MM 2015: Suomi

  • 692 752
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Donskoi tosiaan on pellannut hyvin kaksijakoiset kisat. välillä pelaa tilanteet jatkuvasti huonosti, välillä väläyttää huikeita taitojaan. Täytyy myöntää että itse tein liian häitäsen arvion Donskoin tasosta, kisojen alun jälkeen. Mies omaa sellaiset kädet millä saa myös nopeita ratkaisuja aikaiseksi, jos vain haluaa (eilinen tasoitus maali esimerkkinä). Kuitenkin jos NHL:ään joskus haluaa, niin pakko on karsia nuo ylimieliset peippailut pois mitkä eivät edistä peliä mitenkään, peliä on pakko saada nopeampaan suuntaan. KHL:ssä tuo Donskoi tulee menestymään, jos sinne päätyy erittäin hyvin.
 

F#21

Jäsen
Jännä että Donskoi saa näin paljon negatiivista huomiota täällä, kun mielestäni samantyylinen pelaaja Aaltonen (jonka pitäisi olla asteen Donskoita parempi - ei ole) on aivan ulapalla kentällä. Paljon kiekonmenetyksiä ja huonoja syöttöjä. Oikein turhauttaa kun hän luo itselleen hyvän paikan, niin ratkaisu on sen jälkeen lähes aina huono.

Kuten joku jo aiemmin sanoi, Donskoi pelaa ensimmäistä kertaa tämän tason vastustajia vastaan. Se vaatii aina pienen sopeutumisen pelirytmiin ja siihen, että tila sekä aika loppuu huomattavasti nopeammin. Aina me fanit voidaan pelaajalta vaatia enemmän, mutta mielestäni tämänkin pitäisi mennä hyvän maun rajoissa.

Suomella on kyllä hyvin puolustuspeli hallussa, mutta toivoisin parilta puolustajalta tasonnostoa hyökkäyspäässä. Hietasen ja Lepistön kun saisi hyökkäyspäähän uhkiksi, niin Suomella olisi enemmän variaatiota siellä. Omassa päässä jokainen pakki tuntuu kiekollisesti pelaavan hyvin, sillä avaukset lähtevät hyvin ja paineen altakin päästää hyvin pois.
 
...

Venäjä-pelin jatkoajalla silmiin pisti myös Mäntylän aktiivisuus ja päättäväisyys. Luistin kulki ja oli jopa ratkaista pelin. Eli vanhatkin nuortuvat pelien kovetessa.
Mäntylä parantaa aina pelien koventuessa. Tullee olemaan loppupeleissä Suomen ykköspakkeja.
...Aaltonen... Hietasen ja Lepistön kun saisi hyökkäyspäähän uhkiksi, ...
Aaltonen onkin ollut ihan paska. Hietasen ja Lepistön osalta toivottu parannus olisi, kun eivät olisi jatkuvasti uhka omassa päädyssä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jännä että Donskoi saa näin paljon negatiivista huomiota täällä, kun mielestäni samantyylinen pelaaja Aaltonen (jonka pitäisi olla asteen Donskoita parempi - ei ole) on aivan ulapalla kentällä. Paljon kiekonmenetyksiä ja huonoja syöttöjä. Oikein turhauttaa kun hän luo itselleen hyvän paikan, niin ratkaisu on sen jälkeen lähes aina huono.

Ero on siinä että Aaltonen pelaa tasonsa äärirajoilla. Hän ei yksinkertaisesti ole muuta kuin satunnaisia kikkoja ja surffailua. Tällöin ei voi vaatia lisää eikä oikein kritisoida. Sama pätee hyvin moneen muuhun kaveriin. Donskoi taasen on täysin eri pykälän jätkä eväsreppunsa kanssa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Donskoi pelaa ensinmmäistä kertaa elämässään tuon tason vastustajia vastaan, niin kyllä siinä pitää pikku oppirahat maksaa että milloin ei vaan voi pitää kiekkoa ja milloin ei lähtönopeus riitä jne. Tilanteen tunnistaminessa, mistä on pitkälti kyse tuon tyylisellä pelaajalla, Donskoi on mennyt selvästi eteenpäin peli peliltä. Kovat on olleet odotukset, jos nämä esitykset ei riitä. Miksi pitäisi mitata meisseleitä Barkovia vastaan, kun pelaavat samassa ketjussa, eri roolissa, tehden töitä toinen toiselleen omilla vahvuuksillaan? Ihme juttua... Koko Barkovin ketju on ollut helvetin hyvä, enkä kyllä keksi kuka olisi tuohon paremmin sopinut kuin Donskoi. Senhän piti olla kardinaalimunaus alunperinkin, että Jokinen ja Barkov pelaa samassa ketjussa... Oliko Donskoi se liima joka sai nämä toimimaan, vai miten tässä näin pääsi käymään...

Olen täysin samaa mieltä. Miksi näitä pitäisi verrata? Tai miksi alunperin tässäkin ketjussa muutama viesti tästä lainatusta joku alkoi näitä vertailemaan. Donskoi on pelannut ihan hyvin ja ennenkaikkea parantanut peli peliltä. Mielestäni Donskoi ollut kuitenkin top-3 laituri kisoissa. Tosin sanotaan että juuri Donskoin&JJ:n jälkeen ei kovin montaa olekkaan kovin kummallisesti pelannut. Varsinkin ns. tulosyksikössä Ruutu, Aaltonen ihan turhakkeita.

Olen iloinen että myös Jokinen&Barkov yhteistyö toiminut paljon paremmin kuin Floridassa, varmasti tässä auttanut Donskoin panos ja myös pelitapa varmasti. Nyt se on selkeä, kun se ei sitä todellakaan Floridassa ollut.

Mielestäni Donskoi myös tajunnut hyödyntää Barkovia nyt viimepeleissä paremmin. En Kärpissä nähnyt pelejä montaa, mutta alkupeleissä Donskoi pyöri enemmän kulmissa(kiekottonamakin). Nyt on selvästi tajunnut että "kun meen maalille/vapaaseen paikkaan, niin Sasha(tai JJ) sen kiekon mulle toimittaa". Nythän juuri ollaan nähty useammassa ottelussa jo monta kertaa tilanne missä Donskoi on ollut täysin vapaana maalin edessä ja kiekko on sinne tullutkin.

Niin ja mielestäni vertaaminen näiden kesken olisi Donskoita kohtaan epäreiluakin. Barkov on kuitenkin NHL:n 2-varaus toissa kesältä ja samalla pelannut jo pari kautta NHL:ää. Siellä ollen vielä parhaimmillaan dominoiva pelaaja. Pelaten joukkueensa 1/2-kentässä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
En lähde yleistämään, mutta olisi hauska nähdä näiden muutamien Donskoita vähättelevien ihmisten kommentit vastustajien pelaajista, Suomea vastaan pelattujen ottelujen jälkeen. Siis sen jälkeen kun Kovaltsukit, Malkinit, Gaborikit ja kumppanit on vuoron perään, kerta toisensa jälkeen käynyt pörräämässä Suomen alueella toivoen jostain aukeavaa paikkaa, kunnes joku Kukkonen, Väänänen tai Lepistö tökkää kiekon lavasta. Nämäthän on niitä viholaispaidan Donskoita, ketkä hakee tulosta ja keitä ei kiinnosta lämmitellä Rinteen tai jonkun muun sinivalkoisen muurin hanskaa.

Ei niitä huppupaikkoja aukea montaa kertaa jos vastustaja on hyvä puolustamaan. Tärkeintä on, että saa luotua joitakin maalipaikkoja ja sitä kautta tulosta ja siinä Donskoi osana tuota ketjua tänään onnistui. Kiekonmenetyksiä tuli ihan yhtälailla ketjukavereillekin.

Sanoisin tälle ketjulle vinkin, että kannattaa ruveta ennemmin hakemaa one timereita tai laadukkaita laukauksia jostain 5-8 metristä. Suomen viimeistelyä takatolpalta ei voi sanoa missään nimeessä kliiniseksi ja siksi sinne ei oo järkevä pelata. Tuntuuko minusta vain pelaako Suomi erittäin usein hyökkäysalueella hyökkäyssuuntaan katsottuna oikealla puolella? Onko leftin äijien helpompi pyörittää kulmarallia noin päin? Jos tilanteita rakennetaan vasemmalta laidalta, saadaan varmasti enemmän laadukkaita laukauksia aikaseksi.

Lindellin PAPP on aiemmin ollut mun mielestä vähän hakemista, mutta tänään ja varmaankin jo eilen nähtiin Ässistä tuttua varmaa ja terävää puolustuspelaamista. Esan mailapuolustaminen on luokkaa Lion King.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Todella skeptisesti ajattelin Mäntylästä ennen kisoja (kuten varmaan moni muukin), mutta eipä hän todellakaan ongelma ole ollut joukkueessa. Etenkin Venäjä matsissa oli todella hyvä. Liekö huono kausi KHL:ssä antanut oman buustinsa kisoihin?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Todella skeptisesti ajattelin Mäntylästä ennen kisoja (kuten varmaan moni muukin), mutta eipä hän todellakaan ongelma ole ollut joukkueessa. Etenkin Venäjä matsissa oli todella hyvä. Liekö huono kausi KHL:ssä antanut oman buustinsa kisoihin?

En tiedä moniko ihan oikeasti piti Mäntylän pelaajatyyppiä Suomen maajoukkueessa heikkona lenkkinä. Kaikki tietävät kuitenkin mitkä asiat Suomen pelissä ovat olleet tärkeitä jo ikuisuuden ja Mäntylä on malliesimerkki. Aivan sama kuinka surkean kauden oli pelannut, niin minun silmissäni oli Ristolaista parempi vaihtoehto puolustukseen. Jonkun muun kohdalla tietysti voi olla sitten eri mieltä, mutta Mäntylä kuuluu ehdotomasti kisakoneeseen aina jos on täydessä kunnossa. Arvostan, vaikka onkin sikaillut jonkin verran. Asennetta kuitenkin piisaa.

Btw. Suomen peli näyttää todella hyvältä. Vielä kun pistettäisiin edes joka kolmannesta avoavopaikasta sisään, niin ei tarvitsisi jännittää niin paljon. No, sehän merkki siitä, että ruuvia voi vielä kiristää, kun joku osa on vielä löysällä. Suomi menee päätyyn asti!
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jännää, että Donskoita pitää arvostella siitä, että ei varmaan pärjää änärissä tällä umpikiekollisella pelityylillään. Minua ei huoleta, miten Donskoi änärissä pärjäilee, kunhan pärjäilee isossa kaukalossa, jossa nyt pelataan. Hyvin näyttää pärjäilevän.
Niin niin, mutta kun se hautoo ja pelaa ison kaukalon kiekollista neppailupeliä. Tämä sitten sotkee ketjukaverien peliä, sillä he pelaavat hyvää ja tehokasta pienen kaukalon peliä. Siis täällä :D Omasta mielestäni erikoista, että suurinpiirtein näillä perustein jotkut moittivat Donskoita.

Ja onhan tuo yhtä sekuntia vaille koko pelin jatkunut tehoton pörrääminen erittäin vaarallista isoa pahaa Venäjää vastaan. Huomattavasti turvallisempaa olisi dominoida kiekottomana oman maalin edessä blokkaamassa kiekkoja.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko siellä Rinteellä kuitenkin jotakin, vai ylianalysoiko Maikkari taas?
VIDEO: Loukkaantuiko Rinne tässä? – "Niitä paikkoja kun jotain hajoaa" - Uutiset - MM2015 - Sport - MTV.fi

Ottelun jälkeen Rinne ei saapunut median haastateltavaksi. Virallinen selitys oli dopingtesti, mutta MTV Sportin tietojen mukaan Rinne vietti lääkäri Harri Hakkaraisen pakeilla yli puoli tuntia ottelun jälkeen. Tunnelma pukukoppikäytävällä oli, ettei kaikki ollut kunnossa.
Jos Rinne pelaa seuraavan ottelun, en lue tai katso enää ikinä yhtään maikkarin uutista. Haisee meinaan niin siitä Nupen kommentista asti muutaman jutun klikkailukoukulle.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
En tiedä moniko ihan oikeasti piti Mäntylän pelaajatyyppiä Suomen maajoukkueessa heikkona lenkkinä. Kaikki tietävät kuitenkin mitkä asiat Suomen pelissä ovat olleet tärkeitä jo ikuisuuden ja Mäntylä on malliesimerkki. Aivan sama kuinka surkean kauden oli pelannut, niin minun silmissäni oli Ristolaista parempi vaihtoehto puolustukseen. Jonkun muun kohdalla tietysti voi olla sitten eri mieltä, mutta Mäntylä kuuluu ehdotomasti kisakoneeseen aina jos on täydessä kunnossa. Arvostan, vaikka onkin sikaillut jonkin verran. Asennetta kuitenkin piisaa.

Btw. Suomen peli näyttää todella hyvältä. Vielä kun pistettäisiin edes joka kolmannesta avoavopaikasta sisään, niin ei tarvitsisi jännittää niin paljon. No, sehän merkki siitä, että ruuvia voi vielä kiristää, kun joku osa on vielä löysällä. Suomi menee päätyyn asti!
Niin. Eiköhän se Mäntylän osoittautunut skeptisyys johtunut tismalleen samoista syistä kuin vaikkapa Konnan ja Ruudun kohdalla. Tällä hetkellä kuitenkin nuo asiat in yhdentekeviä koska Suomi on voittaja jengi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Niin niin, mutta kun se hautoo ja pelaa ison kaukalon kiekollista neppailupeliä. Tämä sitten sotkee ketjukaverien peliä, sillä he pelaavat hyvää ja tehokasta pienen kaukalon peliä. Siis täällä :D Omasta mielestäni erikoista, että suurinpiirtein näillä perustein jotkut moittivat Donskoita.

Kannattaa vetää kerran henkeä ja lukea vaikkapa uudestaan mitä Donskoista on kirjoitettu. Suoraviivaisemman tekemisen perään huutaminen on hyvin perusteltua kun katsoo Suomen tehtyjen maalien määrää. Mielestäni nämä huudot on hyvä osoittaa sille osastolle joka oikeasti kykenee luomaan vaarallisia paikkoja ja ratkomaan pelejä. Ihmeen paljon näätäfaneilla ja muilla fanipojuilla tuntuu ottavan tunteisiin jos Donskoi on tapettien molemmilla puolilla. Itse näen pelkästään hyvänä asiana että joukkueesta löytyy pelaaja jolta voi hyvien otteidenkin jälkeen tilata vielä paljon parempaa. Tuota tarvitaan kun aletaan pelaamaan elämästä ja kuolemasta.

Rinteen kohdalla sen sijaan taidetaan vetää mediapeliä. Saa nähdä tarttuuko isäntämaa tuohon.
 
Saanko minä myös lausua ääneen puutteen sinun kirjoituksestasi? Donskoi ja Kemppainen ei ole pelannut yhdessäkään ottelussa samassa ketjussa, ei edes siinä ensimmäisessä. Mielestäni tämä koko sinun teksti on jo tämän asian takia aika katastrofaalinen.
Heh. Tuossa kävi niin, että tuon kombon toimivuutta tuli pohdittua silloin ensimmäisen pelin jälkeen useamman tutun "kehottaessa Jaloselle" laittaa Donskoi ja Kemppainen samaan ketjuun. Siitä sitten muistelin virheellisesti, että olisivat alkuun olleetkin samassa ketjussa. Jos se koko tektistä tekee katastrofaalisen niin mikäs siinä, saahan jokainen arvottaa lukemansa päässään miten tahtoo.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällaisessa turnausmuodossa pitää kyetä näkemään tilastojen taakse ja Donskoin kohdalla voidaan noiden onnistumisten lisäksi kaivaa esiin myös ne turhat pyörimiset jotka eivät joukkuetta mitenkään palvelleet. Kirjoitin jo aiemmin ettei tässä ole kyse mistään pelaajan virheiden etsimisestä vaan siitä että kaikki potentiaali saadaan mitattua joukkueen käyttöön hektisessä turnauksessa.

No kyllä ainakin itse juuri arvostan sitä kun kaveri pystyy tälläisissa max kymmenen pelin turnauksessa ratkomaan useita pelejä ja poffien kynnyksellä sopivasti. Monet ratkoo juuri muutaman pelin +60 pelin liigoissa, mutta että tekee sen lyhyessä turnauksessa, osoittaa mielestäni juurikin hyvää suorittamista.

Muistetaan vielä että Donskoi on ensikertalaisena (ilman isompia odotuksia) messissä harvinaisen kovatasoisissa MM-skaboissa, joten kyllä roppakaupalla plussan puolelle ollaan menty ja menossa. Tuskin kukaan täällä on väittänytkään että Donskoi on ollut täysin ylivertainen/NHL-tasoa/parempi kokonaisvaltaisesti kuin Barkov. Varsinkin erään hopeakerhon kannattajien pitää tästä mainita, ihmettelen että kenelle?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Muistetaan vielä että Donskoi on ensikertalaisena (ilman isompia odotuksia) messissä harvinaisen kovatasoisissa MM-skaboissa, joten kyllä roppakaupalla plussan puolelle ollaan menty ja menossa.

Tämä on klassikko. En kohdista tätä nyt sinuun, mutta onnistumisten kohdalla nuori pelaaja saa hyvin usein osakseen ylisanoja ja palvontaa. Vastaavasti kritiikkiin vastataan sitten "no se on ekoissa arvokisoissaan, vähän hei perspektiiviä" -tyyliin. Minusta Donskoi on osoittanut olevansa joukkueen avainpelaaja ja pelaavansa kuin kokenut konkari. Tällöin pelaajaan tulee myös suhtautua sillä tavalla. Itse hän on tasonsa määrittänyt eikä se ole alkuunkaan huono asia. Esa Lindell on toinen hyvä esimerkki. Ottanut puolustuksen kiekollisen roolin&ylivoiman haltuunsa ja odotukset ovat sen mukaiset.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Varsinkin erään hopeakerhon kannattajien pitää tästä mainita, ihmettelen että kenelle?

Jotenkin tuntuu, että nuo pronssia "voittaneen" "dynastian" kannattajat huutaa vielä kovempaa, Jormakan ja Palolan olisin joukkueeseen halunnut, vaikka Jormakkaa jonkun sortin traktorina voikin pitää, mutta en Tuppuraista tai Perriniä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Kannattaa vetää kerran henkeä ja lukea vaikkapa uudestaan mitä Donskoista on kirjoitettu. Suoraviivaisemman tekemisen perään huutaminen on hyvin perusteltua kun katsoo Suomen tehtyjen maalien määrää. Mielestäni nämä huudot on hyvä osoittaa sille osastolle joka oikeasti kykenee luomaan vaarallisia paikkoja ja ratkomaan pelejä. Ihmeen paljon näätäfaneilla ja muilla fanipojuilla tuntuu ottavan tunteisiin jos Donskoi on tapettien molemmilla puolilla. Itse näen pelkästään hyvänä asiana että joukkueesta löytyy pelaaja jolta voi hyvien otteidenkin jälkeen tilata vielä paljon parempaa. Tuota tarvitaan kun aletaan pelaamaan elämästä ja kuolemasta.

Rinteen kohdalla sen sijaan taidetaan vetää mediapeliä. Saa nähdä tarttuuko isäntämaa tuohon.
Vedän vedän, kunhan nauramiseltani ehdin.

Ei mee muuten ollenkaan tunteisiin. Parannettavaa on aina, mutta sille miksi joku pelaa huonosti, perusteluksi ei käy tässä tilanteessa "ei toimi pienessä kaukalossa".
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Muuten, kun tässä ollaan pari viikkoa voivoteltu Suomen kaikkia mahdollisia ongelmia, vääriä valintoja, Donskoin totaalista huonoutta, vääriä voittoja ja tulossa olevaa varmaa tippumista niin tavallaan on tainnut jäädä huomaamatta, että Suomihan voitti kuusi peliä seitsemästä taivaallisen huonolla viimeistelytaidolla ja päätyi ansaitusti lohkonsa kakkokseksi. (Jos se viimeistely olisi kunnossa niin turnauksessahan olisi vain kaksi suosikkia, Suomi ja Kanada...) Eli jotenkin tuntuu siltä itse asiassa, että puolustuksemme on ollut sangen tehokasta - tämä ehkä liittyy Suomen kurinalaiseen viisikkopuolustukseen ja hyvään maalivahtipeliin, mikä kuulemma on ihan hyvin juttu MM-kisoissa. Eikä se hyökkäyskään noin kuuden voiton jälkeen kai ihan huono voi olla? Notta on tässä, piru vie, jotain positiivistakin huomioitavaa sentään edes vähän alusta!
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän keskustelun Donskoin asemasta voi lopettaa. Ainaki tommosen vähättelevän. Jokainen pelejä kattonu on huomannu, että mies on paikkansa täyttäny ja välillä väläytelly jopa. Kapteenin viimeistelytarkkuus näissä kisoissa on mielestäni suurempi epäkohta, jos sellasta Barkovin ketjusta välttämättä haluaa hakea. Kaikenlisäks mun mielestä suurin osa noista Donskoin arvosteluista lähtee aika lailla yhden ja saman kaverin näppäimistöltä. Kaverin, jolla on niin vahvat oranssit lasit ja niin paljo tunnetta pelin seuraamisessa, ettei kannata niihin juur huomiota kiinnittää. Tää samainen kaveri kirjottaa kuitenki ihan asiaaki, mutta Donskoi on nyt jostain syystä punanen vaate.

Ja kyllä määki Palolan kisoihin olisin halunnu.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ei mee muuten ollenkaan tunteisiin.

Jotenkin tuntuu, että nuo pronssia "voittaneen" dynastian kannattajat huutaa vielä kovempaa, Jormakan ja Palolan olisin joukkueeseen halunnut, vaikka Jormakkaa jonkun sortin traktorina voikin pitää, mutta en Tuppuraista tai Perriniä.

Yleisesti vaikuttaisi menevän kuten viestissäni mainitsinkin.

Parannettavaa on aina, mutta sille miksi joku pelaa huonosti, perusteluksi ei käy tässä tilanteessa "ei toimi pienessä kaukalossa".

Minusta se kertoo vain ja ainoastaan pelaajan tasosta jos häntä yhdistää maailman kovimpaan liigaan. Tuo ei kuitenkaan ole kovinkaan oleellista, koska tästä turnauksesta itsestään löytyy perustellusti hyviä sekä huonoja asioita Donskoin pelaamisen suhteen. Onneksi hyvät otteet hallitsevat tällä hetkellä, koska niitä tarvitaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on klassikko. En kohdista tätä nyt sinuun, mutta onnistumisten kohdalla nuori pelaaja saa hyvin usein osakseen ylisanoja ja palvontaa. Vastaavasti kritiikkiin vastataan sitten "no se on ekoissa arvokisoissaan, vähän hei perspektiiviä" -tyyliin. Minusta Donskoi on osoittanut olevansa joukkueen avainpelaaja ja pelaavansa kuin kokenut konkari. Tällöin pelaajaan tulee myös suhtautua sillä tavalla. Itse hän on tasonsa määrittänyt eikä se ole alkuunkaan huono asia. Esa Lindell on toinen hyvä esimerkki. Ottanut puolustuksen kiekollisen roolin&ylivoiman haltuunsa ja odotukset ovat sen mukaiset.
Lindellistä muistaakseni @erku kanssa ennen turnausta keskusteltaessa esitin eriävän mielipiteeni, kun erkun mielestä Lindellin odotusarvoja maalatessa kannattaa verrata Vatasen debyytti turnaukseen. Lindell on nyt jo ihan valmis paketti, vaikka kehittymisen varaa vielä paljon onkin. Vatanen puolestaan oli tuolloin kiekollinen virtuoosi millä oli pelissään paljon puutteita

Haluaisin vielä esittää sinulle kysymyksen. Jos pelaaja pitää kiekkoa pitkään hallussaan hyökkäysalueella, eikä ketjukaverit saa tehtyä itseään pelattavaksi ja tilanne päättyy siihen kun kaki puolustajaa lyö paineen kiekolliselle ja riistää kiekon pois. Onko tässä aina kyseessä kiekollisen virhe eli kiekon hautominen?
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Yleisesti vaikuttaisi menevän kuten viestissäni mainitsinkin..

Ei mene tunteisiin asia, enämmänkin ärsyttää, että eräät perusvalittajat eivät osaa käsitellä asioita positiivisessa mielessä ilman, että vähintäänkin sivulauseessa on negatiivinen sävy. Silloinkin haetaan negatiivisiä asioita esiin kun joku pelaaja on ratkaissut pelin parilla loistosuorituksella, vaikka sitten ei muuten olisikaan ollut parhaimmilaan. Ärsyttää tämä väärin voitettu asenne.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Lindellistä muistaakseni @erku kanssa ennen turnausta keskusteltaessa esitin eriävän mielipiteeni, kun erkun mielestä Lindellin odotusarvoja maalatessa kannattaa verrata Vatasen debyytti turnaukseen.

Tuossa vertailussa ei ole kyllä mitään järkeä. Toinen oli 18 ja pääsi hiukan yllättäen kisoihin ensimmäisen aikuisten tasolla vietetyn kauden päätteeksi. Toinen on kohta 21, pelannut paljon aikuisten tasolla ja muovautunut kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi kokemuksen myötä.

Onko tässä aina kyseessä kiekollisen virhe eli kiekon hautominen?

Pidän sanomattakin selvänä että jokainen ymmärtää mikä ero on peliä edistävällä kiekon suojaamisella ja peliä häiritsevällä hautomisella. Oleellisinta on että Donskoi on tämän itse tajunnut ja fokus on koko ajan maalin tekemisessä tai maalipaikan luomisessa. En usko että kukaan on häneltä muuta kuin suoraviivaisempaa tekemistä tilannutkaan. Sitä on nyt löytynyt ja tilastot puhuvat puolestaan.

Ei mene tunteisiin asia, enämmänkin ärsyttää, että eräät perusvalittajat eivät osaa käsitellä asioita positiivisessa mielessä ilman, että vähintäänkin sivulauseessa on negatiivinen sävy.

Itseltäni karkaa kyllä välillä ämmämäisen kitinän puolelle, mutta ensisijaisesti rakastan kuitenkin voittamista ja sitä että suosikkijoukkue on paras. Tärkeiden pelien kohdalla kohdistan katseen niihin pelureihin jotka ovat ratkaisuvoimaa osoittaneet ja luonnollisesti mietin myös mahdollisia kompastuskiviä. Paha tapa, mutta olkoot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös