MM 2015: Suomi

  • 692 730
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jotensakin luulen, että Salminen joutui tekemään tilaa vielä finaaleissa pelaaville pelaajille. Kun tuosta joukkueesta on tulossa melko fyysinen niin siihenkään muottiin Salminen ei osu. Siellä on katsottu, että joku muu on parempi kuin Sakke ja siinäpä se. Jos olisi jääänyt joukkueeseen niin se olisi tarjoittanut yksinomaan sitä, että joku tällä hetkellä finaaleita tahkoava olisi jäänyt suorilla ulos. Se samasta paikasta pelaava saattoi olla Donskoi tai Pesonen. Tulee näitä kovia pudotuksia vielä muitakin.

Ruutu oli muuten edellisessä pelissä Konnan ketjussa selkeästi paras pelaaja. Se ei ehkä johtunut siitä, että Ruutu olisi ollut niin hyvä, vaan sitä, että kaksi muuta oli ankeita. Lehterä studiossa kommentoi tuosta jotensakin, että : Ruutu siellä painaa ja yrittää pelata, mutta ei se auta kun kahdesta muusta ei ole mitään apua.
Näin minäkin sen näin.

Laitapelaajista mukana näkisin mieluiten, Komarovin, Ruudun,Hartikaisen,Osalan,Huhtalan,Jokisen, Donskoin ja kaksi joukosta Pesonen,Pihlström, Palola,Jormakka,Louhivaara
Tiedän että olen jo useampaan otteeseen torpannut tuon Palolan pois, mutta kyllä niin vaan on, että aika usein se tolppien väliin osuu ja sattuu maalipaikkaan pääsemään, vaikka muu pelaaminen on aikalailla mallia toivotaan toivotaan.
Sentterit sitten Barkov, + 4 joukosta, Immonen,Kemppainen,Hytönen,NHL,NHL. Wirtanen vääntää paikastaan ensisijaisesti Hytönen kanssa ja on kyllä siinä parikin potkua jäljessä joten Wirtanen veks ja Hytönen kisoihin. Kontiolan eilinen pelaaminen oli niin rampaa, että se riittää ulosliputukseen. Immosen liike on vähän niin ja näin kuten joku tuolla totesikin, joten voisi hyvinkin olla, että joku NHL-heebo vie Immosenkin paikan. Joten Barkov jotaisi yhtä ketjua, NHL toista, Kemppainen kolmatta ja Hytönen neljättä. Voi toki olla, että Keppaisella ei sittenkään potku riitä ja kokemattomuutta karistellaan laittamalla siihen kolmosen keskeen sittenkin Immonen ja kelpaa sekin minulle. Eli senat meni sitten Barkov-NHL-Immonen/Kemppainen- Hytönen/Kemppainen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ketkä tuolta nyt sitten putosivat ensi viikon leirityksestä? Ärsyttävää kun missään ei ikinä mainita sitä kenen osalta homma päättyi. Nimilistasta pitää yrittää vaan muistella kenen nimi puuttuu.

Salminen ja Petrell putosivat ainakin hyökkääjistä. Entäpä muita? Putosiko puolustajista joku?

Ei pudonnut pakkeja. Nuo mainitsemasi tippui ja se Joensuu oli ulkona jo aiemmin. Näistä pudotetusita oli muuten erillinen uutinen eilen maikkarin nettisivulla.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Immosen liike on vähän niin ja näin kuten joku tuolla totesikin, joten voisi hyvinkin olla, että joku NHL-heebo vie Immosenkin paikan.

Ei kyllä varmasti Immonen putoa joukkueesta. Jarkko on ollut Jalosen luottopelaajia koko ajan ihan samaan tapaan, kuin monen muun maajoukkuevalmentajan aikaisemminkin. Ja peli on kulkenut niin syyskaudella kuin nyt näissä kevään treenihöntsissäkin. Samalla myös Leijonien kauden paras pistemies. Kyllä Immonen on jo saletisti joukkueessa, niin kuin lopulta totesitkin.

Pitää myös muistaa, että kaikki Blues-Wild -parin suomalaissentterit ovat erinäisistä syistä enemmän tai vähemmän epävarmoja tulijoita joukkueeseen. Jos sieltä NHL-sena tulee, niin porukka voisi järjestyä hyvin muotoon Barkov-"NHL"-Immonen-Hytönen (+Kemppainen). Mutta mikäli ei, niin voi porukassa olla vielä käyttöä Kontiolallekin, vaikka sitten katsomoon jätettävänä reservinä. Kemppaisen uskon kyllä aika vahvoilla olevan, mutta Barkov, Immosta ja Hytöstä pitäisin jo täysin varmoina kisajoukkuesenttereinä.

Jotensakin luulen, että Salminen joutui tekemään tilaa vielä finaaleissa pelaaville pelaajille. Kun tuosta joukkueesta on tulossa melko fyysinen niin siihenkään muottiin Salminen ei osu. Siellä on katsottu, että joku muu on parempi kuin Sakke ja siinäpä se. Jos olisi jääänyt joukkueeseen niin se olisi tarjoittanut yksinomaan sitä, että joku tällä hetkellä finaaleita tahkoava olisi jäänyt suorilla ulos. Se samasta paikasta pelaava saattoi olla Donskoi tai Pesonen. Tulee näitä kovia pudotuksia vielä muitakin.

Jep, kyllä tuo Salmisen pudotus jo nyt kielii vahvasti siitä, että porukkaan saapuu myöhemmin vielä joku joukosta Donskoi-Palola-Pesonen. Kenties jopa kaksi-kolme edellämainituista. Mutta teknisiä maalintekoon kykeneviä laitureita on tosiaan jonoksi asti tarjolla. Nelosketjun työmyyriä ja duunarilaitureita ei puolestaan finaaliryhmistä enää tule, joten näitä ei vielä pudotettu Petrellin lisäksi muita, vaan Huhtalaa, Louhivaaraa ja kumppaneita halutaan katsastaa vielä ensi viikon ajan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yleinen konsensus tuntuu olevan, että Kontiola kisoihin, mutta minua oikeasti kiinnostaisi kuulla lisää näistä Konnan MM-näytöistä, siis ratkaisupeleissä. Tilastoissahan Kontiolan otteet maajoukkueessa näyttävät hyviltä, mutta kyllähän hän on lähes poikkeuksetta jokaisissa kisoissa hiipunut ratkaisupeleissä hyvän alkusarjan jälkeen. Ovatko kaikki oikeasti tyytyväisiä Konnan otteisiin maajoukkuessa ratkaisupeleissä, vai miksi häntä oikein tungetaan tuonne kokoonpanoon? Nyt on vielä erityisen huono kausi ja kesä takana, joten vaikea ymmärtää hänen paikkaansa joukkueessa, varsinkin tämän päiväisen esityksen jälkeen.

Kontiola on arvokisoissa pelannut kuudesti. Vuonna 2007 hän oli muuten pudotuspelit viltissä kolmantenatoista hyökkääjänä, mutta MM-finaalin kolmanteen erään hänet nostettiin pelaavaan kokoonpanoon ja siinähän Kontiola heti kiskaisikin 3-1-kavennusmaalin. Vuonna 2010 MM-kisoissa Suomi hävisi puolivälierän Tshekille rankuilla. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 ja Suomen ainokaisen teki kakkosketjun sentteri Petri Kontiola. Vuonna 2012 Kontiola pelasi nelosketjussa Joensuun ja Pihlströmin keskellä ja tämä ketju pitkälti ratkaisi puolivälierän jenkkejä vastaan. Kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria Kontiola syötti Joensuulle, joka tekaisi voittomaalin. Myös välierässä Venäjää vastaan Kontiola sai syöttöpisteen. Vuonna 2013 ykkösketjun sentteri Kontiola omakätisesti ratkoi puolivälierän Slovakiaa vastaan tekemällä tehot 2+1 4-3-voitossa. Pronssipelissä jenkkejä vastaan Konna sai syöttöpisteen Lauri Korpikosken 2-2-tasoitusmaaliin. Vuonna 2014 olympialaisissa Kontiola kolmossentterin roolissa syötti puolivälierässä Venäjää vastaan Aaltosen tasoitusmaalin. Pronssipelissä jenkkejä vastaan Kontiolan kiekonriistosta seurasi Jussi Jokisen 2-0-maali, Konnalle syöttöpiste tähän. Minskin MM-kisoissa voi sanoa Kontiolan hyytyneen ratkaisupeleissä, kun tehopisteitä ei tullut ollenkaan. Toisaalta Kontiolan johtama ketju kuitenkin toimi hyvin, kun laiturit Lehterä ja Pakarinen pääsivät tehoilemaan hyvin.

Kokonaisuudessaan pidän tätä jatkuvaa mollaamista ratkaisupeleissä hyytymisestä aika perusteettomana. Jos nyt oikein lasken, niin hän on arvokisaurallaan pelannut 14 pudotuspeliottelua ja tehnyt näissä 4+6. Oman ymmärrykseni mukaan tämä ei ole mitenkään huonosti, vaan roolit huomioiden jopa aika kova saldo.
 

Barney

Jäsen
Yleensä nämä kuumat ketjut saadaan loppupeleissä aika hyvin pimennettyä, ja silloin muidenkin pitäisi ottaa vastuuta.
Sinähän sen sanoit. Siinä kohtaa ne oikeasti maailmanluokan pelaajat laittavat uuden vaihteen silmään. Kontiolalta puuttuu tämä vaihde, joten vastustaja saa hänet pois viemällä ajan ja tilan pois. Kannattaako tuollainen epävarmuustekijä ottaa mukaan joukkueeseen? Mielestäni Kontiolan näytöt tältä kaudelta ei ole paljoa sen kummemmat kuin vaikkapa Barkovilla, Immosella tai Kemppaisella.

Minä en ole ainakaan unohtanut viime vuoden kisoja. Muistan kuinka finaalissa joukkueen ykköshyökkääjä Kontiola oli varmaan koko kentän surkein pelaaja, kun ympäri Jatkoaikaa haukuttu Lehterä oli siinä pelissä Suomen ylivoimaisesti paras pelaaja ja oikeasti johtava hyökkääjä. Vai merkattiinko Kontiola vain pois, ja Lehterää ei hirveämmin noteerattu, joten hän sai tehdä pelissä ihan vapaasti ihan mitä halusi? Tuskin Venäjä piti Lehterää hirveänä uhkana, koska mies oli vain ja ainoastaan yksi KHL:n parhaista senttereistä, ellei jopa paras.

Mielestäni tänä vuonna Suomella on tarjolla sen verran kovia kavereita hyökkäysosastolle, että sentteriosasto kannattaisi rakentaa mahdollisimman varmaksi. Jos Kontiola ei saa hyökkäyspäässä mitään aikaan, niin hänestä on enemmän haittaa kuin hyötyä Suomelle. Toista se on esimerkiksi Barkovin, Immosen ja Kemppaisen kohdalla, jotka ovat loistavia kahdensuunnan senttereitä ja alivoimapelaajia. Jos katsot vaikka tuota minun ehdottomaani kokoonpanoa ilman Kontiolaa, niin etkö muka usko tuolla tulevan voittoja alkusarjapeleistä? Kontiola on huonon kauden jälkeen kuitenkin vähän epävarma kortti jopa hyökkäyspäähän, joten huonompana vuonna voitaisiin ottaa mukaan joukkueeseen, mutta tänä vuonna itse ainakin näen kilpailun olevan yksinkertaisesti liian kova.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kokonaisuudessaan pidän tätä jatkuvaa mollaamista ratkaisupeleissä hyytymisestä aika perusteettomana. Jos nyt oikein lasken, niin hän on arvokisaurallaan pelannut 14 pudotuspeliottelua ja tehnyt näissä 4+6. Oman ymmärrykseni mukaan tämä ei ole mitenkään huonosti, vaan roolit huomioiden jopa aika kova saldo.

Konna on kyllä saanut turhan paljon kuraa niskaansa, sen myönnän. Tuo kura johtunee siitä, että vuoden 2013 MM-kisoissa Konnan ketju pelasi välierän todella näkymättömästi. Tuo olisi ollut iso ottelu, ja Kontiola joukkueen ehdoton liideri. Mutta toisaalta tuota ottelua voi katsoa myös siitä näkökulmasta, että Ruotsi oli tehnyt kotiläksynsä hyvin (toisin kuin Suomi, joka päästi Sedinit riehumaan todella vapaasti) ja onnistui pimentämään Suomen tehoyksikön. Tämän tehoyksikön taustalta ei sitten onnistunut nousemaan esiin kukaan muukaan, kuten Granlund tai Salminen. Tästä mainitsi myös nimimerkki @morukara.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Sinähän sen sanoit. Siinä kohtaa ne oikeasti maailmanluokan pelaajat laittavat uuden vaihteen silmään. Kontiolalta puuttuu tämä vaihde, joten vastustaja saa hänet pois viemällä ajan ja tilan pois. Kannattaako tuollainen epävarmuustekijä ottaa mukaan joukkueeseen? Mielestäni Kontiolan näytöt tältä kaudelta ei ole paljoa sen kummemmat kuin vaikkapa Barkovilla, Immosella tai Kemppaisella.
Kuten aiemmin kysyin, niin miten ne Kanadan maailmanluokan pelaajat ovat jääneet puolivälieriin viisi kertaa putkeen, jos kerran se on niin helppoa että laitetaan se uusi vaihde silmään. Jos se olisi suomalaisille pelaajillekin niin helppoa niin eiköhän niitä arvokisakultiakin olisi enemmän kuin kaksi. En ole sitä paitsi edes väittänyt että Kontiola pitäisi ottaa joukkueeseen. Kirjoitin vaan ettei miehen vanhoissa näytöissä ei ole vikaa. Kyse on kuitenkin Suomen MM-joukkueesta eikä minkään Kanadan.

Minä en ole ainakaan unohtanut viime vuoden kisoja. Muistan kuinka finaalissa joukkueen ykköshyökkääjä Kontiola oli varmaan koko kentän surkein pelaaja, kun ympäri Jatkoaikaa haukuttu Lehterä oli siinä pelissä Suomen ylivoimaisesti paras pelaaja ja oikeasti johtava hyökkääjä. Vai merkattiinko Kontiola vain pois, ja Lehterää ei hirveämmin noteerattu, joten hän sai tehdä pelissä ihan vapaasti ihan mitä halusi? Tuskin Venäjä piti Lehterää hirveänä uhkana, koska mies oli vain ja ainoastaan yksi KHL:n parhaista senttereistä, ellei jopa paras.
Niin, Lehterä oli viime vuoden kisoissa parempi kuin Kontiola, joka hänkin teki 9 pistettä 10 pelissä, ja pääsi pisteille sekä puolivälierässä että välierässä. Ilman Kontiolan alkusarjapisteitä surkeasti tarponut Suomi ei olisi päässyt edes puolivälieriin kun se oli niin hilkulla muutenkin.

Mielestäni tänä vuonna Suomella on tarjolla sen verran kovia kavereita hyökkäysosastolle, että sentteriosasto kannattaisi rakentaa mahdollisimman varmaksi. Jos Kontiola ei saa hyökkäyspäässä mitään aikaan, niin hänestä on enemmän haittaa kuin hyötyä Suomelle. Toista se on esimerkiksi Barkovin, Immosen ja Kemppaisen kohdalla, jotka ovat loistavia kahdensuunnan senttereitä ja alivoimapelaajia. Jos katsot vaikka tuota minun ehdottomaani kokoonpanoa ilman Kontiolaa, niin etkö muka usko tuolla tulevan voittoja alkusarjapeleistä? Kontiola on huonon kauden jälkeen kuitenkin vähän epävarma kortti jopa hyökkäyspäähän, joten huonompana vuonna voitaisiin ottaa mukaan joukkueeseen, mutta tänä vuonna itse ainakin näen kilpailun olevan yksinkertaisesti liian kova.
En tajua mitä keuhkoat minulle siitä ettei Kontiolan pitäisi olla mukana ja ettenkö usko sinun kokoonpanoosi? En ole missään väittänyt niin. Luepa uudelleen edellinen viestini. Tänä vuonna sentteritilanne on parempi kuin viime vuonna, joten Kontiolan voisi hyvin jättää poiskin, etenkin kun hän ei näytä olevan ainakaan paremmassa kunnossa kuin viime keväänä. Minäkin voisin kokeilla tässä tapauksessa jotakuta muuta Kontiolan sijaan, mutta luultavasti Jalonen luottaa Kontiolaan.

Sen sijaan sinun valituksesi Kontiolan vanhoista näytöistä on puppua. Mies on aiemmin ollut hyvä ja luotettava MM-kisapelaaja.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Konna on kyllä saanut turhan paljon kuraa niskaansa, sen myönnän. Tuo kura johtunee siitä, että vuoden 2013 MM-kisoissa Konnan ketju pelasi välierän todella näkymättömästi. Tuo olisi ollut iso ottelu, ja Kontiola joukkueen ehdoton liideri.

No aika hassua, jos yksittäinen peli saa aikaan tällaisen johtopäätöksen. Samalla logiikalla voisi suunnilleen jokaisen suomalaisen huippuhyökkääjän todeta olevan ratkaisupeleissä hyytyjä. Teemu Selänne ja Saku Koivu olivat aivan sukkia vuoden 2008 MM-kisojen välierässä Venäjää vastaan. Tai Ville Peltonen ja Olli Jokinen eivät saaneet mitään aikaan vuoden 2006 välierässä Tshekkiä vastaan.
 

Barney

Jäsen
Kuten aiemmin kysyin, niin miten ne Kanadan maailmanluokan pelaajat ovat jääneet puolivälieriin viisi kertaa putkeen, jos kerran se on niin helppoa että laitetaan se uusi vaihde silmään.
Typerä vertaus. Kuinka paljon sinun mielestäsi kanadalaisia keskimäärin kiinnostaa MM-kisat? Minun mielestäni aika kuvaavaa on se, kuinka joukkueen kapteenina toiminut Ryan Getzlaf tuli Suomeen, vietti illat baarissa ja teki silti yli piste/peli, vaikka taisi jokusen pelin pelata krapulassa. Vaikuttaako tuo siltä, että Getzlafia hirveästi kiinnosti MM-kisat?

En tajua mitä keuhkoat minulle siitä ettei Kontiolan pitäisi olla mukana ja ettenkö usko sinun kokoonpanoosi? En ole missään väittänyt niin. Luepa uudelleen edellinen viestini. Tänä vuonna sentteritilanne on parempi kuin viime vuonna, joten Kontiolan voisi hyvin jättää poiskin, etenkin kun hän ei näytä olevan ainakaan paremmassa kunnossa kuin viime keväänä. Minäkin voisin kokeilla tässä tapauksessa jotakuta muuta Kontiolan sijaan, mutta luultavasti Jalonen luottaa Kontiolaan.
Ensinnäkään en keuhkoa mitään. Toisekseen siitä, että Kojo todennäköisesti ottaa Kontiolan kisoihin olen kanssasi samaa mieltä.

Sen sijaan sinun valituksesi Kontiolan vanhoista näytöistä on puppua. Mies on aiemmin ollut hyvä ja luotettava MM-kisapelaaja.
Se on pitkälti mielipideasia. Minä ainakin arvostan niitä pelaajia, jotka nousevat tärkeillä hetkillä isoon rooliin. Kontiola ei ole sellainen pelaaja.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Typerä vertaus. Kuinka paljon sinun mielestäsi kanadalaisia keskimäärin kiinnostaa MM-kisat? Minun mielestäni aika kuvaavaa on se, kuinka joukkueen kapteenina toiminut Ryan Getzlaf tuli Suomeen, vietti illat baarissa ja teki silti yli piste/peli, vaikka taisi jokusen pelin pelata krapulassa. Vaikuttaako tuo siltä, että Getzlafia hirveästi kiinnosti MM-kisat?
Tämä naurettavan typerä "ei kiinnosta"-kortti vedetään kun oikeat argumentit on loppu, ja Kanadan NHL-miehet eivät pyyhi muilla lattiaa. On typerää väittää ettei kanadalaisia kiinnosta pelata MM-kisojen puolivälierässä. Olisi yhtä typerää väittää ettei suomalaisia kiinnostanut Naganon olympiavälierässä, koska NHL-pelaajia oli viihteellä edeltävänä yönä.

Edit. selvennetään nyt vielä ettei joku ymmärrä tuota niin että rinnastan MM-kisat ja olympialaiset. Pointti oli että viihteellä on käynyt yksi jos toinenkin, myös olympialaisissa, mutta noiden tapauksien takia ei voida yleistää että esim. suomalaisia pelaajia ei ole olympialaiset napanneet ei silloin eikä sen jälkeen.

Eikä pelaajien tarvitse muutenkaan missään munkkiluostarissa elää kisojen ajan. Getzlaf sitä paitsi oli tullut 11 aikavyöhykkeen takaa ja kannattaako sellaista aikaeroa edes yrittää kuroa kokonaan kiinni, ei ainakaan kertalaakista. Yöaikaan on huono Korkeasaareen tai Kiasmaankaan mennä.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minä ainakin arvostan niitä pelaajia, jotka nousevat tärkeillä hetkillä isoon rooliin. Kontiola ei ole sellainen pelaaja.

Ketkä Suomen nykyisistä hyökkääjistä ovat tällaisia? Jarkko Immonen ja Mikael Granlund, varauksin Jori Lehterä ja Mikko Koivu. Muuten on mielestäni aika hiljaista, jos mietitään pelaajia, jotka ovat Konnaa edellä tässä kategoriassa. Vaikkapa Jussi Jokinen on Kontiolan takana selkeähkösti.
 

Barney

Jäsen
Tämä naurettavan typerä "ei kiinnosta"-kortti vedetään kun oikeat argumentit on loppu, ja Kanadan NHL-miehet eivät pyyhi muilla lattiaa. On typerää väittää ettei kanadalaisia kiinnosta pelata MM-kisojen puolivälierässä. Olisi yhtä typerää väittää ettei suomalaisia kiinnostanut Naganon olympiavälierässä, koska NHL-pelaajia oli viihteellä edeltävänä yönä.
Miksi se on typerää väittää? Miksi sitten joukkueen kapteeni kiertelee kesken kisojen yökerhoissa, jos häntä oikeasti kiinnostaa voittaa maailmanmestaruus? Edesauttaako se mielestäsi esimerkiksi Getzlafin peliä? Toimisitko itse samalla tavalla, jos käynnissä olisi kisat, jotka kokisit erittäin tärkeiksi? Jos kanadalaisia muka hirveästi kiinnostaa MM-kisat, niin miksi maa menestyy sitten Olympialaisissa selvästi paremmin? Olympialaisissa 2000-luvulla Kanada on kuitenkin voittanut kolme neljästä kullasta, MM-kisoista kolme neljästätoista. Molemmissa kisoissa Kanadalla on kuitenkin aina ylivoimaisesti paras joukkue.
 

Barney

Jäsen
Ketkä Suomen nykyisistä hyökkääjistä ovat tällaisia? Jarkko Immonen ja Mikael Granlund, varauksin Jori Lehterä ja Mikko Koivu. Muuten on mielestäni aika hiljaista, jos mietitään pelaajia, jotka ovat Konnaa edellä tässä kategoriassa. Vaikkapa Jussi Jokinen on Kontiolan takana selkeähkösti.
Se on vaikea määritellä, koska kovin moni suomalainen ei ole pelannut kärkiroolissa arvokisoissa. Kontiola on nyt kuitenkin epäonnistunut kaksi kertaa peräjälkeen MM-kisojen tärkeimmässä pelissä, ensin 2013 välierässä ja sen jälkeen 2014 finaalissa. Nyt kuitenkin tuosta ryhmästä on tulossa todennäköisesti kaksi pelaajaa Suomen MM-joukkueeseen eli Immonen ja ainakin yksi kolmikosta Lehterä/Granlund/Koivu. Kolmos- ja neloskenttään pitäisi mielestäni löytyä jo selvästi Kontiolaa paremmin puolustussuuntaan pelaavia pelaajia, joten Kontiolaa on vaikea sijoittaa joukkueeseen, vaikka Nokka ikävä kyllä hänelle jonkun roolin varmaan joukkueesta löytääkin.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Miksi se on typerää väittää? Miksi sitten joukkueen kapteeni kiertelee kesken kisojen yökerhoissa, jos häntä oikeasti kiinnostaa voittaa maailmanmestaruus? Edesauttaako se mielestäsi esimerkiksi Getzlafin peliä? Toimisitko itse samalla tavalla, jos käynnissä olisi kisat, jotka kokisit erittäin tärkeiksi? Jos kanadalaisia muka hirveästi kiinnostaa MM-kisat, niin miksi maa menestyy sitten Olympialaisissa selvästi paremmin? Olympialaisissa 2000-luvulla Kanada on kuitenkin voittanut kolme neljästä kullasta, MM-kisoista kolme neljästätoista. Molemmissa kisoissa Kanadalla on kuitenkin aina ylivoimaisesti paras joukkue.
Typerää se on siksi että ei edes yritetä miettiä mistä muusta asia voisi johtua, vaan vedetään se vanha ja väsynyt "ei kiinnosta"-kortti. Käytännössä kirjoittajalla on ennakkoasenne että Kanada voittaa jos sitä vaan kiinnostaa, ja kaikki peilataan tuon olettamuksen kautta. MM-kisatappiot siis yritetään automaattisesti kuitata tuolla hassuttelukortilla.

Jotenkin huvittavaa miten otat koko ajan esiin tuota Getzlafia ja 2013 turnausta ja vieläpä suurentelet asiaa, niinkuin se olisi hyväkin argumentti. Kuten aiemmin totesin, jotkut suomalaiset ovat olleet vastaavasti viihteellä ennen olympiavälierää. Kai tästä lähtien pitää olympialaisten jälkeen selitellä miten Suomi olisi voittanut jos olisi vain kiinnostanut(?).

Kysyit että miksi Kanada menestyy olympialaisissa paremmin. Eikö tule mieleen? Ehkä sinunkin kannattaisi hetkeksi unohtaa se "ei kiinnosta"-selittely ja miettiä voisiko olla jotain oikeita ja konkreettisia syitä:
- Kanadan valmentaja valitaan pari viikkoa ennen turnausta
- Joukkueella ei juuri ole harjoituspelejä, kun taas eurooppalaisilla on paljonkin
- Turnaus pelataan isolla jäällä ja vastassa on enimmäkseen Euroopassa pelaavia pelaajia
- Kisoissa ei pelata NHL-tyyppistä jääkiekkoa senkään vertaa mitä MM-kisoissa
- Kaikki pelaajat eivät välttämättä ole NHL-menestyksestään huolimatta sopivimpia ison jään MM-turnaukseen
- Olympialaisia on harvoin ja niitä pelejä vähän. Otanta on siis aika pieni. Vähän sama kuin ottaisi viimeiset viisi MM-turnausta ja toteaisi ettei Kanada vaan pärjää MM-tasolla
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nuorten NHL-pakkien osalta on viime pelien osalta todettava, että jonkin verran näyttää sekä pelitapa että iso kaukalo vaativan vielä sopeutumista. Jokipakka ei ollut nähdyissä peleissä (vaikka kuinka Ilves-lasein peliä katselee) vielä niin vakuuttava, että paikka kokoonpanossa olisi mitenkään selviö. Ei Ristolainenkaan ole vielä näyttänyt mitään sellaista, että esimerkiksi kokeneemmat KHL-pakit olisivat marssijärjestyksessä jääneet jalkoihin.

Nuorista pakeista Lindell on myös ollut omassa päässä satunnaisissa ongelmissa, mutta potentiaali ylivoimassa hyvän laukauksen ansiosta antaa tämän valinnalle lisäperusteita.

Eipä ole pitkään aikaan ollut MM-kisoihin näin paljon kilpailua pelipaikoista. Hyvä niin.
 

Barney

Jäsen
- Kanadan valmentaja valitaan pari viikkoa ennen turnausta
- Joukkueella ei juuri ole harjoituspelejä, kun taas eurooppalaisilla on paljonkin
- Turnaus pelataan isolla jäällä
- Kisoissa ei pelata NHL-tyyppistä jääkiekkoa
- Kaikki pelaajat eivät välttämättä ole NHL-menestyksestään huolimatta sopivimpia ison jään MM-turnaukseen
- Olympialaisia on harvoin ja niitä pelejä vähän. Otanta on siis aika pieni. Vähän sama kuin ottaisi viimeiset viisi MM-turnausta ja toteaisi ettei Kanada vaan pärjää MM-tasolla
Milläs jäällä ne olympialaiset sitten pelataan? Pelattiinko MM-kisat esimerkiksi vuonna 2008 isolla jäällä?

Sitten kannattaa mennä noiden sinun syiden taakse. Jos Kanadaa oikeasti kiinnostaisi pärjätä MM-kisoissa, niin voisiko olla mahdollista, että siellä olisi joku maailmanluokan valmentaja ympäri vuoden joukkueen puikoissa? Kanadalla on nytkin joukkue lähes valmis, joten luuletko ettei Kanada ehtisi pelaamaan yhtään harjoitusottelua, jos se oikeasti kiinnostaisi? Miksi Kanada ei tee sitten mitään menestyäkseen MM-kisoissa, koska sinäkin varmaan hyvin tiedät, kuinka he valmistautuvat esimerkiksi Olympialaisiin, ja kuinka monta kivenkovaa ammattilaista siellä on rakentamassa joukkuetta, jotta varmasti saadaan se paras mahdollinen joukkue. Miksi samaa ei tehdä MM-kisojen kanssa, jos se kerta ei johdu mitenkään maan kiinnostuksesta MM-kiekkoa kohtaan?

Haluaisin myös kuulla, miksi MM-kisoissa ei pelata NHL-tyyppistä kiekkoa. Miten se ilmenee?
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Milläs jäällä ne olympialaiset sitten pelataan? Pelattiinko MM-kisat esimerkiksi vuonna 2008 isolla jäällä?

Sitten kannattaa mennä noiden sinun syiden taakse. Jos Kanadaa oikeasti kiinnostaisi pärjätä MM-kisoissa, niin voisiko olla mahdollista, että siellä olisi joku maailmanluokan valmentaja ympäri vuoden joukkueen puikoissa? Kanadalla on nytkin joukkue lähes valmis, joten luuletko ettei Kanada ehtisi pelaamaan yhtään harjoitusottelua, jos se oikeasti kiinnostaisi? Miksi Kanada ei tee sitten mitään menestyäkseen MM-kisoissa, koska sinäkin varmaan hyvin tiedät, kuinka he valmistautuvat esimerkiksi Olympialaisiin, ja kuinka monta kivenkovaa ammattilaista siellä on rakentamassa joukkuetta, jotta varmasti saadaan se paras mahdollinen joukkue. Miksi samaa ei tehdä MM-kisojen kanssa, jos se kerta ei johdu mitenkään maan kiinnostuksesta MM-kiekkoa kohtaan?

Haluaisin myös kuulla, miksi MM-kisoissa ei pelata NHL-tyyppistä kiekkoa. Miten se ilmenee?
Korjasin jo vähän aiemmin viestiäni ja lisäsin siihen "Turnaus pelataan isolla jäällä ja vastassa on Euroopassa pelaavia pelaajia". Olympialaisissa kärkimailla on lähinnä NHL-pelaajia, ja lähtökohdat turnaukseen ovat aikaeroineen ym. sama.

Ei kai me tässä siitä väitelläkään kuinka paljon Hockey Canadaa kiinnostaa panostaa turnaukseen. Kyllä minä olen siinä samaa mieltä kanssasi. Tässä on kyse pelaajien kiinnostuksesta. Pelaajat hyppäävät jäälle ja tekevät parhaansa riippumatta siitä milloin valkku on valittu. Ei jääkiekkoilijat ole mikään urheilijoiden poikkeuslaji joiden kilpailuvietti ja voittamisenhalu uupuu. Etenkään NHL:ään ei pääse höntsämentaliteetilla on naurettavaa väittää ettei NHL-pelaaja olisi kilpailumoodissa kun tämä hyppää askiin ja on peli jolla on merkitystä. Eri asia on jokin NHL:n all-stars peli, joka ei ole kilpailutapahtuma.

Peliin valmistautumisessa on eroa tapahtumasta riippuen, mutta ei suomalaisetkaan missään munkkiluostarissa meditoi kisojen aikana. Alunperinhän tämä lähti siitä miksei Kanadan pelaajat ole laittaneet sitä isoa vaihdetta päälle MM-kisojen välierissä. Olisi aika naurettavaa väittää ettei pelaajat olisi MM-puolivälierässä täydessä pelimoodissa ja yrittäisi laittaa isoa vaihdetta silmään. Se olisi aika heikko olettamus. NHL-tähtienhän sitä paitsi pitäisi hoidella europelaajat aamukrapuloissaan ilman lisävaihteitakin, jos on uskominen sitä että Kanada voittaa jos pelaajia kiinnostaa.
 

Barney

Jäsen
Ei kai me tässä siitä väitelläkään kuinka paljon Hockey Canadaa kiinnostaa panostaa turnaukseen. Kyllä minä olen siinä samaa mieltä kanssasi. Tässä on kyse pelaajien kiinnostuksesta.
Ja sinä et usko sen tarttuvan pelaajiin, jos maata kokonaisuudessaan ei kyseiset kisat kiinnosta? Jos maan jääkiekkoliitto eikä kansalaiset arvosta kyseisiä kisoja yhtään, niin uskot kuitenkin siitä huolimatta pelaajien syttyvän pelaamaan ihan täysillä siellä? Rohkenen olla aika vahvasti eri mieltä.

NHL-tähtienhän sitä paitsi pitäisi hoidella europelaajat aamukrapuloissaan ilman lisävaihteitakin, jos on uskominen sitä että Kanada voittaa jos pelaajia kiinnostaa.
Kuka näin väittää?
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ja sinä et usko sen tarttuvan pelaajiin, jos maata kokonaisuudessaan ei kyseiset kisat kiinnosta? Jos maan jääkiekkoliitto eikä kansalaiset arvosta kyseisiä kisoja yhtään, niin uskot kuitenkin siitä huolimatta pelaajien syttyvän pelaamaan ihan täysillä siellä? Rohkenen olla aika vahvasti eri mieltä.
Kyllä se tietysti tarttuu, mutta se ei tartu niin paljon kuin monet väittävät. Sinä yrität selvästi antaa ymmärtää kanadalaisten perusongelman olevan se ettei pelata täysillä. Minä taas rohkenen väittää että se on yksi epätodennäköisempiä osasyitä.

Viimeisen viiden vuoden aikana Kanada ei ole muuten hävinnyt alkulohkossa kertaakaan varsinaisella peliajalla. Aika hyvin ovat siis syttyneet jos kerran heitä kiinnostaa paljon vähemmän kuin muita. Luulisi ettei se voitonjano ainakaan lopahtaisi kuin tosipelit alkavat, etenkin kun kyseessä on aina voittoa hamuavat kanadalaiset.

Eiköhän se ole tullut selväksi että ollaan eri mieltä, ja tämä ei oikein edes kuulu tähän ketjuun. Voidaan jatkaa vaikka Kanadan ketjussa jos haluat.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Täällä ollaan varsin luottavaisin mielen että NHLstä saadaan yksi hyökkääjä vielä mukaan. Itse en odota enää ketään, mutta positiivista jos joku esim. Lehterä/Koivu/Granlund kolmikosta tulee. Sami Vatanen olisi myös ihan kiva, mutta Ducks jatkanee toiselle rundille.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
No aika hassua, jos yksittäinen peli saa aikaan tällaisen johtopäätöksen. Samalla logiikalla voisi suunnilleen jokaisen suomalaisen huippuhyökkääjän todeta olevan ratkaisupeleissä hyytyjä. Teemu Selänne ja Saku Koivu olivat aivan sukkia vuoden 2008 MM-kisojen välierässä Venäjää vastaan. Tai Ville Peltonen ja Olli Jokinen eivät saaneet mitään aikaan vuoden 2006 välierässä Tshekkiä vastaan.

Typerää ehkä, mutta kyllä silti täytyy otta huomioon se, että Kontiolasta ei kannata odottaa mitään varsinaista ratkaisupelaajaa aivan kovimpia maita vastaan. Totta kai on kunnossa ollessaan ihanteellinen 2-3 sentteri noihinkin peleihin. Ville Peltonen, Teemu Selänne, Olli Jokinen ja Saku Koivu ovat joskus onnistuneet ratkaisemaan Suomelle jopa niitä melkein tärkeimpiä pelejä, sen sijaan Petri Kontiola ei ole vielä tällaisissa peleissä ollut ratkaisijana.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Ville Peltonen, Teemu Selänne, Olli Jokinen ja Saku Koivu ovat joskus onnistuneet ratkaisemaan Suomelle jopa niitä melkein tärkeimpiä pelejä, sen sijaan Petri Kontiola ei ole vielä tällaisissa peleissä ollut ratkaisijana.

Pakko vastata tähän lievällä off topicilla:

MM 2007 Puolivälierä USA - FIN 4-5 (Kontiola 0+0), Välierä RUS - FIN 1-2 (K 0+0), Finaali CAN - FIN 4-2 (K 1+0)
MM 2010 Puolivälierä FIN - CZE 1-2 (K 1+0)
MM 2012 Puolivälierä USA - FIN 2-3 (K 0+1, VM 59.51), Välierä RUS - FIN 6-2 (K 0+1) Pronssi FIN - CZE 2-3 (K 0+0)
MM 2013 Puolivälierä FIN - SVK 4-3 (K 2+1) Välierä FIN - SWE 0-3 (K 0+0) Pronssi FIN - USA 2-3rl. (K 0+1)
OG 2014 Puolivälierä FIN - RUS 3-1 (K 0+1) Välierä SWE - FIN 2-1 (K 0+0) Pronssi USA - FIN 0-5 (K 0+1)
MM 2014 Puolivälierä CAN - FIN 2-3 (K 0+1) Välierä CZE - FIN 2-3 (K 0+2) Finaali RUS - FIN 5-2 (K 0+0)

Yhteenveto: Suomi on Kontiola pelatessa pelannut 16 peliä 8 parhaan joukossa. Näissä peleissä Suomi on tehnyt 40 maalia ja Kontiolan tehot ovat 4+9=13.
Omasta mielestäni Kontiola on kyseisissä peleissä kyennyt, jos ei ratkaisijan viittaa, niin ainakin kantamaan vastuuta. Tämä tilastointi tietysti ei tarkoita mitään, mutta omasta mielestäni Kontiolalla on joukkueessa oma paikkansa, mutta en itkupotkuraivareita vedä, jos paikka jää saamatta.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Konna on kyllä saanut turhan paljon kuraa niskaansa, sen myönnän. Tuo kura johtunee siitä, että vuoden 2013 MM-kisoissa Konnan ketju pelasi välierän todella näkymättömästi. Tuo olisi ollut iso ottelu, ja Kontiola joukkueen ehdoton liideri. Mutta toisaalta tuota ottelua voi katsoa myös siitä näkökulmasta, että Ruotsi oli tehnyt kotiläksynsä hyvin (toisin kuin Suomi, joka päästi Sedinit riehumaan todella vapaasti) ja onnistui pimentämään Suomen tehoyksikön. Tämän tehoyksikön taustalta ei sitten onnistunut nousemaan esiin kukaan muukaan, kuten Granlund tai Salminen. Tästä mainitsi myös nimimerkki @morukara.

Lisäksi epäonnistuminen NHL-uralla on jättänyt jonkinlaisen leiman Kontiolan uraan. Parikin onnistunutta NHL-kautta Konnalta, hänelle todennäköisesti vaadittaisiin täällä patsasta. Myös välillä hieman boheemin kaverin otteet siviilissä tietenkin ovat omiaan lisäämään negatiivista kirjoittelua pelaajasta.

Kari Jalonen olisi jo kätellyt Kontiolan ulos ryhmästä, ellei näkisi tälle käyttöä kisoissa. Antanut hänelle aikaa, peluuttanut jopa hieman ylimääräistä, että Kontiola pääsisi rytmiin ja kuntoon.

Jostain syystä näen Kontiolassa erittäin paljon samaa, kuin Mika Niemisessä aikoinaan. Hänenkin nousua maajoukkuetasolle ihmeteltiin, ei pelitaitojen, vaan muiden syiden takia. mutta niin vain Nieminen otti ensimmäisissä MM-kisoissa Leijonien ykkössentterin tontin kotikisoissa 1991. Siitä Kurrin ja Järvenpään välistä.

Ei auennut NHL-ura Niemisellekään. Tosin on erittäin monia, kovia ja hyviä suomalaisia maajoukkuepelaajia, joille NHL-ura jäi haaveeksi. Osa ei lähtenyt edes yrittämään.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei auennut NHL-ura Niemisellekään. Tosin on erittäin monia, kovia ja hyviä suomalaisia maajoukkuepelaajia, joille NHL-ura jäi haaveeksi. Osa ei lähtenyt edes yrittämään.

Veikko kuului käsittääkseni nimenomaan niihin, jotka eivät lähteneet kahdensuunnan sopimustarjouksella edes yrittämään. Euroopasta tuli tilille kiitettävästi liksaa ja siinä ohessa ehti käydä pelaamassa myös kolmet olympiakisat ja yhden world cupin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
MM 2014 Puolivälierä CAN - FIN 2-3 (K 0+1) Välierä CZE - FIN 2-3 (K 0+2) Finaali RUS - FIN 5-2 (K 0+0)

Ohhoh. Kontiolaa on haukuttu sulamisesta Minskin kisoissa, mutta jätkähän veti kuitenkin piste per peli tahtia pudotuspelit. Itsekin olen joutnut tämän propagandan uhriksi ja aiemmin väitin hänen jääneen tehoitta viime kevään puodtuspeleissä. Mutta hyvinhän Kontiola tehojen valossa pelasi viime keväänäkin.

Kontiola on vetänyt ykkösketjun roolissa kuusi pudotuspeliottelua arvokisaurallaan ja tehot ovat näissä 2+5. Hivenen hassulta tuntuu faktojen valossa tämä Barneyn ja kumppanien harjoittama "ei pärjää kovissa peleissä" -kortti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös