MM 2015: Suomi

  • 692 839
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jännä nähdä tuleeko seuraavaan matsiin muutoksia ketjuihin. Kemppainen ja Donskoi olisi kiva nähdä yhdessä, mutta toisaalta en tiedä olisiko kukaan Donskoita optimaalisempi Jokisen ja Barkovin ketjuun. Toinen juttu sitten tämä paljon parjattu nimellinen ykkösketju. Pelejä kun riittää ja seuraavana vastassa Slovenia, mielestäni seuraavaan peliin voisi kokeilla esimerkiksi

Ei järjen häivää rikkoa Suomen parasta kenttää 5 vs. 5 pelissä. Donskoi täydentää hyvin tuon hieman verkkaisen Floridakaksikon. Pistät siihen Ruudun ja siitä tulee kenttä, jossa ei ole enään nopeuselementtiä. Donskoi on kuitenkin se, joka tuo kiekon usein alueelle ja on näiden kahden kanssa kuitenkin samalla taitolevelillä ja osaa syötellä ovelampiakin kuvioita. Ruutu olisi täysi statisti tuossa kentässä ja kokonaisuudesta tulisi liian hidas ainakin minun mielestäni. Toisi toki sitä kamppailuvoimaa, mutta tavallaan se tontti on jo Barkovilla.

Kemppainen pärjää ilman Donskoitakin ja on tavallaan tuollainen piiloykkössentteri ja se sopinee hänelle erinomaisesti. Tehnyt nelosessakin 0+3 tasakentällisin. Muodostaa Komarovin kanssa mukavan kaksikon. Ehkä Aaltosen voisi siirtää tuon kaksikon kylkeen. Siinä on kaksi niin kova asenteista äijää, että ehkä tarttuisi jmaankin.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Jotain tuolle ykkösketjulle on tehtävä ennen kuin pelit kovenevat liiaksi, mutta paha sanoa tarkalleen että mitä. Kontiolan ja Aaltosen peli ei tunnu toimivan tänä vuonna yhteen, ainakaan vielä. Toivottavasti se punainen lanka löytyisi, vaan pahasti epäilen. Olihan siinä tänään kuitenkin vähän yrittämisen makua.

Kahdeksan tehtyä ja nolla päästettyä kahteen viime matsiin. Vaikka vastassa ei ollutkaan perinteisesti kovia jääkiekkomaita, niin saldo on hyvä, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toivoisin näkeväni että Engren tai Saros pääsisi vielä kerran pelaamaan, esim. Sloveniaa vastaan. Puolustus on parantanut aika kivasti ekasta pelistä, vaikka siinäkin toki näkyy heikompi vastustaja.
 
H

Hidas_ja_kankea

Murheenkryyni tuo nimellinen ykköskenttä. Pelaajatyypit eivät yksinkertaisesti mätsää keskenään. Ruutu tahkoaa jämäminuutteja NHL:ssä, joka on helppo ymmärtää peliesityksestä. Ei 10 minsan roolista noin vain tulla MM-kisoihin hyökkäävään rooliin. Kontiola-JMA tandem on joskus toiminut hyvin, mutta tällä hetkellä Kontiolan taso ei enää riitä. Ykkösen tilannetta voisi parantaa vaihdos Ruutu -> Pesonen, mutta onko edes kokeilemisen arvoista. Konnan voisi laittaa vaikka kokoonpanon ulkopuolelle Immosen tullessa tilalle.

Kemppaisen onnistuminen ei ole kyllä yhtään henkilökohtaisesti yllättänyt. Vahva jässikkä maalin edessä ja av-pelaamisessa huipputasolla.

Kemppainen johtaa Suomen joukkueen pistepörssiä tehoin 2+3.

Lindell johtaa Suomen joukkueen puolustajien pistepörssiä tehoin 1+3.

Tietokilpailuvisa: Mitähän yhteistä herroissa on?

No ainakin molemmat tulevat Liigasta, josta olisi saanut tulla muutama pelaaja jopa enemmän.
 

Kafrom

Jäsen
Tekisin itse YV:hn sellaisen muutoksen, että yksi koostumus olisi muodossa Barkov (playmakerina), Kemppainen maskissa, Pesonen, Lindell ja vaikkapa Donskoi vielä päälle. Barkov on ainakin omasta mielestäni parempi pyörittämään ylivoimaa kuin Kontiola, osaa luoda tilaa itselleen aivan eri tavalla, tämä taas avaa mahdollisia syöttösuuntia ja täten maalipaikkoja.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ongelmahan ei ketjumuutoksilla korjaannu, koska siellä on muutoma pelaaja JMA ja Kontiola, jotka eivät plelilliseltä tasoltaan ole riittäviä mihinkään kenttään tällä tasolla tähän hetkeen. Kontiola ja JMA ovat täysiä turhakkeita, joita ei voi edes laittaa alempiin kentiin, koska siellä he vasta hyödyttömiä olisivatkin. Se on nyt vain pakko mennä näillä mitä on.

Mielestäni annoin ihan aiheellista kritiikkiä nästä pelaajista jo ennen kisoja. Muutomat nimimerkit erkun johdolla kritiikeistäni vetelivät pakastepussillisen herneitä nenään. Jälkiviisaana pääsen nyt sanomaan, että mitä minä sanoin!
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Toi nykymuotoinen ykkönen on kyllä kamala. Slovenia-peliin voisi hakea Kemppaista keskelle ja Immosta neloseen. Lisäkokeiluna Ruudun ja Pesosen vaihto päittäin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kova on Kemppaisen poika, todella kova. Robotin lailla väsymättä jatkuvasti tekee oikeita asioita.

Taisi mennä SM-Liigan pleijareiden parhaan pelaajan palkinto väärään osoitteeseen. Donskoi tarvitsee enemmän Kemppaista, mitä Kemppainen Donskoita.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Itse tykkään Aaltosen laukaisuaktiivisuudesta ja omissa silmissäni ehdottelisin tällaista:

Jokinen-Barkov-Aaltonen
Pesonen-Kemppainen-Donskoi
Pihlström-Hytönen-Louhivaara
Ruutu-Immonen-Komarov

- Donskoilla on menohaluja, mutta ei tunnu oikein klikkaavan tuo Panthers-kaksikon kanssa, joten tutun ukon viereen.
- JYP-ketju saa pysyä ennallansa, vauhdikasta nolla-nollaa.
- Tuo nelonen voisi toimia loistavasti noin. Omaa potentiaalia kääntää nelosketjun pelit Leijonille.

.. Toisaalta kaksi voittoa putkeen päästämättä maaliakaan tuskin motivoi Jalosta isoihin muutoksiin..
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Kemppainen johtaa Suomen joukkueen pistepörssiä tehoin 2+3.

Lindell johtaa Suomen joukkueen puolustajien pistepörssiä tehoin 1+3.

Tietokilpailuvisa: Mitähän yhteistä herroissa on?
Molempien ura lähti nousuun pari kymppisenä Porista. (tähän iso hymiö)
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No joo, toisin kuin ilmeisesti noin 107% tämän ketjun kirjoittajista niin minusta 1-ketju pelasi ihan hyvin Tanskaa vastaan. Kun meillä ei oikein kukaan ole mikään maalintekijä jumalan armosta niin tulee näitä viimeistelyongelmia, mutta niiden suhteen tärkeintä on kärsivällisyys ja se että luodaan jatkuvasti niitä hyviä paikkoja. Mutta sitten tässä pelissä meno oli todella vaisua - eikä johtunut liiasta koukeroisuudesta: Aaltonen laukaisi useasti suoraan, hyvä kun oli juuri päässyt siniviivasta yli, peli myös kääntyi jatkuvasti pois alueelta ja kiekkoa menetettiin yhtenään. Tämä jo oli oikeasti huono suoritus - itseluottamus tuntui olevan aika maassa. Nyt ehkä voisi kokeilla jotain muuta...
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voitko kertoa vähän näistä muista Aaltosen tekemistä tärkeistä maaleista sen Kärppien mestaruusmaalin lisäksi. Mulla on muisti jo huono, mutta ei saaneet kaveritkaan äkikseltään mieleensä niitä.

Tuossahan nuo muutamat nikit jo kertoivat kaiken tarpeellisen Juhin maaleista.

Mitä tulee itse peliin, niin aina paremmalta vaikuttaa. Alkavat ketjut kohdata toisensa paremmin. Joku täällä mainitsi, että Konnan selkä ei ole kunnossa. Siksipä ihmettelen, miksi hänet on siinä kunnossa tuotu mukaan. Syyttävä sormi ei osoita pelaajaan vaan valmennukseen.

Lindell jatkoi hienoja otteitaan ja Kepu oli suorastaan loistava. Ei ois ollut väärin, vaikka parhaan pelaajan palkinto olisi mennyt hänelle.Barkov ja Jokinen mainioita ja sieltä se Juhikin osoitti elon merkkejä ja signaaleja siitä, että täältä vielä tullaan.Huolimatta tästä Juhin kahdesta pisteestä vinkurotat jatkavat kitinäänsä, mutta se on selviö, jos pointtina on lähinnä henk.koht, vastenmielisyys itse pelaajaa kohtaan katsomatta pelinäytteitä.Ne pisteetkin tulivat YV:sta, joten ei merkitystä=).Voi luoja näitä..sanonko mitä..noh, en sano.

Rinne..niin..tarviiko sanoa mitään ihmeitä..ei.Onnea toisesta nollasta.
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Lähtisin kojona kokeilemaan vielä kun kerkeää ketjuja:
Jokinen - Barkov - Immonen
Komarov - Kemppainen - Donskoi
Pesonen - Kontiola - Aaltonen
Louhivaara - Hytönen - Ruutu

Pakit samana.

Jotain on tehtävä sillä jos eilen olisi ollut Kanada vastassa niin huonosti olisi käynyt ja peli olisi ollut täysin Rinteen varassa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Lindell on kyllä aivan käsittämätön pelaaja, jo liigakauden aikana meinasivat Ässien puolella monella loppua ylistävät adjektiivit kesken, mutta uskomatonta miten kaksikymppinen voi olla jopa maajoukkueen paras ja tärkein pakki. Ymmärtäisin jos olisi joukkueen parhaimmistoa siinä missä muut, mutta jumankauta kun siellä ovat lepistöt ja hietaset aivan täyttä paperia tämän klopin rinnalla. Lindell tulee aivan lähitulevaisuudessa olemaan yhdessä Vatasen kanssa se pakki jonka saaminen Leijonien mukaan arvokisoihin on kaikkein oleellisin asia. Maajoukkueen kannalta harmi, että Lindellille on helppo ennustaa sen verran hyvää NHL-uraa, ettei hän varmastikaan ole käytössä lainkaan joka vuosi. Olympialaisissa sitten kuitenkin ainakin..
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
On kyllä mielenkiintoinen pelaaja tämä Pihlström. On luisteluvoimallaan sinällään tärkeä pelaaja, pidän kisapaikkaa ihan oikeutettuna. Mutta on erittäin mielenkiintoista seurata, miten tämäntasoinen kaveri käyttäytyy kiekon kanssa. Hieman vaikea kuvata, mutta tulee sellainen fiilis, että Phillu pyrkii aina luopumaan kiekosta ilman minkäänlaista ajatusta, oli kyse sitten syötöstä tai maalipaikasta. Ehkä kyseessä on jonkinlainen zen-harjoitus. Hän pyrkii ikään kuin luopumaan kiekosta heti kuin se vain kussakin olosuhteessa on mitenkään mahdollista. Tulee mieleen Barkov, mutta ilman ajatusta.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Tuossahan nuo muutamat nikit jo kertoivat kaiken tarpeellisen Juhin maaleista.

Mitä tulee itse peliin, niin aina paremmalta vaikuttaa. Alkavat ketjut kohdata toisensa paremmin. Joku täällä mainitsi, että Konnan selkä ei ole kunnossa. Siksipä ihmettelen, miksi hänet on siinä kunnossa tuotu mukaan. Syyttävä sormi ei osoita pelaajaan vaan valmennukseen.

Lindell jatkoi hienoja otteitaan ja Kepu oli suorastaan loistava. Ei ois ollut väärin, vaikka parhaan pelaajan palkinto olisi mennyt hänelle.Barkov ja Jokinen mainioita ja sieltä se Juhikin osoitti elon merkkejä ja signaaleja siitä, että täältä vielä tullaan.Huolimatta tästä Juhin kahdesta pisteestä vinkurotat jatkavat kitinäänsä, mutta se on selviö, jos pointtina on lähinnä henk.koht, vastenmielisyys itse pelaajaa kohtaan katsomatta pelinäytteitä.Ne pisteetkin tulivat YV:sta, joten ei merkitystä=).Voi luoja näitä..sanonko mitä..noh, en sano.

Rinne..niin..tarviiko sanoa mitään ihmeitä..ei.Onnea toisesta nollasta.

Ai ei pidä osoittaa pelaajaa, joka ei pysty sanomaan valitsijoille olevansa loukkaantunut? Kai kipeälläkin selällä voi edes yrittää olla "suoraselkäinen"? Josko siellä selässä nyt edes on mitään vaivaa.

Kysyit aiemmin "Aaltonenko se on, jonka ne maalit pitää tehdä?" Sinulle vastattiin:

Olet asian ytimessä. Vastaus kysymykseesi on kyllä.

Ei vaan tee, ei Tanskaa eikä Norjaa vastaan! Onko Juhiksella kaikki edelleen ok ja arvostelu on epäreilua?
 

salama#8

Jäsen
Tule nyt @aurinkolahna kertomaan mikä oli oikea vastaus tuohon sinun esittämääsi tietokilpailukysymykseen.

Oma veikkaus jompi kumpi näistä:

- Molemmat syntyneet parillisena vuonna
- Molemmat vaihtavat sarjaa ensi kaudeksi

Aika itsesestään selviä molemmat minun veikkaukset, mutta yritetään noilla. Eipäilen että @aurinkolahna hakee jotain knoppi-tietoa kysymyksellään.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kokeillaanpa:

Jokinen-Barkov-Aaltonen
Komarov-Kemppainen-Donskoi
Pesonen-Immonen-Hartikainen
Ruutu-Hytönen-Louhivaara

Donskoi olisi toki peliälyllisesti paras vaihtoehto Florida-kaksikon rinnalle, mutta olen vakuuttunut, että joukkue saisi kokonaisuudessaan enemmän tehoja irti jos Kemppainen-Donskoi laitetaan yhteen. Aaltonen on Norja-pelin perusteella saanut Kojolta tiukat ohjeet laukoa joka paikasta. Jos jatkaa näin täydentäisi mielestäni hyvin kumpaa vain kärkiketjuista. Komarov on aina hyödyllinen kentällä ja voisi mielestäni täydentää toista kärkiketjua. Vaihtoehtona Pesonen. Konna ei tällä hetkellä vahvista joukkuetta millään osa-alueella joten joutaa katsomoon. Pihlström on vähän kiikun kaakun. Tosin Hytönenkään ei juurikaan vakuuttanut eilen. Lexahan pelasi Torontossa aivan kiitettävästi keskelläkin, joten tällainenkin voisi olla kokeilun arvoinen:

Jokinen-Barkov-Aaltonen
Pesonen-Kemppainen-Donskoi
Ruutu-Komarov-Hartikainen
Pihlström-Immonen-Louhivaara
 
... Juhikin osoitti elon merkkejä ja signaaleja siitä, että täältä vielä tullaan.Huolimatta tästä Juhin kahdesta pisteestä vinkurotat jatkavat kitinäänsä, mutta se on selviö, jos pointtina on lähinnä henk.koht, vastenmielisyys itse pelaajaa kohtaan katsomatta pelinäytteitä.Ne pisteetkin tulivat YV:sta, joten ei merkitystä=).Voi luoja näitä..sanonko mitä..noh, en sano.
...
Sano nyt ihmeessä! Aaltosesta paistoi eilen tuska ja ahdistus; heti sinisen jälkeen vetoja, suoraan maalivahtia päin. Ylivoimalla sohlaa kiekon kanssa yksinäänkin, ei minkäänlaista rakentavaa ajatusta pelissä. Onneksi kaksi kertaa sai asiallisen, täysin vapaan syötön rauhassa annettua Lindellille, josta sitten hienot kaksi syöttöpistettä 5-3 -ylivoimalla. Job well done.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Itse tykkään Aaltosen laukaisuaktiivisuudesta ja omissa silmissäni ehdottelisin tällaista:

Jokinen-Barkov-Aaltonen
Pesonen-Kemppainen-Donskoi
Pihlström-Hytönen-Louhivaara
Ruutu-Immonen-Komarov

- Donskoilla on menohaluja, mutta ei tunnu oikein klikkaavan tuo Panthers-kaksikon kanssa, joten tutun ukon viereen.
- JYP-ketju saa pysyä ennallansa, vauhdikasta nolla-nollaa.
- Tuo nelonen voisi toimia loistavasti noin. Omaa potentiaalia kääntää nelosketjun pelit Leijonille.

.. Toisaalta kaksi voittoa putkeen päästämättä maaliakaan tuskin motivoi Jalosta isoihin muutoksiin..


KANNATETAAN.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minua vähän ihmetyttää että miten juuri Aaltosen nimi nousee eniten esiin kun ollaan ruodittu tuota ykkösvitjaa. Ainakin omaan silmään JMA on se joka edes tuosta ketjusta välillä saa kiekon kanssa maalitilanteita joko itselleen tai luomalla muille. Se on totta että Tanska-pelissä oli pari paikkaa mistä olisi pitänyt osua mutta onneksi turnaus ei nyt niihin paikkoihin kaatunut ja sekin peli lopulta voitettiin helposti, ilman JMA:n missejä.

Kontiola ei kyllä ole syystä tai toisesta samalla jalalla mukana kun parissa viime kisoissa, joten ei vaan ehdi tekemään asioita jotka onnistuivat vielä pari kautta sitten. Loukki tai ei, niin valitettavasti pelillisesti Konna ansaitsisi kamppailla Immosen kanssa jämäminuuteista. Ruudulla sama homma vaikka yritys on näennäisesti sitä tuttua Ruutua. Kiekon kanssa Tuomo on kyllä ollut todella huono ja pelokas, ei ole itseluottamusta.

Mun mielestä se ei Aaltonen ainakaan ole ketä joutaisi katsomoon. Ja kun ne tehopisteet on tämän pelaajan kohdalla hyvin monelle täälläkin kritisoivalle se ehdottomasti tärkein indikaattori Juhiksen onnistumisesta, niin mitä helvetin väliä sitten miten ne pisteet tulee? Kaikista surkuhupaisin selitys on aina se, kun joku rupeaa vääntämään jostain väärin tehdyistä pisteistä, jos ne pisteet kerran niin tärkeitä ovat.

Niin tai näin, Aaltosella on 0+2, kun Ruutu ja Kontiola jatkavat kiikareilla. Varsin erikoinen näkemys täytyy myös olla, jos jonkun mielestä JMA on ollut tuosta kolmikosta huonoin tähän mennessä, jos unohdetaan tehopisteet kokonaan. (Mut nehän olikin tuuripisteitä)
 
Viimeksi muokattu:

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ei nyt helvetissä ainkaan Aaltosta tuohon Barkovin ja Jokisen kanssa, jos siis tuosta kentästä halutaan jotain tehoja ulosmitata. Aaltonen ei vaan riitä näissäkään kisoissa, laukoo kyllä, mutta ei osu ja lopun aikaa kuljettelee kiekkoa maalin taakse.

Ongelma tuossa hyökkäyksessä on se maalintekijöiden puute, siellä ei vaan ole yhtään sellaista. Jokinen voisi periaatteessa olla, mutta ei ole maajoukkueessa juuri koskaan tuossa roolissa onnistunut. Pesonen tuntuu olevan umpijäässä ja tarvii sen kymmenen paikkaa maalia kohti, Aaltoselle kymmenen ei edes riitä. Ruutu on pelannut ihan eri roolia koko kauden ja on suoraan sanottuna melko kujalla tällä hetkellä, nimittäin hyökkäyspelistä yleensä. Kontiolan heikohko pelaaminen ei myöskään auta pätkääkään, toisaalta kaikki puolittaisetkin paikat menevät noilla laitureilla ihan hukkaan. Donskoille taitaa MM-areena olla vielä vähän liian iso, sen verran usein on katollaan, eikä se kiekko ole reppuun löytänyt, sinällään kuitenkin ihan pirteää pelaamista. Pihlström ei ole yksiä kisoja lukuun ottamatta koskaan osannut maaleja tehdä, eikä osaa vieläkään, turha koohottaja. Komarov, Louhivaara ja Hytönen hoitavat tonttinsa, mutta ei noistakaan maalitykkiä kuoriudu. Kemppainen on kyllä hyvä, todella hyvä, toivottavasti vire kantaa. Barkov on joukkueen tärkein kenttäpelaaja.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jengi taitaa hukata aikaansa sekoittamalla tuota ykköstä, eli siis todellista ykköstä (barkovit). Ei Kojo tuota tule rikkomaan, kun kenttä kerran toimii. Parempia ehdotuksia kehiin, kiitos. Okei, osalta on tullutkin.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Slovenia -matsiin penkittäisin Kojona kyllä Kontiolan ja Aaltosen. Immonen ei ole sen parempi ollut hänkään, mutta tämä sentteritilanne on mitä on, kun kaksi sentteriä viidestä(?) enemmän tai vähemmän alavireisiä. Kontiolan tilalle viltistä Immonen takaisin ja Aaltosen paikalle Hartikainen, vaikka mies avausmatsissa väsyneeltä näyttikin. Kyllä nyt ainakin tsemppiä tuo enemmän kuin Juhis.

Kentät voisivat olla:

Donskoi - Barkov - Jokinen
Pesonen - Kemppainen - Komarov
Ruutu - Immonen - Philström
Louhivaara - Hytönen - Hartikainen

Jyp -ketju hajotetaan, mutta Philström toisi jalkoja tuohon kolmosketjuun. Hauskaa tämä, kun ei edes "oikeita laitoja" muista. Saahan sitä fantasiamanageroida.

Kannattaakohan Rinteelle antaa tuo Slovenia -matsin startti ja hakea kolmatta nollaa putkeen? Kojona laittaisin Saroksen maaliin. No, en ole Kojo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös