MM 2015: Suomi

  • 692 937
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikä ole. Vaan juurikin ollut hyvä pelissä. Pisteistään en osaa sanoa, mutta fiksuja ratkaisuja tehnyt joka pelissä. Yllätyin oikein, koska en juuri odottanut mitään.


Toivottavasti Aaltonen siirtyy pysyvästi pois ykkösestä. Ei vaan toimi. Siinä olis ollut Palola, niin Kontiolan tehot olisi nyt 1+6 eikä 1+0. Vaikka Kontiola on ollut tasoonsa nähden heikko, on tämä laittanut monta ns. varmaa maalipaikkaa Aaltoselle. Tosin Aaltoselle mikään paikka ei ole varma, kuten taas on nähty.

Donskoi on turhake kakkosessa. Hyvät kädet, näyttävää pyöritystä ja joskus hyvä syöttö. Useimmiten kuitenkin hirveetä hautomista, joka voi juuri toimia jotain NorSloTanskaa vastaan, mutta ei oikeita jääkiekkomaita vastaan. Toki parempi kuin Aaltonen, mutta pelinopeus ei taida riittää näihin karkeloihin. Tehdään Joonas se ratkaisu ajoissa eikä munita sen kiekon kanssa, kun siellä on kädellisiä kavereita (Barkov, Jokinen, Salmela ja Lindell).

Meikäläinen taas on nähnyt tilanteen niinpäin että varsinkin kolmessa ekassa pelissä JMA tarjoili Kontiolalle lukuisia paikkoja mutta Konnalle ei maistu / hukkaa kiekon / yrittää jotain mahdotonta syöttöä vielä.

Ymmärrettävää toki, että on kirpeää hävitä finaaleja tuolla tavalla, mutta onhan se nyt aika läpinäkyvää kun täytyy pari kärppää suolata ja omia kundeja (Kontiola "1+6 ilman JMA:ta" (heh), Barkov, Salmela) nostaa esiin. Palolakin saatiin tähän vedettyä! Voimia sinne suuntaan.

Aaltosella on kaiken järjen mukaan nyt 0+4 kasassa kun Kontiola vetää 1+0:ssa, vaikkei näitä täysin pidä tuijottaa pelaajien otteita arvioitaessa. Ketä siellä on Suomen sisäisessä pörssissä edellä, Kemppainen? Barkov, Jokinen, Lindell kaikki taitavat myös olla neljässä tehopisteessä. Mutta eihän se riitä kun Juhiksen pitäis joka pelissä tehdä 2+2 vähintään ja olla myös paras omassa päässä. Tulkaa nyt vielä joku sanomaan että kaikki Aaltosen pisteet on tuuripisteitä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Konnalla nyt varmaan on vaivaa ja se vaikuttaa plus rikkinäinen kausi. Olisiko pitänyt jättää valitsematta, en ota kantaa kun tästä on jo niin paljon täällä päristy.

Oikeastaan enemmän minua ihmetyttää Jarkko Immonen, mitä hänelle on oikein tapahtunut?? Kuitenkin ihan ok kausikin vielä takana KHL:ssä, mutta nyt Leijonissa en ole häntä näin heikkona nähnyt pitkiin aikoihin (koskaan?).
Pienoista sentteri kriisä puskee, Immosella ei jalat tunnu toimivan. Toivottavasti Barkov ja Kemppainen kääntää tämän osaston kokonaisuudessaan plussan puolelle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Pienoista sentteri kriisä puskee, Immosella ei jalat tunnu toimivan. Toivottavasti Barkov ja Kemppainen kääntää tämän osaston kokonaisuudessaan plussan puolelle.

Kyllä minä sanoisin, että Sasha ja Kemppainen tämän ovat jo tehneet. Mielenkiintoista luettavaa muuten kisojen pistepörssin top5, siellä Kemppainen patsastelee sellaisten nimien kanssa kuin Taylor Hall ja Loui Eriksson.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Kuinkakohan monta peliä pitää vielä antaa mahdollisuus hänelle? Poppariosasto voisi olla hänelle hyvä paikka. Toinen turhake on Pesonen, eilen ei varmaan yksikään hänen syötöistään mennyt omille. Mitä tuollainen kaveri tekee joukkueessa ja miksi hänet on valittu sinne? Surkeuden multihuipentuma oli, kun puuhapari Aaltonen - Pesonen pääsi kolmannessa erässä 2-1 -tilanteeseen eivätkä saaneet edes syötettyä toisilleen. Ja nämä kaverit ovat muka maalintekijöitä. Onneksi Kontiola osoitti pientä piristymistä.

Miten se Kontiolan piristyminen näkyi? Multa meni kyllä ohi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuli muuten mieleen, että vaikka Suomelta eilen solidi esitys ja tavallaan ymmärrettävää, että pelin tempo rupesi hiipumaan/meni neppailuksi, niin kyllä mielestäni valmennuksen näkövinkkelistä voi antaa vähän huutia tuosta viimeisen 25min pelaamisesta. Aika suomalaisille epätyypilliseen tapaan alettiin hakemaan jotain ihme highlight-ratkaisuja, jotka olivat paitsi tehottomia, niin myös sotkivat hyökkäyspeliä...

... kuten sanottua, niin tavallaan ymmärrettävää, mutta kuitenkin Leijonille epätyypillistä.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Eka Suomen peli minkä katsoin alusta loppuun ja meni kyllä itseltänikin täysin ohi tämä Kontiolan piristyminen? Aivan turha jätkä tällä hetkellä joukkueessa, kuten myös Pesonen, Immonen ja Aaltonen.
 

P.Kaukalo

Jäsen
Pienoista sentteri kriisä puskee, Immosella ei jalat tunnu toimivan. Toivottavasti Barkov ja Kemppainen kääntää tämän osaston kokonaisuudessaan plussan puolelle.

Ei muuten kovin usein ole tälläistä "sentterikriisiä" Suomessa, tässä senttereiden luvatussa maassa, ollut. Itse kyllä hieman ihmettelin Kontiolan valintaa tämä kausi huomioiden, mutta enpä sitten tiedä kenet siinä tilalla olisin halunnut nähdä...Kemppaisen nosto suoraan tuohon positioon ennen kisoja olisi ollut varmaan ennen kuulumatonta, Koskirantaakaan en oikein ykkössenana näe, mitä noita valintoja nyt sitten olisi ollut... Kyllä olisi kummasti helpottanut, jos joku herroista Filppula, Koivu, Granlund, Lehterä olisi ollut käytettävissä. En tiedä mistä johtuu, mutta omassa mielessäni olisi tuolloin Suomi noussut heti suosikiksi sinne Cänädän vanaveteen.. Jotenkin nyt on sellainen tunne, että vaikka tuloksellisesti ei ole näitä pieniä maita vastaan kompuroitu vaan vedetty kliinisesti 12-0 maalierolla, niin kahden selkeän hyökkäyskentän puute voi johtaa siihen että puolivälierissä käy kylmät, jos ja kun vastaan asettuu jompi kumpi kaksikosta ruotsi/tsekki, mikä nyt vaikuttaa todennäkiseltä. Toki toivon parasta ja todella toivon olevani väärässä. Ehkä se aaltonen veivaa sitten jonkun näyttävän ratkaisumaalin kontiolan passista kun tosipelit alkaa - toistaiseksi ei vaan ole vielä oikein näitä lupauksia tuo herrojen toiminta jäällä herättänyt.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Minua ihmetyttää se, miksi juuri Aaltoselle pelataan sitä vetopaikkaa mm. ylivoimalla. Hänen lyöntilaukauksena on ollut varsin heikko, joko jää blokkaavaan pelaajaan tai sitten lääpäisy patjoihin.

Minua ihmetyttää se, miksi Aaltosta pidetään laukojan paikalla YV:ssä ylipäänsä. En tiedä tilastoidaanko MM-kisoissa laukausia maalia kohti vs. ohi menneet, mutta heittäisin ihan mutulla Aaltosen olevan vähintään kansallista kärkikaartia jälkimmäisessä. Laukoo kyllä paikoitellen hanakastikin, mutta laukaukset ovat enimmäkseen sellaista vanhempien aikojen janneniinimaa -luokkaa, jossa maskimies saa enemmän toivoa naamansa ehjänä säilymistä, kuin maukasta riparia.
 

Hercules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suomi näprää edelleenkin liikaa. Ainakin jos ajattelee kaikkia kenttiä, ihan hyvä että on Donskoita ja Barkovia siellä YV:ssä, mutta seuraaviin matseihin tarvitaan näitä Hytösiä, Louhivaaroja, Komaroveja jotka ajaa suoraviivaisemmin ylös näpräämättä sitä pikkumustaa._

Oletko tosissasi? Hytöset ja kumppanit eivät luultavasti saisi kiekkoa edes alueelle :) Muuten toki sama, että välillä voisi olla suoraviivaisempaa YV:tä.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Konna teki maalin, mutta tosiasiassa maali oli vahinko ja tuollainen menee sisään 1/100 tms. Liputan edelleen Konnan viltityksen puolesta, mutta sitä KJ ei valitettavasti tee. Edelleen samoilla linjoilla kuin viimeksi, voisi koittaa näitä ketjuja. Toki jos ei ykköstä haluta rikkoa, niin Donskoi jää siihen ja Louhivaara Kemppaisen laidalle

Jussi Jokinen - Aleksander Barkov - Ossi Louhivaara
Tuomo Ruutu - Joonas Kemppainen - Joonas Donskoi
Janne Pesonen - Jarkko Immonen - Teemu Hartikainen
Antti Pihlström - Juha-Pekka Hytönen - Leo Komarov

Ykkönen ei kuitenkaan mielestäni tarvitse Donskoita toimiakseen, mutta rightin kätisyys ketjussa on hyvästä. Itse tosiaan yhdistäisin myös Kemppaien ja Donskoin. Seurajoukkueistakin pitkäaikainen tutkapari Pesonen - Immonen yhtään ja Hartikainen toiseen laitaan rymistelemään. Nelonen taas varmasti olisi noin vittumainen ja toimiva raastoketju.

Immonen on hidas totta, mutta aina ollutkin. Toki nyt kun ketjukavereina ei ole sellainen taituri kuin MG, niin tuloksen tekeminen ei ole sillä tasolla kuin mestaruuteen päättyneissä kisoissa. Peräänkuuluttaisin kuitenkin katsomaan Immosen pelaamisessa muita asioita, taitaa olla tilastollisestikin toiseksi varmin sentterimme Barkovin jälkeen kaikissa ratkaisuissaan, ei anna harhasyöttöjä tai tee turhia ratkaisuja. Immonen kokemuksellaan ja peliälyllään on nykyisessä kunnossaankin melkein täydellinen pelaaja 3/4-ketjuun ja alivoimiin, toki itse hyödyntäisin Immosen laukausta ja peliälyä myös ylivoimissa. Niin ja mainittakoon myös pelissä tärkeässä roolissa olevat aloitukset taitaa Immonen nytkin komeilla kärkipäässä, oliko toisena jotain 68% aloitustilastollaan...

Suomi ei varmasti siihen kaadu jos Immonen laitetaan vilttiin, mutta en oikein näe järkeä että kahdesta hyökkäyspäässä tehottomasta sentteristä Kontiola/Immonen mukana roikutetaan suurella vastuulla sitä, joka on omalla alueella enemmän pulassa ja ratkaisut köykäisiä. Barkoville ja Kemppaiselle suurempi vastuu, Immoselle sitten paljon erikoistilanne aikaa ja 5-5 peliä pimentävässä roolissa. Hytönen sitten nelosen keskellä vittupääkentässä.

Kontiola syököön poppareita... Näinhän ei toki oikeasti käy Konna jatkaa KJ:n aivoituksissa ykkösen keskellä, valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Aaltosella on kaiken järjen mukaan nyt 0+4 kasassa...

Tulkaa nyt vielä joku sanomaan että kaikki Aaltosen pisteet on tuuripisteitä.
No ei ne mitään tuuripisteitä ole, mutta äkkiä ajatellen ne YV-kakkossyötöt (parin metrin siirto viivassa Lindellille) eivät nyt mitään "huippuluokan oivaltavia passeja" olleet... Konna & Juhi-kaksikko hakee jatkuvasti aivan liian vaikeita syöttöjä ja eilenkin olisi kovempi vastustaja aiheuttanut vähintäänkin pahoja vastahyökkäys-tilanteita noista.

Kahtellaan nyt mitä Kojo keksii? Juhin ja Lexan vaihto oli ainakin askel oikeaan suuntaan (meni #muuten Saukkoselta iloisesti ohi ekat pari kolme vaihtoa, huoh...).
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Oletko tosissasi? Hytöset ja kumppanit eivät luultavasti saisi kiekkoa edes alueelle :) Muuten toki sama, että välillä voisi olla suoraviivaisempaa YV:tä.

Sanoin epätarkasti. Hytösiä jne tarvitaan 5vs5 peliin ajamaan maalille eikä näpräämään, ei tietenkään YV:lle.

_
 

nikozwan

Jäsen
Tähän kun vielä yhdistetään se ettei Aaltoselle kuulemma voi aina puhua ja välillä Juhis pitää jättää ihan omaan rauhaa, vi**u mikä pelle sanon mä, ei voi mittään, näin tosiaan kertoili Marjamäki jonkun media mukaan. Ei siinä mitään että jätkä otetaan mukaan, jos saisikin jonkun suonenvedon mutta kun on näin pihalla näitä paskoja maita vastaan niin sekoittaa pakkaa pahasti valmistautumisessa koviin peleihin.

Samaa mieltä Juhiksesta. Aikaisempina vuosina miehestä on jäänyt mieleen näyttävät nousut, jotka aina päättyy siihen, että äijä hieroo kiekkoa liian pitkään ja lopulta menettää sen. Jos Aaltosella olisi enemmän röyhkeyttä ja suoraviivaisuutta (lue: munaa), se voisi olla kova pelimies. Nyt kaveri on turhake. No, 2013 ukko oli ihan jees, mutta kokonaisuutena tätä pyörimistä on nähty jo ihan liikaa.
 

NightHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Täytyy kyllä sanoa, että turhin jätkä näissä kisoissa on Tuomo Ruutu. Kaveri vetäny nelosketjussa koko kauden jämäminuuteilla ja se laitetaan meiän 1 ketjuun. Heitetää turhake Ruutu poppariosastolle ja laitetaan vaikka Pihlströn Ruudun tilalle tuomaan vauhtia ketjuun. Ruutu tappaa yksin koko ketjun pelin ja samalla toi turhake työnnetään vielä ylivoimaan ja sen mukana ykkös yv menee pilalle!
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Joonas Kemppaista on moni vaatimassa ykkös- ta kakkosketjuihin. Itse ymmärrän täysin, miksi hän pelaa nelosessa: Joonas Kemppainen pelaa erikoistilanteissa joukkueen hyökkääjistä eniten. YV:ssä pelaamisen lisäksi mies on AV:lla ensimmäisenä kentällä ja pelaa alivoimaa joka toisessa vaihdossa. Vaikka maajoukkueessa pyöritetään suhteelisen tasaisesti neljää ketjua, nelosketjun peliaika 5 vastaan 5 -pelissä on kuitenkin pienempi kuin ylemmissä ketjuissa, joten Kepukin saa välillä hengähtää.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Joonas Kemppaista on moni vaatimassa ykkös- ta kakkosketjuihin. Itse ymmärrän täysin, miksi hän pelaa nelosessa: Joonas Kemppainen pelaa erikoistilanteissa joukkueen hyökkääjistä eniten. YV:ssä pelaamisen lisäksi mies on AV:lla ensimmäisenä kentällä ja pelaa alivoimaa joka toisessa vaihdossa. Vaikka maajoukkueessa pyöritetään suhteelisen tasaisesti neljää ketjua, nelosketjun peliaika 5 vastaan 5 -pelissä on kuitenkin pienempi kuin ylemmissä ketjuissa, joten Kepukin saa välillä hengähtää.

Kemppainen mielestäni sopii muutenkin paremmin tällä tasolla siihen että 5vs5 pelissä pienempi vastuu ja pelaa omaa simppeliä peliä. Sitten voi erikoistilanteissa käyttää erikoisosaamistaan. Ei kuitenkaan 5vs5 pelissä tällä tasolla vielä pelejä dominoi, vaikka pelaakin hyvää peliä.

Täällä paljon puhuttu Donskoista, niin mielestäni pelannut ihan hyvin sitä omaa peliään. Ongelma vain että se oma peli ei ehkä ihan kovimpia vastaan vielä ole sellaista mikä a) tukisi muun kentän pelaamista b) toisi tulosta. Silti Donskoi on tällä hetkellä ollut parhaita laitureita. Kertooko se sitten enemmän Donskoin hyvyydestä vai siitä että muut laiturit ovat olleet heikkoja, jokainen miettiköön.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Perjantain harjoituksissa oli tällaiset kokoonpanot:

Ruutu - Kontiola - Komarov
Jokinen - Barkov - Donskoi
Pihlström - Immonen - Louhivaara
Pesonen - Kemppainen - Aaltonen/Hartikainen
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Mitäpä tuohon sanoisi, hyvä että Louhivaara palaa kokoonpanoon, hyvä myös ettei Konna ja Aaltonen ole yhdessä. Huonoa, Konna johtaa yhä nimellistä ykköstä ja varmaan pelaa myös ykkösylivoimassa. En myöskään käsitä miksei Pesonen - Immonen tutkaparia laiteta yhteen, vaan pidetään Pihlström - Immonen yhdessä. Immonen toki voi antaa vapauttavia syöttöjä peliälyllään nopealle Pihlströmille, mutta enemmän näen tämän ongelmana. Pihlström on varmaan joukkueen nopein pelaaja ja Immonen yksi hitaimmista ja he yhdessä ei oikein sovi yhteen pelinvirtauksen kanssa. Itse olisin jo Konnan viltittänyt, mutta katsellaan...
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Rinteellä pikkuflunssaa ja varotoimenpiteenä sivussa treeneistä. Odotetaan kuitenkin olevan mukana huomenna Slovakkeja vastaan. Lähde: Pekka Rinne varotoimenpiteenä poissa jäältä - Uutiset - MM2015 - Sport - MTV.fi

Mikä ratkaisee, jos vaikka Suomi ja USA olisivat tasapisteissä? Keskinäiset? Maaliero?
Keskinäiset.
Korjataan tähän eilisen otteluseurannasta, että tasapisteissä maaliero on se ensimmäinen ratkaiseva seikka. Sitten toisena varmaankin keskinäiset. Ainakin näin IIHF:n sivujen mukaan. Nythän siis Suomi ja USA ovat tasapisteissä ja Suomi on lohkossaan toisena.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Korjataan tähän eilisen otteluseurannasta, että tasapisteissä maaliero on se ensimmäinen ratkaiseva seikka. Sitten toisena varmaankin keskinäiset. Ainakin näin IIHF:n sivujen mukaan. Nythän siis Suomi ja USA ovat tasapisteissä ja Suomi on lohkossaan toisena.

Mikäli kaksi joukkuetta on tasapisteissä, niin keskinäinen ottelu ratkaisee kumpi on edellä. Mutta Suomen lohkossa on tällä hetkellä tasapisteissä kolme joukkuetta Suomi, USA ja Venäjä. Ja koska kaikilla ei ole vielä edes keskinäisiä otteluja, niin järjestys määräytyy maalieron perusteella.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeisen kymmenen vuoden aikanahan on ollut hyvin yleistä, että vasaran ykkössentteri esittelee raipemaista pelisilmää. On ollut Kontiola (joka ilmoitti Raipen ihan julkisestikin idolikseen), Lehterä ja Barkov.

Joo, sitä edeltävän kahhdenkymmenen vuoden aikana olisikin ollut mahdoton yhtälö, että joukkueessa pelaisi sellaisia "raipemaisia" pelisilmiä, kuten Ojanen, Barkov (sr.), Kucera ja Lehtonen. Sekä moni muu. Kyllä ne on pelannut Ilveksessä varmasti kaikki... ;-)

Pelityyleistä puhuttaessa Barkov ja Kontiola ovat hyvin erilaisia. Barkov on todella suoraviivainen ja nopea ratkaisuissaan. Kontiolakaan ei ole mikään Aaltonen, mutta ei silti suoraviivainenkaan.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Korjataan tähän eilisen otteluseurannasta, että tasapisteissä maaliero on se ensimmäinen ratkaiseva seikka. Sitten toisena varmaankin keskinäiset. Ainakin näin IIHF:n sivujen mukaan. Nythän siis Suomi ja USA ovat tasapisteissä ja Suomi on lohkossaan toisena.

Alkusarjan ollessa kesken käytetään seuraavaa kaavaa, jos tasapisteissä olevat joukkueet eivät ole pelanneet keskinäistä / kaikkia keskinäisiä otteluita:
Vähemmän pelattuja otteluita -> maaliero - > tehdyt maalit -> joku neljäs mitä en ihan tajunnut.
IIHF kirjoitti:
Note: If not all mutual games have been played yet in an ongoing tournament, the tied teams will be ranked in the standings according to the following criteria: 1. Lower number of games played, 2. Goal difference, 3. Goals scored, 4. Positions coming into the Championship.

Alkusarjan jälkeen sitten kahden joukkeen ollessa katsotaan keskinäinen peli. Kolmen tai useamman muodostetaan näiden joukkueiden välille oma minisarja keskinäisistä peleistä.ja siitä aletaan pudottamaan joukkueita pois.

1.Keskinäisten otteluiden pisteet
2. - | | - maaliero
3. - | | - tehdyt maalit
4. Edelleen tasan niin katsotaan, miten on pelattu parasta "minisarjan" ulkopuolelle jäänyttä joukkuetta vastaan
5. Katsotaan, miten on pelattu toiseksi parasta "minisarjan" ulkopuolelle päätynyttä joukkuetta vastaan
6 Should the teams still remain tied after these five steps have been exercised then Sport considerations will be applied and the teams will be ranked by their positions coming into the Championship (seeding).

En edelleenkään tiedä tarkoittaako tuo IIHFn ranking- sijoituksia, minkä perusteella on kyseisten kisojen lohkot tehty.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Erikoiset kisat. Koska Suomi on viimeksi tehnyt näin paljon "rumia maaleja"? Maikkarikaan ei ole saanut väkisinkään laitettua edes yhtä Suomen maalia TOP5-koosteeseen! Varmaan eka kerta ikinä...
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Aivan turha jätkä tällä hetkellä joukkueessa, kuten myös Pesonen, Immonen ja Aaltonen.

Unohdit Ruudun, joka on kanssa ihan varjo siitä mitä on joskus ollut. Ja myös Juuso Hietanen on melkoinen turhake tällä hetkellä, kaukana siitä johtavasta kiekollisesta pakista mikä piti olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös