MM 2015: Suomi

  • 692 777
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ristolainen tai Palola eivät olisi olleet mitään maailmanmestaruuden takeita, mutta minun mielestäni MM-kisoissa pitäisi olla paras mahdollinen rosteri, eikä mitään höpöhöpö-mäntylöitä tai haistapaska-louhivaaroja, joiden anti oli odotetusti alle nollan.

Samaa mieltä. Palolan olisi ihan hyvin voinut ottaa mukaan. Jos olisi kulkenut niin kentälle ja jos olisi osoittautunut liian kevyeksi niin joko Louhivaara tai Hartikainen (kumpi nyt olisikaan sitten ollut mukana) ineen. Nyt siellä oli saman rooli jätkiä filassa vaikka pelasivat oman tonttinsa ihan ok.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin, tuota kyllä ihmettelin aika paljon. Jotain Kanadaa vastaan olisin ymmärtänyt, jos pakeille olisi tullut liian kiire, mutta että Tsekki pörräsi meidän avauspelin täysin tukkoon, oli yllätys. Eikä se minusta nyt mitään huippuvoimakasta prässiä ollut. Suomi ei tosiaan näyttänyt valmiilta eikä pelannut parasta peliään. Tästä miinukset valmennukselle.

Ei karvannut kauhean kovaa minustakaan. Suomi oikeastaan antoi mahikset tähän juuri sillä että käytännössä AINA sekä kiekollinen syöttäjä että kohde/vastaanottaja oli seisovilla jaloilla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Onneksi aina löytyy näitä valmennususkovaisia, joiden mielestä Suomen maajoukkueen päävalmentaja ei koskaan tee virheitä. Olen itsekin sitä mieltä, että Jalonen ja Marjamäki ovat maan osaavin duo tuossa roolissa, mutta nyt he tekivät virheitä nimenomaan joukkueen rakennusvaiheessa.

Ei tuo nyt mikään suuri salaisuus ollut, että suurin osa jatkoaikalaisistakin tiesi joukkueen julkistamisen yhteydessä, että perse edellä puuhun mentiin. Osa sitten yritti uskotella, että mitaleista pelataan taas (iso saavutus viiden-kuuden maan lajissa), mutta lopputulos oli lopulta ihan odotettu. Kolme ottelua isoja kiekkomaita vastaan ja näistä yksi rl-voitto kahden tappion lisäksi.

Juuri tätä tarkoitin, kun kirjoitin kisojen arvostuksesta. Minusta Suomen maajoukkueeseen valitaan liian usein mäntylöitä ja louhivaaroja, mikä laskee turnauksen arvostusta ja kiinnostavuutta.

No juuri näin. Otetaan vain näitä kavereita, kun ovat ennenkin olleet mukana, eivätkä ole Suomea koskaan B-sarjaan pudottaneet. Lisäksi tulevat talvella aina innolla pelaamaan EHT-turnajaisiakin.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Omasta mielestäni turnauksen onnistujia: Kakkoskentän hyökkääjät+Kemppainen+Lindell. Aivan liian paljon yhden kentän varassa koko Suomen hyökkäyspeli. Barkovin kehitystä on toki erittäin ilo katsoa, 19-vuotias pelaa kuin kokenut veteraani! Lisäksi Ruutu pelasi ihan mukiinmenevästi turnauksen lopussa.

Epäonnistujia: melkeinpä kaikki muut. Rinne pelasi turnauksen hienosti, mutta viimeisessä pelissä ei kyllä parasta Pekkaa nähty. Juhikselta surkea turnauksen alku, mutta paransi sentään hieman loppua kohti. Kontiola aivan koomassa, vanhoilla meriiteillä mukana, oliko selkävaivoja kauden aikana? Ensi MM-kisoissa taatusti parempi. Immoselta myös surkeat kisat, ura taantumassa? Pihlströmillä ei mitään käyttöä, eikä myöskään Louhivaaralla.

Suurin osa pakistosta täysin hätää kärsimässä paineen alla. Tämän voi myös laskea valmennuksen piikkiin. Vähän voisi Suomi uudistaa filosofiaansa eikä ottaa ainoastaan vanhoilla meriiteillä pelaajia joukkuesseen. Olisi kaivattu kunnossa olevaa Olli Määttää sinne esim. Hietasen sijasta. Harmi kun oli loukkaantunut. Kunnon maalintekijää (Palola?) johonkin muuhun kuin kakkosketjuun olisi kaivattu kovasti esim Louhivaaran sijaan. Enpä sitten tiedä olisiko Ristolainen tuonut enemmän Suomen puolustukseen kuin esim. Ohtamaa, ehkä.

Jälkeenpäin on helppo jossitella pelaajavalinnoilla, sanoisin että välieräpaikka jäi yhden heppoisen jäähyn päähän. Kojon eka MM-turnaus, ja ihan mukiinmenevä suoritus. Lopulta se puhdas maalintekijä puuttui Suomelta, taasen Tsekillä semmoinen vanha kettu löytyi. Ensi vuonna sitten välieriin!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Minusta taas on naurettavaa ajatella, että jotkin laji-fanit tosiaan olisivat parempia kuin ammattivalmentajat. Jos näin olisi niin siellähän sinä olisit penkin päässä juhlimassa maailmanmestaruutta, eikä joku pirun ääliö, joka ei ymmärrä mistään mitään edes vähän alusta.

Toisaalta jos päätetään, että kun joku saa valmentamisesta ja pelaajien valitsemisesta palkkaa, niin hän tekee vain oikeita päätöksiä, niin keskustelu loppuu aika lyhyeen. Mielestäni on perusteltua kyseenalaistaa joitakin pelaajavalintoja näistä kisoista. En tiedä johtuiko se siitä, että Jalonen pelasi ensimmäisiä kisojaan vai mistä, mutta Lindelliä ja Donskoita lukuunottamatta aika ultraseiffiä mentiin noissa valinnoissa.

Jos ei itse saa mjr:n lupaa arvostella, niin tehdään nyt sellainen väite, että moni muu valmentaja ei varmaankaan olisi valinnut Petri Kontiolaa tuohon rooliin tuossa kunnossa. Toiseksi ns. haalariosaston miehet olivat yliedustettuna, mielestäni esim. Palolan olisi voinut pikkuriskillä ottaa mukaan esim. Louhivaaran tai jonkun muun stereotyyppirouhijan tilalle. Sama duunarihenkiys paistoi pakistossakin, kyllä se Ristolaisen kortti olisi kannattanut katsoa jo ihan siinäkin mielessä, että ei hän missään nimessä pakiston suoritusvarmuuden tasoa olisi laskenut, mutta potentiaalia on paljon parempaan kuin oikeastaan kenelläkään toteutuneessa rosterissa.

Mutta jossittelu on jossittelua ja kyllähän Suomi nyt sen verran purjeessa oli, että vaikka haluamani muutokset tuohon kokoonpanoon olisikin tehty, niin puolivälierätappio olisi silti ollut hyvin todennäköinen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kontiola on kyllä varma ja hyvä valinta, mikäli on kunnossa. Eikös Konnalla ole ollut jotain vaivoja? ainakin jossain Rantasen/Nyholmin videossa oli puhetta jostain selkävaivoista yms. Korjatkaa jos olen väärässä. Mutta silloin kun Konnalla peli luistaa niin on erittäin hyvä vahvistus ollut. Huom. Kotikisat 2013.

Jätkä ei missanut harjoitusleirin ihan ekoja päiviä lukuunottamatta peliäkään tällä kaudella. Eli ton vaivan tai "vaivan" taakse on ihan turha piiloutua. Jos siellä olisi oikeasti jotain häikkää niin ei jätkä koko kautta pelaisi.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Ei tuo nyt mikään suuri salaisuus ollut, että suurin osa jatkoaikalaisistakin tiesi joukkueen julkistamisen yhteydessä, että perse edellä puuhun mentiin. Osa sitten yritti uskotella, että mitaleista pelataan taas (iso saavutus viiden-kuuden maan lajissa), mutta lopputulos oli lopulta ihan odotettu. Kolme ottelua isoja kiekkomaita vastaan ja näistä yksi rl-voitto kahden tappion lisäksi.

Helppoa siellä olla taas kovinkin jälkiviisas. Jokaisena vuonna täällä itketään pelaajavalinnoista ja sitten samat tyypit odottavat kieli pitkällä Suomen putoamista, että pääsisivät taas pätemään ja hehkuttamaan tällä palstalla itseään todellisena kiekkotietäjänä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Suomi pelasi pääasiassa hyvin näissä kisoissa. Puolustuksessa Suomi pelasi pienillä pakeilla niinkuin pitikin. Eli vältettiin 1vs1 vääntöä maalinedessä ja pyrittiin ohjaamaan peli ränneihin fiksuilla luistelulinjavalinnoilla. Mielestäni on hömppää urputtaa jostain Lepistön ja Hietasen tehoista, jannujen edessä pelasivat koko turnauksen Ruutu ja Kontiola, ei siinä kauheasti ollut tehoiluun saumoja.

Hyökkääjissä kisaturistien lista oli sitten taas lohduttoman pitkä. Kv-tason hyökkääjiä oli kolme eli Barkov, Donskoi ja Kemppainen. Surullista oli katsoa mille tasolle Kontiola ja Komarov ovat taantuneet parissa vuodessa. Varmasti valmennuksella olisi miettimistä siinä tuliko muutama kisapassi leimattua oikeille jätkille, mutta suurin ongelma on Suomen täysin luokaton pelaajatuotanto 80-luvulla syntyneissä hyökkääjissä. Palola ja Salminen sisään ei olisi onnistuessakaan nostanut Suomen kisakelpoisten hyökkääjien määrän kuin viiteen.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Mielestäni olisi tarvittu myös Selännetta ja Kurria, koska heidän avullaan olisi voitettu mestaruus kuten niin monta kertaa aikaisemmin.
 

Snagari

Jäsen
Helppoa siellä olla taas kovinkin jälkiviisas. Jokaisena vuonna täällä itketään pelaajavalinnoista ja sitten samat tyypit odottavat kieli pitkällä Suomen putoamista, että pääsisivät taas pätemään ja hehkuttamaan tällä palstalla itseään todellisena kiekkotietäjänä.
Aika paljon täällä on tietäjiä kun hyvin harva ennen kisoja sanoi, että "hyvä, Palolalla/Ristolaisella ei tosiaan ole mitään asiaa kisoihin". Enemmän se oli joko dumausta näiden poisjättämisestä tai sitten perus mitäänsanomaton "kyllä valmentaja tietää enemmän kuin sinä pelle, katsotaan kisat ensin". No nyt on kisat katsottu ja vituiksi meni, eikö silloin saa sanoa että valinnat menivät myös vituiksi?
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Noh, odotettua tai ei, ainahan tämä ottaa päähän. Tsekki on toisaalta näistä kärkimaiden vastustajista jotenkin vähiten negaatioita herättävä, myös Jagrin magiikka jaksoi lämmittää mieltä. Olisihan siellä voitu kolmantee erään vähän kundien kesken keskustella kannattaisiko vanha mies merkata ihan kunnolla.. Ei ainakaan ihan yksin kannata päästää purjehtimaan Rinteen kanssa kahden.

Ville Peltosen nostaminen valmentajistoon vielä vähäisellä valmennuskokemuksella ihmetytti jo julkistamisen yhteydessä. Mutta joo, se siitä. Ensimmäisen matsin tappio oli kallis ja se kai tiedettiin vaikkei siitä juuri puhuttu. Olisi Sveitsi kelvannut tässä vaiheessa vastukseksi oikein hyvin. Muutenhan tänään avaukset todella surkeita- lisäksi jalka painoi. Barkov, Jokinen, Donskoi, Kemppainen ja Aaltonen sentään saivat hyökkäyspäässä aikaiseksi, alemmat ketjut olivatkin sitten hätää kärsimässä. Oliko Tsekkien peli luettu ennen matsia näin väärin? Miten Tsekki hallitsi koko keskustaa läpi ottelun? Lisäksi kaksinkamppailuja hävittiin hävettävän paljon. Pakkipuolella on kyllä aika pelottavaa, ei yksi Lindell kesää tee. Rasmus Ristolaisen jättäminen joukkueesta tuntuu juuri nyt käsittämättömältä.

Ensi keväänä uudestaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Toisaalta jos päätetään, että kun joku saa valmentamisesta ja pelaajien valitsemisesta palkkaa, niin hän tekee vain oikeita päätöksiä, niin keskustelu loppuu aika lyhyeen. Mielestäni on perusteltua kyseenalaistaa joitakin pelaajavalintoja näistä kisoista. En tiedä johtuiko se siitä, että Jalonen pelasi ensimmäisiä kisojaan vai mistä, mutta Lindelliä ja Donskoita lukuunottamatta aika ultraseiffiä mentiin noissa valinnoissa.

Totta kai voi kritisoida, mutta toivoisi asiantuntevaa kritiikkiä, joka myös pyrkisi ymmärtämään sitä kokonaisuutta mitä haetaan eikä lähtisi siitä (järjettömästä) oletuksesta, että tulosvastuullinen huippuammattilainen olisi tyhmä ääliö. Eivät he vain ole. Lyhyt paras yhdestä -turnaus ei ole luonteva paikka valmentajalle riskeihin (vaikka itsekin toivoisin rohkeampaa linjaa). Tuossa julkisuuden ja kritiikin paineessa päävalmentajat hyvin usein pelaavat varman päälle ihan hyvistä ja ymmärrettävistä syistä.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ainiin, kuka perkele etes tahtoo pelamaan maajoukkueeseen kun vaihtoehdot ovat olla kasa paskaa tai sitten sankari, riippuen täysin yhdestä hetkestä satutko onnistumaan vai epäonnistumaan. Lisäksi sankaruus on unohdettu heti kun uudet kisat alkavat etkä teekkään 2pts per ottelu.
En ole päässyt eka sivua pitemmälle vielä tässä topikissa kun meinaa jo räjähtää pää näihin jotka tietää kaikkia paremmin joukkueen tilanteen ja heidän rostereillaan olisi voitettu joka kerta kultaa...toki tässä ei nyt kannata muistella vanhoja ja niitä kun Soumi onkin ylittänyt itsensä ja kansan odotukset kirkkaasti voittamalla mestaruuksia ja mitaleita roolittamalla joukkuetta oikein. My bäääd ja jatkan hajoamista tietäjiin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Helppoa siellä olla taas kovinkin jälkiviisas. Jokaisena vuonna täällä itketään pelaajavalinnoista ja sitten samat tyypit odottavat kieli pitkällä Suomen putoamista, että pääsisivät taas pätemään ja hehkuttamaan tällä palstalla itseään todellisena kiekkotietäjänä.

Kyllähän se etukäteen jo tiedettiin mitä saatiin, kun otettiin Kontiola ja Ruutu mukaan kisoihin. Jalonen saattaa olla valmentaja, mutta ei kai ehdi NHL:ää seurata, koska Ruudun surkeus oli niin ilmiselvää. Jokainen joka näki Ruudulta edes viitisen ottelua NHL:ssä ei olisi miestä kisoihin ottanut. No nyt tuo "maskotin" rooli voidaan jättää pois, kun se mitaliputki katkesi.

Kontiolalla oli taas umpisurkea kausi ja huikeat yksi maali tehtynä. Ja palkinnoksi tästä kaudesta kaveri pelasi Suomen ykkösentterinä koko kisojen ajan ja sai todella paljon vastuuta. Jotenkin hiipii mieleen, että Kalella oli näppinsä pelissä tämän Kontiolan kisapaikan kanssa, koska kukaan aivot omistava ei olisi miestä kisoihin ottanut noilla näytöillä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Pavelec ei myöskään loistanut ja pari kertaa kyllä kävi mielessä, kun Pillun ja Louhivaaran turhanpäiväistä pyörimistä katsoi, että olisiko Suomi ollut huonompi ja ennen kaikkea vaarattomampi, jos tuon kaksikon tilalla olisivat pelanneet Palola & Elo? Kaksi erinomaisen laukauksen omaavaa jätkää ja loistavat maalimäärät tältä kaudelta. Nämä kerrasta poikki matsit ovat tällaisia, että pienillä marginaaleilla kun mennään, niin laadukkaat laukaukset nousevat suureen arvoon. Esim. Barkovin laukaus on kehittynyt ihan helvetisti.

Meillä oli kolme kenttäpelaajaa Liigasta. Jokainen kuului joukkueen ehdottomaan eliittiin. Toivottavasti Nokka uskaltaa pistää nyt ukkoa kiertoon isolla kädellä ja antaa näille nuorille, ennakkoluulottomille jätkille tilaa ja vastuuta.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Epäilin roolituksia ja valintoja jo ennen turnausta ja harmittavan oikeaan osuin..

Joukkue oli väärin koottu ja tässä oli tulos. Puuttui maalintekijät (Palola, Jormakka, Rantanen ja kumppanit) ja pakistosta fyysisyys ja nuoruuden into (Ristolainen). Tilalle raahattiin wanhoja kehäraakkeja tyyliin Mäntylä, Immonen, Kontiola, joilla kaikilla huono kausi alla ja luistin ei kulje ihan Jagrin malliin enää..
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näissä kisoissa Suomen riveissä pelasi harvinaisen monta kokenutta pelaajaa, jotka eivät yltäneet lähellekään parastaan, jota ovat joskus kv-tasolla esittäneet. Näitä olivat ainakin Kontiola, Aaltonen, Immonen ja Komarov. Puolustuksestakin kertoo jotain se, että Suomen parhaaksi puolustajaksi turnauksessa valittiin Lindell. Näin moni hyökkääjä ei saa olla urallaan laskusuhdanteessa, eikä Lindell voi olla paras pakki, jos oikeasti haluttaisiin kamppailla kullasta.

Toisaalta joukkueessa oli monta pelaajaa, joiden vastuunotto joukkueen suorittamisesta ilahdutti. Näitä olivat esimerkiksi Jokinen, Barkov, Kemppainen ja Lindell. Nyt oli vain liian paljon paikattavaa vanhan kaartin jäljiltä.
 
Rinteen puolesta harmittaa eniten. Kaveri on pelannut neljät MM-kisat ja jokaisessa joukkue ollut sinnepäin. Toivottavasti Pekka saa mahdollisuuden vielä pelata parhaan kattauksen kanssa (olympialaiset) kun Sotshi jäi loukkaantumisen takia väliin.

Oliskohan vihdoin aika jättää nää Hytöset, Louhivaarat, Pesoset, Mäntylät ja Ohtamaat EHT-läpsyttelyiden jälkeen kotiin ja olla oikeasti rohkea valinnoissa ja ottaa enemmän nuoria ennakkoluulottomia pelaajia enemmän mukaan tuttujen ja turvallisten sijaan? Case Ristolainen oli täysi farssi jo alunperin..meillä kuitenkin on ihan positiivien oloinen kaiku nuorten pakkien ja hyökkääjien osalta tulossa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tuo nyt mikään suuri salaisuus ollut, että suurin osa jatkoaikalaisistakin tiesi joukkueen julkistamisen yhteydessä, että perse edellä puuhun mentiin.

Joo pitäiskö jatkossa Suomen joukkue valita vaikka Jatkoajan äänestyksellä? Voi jumalauta oikeasti.. Palola Ristolainen yms. ei olisi USA matsia tai tuota puolivälierää kääntänyt voitoksi. Valmennus teki pelitavallisia virheitä (Mm. Tšekki pelin avauspeli), Rinne teki virheitä, pakisto teki virheitä, tuomarit teki virheitä ja puolivälierässä Jagr oli ilmiliekeissä. Siihen päälle puolivälierien heikko YV+AV ja tässä tulos.

Kyllä jaksetaan yhden Ristolaisen perään itkeä vielä tässäkin vaiheessa, jos sieltä olisi pois jätetty joku NHL tason huippupakki, voisi jotenkin ymmärtää, mutta ei tätä.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Näiden kisojen jälkeen voidaan toivottavasti sanoa, että se paska mitä Suomen pelaaja tuotanto oli 80-luvulla on nyt taakse jäänyttä elämää, ja esiin astuu uusi uljas 90-luku, joka ottaa valtikan käteen. Tässä ei voi enää käydä niin, että nämä keskinkertaisuudet Kontiola, Aaltonen, Pesonen etc etc enää pyörittävät tätä laivaa. On aika kääntää sivua!
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huvittavaa tästä tekee edelleen se, että suomi pelasi turnauksen paskimman pelinsä tsekkiä vastaan ja silti sen pelin ratkaisi tuomarit.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
[
haistapaska-louhivaaroja, joiden anti oli odotetusti alle nollan.
En olisi itsekkään ollut missään nimessä ottamassa Louhivaaraa joukkueeseen, mutta pelejä katsoessani, niin tämä haistapaska-louhivaara suoritti ihan hyvin roolinsa ja pelasi sitä nolla-nollaa, mihin hänet kai oli kaavailtu. En laskisi kaveria ainakaan epäonnistujaksi. Jotkut muut pelaajat sitten epäonnistuivat enemmän tai vähemmän.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Poika saunoo, se saunoo ja saunoo ja saunoo, ja se lissee saunoo, kun Juhis on tullu pellaa!

Ei ruveta heittelemään yksittäisiä pelureita bussin alle, vaikka se Aaltosen väläys isossa pelissä jäikin tulematta. Vähän oli nököt kisat häneltä. Valmennuksen piikkiin ettei saanu toimivaa koostumusta koska ohan kaverilla jengin parhaat kädet ja kyvyt henkilökohtasiin, liki Jagrmaisiin ratkasuihin. Ei näissä kisoissa.

Pesosen iso virhe ratkasevassa paikassa...paskaltahan se maistuu. Mutta jotenkin onnahtelevaa oli peli omassa päädyssä, tukitoimet, kyky purkaa tilanne prässin alla edes säädyllisesti, koko matsin ajan. Alkuun tultiin löysät housuissa, kovaa tsemppiä ja taistelun kautta 3-3, sitten taas ratkasuhetkillä tehtiin ittemme pieniksi. Ei ollu pelillinen puoli ihan ytimessä ja balanssissa.

Toki, noin kokonaisuutena, parempi joukkue voitti. Tshekki oli aktiivisempi ja pelivalmiimpi. Ehkä se rutiinitaso ja jämäkkyys yksilöissä, kyky pelata omaa peliä paineen alla, oli yks avain voittoon. Ihan lyötävissä oli kyllä turnauksen isäntä, mutta se olis vaatinu särmempää tekemistä, parempaa viisikkopeliä, kiekkokontrollia. Nyt vähän meni sekasotkuksi ja häröilyksi.

Ei voi mitn. Tällasia arvoturnausdebyyttejä tulee ja menee, olkoonkin ettei KJ ole enää mikään untuvikko. Ehkä tästä turnauksesta jäi jotain oppia peliin valmistautumisien ja pelitavallisten asioiden suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös