MM 2015: Suomi

  • 692 727
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
@jamppa1919 @Beergenheim20 ja @mjr vaikka kisäjännitys nousee kisapäivien vähentyessä, niin otetaan ihan rennosti vaan. Ei tää niin vakavaa ole ja jokainen voi koota oman tähtikentällisensä, ni saa just sellaisen ku haluaa. Mun tähtikentällinen oli koottu sinivalkoisin ja punakeltaisin silmin. Jos totta puhutaan, niin pakeista ei ole oikein kukaan vakuuttanut ja hyökkääjät tarvii miljoona maalipaikkaa yhteen maaliin. Mutta näillä mennään ja veikkaanpa että mitalliin asti. Se on kyllä ollut mukava havaita että Lindell, Kemppainen, Donskoi ja Saros ovat täyttäneet paikkansa enemmän kuin hyvin.
 
K

Kiekkokatsoja

Kyllä Suomen tulee edelleenkin keskittyä omaan pelaamiseen. Ja pelata omalla tavalla, huolimatta venäläisten balleriina luokkaantumista, taikka seuraavassa pelissä ihan samalla tavalla jäähyjä kalastelevia, kaatuilevia Tsekkejä. Pitää vain toivoa, että tulevalla tuomarikaksikolla on tarpeeksi MUNAA kestää tsekkiyleisön paine. Vanha periaate, varmat jäähyt vihelletään, ja annetaan pelaajien pelata, toimisi jälleen. Yksinkertaista, mutta katsotaan nyt.

Hehkutan edelleen kärppäkaksikkoa Donskoi ja Kemppainen. Donskoin nopeat kädet ja melko hyvä liike on ihailtavaa. Kemppaisen perusvarma peli, vahva ahtaissa tiloissa kiekkoa pitävä rooli, ja siitä nättejä maalintekopaikkoja rakentava rooli, on ollut yllättävää ja ihailtavaa hyökkäyspelaamista.
 

Apheu

Jäsen
Oma henkilökohtainen mielipide on tällä hetkellä se, että Donskoi on ollut ihan hyvä. Mitä pidemmälle turnaus on mennyt, Donskoi on mielestäni liikuttanut kiekkoa nopeammin. Joskus kyllä itseäni ärsyttää, kun Jokinen ja Barkov pelaavat nopeilla syötöillä vastustajan puolustusta halki, mutta sitten Donskoi pitäytyy kiekossa liian kauan (osittain pelityylin, osittain sen takia, ettei pelisilmä/taidot ole niin hyvät, että saisi kiekkoa ykkösellä syötettyä eteenpäin), jolloin hyökkäys hidastuu.

Kemppainen on hoitanut roolinsa ja heikompia maita vastaan oli mainio maalinedessä, mutta kovempia maita vastaan ei ole ollut ihan niin kova. Mutta silloinkin hoitanut sen puolustusvelvoitteen erinomaisesti ja ollut muutenkin kyllä hyvä.

Barkov nyt on ihan maaginen, 19-vuotiaana loistavaa turnausta. Malkinit ja kumppanit vastassa, ja pärjäsi erinomaisesti. Mäntylän suoritus eilen oli kyllä kanssa hyvä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Omiin silmiini blokattuja laukauksia ja kiekon takaisinriistoja on ollut todella paljon. Rinne on pelannut loistavasti, mutta ei ole ollut mitään täysin valtaisaa loistopaikkojen tulvaa vastustajille. Alivoimapeli näyttää myös todella hyvältä ja toimivalta. Kun katsoo tuota Venäjän nimilistaa ja selkeätä motivaatiota voittaa eilen niin Suomi pelasi huomattavan hyvin ja valmiisti.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Eroa eilenkin siis aika valtavasti. Juuri Barkovin hyväksi. En tahdo näitä suotta vertailla mutta kun itse aloitit, niin kiva laittaa faktaakin.

En missään nimessä väitä, että Donskoi olisi Barkovia kokonaisvaltaisempi pelaaja. Kyseessähän on kaksi aivan eri tyylistä pelaajaa. Toinen riistää kiekkoja ja luo paikkoja toinen pitää kiekkoa ja luo paikkoja. Kiekonriistot ja nämä menee selvästi Barkoville. Se mitä väitin oli, että Barkov menettää kiekon useammin pelissä, kuin Donskoi. Katsoin eilisen pelin uudestaan vaihto vaihdolta ja tein tilastot. Donskoi ei menettele kiekkoja varsinkaan oman kuljetuksensa päätteeksi, kuten monesti kuulee.

Tässä siis puhtaat kiekon menetykset kun selvänä aikomuksena on syöttö (syöttö katkaistaan tai ei mene perille), kiekon kuljetus/suojaus. Päätykiekot vaihdon takia jätin tilastoimatta. Näitä taisi tulla kummallekin 1.

Barkov menetti kiekon yrittäessään pelata kiekkoa pikku siirrolla tai syöttämällä omalla tai keskialueella 3 kertaa. Donskoi 4
Barkov menetti syöttäessään tai hakiessaan ohjuria hyökkäysalueella maalipaikkaan 2 kertaa. Donskoi 1
Barkov menetti kiekon kuljettaessaan kiekkoa tai suojatessaan sitä 4 kertaa. Donskoi 0
Kokonaismäärä kiekon menetyksistä siis Barkov 9, Donskoi 5

Toki Barkov oli todella paljon kiekossa muutenkin joka puolella kenttää, mutta hain vain tätä tilastoa ja mielestäni se kertoo Donskoin suoritusvarmuudesta. Tilastohan ei todellakaan kerro kumpi pelaajista on kokonaisvaltaisena pelaajana parempi.


Niinhän sitä luulisi, että ymmärtää - mutta kun täältä JA:stakin löytyy taas "analyysejä", joiden mukaan kulmissa pyörimässä vietetty aika ratkaisee ottelun voittajat ja tältä jääkiekon ydinasialta sellainen vääryys kuin laukominen ja maalinteko eivät saa viedä aikaa, menee ihan itkunaurukamaksi.

Niin kaiken kulmissa pyörimisen lisäksi Donskoi kerkesi tekemään myös niitä maaleja
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Toki Barkov oli todella paljon kiekossa muutenkin joka puolella kenttää, mutta hain vain tätä tilastoa ja mielestäni se kertoo Donskoin suoritusvarmuudesta.

Siis oikeasti, tuosta suoritusvarmuudesta on jo ihan asiantuntijoiden tekemät tilastot, jotka nyt vaan on vähän monipuolisempia kuin omasi. Luotan niihin ihan pikkuisen enemmän. Niissä tilastoissa, vaikka siis mukana on myös muita osa-alueita, ei Barkovilla ole 9 kiekonmenetystä, joten olet varmaan katsellut perssilmällä. Tai sitten et ymmärrä näkemääsi edes vähän alusta.
 

Apheu

Jäsen
Noissa tilastoissa yhden pelin otanta on kyllä aika pieni mitään ihmeellistä kertomaan. Itse ainakin olen Donskoin kohdalla enemmän sitä mieltä, että kiekon pitämisellään ja pelin hidastumisella menetetään mahdollinen potentiaalinen maalipaikka. Tällöin puolustavan joukkueen pakka on jo kasattu takaisin, kun se nopeammalla kiekon siirtelyllä olisi voitu saada pelattua rikki. Aikansa kiekon kanssa pyörittyään Donskoi kyllä yleensä löytää sitten jonkun syöttöpaikan eli ei menetä kiekkoja pyörimisensä lopussa, siitä plussaa. Mutta kuitenkin siinä pyörimisen aikana menetettiin mahdollisesti hyvä maalipaikka ja sen rakentaminen alkaa sitten osittain alusta kulmarallin vuoksi, ja nopea Barkovin ja Jokisen -NHL-tyylinen hyökkäys kuivuu kasaan. Mutta toisaalta olen sitä mieltä, että ei tuossa varmaan kukaan muu pelaaja Suomen joukkueesta välttämättä pärjäisi sen paremmin, kuin Donskoi.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Noissa tilastoissa yhden pelin otanta on kyllä aika pieni mitään ihmeellistä kertomaan.

Suoritusvarmuustilastoista tietoa löytyy UL:n sivulta aika monen pelin osalta. Mm. Valko-Venäjä pelissäkin, vaikka se Barkovilta olikin varmaan heikoin, Sashan suoritusvarmuus oli luokkaa 84% ja joukkueen neljänneksi paras.
 
H

Hidas_ja_kankea

Ai tästä on muodostunut Donskoi-keskustelu !?

Donskoin dissaaminen käy vitsistä, provosta tai silkästä ymmärtämättömyydestä koko pelin suhteen. Näyttää tuolla olevan jopa aistiharhoja, kun yksityiskohtaisesti on kerrottu Kemppaisen ja Donkkarin erottamisesta epäonnistuneen eka pelin jälkeen. En viitsi lainata.

Yllättävän hyvin pelaaja on onnistunut sopeuttamaan peliään kovemmalle vastustajalle. Pelaa vahvuuksillaan, jotka ovat suomalaispelaajalle epätyypillisiä. Sorry vaan, mutta kaikkien ei tarvitse olla nopeasti kiekosta luopuvia, silmät kiinni sinnepäin laukovia ja toivotaantoivotaan tyyppiä. Ei kovissa peleissä luoda maalipaikkoja puukädellisellä peruskoheltamisella, vaan jotain luovaa täytyy tehdä. Luovuuteen liittyy aina myös riski, joka on pakko myös hyväksyä. Kaipa ne maalitkin ovat olleet väärin tehtyjä.

Ruutun valintaa arvostelin tässä samassa ketjussa ennen ensimmäistäkään peliä. Pakko myöntää Ruutun parantaneen ja kärsii huonosta sentteristä. Edelleen olen mielipuolta, ettei kuulu hyökkäävään ketjuun.

Jatkon kannalta kovia maita vastaan pelattavissa pudotuspeleissä on huolestuttavaa ainoastaan yhden hyökkäävän ketjun löytyminen ja kaksi mitat täyttävää sentteriä.

Ykköskorin onnistujat tähän mennessä: Donskoi, Barkov, Lindell, Kemppainen ja Rinne. Lindellin nostaisin korkeimmalle onnistujista, perusteena ikä, kokemus, pelipaikka ja rooli.

Ehdolla ykköskoriin seuraavina Jokinen ja Saros, jota ei voi yhdellä pelatulla pelillä nostaa vielä korkeammalle.

Edit: Rinne unohtui onnistujien listasta
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Vai että väännetään täällä Barkovin ja Donskoin suoritusvarmuudesta. Jos oikein muistan vahingossa nähneeni edellisiltä sivuilta niin täällähän väännettiin myös tyyliin kumpi on pelannut paremmin tai kumman ansiota tuon ketjun otteet enemmän ovat?

Molemmat ovat pelanneet helvetin hyvin tuloksellisesti. Pelillisestikin hyvää peliä molemmilta eikä moittimista ole, mutta etenkin Barkov on osoittanut viimeisellekkin hänen nimeään ihmettelevälle karjalakäpille kuinka kokonaisvaltainen pelaaja on. Virheet ihan minimissä ja pelaa kuin olisi pelannut jo toista sataa vuotta lätkää. Myös puolustussuuntaan loistavia suorituksia (tosin moni näistä myös hyökkäysalueen kiekonriistoja). Laukaustaan saisi käyttää vieläkin enemmän.

Donskoi puolestaan on myös väläytellyt itseluottamustaan ja näppäryyttään kiekon kanssa. Osaa tehdä myös maaleja kuten sarake (5) näyttää. Eilinen maali oli aikamoinen suoritus, harvalta pelaajalta näkee tuollaista. 180 asteen pyörähdys, kiekko haltuun rystyllä heti rystypuolelle ja kiekko maalin kattoon. Ei harmita yhtään Donskoin otteita seuratessa, koska Suomella ei koskaan ole liikaa näitä kiekkotaitavia pelaajia. Saisi olla hiukan suoraviivaisempi ja laukoa enemmän, jos jotain negaa haluaa etsiä. Ylivoimalla välitön uhka vastustajalle peliasentonsa ja nopeiden käsiensä vuoksi.

Jatkakaa.
 
Siis koittaako nyt joku täällä oikeasti nostaa Joonas Donskoita pelaajana samalle tasolle Aleksander Barkovin kanssa?

Herätys.

Katsokaa pelejä. Älkää pelkkiä maalikoosteita. Barkov on tuolle joukkueelle ASTEEN tärkeämpi pelaaja, kuin Donskoi.

edit: Tässä ei oteta mitään pois Donskoilta. Loistava maalintekijä ja hyökkäävä pelaaja, jolla mahdollisuus vielä NHL-uraan.

Mutta älkää nyt Donskoi-fanitkaan viekö tätä äärimmäisyyksiin. Enemmän hallaa se vain tekee.
 
Viimeksi muokattu:
Katsokaa pelejä. Älkää pelkkiä maalikoosteita. Barkov on tuolle joukkueelle ASTEEN tärkeämpi pelaaja, kuin Donskoi.

Tärkeämpi ja tärkeämpi - ja ihan erilainen. Toki totta helvetissä on tärkeämpi sikäli, että on ykköskentän, ylivoiman ja itse asiassa koko joukkueen hyökkäyspelin sielu ja pelillinen johtaja (19-vuotiaana!), joka pelaa kahteen suuntaan eikä käytännössä häviä yhtään kaksinkamppailua. Donskoi on taituri, joka tuo ketjuun oman erikoisosaamisensa hyvässä ja pahassa - ja on tosiaan jengissä ainoita, joka ns. pysyy kyydissä ja osaa vielä tehdä kiekollakin jotain:).

Niin kaiken kulmissa pyörimisen lisäksi Donskoi kerkesi tekemään myös niitä maaleja

Selvennykseksi: ei tarkoittanut Donskoita eikä ketään muutakaan Suomen pelaajaa. Ja miksipä olisi, kun ei siellä juuri tarpeettomasti ole pyörittykään.

Mutta whatevö. Hyvin on asiat, jos tapetille nostetaan, kumpi Suomen onnistuneista huippuhyökkääjistä on mahdollisesti menettänyt enemmän kiekkoja ja millä tilastolla laskettuna.
 
Viimeksi muokattu:

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Siis koittaako nyt joku täällä oikeasti nostaa Joonas Donskoita pelaajana samalle tasolle Aleksander Barkovin kanssa?

Herätys.

Katsokaa pelejä. Älkää pelkkiä maalikoosteita. Barkov on tuolle joukkueelle ASTEEN tärkeämpi pelaaja, kuin Donskoi.

edit: Tässä ei oteta mitään pois Donskoilta. Loistava maalintekijä ja hyökkäävä pelaaja, jolla mahdollisuus vielä NHL-uraan.

Mutta älkää nyt Donskoi-fanitkaan viekö tätä äärimmäisyyksiin. Enemmän hallaa se vain tekee.


Ei korvaamattomia pelaajia kumpikaan, viime vuonnakin mentiin kohtuu pitkälle ilman kumpaakaan. Aivan turhaa vääntöä tälläinen. Molemmat vielä raakileita sitä paitsi. Myös Barkov hirveä potentiaali, muttei ole vielä puhjennut täyteen loistoonsa. Jos kehitys jatkuu (ja jatkuuhan se) niin tulevaisuudessa potentiaalia olla nhl:ässäkin supertähti. Liikkeen soisi parantuvan, mailallakin saisi vielä leikkiä kesäisin enemmän.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Turnauksen intensiivisin peli kyllä ehdottomasti tähän mennessä.
Näytti siltä että suomi olisi ollut pinteessä venäläisten fyysisyyden kanssa, mutta silti väkisin rinnalle ja ohi. kiva katsoa välillä tällaistakin, meinasi ruveta puuduttamaan tuo nollaputki, kaikella kunnioituksella. Tsekki voi ollakkin mitä vaan, oliko eilinen kyykkäys sveitsiä vastaan, sveitsin hyvyyttä vaiko tsekin fleguilua? Usko on kyllä kova, Kj:n pelitapaa noudatetaan puolustus suuntaan ihailtavasti, ja pienestäkin tilasta päästään paineen alta nostamaan jopa rintamahyökkäyksiä. Mistä otteluparista suomen seuraava mahdollinen vastus tulee?
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Jos puhutaan vielä tuosta puolustuspelaamisesta. Siitä mielestäni on nykyisin vastuussa Marjamäki. Tuliko tuo eka matsi liian äkkiä Latelle? Voiko tosiaan olla, että Marjamäki laittoi asian kuntoon? Yritän kuitenkin katsoa ilman laseja tätä asiaa. Toivon keskustelua tästäkin asiasta. Sopisi vaan hyvin kuvaan, koska Latehan tuli suoraan jenkkejä vastaan aitioon.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Siis oikeasti, tuosta suoritusvarmuudesta on jo ihan asiantuntijoiden tekemät tilastot, jotka nyt vaan on vähän monipuolisempia kuin omasi. Luotan niihin ihan pikkuisen enemmän. Niissä tilastoissa, vaikka siis mukana on myös muita osa-alueita, ei Barkovilla ole 9 kiekonmenetystä, joten olet varmaan katsellut perssilmällä. Tai sitten et ymmärrä näkemääsi edes vähän alusta.

Veli, etkö näe vai etkö ymmärrä lukemaasi? Tottakai tuo UL:n suoritusvarmuustilasto on kattavampi kuin minun tekemäni kiekon menetys-tilasto ja jos viitsisit katsoa niin näkisit niissä paljon yhtäläisyyksiä kiekon menetysten osalta. Se nyt vaan on fakta että Barkovilta vietiin kiekko kuin hänen suojatessaan tai kuljettaessaan sitä 4 kertaa. Donskoilla vastaava lukema oli 0. Halusin vertailla tätä vaan sillä, että Donskoi ei "menettele kiekkoja" kuskauksiensa jälkeen mitä täälläkin on puhuttu.

Siis koittaako nyt joku täällä oikeasti nostaa Joonas Donskoita pelaajana samalle tasolle Aleksander Barkovin kanssa?
En minä ainakaan.. Koitan vain antaa perspektiiviä dissaajille, joilla tahtoo näiden "Aaltosten" ja "Donskoin" kanssa hirttää kiinni. Muutkin tekevät virheitä mutta saavat helpommin ne anteeksi, koska pelaavat niin sydämellä! Keppi heiluu ja laidat ryskyy jne..

Noissa tilastoissa yhden pelin otanta on kyllä aika pieni mitään ihmeellistä kertomaan.

Otanta on tietenkin pieni, mutta mutuni oli oikeassa tämän pelin suhteen ja luotan että se on sitä myös kokonaiskuvan kannalta varsinkin kun muistetaan että ValkoVenäjä peli oli aivan ohipeli Barkovilta. Huonoin peli siis häneltä tässä turneessa, mutta älkää nyt Taze ja kumppanit suuttuko tästä, minä rakastan barkovin kaltaisia pelaajia!

Itse ainakin olen Donskoin kohdalla enemmän sitä mieltä, että kiekon pitämisellään ja pelin hidastumisella menetetään mahdollinen potentiaalinen maalipaikka. Tällöin puolustavan joukkueen pakka on jo kasattu takaisin, kun se nopeammalla kiekon siirtelyllä olisi voitu saada pelattua rikki. Aikansa kiekon kanssa pyörittyään Donskoi kyllä yleensä löytää sitten jonkun syöttöpaikan eli ei menetä kiekkoja pyörimisensä lopussa, siitä plussaa. Mutta kuitenkin siinä pyörimisen aikana menetettiin mahdollisesti hyvä maalipaikka ja sen rakentaminen alkaa sitten osittain alusta kulmarallin vuoksi, ja nopea Barkovin ja Jokisen -NHL-tyylinen hyökkäys kuivuu kasaan. Mutta toisaalta olen sitä mieltä, että ei tuossa varmaan kukaan muu pelaaja Suomen joukkueesta välttämättä pärjäisi sen paremmin, kuin Donskoi.

Mun mielestä tuossa on aika paljon ristiriitaa, kun niitä paikkoja kuitenkin tulee. Eikö se ole sama miten niitä tulee ja että variaatioita löytyy. Pelaajat ovat erilaisia. Ja mistä sen tietää tuleeko potentiaalinen maalipaikka jos liikutat kiekkoa nopeasti.. Teoriassahan tämä toimisi, mutta kun se kenelle syötät ei välttis enää liikutakkaan nopeasti tai lauo heti ja lisäksi sielä on vielä vastustajakin estelemässä. Isossakaan kaukalossa ei kaikki kiekon hautojat löydä niitä maalipaikkoja eli se ei ole mitään Eurooppa-tyyliä, vaan Donskoi-tyyliä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Eikös Tammisen sanonta "four passes brake any defense" ole ehkä ainoa hänen sanonta joka pitää aina paikkansa :D Tuokaan ei täysin pidä paikkansa vaan neljä nopeaa syöttöä enemminkin. Jos heittää neljä/kolme nopeaa syöttöä putkeen lavasta lapaan, niin väitän että vastustajan puolustus ryhmitys on aika haavoittuvassa tilassa, etenkin jos siihen syöttökuvioon mahtuu poikki syöttö, joka viimeistään repii kyllä vastustajan puolustuksen palasiksi. Sitten sieltä saa jo lyödä melkein takatolpilta tyhjiin, mutta eihän tästä ole Suomelle mitään hyötyä kun ei takatolpalta kukaan saa tyhjään kiekkoa sisään. Aaltonen on nopeiden syöttökuvioden uhkakuva numero 1, Donskoin kohdalla en ole viellä menettänyt toivoani.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jos puhutaan vielä tuosta puolustuspelaamisesta. Siitä mielestäni on nykyisin vastuussa Marjamäki. Tuliko tuo eka matsi liian äkkiä Latelle? Voiko tosiaan olla, että Marjamäki laittoi asian kuntoon? Yritän kuitenkin katsoa ilman laseja tätä asiaa. Toivon keskustelua tästäkin asiasta. Sopisi vaan hyvin kuvaan, koska Latehan tuli suoraan jenkkejä vastaan aitioon.

No, se ei nyt vaan mennyt kuin Strömsössä - Rinteelläkään ei ollut huippupäivä, vaikka ei mitenkään ollut vastuussa häviöstä. Ensimmäisellä puoliskolla Suomi loi (itselleen tyypillisesti) ihan hyviä paikkoja, eikä tietenkään maaleja pirullakaan ja sitten USA puolestaan muutamaa kerta paremmalla prosentilla. Ehkä oli jotenkin huono valmistautuminen ja sitten USA yllättävänkin terävä ja valmis. Aika nopeasti tuosta toivuttiin ja peli näyttää nyt tiiviydessään ja kurinalaisuudessaan ihan erilaiselta.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tätä keskustelua kun seuraa, niin ei uskoisi, että eilen on voitettu joukkueena Venäjä ja siihen joukkueeseen kuului monta muutakin pelaajaa kuin Donskoi ja Barkov. Ymmärrän, että herrat ovat tulosten tasolla vastuullisessa roolissa leijonissa, mutta vittu kyllä siellä hartiavoimin tekivät töitä muutkin, on aika epäoleellista alkaa tässä vaiheessa väittelemään, että onko Donskoi oikeasti niin hyvä kuin miltä näyttää ja että onko Barkov niin maaginen kuin puhutaan. Jokaisella pelaajalla on heikkoutensa ja varmasti niitä on niin Donskoilla kuin Barkovillakin, mutta nyt on oleellista että miten ne vahvuudet nimenomaan saadaan kanavoitua entistä paremmin joukkueen käyttöön.

Ja itse huomiseen matsiin. Väitän, että takapiiskoilla on nyt paineet. Mylvivä kotiyleisö, Jagrille omistetut kisat ja Venäjän kaatanut arvaamaton Suomi, kyllä siellä isäntämaan pojillakin maila tärisee. Tsekkien hyökkäys on lujaa laatua ja pakistossakin on muutama herra, jotka pystyvät takomaan viivalta lujaa, mutta kyllähän kokonaisuudessaan Ruzickan sotureiden heikkoudet ovat peräpäässä. Pavelec on kaikkea muuta kuin vakuuttanut ja se häiskä pitää saada todelliseen testiin. Suomi pystyi kiekottelemaan hyvin eilisessäkin matsissa hyökkäyspäässä sekä olemaan samalla fyysinen joukkue, joten olen varma että sama lääke puree tsekkiläisiinkin. Puolustuksen tulee olla todella tiivis, sillä ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun Jaromir tulee ison perseensä kanssa kulmasta voittajana kohti Rinteen maalia ja silloin pitää olla valmis petailemaan makuupaikkoja maalin eteen ja ottamaan osumaa. Eilisellä asenteella Prahan kevät voidaan pilata isäntämaan osalta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suomella on mennyt kisat tähän mennessä kokonaisuutena hyvin. Venäjä voitto on aina kova juttu. Venäjällä ei ole koskaan ns. "huonoa joukkuetta". Eilisestä pelistä näki vielä sen, että heillä oli myös halua oikeasti voittaa, mutta niin vain suomi taisteli voittoon. Todella hienoa peliä koko joukkueelta, mitä ehdottomasti vaaditaan Venäjän lyömiseen. Vieläköhän Jussi Jokisella oli veto menossa Malkinia vastaan? Tainnut Jokinen olla hieman parempi näissä vedoissa viime vuosina, heh.

Hienoa myös nähdä, että kotoisesta Liigastakin löytyy todella kovaan rooliin pelaajia MM-tasolle. Tämä on elintärkeää pienelle maalle. Se on myös suuri mahdollisuus monelle pelaajalle nousta kansainväliseen tietoisuuteen. Itse kuitenkin ihailen eniten 19v Barkovin otteita. Tippa tulee linssiin, kun katselee hänen peliään. Koska lienee maajoukkueella ollut käsissään hänen tapaisensa isokokoinen sentteri talentti? Rinne on maalissa ollut myös todella maaginen, täysin ansaittu MM- kisojen ennätys. Pakistosta on todettava, että on yllättävän pitävä. Hyökkäyskaluston viimeistelyprosentin on parannuttava, jos meinataan loppuun asti päästä ja lähellä sitä jo ollaan. 3 voittoa ja kulta on kotona, vähemmän kuin 4 voittoa vaativa Playoff sarja... Toisaalta 1 häviö ja homma on siinä, joten henkistä kanttia koetellaan ja ei ole muuta kuin se yksi mahdollisuus hoitaa homma. Seuraavaksi kotijoukkueen infernaalinen kattilapeli tiedossa. Barkov kohtaa myös yhden oppi-isistään, kun legenda Jagr luistelee tällä kertaa vastapuolella.
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Tätä keskustelua kun seuraa, niin ei uskoisi, että eilen on voitettu joukkueena Venäjä ja siihen joukkueeseen kuului monta muutakin pelaajaa kuin Donskoi ja Barkov
Olet veli tässä enemmän kuin oikeassa. Totuus on että viimeisessä kuudessa pelissä Suomen maaliin on isketty neljä (4) maalia. Koko turnauksessa katastrofaalisesta jenkkipelistä huolimatta 9 kpl. Seuraavaksi paras on päästänyt 14 maalia. Tämä ei ole missään nimessä pelkästään maalivahtien hyvyyttä. Täytyy antaa ehdottomasti tunnustus Suomen kokonaisvaltaiselle puolustuspelaamiselle. Ilman tätä olisi ihan sama mitä nuo paljon puhutut olisivat tehneet joukkueessamme. Mielestäni tästä meidän tulisi keskustella enemmänkin.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rilliba:

Sinulla on kaikki oikeus ylihehkuttaa Donskoita, eikä siinä mitään. Hieman objektiivisempi asenne voisi kuitenkin auttaa, erityisesti kun vertailet Donskoita ja Barkovia. Jos ajatellaan vaikka nyt Venäjä-peliä, jossa Barkov oli käytännössä täydellinen koko 65 minuuttia, ja ainoaksi miinukseksi laskettakoon rankkari, joka jäi molarin olkapäähän(?) sen sijaan että olisi mennyt verkkoon.
(Btw. myös Donskoilla, Jokisella ja Immosella yksi hukattu rankkari)

Donskoi teki huikean tasoitusmaalin ja komean rankkarin. Totta. Ja näitä sietää hehkuttaa. Donskoi oli kuitenkin luvalla sanottuna täysin paska kaksi ensimmäistä erää. No, vastustajanahan oli "vain" supertähtiä vilisevä Venäjä, joka tuli päälle todella kovaa. Oikeastaan vain Kanada voi tosissaan pelatessaan olla kovempi joukkue kuin Venäjä, eli vastustaja oli suurin piirtein niin kova kuin vain on mitenkään mahdollista.

Kuten UL:n statistiikka osoittaa, Donskoin suoritusvarmuus oli koko joukkueen huonoin Venäjä-pelissä, ja Barkovin vastaava puolestaan (jälleen) selvästi paras:
MM-Leijonissa kasvamassa seuraava NHL-supertähti – ”Uskomatonta” | Jääkiekko | Urheilulehti

Jos peliä viitsii seurata ilman värilaseja, nämä kyllä näkyvät tuolta ihan mainiosti ilman statistiikkaakin. Ensimmäisenä toimenpiteenä se Mertaranta kannattaa laittaa mutelle, jos muuten on vaikeuksia keskittyä siihen, mitä siellä kentällä todella tapahtuu. Esim. Mika Saukkonen on kenttätapahtumia toteavana selostajana valovuoden edellä tästä puusilmätikku-Mertarannasta, joka selostaa kenttätapahtumien sijaan niitä tuntemuksia, joita Antsalle sattuu kussakin tilanteessa tulemaan. Ja parempi on tietysti olla kuuntelematta mitään selostajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös