MM 2015: Suomi

  • 692 866
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuon perusteella voisi arvella, että kolme ekaa ketjua ovat muodossa:

Ruutu-Kontiola-Aaltonen
Jokinen-Barkov-Komarov
Pesonen-Immonen-Pihlström

Komarovin oli tarkoitus olla Florida-kaksikon kanssa jo leirityksessä, joten voisi ajatella, että hän on nytkin siinä. Immosen ketju taas oli juuri tuossa muodossa syksyn Karjala-turnauksessa ja voisi ajatella olevan nytkin. Nelosketjussa on sitten joko kaksikko Kemppainen-Donskoi tai Hytönen-Louhivaara. Ketjun täydentänee Hartikainen. Harri Pesosen veikkaisin olevan se kaveri, jonka passia ei leimata ollenkaan.

Edit: Oskilla näköjään samankaltaisia aatoksia.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
ruutu-kontiola-aaltonen
jokinen-barkov-komarov
pihlström-immonen-pesonen
hartikainen-kemppainen-donskoi

Tämä on oma veikkaus hyökkäysketjuista Jalosen haastattelun perusteella.
Tää on aika todennäköinen juu. Harvemmin silti vastuu on jaettu näin laajalle Suomen joukkueessa. Esim. Kanadalla tämä on jokakeväinen ilmiö. Neljä hyökkäävää ketjua, roolitukset kohdalleen niin hyvä tulee!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joo, kyllä mä pidän omista mielipiteistäni kiinni ja haluan ne hankkiakkin katsomalla itse. Teki tajuttoman määrän virheitä. Ehkä vastustaja oli sitten vain hänelle liian kova aina ja sai näyttämään siltä, että hän tekisi virheitä. Muistan kyllä että veti loppukaudesta muutaman suonenveto pelin ja teki hyvin pisteitä, ei siinä.

Lehterä teki uran ensimmäisen ja varmaan viimeisen hatrickinsä juuri buffaloa vastaan, 2 jälkimmäistä Ristolaisen nenän edestä. Hymiö.

Ihan turha kuitenkaan jatkaa keskustelua, kun ei etene mihinkään. MIELESTÄNI EI VAKUUTTANUT TÄLLÄ KAUDELLA, sinun mielestäsi ihan saatanan hyvä. Se siittä. Eikä huonot argumenttisi hetkauta mielipidettäni suuntaan eikä toiseen.

Ei minua mielipiteesi sen enempää kiinnosta. Lähinnä nyt tuollainen puhtaan paskatiedon levittäminen tässä se ongelma on.

Mutta eiköhän moni asiasta aidosti tietämätön ole viesteistäsi sen tajunnut, että pelkkää trollaamistahan ne ovat

"Ui sammakkoa", "pari suonenvetoa" jne. Kyllä se agendasi paistaa kilometrin päähän.

Mutta joo, jätetäänpä tämä nyt tähän-
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Koskinen ja mahdollisesti Rinnekin kumpikin ilmoittaneet, että eivät halua lähteä kakkoseksi kisoihin, eli ykkösen paikka tai ei mitään.

Meinaat ihan tosissasi, että Rinteen ykkösmaalivahdin asema ei olisi itsestään selvä asia, jos mies päättäisi maajoukkueeseen mukaan lähteä? Ainoastaan Tuukka Rask kykenisi kaikista maailman maalivahdeista sysäämään Pekka Rinteen luukkuvahdiksi Suomen maajoukkueen riveissä. Ja tämän kauden näytöillä tuolloinkin Rinne ja Rask olisivat 1A ja 1B.

Mutta näin Raskin jäädessä sivuun, ei Rinteen tarvitse esittää ehtoja ykkösmaalivahdin asemaan liittyen. Se on hänen, jos hän päättää joukkueeseen liittyä.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Olen ihan tyytyväinen valintoihin. Täällä on mielestäni aika lailla missattu nuo pakiston valintaan vaikuttavat tekijät. Eli selvästi on valittu neljä puolustajaa hyökkäävämpään rooliin ja neljä puolustavampaan. Lepistö, Hietanen ja Salmela olivat jo aika ilmeiset valinnat hyökkääviksi puolustajiksi ja lopussa ilmeisesti Lindell, Ristolainen ja Lajunen kävivät taistoa viimeisestä paikasta. Mielestäni Lindellin valinta oli oikea. Mäntylä, Ohtamaa, Jaakola ja Jokipakka puolestaan ovat selkeästi puolustavammassa roolissa pienemmillä minuuteilla. Tuo roolijako selittää esim. sen, miksi Mäntylä, Ohtamaa tai Jokipakka (huolimatta aika kehnoista harjoituspeleistä) ajoi Rassen ohi. Kojon papereissa nuo muut ovat varmempia omassa puolustavammassa roolissaan kuin Ristolainen. Enkä tuosta ole ollenkaan eri mieltä. Varmasti valintaan vaikutti myös se, että Kojo tykkää varmoista ja tasaisista pelaajista. Sellainen Rasse ei vielä ole.

Hyökkäys vaikuttaa ihan hyvältä. Lausanne-kolmikkoon ei mielestäni kannata liikaa takertua. Hytösen kanssa viidennen sentterin paikasta nyt ei syntynyt edes kilpailua, kun Wirtanen mursi sormensa, Louhivaara oli hyvä harkkapeleissä ja varmasti innolla mukana vaikka katsomossa (esim. Huhtala ja Osala olleet jo mukana MM-kisoissa, jolloin mahdollinen katsomossa istuminen ei niin enää sytytä). H.Pesonen oli vaisu harkkapeleissä ja hänen valintaansa ohi Huhtalan hieman ihmettelen. Hän tosin lienee se 15.hyökkääjä, joka ei lopulliseen joukkueeseen edes mahdu. Sivuhuomautuksena totean, että ihmettelen NHL-fanien ihmettelyä H.Pesosen kisapaikasta. Silloin kun hän pelasi Devilsissä ja Albanyssa, oli moni antamassa hänelle suoraa lippua "Mömmömmeihin", mutta nyt ei kelpaakaan. Kummallista.

Palola oli aika rajatapaus. Maalintekopotentiaali on tietysti tiedossa, mutta yleispelaamisen taso ei mielestäni ollut pleijareissa kovinkaan korkealla tasolla. En siis tästäkään ainakaan suuresti Kojoa kritisoi.

Osa väsyneistä olisi tiputtanut Tuomo Ruudun kisoista. Jos harjoituspelejä katseli, niin saattoi huomata, että oli niissä ylivoimaisesti paras änärijätkistä. Itselleni oli positiivinen yllätys, kuinka hyvin hänellä kulkee luistin. Janne Pesonen on myös ilmeinen valinta kisoihin. Hyvä kausi ja ollut lähes aina maajoukkueessa hyvä. Ei yksinkertaisesti voi olla sattumaa, että viime vuosien parhaissa MM-ketjuissa on kummassakin ollut Pessi jäsenenä (Granlund-Immonen-Pesonen (2011) ja Aaltonen-Kontiola.Pesonen (2013)).

Rinne ja Filppula mukaan, niin laadukas joukkue on kasassa. Ilmankin toki pärjätään.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Olenko jossain kohtaa väittänyt, että Ristolainen ei ole NHL-tason pelaaja? NHL:äö katselen aika paljon ( en toki Buffalon kaltaisen kuranipun pelejä), mutta en todellakaan kuvittele olevani mikään jääkiekkoasiantuntija. Siitä olen 99,9-prosenttisen varma, että Kari Jaloselta ja Jere Lehtiseltä löytyy jääkiekkonäkemystä helvetin paljon enemmän kuin esim. nimimerkiltä Dissonanssi. Siksi on mielestäni hhyvä, että he valitsevat Suomen joukkueen ennemmin kuin Jatkoajan analyytikot.

Ensinnäkin tässä on kaksi asiaa eli 1) Ristolaisen otteet NHL:ssä ja 2) hänen valitsematta jättämisensä kisakoneeseen.

Itse olen lähinnä ottanut kantaa kohtaan 1), johon myös liittyi vihjauksesi siitä, että Ristolaiselle siunaantui minuutteja NHL:ssä lähinnä joukkueensa takia. Mikä nyt jo siis osoittaa sen, että niitä otteluita ei olla nähty.

Kohtaan 2) en ole ottanut kummemmin kantaa, vaikka näin ilmeisesti kuvittelet. Noita höntsäharjoituksia en ole nähnyt, joten en osaa sanoa sen tarkemmin. Toki ihmettelin sitä, että kärsivällisyys loppui näin aikaisin, vaikka perusteltuja syitä on olettaa, että oma aikansa menee. Samoin kätisyysasiaan otin kantaa.

Nimimerkki Kirjoittelija sen sijaan lähtee taas tuttuun tapaansa vouhkoamaan jostain jääkiekkoasiantuntijoista ym. soopasta, vaikka todellisuudessa en ole edes valintoja kyseenalaistanut. Tyypillistä toki tälle janarille, jonka sisältö palstalla on 100% sitä, että kaivamalla kaivetaan muiden viesteistä jotain, ja oma sisällöntuotanto on luokkaa pyöreä nolla.
 
K

Kiekkokatsoja

Katsoin urheiluruudusta päävalmentajan haastattelun. Esiintyminen ok ja jämäkkä. Se puvun takki olisi ollut paikallaan, eikä pelkkä paita.
Ja sitten itse valintoihin. Valmennusryhmä on saanut laajan näkökulman valintoihin, ja valinnat vaikuttavat pääasiassa hyvältä. Suurin ihmetys oli tuo Palolan jättäminen kotiin. Löytyykö joukkueesta yhtä hyvän laukauksen omaavaa, rightin puoleista one timer maalintekijää? Mielestäni ei.
Rinne maalille, ja joukkueella on onnistuessaan mahdollisuus mitallipeleihin.
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Ei minua mielipiteesi sen enempää kiinnosta. Lähinnä nyt tuollainen puhtaan paskatiedon levittäminen tässä se ongelma on.
Ei vaan ihan puhdasta faktaa. Pelasi epävarmasti ja pelit jotka katsoin oli kyllä todella kujalla, välillä ui jäässä kun oli niin sekasin. Olin valmis laittamaan videolinkkejä, mutta halusit kokonaisia pelejä.
Antaa olla, olet niin pihalla etten jaksa kuluttaa enempää aikaani sinuun.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ristolaisesta muutama sananen. Kyllähän hänen otteistaan näkee, että hyvinkin pian mies on tasolla, jolla ei tarvitse jännittää enää näitä valintahetkiä, vaan Suomen maajoukkueessa pääsee luutimaan seuraavat puolitoista vuosikymmentä. Kuitenkin tällä hetkellä on eräänlainen väliinputoaja. Ei ole vielä tarpeeksi hyvä hyökkäyspäähän eikä tarpeeksi varma puolustuspäässä. Erityisesti asia korostuu isossa kaukalossa ja Meidän Pelin vaatimukset huomioon ottaen. Änärissä Ted Nolanin fiaskokiekosta on aika vaikeaa lyhyessä ajassa siirtyä Nokan ja Marjamäen edistykselliseen pelikirjaan, jota nämä parjatut europakit ovat koko kauden harjoitelleet. Olen myös sitä koulukuntaa, jonka mielestä MM-kisoissa ei kasvateta mitään tulevien vuosien huippupelaajia, vaan tuo kasvatustyö tehdään junnumaajoukkueissa ja EHT:lla. Kun taso riittää, niin ei muuta kun mukaan.
 

Wire

Jäsen
ruutu-kontiola-aaltonen
jokinen-barkov-komarov
pihlström-immonen-pesonen
hartikainen-kemppainen-donskoi

Tämä on oma veikkaus hyökkäysketjuista Jalosen haastattelun perusteella.

Ruutu näyttää tekevän jotain mutta mitään ei tapahdu. Aaltonen fleguilee ja ihmettelee hallin kirkkaita valoa. Sitten Tertsi ja Nupe vetää käppyröitä ja ihmetellään kun Kontiolan ketjulla on maalinteko-ongelma.

Suomella ei ole koskaan ollut varaa jättää maalintekijöitä pois joukkueesta, silti me tehdään sitä vuodesta toiseen.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
En ole nähnyt yhtään Suomen harjoituspeliä, mutta odotusarvoihin nähden ihan todella suuri yllätys, ettei Ristolainen ole joukkueessa mukana. Pelasiko hän todellakin niin huonosti? Pari peliä NHL:n puolelta loppukaudella nähneenä sanoisin hänen olleen lähes loistava nyt keväällä!

Samaa mieltä. Katsoin viimeiset Buffalon pelit ja oli kentän paras pelaaja ainakin parissa pelissä ja pakeista paras jokaisessa. Hänen pelityyliinsä tosin sopii pieni kaukalo paremmin, mutta kyllä jo nyt vähän kauhistuttaa kun NHL-kaverit pistää meidän pakkeja nippuun ja maalivahdin päälle ajellaan tasaisen varmasti. Jos katsoo hfboardsilta juttuja, niin jopa ruotsalaiset ihmettelevät Rassen jäämistä ulos kisajoukkueesta, voittajatyyppejä kun Suomella ei ole koskaan liikaa vaikka nuori onkin. "How the hell can you leave a guy like Risto out of this?" Palola olisi mielestäni kuulunut myös ehdottomasti joukkueeseen historiansa ja tämän kauden näytöillä. Ihmettelen aina Ruutua, Pesosta jne, mutta onneksi en ole päävalmentaja.
 

Eazy-E

Jäsen
Ruutu-Kontiola-Aaltonen
Jokinen-Barkov-Komarov
Pesonen-Immonen-Pihlström

Eipä tuo hyökkäys itseä ainakaan vakuuta, vaikka monet ovat kehuneet suomen joukkuetta. 1 kentässä tällä kaudella flopanneet ruutu ja kontiola + aaltonen jolla on kyllä potentiaali olla ratkaisija, mutta usein katoaa kuvasta. 2 kenttä näyttää ihan ok, mutta barkovin ja jokisen yhteispeli ei toiminut mitenkään floridassa ja heitä nyt ilmeisesti sovitellaan silti yhteen. 3 ja 4 kentät ihan jees, ei tule olemaan menestys näistä miehistä kiinni. Eli mitä ajan tässä takaa on se, että kyllä nuo meidän "tuloksenteko" kentät kalpenee pahasti muille isoille kiekkomaille. Filppulan jos tohon sais niin näyttäis heti paremmalta. Eiköhän suomi sieltä silti mitallin tuo ja sitä lähdetään hakemaan!

Mitä tulee case ristolaiseen, itse olisin valinnut mukaan kisoihin. En kyllä tiedä mitä noissa harjoituspeleissä on tapahtunut. Ymmärän kyllä kojoa että on helpompi lähteä tutulla ja turvallisella puolustuksella liikenteeseen. Pakiston olisin muodostanut seuraavaan malliin:

Hietanen - Lepistö
Ristolainen - Salmela
Lindell/Ohtamaa/Jaakola/Mäntylä - Jokipakka
 

salvation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Jaksaisitko mainita nämä aikaisemmin pudonneet Metsolaa paremmat maalivahdit nimeltä?


No en voi kyllä mitään kiveen kirjoitettua visiota tarjota kun niin tarkkaan en ole seurannut mutta mainittujen finaalien maalivahtipeli ei vaan häikäissyt. Viides peli oli kumman tahansa maalivahdin voitettavissa.

Saros tietenkin menee Metsolan edelle kun kerran on nimetyssä MM-joukkueessa. Ville Husso pelasi hyvät kaksikymppiset ja on samaa ikäluokkaa Saroksen kanssa. Nuori mies Dominik Hrachovina Metsolan takana pelasi vain muutaman matsin mutta hyvin. Tarkki taisi pelata ihan jees ja samoin Laurikainen, Kilpeläinen ja kanukki Chiodo kalpassa.

Metsolan tulokset ovat 57 ottelun maalivahdille loistavat ja totesinkin että oli finaaleissa parempi kuin Karhunen. Kyllä noilla meriiteillä pitää melkein se SM-liigan paras maalivahti -palkinto irrota tosiaan.. Mutta olisiko sitten kausi jo painanut finaaleissa. Niistä matseista olen johtopäätökseni vedellyt. Miksi muuten Metsolaa on peluutettu niin paljon, Noronen loukkaantunut koko kauden tms?
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ihmetyttää täälläkin tuo Ristolaisen pois jättäminen. Joo -32 on teholukema, änärin paskimmassa joukkueessa ja tämä oli joukkueen huonoin lukema, joskin vastaavia lukemia "monella" muulla. Kertoo jotain, mutta on vain tilasto. Pelillisesti kuitenkin väläytteli sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa, joten potentiaalia on. Potentiaalia jopa nousta jopa yksittäisissä kisoissa kovaan vireeseen, kun on nälkäinen pelaaja. Toki floppaamisen mahdollisuuskin olisi ollut.

En vaan ymmärrä miksi nämä Jaakolat ja Ohtamaat menevät Ristolaisen ohi. Tiedetään, että saadaan pelaajia joiden taso ei täysin tälle tasolle riitä, mutta kykenevät tuttuina kavereina varmasti pelikirjaa toteuttamaan. Ratkaisuna aika mielikuvitukseton ja "munaton".

No, uskotaan nokkaan eikä teilata. Omaan päähän tämä ratkaisu ei mene, mutta eiköhän hänellä jokin peruste ollut. Toivottavasti joukkue nyt toimii ja hyvä tulee. Paperilla näitä kisoja ole kovinkaan monesti voitettu.

Maalivahtiosasto kaipaa sitä Rinnettä. Saroksessa on potentiaalia, mutta myös uhkia ja Engrenin en usko ykköseksi riittävän. Kun tuo osasto saadaan vielä kuntoon, niin tosiaan mahdollisuudet on pitkälle. Tosin kuka tuolla maalit tekee?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Maalivahtiosasto kaipaa sitä Rinnettä. Saroksessa on potentiaalia, mutta myös uhkia ja Engrenin en usko ykköseksi riittävän. Kun tuo osasto saadaan vielä kuntoon, niin tosiaan mahdollisuudet on pitkälle. Tosin kuka tuolla maalit tekee?

Mikähän on maajoukkuepelejä tällä kaudella enemmän seuranneiden ajatus tästä Engren-Saros -asetelmasta. Jos Pekka Rinne kisoihin lähtee, näkisin mielelläni Saroksen avaamassa luukkua, ottamassa oppia ja ehkä pelaamassa jonkun alkusarjan matsin. Engrenistä ei pelaajana mitään tietoa ja jonkun maaottelun näin kaverilta, jossa ei todellakaan vakuuttanut. Nuorten pelaajien otteita on muutenkin aina mielenkiintoista seurata ja siitäkin syystä olisi Saros mieluisampi vaihtoehto kakkosmaalivahdin paikalle.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mikähän on maajoukkuepelejä tällä kaudella enemmän seuranneiden ajatus tästä Engren-Saros -asetelmasta. Jos Pekka Rinne kisoihin lähtee, näkisin mielelläni Saroksen avaamassa luukkua, ottamassa oppia ja ehkä pelaamassa jonkun alkusarjan matsin. Engrenistä ei pelaajana mitään tietoa ja jonkun maaottelun näin kaverilta, jossa ei todellakaan vakuuttanut. Nuorten pelaajien otteita on muutenkin aina mielenkiintoista seurata ja siitäkin syystä olisi Saros mieluisampi vaihtoehto kakkosmaalivahdin paikalle.

Engren on ollut tällä kaudella kaikissa maajoukkuetapahtumissa mukana ja on ilmeisesti tiennyt omasta kisapaikastaan jo pidempään. On pelannut ihan hyvin maajoukkueessa, mutta näissä edeltävissä harjoitusotteluissa Saros oli parempi. Saroksellahan oli heikko syyskausi ja oli nuortenkin kisoissa Husson jälkeen kakkosvahti, eikä vakuuttanut millään tavalla pelaamassaan Slovakia-ottelussa. Nyt harjoitusotteluissa on ollut jäätävän hyvä ja kevätkausi kokonaisuudessaan ollut parempaa. Summa summarum, itse laittaisin Saroksen kakkoseksi, mutta Kojon papereissa taitaa Engren mennä edelle. Sinänsä vähän hassua, jos Saros on kaksi vuotta putkeen kolmosmaalivahti MM-kisoissa. Toisaalta myös Engren on ollut kolmosmaalivahti vuonna 2013.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Engrenin perustasohan on ihan EHT-tasoa ja kehittyi teknisesti Tepsissä tälle tasolleen. Harvoin ylipelaa itseään minnekään ja sellaista rauhallisen jämäkkää torjumista. Poikittaisliikkeissähän Engren on kusessa, niin kuin 95% maalivahdeista. Engrenin kohdalla kasettia ei ole testattu MM-tasolla, joten kaikki tekniset nyanssit voidaan vetää vessasta alas, jos lanttu ei kestä kovia matseja. Saroksellekin saapikkaat voivat olla ehkä vielä turhan isot, mene ja tiedä. Pekkaa tuo mv-puoli huutaa, muuten pitää huolestua.

Suomi ei saa juuri enää "treenailtua" uusilla kentillä avausvastustajaa vastaan, kun heti jenkit tulee vastaan. Toisaalta onpahan maailmanluokan testi sen suhteen, että missä mennään. Pakisto on nyt sellainen, että paketti on omissa pysyttävä tiiviinä, koska puhdasta yksilötaitoa siellä ei kauheasti ole. Yhteistyön lätkä on taas meikäläisten valtti.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Menihän tässä omat lototut nimet joiltain osin pieleen, mutta eipä mitään. Osalaa itse oikeastaan oletin mukaan ja tietty Ristolaista, mutta Kojo valikoi varmasti mielestään parhaan joukkueen ja näillä mennään.
Jossain muistan katselleeni sellaista pätkää jossa puhuttiin että ensisijaisesti haetaan toimivia kaksikoita joista kolmannella palalla muodostuu ketju. Itse en saa näistä pelaajista erityisen helposti mieleistäni kokoonpanoa, mutta ne parit joita ajatellaan lienevät

Jokinen-Barkov
Aaltonen-Kontiola
Louhivaara-Hytönen
PesonenJ-Immonen
Donskoi-Kemppainen

En sitten olekaan ihan varma miten toimivia nämä parit on. Immonen-Pesonen toimisi, Donskoi-Kemppainen on selkeä, Louhivaara-Hytönen toimii, Aaltonen-Kontiola on toiminut, mutta harjoituspelien peruseella vähän jännittää ja Jokinen-Barkov ei ole toiminut ja tuskin toimiikaan. (tosin olen mielelläni väärässä)

Sitten tuossa on sellainen pointti, että rotaatiopelaajia noissa pareissa lienee Louhivaara Hytönen/Kemppainen eli helposti kaksi pareista purkautuu, ellei sitten penkille mene Louhivaara sekä Hytönen ja esimerkiksi vaikkapa HPesonen.

Silloin kait ketjut olisivat:
Jokinen-Barkov-Komarov
Aaltonen-Kontiola-Ruutu
Pihlström-Immonen-Pesonen
Donskoi-Kemppainen-Hartikainen

Ja itse kasaisin ketjut

Donskoi-Barkov-Pesonen
Jokinen-Immonen-Pihsltröm
Ruutu-Kemppainen-Komarov
Louhivaara-Hytönen-Hartikainen

Se nyt on vaan aivan varmaa, että Aaltonen ja Kontiola eivä ole tupinpurijoita, eivät ainakaan alkuturnauksessa ja joukkueen kannalta on toivottavaa, etteivät ole sitä lopputurnauksestakaan.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
No en voi kyllä mitään kiveen kirjoitettua visiota tarjota kun niin tarkkaan en ole seurannut mutta mainittujen finaalien maalivahtipeli ei vaan häikäissyt. Viides peli oli kumman tahansa maalivahdin voitettavissa.

Saros tietenkin menee Metsolan edelle kun kerran on nimetyssä MM-joukkueessa. Ville Husso pelasi hyvät kaksikymppiset ja on samaa ikäluokkaa Saroksen kanssa. Nuori mies Dominik Hrachovina Metsolan takana pelasi vain muutaman matsin mutta hyvin. Tarkki taisi pelata ihan jees ja samoin Laurikainen, Kilpeläinen ja kanukki Chiodo kalpassa.

Metsolan tulokset ovat 57 ottelun maalivahdille loistavat ja totesinkin että oli finaaleissa parempi kuin Karhunen. Kyllä noilla meriiteillä pitää melkein se SM-liigan paras maalivahti -palkinto irrota tosiaan.. Mutta olisiko sitten kausi jo painanut finaaleissa. Niistä matseista olen johtopäätökseni vedellyt. Miksi muuten Metsolaa on peluutettu niin paljon, Noronen loukkaantunut koko kauden tms?

Metsola on pelannut ryöstettyään 1.maalivahdin tontin Pekka Tuokkolalta Tapparan viimeistä 3.kauden runkosarja- ja pleijaripeleistä 207/214 ja koko tämän jakson aika päästettyjen maalien keskiarvo jäi nippa nappa alle 2maalia/peli. Lisäksi Metsolalla on huikea kyky koota itsensä huonon suorituksen jälkeen. Ainoa selvempi sulaminen tapahtunut finaaleissa keväällä 2013 Ässiä vastaan. Mestolalla on vyöllään 55 playoff-peliä, on game seiskoja ja niiden jatkoaikoja useampia. Paineensietokyky on kasvanut näissä varmasti aivan eri luokkaan, kuin esim. Saroksella.
 

salvation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
ruutu-kontiola-aaltonen
jokinen-barkov-komarov
pihlström-immonen-pesonen
hartikainen-kemppainen-donskoi

Tämä on oma veikkaus hyökkäysketjuista Jalosen haastattelun perusteella.

Joo tältä se voisi näyttää.

Tai sitten:

jokinen-barkov-donskoi - parempi YV-kattaus?
ruutu-kontiola-aaltonen
pihlström-immonen-komarov
hartikainen-hytönen-pesonen

Ja kun Filppula on matkassa mukana:

jokinen-filppula-aaltonen
hartikainen-barkov-donskoi
ruutu-kontiola-komarov
pihlström-immonen-pesonen

Tai sitten jotain ihan muuta..
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Samaa mieltä. Katsoin viimeiset Buffalon pelit ja oli kentän paras pelaaja ainakin parissa pelissä ja pakeista paras jokaisessa. Hänen pelityyliinsä tosin sopii pieni kaukalo paremmin, mutta kyllä jo nyt vähän kauhistuttaa kun NHL-kaverit pistää meidän pakkeja nippuun ja maalivahdin päälle ajellaan tasaisen varmasti.

Nämä "NHL-kaverit tulee ja laittaa meidän pelaajat nippuun" -jutut ovat aina yhtä hauskoja - ikään kuin Ristolainen olisi NHL-statuksensa kautta automaattisesti jotenkin kovempi kuin vaikkapa Ohtamaa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ei jumalauta, taasko siellä on Anne "kuoleva Joutsen" Pesonen vanhoilla näytöillä perseilemässä joukkueessa. Toivottavasti joku muistaa teroittaa Annen luistimet ettei olisi tutusti jatkuvasti turvallaan jäässä anova katse tuomarissa. Anne on varmaan hyvä selänpesijä.

Kaiken kaikkiaan on kyllä nimetön ja tasapaksu nippu kasassa, harjoituspelien perusteella mitään ei voi odottaa eikä sitä kyllä tämä julkistettu joukkuekaan lupaa. Mitä ihmeen arpomista tuo maalivahtivalintakin on Koskinen olisi ohittanut molemmat valituista ja nyt kun Rinne kieltäytyy ja odottamaan jätetty Koskinen on päättänyt et kun ei kerran heti kelvannut niin olkoot ja aloittaa kesäloman niin näillä veskareilla mennäänkin kuuhun tai sitten ei.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Näin menevät ketjut, pohjana KJ:n puheet sekä oma sohvamanagerointi:

Jokinen-Barkov-Komarov
Taitaa olla niin, että Jokista ja Barkovia ei eroteta toisistaan. Sen kanssa on vain elettävä ainakin pari ensimmäistä matsia. Komarov tuo jalkoja ja fyysisyyttä tähän kentälliseen.
Ruutu-Kontiola-Aaltonen
KJ:n puheista päätellen Ruutu tulisi pelaamaan Kontiolan ja Aaltosen kanssa. Tällä siis aloitetaan.
Pesonen-Kemppainen-Donskoi
"Kärppäketju". Kemppaiselle ja Donskoille soisin mahdollisuuden kokeilla aluksi pelaavassa kokoonpanossa, ei haittaa nimittäin ollenkaan vaikka joukkueessa olisi kolme potentiaalista tulosyksikköä.
Pihlström-Immonen-Hartikainen
Pihlström ja Hartikainen ovat ihanteellisia nelosketjun laitureita, keskelle Immonen, joka osaa kahdensuunnan pelin ja on hyvä aloittaja.

Toki voi olla että Hytönen on pelannut itsensä kokoonpanoon, mutta toivottavasti kuitenkaan koko Lausannen ketjua ei ole vielä lyöty lukkoon. Mielellään näkisin, että Kemppainen ja Donskoi olisivat pelaavassa kokoonpanossa, mikä joko H. Pesosen tai Louhivaaran kohdalla (mahdollisesti molempien, riippuen Filppulan tilanteesta) valitettavasti tarkoittaisi kisamatkan jäämistä väliin. Toisaalta tuossa voisi olla valmis nelosketju Leijonille, mutta mielestäni joukkue pärjää ihan hyvin jo tuolla määrällä puukäsiä, mitä on minun unelmakokoonpanossani.

E: Ja edelleenkään en kyllä tajua paria teknistä seikkaa joukkueen valinnassa: ensinnäkin, miksi valitaan 23 kenttäpelaajaa, koska yhden joutuu tuosta tiputtamaan 100% varmasti? Jos oltaisiin valittu 22, niin olisi ollut n. 25% mahis, että joku tippuu (oletan että mahdollisuus Tampan tippumiselle on 50% ja Filppulan myöntävälle vastaukselle sama). Nyt sitten tilanne on se, että jollekin jo valitulle pelaajalle sanotaan että imasepa paskaa ja jää kotiin.

Samoin tuo maalivahtitilanne herättää ihmetystä. Miksi valita kaksi mokea ja päättää kysyä Koskista vasta Rinteen kieltävän vastauksen jälkeen? Miksei mieluummin kysyä kumpaakin ja kummankin vastatessa myöntävästi tiputtaa Saros tai Engren pois? Voihan tässä olla sellainen juttu tietenkin että Koskinen on ilmoittanut ehdokseen ykkösmaalivahdin pestin, jota ei toki Rinteen liittyessä pystytä takaamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös