MM 2015: Suomi

  • 692 839
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Nick Neim

Jäsen
Siinä on myös Barkovin ketjun tehot kovia maita vastaan. Eihän näitä Tanskoja sun muita b-sarjan jengejä vastaan tehtyjä pisteitä lasketa, ainakaan Kontiolan osalta. Vai mitä?
No vähän vaikea tehdä pisteitä, kun kovia maita ei olla kohdattu. Näinhän täältä sai lukea jenkkien tasosta.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Onpahan vaisua Suomen peli. USA-matsista mentiin ehkä hieman eteenpäin mutta Tanska kertoi miten luokattomalla tasolla mentiin edelleen.

Maalin eteen mentiin nyt selvästi paremmin ja heti tuli hedelmääkin. Olkoonkin että melko pomppuja upposi. Puolustus ei ollut yhtä pulassa nii kuin nyt ei missään nimessä olisi saanut ollakaan. Rinne otti mitä piti.

Viisikko/joukkuepelaaminen on kyllä aivan sekaisin. Avauksiin ei löydy oikein mitään kaavaa. Koomisinta, että Suomelle tulee jatkuvasti tilanteita, joissa kaksi omaa miestä ei tiedä kumpi kiekon ottaa. Ts. pelaajat liikkuvat toistensa alueilla eikä kiekkovastuu ole selvä. Kertoo yleensä että siellä on joku vastustaja auki samalla hetkellä. Kovemmat maat kyllä rokottavat ellei tähän jotain systemaattisuutta ehditä omaksua ennen tosipelejä.

Hyökkäyspäässä, onhan tuo sanottava että paikat oli 2-4 lisämaaliinkin helposti, jota myöten tulos olisi ollut ehkä normaalimpi. Yv kertoo koko kuvaa myös hyökkäyspään tekemisestä.

Jos viime pelin jälkeen teesi oli maalille meno, omaan silmään Suomi hävisi eilen valtavasti kaksinkamppailuita, kuten teki muistaakseni Usaa vastaankin. Maalinedusta hyökkäyspäässä saatiin jollekin tilalle, olisko se nyt seuraavaksi tämä.

Kärppäkaksikko Donskoi ja Kemppainen ollut mielenkiintoista seurattavaa. Donskoi yritti Tanskaa vastaan vahvemmin omaa peliään ja pitää kiekkoa. Jos vertaa Liigaan, tilanteet päättyivät 50 % onnistuneeseen syöttöön, loput kiekonmenetyksiin tai harhasyöttöihin. Näiden osuus oli Liigassa varmasti alle 10 %. Ei aivan vielä lähde pyöritys ja katolleenkin mennään aika herkästi. Parannettavaa siis on reilusti.

Kemppainen on puolestaan pelannut ns. omaa peliään alusta asti. Suojaa kiekkoa hyvin ja jakaa kiekkoa omille liigamaisella prosentilla. Ainoa Suomen maskimies, tasapainottaa hyvin peliä molemmissa päissä. Väittäsin että paljon parempi esitys Kemppaiselta kuin Donskoilta tähän mennessä.
 

Pausima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Wild
Jotenkin näytti siltä, että Ruudulla on itseluottamus ihan hukassa. Nimittäin pääsi kyllä ihan hyvin paikoille, mutta ratkaisu oli lähes joka kerta vaikea syöttö jonnekkin. Joskus aikoinaan sama kaveri olisi näistä paikoista ampunut.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Siinä on myös Barkovin ketjun tehot kovia maita vastaan. Eihän näitä Tanskoja sun muita b-sarjan jengejä vastaan tehtyjä pisteitä lasketa, ainakaan Kontiolan osalta. Vai mitä?
Tuu faro pois sieltä, siellä on oikeat keskustelut käynnissä.

Okei, vakavammin. Harmittaa ettei Barkov voi hoitaa yv:lla samaan aikaan syöttelijän ja maskimiehen roolia. Molemmissa Suomen joukkueen paras. Molemmissa peleissä luonut huippupaikkoja ketjukavereilleen ja usein saanut oikealla sijoittumisella hyviä asioita tapahtumaan. Kulmaväännöissä vahva, huippuluokan syöttäjä, vielä laukomista pykälän verran paremmaksi niin tässä on semmoinen sentteri Suomelle jollaista ei ole ennen nähty. Jokinen ja Donskoi koittavat sitten pysyä perässä Barkovin aivoituksista. Tai no kun Sasha heittää kiekon lapaan aina niin eipä tartte paljoa edes miettiä.

Kontiolan ketju pelaa parhaan pakkiparin edessä ja se helpottaa paljon pelaamista kun yksi moka ei johda maalipaikkaan omaan päähän. Hietanen tosin on ollut hyvin näkymätön ja Lepistö kunnostautunut lähinnä ensimmäisen puolustajan jalkoihin laukomisessa hyökkäyksessä. Omassa päässä homma kuitenkin toimii.

Immonen lienee jäänyt pois joukkueesta kun ei näy. Pillu lähinnä ryntäilee ympäri kenttää ja mitään ei tapahdu.

Neloskentässä on sinällään hyvin käsiä, mutta välillä näyttää siltä ettei Pesonen saa edes ostettua maalia. Tänään toki maali hyvän sijoittumisen ja maalille ajon ansioista, mutta tuhlaili sellaista tahtia että sitä on hankala uskoa jopa suomalaiselta pelaajalta.

Lopputulemana Kemppainen-Donskoi yhteen edes ylivoimalla, Lepistö pois, Lindell ykkös-yv:lle ja Hietanen kakkosen viivamieheksi. Rinne saa jatkaa maalissa jos niin haluaa, tänään ei tullut edes hiki.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Jotenkin näytti siltä, että Ruudulla on itseluottamus ihan hukassa. Nimittäin pääsi kyllä ihan hyvin paikoille, mutta ratkaisu oli lähes joka kerta vaikea syöttö jonnekkin. Joskus aikoinaan sama kaveri olisi näistä paikoista ampunut.

Jos tuossa "ykkösketjussa" jotain on hukassa, niin se on Juhamatti Aaltonen, ja sen myötä koko ketju. Juhis syömään poppareita ja Hartikainen kehiin...ÄKKIÄ!!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onpahan vaisua Suomen peli. USA-matsista mentiin ehkä hieman eteenpäin mutta Tanska kertoi miten luokattomalla tasolla mentiin edelleen.

No, enpä tiedä, kuitenkin puhdas voitto selkeän dominoinnin jälkeen - useimmiten nämä etukäteen epätasaiset ottelut ovat karua tahkottavaa lähes maalle kuin maalle. Olenpa nähnyt jopa JA:n Pyhän Maankin (Kanadan) monesti kuluttavan vastustajan maalivahdin logoon reikää ihan urakalla jonkun hikisen 3-1 -voiton eteen. Suomen peli ei todellakaan ollut täydellistä, mutta eipä sen juuri tarvinnutkaan olla, kun vastus oli tuota tasoa. Ottelu ottelulta kun vähän parannetaan niin tästä voi tulla ihan hyvää.

Alussa etenkin näkyi selvää sekavuutta ja hämmennystä ja matkan varrella myös aina toisinaan, mutta pääosin peli näytti jo kohtuu-järkevältä ja yhtenäiseltä. Edelleen vähän ihmettelen, miten nopeasti vastustajalle luovutetaan keskialue, tai miten nopeasti ja helposti joku Tanskakin siitä välillä pääsi yli, ja toisinaan hyökkäykset menivät sitten ihan yli niin että kiekonmenetys voisi johtaa hyvin tuhoisiin vastahyökkäyksiin. Mutta suunta on nyt hyvä ja eiköhän peli tästä tule vielä paljon yhtenäisemmäksi ja tiukemmaksi.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
En pysty ymmärtämään tätä Barkovin ylihehkutusta. Miehestä puhutaan jonain tulevana NHL-tähtenä, vaikka sellaista ei miehestä ikinä tule. Barkov tulee olemaan hyvä kokonaisvaltainen kakkossentteri änärissä ala Mikko Koivu, mutta mitään ykköskentän kapellimestaria ei hänestä saa. Änärin todelliset starat ovat ekasta kaudestaan asti tehneet pisteitä, kun taas Barkovin kahden ekan kauden pisteet eivät vakuuta. Ja mistä ihmiset ovat saaneet päähänsä, että Barkovilla on maagiset kädet? Siitäkö, että mies on venäläinen? Kyseessä ei todellakaan ole mikään samettikäsinen YV:n pyörittäjä ala Patrick Kane, vaan ennemmin maalinedus mies.

Barkov on poikkeuksellinen lahjakkuus. Kokonaisvaltainen pelaaja, jolla ihan oikeasti on erittäin hyvät kädet ja loistava mailankäsittely. Kirjoitat ettei Barkovista koskaan tule NHL-tähteä? Kyseessä on suomalainen 19-vuotias pelaaja, joka varattiin draftissa numerolla 2. Maalinedusmiehiäkö ne noin varailee? No jo on holtitonta ja melkoista tuhlailua...

Älä nyt Ville viitsi... Ei tällä ole mitään tekemistä ymmärtämättömyyden ja "venäläisyyden" kanssa. Kun kyseessä on suomalainen huippupelaaja, niin siinä on sinulle jo tarpeeksi piikkiä lihassa, jotta voi hiukan hassutella ja trollailla.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole mikään vitsi, että Palola olisi laittanut noista ainakin kaksi maalia.
Vaikka arvostan Palolaa, niin nuo sun Tapparalasit ovat kyllä vitsi jo! Voi vittu sntään, eihän kukaan voi sanoa noin! Onhan siellä ennenkin pelannut maalikunkkuja jne, eikä ole maalannut tosta noin vain. En usko sen ny ihan noin iisiä olevan. Kun Palola ja monet muut kaivatut kumppanit eivät pelaa on pirun helppoa kirjoittaa noin, kun aina voi mennä tuon taakse ilman tulosvastuuta. Minusta se on ala-arvoista ja halveksittavaa, kuten olen ennenkin kirjoittanut. JOS sanalla on maailmoja syleilevä vaikutus.
 

Wire

Jäsen
Nokka yrittää saada Kontiolan ketjulle onnistumisia. Top 5 peliajat
  • Ruutu 19:48
  • Lepistö 19:17
  • Kontiola 18:26
  • Aaltonen 17:12
  • Kemppainen 16:53
Ruutu pelaa myös ylipitkiä vaihtoja ka. 0:51
 
En tiedä mitä peliä teistä suurin osa on katsonut, mutta ainakin minä näin eilen jäällä suvereenin Suomen, jolla nyt oli taas vain klassisesti hieman huolimattomuutta maalipaikoissa, jolloin lämmitettiin ihan turhaan Tanskan veskari Dahm gamesaver-kuntoon. Tanskalla ei avausminuuttien hässäkän jälkeen ollut minkäänlaista asetta edes pelata samalla tasolla Suomea vastaan ja Suomi mursi naurettavan helposti jatkuvasti Tanskan trapin keskialueella.

Ylivoimailla oli hieman huonoa tuuriakin, mutta ikävä kyllä viivassa puolustajien laukaisuteho on sen verran heikkoa, että sitä kautta ei oikein saada oikeanlaisissa kulmissa kumiläpyskää maalille. Myös puolustajien kokemattomuus näkyy välillä siinä, että hätäillään hieman turhaan paineen alle, mutta mitään KukkosLasse-koomailuita nyt ei vielä nähty.

Barkov on taitotasoltaan ja pelinymmärrykseltään niin ylivertainen pelaaja tuossa joukkueessa, että hänelle ei tällä hetkellä löydy omantasoisia ketjukavereita. Harmi vain, että hän on asenteeltaan liian nöyrä, joka kyllä takaa sen, että pojasta ei ikinä tule mitään supertähteä, mutta varmasti yksi maailman parhaista kahdensuunnan hyökkääjistä.

Jarkko Immonen on täysi turhake tällä hetkellä Komarovin ja Pihlströmin seurassa ja toivottavasti tähän haetaan esim. JP Hytöstä näyttämään taitojaan. Hartikaisen verkkaisuus ei sovi taas tähän ketjuun. J-M Aaltosen keissistä olen Tamin kanssa samaa mieltä -> heitä nyt katsomoon ja hän ei enää loppukisoissa pelaa. Olihan Kontiolan ketjulla nyt useampia ihan superpaikkoja, joista Juhiksella kaksi. Tällä kertaa nyt ei vaan uponnut ja välillä vähän namuteltiin liikaa, mutta niin nämä taiteilijat tekevät näitä höpöhöpö-maita vastaan.

Tero Lehterällä on vähän kohahtanut hattuun ja vaikka hän fiksuin asiantuntija onkin tällä hetkellä, niin välillä kannattaisi olla vähän realistisempi lausunnoissaan, varsinkin kun vierellä on maajoukkuekoutseja ja itse on vasta debytoimassa apukoutsina miesten tasolla. Intoa on ainakin, mutta kokemus uupuu ja sen kuulee lausunnoista.

Jos oma jengini olisi kansallisessa sarjassa vetänyt tällaisen pelin, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. Ikävä kyllä, kun kyse on Skoda Cupista, niin hassuhattu ja peruukki puristaa sen verran päätä, että Mertzin johdolla pitäisi hoitaa näemmä aina nämä 10-0.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Mitä Leijonat häviää siinä, jos Aaltonen tirskahtaa itkuun katsomossa, eikä suostu enää pelaamaan? Näillä näytöillä...ei yhtään mitään! Tami voisi muuten itsekin siirtyä sinne katsomoon Juhiksen seuraksi vaikka pitämään kädestä kiinni!
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Lopputulemana Kemppainen-Donskoi yhteen edes ylivoimalla, Lepistö pois, Lindell ykkös-yv:lle ja Hietanen kakkosen viivamieheksi. Rinne saa jatkaa maalissa jos niin haluaa, tänään ei tullut edes hiki.

Tämän itsekin haluaisin nähdä. Nopeasti jätkät voisivat opettaa vaikka Pesosen maalin eteen "pyöräläksi". Toiseen laitaan sitten vaikka Jokinen, miksei Aaltonenkin, joka voisi toiselta laidalta stuntata Pirneksen nousut maalille.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En tiedä mitä peliä teistä suurin osa on katsonut, mutta ainakin minä näin eilen jäällä suvereenin Suomen, jolla nyt oli taas vain klassisesti hieman huolimattomuutta maalipaikoissa, jolloin lämmitettiin ihan turhaan Tanskan veskari Dahm gamesaver-kuntoon. Tanskalla ei avausminuuttien hässäkän jälkeen ollut minkäänlaista asetta edes pelata samalla tasolla Suomea vastaan ja Suomi mursi naurettavan helposti jatkuvasti Tanskan trapin keskialueella.
Tämä tiivisti mielestäni aika hyvin pelin yleiskuvan. Saukkonen tuntui jostakin syystä itkevän jatkuvasti kun Suomi neppasi kiekon punaviivan jälkeen Tanskan kulmaan. "Ei nyt kukaan pysty oikein tuomaan kiekkoa hallitusti ylös". Kummasti vain kiekossa oli käytännössä aina ensin suomalainen ja tanskalaisia ei mailla halmeilla. Juutit pitivät siis siniviivan tukossa, mutta Suomi löysi välittömästi sopivat lääkkeet tämän trapin ohittamiseen. Kokonaisuutena ihan mallikas matsi, jossa erityisesti Suomen kiekollinen ylivoima tuli selkeästi ilmi.

Ykköskenttä ei ole vielä lähtenyt toimimaan toivotulla tavalla ja itsekin kallistuisin kokeilemaan Ruutua jossakin toisessa ketjussa. Aaltosella oli kaksi loistopaikkaa, joista hieman paremmalla terävyydellä ja tuurilla olisi napsahtanut maalit. Flegu-Juhiksen ja Snaipperi-Juhiksen ero on niin hiuksenhieno, että katsomokomennuksesta on vielä tässä vaiheessa aivan turha puhua.

"Maalipaikkojen" laskeminen on hauska muoti-ilmiö. Itseäni kiinnostaa lähinnä millä kriteereillä joku tilanne lasketaan maalipaikaksi? Tanskalla oli todellisia maalipaikkoja omien standardien mukaan yhteensä neljä kappaletta, joista yksi heti ensimmäisellä peliminuutilla ja loput kolmannessa erässä Suomen löysätessä (/Tanskan tsempatessa). Loput toivotaantoivotaan-laukauksia kilometrin päästä tai surkeista kulmista.
 

Ciry

Jäsen
Suosikkijoukkue
le Club de hockey Canadien
Senkin vedon rinne näki. Salmelalla oli ajatuksena juuri se, että Rinne näkee kiekon ja Salmela itse siivoaa vaan riparin pois ja ei annan kenenkään hakata sitä sisään. Rinteen taso on luokkaa Vezina-finalisti ja sen tasoisella mokella ei kiekot liru tuolla tavalla
TÄMÄN vuoden Pekka Rinteen taso ei ole loukkaantumisen jälkeen ollut lähelläkään tasoa Vezina-finalisti, ja tämän tiedät kyllä jos olet hänen pelejään tämän kevään aikana katsonut. Se että mille tasolle sinä rankkaat Rinteen "omantason" on sitten eri kysymys. Onko se viime kevään MM ja viime syksyn taso vai sitten tämä tämän kevään taso joka ei riittäisi Vezina äänestyksessä top 3 joukkoon. Kyllä niitä kiekkoja liruu muillakin top 3 Vezina äänestyksessä olijoille jos olet sattunut huomaamaan.

Rinne on minun mielestäni paras suomalainen maalivahti, mutta tämä kevät ei ole mennyt aivan putkeen. En silti oleta toisin kuin sinä, että hän saa kaiken kiinni, kun puolustus ei tee asian eteen mitään ja 2vs1 ei pakit voi edes siivota irtokiekkoa pois maalilta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisi mielenkiintoista nähdä JMA ykkösessä Donskoin tilalla. Ei siksi että mies olisi sen ansainnut vaan se siksi että jos jotenkin miehen potentiaalin saisi ulosmitattua jälki voisi olla todella mehukasta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos Ykköskenttä ei tee pisteen pistettä kahteen peliin, se on epäonnistunut täysin! En tiedä missä maailmassa sinä elät, mutta tässä mun maailmassa, ne MAALIT ratkaisevat ottelut, onhan toki vaikeaa yrittää mustaa valkeaksi selittää, mutta laita nyt hiukan valoja päälle!!! Eilen Barkovin kenttä teki kaks maalia,PISTE

Eli maalit siis ratkaiseivat pelin. Juhamatti Aaltonen on näissä kisoissa toistaiseksi ainoa Suomen hyökkääjä, joka ei ole ollut jäällä yhdenkään takaiskumaalin aikana. Kun maalit ratkaisevat, niin mehän voimme todeta Juhamatti Aaltosen olevan tämän joukkueen paras puolustava hyökkääjä? Helppoa tämä analysointi, kun vain maalit ratkaisee!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
..Edelleen vähän ihmettelen, miten nopeasti vastustajalle luovutetaan keskialue, tai miten nopeasti ja helposti joku Tanskakin siitä välillä pääsi yli, ja toisinaan hyökkäykset menivät sitten ihan yli niin että kiekonmenetys voisi johtaa hyvin tuhoisiin vastahyökkäyksiin. Mutta suunta on nyt hyvä ja eiköhän peli tästä tule vielä paljon yhtenäisemmäksi ja tiukemmaksi.

Minä tosiaan suhtaudun hyvin optimistisesti siihen, että kyllä tämä tästä lähtee sujumaan, mutta jos nyt kysymysmerkkejä haluaa nostaa ilmoille, niin tässähän tämä.

Palstalla on aika paljon aikaa käytetty siihen, että ollaan arvioitu joukkuevalintoja ja yksittäisten pelaajien kuntoa ja panosta joukkueen menestyksen eteen. Kuitenkin sanoisin niin, että Suomella on pelaajistoa ajatellen koossa oiva joukkue, enemmän juuri aiheuttaa huolta se yleensä vakain osa-alue, eli joukkuepeli, henk.koht nostaisin esiin mjr:n mainitseman keskialueen pelin sekä vähemmissä määrin papp :n.

Toistaiseksi näissä kahdessa pelissä on tullut todella paljon sellaisia tilanteita, missä vastustaja yksinkertaisen kiekonriiston jälkeen on päässyt selkeisiin ylivoimahyökkäyksiin, jopa keskikaistalle. Rinne ei kyllä hänkään pelasta Suomea, mikäli tällainen jatkuu, mutta kuten sanottua, uskon että parannusta tulee.

Tänään on ihan pätevä vastus vastassa, Thoresenin vahvistama Norja pelasi mm. aika hyvännäköistä ylivoimaa jenkkejä vastaan ja vaikka niukasti hävisivätkin, ei olisi mielestäni ollut mikään vääryys, että Norja olisi ottelusta pisteitä napannut.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiinnolla odottelen tämän illan kokoonpanoja. Odotan illan ottelusta huomattavasti eilistä vaikeampaa, sillä Norjan tämänvuotinen joukkue vaikuttaa selvästi Tanskaa iskukykyisemmältä, fyysisemmältä ja maalintekovoimaisemmalta. Silti - tai juuri siksi - Suomen kokoonpano saattaa tänääv vähän elää:

- Rinnekin saattoi saada päätöserässä eilen jo hien pintaan. Vieläkään ei Peksi näyttänyt ihan niin suvereenilta kuin Saukkonen kehui, mutta nolla sentään pysyi. Tänään vaadittaneen uskoakseni maalivahdiltakin huippupeliä, jottei Suomelle käy kylmät. Jatkaako Rinne edelleen vai saako joko Engren tai Saros tilaisuutensa, näin back-to-backin kunniaksi?

- Puolustuksessa on sen verran epävarmuustekijöitä, että itse siirtyisin edelleen mieluusti kolmeen pakkipariin. En kuitenkaan usko, että KJ moiseen ryhtyy enkä usko hänen edes sekoittavan pakkipareja. Hietanen, Lepistö ja Suomen tähän mennessä paras puolustaja Esa Lindell ovat joka tapauksessa ansainneet isoja minuutteja.

- Koska kaikki passit on nyt leimattu, ja turnauksen pelitahti on kiivas, uskon, että tänään peliminuutteja on tarjolla ainakin J-P Hytöselle ja ehkä Hartikaisellekin, tuntuman ylläpitämiseksi. Hytösen tieltä voi väistyä joko Immonen tai Kontiola. Todennäköisemmin Immonen, sillä Jalonen toivonee Kontiolan ympärille muodostuvan edelleen Suomen toisen tehoyksikön. Suomen huonoin laitahyökkääjä tähän mennessä on ollut pelkkiä top 5 -maaleja hakeva surffaaja Juhamatti Aaltonen, joka on yksin hukannut varmaan enemmän tuhannen taalan maalipaikkoja kuin koko muu joukkue yhteensä. Ruudulle ja Kontiolalle toki kehut sitten siitä, että Aaltonen on niitä paikkoja saanut. Kansan syvät rivit (=Jatkoaika) olivat kovasti huolissaan Kontiolan ja Aaltosen kisavalinnoista, ja tähän mennessä he (=me) vaikuttaisivat olleen valitettavan oikeassa. Aaltonen on kuitenkin mukana ryhmässä, ja mm. Salminen ja Palola eivät, piste. Päivänselvä asia siis on, että Jalonen odottaa Aaltoselta tehoja, sillä Pihlströmin/Louhivaaran/Hartikaisen varaan ei tulosyksiköissä varmasti lasketa. Siksi en siis usko, että Aaltosta ainakaan vielä viltitetään, mutta joko Kontiolan ketjulta pitää alkaa tulla tehoja, tai sitten Aaltoselle on etsittävä parempi pelipaikka. Jos Hartikainen nousee kokoonpanoon, liipaisimella voi olla myös Pihlström, mutta ehkäpä Pillukin saa vielä tänään jatkaa.

- Voi olla, että Jalonen ei vieläkään rulettia napsauta käyntiin muuten kuin Hytösen osalta, mutta itse toivoisin flegukaksikko Kontiola-Aaltosen hajoittamista ja Kemppainen-Donskoin yhdistämistä. Kemppainen on ollut todella hyvä, ja Donskoikin plussan puolella, mutta eniten SM-liigan kevään sankareista saisi taatusi irti yhdessä. Jotain tällaista illaksi: Jokinen-Barkov-Aaltonen, Ruutu-Kontiola-Komarov, Pesonen-Kemppainen-Donskoi, Pihlström-Hytönen-Louhivaara? Ja kuten joku ehtikin jo mainita, niin tuolle Kemppainen-Donskoi -duolle toivoisin ilman muuta ylivoima-aikaa. Ylivoiman olisi suotavaa alkaa toimia jo pian.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Kyllä ennenvanhaan pehmeiksi kritisoidut ja soimatut tomikalliot ja kimmorintaset hoiteli keskenään nämä Tanskat ja Saksat, ei niistä tarttenut huolehtia. Nykyään kritisoidaan muita pelaajia, että katoavat kuvasta isoja maita vastaan, mutta eivätpä samaiset pelaajat onnistu edes pienempiä vastaan.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Eli maalit siis ratkaiseivat pelin. Juhamatti Aaltonen on näissä kisoissa toistaiseksi ainoa Suomen hyökkääjä, joka ei ole ollut jäällä yhdenkään takaiskumaalin aikana. Kun maalit ratkaisevat, niin mehän voimme todeta Juhamatti Aaltosen olevan tämän joukkueen paras puolustava hyökkääjä? Helppoa tämä analysointi, kun vain maalit ratkaisee!

No älä nyt jaksa. Tullut jo mielipiteesi selväksi eli Aaltosta ja Kontiolaa ei saa kritisoida, vaan kyseessä olevat pelaajat ovat täydellisiä, vaikka heillä on kahden pelin jälkeen 0+0 tehot. Kai otit myös huomioon, että sattuvat pelaamaan Suomen 1. pakkiparin edessä. Ehkäpä tämäkin hiukan vaikuttaa siihen, etteivät ole takaiskumaalin aikana olleet. Totuus on kuitenkin se, että kaverit pelanneet erittäin heikosti siihen nähden mitä heiltä odotetaan. Aaltonen varsinkin ollut aivan hukassa.

Mitä mieltä muu palstaväki on tämän hetkisistä ylivoima koostumuksista? Kemppainen ainakin paransi huomattavasti tuota Kontiolan johtamaa ylivoimakoostumusta. Ottaa aloitukset ja tekee loistavaa maskia kokoajan. Laukaukset ovat vain olleet erittäin heikkoja. Tätä koostumusta voi vielä toisen pelin kokeilla, mutta jos tulosta ei ala syntymään, niin jotain tuohon pitäisi keksiä.

Barkovin johtama ylivoima ollut huomattavasti parempaa, mutta mielestäni Pesonen ei oikein ole mukana ajatuksessa, eikä myöskään saa laitettua paikoistaan maaliin. Pesonenhan on maalinedustalla pelannut vai muistanko väärin? Siihen voisi jotain toista kaveria kokeilla. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Komarov siihen maalineteen maskiin ja lyömään riparit sisään?
 
Kahden pelin perusteella Suomen hyökkääjistä kaksi nousee ylitse muiden: Barkov ja Kemppainen. Kemppainen on ollut todella hyvä, äärimmäisen hyvä. Ja jo Liigassa nähty aloituksien dominointi on jatkunut edelleen, kun on kisojen toistaiseksi kovin voittoprosentti - ja aiheesta pääsi myös ylivoimalle. Loistava aloitus turnaukselle Kajaanin pojalta.
Mutta voi veljet mikä seppä tuo junnu-Barkov jo on. Harmi todella, ettei ihan saman tason laitureita ole saatavilla. Barkovilla on täysin poikkeuksellinen kyky pelata peliä, mikä vaatii kaikilta neljältä pelikaverilta jatkuvaa hereilläoloa. Sashalla ei kiekko kauaa lavassa viivy, vaan pelaa sen 1-2 kosketuksella heti eteenpäin luoden jatkuvasti tilanteita ja aihioita kavereille. Siihen lisäksi kyky voittaa kaksinkamppailuita, yli 60% aloitusvoitot, hyvä laukaus (kun sitä joskus käyttää) ja tietenkin tuo aivan oivallinen silmä-käsi-koordinaatio, joka näkyy noissa ohjureissa.
Jokinen pysyy Sashan pelissä ihan ok mukana, mutta tekee usein vähän hitaita tai tyhmiä ratkaisuja viime hetkillä. Donskoilla taas kiekko pysyy lavassa turhan pitkään ja hidastaa siten pelin etenemistä. Sashalla pitäisi olla juuri tällaisia give-n-go -henkisiä ketjukavereita, jolloin tilaa syntyy ja se saadaan käytettyä. Ei siis missään nimessä mitään Aaltosta siihen.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Tässä jaloselle uudet hyökkäysketjut, ei tarvi kiittää.

jokinen barkkov ruutu
aaltonen kemppainen donskoi (jos vasenlaita ei kelpaa aaltoselle ni kyä katsomossa on tilaa)
pilströmi hytönen komarov
pesonen kontiola/immonen louhivaara
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Donskoilla taas kiekko pysyy lavassa turhan pitkään ja hidastaa siten pelin etenemistä. Sashalla pitäisi olla juuri tällaisia give-n-go -henkisiä ketjukavereita, jolloin tilaa syntyy ja se saadaan käytettyä...

Njaa, voi toki olla, että Donskoi on nyt näissä parissa matsissa hivenen liikaa hautonut kiekkoa, mutta kyllä minä itse kuitenkin näen hänet erittäin pätevänä pelaamaan tuota give-n-go-peliä, jonka mainitset. Siitä todisteena tämä kevät ja Kärppien mankelipelaaminen JJJ-ketjun toimesta. Voi hyvin olla, ettei Joonas vain vielä ole saanut peliään ihan uomiinsa, kun ketjukaverit ja siten aivoitukset ovat hivenen erilaisia.

Ehdotan vielä kerran juuri tämän takia, että parissa ekassa pelissä loistanut Kemppainen isketään siihen Donskoin viereen, tulosta tulee.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuttu deja vu tietenkin taas, mutta jälleen kerran Suomen menestyksen suurimmaksi uhkakuvaksi näyttää nousevan kysymys viimeistelytaidosta. Maalintekijöitä vain on niin helkkarin vähän. SHL:ssä, KHL:ssä tai Sveitsin liigassa ei muuten ollut ainuttakaan 20 maalin rajaa rikkonutta suomalaista tällä kaudella. Liigapelaajista kyseisen rajan rikkoivat Olli Palola (29), Eero Elo (26) ja Tuomas Pihlman (21). AHL:ssa tunnetusti Teemu Pulkkinen (34 maalia 46 pelissä), jonka joukkue eteni viime yönä liigan kahdeksan parhaan joukkoon.

Ei silti, kun tilastoja katselee, niin kyllähän nämä Immoset, Pihlströmit ja Hartikaiset ihan tehokkaimpien suomalaisten joukossa ovat olleet omassa sarjassaan, mutta nyt vain vaaditaan tehoja MM-tasolla.

Olin jo aikeissa luopua kokonaan noista kokoonpanovalintojen jossitteluista, mutta ihan mielenkiinnosta pakko vielä vähän ihmetellä, miten muutamalla nimellä ei ole jossiteltu juuri lainkaan. Kristian Näkyvä oli SHL:n ylivoimaisesti tehokkain suomalaispuolustaja (ja hyvä EHT:lläkin sekä pelaa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa), Jonas Enlundin maali- ja pistekeskiarvo oli KHL:n suomalaisista paras ja Jarno Koskirannan toiseksi paras. Eli koko KHL:n tehokkain suomalaistrio jäi valitsematta. Mutta toki silti ymmärrettävästi Koskisen, Ristolaisen, Palolan ja Salmisen rannallejättäminen on aiheuttanut sen suurimman porun. Ainahan liigoissaan hyvin menestyviä ja finaaliin eteneviä pelaajia on valinnoissa syrjitty pitkään leirityksessä olleiden kustannuksella, mutta Jalonen taisi tehdä tästä taidetta. Liian kiltti mies tekemään kivuliaita pudotuksia?

Tuli vaan mieleen, kun haikailin Palolan ja Salmisen ohella Jonas Enlundin perään ja mietin, että keitäs maalitykkejä meillä siellä katsomon puolella onkaan. Ruutu, Pihlström, Komarov, Louhivaara ja Hartikainen kun menevät kaikki papereissani duunarilaiturin kategoriaan, joten joukkueen puhdasverisimmät "maalitykit" taitavat olla Janne Pesonen ja Joonas Donskoi. Lisäksi vielä taiteilija-Aaltonen ja yleispelaaja Jokinen. Mutta joo, se siitä, jatkakaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös