MM 2009 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 476 294
  • 1 829
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPistä olisin harkinnut Välivaara-Malmivaara kaksikkoa joka ei loppupeleissä tainnut olla edes lähellä kisapaikkaa. Isokokoista ja fyysistä pakkia ei joukkueesta löydy, ei yhtäkään.

Tuolla JYP:n puolella, joku heitti että Malmi olisi pelannut finaalit kylkiluu murtuneena.. Tuo loukkaantuminen saattaa olla syy poisjääntiin.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Tämän luettuani rupesi vituttamaan oikein kunnolla!

http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?joukkue=JYP&pelaaja=1624 Jatkoajan pelaajaprofiili J-P Hytösestä

Ei sitten varmaan MM-jäillä tuo J-P kärsi pienestä koostaan puolustuspäässä ja SM-liigatasolle keskinkertaisista kiekollisista taidoistaan.

Olkoon alivoimaspesialisti, HPK:n alivoima oli parempaa kuin mikä JYP:in alivoima, ja Makkonen oli ykkösalivoimassa. Nyt rupeaa vituttamaan kun katson tuon J-P:n pelaajahistoriaa. 28-vuotias pelaaja, joka on sahannut SM-liigan ja Mestiksen välillä.

"Junioreissa oli JYP:in oman ikäluokkansa parhaimmistoa joka vuosi" Melkoinen meriitti tuokin =). Ei saatanansaatana. No, voihan sen ajatella, että tämä oli J-P:n viimeinen mahdollisuus nousta MM-kisamiehistöön, ja Makkosella noita vuosia on jäljellä vielä useita.

Kaupanpäälle katsoin vielä tuota SM-liigan sivujen tarjoamaa tilastotietoa Hytösestä, niin miinuksia on loppukaudella napsunut enemmän kuin plussia. Eli tasakentällisin ei Hytönen pärjää puolustuspäässäkään (tai ketjunsa muut pelaajat eivät pärjää, tai ehkä puolustus on vaan niin paska, tai Tuokkola ja Wallinheimo vaan ovat SM-liigan paskimmat maalivahdit)

Ehkä viimeinen irstaus on, että Makkonen saattaa lähteä rapakon taakse vuotena minä hyvänsä. Silloin ei taaskaan "saada niitä NHL-vahvistuksia" joukkueeseen. Nauran jo valmiiksi.

Ehkä sen takia Jalonen ajaa Hytöstä sisään, että on varma siitä ettei Hytöstä NHL:ssä nähdä, joten voi valita Hytösen sitten MM-miehistöön varmasti myös tulevaisuudessa. Ennemmin vaikka se Viuhkola. Ihme valinta tuo Hytönen. Ehkä JYP-kannattajat osaavat valaista tietämättömyyttäni tuosta Hytös-asiasta.

Hytönen on hyvä sentteri, aivan varmasti on, mutta nuo Jatkoajan ilmoittamat heikkoudet saattavat esiintyä pahimmillaan myös MM-jäillä. Nyt rauhoitun, otan nitron, mietin hetkenaikaa ja päädyn siihen, että Hytönen on paras mahdollinen valinta kisakoneeseen. Ja Komarov on parempi myös sentteriksi kuin Makkonen. Olen tyytyväinen kuin pieni Buddha. No, eipä tule turhia loukkaantumisia kisoista, joista ei kuitenkaan olisi tullut menestystä.
 
Viimeksi muokattu:
Erittäin heikolla joukkueella Suomi lähtee kisoihin mukaan. Joukkueessa on monia valintoja, joita en ymmärrä. Mitä helkuttia esimerkiksi Leo Komarov tekee kisakoneessa?

Eiköhän Koman valinta kerro enemmänkin joukkueen heikosta tasosta tänä vuonna, mutta kyllähän Kerman on enemmänkin täysin käsittämätön valinta. Hytösenkin jättäisin mielummin pois ennen Komarovia. Molemmat kyllä loistavia puolustamaan, mutta Leo pelaa kovempaa ja on monipuolisempi. Tähän tulee tietysti länkytyksiä että mestarijoukkueen kakkos-sena vs. säälileijareiporukan 3-4 ketjun hyökkääjä. Mutta Tamimaisesti, roolitusta veljet, roolitusta.
Jaa, tuon Vahalahden näköjään ohitin täysin. Samaa kastia Kermanin kanssa, ei käyttöä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Voi helvetti sentään. Jos joku olis kesken kauden sanonut että herrat Kerman, Vahalahti, Komarov, HYTÖNEN?, Jaakola ja Aalto ovat kisajengissä, olisin nauranut. Nyt itken.
Hytönen saattaa mennä nelosketjun sentterinä. Nuo muut sen sijaan... Oikeasti? Onko tämä joku myöhästynyt aprillipila?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Taitaapi olla että ainoat maat jotka kisoissa voitetaan on Norja ja Tanska. Tsekiltä tulee turpaan pesäpalloluvuin. samoin muilta suurmailta.

Tuolla porukalla ei kyllä mitaleista pelata, se on varma.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Seurataan niitä harjoituspelejä? Ei tartte olla noin pihalla.
Jos nyt tekee muutaman maalin Unkarille ja höntsyturnauksessa kuten tämä Kermit, on varmaa että esim. Kanada ja Venäjä ovat Mömmöm-kisoissa helisemässä. Juupa juu.
 

Tinke

Jäsen
Turhaan ihmiset murehtii paskasta rosterista. Vahva rosteri ei ole ainaskaan Suomen osalta korreloinut mm-kisoissa kovinkaan usein. Pahimpana esimerkkinä tästä on varmaan vuoden 2003 kotikisat, jotka olivat Suomen osalta todellinen mahalasku.
 
Seurataan niitä harjoituspelejä? Ei tartte olla noin pihalla.
Tämähän se juuri on. Harjotuspeleillä ei ole mitään merkitystä kun siirrytään miesten peleihin. Nyt ne hämäävät ja joukkueeseen saadaan lisätty yksi turhake jolla ei hyökkäystaidot riitä millään tälle tasolle. Ja jäljelle ei jää mitään mikä hyödyttäisi joukkuetta, muniipuhaltelua pelin ulkopuolla.
 
Jos nyt tekee muutaman maalin Unkarille ja höntsyturnauksessa kuten tämä Kermit, on varmaa että esim. Kanada ja Venäjä ovat Mömmöm-kisoissa helisemässä. Juupa juu.

Mutta kun niitä NHL-apuja ei ole eikä tule ja miehet antoi kuitenkin maajoukkuepeleissä näyttöjä Kerman varmaan 7. 6 + 2 ja Vaha 7. 4 + 2 niin minkäs voi? Itse olisin kyllä ottanut Toni Koiviston Kermanin tilalle, mutta Vahalahti on ihan ok yleispelaaja. Luistelee, osaa yv:tä, osaa puolustaa, taklaa ja taistelee. Ei hän kuitenkaan kokoonpanoon pääse.
 

Anssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erik Karlsson, Pep Guardiola
Muotoillaanko nyt vaikka nyt niin, että onpas mielenkiintoinen joukkue ja mielenkiintoisia valintoja. Ilahduttavaa on nähdä Jaakolan Topi mukana. En nyt suoralta kädeltä tyrmää tätä joukkuetta, mutta en olisi ihan heti lyömässä rahojani mestaruuden tai oikeastaan edes mitalin puolesta.

Tähän asti on ollut MM95, nevö foget. Nyt MM09, nevö foget?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipähän voi ainakaan sanoa että Suomi lähtisi kisoihin selkeänä ennakkosuosikkina kun tuota joukkuetta katselee... Vaan eihän sitä koskaan tiedä, on Suomi ennenkin pystynyt yllättämään suht' nimettömällä ryhmällä.

Maalivahtiosasto näyttää minusta hyvältä, vaikka niitä ihan parhaita miehiä ei mukaan saatukaan. Rinne pelasi huippukauden ja Rämö menee ihan hyvin kakkosena. Juuso "me on hävitty tää peli" Riksmanin tilalla olisin mielelläni nähnyt jonkun muun mutta samapahan tuo periaatteessa kuka se kolmosmaalivahti on koska (toivon mukaan ainakin) peliaikaa tuskin tulee.

Pakisto näyttää kiekollisesti erinomaiselta mutta fyysisesti todella heikolta. Suomi ei ainakaan voi mitään siilipuolustusta tuolla pakistolla pelata, muuten saattaa tulla aika kylmää kyytiä.

Hyökkääjistöä kun katselee niin tuntuu vähän siltä että se suomen perisynti, eli huono maalinteko, ei tule tälläkään kertaa siitä paljon paremmaksi muuttumaan. Aika köykäiseltä näyttää hyökkäys noin kansainvälisellä mittapuulla. Varsinkin sentteriosasto näyttää suorastaan heikolta, Mikko Koivu olisi ollut enemmän kuin tarpeen.

Mutta toivotaan että vastustajatkin aliarvoisivat Suomen joukkueen kuten minä (ja varmasti monet muut) ja joukkue pääsisi iskemään vähän "puun takaa".
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän luettuani rupesi vituttamaan oikein kunnolla!
Mikä sinua alkoi vituttamaan? Itsekkin olen todella yllättynyt valinnoista(etenkin Hytönen). Mutta on myös naurettavaa kiukutella palstalla ja kehdata vielä tunnustaa, että oma "analysointi" on tehty Jatkoajan pelaajaesittelystä. Jalonen on varmasti lukenut sen Jypin sivuilta, joten valitsi siksi Hytösen.
 

Sakic#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jukurit, Avalanche
Nyt kun ei saatu mukaan kaikkia mahdollisia NHL-miehiä, niin Antti Virtanen olisi voinut olla kokeilemisen arvoinen. Silloin olisi ollut SM-Liigan kuumin ketju koossa. En usko, että Vahalahti tai Kerman on sen tasokkaampia kuin Virtanen.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet

Se on hyvä katsoa nelosketjun sentteri tilastojen perusteella. JP on pelannut omaa roolia maajoukkueessa av ja puolustaminen todella hyvin ja Hahlin ollessa loukkaantunut ansainnut oman paikkansa nelosen keskellä.

Tosiaan mielenkiintoisia valintoja, mutta esimerkiksi Kalle Kermanin paikka on siinä mielessä ansaittu, että mies on ollut näissä viimmeisissä maaotteluissa ilmiliekeissä. Veisi kokonaan arvon näiltä maajoukkuepeleiltä jos noin paljon maaleja iskenyt pelaaja oltaisiin jätetty kisakoneen ulkopuolelle.

Suomi MM-kisoissa:?

Hagman - Niko - Miettinen
Hyvönen - Immonen - Pihlman
Sami - Santala - Pyörälä
Komarov - Hytönen - Ruutu

Niinimaa - Nummelin
Koistinen - Salmela
Lehtonen - Niskala
Aalto - Kerman (H)

Moket
3xR

Realiteetit pitää kumminkin muistaa, vaikka JYPfanina kutkuttavat lähtökohdat onkin. Menestystä on ihan turha haaveilla jos ei ne keihään kärjet ole oikeasti teräviä. Hagman, Miettinen, Kapaset, Numppa, Koistinen, Salmela ja Rinne ovat kaikki kovassa paikassa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Millä perustelet J-P Hytösen valintaa? Pelasiko lainkaan harjoitusmaaotteluita?

Eiköhän Hytönen valittu pelaamaa tarvittaessa nelosen keskelle ja alivoimaa. Alivoimassa todella hyödyllinen ja järkevä pelaaja.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos nyt tekee muutaman maalin Unkarille ja höntsyturnauksessa kuten tämä Kermit, on varmaa että esim. Kanada ja Venäjä ovat Mömmöm-kisoissa helisemässä. Juupa juu.
Teki höntsyturnauksessa muutaman maalin, joka on muutama maali enemmän kuin esimerkiksi väsyneen Sami Kapasen saldo. Kapasen vaisuutta on turha selitellä sillä että kisapaikka oli jo varma, Kapanen on ollut vaisu jo KalPa-HPK-sarjan puolivälistä lähtien. Parempi näitä kuumia pelaajia kuten Kerman on ottaa kuin vanhoilla näytöillä ratsastavia ja raskaan kauden väsyttämiä pelaajia.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Minkäköhän laisessa kunnossa viinaa viime aikoina tuhdisti vetänyt Hytönen on? Niinpä.

Makkonen olisin Hyttysen sijaan valinnut. Makkonen olisi ollut paitsi hyvä alivoimalla myös hyökkäyspelaaminen olisi onnistunut. Koko ja näköä olisi tullut lisää.

Ei ollut Jalosella munaa. No, kaipa se on jo totuttava myös niihin väsyneitten NHL-pelaajien raahaamiseen kesken kisojen.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Heh. Joka vuotinen hupi on kyllä lukea näitä itkuvirsiä pelaajavalinnoista. Ei muuten ole yhtenäkään vuotena nähty täällä onnistuneita valintoja. Vaikka pelaajamateriaalin taso ei olekaan huikea, niin silti, tai ehkä juuri sen takia, jokaiselle pelipaikalle on ainakin pari kolme pelaajaa, joista valita. Jos esim. nelosen keskelle istutetaan Hytöstä Makkosen sijaan, niin hyviä perusteluja on sekä puolesta että vastaan, mutta on mahdotonta sanoa kumpi onnistuisi MM-kisoissa paremmin.

En oikein jaksa uskoa, että Jalonen valitsisi tahallaan huonomman joukkueen kuin mitä olisi ollut mahdollista. Annetaanhan tämän jengin näyttää oma tasonsa ja spekuloidaan pelaajien onnistumisia sitten kisoissa ja varsinkin sen jälkeen.
 

Molkke

Jäsen
Olen todella iloinen tästä joukkueesta. Jos seurajoukkueita roolitetaan, miksei maajoukkueita rooliteta? Ennen näitä kisoja. Ruutu vanhempi ollut aiemmin ainut roolipelaaja. Aivan huikea joukkue. Suuri kiitos Jaloselle!
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Mikä sinua alkoi vituttamaan? Itsekkin olen todella yllättynyt valinnoista(etenkin Hytönen). Mutta on myös naurettavaa kiukutella palstalla ja kehdata vielä tunnustaa, että oma "analysointi" on tehty Jatkoajan pelaajaesittelystä. Jalonen on varmasti lukenut sen Jypin sivuilta, joten valitsi siksi Hytösen.

Ollaanpa sitä sielläpäässä nyt erityisen analyyttisiä. "Naurettavaa kiukutella palstalla." Hyväksyn tämänkin tulkinnan tuosta viestistäsi. Kuitenkin olisi jokseenkin mukavaa ollut, että olisit tarttunut tuon viestini rakentaviin osasiin tai vaikka tuon toisen viestini, missä sanoin, että J-P:n meriitit playoffeista jäivät suuremmiksi, kuin mitä Makkosen meriitit höntsäpeleistä.

Tuossa lainaamassasi viestissäni muun muassa pyysin jotakin Jyp-kannattajaa valaisemaan yksinkertaista, ja kertoa J-P:n hyvät puolet. Olen suunnattoman pahoillani, etten tunne "JYP:in juniorimyllyn -81 ikäluokan parhaimmistoa" täysin.

Eli siis Hytösen valinnan perusteluja olisi mukava kuulla joltakin, jolla on ollut mahdollisuus seurata Hytöstä lähempääkin. Hytönen kun jotenkin hukkui massaan noissa parissa-kolmessa JYP:in runkosarjapelissä mitä itse näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös