MM 2015: Suomi

  • 692 866
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Kemppainen johtaa Suomen joukkueen pistepörssiä tehoin 2+3.

Lindell johtaa Suomen joukkueen puolustajien pistepörssiä tehoin 1+3.

Tietokilpailuvisa: Mitähän yhteistä herroissa on?

Se että kumpikaan ei ole Porista.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Ei vaan tee, ei Tanskaa eikä Norjaa vastaan! Onko Juhiksella kaikki edelleen ok ja arvostelu on epäreilua?

Minulta ei kysytty, mutta vastaan silti. En ole varma onko Juha-Matilla kaikki ok, mutta onhan arvostelu nyt ylittänyt kaikki puusilmäisyyden asteet massiivisuudessaan. On jo lähes yhtä muodikasta haukkua Aaltosta kuin Mertarantaa. Eli ei tietenkään Aaltosta penkitetä, oli Norjaakin vastaan ketjunsa pirtein, millä ei tietenkään kuuta taivaalta, mutta kuitenkin.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Uskon, että meidän ykköskenttämmekin pääsee pian tehojen makuun. Ihan hyviä maalipaikkoja ovat pystyneet luomaan, mutta viimeistely on ollut heikkoa. Konnakin on parantanut todella paljon, jos vertaa vaikka ensimmäisiin harkkamatseihin, mutta pelin taso vaihtelee mielestäni liikaa jopa yhden vaihdon sisällä. Tasaisuutta kaivattaisiin.

Kakkonen toimii tällä hetkellä hyvin. Hyvä että Kojo piti päänsä kylmänä, eikä lähtenyt erottamaan Barkovia ja Jokista. Donskoi pelasi jo toisen hyvän pelin putkeen. Vähän huonoa tuuria että ei ole päässyt vielä tehopisteille. Jokinen on lyönyt jauhot suuhun muutamalle palstalaisellekkin, ja Barkov pelaa huikean kokonaisvaltaista peliä, mikä ei toki ole mikään yllätys.

Kemppaisesta ei muuta sanottavaa ole kuin se, että muistuttaa pelityyliltään todella paljon Michal Handzusia. On kyllä huikea tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jengi taitaa hukata aikaansa sekoittamalla tuota ykköstä, eli siis todellista ykköstä (barkovit). Ei Kojo tuota tule rikkomaan, kun kenttä kerran toimii. Parempia ehdotuksia kehiin, kiitos. Okei, osalta on tullutkin.
Juuri näin! Itse lähtisin simppelistä ratkaisusta:
Jokinen-Barkov-Donskoi - Hienoa yhteispeliä ketjulta. Tulee tekemään kovaa tulosta. Donskoilta toivoisin näkevän vielä enemmän rynnistyksiä maalille, samaa toivon myös Barkovilta. Niin kuin studiokin otti kiinni, että pystyy tarvittaessa vielä ihan viime hetkellä hakemaan jonkun pikkusyötön jos itselle ei hyvä laukaisupaikka aukea.

Tässä on niin taitava ketju, että ei tarvitse odottaa kulmissa pörräten, että se tilanne tippuu syliin. Heidän kannattaisi ns. pakottaa itsensä väkisin ja NOPEASTI itsensä johonkin ratkaisuyrityksiin. Barkovilla ja Donskoilla on niin saakelin iso työkalupakki, että vaarallisia tilanteita alkais syntymään ihan solkenaan. Eli uhka päälle vain välittömästi kun pääsevät hyökkäysalueelle.

Ruutu-Kemppainen-Aaltonen - Vaikka se ei välttämättä oo kovinkaan selvästi näkynyt kentällä, niin mun mielestä Aaltonen on hyvä vireinen Aaltonen. Lisäksi Aaltonen tuo sellaisia ominaisuuksia, mitä itse en lähtisi kyllä kokoonpanosta tiputtamaan. Kemppainen tuo ketjuun laadukasta peruspeliä ja työntekoa ja tämä tulee näkymään lisääntyvänä hyökkäysalueaikana. Konnalta ei vaan tällä hetkellä pysty tekemään tarpeeksi töitä, että se pärjäis näin vaativassa roolissa. Myös Aaltonen saa hyvällä omalla tunnolla pitää enemmän kiekkoa, kun ei tarvitse olla pelkkä snaipperi. Ruutu on saanut ihan turhaan sapiskaa tässä kejussa, on hoitanut roolinsa ihan hyvin.

Komarov - Kontiola- Louhivaara | Laitureilta tuke konnalle.

Pihlström - Immonen - Pesonen | Jos Immosella levon jälkeen liikkuis jalka edes himpun verran paremmin, niin kyllä sen pitäis mahtua kokoonpanon.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Moni on täällä ehdottanut ykköskentän hajotusta Slovenia-matsiin. Siis tämä Ruutu-Kontiola-Aaltonen. Slovenia on kuitenkin sen verran "helppo" vastustaja, että nämä herrat saadessaan tehoja voivat saada hyvän, tarvittavan buustin Venäjä- ja jatkopeleihin. Katsoisin tämän ketjun otteet vielä Slovenia-pelin ajan ja jos tulosta/maalipaikkoja ei tule riittävästi, olisi pakan sekoittaminen ihan paikallaan.

Nyt ei kuitenkaan olla missään kriisissä muiden ketjujen onnistuessa eikä peli nojaa vain tähän ketjuun, joten heillä on aikaa vielä hioa taktiikoitaan jotta ne saadaan näkymään myös tulostaululle. Asia olisi aivan eri jos kaikki ketjut vetäisivät päin helvettiä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Aaltosen peli oli eilen aika epätoivosta. Mitä joukkue tekee maalintekijällä, joka ei tee maaleja? Aaltosen ja sysipaskan Kontiolan voisi laittaa syömään poppareita ja Barkovin ketju ykköseksi. Ei peli voi muilla senoilla enää huonommaksi muuttua. Miten Kontiola voikin olla noin huono, ihan varjo entisestä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Moni on täällä ehdottanut ykköskentän hajotusta Slovenia-matsiin. Siis tämä Ruutu-Kontiola-Aaltonen. Slovenia on kuitenkin sen verran "helppo" vastustaja, että nämä herrat saadessaan tehoja voivat saada hyvän, tarvittavan buustin Venäjä- ja jatkopeleihin. Katsoisin tämän ketjun otteet vielä Slovenia-pelin ajan ja jos tulosta/maalipaikkoja ei tule riittävästi, olisi pakan sekoittaminen ihan paikallaan.

Nyt ei kuitenkaan olla missään kriisissä muiden ketjujen onnistuessa eikä peli nojaa vain tähän ketjuun, joten heillä on aikaa vielä hioa taktiikoitaan jotta ne saadaan näkymään myös tulostaululle. Asia olisi aivan eri jos kaikki ketjut vetäisivät päin helvettiä.
Toisaalta taas on olemassa myös sekin riski, että jos tehoja ei Slovenia pelissä synny, niin Venäjä otteluun muutokset ollee myöhäisiä. Itse pitäisin Kemppaisen sinne. Eilen ykköseksi YV pelasi hyvin pitkään, eikä saanut 4-5 YV:llä eikä taas viisikoin juurikaan mitään aikaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näköjään kukaan ei ole täällä saanut noita ketjuja oikein joten laitetaan oma viritys:

Jokinen - Barkov - Ruutu
Komarov - Kemppainen - Donskoi
Pesonen - Immonen - Aaltonen
Philström - Hytönen - Louhivaara

Ykköseen änäri-miehet. Florida kaksikko ja Ruutu (tai Komarov) tekemän duunia laidalle. Kakkoseen Kärppien tutkapari vahvistetuna Komarovilla. Pesosen ja Immonsen yhteispeli on tainut ainakin toimia vuonna 2011 ja pistetään nyt Aaltonen siihen Granlundin paikalle. Jarruketjuksi traktorimainen Jyppi-ketju. Backhand forehand boom boom boom Kontiola katsomoon Härskin seuraksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Aaltosen peli oli eilen aika epätoivosta. Mitä joukkue tekee maalintekijällä, joka ei tee maaleja? Aaltosen ja sysipaskan Kontiolan voisi laittaa syömään poppareita ja Barkovin ketju ykköseksi.
Aaltosesta näki jo vähän eilen, että kai siellä on palavereja pidetty tai sitten on lukenut iltapäivälehtien ja sosiaalisen median kritiikkiä. Oli sellaista näytönhalua jo tekemisessä, mutta se lähinnä kulminoitui siihen, että vauhtiin kiekon saatuaan meni laidalta alueelle ja pisti lämärin kohti maalivahtia.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Heti alkuun päivän positiiviset ranskalaisin viivoin:

- Barkovin ketju toimii ja saa jatkuvasti pelin painopisteen vastustajan päätyyn. Etenkin Barkov tekee kentällä jatkuvalla syötöllä oikeita ja peliä edistäviä ratkaisuja.
- "JYP-ketju" Pihlström-Hytönen-Louhivaara vaikuttaisi puolustussuuntaan toimivalta koostumukselta.
- Kemppainen on tällä hetkellä aivan helvetin hyvä jääkiekkoilija.
- Myös Lindell on tällä hetkellä aivan helvetin hyvä jääkiekkoilija. Jos haluaisin provosoida, niin sanoisin, että vähemmän hasardialtis ja kiekollisesti järkevämpi versio Ristolaisesta.
- Virheet omalla puolustusalueella ovat vähentyneet merkittävästi ja myös viisikkopuolustus tuntuu kehittyvän oikeaan suuntaan. Norjalla ei ollut kovin montaa maalipaikkaa koko pelissä.
- Kaksi edellistä peliä ovat olleet maalivahdin näkövinkkelistä helppoja, mutta kyllähän kaikesta huomaa, että USA-pelin haparoinnin jälkeen Rinne on päässyt jälleen ison kaukalon ja eurooppalaisen pelitemmon kanssa sinuiksi.

Mutta:

Jos löytyy kaksi loistavaa sentteriä, niin vastaavasti taas löytyy kaksi puolikuntoista sentteriä ja tämä on mielestäni akuutein murheenkryyni koko joukkueessa. Kontiolalla ei tällä hetkellä yksinkertaisesti vain riitä liike tälle tasolle ja hän tuhoaa ykkösketjun pelin täysin. Aaltosta on paljon parjattu, mutta mielestäni Juhis on ollut ihan sama mies kuin aina ennenkin; jalat käyvät ja tuo kiekkoa näyttävästi, mutta paikoin tehottomasti hyökkäysalueelle. "Haters gonna hate" jne., mutta on edelleen vaarallinen pelaaja ja eiköhän tänäkin vuonna ratkaise jonkun tärkeän pelin yksilösuorituksellaan Suomelle.

Myös Immonen vaikuttaa liikkeensä puolesta puolikuntoiselta, mutta silti näen hänellä Kontiolaa paremmat edellytykset suoriutua puolustuspään velvotteista, jolloin Konna pullahtaa omassa sentterihierarkiassani viimeiseksi. Luojan kiitos, että meillä on Barkovin lisäksi loistovireessä oleva Kemppainen; näin saadaan muodostettua kaksi ns. tulosyksikköä ja kaksi puolustavaa koostumusta. Samanlaisella rakenteella Kojo johdatti aikoinaan jopa IFK:n mestariksi.

Lähtisin siis alla olevilla ketjuilla Slovenia-peliin, olettaen, että A: tämänhetkiselle ykkösnyrkille on pakko tehdä jotain, B: Konna ei kuulu kokoonpanoon ja C: Barkovin ketjua ei saa hajoittaa.

Jokinen - Barkov - Donskoi
Pesonen - Kemppainen - Aaltonen
Pihlström - Hytönen - Louhivaara
Ruutu - Immonen - Komarov
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Hyökkäyksessä Aaltonen ja Kontiola jätetään tylysti kotiin. Molemmilla heikko kausi alla.

Ei Aaltosen taidot ole mihinkään kadonnut, ja on varsinkin Euroopassa pelaavista suomalaisista, se pelaaja, jolta löytyy eniten kykyä ratkaista otteluita. Mutta sitä tehotonta surffailijaa, jota tällä kaudella nähtiin todella paljon, en kaipaa kevään MM-kisoihin.

Tuommoista tuli kirjoiteltua 1.4., eli joskus silloin ensimmäisen leiriviikon jälkeen.

Ongelma tuossa on nyt se, kun Aaltosen ja Kontiolan varaan on laskettu niin paljon Suomen hyökkäyspelaamista, ja reservissä ei juurikaan vaihtoehtoja ole, on Suomi tällä hetkellä ja varsinkin puolivälierävaiheessa liikaa yhden hyökkäysketjun joukkue. Jos Suomelta löytyisi kokoonpanon ulkopuolelta nyt yksi "Olli Palola", ongelma olisi paljon pienempi. Mutta nyt, jos esimerkiksi Aaltosen haluaa tiputtaa kokoonpanon ulkopuolelle, (mihin hän toki juuri nyt kuuluisi) nousee kokoonpanoon esimerkiksi Teemu Hartikainen, jolla ei ole kykyä ratkoa pelejä näissä karkeloissa, mikä taas tarkoittaa sitä, ettei ongelma poistunut mihinkään.

Koska Kontiolalle ja Aaltoselle ei vaihtoehtoja ole mukaan otettu, joudutaan heitä roikottamaan kokoonpanossa ja toivomaan josko jossain vaiheessa natsaisi. Tuomo Ruudun kohdalla ongelma ei ole niin iso, koska Ruutu pystyisi pelaamaan esimerkiksi nelosketjussa rikkovassa roolissa oikein mallikkaasti. (Mihin itse hänet muuten 1.4. hahmottelinkin.)

Tuota Barkovin ketjua on turha alkaa tässä vaiheessa rikkomaan. Homma toimii ja hyvä näin. Toki täytyy toivoa Donskoillekkin onnistumisia vielä alkulohko vaiheessa.

Jalonen muuten puhui, että pelaajat joilla kulkee, he saavat vastuuta myöskin sen mukaan. Silti eilenkin Kontiolan ketju aloitti käytännössä jokaisen ylivoiman.
 

peikko#13

Jäsen
Nimellinen ykkönen on ollut melkosen paska, mutta onhan tämä huvittavaa, että puusilmät valikoi syntipukiksi sieltä sen näkyvimmän ja aikaansaavimman. Joo, maaleja pitäisi olla noista paikoista jokunen, mutta ei nyt helvetti yhtä potentiaalisinta pistelinkoa, myös kovissa peleissä, heitellä katsomoon kun siltä sattuu vähä koffipöhinöissä tuntumaan.

Jos Ruudun selässä lukisi vaikka Kerman, niin koko jatkoaika olisi jo räjähtynyt niin sanotusta paskatulvasta, mutta nyt se onkin koko kansan kultapoika, niin esityskin on ollut ihan pirteä ja lupauksia antava... Onko vielä yhtään syöttöä esimerkiksi omille? Kiekonmenetyksiä on ainakin enemmän kuin Mertarannan kulutettuja puujalkavitsejä. Voi toki mennä yritteliäänä täytemiehenä nelosessa, koska ruhopuoli on vielä kunnossa, ei siinä. Ja Kontiola on tätänykyä turistiosastoa ja joutaisi katsomoon lepäilemään. Immonenkin alkaa olla vanha ja väsynyt, mutta hitaudesta huolimatta edes välillä onnistuu jossakin. Vähän Suomi tuntus olevan kusessa, kun kolmatta pelaamaan kykenevää sentteriä kokoonpano huutaisi.

Lampisella oli ihan kokeilemisen arvoiset kentälliset! Kun eihän peli sinänsä vielä vakuuta...
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällähän kirjoitellaan pehmeitä. Kontiolan ja Aaltosen varaan ei ole laskettu muuta kuin YV tehoilu. Jos pelaavat siihen päälle 0-0 5vs5 tai räppäävät maalin pari niin ovat hoitaneet oman ruutunsa. Tähän asti toi ketju on näyttänyt 5vs5 hyökkäyspelissä lähinnä koomiselta, Ruutu suoraviivainen kiekko päätyyn ja perään tyyppi, Aaltonen herkkä mutta lahjakas taiteilija, Kontiola puolirampa menneisyyden sankari.
 
Itse tykkään Aaltosen laukaisuaktiivisuudesta ja omissa silmissäni ehdottelisin tällaista:

Jokinen-Barkov-Aaltonen
Pesonen-Kemppainen-Donskoi
Pihlström-Hytönen-Louhivaara
Ruutu-Immonen-Komarov

- Donskoilla on menohaluja, mutta ei tunnu oikein klikkaavan tuo Panthers-kaksikon kanssa, joten tutun ukon viereen.
- JYP-ketju saa pysyä ennallansa, vauhdikasta nolla-nollaa.
- Tuo nelonen voisi toimia loistavasti noin. Omaa potentiaalia kääntää nelosketjun pelit Leijonille.

.. Toisaalta kaksi voittoa putkeen päästämättä maaliakaan tuskin motivoi Jalosta isoihin muutoksiin..
Tykkään näistä kentistä helvetisti!

Ainoa toinen mieluinen skenaario on sitten se, että odotellaan Kontiolan syttymistä, ja pidetään Immonen katsomossa.

Siinä tapauksessa laittaisin ykköskentän muotoon Ruutu-Barkov-Jokinen ja kakkos-/kolmoskentän muotoon Komarov-Kontiola-Aaltonen. Kärppäketju sitten niin ikään kakkos-/kolmoskenttänä ja JYPin miehet energiaa tuomassa nelosessa.

Toivoa saa, mutta tuskin tapahtuu kumpaakaan skenaariota.

Ruutu-Komarov-Hartikainen
Tässä kentässä ei ole sitä tasapainottavaa pelaajaa, mikä tarvitaan. Kaikki ovat kovia menemään. Leksasta ei saa läheskään parasta irti, jos hän ei voi painaa vastustajan perään.

Oli sitten hyökkäävä tai puolustava kenttä, niin tarvitaan niitä barkoveita, kemppaisia, immosia, hytösiä ja kontioloita, jotka pitävät kenttätasapainon yllä.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ykkösen ongelma on se että Ruutu kuuluisi neloseen ja Kontiola poppareille. Kenties pelkkä Ruudun vaihto Komaroviin auttaisi, mutta mielummin Kemppainenkin siihen keskelle. Näin Ruutu voisi pelata energiapeliään nelosella ja JMA saisi ketjukaverit kentälle. Aaltonen sentään yrittää.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Tuomo Ruutu kuuluisi neloseen rouhimaan eikä ykköseen. Kemppainen ja Lindell pelanneet näitä huonompia vastustajia helvetin hyvin. Saa nähdä miten käy kun pelit kovenee.
 
Tuomo Ruutu kuuluisi neloseen rouhimaan eikä ykköseen. Kemppainen ja Lindell pelanneet näitä huonompia vastustajia helvetin hyvin. Saa nähdä miten käy kun pelit kovenee.
Ite keskittyisin enemmän siihen, että kaikki kentät ovat tasaisia.

Yli- ja alivoimakoostumuksissa olisi sitten ne selkeät erot pelaajien suhteen.

Tasakentällisin tärkeintä pitää oma maali puhtaana, päästä ylivoimalle useammin kuin joutua alivoimalle ja mahdollisesti saada maali silloin tällöin.

edit: Erikoistilanteilla nämä pelit voitetaan tai hävitään. Siksi, en heittäisi missään nimessä Kontiolaa tai Aaltosta vilttiin. Heistä tulee olemaan vielä hyötyä kovemmissa peleissä ylivoimalla. Samalla voidaan luottaa siihen, että Rinne ja duunarit hoitavat kyllä alivoiman.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Nämä ketjut ovat tulleet jo varmasti esiin jonkun toisen ehdottomana, mutta laitetaan nyt vielä omat esille.

Jokinen-Barkov-Donskoi

Ketju toimii hyvin, joten turha lähteä sörkkimään. Ymmärrän että pohjoisen pojat haluavat nähdä Kemppaisen ja Donskoin yhdessä, mutta antaisin itse mieluummin tämän koostumuksen ketjukemioiden kehittämiselle etusijan.

Pesonen-Kontiola-Aaltonen

Fyysisyys ja raaka karvaaminen puuttuvat, mutta Pesonen on tähän mennessä ollut sen verran varma ja vahva suorittaja, että voisi tuoda taiteilijakaksikon kaivattuun balanssiin. Kontiolalle viimeinen näytönpaikka, jos homma tahmaa vielä Sloveniaa vastaan, on miehen paikka pelaavan kokoonpanon ulkopuolella. Mies ei selkeästi ole fyysisesti kondiksessa, vaikka USA-pelissä vielä kulki kohtuullisesti.

Komarov-Kemppainen-Ruutu

Oma suosikki. Komarov ja Kemppainen pyörittivät Norjaa varsin mukavasti kulmissa pitkin eilistä peliä ja sopisivat ketjukavereina Ruudulle kenties ykkösen setiä paremmin. Tarjoaa mustelmia ja myös toisinaan yllättävää kiekollista taitoa. Jos Ruutu ei pääse ketjuun sisään, voidaan toiselle laidalle sovitella hyvin paahtanutta Louhivaaraa tai vähän paitsioon jäänyttä Hartikaista.

Pihlström-Hytönen-Louhivaara

JYP-ketjun puolustuspeli toimi hienosti, vaikka Pillu tuntuu olevan jatkuvasti ihan kujalla pelitapahtumista. Mies on kuitenkin yhden yllättävän läpiajomaalin päässä yleisestä hyväksynnästä, joten jatkakoot toistaiseksi.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai ei pidä osoittaa pelaajaa, joka ei pysty sanomaan valitsijoille olevansa loukkaantunut? Kai kipeälläkin selällä voi edes yrittää olla "suoraselkäinen"? Josko siellä selässä nyt edes on mitään vaivaa.

Pelaajat haluavat pelata ja saavat itsensäkin uskomaan, että pystyvät pelaamaan, jos ei nyt ihan pää kainalossa mennä. Sikäli ymmärrän Konnaa, jos ei ihan täydellä terällä ole ollut, mut mene ja tiedä. Valmennus nyt ainakin pitäisi viimeistään olla hereillä mun mielestä.


Onko Juhiksella kaikki edelleen ok ja arvostelu on epäreilua?

Juhis käynnistyy pikkuhiljaa ja kun tulee ne ratkaisevat pelit, niin näyttää närhenmunat teille kaikille. Sano mun sanoneen! Suon hänelle taiteilijan vapautta, kun ratkaisee silloin, kun on pakko ja Suomi lirissä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sano nyt ihmeessä! Aaltosesta paistoi eilen tuska ja ahdistus; heti sinisen jälkeen vetoja, suoraan maalivahtia päin. Ylivoimalla sohlaa kiekon kanssa yksinäänkin, ei minkäänlaista rakentavaa ajatusta pelissä. Onneksi kaksi kertaa sai asiallisen, täysin vapaan syötön rauhassa annettua Lindellille, josta sitten hienot kaksi syöttöpistettä 5-3 -ylivoimalla. Job well done.

On se jännää miten eri lailla asioita voi nähdä. Juhihan oli energinen ja aikaansaava, mut eihän se riitä, kun pitäs tehdä hattutemppuja vähintään. Kyllä se maali sieltä ja toinenkin vielä tulee, kunhan ette hötkyile te kärsimättömyyden perikuvat:)

ps. enkä viitsi nyt haukkua, muutenkin taitaa palstalaiset saada minusta tosi äkäisen ja vittumaisen lapinnoidan kuvan.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Vähän sivusta katsellu ohimennen suomen pelejä ja ihmetellä täytyy miksi Kontiolalla ja Ruudulla on joku suojatyöpaikka nakutettu ylempiin kenttiin ja ylivoimiin. En ole nähny yhtään hyvää ratkasua kyseisiltä herroilta, mutta enpä ole kokonaan pelejä katsonutkaan. Onko nää kaks oikeesti vajonnu niin alas, et ei omille syöttöä lapaan saa, vaan hätäsiä ratkasuja ekaan maskimieheen?
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Tuommoista tuli kirjoiteltua 1.4., eli joskus silloin ensimmäisen leiriviikon jälkeen.

Ongelma tuossa on nyt se, kun Aaltosen ja Kontiolan varaan on laskettu niin paljon Suomen hyökkäyspelaamista, ja reservissä ei juurikaan vaihtoehtoja ole, on Suomi tällä hetkellä ja varsinkin puolivälierävaiheessa liikaa yhden hyökkäysketjun joukkue. Jos Suomelta löytyisi kokoonpanon ulkopuolelta nyt yksi "Olli Palola", ongelma olisi paljon pienempi. Mutta nyt, jos esimerkiksi Aaltosen haluaa tiputtaa kokoonpanon ulkopuolelle, (mihin hän toki juuri nyt kuuluisi) nousee kokoonpanoon esimerkiksi Teemu Hartikainen, jolla ei ole kykyä ratkoa pelejä näissä karkeloissa, mikä taas tarkoittaa sitä, ettei ongelma poistunut mihinkään.

Koska Kontiolalle ja Aaltoselle ei vaihtoehtoja ole mukaan otettu, joudutaan heitä roikottamaan kokoonpanossa ja toivomaan josko jossain vaiheessa natsaisi. Tuomo Ruudun kohdalla ongelma ei ole niin iso, koska Ruutu pystyisi pelaamaan esimerkiksi nelosketjussa rikkovassa roolissa oikein mallikkaasti. (Mihin itse hänet muuten 1.4. hahmottelinkin.)

Tuota Barkovin ketjua on turha alkaa tässä vaiheessa rikkomaan. Homma toimii ja hyvä näin. Toki täytyy toivoa Donskoillekkin onnistumisia vielä alkulohko vaiheessa.

Jalonen muuten puhui, että pelaajat joilla kulkee, he saavat vastuuta myöskin sen mukaan. Silti eilenkin Kontiolan ketju aloitti käytännössä jokaisen ylivoiman.

Tästä aikalailla samaa mieltä. Tällä hetkellä (edelleen) on se tuntuma, että Jalosen joukkueen kokoaminen on melko outo. Kuinka moni muistaa, että viime vuonna nimenomaan Palola nousi kokoonpanon ulkopuolelta kärkikenttiin ratkaisijaksi? Nyt tuolla ei oikein ole vastaavia pelaajia, jotka voisivat nousta kärkikenttiin tulosvastuuseen.

Konnaa, Ruutua ja Aaltosta on lytätty kunnolla, mutta nostaisin myös Pesosen Jannen framille. Mielestäni ollut todella paska. Hirveää höntyilyä ja huonoja ratkaisuja ilman tulosta.

Mielenkiintoista nähdä miten tähän asti hienosti pelanneen Kemppaisen suorituskyky kestää edessä olevat kovat pelit. Aika raskas kevät kuitenkin takana, kuten Donskoillakin. Toivottavasti Donskoikin alkaisi osumaan tolppien väliin, paikkoja olisi ollut vaikka viiteen maaliin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos on pakko tehdä muutoksia, niin tuo Lampisen ehdotus on kyllä lähellä omaani. Haluaisin ehdottomasti nähdä mitä Kemppainen-Donskoi- akseli saisi aikaan yhdessä.

Kun noita senttereiden puutetta murehditaan, niin onko unohtunut, että Jokisen Jussi osaa myös olla sentteri ja on siinä ihan hyväkin jopa? Toisaalta, jos Barkovin kanssa peli sujuu, niin ei kai sitten kannata vaihtaa toiseen tehtävään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös