MM 2015: Suomi

  • 692 730
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Jokinen - Kontiola - Immonen
Salminen - Barkov - Donskoi
Hartikainen - Komarov - Osala
Joensuu - Wirtanen - Pihlström
Aaltonen, Louhivaara

Siinä on kookas hyökkäys, jolla riittää kyvyt pelintekoon. Kahdesta ensimmäisestä ketjusta saisi muodostettua monenlaisia kombinaatioita, mutta nuo näyttävät omaan silmään parhaalta. Jokinen - Barkov ei ole tällä kaudella kolahtanut yhteen, joten he toimivat parhaiten eri ketjussa. Jos Konnan jalka ei kulje, niin Immonen keskelle ja reservistä Aaltonen oikeaan laitaan.
Barkovin ketjussa sentteri raataa, Salminen rakentaa peliä ja Donskoi iskee kiekot häkkiin. Kaikilla riittää peliäly ja nopeus kovempiakin vastustajia vastaan, joten pistäitäkin voi odottaa.
3-4 ketjuissa äijät pelaavat fyysistä ja puolustavaa peliä, joskin kentillä on potentiaalia myös maalintekoon.

Mikäli Minnesota tippuu ekalla kierroksella ja Koivu päättää jäädä kotiin vaimon ja lapsen kanssa, kentät voisivat mennä tähän malliin:

Jokinen - Granlund - Komarov
Salminen - Barkov - Donskoi
Hartikainen - Kontiola - Immonen
Osala - Wirtanen - Pihlström
Aaltonen, Joensuu

Immonen siirrettävissä keskelle, jolloin Aaltonen ottaa paikan kolmosen oikeasta laidasta. Tässä hahmotelmassa nelonen on ainoa rouhija-ketju, joten periaatteessa käytettävissä on kolme tulosketjua. Jos kuitenkin halutaan kaksi selkeästi työteliäämpää ketjua, niin Hartikainen - Immonen - Osala, Joensuu - Wirtanen - Pihlström voisivat toimia, jolloin varamiehksi jäisivät Aaltonen ja Kontiola.

Lepistö - Ristolainen
Jaakola - Hietanen
Jokipakka - Mäntylä
Salmela - Lindell

Pakistossa en näe käyttöä Väänäselle. Lepistön rahkeet eivät välttämättä riitä ykköspariin, mutta aina voi kokeilla. Tasainen pakisto, toivottavasti peluutuskin on sen mukaista. Rasselle tietysti suurimmat minuutit. Jaakola - Hietanen on kokeilemisen arvoinen näissäkin kisoissa.

Rask
Koskinen
Engren

Rask on saatavilla olevista NHL-mokeista paras, enkä usko että kumpikaan Lehtonen-Niemi kaksikosta lähtee kisoihin back-upiksi. Koskinen kun torjuu SKA:n mestaruuteen, niin pelipaikka on varma. Engren sitten taustalla ja eiköhän hänkin pääse ainakin yhteen matsiin availemaan luukkua.

 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Eikö Kojo suurinpiirtein näillä sanoilla puhunut Tappara-Lukko ottelun erätauolla. Laitan sitaatteihin vaikka ei sanatarkasti menekään. "plaa plaa plaa, kyllä Donskoi ja Kemppainen on ihan mm-kisatason pelaajia, mutta katsellaan rauhassa miten tämä tästä kehittyy, plaa plaa"
Jormakka saattoi antaa myös sellaiset näytöt, että ei ainakaan ruksattu vielä papereista yli.
Alkaa kuitenkin olla pikkuhiljaa jo aika kovat vaatimukset pelaajalle, että mukaan mahtuu. Hauska seurata mitä tästä vielä tulee.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuukka Raskin päätöstä kaiketi Leijona-johto nyt odottaa. Raskin tullessa mukaan, muut veskarit tulevat Euroopasta. Toinen on Koskinen, joka juuri nyt on pelaamassa SKA:ta mestariksi.

Raskin kieltäytyessä, veskaritilanne heilahtaa arvoituksen puolelle. Niemi ei liene vahvoilla ykkösveskariksi. Entäpä Lehtonen? Kevät 2012 on kyllä Lehtosen osalta pitkä miinus. Se tosin Westerlundia ei häirinnyt, mutta mitä ajattelee Jalonen?
 
Japadapaduu ja oma toive/ennustus mömmöm-rosterista julki:

Jokinen-Barkov-Ruutu
Immonen-Kontiola-Salminen
Hartikainen-Komarov-Pihlström
Osala-Wirtanen-Joensuu

Jaakola-Ristolainen
Jokipakka-Lindell
Lepistö-Hietanen


NHLstä sitten lisää janttereita mukaan. Minnesotasta Granlund,Koivu ja Haula. St.Louisin pudotessa Lehterä,O.Jokinen ja Lindbohm. Kipi käy hakemassa kannun joten Teräväinen myös poissa, mikäli tippuvat niin toki molemmat mukaan. Filppula myös mukana jos tippuu, Pulkkinen menee AHLlään. Calgarystä myös Granlung ja Rissanen mukaan mikäli pääsee.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Todella pitkästä aikaa on mahdollista nähdä nuoria kiinnostavia pelaajia MM-kisoissa. Ristolainen ja Barkov esiintyvät kisoissa ainakin ilman loukkaantumisia ja Jokipakallakin on mahdollisuuksia kiitos NHL-taustan. Lindellin pääsy kisoihin vaatisi pienen ihmeen. Kuten tietysti oli arvattavaa, Rantanen ei päässyt näyttämään kykyjään tiukemmissa peleissä, koska silloin riski valinnasta olisi voinut kasvaa. NHL:ää pitää tässäkin kiittää: jos sitä ei olisi, MM-kisojen seuraaminen tuppu- ja tappuraisineen olisi äärimmäisen pitkästyttävää. Valmentajien päässä onneksi NHL-status kumoaa jopa nuorena olemisen erheen, joten meillä on toisinaan mahdollisuus päästä ihastelemaan todella lahjakkaiden pelaajien esityksiä.

Kaiken innostuksenkin keskellä tulee muistaa, että maajoukkueessa on jo 15 vuotta ollut sääntönä se, että maajoukkueen kokoaminen on epäonnistunut, jollei joukkueen keski-ikä lähesty 30 vuotta, mieluiten ylitä sitä. Kun Teemukaan ei enää tähän asian vaikuta, kaipa sieltä naftaliinista voisi kaivaa vielä muutaman kehäraakin tilannetta parantamaan. Kaksi nelikymppistä pelastaisi jo aika paljon.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kysyn ihan siksi, että en tiedä. Pelaako Immonen seurajoukkueessaan laidassa? Tai milloin on viimeksi pelannut laidassa?
Kun se on nyt jo kahteen unelmarosteriin päätynyt laitapelaajaksi? Kukas Rissanen pelaa Calgaryssä?

Ja pakko on toivoa, että Kojolla pää sen verran toimii, ettei tuota Jokista ja Barkovia väkisin naita. Toista tämän toiveen ties monetta kertaa.
 
Tästä näin:

Hartikainen - Barkov - Jokinen
Komarov - Immonen - Salminen
Ruutu - Kontiola - Aaltonen
Joensuu - Kemppainen - Donskoi
- Palola, Pihlström, Wirtanen..

Lepistö - Ristolainen
Jokipakka - Hietanen
Jaakola - Lindell
Salmela - Mäntylä

Rask
Koskinen
Saros
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Onko Jussi Jokisella oikeasti toiminut kemiat arvokisoissa kenenkään kanssa? 2006 Torinossa ainakin pelasi ihan hyvin Peltosen ja OJ:n kanssa ja saman vuoden MM-kisoissa teki hyvät tehot (samassa ketjussa?). 2008 sen sijaan ei kulkenut Koivun ja Ruudun kanssa kuin ajoittain, 2010 Immosen ja Miettisen kanssa ei niin ollenkaan, ja 2012 ei saanut peliään toimimaan Koivun ja Filppulan kanssa. Niin ja viime vuoden olympialaisissa seilasi OJ:n ja Kontiolan ketjujen välillä, mutta ei saanut hirveästi aikaiseksi, niin kuin eivät tosin nuo ketjut kokonaisuudessaankaan, eli en ala JJ:tä syyttämään.

Jokisen oikeaoppinen sijoittaminen rosteriin tulee siis olemaan erittäin tärkeätä, ettei kisoissa sitten pyöri turhia painolastiketjuja varsinkaan tulosyksiköissä. Jokinen kaipaa selkeästi vierelleen ainakin kiekollisen sentterin. Olisiko se kolmas pelaajatyyppi tuossa ketjussa sitten likaista työtä tekevä, mahdollisesti nopeajalkainen grinderi? Luisteluvoimaisia laitureita Suomi tulee joka tapauksessa tarvitsemaan, koska tällä hetkellä sentteriosasto vaikuttaisi melko hitaalta. Periaatteessa Barkovin pelaajatyyppi sopisi Jokisen ketjukaverille erittäin hyvin, joten heitä voisi vielä kokeilla yhdessä, varsinkin kun Floridassa he pelasivat ketjukavereina silloin, kun Sashallakin oli heikompi kausi meneillään. Tuohon kolmanneksi vaikkapa Leksa. Harmittaa kyllä tällä hetkellä Korpikosken poisjäänti, koska siinä olisi ollut myös yksi vaihtoehto.
 

Sirad

Jäsen
Yle.fi
Leijonien kokoonpano Venäjä-otteluissa:
Hyökkääjät:
.
.
Harri Pesonen, Lausanne HC, NLA
Lennart Petrell, Luleå Hockey, SHL
Antti Pihlström, Salavat Julajev Ufa, KHL

Jooooo!
En oo paljon MM-miehistölle ehtiny aikaa uhraamaan, mutta kyllähän tämä saa hymyn naamalle.
Millon oon nähny viimeks Lennun pelaavan, en edes muista!
Kisoihin sisään, kiitos. :)

Mies on kuitenkin SHL:n pörssi-kakkonen kuten kuva todistaa:
http://oi60.tinypic.com/2w32nut.jpg
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mg Barkov Pulu(/Teuvo/JMA)
Jokinen Koivu Ruutu
Leo Immonen Salminen
Hartikainen Kemppainen Donskoi

Olen näitä kyhäelmiä täältä lukenut, ja tämän kaverin kokoonpano edelleenkin näyttää parhaalle. Rookie laittoi tasapainoisimman nipun noin vain suit sukkelaan, ei se niin vaikeaa voi olla ;) Lisäksi tämä Wildin tippuminen on aika todennäköinen skenaario, kun tuo Blues on vastassa ja se on niin kaamean kova nippu. Sitten jos todennäkösiä muita pointteja tästä haetaan, niin Teuvo voidaan jättää aika epätonnäköisten listalle, Chicago kuitenkin hoitelee Nashvillen. Samoin Pulu ikävä kyllä taitaa olla 100% varma ettei ole mukana. Sitten jää JMA. Joten itselleni tämä kokoonpano, niin että oikeita laitureita sekoitellaan niin se on siinä! ja se näyttäisi tältä.

Mg-Barkov-JMA
Jokinen-Koivu-Donskoi
Leksa-Immonen-Salminen
Hartikainen-Kemppainen-Ruutu
(Philström)

Pulkkinen voidaan tosiaan jättää kokonaan pois kun vaikka tippuisi kausi jatkuu AHL playoffeihin, mutta jos Teuvo jostain ihmeen syystä olisi käytettävissä niin tämä muotoutuisi muotoon näin:

Mg-Barkov-Salminen
Jokinen-Koivu-Teräväinen
Leksa-Immonen-Donskoi
Hartikainen-Kemppainen-Ruutu
(Philström)

Philström sitten vaihtaisi Ruudun paikalle, jos kaveri tosiaan ei ole enää riittävällä tasolla. Näissä sommitelmissa on sitten kaikkea mitä menestyvään jääkiekko joukkueeseen tarvitaan Hyökkäystä, puolustamista, Taitoa, fyysisyyttä, nuoruutta, kokemusta, eri kätisyyksiä ja tarpeeksi senttereitä. Ei muuta kun kannua nostelmaan sanon minä ;)
 
Viimeksi muokattu:

vilmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitoksia Artturenokselle ja Murkulalle ketjuhahmotelmieni kehumisesta, kiva saaha hyvää palautetta heti alkuun!

Fiilis senkun nousee kun kuuli ketä sieltä on tulossa leiritykselle mukaan. Tulis nyt vielä se Rask niin sais fiilistellä oikeen kunnolla! Toivottavasti Barkov nähdään mukana jo torstaina, Sashan kotihallissa kun pelataan.
 

Outzala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Barkov liittyy leiritykseen perjantaina, joten ei pelaa vielä torstaina.

Veikkaan, että KJ lähtee rakentamaan tutkaparien kautta kokoonpanoa. Barkov-Jokinen, Immonen-Salminen ja Aaltonen-Kontiola muodostanevat kolmen ensimmäisen kentän parivaljakot. Uusien vahvistusten tultua en jaksa uskoa kärppäkaksikon mukana oloon upeasta kaudesta huolimatta. Kemppainen menisi varmasti hyvin nelossentteristä, mutta eiköhän sille paikalle oteta kokeneempaa kaveria kaksikosta Wirtanen & Hytönen. Kontiolan ja Aaltosen kausista voi olla montaa mieltä, mutta jotenkin rivien välistä on aistittavissa, että miehet ovat kisoissa.

Mielenkiintoista nähdä Tuomo Ruudun otteet vaikean kauden jälkeen. Ansaitsi sen tai ei, olen aika varma, että mies aloittaa ykkösen laidassa Barkovin ja Jokisen kanssa. Komarov ja Hartikainen sijoitettaneen kahden seuraavan tutkaparin kolmanneksi lenkiksi. Komarov varmaankin Aaltosen ja Konnan kanssa, kun taas Hartikainen tuohon Immosen ja Salmisen vitjaan. Neloskenttä rakentuisi siis Wirtasen tai Hytösen ympärille. Laidoille jäisi Pihlströmiä, Osalaa, Joensuuta, Huhtalaa ym.

Eli se mitä luulen kokoonpanon olevan hyökkääjien osalta:

Jokinen-Barkov-Ruutu
Hartikainen-Immonen-Salminen
Komarov-Kontiola-Aaltonen
Pihlstöm-Wirtanen/Hytönen-Osala/Joensuu/Huhtala

Seuraava pähkinä purtavaksi, miten tuosta ylivoimakentät kasaa. Kokeiltaisiinko alkuun jopa mennä kolmella eri? Ei kai.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Itse veikkaan melkein samoja kenttäkoostumuksia kuin Outzala, paitsi että luulenpa Barkovin ja Jokisen vaihtavan päittäin paikkoja.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse veikkaan melkein samoja kenttäkoostumuksia kuin Outzala, paitsi että luulenpa Barkovin ja Jokisen vaihtavan päittäin paikkoja.
Että mitä tekevät? Itse veikkaan että he eivät vaihda päittään paikkoja, joskaan en ole ihan varma kannattaisiko heitä edes peluuttaa samassa ketjussa.

Hyvä joukkue tulossa Leijonille ja Kojoon on vahva luotto, joten kultaa vuollaan tänä keväänä.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Että mitä tekevät? Itse veikkaan että he eivät vaihda päittään paikkoja, joskaan en ole ihan varma kannattaisiko heitä edes peluuttaa samassa ketjussa.
Sori, jotenkin vain muistelin että Barkov olisi pelannut myös laitahyökkääjänä, joten siitä tuo mielikuvani lähti liikkeelle. :D
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Kysyn ihan siksi, että en tiedä. Pelaako Immonen seurajoukkueessaan laidassa? Tai milloin on viimeksi pelannut laidassa?
Kun se on nyt jo kahteen unelmarosteriin päätynyt laitapelaajaksi? Kukas Rissanen pelaa Calgaryssä?

Ja pakko on toivoa, että Kojolla pää sen verran toimii, ettei tuota Jokista ja Barkovia väkisin naita. Toista tämän toiveen ties monetta kertaa.

Ei ole ainakaan koskaan maajoukkueessa Immonen pelannut laidassa eikä kyllä tietääkseni Torpedossakaan. Toki on sen verran hyvä pelaaja, että varmaan siinäkin kohtalaisesti pärjäisi mutta kyllä silloin heitettäisiin aika iso osa taidoista roskikseen ja toisaalta varmasti parempia laitureita on tarjolla kuin mitä Immonen olisi. Kyllä Immonen on umpisentteri eikä varmasti missään muussa roolissa tule joukkueessa olemaan.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ole ainakaan koskaan maajoukkueessa Immonen pelannut laidassa eikä kyllä tietääkseni Torpedossakaan. Toki on sen verran hyvä pelaaja, että varmaan siinäkin kohtalaisesti pärjäisi mutta kyllä silloin heitettäisiin aika iso osa taidoista roskikseen ja toisaalta varmasti parempia laitureita on tarjolla kuin mitä Immonen olisi. Kyllä Immonen on umpisentteri eikä varmasti missään muussa roolissa tule joukkueessa olemaan.

Muistelisin, että joskus lyhyeksi jääneellä urallaan NHL-organisaatioissa Immonen taisi joutua pelaamaan laidassakin, ja eikös joskus kauan aikaa sitten myös maajoukkueessakin laidassa kokeiltu? Olen kyllä ehdottoman samaa mieltä silti siitä, että Immonen on putipuhdas sentteri, eikä muuta vaihtoehtoa kannata edes harkita. Paljon enemmän Jakesta keskellä saadaan irti. Päteviä laitureita on tarjolla kyllä jonoksi asti, mutta laadukasta keskushyökkääjää á la Immonen ei kannata laitaan hukata.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse luulen, että Jalosella on varmaan joukkue jo vähintään 80-prosenttisesti selvillä, mutta koska julkisuuteen ei ymmärrettävästi näitä ajatuksia vuodeta, arvailujen varassa mennään. Sentään Jalonen paljasti tuon kuusikon, jota Euroopasta yhä seurataan. Joten pientä depth chartia voi sentään koosteeksi maalailla.

Maalivahdit: 7 potentiaalista vaihtoehtoa jäljellä. Ykköseksi Rask/Lehtonen/Niemi, kakkoseksi joku toinen edellämainituista tai Mikko Koskinen ja kolmoseksi Engren/Saros/Hovinen.

Puolustajat: 10 puolustajaa mukana, joista kahdeksan pääsee melko varmasti kisoihin. Uskoisin, että Hietanen, Lepistö ja Ristolainen ovat varmoja MM-kisapelaajia. Seuraavassa ryhmässä Jokipakka, Jaakola ja Ohtamaa. Lopuista neljästä (Lindell, Salmela, Mäntylä, Lajunen) kaksi putoaa. Jos Lasse Kukkonen toipuu pelikuntoon, pääsee mukaan. Samoin tietysti Sami Vatanen, jos Anaheim yllättäen putoaa. Yllätyskortteina AHL:stä Ville Pokka ja NHL:stä Petteri Lindbohm, jos putoavat playoffeissa.

Keskushyökkääjät: 6 vaihtoehtoa, joista 4-5 mukaan. Barkov ja Immonen varmasti mukana, ja uskoakseni hyvin todennäköisesti Hytönenkin. Lopuista 1-2 paikasta kisaavat Kontiola, Kemppainen ja Wirtanen. On hyvin paljon mahdollista, että NHL:stä saadaan vielä 1-2 sentteriä, joten luulen, että nykyryhmästä mukaan otetaan vain neljä. NHL-vaihtoehtoja Granlund+Koivu/Lehterä+O.Jokinen + mahdollisesti Ma.Granlund, Teräväinen ja Filppula. Jos sentteriosastolle tulee vielä kunnon pelaajavyöry, on vaikea nähdä, että Immosen ja Barkovin lisäksi nykyryhmästä mahtuisi enempää kuin yksi pelaaja, jos sitäkään. Toki edellämainituista NHL-senttereistä moni kykenee hyvin pelaamaan myös laidassa.

Laitahyökkääjät: Jussi Jokisen, Komarovin ja Ruudun (todennäköisen) tulon myötä kolme paikka on jo varattu NHL-miehille. Lisäksi nykyisessä leiriryhmässä on 10 laitahyökkääjää ja seurannassa on edelleen Donskoi, Palola ja Janne Pesonen. Näistä 13 pelaajasta mukaan mahtuu siis korkeintaan 6-7, ja vähemmänkin, jos joku NHL-sentteri asetellaan laitaan. Laitahyökkääjien kamppailu kisapaikoista on siis äärettömän kovaa. Itse näkisin kyseisen 13 pelaajan nokkimisjärjestyksen tällä hetkellä jota kuinkin näin: Salminen, Pihlström, Janne Pesonen, Hartikainen, Donskoi, Joensuu, Osala, Aaltonen, Palola, Louhivaara, Harri Pesonen, Petrell ja Huhtala. Tämä jos mikä on kuitenkin tyylipuhdas makuasia. Laituriosastolle ainoa potentiaalinen NHL-apu on huippukauden pelannut Teemu Pulkkinen, joskin kuten todettua, moni NHL-senttereistämme on tottunut pelaamaan laidassakin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kyllä Immonen on umpisentteri eikä varmasti missään muussa roolissa tule joukkueessa olemaan.

Tässä uskomuksessa itsekin olen ja oikeastaan vähän vaan sohaisin. Tänne on ilmaantunut niin mielenköyhiä ideoita tuon kokoonpanojen muodostamisen kanssa. Eihän se kiellettyä ole, mutta enää oikeastaan puuttuu selainen visio jossa Mäntylä johtaa ykköskenttää laidoillaan Barkov ja Wirtanen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Laitahyökkääjät: Lisäksi nykyisessä leiriryhmässä on 10 laitahyökkääjää ja seurannassa on edelleen Donskoi, Palola ja Janne Pesonen.

Missä vaiheessa Tapparan seurattavista pelaajista on jäänyt Jormakka pois. Edellisen kerran seurasi "Tapparan poikia" ja eilisessä lähetyksessä myönsi vielä olleensa katsomassa Palolaa ja Jormakkaa.
En ota mitään kantaa seurattavien pelaajien tasoon tai siihen kuka kuuluisi tai kuka ei, mutta ymmärtääkseni tuohon lainaamaani listaan Jormakka edelleen kuuluu ja tuskin eilisen pelinsä myötä siltä vielä putosi.
Jos Kojo on tänään tei myöhään eilisiltana toisenlaisen ulostulon tehnyt niin sitten tämä kirjoittamani on tuubaa. Palola teki eilen maalin ja päätyi monesti maalipaikalle, mutta aika heikkoa viimeistely kuitenkin oli. Maalintekijästä ei tietysti ole tarvetta laskea, monesti se ei osu vaan se monesti se osuu.

Janne Pesonen, kun muistaa Immosen kanssa pelaamisen niin toivoisin mukaan. Laittaisin Pessin Immosen ja Salmisen kanssa kimppaan niin Immosella olisi laitapelaajat joista molempien kanssa osaa pelata.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Missä vaiheessa Tapparan seurattavista pelaajista on jäänyt Jormakka pois. Edellisen kerran seurasi "Tapparan poikia" ja eilisessä lähetyksessä myönsi vielä olleensa katsomassa Palolaa ja Jormakkaa.

Perustin tuon tälle Iltalehden eiliselle jutulle, jonka mukaan Jalonen seuraa edelleen SM-liigasta Kukkosta, Palolaa, Donskoita ja Kemppaista, Venäjältä Koskista ja Ruotsista Pesosta: Näitä kuutta pelaajaa "Kojo" vielä tarkkailee MM-ryhmään

IL on tietysti IL, eikä Jalosella muutenkaan mitään velvollisuutta ole kaikista seuraamistaan pelaajista mediaan huudella. Joten jos on lähetyksessä todennut katsovansa myös Jormakan esityksiä, niin selvä se. Laiturien kisa pelipaikasta sen kuin kiristyy, joskaan en itse kyllä yhtään jaksa Jormakan kisapaikkaan uskoa.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kisoihin nimetään yleensä 3 maalivahtia, 8 puolustajaa ja 14 hyökkääjää. Tietenkin pari passia voidaan jättää leimaamatta hetkeksi, mutta Jalosen tietäen, ei kyllä montaa ja kovin pitkäksi aikaa.

Jos hyökkääjiä spekuloisin, niin juuri nyt näyttää siltä, että Kemppaisen mahtuminen kisajoukkueeseen on kyllä kiven takana. Barkov, Kontiola ja Immonen ovat varmoja tapauksia. Näiden jälkeen tarvitaan puolustavampia senttereitä ja siihen istuvat parhaiten Petteri Wirtanen ja Juha-Pekka Hytönen. On todennäköistä, että jopa molemmat mahtuvat mukaan. Hytönen on ollut hyvä näissä valmistavissa maaotteluissa. Lähdetään siis siitä, että mukaan valitaan viisi sentteriä eli edellä mainitut.

Oma tämän hetken ranking laitureiden osalta: Jokinen, Komarov, Aaltonen, Pihlström, Salminen, Hartikainen, Joensuu ja Donskoi. Yksi paikka olisi vielä auki. Jormakka olisi hyvä lisä luistelunsa ja kevytjalkaisuutensa takia. No, Tuomo Ruutu tietenkin on vahvoilla, jos lääkärintarkastus on ok ja hän mukaan haluaa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Söhitään vähän, mutta onko tuo Donskoin pelipaikka nyt kuitenkaan ihan kiveen hakattu? Täälläkin käydyssä keskustelussa kun on kuitenkin kyetty Kemppainenkin sivuuttamaan rosterista ilman suuria mutinoita. Itselleni tulee Donskoista mieleen liigakevään 2012 MVP-Tuppurainen. Ja tällä tarkoitan siis roolia majussa kun kohdalle osuu ensimmäiset isot kisat isommilla odotuksilla. En tiedä olenko liian pessimisti, mutta tuskin kaikki kykenevät ollipaloloiden tai iiropakaristen tekemiseen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Oma tämän hetken ranking laitureiden osalta: Jokinen, Komarov, Aaltonen, Pihlström, Salminen, Hartikainen, Joensuu ja Donskoi. Yksi paikka olisi vielä auki. Jormakka olisi hyvä lisä luistelunsa ja kevytjalkaisuutensa takia. No, Tuomo Ruutu tietenkin on vahvoilla, jos lääkärintarkastus on ok ja hän mukaan haluaa.

Laitureista muuten samaa mieltä, mutta itse näkisin, että Pesonen ajaa hierarkiassa Donskoin edelle jo pelkästään aiemman kisakokemuksen vuoksi. Hänhän pelasi toissa keväänä juuri Kontiolan ja Aaltosen kanssa samassa ketjussa piste/peli -tahtia, eli jos ja kun sekä Konna että Aaltonen mukaan valitaan, olisi tässä valmis tai ainakin erittäin kokeilemisenarvoinen ketjukoostumus. Lisäksi kyseessä on Jaloselle tuttu pelaaja, jolla takana huikea loppukausi Ruotsissa. En siis näe ainoatakaan syytä miksi Donskoi kiilaisi edelle varsinkaan kun kumpikaan ei ehdi enää hirveästi näyttöjä Leijona-paidassa antamaan.

Ruutu ajanee sitten Joensuun edelle jos mukaan lähtee.

Eli oma nokkimisjärjestykseni laitureiden osalta: NHL-miehet Jokinen, Komarov, Ruutu + Aaltonen, Pesonen, Salminen, Pihlström & Hartikainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös