MM 2015: Suomi

  • 692 777
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Jääkiekkoa ei pelata paperilla, vaan edellisen matsin tulos kertoo, missä mennään tällä hetkellä. Suomella siis menee hyvin.

Juuri näin, mutta kun turnauksesta on tehty turhan pitkä, on vaikea miettiä pelkästään edellistä peliä. Joku muu saattaa innostua, mutta minusta MM-kisoissa ei saisi olla kahden ennakolta vahvan lohkopelin välillä kahdeksan päivää.
 

Batigoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Komarov- Kontiola- Louhivaara
Jokinen- Barkov- Donskoi
Pihlström- Immonen- Hartikainen
Pesonen- Kemppainen Aaltonen

Siinä Kojolle ketjut turnauksen lopuksi. Kontiola joutaisi katsomoon myös, mutta Hytösellä nyt riittää vielä vähemmän tällä tasolla kuin Konnalla. Tuossa muodossaan ykkösketju pystyisi pelaamaan ainakin suhteellisen luotettavasti omaan päähän, kun ketjussa kaksi puolustavaa laituria. Keskikaista on muodotunut melkoiseksi ongelmaksi, koska luottoleijonat Kontiola ja Immonen eivät saa jalkaa liikkeelle.

Sitten päivän positiiviset:

- Saroksen hieno arvokisadebyytti aikuisten tasolla. Saroksen päästettyjen maalien keskiarvo taitaa olla aika huikea maajoukkuepaidassa.
- Jokipakka löytämässä mukavuusaluettaan. Näkyy miksi mies raivasi paikkansa Dallas-pakistoon.
- Donskoi sai vihdoin ansaitemansa maalin. Ykkösleijona kahden viimeisimmän peli otannalla.
- Aaltonen nousi ratkaisurooliin uudessa kentällisessä.
- Lindellin kyky toimittaa kiekko viivalta maalille saakka.
- AV- pelaaminen.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Juuri näin, mutta kun turnauksesta on tehty turhan pitkä, on vaikea miettiä pelkästään edellistä peliä. Joku muu saattaa innostua, mutta minusta MM-kisoissa ei saisi olla kahden ennakolta vahvan lohkopelin välillä kahdeksan päivää.
Uskon vahvasti että keksisit jonkun marisemisen aiheen joka tapauksessa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämän täytyy olla meillä geeneissä :)

No, onhan se - tai vähintään kulttuurissa: kaikenlaiset sattuma-germaanit alistaneet vuosisatoja ja ylivoimaiset slaavilaislaumat vyöryneet rajan yli lukemattomia kertoja. Pessimisti ei pety, etenkään tässä karussa ja katajaisessa maassa...
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vain ja ainoastaan Suomessa 4 peräkkäisen nollapelin jälkeen tämmöisellä keskustelupalstalla pääpaino keskustelussa on kaiken mahdollisen negatiivisen kaivamisessa, miten joku pelaaja on esimerkiksi vieläkin pelannut huonosti tai miten meillä ei nykypelillä ole mitään mahdollisuuksia sitä isoa ja pahaa Kanadaa vastaan. Jos näitä juttuja uskoisi niin Suomi ei kiekkohistoriansa aikana olisi koskaan voittanut Kanadaa tai mitään Sloveniaa kovempaa jengiä muutenkaan (vaikka ihan hyvinhän sitä Kanadaakin vastaan on tässä viime vuosina pärjätty). Jos joku vahingossakaan erehtyy sivuamaankaan mitään positiivista joukkueesta ja sen pelaamisesta tai HERRAN JESTAS jopa iloitsemaan jostain asiasta, niin kyllä se äkkiä palautetaan ruotuun siinä että ihan perseestä ja paskaa siellä kuitenkin oli suurin osa.

Kyllä minä nöyryyden ymmärrän, mutta mutta... on tuo kyllä merkillistä ja hassua. :)
 

azlakki#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kyllä pariin kertaan tuli melkeempä ääneen mietittyä, että missä vaiheessa Kontiola erottuisi kentältä. Mutta ei häneltäkään huono peli, mutta kyllä nyt vähän parempaan pitäisi Konnan pystyä. Ja Donskoi se vaan jatkaa hienoja suorituksia. Ja täytyy nyt kyllä viimeistään sanoa, että kyllä tuosta Juusesta vielä kuullaan tulevaisuudessa. Ikää 20 vuotta ja pelaa tuollaisella tasolla. Mun mielestä tänään joukkue pärjäsi kyllä nimenomaan joukkueena. Parista merkkausvirheestä huolimatta.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näinhän se on, että kaikista viime vuosien arvokisamitaleista huolimatta, Jatkoajan keskustelupalstan ottelu- ja turnausseurannasta tehdyllä otannalla voisi päätellä Suomen olleen niin yksilöinä sekä joukkueena ihan täysi katastrofi.

Ei mua haittaa että aiheesta kritisoidaan, mutta meno tällä hiekkalaatikolla rasittaa enemmän kuin tossa etupihan laatikolla 3-5-vuotiaiden kinastelun kuunteleminen. Ei mikään voi olla niin paskaa kuin mitä Suomen maajoukkue tuntuu olevan, ja kas kummaa kun siitä huolimatta lähes joka vuosi Suomen turnaus jatkuu sinne viimeisiin päiviin ja mitalipeleihin asti.

Ikinä ei voi alkulohkossa nähty peli riittää kovia jengejä vastaan, ja kuitenkin melkein aina se riittää. Ihme homma että tuo ei tunnu menevän jakeluun vuodesta toiseen saadusta todistusaineistosta huolimatta.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Jaa, mietin vaan tätä Suomen jääkiekon synkkää taivalta: joko vastus on surkea tai Suomi on uskomattoman huono - tässä ne päävaihtoehdot. Ensimmäisessä pelissä Suomi oli uskomattoman huono ja sitten neljässä seuraavassa vastus oli täysin surkea. En siis todellakaan ihmettele sitä, että Suomella on 12 pistettä ja neljä nolla-peliä vaan sitä ettei Suomella ole 15 pistettä ja viisi nolla-peliä.

Onkohan muuten kukaan edes vähän katsonut alusta miten muut suurmaat ovat pelanneet huonompiaan vastaan - varmaan noin 10 kertaa paremmin kuin Suomi vai mites on poijilla sujunut?

Ruotsi oli suurissa vaikeuksissa Saksaa vastaan. USA hävisi Valko-Venäjälle ja voitti vaivoin Tanskan. Ei mua ainakaan ole muut maat vakuuttaneet kuin Kanada. Tosin Venäjän pelejä en ole nähnyt.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Musta tuntuu että monella änärin fanipojalla ei jotenkin mene jakeluun se, että vaikka siellä NHL:ssä olisi tehnyt ziljoona pistettä, niin niistä ei saa yhtään matkaan mukaan silloin kun kiekko putoaa tuolla MM-kisoissa jäähän ja yhdessä 60 minuutin pelissä voi tapahtua ihan mitä tahansa ja ihan samaa leipää nekin syö. Suomen joukkue on voittanut tässä vuosien varrella ennakkoon pelkästään niitä pistepörssejä tuijottelemalla niin älyttömän ylivoimaisia jengejä, että minulta on ainakin jo aikaa sitten pudonnut se epäilys pois etteikö näin voisi tapahtua ihan missä tahansa kisoissa, kun kyse on tosiaan vain siitä yhdestä ottelusta. Siellä on ollut Gretzkystä lähtien kaikki Kanadan tai vaikka Venäjän kaikkien aikojen tähdet mukana ja monesti on voittajana poistuttu kaukalosta.

Voin olla vähän naiivi, mutta positiivinen ajattelu noin niin kuin yleensäkin elämässä on paljon rakentavampaa kuin pessimismi. Kyllä minä realismin ja terveen nöyryyden tajuan sekä sen että Kanada noin niin kuin lähtökohtaisesti on aina ennakkosuosikki Suomea vastaan, mutta tuota perisuomalaista ääripessimismiä en sitten niin mitenkään tajua. Varsinkin kun sieltä haastajan asemasta on aina helpompaa lähteä peliin. Jos on jo ennakkoon hävinnyt, niin on kyllä ihan totta että silloin ei voi pettyä muttei voi myöskään koskaan voittaa.

Jos pelaajat itse pelaisivat tuolla asenteella eivätkä uskoisi omiin kykyihinsä ja oikeasti mahdollisuuteen voittaa, niin leijonien mitalisaldo arvokisoista vielä tänäpäivänäkin näyttäisi pyöreää nollaa.
 
Viimeksi muokattu:

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ruotsi oli suurissa vaikeuksissa Saksaa vastaan. USA hävisi Valko-Venäjälle ja voitti vaivoin Tanskan. Ei mua ainakaan ole muut maat vakuuttaneet kuin Kanada. Tosin Venäjän pelejä en ole nähnyt.
Itse asiassa minua ei ole ainakaan vakuuttanut Kanadan puolustuspeli eikä maalivahtipeli, hyökkäyspelihän on ollut aika jäätävää. Ei taida Smithilläkään olla mikään erityisen hyvä kausi alla. Tiedä sitten kuka siellä Kanadan maalilla seisoo pudotuspeleissä. Vähän offtopic.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Onhan tuo hienoa katsoa kun Lindellin, Kemppaisen ja Donskoin kaltaiset pelaajat ottavat roolia Leijonissa siinä vaiheessa kun näillä oletetuilla ykkösen miehillä on vaikeampaa. Tänään oli onneksi jo parempaa myös esim. Aaltoselta. Tältä päivältä tottakai myös Saroksen otteet lämmittävät mieltä. Ei Suomi mikään varma finalisti näissäkään karkeiloissa ole, mutta hyvinä päivinään tuo porukka aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia ihan kenelle vaan tässä turnauksessa. Oli vastustajat ketä tahansa niin onhan tuo MM-tasolla helkkarin kova juttu nollata 4 kertaa putkeen oma pääty.
 

karbofin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Omat mietteet tähän astisesta:

- Kontiola aivan kujalla. Jotenkin pelkää tilanteita. Näkyi monesti Slovakia-pelissäkin, että "normaali" Kontiola olisi veivannut kiekon itselleen, mutta nyt luovuttaa jotenkin kesken. Jokainen voi toki kysyä itseltään, että miten olisitte ottaneet henkisellä puolella vastaan tilanteen, jossa olette itse maksaneet oman sopimuksen ulos, jotta pääsette koittamaan NHL:lään ja kauden tärkeimmällä hetkellä eli kesätreenien aikaan selkä sanoo sopimuksen irti? Ei oo helppoo ei.
- Barkov näyttää vähän löysältä. Tekee hyviä ratkaisuja, mutta jotenkin liian nöyrä välillä. Pitäisi saada pääkoppaan iskulauseeksi, että on oikeasti parempi kuin yksikään leijonapelaaja tällä hetkellä. Eiköhän se sieltä pelien kovetessa löydy.
- JJ, lauo edes joskus maalia kohti jookos? (Ei logoon)
- Starsin fanina hieno seurata Lindellin ja Jokipakan otteita. Harmittaa Ristolaisen tilanne, koska uskon, että olisi nostanut tasoa samalla tavalla kuin ko. herrat.
- Maalivahdit täyttä rautaa.
- Miksi ketjujen "arvojärjestystä" pitää kikkailla? Laittasi vain suoraan tuon Kemppaisen ketjun myös nimellisesti ykköseksi.
- Kemppainen vois tuolla varrella opetella taklaamaan.

Olen aika varma, että Suomen joukkue vain vittuilee minulle, koska veikkasin live-vetoa Tanska-pelissä, että Tanska tekee ottelun avausmaalin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuinkas sitten kävikään? Turha oli huolesi JMA:n ja myös minun huoleni Saroksen ottelutuntuman suhteen. Tosin kirjoitin huoleni olleen lievän puoleinen, jotta ei tässä tarvitse aivan hävetä.

Turha oli. Ei sillä, etten olisi uskonut Juhin taitoihin, epäilin vain peliaikaa, että saako riittävästi. Juhihan tarvitsee aikaa.Upea nelonen oli ja saa kyl jatkaaki noin! Todellakin JJJ-ketju!

Ykkönen oli mielestäni aika huono, vaikka Leksa piristikin sitä.Konna ei vaan voi olla kunnossa, hänellä on pakko olla jotain vaivaa, ei tuota muuten käsitä. Ruutu ei ole entisensä ja jos ennen mitalit tuli aina hänen ollessa mukana, niin voisi sanoa, että nyt se tulee Ruudusta huolimatta. Toivon, että hän saisi pelitasonsa nousemaan. Ei oo kiva katsoa häntä tuollaisena. Tai alkaako aika osalla tehdä tehtävänsä.

Saros pelasi upeasti ja nyt on miellyttävä dilemma kumpi maaliin. Rinnettä pidän vielä parempana tällä otannalla, mutta jos Saros on maalilla maanantainakin, niin ei haittaa.

Donkkarin maali oli ansaittu, niin paljon töitä sen eteen teki. Barkov ei ollut parhaimmillaan, mutta rapakontakaisia joukkueita vastaan hän ja JokisJussi tulevat tekemään roolia paljon.

Mahtavaa Leijonat, tästä on hyvä jatkaa.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kyllä tuo Kemppainen on ihan paska. Ei edes taklaa. Ihan velliperse koko ukko. Vahingossa saanut maaleja tehtyä jotain Zambiaa vastaan. Joko nyt on kaikki haukuttu?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kyllä tuo Kemppainen on ihan paska. Ei edes taklaa. Ihan velliperse koko ukko. Vahingossa saanut maaleja tehtyä jotain Zambiaa vastaan. Joko nyt on kaikki haukuttu?
Ei nyt ainakaa Sarosta, Rinnettä, Barkovia, Lepistöä, Hietasta ja Lindeliä oo ainakaa haukuttu juurikaan, et joo ei oo!
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ei nyt ainakaa Sarosta, Rinnettä, Barkovia, Lepistöä, Hietasta ja Lindeliä oo ainakaa haukuttu juurikaan, et joo ei oo!
No en nyt haukuiksi laittaisi, mutta...
Saroshan on jokin nöösipoika. Eihän se yletä edes ylärimaan, Ehkä kannataisi etsiä jokin uusi homma.
Rinne oli ihan lapanen jenkkejä vastaan, ihmettelen miten kaveri pelaa jossain änhooällässä.
Barkov, tämä varttiryssä, otti tänäänkin jäähyn!
Lepistö, noh tämä on jo paha kun en muista nähneeni kaukalossa, eli varmaan jossain pubissa ollut pyörimässä. Ei jatkoon.
Hietanen, mitä tästä nyt voi sanoa. Mertsi sanoi että yleensä on se pisteidentekijä ja kaikkea, eli pakosti näissä kisoissa ihan paskajätkä kun ei pisteitä ole sadellut.
Lindell. Tää on helpoin kaveri joka ei mahtunu Jokereihin kun ei taidot riitä, niin lähetetään Ässiin ja kun sielläkään ei pärjää niin pistetään maajoukkueeseen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kyllä pitää ihmetellä mitä Tuukka Mäntylälle on tapahtunut. Hänestä mennään ohitse oikealta ja vasemmalta, hän hukkaa kiekkoja ja miehiään - on kaiken kaikkiaan heikoin lenkki pakistossa. Ja sen on näköjään valmennuskin huomannut, kun Tuukan peliaika on koko pakiston pienin. Tästä pienimmästä peliajasta huolimatta Tuukka on onnistunut todistamaan 60% vastustajan maaleista ihan siitä läheltä tai jopa aiheuttanut ne. Ei tuo Ristolainen olisi millään kyennyt huonommin pelaamaan kuin Tuukka. Mutta mitäs sitä nyt nuoria lupauksia ajamaan sisään, kun voidaan näitä vanhoja sotaratsuja peluuttaa kiikkustuoliin asti.
 

R3trt3D

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomalaiset änärissä
Täällä kun tunnutaan pelkäävän Kanadan ja Ruotsin kohtaamista, niin olen täysin varma ettei kumpikaan näistä kovin mielellään ota puolivälierään muutaman nollapelin putkessa olevaa Rinnettä/Suomea vastaansa. Jos ei ole Suomea vielä kunnolla "testattu", niin ketkä Kanadan, Ruotsin tai Tsekin vastustajista on marsittanut maaliin lähellekkään Rinteen veroista veskaria?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hyvä voitto Slovakiasta, joka taas kerran jostain aivan käsittämättömästä syystä ei uskalla pelata lainkaan rohkeaa ennakkoluulotonta peliä maustettuna hyvällä luovuudella, vaan päinvastoin tyytyi seisoskelemaan ja sumputtamaan kuin jokin pikkumaa. Suomi jaksoi kärsivällisesti hyökätä ja hyökätä ja sai ansaitun voiton.

Puolustus näyttää olevan kohtuu tiivis. Tosin todellista testiä ei ole tullut USA-pelin jälkeen.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Kyllä tuo Kemppainen on ihan paska. Ei edes taklaa. Ihan velliperse koko ukko. Vahingossa saanut maaleja tehtyä jotain Zambiaa vastaan. Joko nyt on kaikki haukuttu?

Barkovia ei ole kunnolla täällä haukuttu nimittelyä lukuun ottamatta. Mutta pakko se on jonkun sanoa: "Täydellinen paketti" levisi totaalisesti, ja Sasha oli Slovakia-ottelussa Suomen huonoin hyökkääjä. Kiekonmenetyksiä siniviivalla, tyhmä jäähy hyökkäyspäässä eikä oikeastaan mitään merkittävää aikaiseksi kentällä. Lampaanperse.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Suomi pelaa V-Venäjää ja Venäjää vastaan peräkkäisinä päivinä, joten olisi omasta mielestäni suotavaa, jos käytettäisiin koko reserviä näissä peleissä, nyt kun siihen mahdollisuuskin on. Raskaalla jalalla liikkeellä olevista senttereistä joko Immonen tai Kontiola huilaamaan V-Venäjää vastaan, ja sitten taas Venäjää vastaan Hartikainen kehiin kolmoseen yhdessä Pihlströmin ja Immosen kanssa. Etenkin jos siellä on jotain pieniä vaivoja joillain, niin olisi sulaa hulluutta, jos tälläisiä mahdollisuuksia pelaajien huilauttamiseen ei käytettäisi.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Itse ihmettelen sitä kuinka vähän peliaikaa Hartikainen on saanut. Toisaalta hyvin Suomi on pelannut, joten miksi tehdä muutoksia? Ei miksikään on oikea vastaus. Suomi on pelannut hyvin ja kaikki kunnia Jalosen Karille, hyvin on koonnut joukkueen. Tärkeimmät pelit on edessä, mutta luottamus joukkueeseen on kovempi kuin mun muna. Kemppainen, Donskoi, Saros, ym. ovat vastanneet huutoon. Jääkiekko voi hyvin Suomessa! Vaikka jäätäisiin ilman mitallia niin tämä porukka on todistanut, että Suomalainen jääkiekko on edelleen huipulla ja liigakiekko voi hyvin. Lopetan tähän ja lähden katsomaan videolta vuoden -85 finaalia jossa Ilves voittaa kultaa. Se on mielestäni hieno finaali ja osoitus urheilun hienoudesta/arvaamattomuudesta. Olen toki vähän kännissä mutta silti tiedän mitä teen.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä nyt sitten aivan pienenä sivuhuomautuksena vanhalta ketulta. Ja ilman mitään provoja mihinkään suuntaan.

Onhan tuo KHL nyt aivan surffausliiga. Taitotasoltaan kiistaton, palkkatasoltaan kiistaton. Silti Suomen parhaat on Liigasta, Ruotsista ja osittain NHL:stä. Paskimmat pakit 4 kpl on KHL:stä, paskimmat sentterit on KHL:stä ja paskimmat laituritkin on KHL:stä. Jotenkin intensiteetti puuttuu suurimmalta osalta KHL-pelaajista. Palkka ja se mitä annetaan laatikossa ei todellakaan korreloi. Liigassa olisi ollut useampia pelaajia, jotka olisivat ansainneet paikan joukkueessa.

Jokainen joka edes kuvittelee ymmärtävänsä jääkiekon lainalaisuuksia tietää, että tällä hetkellä Euroopassa "nallekarkit" eivät todellakaan mene tasan, saati sitten reilusti. Jos Tuukka Mäntylä ansaitsee puoli miljoonaa kaudessa, niin Esa Lindellin pitäisi saada 5 miljoonaa. Jos Petri Kontiola saa 1,5 miljoonaa, niin Joonas Kemppaisen pitäisi saada 15 miljoonaa.

No kyllähän se siitä muuttuu sitten ensi kaudella.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Tämä nyt sitten aivan pienenä sivuhuomautuksena vanhalta ketulta. Ja ilman mitään provoja mihinkään suuntaan.

Onhan tuo KHL nyt aivan surffausliiga. Taitotasoltaan kiistaton, palkkatasoltaan kiistaton. Silti Suomen parhaat on Liigasta, Ruotsista ja osittain NHL:stä. Paskimmat pakit 4 kpl on KHL:stä, paskimmat sentterit on KHL:stä ja paskimmat laituritkin on KHL:stä. Jotenkin intensiteetti puuttuu suurimmalta osalta KHL-pelaajista. Palkka ja se mitä annetaan laatikossa ei todellakaan korreloi.

Nopeasti kun vilkaisin, niin onhan siellä pistepörssin TOP20:n joukossa 9 pelaajaa KHL:stä (10 NHL:stä ja 1 Liigasta), joten kai niilläkin on kuitenkin mahdollista pärjätä. Mutta tottahan se on, että KHL:ssä on melkoinen määrä ilmaa liksoissa. Surffailuliiga se ei kuitenkaan ole, sen todisti esimerkiksi Jokerien ja CSKA:n välinen playoff-sarja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös