MM 2016: Suomi

  • 923 052
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt on kyllä epäsuomalaiset MV-valinnat. Bäckströmin on paras olla todella hyvä, että hänen edestään kannatti jättää esim. Juha Metsola kotiin.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Enemmän ihmetyttää tuo miksi kuvitellaan Barkovilla ja Jokisella olevan jotain kemiaa, jonka takia laitettaisiin samaan ketjuun. Päinvastoin molempien esitykset Floridassa paranivat edelliskaudella kun pistettiin eri ketjuihin.

No ei tarvitse muistella kuin vuoden takaisia MM-kisoja. Siellähän parivaljakko oli yhdessä ja hyvin toimi. Ei sillä, etteikö MG-Barkov-tutkaparin toimia olisi mukava seurata.
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
KJ on jo ilmoittanut, että parit on Barkov-Jokinen ja Koivu-MG. Kyllähän Koivulla ja Mikellä on paljon yhteistä histroriaa jo lähtien 2011 MM-kisoista ja nyt pelasivat loistavasti pleijarit samassa kentässä.

Bratislavassakaan eivät samaan ketjuun mahtuneet. Noh toivottavasti edes ylivoimassa nähdään Barkov-Granlund.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Joo siis onhan 8+8 57:ään peliin ja 1+0 kymmeneen pleijaripeliin KHL:ssä aivan ohittamaton suoritus?
EHT höntsissä isossa roolissa ollut hyvin näkymätön, mutta kuten sanoin ei välttämättä parempiakaan olisi laittaa tilalle.

Niin, Hietasen hyvyyttä ei täysin voi pisteissä mitata. On kiekkovarma, sulava liikkumaan, hyvä pelin rytmittäjä ja ensimmäisen syötön antaja. Hyvästä NHL-tasosta varmaankin hänet erottaa puutteet kamppailuvoimassa ja viimeinen tehokkuuus hyökkäyspäässä, kuten statistiikkasi kertovat. Silti vertaukset johonkin Mikko Kaltevaan, huolimatta hänen hyvästä kaudestaan, ovat aika absurdeja.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Melkoinen joukkue, ainakin siis legendaarisesti paperilla. Vähintään välieriin on tällä porukalla päästävä. Ja on muuten valmennuksella aikamoiset paineet nyt. Mikäli matka tyssää puolivälierään, Kari Jalosen maine maajoukkueen päävalmentajana kokee aikamoisen kolauksen.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Valitan hiukan ohi aiheen menemistä, mutta jos ei pillu saa (hetero)miestä syttymään, jossain on vikaa.
Älä tuomitse! Tokihan Pillu liukas on ja parhaimmillaan niissä tiukoissa paikoissa. Mutta ymmärrän varsin hyvin, ettei samaa vanhaa Pillua jaksaisi vuodesta toiseen katsella, kun tarjolla olisi nuorempaa ja ketterämpää.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Granlund ja Koivu pelasivat hyvät pudotuspelit mutta en allekirjota että heillä olisi semmoista kemiaa mitä muutamat iltapäivälehdet otsikoi. On heitä aiemminkin kokeiltu yhdessä mutta esitys jäänyt laihaksi ja siksi ovat pelanneet kauan eri ketjuissa. En sano että he huonosti pelaisivat nytkään mutta ei heitä tutkapariksi voi kutsua.

Koivu on mielestäni loistava kakkossentteri tohon joukkueeseen Barkovin taakse. Koivu ja Jokinen pelaavat vastustajien parhaita vastaan kun taas Barkov ja Granlund saavat pelata heille luontevampaa hyökkäyspeliä.

Tässä ei puhuta mistään iltapäivälehtien otsikoinnista, vaan siitä, miten he pelasivat. Katsoin kyllä heidän jokaikisen playoff-ottelun ja aina tapahtui, kun he olivat jäällä. Kokeiltu ja jäänyt laihaksi? Kantoivat reppuselässä joukkuetta pleijareissa runkosarjan 2 parasta joukkuetta vastaan, sekö laiha näyttö? Verrattuna johonkin Valko-Venäjä-peleihin. Se ero joukkueiden välillä oli, että maalivahtipeli oli Dallasilla varmempaa.

Mielipiteitä on varmaan yhtä monta kuin riippulukkoja ovessa, mutta minusta tuntuu päättömältä ajatukselta tehdä jotakin puolustusketjua Jokisen ja Koivun varaan ja sitten erikseen hyökkäysketjua. Ennemmin neljä ketjua, joissa kaikissa on puolustusosaamista ja maalintekotaitoa. Todella hankalaa pidettäväksi vastustajalle, kun aina vaarallinen trio jäällä.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Melkoinen joukkue, ainakin siis legendaarisesti paperilla. Vähintään välieriin on tällä porukalla päästävä. Ja on muuten valmennuksella aikamoiset paineet nyt. Mikäli matka tyssää puolivälierään, Kari Jalosen maine maajoukkueen päävalmentajana kokee aikamoisen kolauksen.

Ei ole Nokalla tosiaan tekosyitä tänä vuonna. Poikkeuksellisen kova ryhmä on kasassa. Suurimmat kysymysmerkit lienevät maalivahdit ja Nokan pelikirja.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eiköhän kapteenisto ole: C Koivu, A Jokinen ja A Kukkonen. Koivu nyt on ilman muuta kapteeni, ei mitään epäselvää pitäisi siinä olla.

Voi myös olla, että Jokinen "vapautetaan" kapteenin rooleistaan pelkästään pelaajarooliin ja tilalle tulee Komarov. Jokinen taisi olla joukkueen kapteeni vuosi sitten MM-kisoissa. Koivu on itsestään selvä valinta kapteeniksi.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ihan sama mitä se Kari Jalonen on sanonut eilen tai viikko sitten. Pojat pääsee treenaamaan yhdessä ja sitä kautta ketjut tulevat vielä muokkautumaan. Jos hommat ei toimi, niin kyllä viimeistään Yhdysvaltoja vastaan kokoonpanoa rukataan ja peluutusta mietitään tarkemmin. Ei tehdä tästä liian vaikeeta hei. Haukutaan sitten, kun kisat on alkaneet ja pistesarakkeessa on nolla.

Tottakai ketjut voi muokkautua paljon, mutta KJ:n sanoin tuo on se millä lähdetään eikä varmasti muutu helposti yhden harjoitus jenkki pelin jälkeen. Se miten ketjut ovat kisojen lopussa on eriasia.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Bratislavassakaan eivät samaan ketjuun mahtuneet. Noh toivottavasti edes ylivoimassa nähdään Barkov-Granlund.

Niin, no mutta taisivat ainakin jotain vaihtoja pelata samalla YV:llä jos muistan oikein, jokatapauksessa Minnesotassa ovat pelanneet yhdessä ja toisensa tuntevat läpikotasin. Kisojen aikana voi ketjut toki muuttua vaikka millaisiksi, mutta kyllä uskon, että näillä mennään nyt alku. Kuten ei ole myöskään Laineella mitään kokemusta Barkovin ja Jokisen kanssa, mutta uskon, että hänet on siihen kaavailtu, toki mahdollisesti myös kolmosessa Ahon kanssa.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Urheiluruudulla oli kyllä vahvaa reportaasia äsken. Saros selkeä kolmosvahti, Pokka täysin puskista tullut yllätysnimi, Lindellinkään viime kevään huikeista kisoista ei tuntunut olevan mitään muistikuvaa ja Koskiranta esiteltiin muiden joukossa MM-kisadebytanttina. Aika monta "virhettä" tai outoa makuasiaa mahtui kisajoukkuereportaasiin, mutta sen jälkeen jatkettiin esittelemällä uutisena Laineen menevän Winnipegiin, Puljujärven Columbusiin ja Juolevin Buffaloon. Keskustelufoorumeilla nämä mock draftit...

Jos nyt Jaakola-Hietanen on jo kiveenhakattu pakkipari, niin mitenkähän nelikosta Lindell-Pokka-Kukkonen-Salmela hieroisi parhaiten kaksi muuta pelaavaa pakkiparia? Oliko Pokalla ja Kukkosella paljonkin yhteistä pelikokemusta Kärpistä? Ohtamaan kanssahan Pokka taisi paljon parina pelata (myös maajoukkueessa), mutta ainakin "omissa papereissani" Ohtamaa on seiskapakki ja Kivistö sitten kahdeksas, joten jos kolmella parilla vedetään, jäisivät heidän minuuttinsa aika vähiin.

Koskirannan valinnan tuntuu muuten valtaosa nielevän täällä aika mukisematta, ja joku hurja tarjoaa Koskirannalle paikkaa jopa yv-kentässä. Aika heppoisilla näytöillä mies mielestäni mukaan tuli. Sallinen vakuutti näkemissäni treenipeleissä enemmän, ja Koskirannan tehot KHL:ssä olivat tällä kaudella selvästi viime kautta alhaisemmat. Maajoukkueessa ei ainakaan tehojen valossa ole onnistunut oikeastaan koskaan, kaikista EHT-peleistä taitaa olla yksi syöttöpiste. Olen edelleen sitä mieltä, että neljä sentteriä olisi riittänyt (Barkov, Koivu, Sallinen, Lajunen), sillä valtaosalla joukkueen laitahyökkääjistä on kokemusta myös sentterinä pelaamisesta, ja sille osastolle oli niin rutkasti ylitarjontaa.

Ja melko suuri harmonia tuntuu vallitsevan siitäkin, että Laine heitetään saman tien isoon rooliin, eli ykköseen Barkovin ja Jokisen viereen. Paljon mahdollista, mutta eipä olisi maailmanhistorian ensimmäinen eikä kerta, jos nuori junnu istuisikin katsomossa odottamassa vuoroaan, kun kokeneimmat ottaisivat pelipaikat. Ja tähän rooliin tuntuu Laine itsekin olevan henkisesti valmis Ylen haastattelun perusteella. Kiinnostavaahan se olisi nähdä, miten Laine jo pysyisi Barkovin vauhdissa ja tulisiko tehoja, mutta mahtaa siitä melkoinen soppa syntyä, jos ykkösketjun laidalle otetaankin vaikka Komarov ja kolmosessa(/nelosessa) Sallisen ja Rantasen kanssa viilettäisikin Pihlström, Laineen jäädessä seurakaveri Lajusen kanssa poppareille. Skenaario ei kuulosta suoraan sanottuna lainkaan epärealistiselta, sillä kaipa Jalonen av-spesialistilleen sen pelipaikan myös ketjusta kaivaa, mutta sitten on KJ:n oltava valmis melkoiseen vastalausemyrskyyn. Mulle sopisi erinomaisesti Laineen kokeilu isossa hyökkäävässä roolissa, mutta en olisi lainkaan niin varma sen toteutumisesta kuin suurin osa täällä. No, tiistaina oltaneen tässäkin asiassa jo viisaampia. Ja aloitettiin turnaus miten tahansa, niin eiköhän Laine tuon ennätyksen Reksalta vie. Sen verran pelijärjestelmä ja laaja rosteri sallii kierrätystä kesken lohkovaiheen.

Eli heitetään ketjuveikkauksiksi ylläolevaan perustuen:

Jokinen-Barkov-Komarov
Granlund-Koivu-Pulkkinen
Pihlström-Sallinen-Rantanen
Pyörälä-Koskiranta-Aho
(Laine, Lajunen)

En näe mitään erityistä tarvetta peluuttaa yv:llä neljää hyökkääjää, sillä kyllähän esim. Hietanen-Salmela ja Pokka-Lindell ovat jo aika tulivoimaiset pakkiparit ylivoimaan. Alivoimalla sitten reilusti vastuuta Jaakolalle ja Kukkoselle.

Suomen kärkihyökkääjätkin hallitsevat alivoiman erinomaisesti, mutta veikkaan, että av:llä nähdään paljon erikoispareja kuten Pihlström-Sallinen ja Pyörälä-Koskiranta (Ahokin käy). Mutta kyllä Barkov-Komarovkin olisi tällä saralla aika lyömätön kaksikko.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Odotin kyllä itsekin, että Pihlström ei tällä kertaa mahdu mukaan ja esimerkiksi Jere Sallinen tulee tilalle. Mutta ei tämä toki hetkauta joukkueen menestymisen mahdollisuuksia suuntaan eikä toiseen, joten ihan sama siinä mielessä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tottakai ketjut voi muokkautua paljon, mutta KJ:n sanoin tuo on se millä lähdetään eikä varmasti muutu helposti yhden harjoitus jenkki pelin jälkeen. Se miten ketjut ovat kisojen lopussa on eriasia.

Niin siis meinasin, että kisojen USA-ottelun jälkeen. Hyvä tarkennus.
 

Kameleontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Olisihan se aikamoinen skandaali, jos Koivu ei olisi tämän joukkueen kapteeni. Kuitenkin NHL-joukkueensa kapteeni ja maajoukkueessa kapteenina MM-kultaa. Ja C olisi ollut rinnassa olympialaisissakin.

Luulisi, että A:t menevät Jokiselle ja Kukkoselle. Molemmat toimineet A-maajoukkueen kapteeneina ja Jokinen vielä viime vuonna K. Jalosen MM-joukkueessa. Vaikka kyllä sen Leksallekin voisi antaa.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotin kyllä itsekin, että Pihlström ei tällä kertaa mahdu mukaan ja esimerkiksi Jere Sallinen tulee tilalle. Mutta ei tämä toki hetkauta joukkueen menestymisen mahdollisuuksia suuntaan eikä toiseen, joten ihan sama siinä mielessä.

J.Sallinen taisi tosiaan loukkaantua eilisessä Venäjä-pelissä, mutta en kyllä usko, että olisi muutenkaan mahtunut mukaan.

Täälläkin jossain vaiheessa taidettiin puhua myös Mika Pyörälän kausarista MM-kisoihin ja hänen olevan näitä "aina mukana" miehiä. Kieltämättä oli päässyt itseltäkin unohtumaan, että Pyörälällä jäivät peräti kolmet viime MM-kisat väliin, joten paluutahan konkari tässä tekee. Viime kaudella Spede ei pelannut edes ainuttakaan maaottelua, joten Kojo haki täksi kaudeksi Pyörälässä tavallaan "uuden miehen" mukaan.

Eiköhän Koivu tosiaan C:n rintaansa saa. Yksi A lienee Kukkosen, ja toinen sitten Jokiselle tai Komaroville.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielenkiintoista nähdä myös, millainen on Ville Pokan panos ja status joukkueessa. Lasken, että nimet Hietanen, Lindell ja Salmela ovat varmat pakit kuuden pelaavan pakin joukossa. Kivistö on selkeästi nelosparin pakki. Entäpä Kukkonen? Varakapun voi heittää vaikkapa nelospariin Kivistön pariksi, asia ei Kukkosta itseään kaivele. Jaakola-Kukkonen taisivat olla pakkiparina Bratislavassa 2011. Vai muistanko väärin?

Veikataan: Jaakola-Hietanen, Lindell-Pokka, Ohtamaa-Salmela, Kivistö-Kukkonen
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt on kyllä epäsuomalaiset MV-valinnat. Bäckströmin on paras olla todella hyvä, että hänen edestään kannatti jättää esim. Juha Metsola kotiin.

Pääsikö Metsola pelaamaan loppuvaiheessa edes yhtä harjoituspeliä? Koskinen taisi noukkia kiekkoja selkänsä takaa melkein joka pelissä.

Oma KHL:n seuraaminen on ollut aika lailla nollaa, mutta ymmärtääkseni Metsola oli joskus alkukaudesta jonkin sortin sensaatio. Keski- ja loppukaudesta ei mitään tietoa. Poikkeuksellisen hyvästä maalivahdista on joka tapauksessa kyse, vaikka onkin liian pieni NHL:ään.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edellisissä kisoissa häikäissyt Lindell taisi pelata tuolloin kisat Salmelan parina, joten lyötäisiinköhän sama pari taas yhteen? Näin saataisiin sitten loogiset pakkiparit Hietanen-Jaakola, Lindell-Salmela, Pokka-Kukkonen, (Kivistö-Ohtamaa).
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tässä ei puhuta mistään iltapäivälehtien otsikoinnista, vaan siitä, miten he pelasivat. Katsoin kyllä heidän jokaikisen playoff-ottelun ja aina tapahtui, kun he olivat jäällä. Kokeiltu ja jäänyt laihaksi? Kantoivat reppuselässä joukkuetta pleijareissa runkosarjan 2 parasta joukkuetta vastaan, sekö laiha näyttö? Verrattuna johonkin Valko-Venäjä-peleihin. Se ero joukkueiden välillä oli, että maalivahtipeli oli Dallasilla varmempaa.

Mielipiteitä on varmaan yhtä monta kuin riippulukkoja ovessa, mutta minusta tuntuu päättömältä ajatukselta tehdä jotakin puolustusketjua Jokisen ja Koivun varaan ja sitten erikseen hyökkäysketjua. Ennemmin neljä ketjua, joissa kaikissa on puolustusosaamista ja maalintekotaitoa. Todella hankalaa pidettäväksi vastustajalle, kun aina vaarallinen trio jäällä.

Katsoin myös ja olen katsonut viime vuodet. Granlund ei ole koskaan vielä epäonnistunut playoffeissa, oli kenen ketjussa tahansa joten sanotaan että Koivu oli onnekas saadessaan pelata samassa ketjussa. :)

Näitä tutkapareja on löytynyt Wildin riveistä ennenkin. Granlund-Parise, Granlund-Pominville, Granlund-sitä ja tätä.. hetkettäinen suonenveto Koivun kanssa ei kerro suuremman asteen yhteydestä näiden herrojen välillä.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Edellisissä kisoissa häikäissyt Lindell taisi pelata tuolloin kisat Salmelan parina, joten lyötäisiinköhän sama pari taas yhteen? Näin saataisiin sitten loogiset pakkiparit Hietanen-Jaakola, Lindell-Salmela, Pokka-Kukkonen, (Kivistö-Ohtamaa).

2 ja puoli paria on Suomella hyvinkin kunnossa, mutta siitä ne vaikeudet sitten alkaa. Ohtamaan piti olla hyvä, mutta oli viime kisoissa Suomen heikoin lenkki, antaen käsittämättömiä harhasyöttöjä ja höntyilemällä. Toivottavasti tätä ei nähdä nyt, vaan Ohtamaa pelaa potentiaalinsa mukaisesti.

Kukkonen on Kukkonen, mutta fakta on että kyyti on MM-tasolla miehelle kylmää. Vuoden 2011 (never forget) kisoissa Kukkonen pelasi 4. parissa 5 minuutin peliajalla. Tämä toimi. Nyt kuitenkin on paineita nostaa Kukkosta 3. pariin, tai joidenkin kahjojen papereissa jopa 2. pariin. Kyllä pelottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös