Emil Larmi

Casimir Jürgens on sivussa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En usko siihen, että pelaajat jäisivät Marjamäen takia pois. MM-kisat ovat yksinkertaisesti kokeneet inflaation. Nuoremman sukupolven keskuudessa puhutaan "Skoda-cupista".

Tämä on ehkä yksi suurimpia käsitysharhoja, mitä nettikirjoittelu muassaan on tuonut.

Isossa kuvassa MM-kisojen arvostus ei todellakaan ole kokenut minkäänlaista inflaatiota, oikeastaan päinvastoin kun viime vuosina kisoihin on ollut tunkua ihan kiekkomaailman terävintä kärkeä myöten. Kaukana ovat ne ajat, kun esim. Kanada käytti MM-kisoja yliopistopoikien laboratoriona, kiekkoraakileiden kokemusta kartuttamaan. Nyt sinne lähdetään pelaamaan tosissaan ja kivenkovilla nipuilla. MM-kisoista on tullut paras näyttämö esitellä ja kokeilla kiekkoilun uusimpia valmennuksellisia tuulia ja innovaatioita ja se ei onnistu ilman huipputason pelaajia.

Tuo harha esiintyy vain tiettyjen aktiivisten nettikirjoittelijoiden omassa päässä, missään muualla se ei näy millään lailla. "Skoda-cup"-termiä viljellään vain ja ainoastaan näiden em. nettikirjoittelijoiden omissa kommenteissa. Eikä niillä ei ole mitään muuta kuin "öhöhöhö"-arvoa.

Voi toki olla, että tämä nettikirjoittelu on vaikuttanut suomalaisiin jääkiekkoilijoihin tai sitten ei, mutta kansainvälisesti ottaen MM-kisojen arvostus ei ole laskenut mihinkään. Suomalaistenkin olisi aika ottaa se pää pois perseestä ja olla mukana kansainvälisessä kehityksessä.

Sitten muihin aiheisiin: Venäjällä muuten ei arkailla käyttää rankkojakaan toimenpiteitä, silloin kun heidän mielestään sille on tarve; Radikaali ratkaisu! Oleg Znarok syrjään Venäjän päävalmentajan paikalta aivan MM-kisojen alla - MM-jääkiekko - Sport - MTV.fi

Väistämättä tulee mieleen että olisiko sittenkin korkea aika vapauttaa Marjamäki tehtävistään ihan välittömästi, ennen kuin kaikkien aikojen floppi suomalaisessa jääkiekkoilussa tulee lihaksi?
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Voisitko perustella väitettäsi hieman?

Hakanpää on tällä hetkellä erittäin hyvä tasoinen europakki, selkeästi liigan paras omassa roolissaan. En ihmettele jos Hakanpää pelaa ensi kaudella NHL:ssä, on liikettä, voimaa ja kovuutta.
Se että on pelannu 5-8 peliä hyvin Liigassa ei riitä MM kisoihin mitenkään. Eiköhän Hakanpää olisi jo änärissä jos sinne riittäisi. Taisi käydä jo kokeilemassa ja liian pehmeä jopa AHL.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS

En kovin montaa yliopistopoikaa listalla näe. 1995 on muutenkin vähän huono vertailukohta mihinkään, kisoissa kun ei ollut ainuttakaan NHL-vahvistusta yhdelläkään maalla.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se että on pelannu 5-8 peliä hyvin Liigassa ei riitä MM kisoihin mitenkään. Eiköhän Hakanpää olisi jo änärissä jos sinne riittäisi. Taisi käydä jo kokeilemassa ja liian pehmeä jopa AHL.
Niin, pelaajathan eivät koskaan kehity, vaan taso on vakio. Ja täyttikin just 26. Sehän on jo melkein 40.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ai, Säterikin otti hokkarit naulasta ja jatkaa uraansa. Mielenkiintoinen ratkaisu.

Se että Suomella on oikeasti avainrooleissa NHL:ssä pelaavia pelaajia tietysti positiivinen asia. Sen sivutuote on että tämä AHL-pelaajat eivät enää oikeasti hirveästi säväytä.

Noista ainoastaan Honka on NHL-pelaaja vaikka Iltapulun otsikot kirkuvat jotain muuta. Tosin olihan Pelicansin Toni Saarinen ja JYPin Tuomo Jääskeläinen "liigatähtiä" loopeissa.
 

teppana

Jäsen
Eli pahimmassa tapauksessa joukosta Laine, Barkov, Rask, Rinne, Koivu, Mikke Granlund, Rantanen, Aho, Teräväinen, Ristolainen, Vatanen, Määttä, J.Jokinen, Lehtonen ei nähdö ketään MM joukkueessa. Erinäisten syiden takia. Kyllähän se vähän perseestä on vaikka en MM turnauksen suurin fani ole.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Säteri kelpaa ihan hyvin. Pelasi viimeeksi hyvät kisat. Husson tulo mielenkiintoista. Riittääköhän ihan lopulliseen joukkueeseen asti.

Tässä vielä linkki IS:n juttuun.
Leijonille NHL-vahti MM-kisoihin! - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

En tiedä mutta itse luottaisin aika paljon enemmän Säteri - Husso kaksikkoon kuin Kelpeläinen-Metsola pariin, vaikka ihan mukava olisi Juvan mies saadakin kisoihin. Rantsun jätkällä onkin kultaa. Tulisin vaan tässä kateelliseksi kun meidän kylältä ei olisi ketään, mutta onhan meillä kaksi hiihdon olympiamitalistia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Niin, pelaajathan eivät koskaan kehity, vaan taso on vakio. Ja täyttikin just 26. Sehän on jo melkein 40.
Hakanpäällä on kestänyt melko kauan että on alkanut pelaamaan kokonsa edellyttämällä tavalla ja alkanut kunnolla hallitsemaan kroppaansa. Ennen tuo oli sellainen parimetrinen hujoppi ja oli liikkeen kanssa hankaluuksia eikä myöskään käyttänyt fyysisyyttään eduksi, mutta on vuosien aikana saanut nyt liikettään parannettua niin paljon että samalla myös fyysisyys on lisääntynyt.

Ihan helvetin hyvä pakki tällä hetkellä.
 

Isäntä

Jäsen
Ihan helvetin hyvä pakki tällä hetkellä.
Olen kyllä vähän suu auki katsonut Hakanpään otteita noissa parissa välierässä, jotka on ilmaiskanavalta tulleet. Aika vakuuttavan näköistä menoa. Liike on mennyt valtavasti eteenpäin vuoden-parin aikana. Edelliset muistot Hakanpäästä taitavat ulottua välieräsarjaan Tapparaa vastaan ja siksi onkin vaikea uskoa kyseessä olevan sama pelaaja. Vähän tulee Colton Parayko mieleen olemuksesta kaiken kaikkiaan. Uskoisin, että Pohjois-Amerikasta tulee tarjousta näillä näytöillä. Nykyiset ominaisuudet vielä vähän jalostettuina ovat kuin tehty nykypäivän NHL:ään. Ja ehdottomasti siis MM-kisoihin tänä keväänä, ei kahta kysymystä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Mikä yhdistää neljää "NHL"-vahvistusta? Oman edun saaminen osallistumisesta. Osalla takanaan pettymyksien kausi, jokaisella kova pyrkimys urallaan etiäppäin. Kisoista saa ehkä sen puuttuvan fiiliksen, mitä kulunut kausi ei tuonut.
En tietenkään arvota hyviksi tai huonoiksi näiden pelaajien motiiveja osallistumiseen, mutta totean, että nykymaailmassa urheilijan oma etu on realiteetti, jonka myös maajoukkueen on otettava huomioon.
Osallistumisen kynnystä on laskettava, kisat on tehtävä pelaajille miellyttäväksi kokemukseksi.
Ensimmäiseksi, maajoukkuekomennusta on lyhennettävä. Pelejä on järjetön määrä ennen kisoja. Ei ihme, ettei edes Aho ole vielä suostunut kisoihin. Kukapa haluaisi pelata pari turhaa EHTtä ennen kisoja.
Toiseksi, pelitapaa on muutettava änäriläisten mieleiseksi. Pois liika virittäminen ja säätäminen. Jos pelaajilla on mielikuva, etteivät he osaa pelata lätkää, en ihmettele poisjääntejä lainkaan. Sitäpaitsi, pelaajien yksilötaidot ovat nyt paljon korkeammalla kuin aiemmin 2010-luvun alussa. Ei tarvita enää niin monta maalipaikkaa viimeistelyyn kuin Jukkka Jalosen ensimmäisellä kaudella.
Kolmanneksi, myös valmentajan persoonaan on kiinnitettävä huomiota. Nahilan poikien keskuudessa tarvitaan auktoriteettiä, pelaajat varmaan kestävät huutoakin, jos asia on oikea.
Ja otetaan siellä liitossa se pää pois pensaasta. Kolmen apinan malli ei ole nykypäivää. Leijonasydämet ovat kuolleet, mutta edelleen on loistavia pelaajia, jotka täytyisi vain houkutella kisoihin. Ja tämä taas vaatii taitoa johdolta, ehkä liikaakin.
 

Knap

Jäsen
Puolustajat kisoihin tästä näin, en tiedä onko joku kieltäytynyt:

Honka
Pokka
Hakanpää

Heiskanen
Lehtonen
Jokipakka
Kivistö
Ohtamaa
Lepistö ja Hietanen ei vielä ole ilmoittanut mtiään, mutta joo, en yllättyisi vaikka jätkiä ei vittuakaan kiinostaisi. Suapi nähdä kiinostaako esimerkiksi Jokipakkaakaan tulla kun Late otti ennemmin omia suojatteja olympialaisiin. Heiskanenkin saattaa käyttää lepo syytä. Boldaamani pelaajat uskon varmasti olevan kisoissa, ellei nyt sinne jostain kumman syystä jotkut paremmat pelaajat haluaisi tulla. Samoilla linjoilla muiden kanssa, että Hakanpää ehdottomasti kisoihin. Kukkonen siellä on joka tapauksessa.

Taitaa olla joillain hieman vääristynyt käsitys viime kevään Säteristä. Eihän se erikoinen siellä maalillaan ollut, parempi kun Korpisalo loppujen lopuksi, mutta ei mikään normaalitason Suomen ykkösveskari. Eiköhän marssijärjestys ole kutakuinkin "Säteri - Husso - keksitähänmarjukansaunakaveri"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös