Mitä pelejä pelaat juuri nyt?

  • 243 231
  • 1 549

Expendable

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tampa Bay Lightning
Odota kun pääset viimeisille tasoille. Tuo on toki kaikkinensakin kenttäsuunnittelultaan paljon, paljon vaikeampi kuin alkuperäiset. Kun ne alkuperäiset ja tämä nelonen tuli pelattua saman puolen vuoden aikana silloin nelosen julkkariaikoina.

Itse huomasin vahvana poikkeuksena sääntöön olevani paljon parempi noissa vanhoissa Crasheissa kuin kärsimättömänä mukulana. Mutta tuo uusi oli lähes sielua musertavan vaikea, mutta onneksi ei tosiaan uudessa tarvitse pelata elämiä vastaan. Nimimerkillä kyllä siellä taidettiin olla kolminumeroisissa pahimmillaan.

Silti tuo toki maistui erittäin hyvin.
Luin tämän viestin, kun olin päihittänyt ekan kerran aiemmista peleistä tutun päävihollisen. Silloin ajattelin että eihän tämä nyt niin vaikea ollutkaan. Mutta sitten peli jatkui ja tuli nuo mainitsemasi viimeiset tasot.
Silloin söin sanani.

Mutta anyway peli maistui todella hyvin!
 
Suosikkijoukkue
HPK
Tuli otettua tuo Ps plus extra palvelu testiin. Aika paljon näyttäisi olevan tuossakin pelattavaa.

Eilen aloittelin kissapeli Stray:ta ja pelin musiikki oli kyllä mahtavaa! Lisäksi yleistunnelma oli mukavan leppoinen.
 

Buster

Jäsen
Syphon Filter menossa PS5:lla uuden PS Plussan porvaripuolen kautta. Ei millään meinaa tajuta, ettei oikeasta tatista liiku tähtäin ja että ukkoa olisi vasemman tatin sijaan helpompi liikuttaa d-padilla. Mutta tuo d-padi on vähän sellainen löysä.

Onhan tuo hieno peli ja hienoja muistoja. Ei olisi uskonut '99, että pelaa tuota 2022 internetiin yhdistetyssä nykytehoisessa pelikonsolissa ja että pelistä saa vielä trophyja. Joskus tuo peli näytti komealta ja oli siistiä kun puistossakin sai ammuttua kaikki valotolpat pimeiksi, sekä kaljapullot mäsäksi ykköskentässä.

Pelasin tuota toki viimeksi tyyliin 2015, mutta jostain syystä jo puistossa oli vaikeaa ja sitten museossa hiippaillessa paloi käpy täysin, kun ei osannut tuolla kankealla tähtäämisellä penska-aikojen tapaan osua millään vartijoita päähän. Ja aina joutui aloittamaan tason alusta.

Mutta tuolla emulaattorilla on kätevä ominaisuus, että voi kelata taaksepäin haluamaansa aikaan, eli juuri prikulleen ennen sen virheen syntyä. Eiköhän nyt tällainen nykyajan pehmentämä kermapersekin jaksa ja pääse pelin läpi ilman kummempaa epätoivon tunnetta.

Tuota ennen on fiilistelty jo Ape Escapeakin.

Muita uuden tarjonnasta pelattuja on Horror Anthologyn Man from Medan (H.P. Lovecraft -henkeä ja Larry Fessenden käsikirjoituksessa, mutta en hirveästi pitänyt, kun niin karkea pelinä) sekä Little Hope (inspiroiva Fear Street -henkinen tarina). Lyhyet nelituntiset kummankin parissa ja aika vähän oli molemmissa varsinaista pelattavaa, mikä ehkä nakersi immersiota. Ei olisi tarvinnut kuin vähän vapaampi mahdollisuus nuohota paikkoja tai jotain. Until Dawnista pidin valtavasti, sekä kaikista David Cage -tuotoksista. The Quarryn kohdalla odottelen, josko se Until Dawnin hengessä tulisi vuoden sisään plussaan. Ei ole kiirettä.

Myös Assassins Creed: Roguen pelaamatta jääminen tuli korjattua. Se julkaistiin samana päivänä Unityn kanssa marraskuussa 2014; Unity uudelle sukupolvelle ja Rogue vanhalle. Rogue meni täysin ohi ja ihmekös Unitya pelatessa tuntui tuolloin, että olen missannut jotain. Jälkikäteen voi sanoa, ettei edelleenkään haittaa. Rogue on Black Flag eri ulkokuoressa, enkä pitänyt Black Flagista. Iso ja vaikeakulkuinen kartta, kun pitää veneellä mennä joka paikkaan. Kerättävääkin niin valtavasti. Ja laivaa pitää päivittää jossain vaiheessa päästäkseen tarinatehtävissä eteenpäin. Roguessa selvisi onneksi vain 1,5 tunnin ylimääräisellä rykäisyllä. Muutoin pelistä sai tehdä juuri niin pitkän kuin halusi ja lyhyeksi se jäi. Black Flagista taas tein todella pitkän, kun jokaisesta mahdollisesta paikasta nuohoilin kerättävät ennen kuin oli aivan pakko edetä tarinassa. Tietysti sain koko pelistä tarpeekseni jossain kohtaa ja sitten pelissä oli kätevästi ne tarinatehtävät vielä jäljellä.

Ezio Collection kuitenkin pitää jossain kohtaa pelailla tuolta pois. Että oliko ne niin hyviä pelejä hyvällä tarinalla ja loistavalla päähahmolla. Itse kuulun varmaan harvinaisempaan porukkaan, että kahden ekan Ezio-pelin jälkeen pidän seuraavaksi eniten nelosesta. Ellei jopa haasta siellä joukossa. Hyvä peruskostotarina, lumiympäristö ja minipelit jääneet mieleen näin vuosien jälkeen.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Itse kuulun varmaan harvinaisempaan porukkaan, että kahden ekan Ezio-pelin jälkeen pidän seuraavaksi eniten nelosesta. Ellei jopa haasta siellä joukossa. Hyvä peruskostotarina, lumiympäristö ja minipelit jääneet mieleen näin vuosien jälkeen.
Tarkoitatko kuitenkin kolmosta? Nelonenhan on tuo Black Flag, jota kritisoit.

Itselle tuo kolmonen maistui aikanaan todella hyvin, mutta lienet oikeassa, että olemme vähemmistössä tämän asian kanssa. Kolmonen ainakin sai aikanaan yhteisöltä paljon (aiheetonta) kritiikkiä. Itselle kolmonen oli oikeastaan koko pelisarjan huipennus aikanaan. Tuon jälkeen tuli vielä Black Flag ja Rogue pelattua läpi, mutta ihan samaan fiilikseen näiden kanssa en koskaan päässyt. Unityä sitten tuli aloiteltua, mutta jäi kesken aika nopeasti ja tämän jälkeen en ole uudempiin edes koskenut.

Reilu vuosi sitten ostin muistaakseni Verkkokaupasta Orginsin, kun halvalla sain, ajatuksena antaa uusi mahdollisuus näille uudemmille peleille. En toki ole kyseistä peliä vielä edes kokeillut, koska aloitin pelisarjan läpipelaamisen uudestaan alusta. Brotherhood tällä hetkellä kesken/tauolla. Pelaaminen meni siihen, että pitää kaikki trophyt kerätä, mikä Brotherhoodissa tarkoittaa, että kaikista tehtävistä muistaakseni piti saada jokin hyvä "arvosana". Jokin aarrekammio piti läpijuosta johonkin tiettyyn aikaan ja se jäi uudelleen kokeilematta ja tuon takia peli ollut nyt pidempään tauolla. Ei ole saanut itsestä energiaa lähteä tuota uudestaan kokeilemaan. Ehkä vielä loman aikana..
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä menossa AC Valhallan tuorein laajennus (kyllä, taas yksi lisää) The Forgotten Saga, joka jatkaa osaltaan Odinin tarinaa Dawn of Ragnarök-laajennuksen jälkeen. Pelityyliksi muutettu rogue-lite ja laajennus (käsittääkseni) ilmainen. Haastetta siis enemmän, kuin perus pelissä, eteneminen lineaarisempaa ja kuollessa palaa alkuun, jossa voi sitten upgradeta kykyjä ja pukuja. Muutoin matkan varrella poimitut aseet menetetään kuollessa ja homma jatkuu aloitus gearillä. Lyhyellä kokeilulla maistuu ainakin itselleni ja liekö tämänkin trophyjen keräämiseen saa taas tunnin poikineen kulumaan.

Toisena tekemisenä Ape Escapen platinointi menossa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
UFC 4:sta olen tuossa naputellut.

Eipä tuo nyt mikään kovin häävi peli ole, mutta menee ajankuluna. Vähän on nyt semmoinen suvantovaihe ollut koko vuoden ajan, että jäänyt pelaamiset muutenkin aika vähille. Aika vähän on vielä PS5:n ilmestymisen jälkeen mitään hankittavia pelejä tullut.

God of War tulee sitten marraskuussa, niin se pitää kyllä sitten laittaa jalakselle välittömästi.
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit
Rocket League edelleen ainoa, jota tulee arjessa hakattua. Tekisi mieli aloittaa muitakin, mutta sen verran vähän ja hajanaisesti on peliaikaa etten ole oikein saanut aikaiseksi. No, nyt kun syksyllä tyttöystävä muuttaa opiskelemaan ulkomaille, niin taidan suorilta hommata tuon Elden Ringin vaikka pleikkarilla aika paljon pelaamattomia pelejä odottaa jo valmiiksi.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
10 vuoden tauon jälkeen pelaan taas Dotaa. Dota 2 on kyllä hyvä peli, mutta saa verenpaineen nousemaan aika koviin lukemiin. Aikaakin veisi tuntikaupalla enemmän kuin olisi sille tarjota.

On hyvin turhauttavaa kun peli alkaa ja siinä vaiheessa jo huomaa että joukkueessa on semmosia hemuleita että seuraavat 30 min tulee olemaan tuskien taival...silti sitä pelin jälkeen ottaa uuden pelin ja toivoo että tällä kertaa asiat olisi paremmin!
 

Spidy#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Falcons, Nhl
Tällä hetkellä menossa Madden 23 pleikkarilla sekä Spider-manin viimeistelyä ja platina-trophyn metsästystä. Olinpa unohtanut kuinka hyvä tuo Spider-man olikaan kun ekan kerran pelasin sitä muutama vuosi sitten. Onneksi tuo Miles Morales on vielä korkkaamatta, joten se on sitten seuraavana vuorossa. Ja ihan loistavaa että nuo löytyvät tuolta uudesta PS plussasta myöskin :)

Xboxin (GamePassin) puolelta tuli aloiteltua Wreckfest, jota en jostain syystä ollut ikinä ennen pelannut. Ihan mukavalta aivot narikkaan -viihteeltä vaikuttaa näin parin tunnin jälkeen.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Tuli juuri saatua FF8 (Remastered) valmiiksi. Hämmentävä kokemus, tarinan ja pelimekaniikan osalta.

Ei ollut huono, mutta jotenkin ei herättänyt samaa intoa kun omat suosikkini sarjasta (9,10, 12)
Junction-systeemista ja jotenkin koko kehittämismekanismista en tykännyt hirveästi. Loppu oli aikamoista sekasotkua, pitää lukea homma läpi ja katsoa ymmärtääkö tätä paremmin.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Tuli juuri saatua FF8 (Remastered) valmiiksi. Hämmentävä kokemus, tarinan ja pelimekaniikan osalta.

Ei ollut huono, mutta jotenkin ei herättänyt samaa intoa kun omat suosikkini sarjasta (9,10, 12)
Junction-systeemista ja jotenkin koko kehittämismekanismista en tykännyt hirveästi. Loppu oli aikamoista sekasotkua, pitää lukea homma läpi ja katsoa ymmärtääkö tätä paremmin.

Tuo FF8 junction systeemi jakaa mielipiteitä edelleen :)

Pari kertaa olen pelannut läpi ja tuo loppu menee kyllä sekavaksi tarinan osalta kun pitää yhdistellä tapahtumia eri aikausilta, mutta kyllä sen jotenkin ymmärsi ja tarina on mielestäni todella onnistunut.

Minulla on syksylle/talvelle suunniteltu FF9 läpipeluu. Tuota en ole tainnut koskaan kahlata läpi. Myös FF6 pitäisi varmaan pelata läpi joskus. Jäi aikoinaan skidinä kesken.
 

Spire

Jäsen
FF8 jäi pelaamatta junction-systeemin takia. Ei vaan pystynyt. FF6 SNES-versiota jaksoin pelata pitkälle, ihan mahtava peli aikaisekseen mutta nykystandardeilla aika raskas kokemus.

FF9 olisi tarkoitus myös aloittaa nyt syksyllä, olen käsittänyt että PS4-versiossa pystyisi nopeuttamaan taisteluita? Ilman tuota toimintoa tuskin jaksaisin kahlata koko järkälettä.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
FF9 olisi tarkoitus myös aloittaa nyt syksyllä, olen käsittänyt että PS4-versiossa pystyisi nopeuttamaan taisteluita? Ilman tuota toimintoa tuskin jaksaisin kahlata koko järkälettä.
Juu on, saa 9999 damaget, ei random monstereita, 4x nopeuden ja hahmot transsiin taistelun alkuun...
Tuli just platina vetästyä... Mikä on melkein mahdoton ilman paria scriptia...
Vivin 1000 naruhyppyä ja 10k monsterin tappoa oli aikas puuduttavaa ilman niitä...
Eli remote playn tarvii niihin...
Seuraavaksi pitää varmaan vetästä tuo FF12 loppuun platinan osalta, muutama uupuu enää...
Onneksi siinäkin on 4x nopeus...
 

Crow

Jäsen
Dead by Daylight on vienyt täysin mennessään. Vaikka rankin kehittyessä (ja siten kanssapelaajien tason noustessa) peli menee välillä grindaamiseksi, niin eri hahmojen ominaisuuksien kokeilu ja yhdistäminen pitää homman mielekkäänä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Pitkään oli Disco Elysium asennettuna koneella ja tuossa eilen iltapäivällä vihdoin sain aikaiseksi aloittaa pelin. Kello onkin sitten jo puoli viisi.
Tälle mahdollisimman iso peukku. Pieni vinkki - en tiedä kuinka järkevää "save scumming" (siis että tallennetaan peli ennen jotain skill checkiä/arkun avausta/tms ja ladataan uusiksi jos ei tule haluttu lopputulos) on ylipäänsä, mutta tämän pelin kanssa ehdottomasti ei, välillä lopputulos on paljon hauskempi/parempi kun asiat menee reisille. Silti, ihan pelin loppupuolella on kaksi eri skill checkiä, joista pitää jompi kumpi hoitaa että pääsee eteenpäin. Ja nuohan resetoituu jos ei onnistu kun pääsee seuraavalle tasolle. Mutta jos olet jo hoitanut kaikki muut sivutehtävät, etkä siten voi päästä seuraavalle tasolle, niin... Peli tallentaa itsensä harvakseltaan automaattisesti, mutta kannattaa silloin tällöin tehdä tuota itsekin, vaikka ei meinaisi huijata (eikä tosiaan tämän pelin kanssa kannatakaan).
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tälle mahdollisimman iso peukku. Pieni vinkki - en tiedä kuinka järkevää "save scumming" (siis että tallennetaan peli ennen jotain skill checkiä/arkun avausta/tms ja ladataan uusiksi jos ei tule haluttu lopputulos) on ylipäänsä, mutta tämän pelin kanssa ehdottomasti ei, välillä lopputulos on paljon hauskempi/parempi kun asiat menee reisille. Silti, ihan pelin loppupuolella on kaksi eri skill checkiä, joista pitää jompi kumpi hoitaa että pääsee eteenpäin. Ja nuohan resetoituu jos ei onnistu kun pääsee seuraavalle tasolle. Mutta jos olet jo hoitanut kaikki muut sivutehtävät, etkä siten voi päästä seuraavalle tasolle, niin... Peli tallentaa itsensä harvakseltaan automaattisesti, mutta kannattaa silloin tällöin tehdä tuota itsekin, vaikka ei meinaisi huijata (eikä tosiaan tämän pelin kanssa kannatakaan).
Kivasti meni viikonlppu ja peli paketissa. Siinä lopussa oli tosiaan pari tilannetta, mitkä menikin toisella kertaa paremmin tai "paremmin", miten sen nyt ottaa. Erittäin hauska ajanviete ja melkoisen ainutlaatuinen kulma koko hommaan. Varmaan tehtävä uusintakierros ihan eri taktiikalla, uskoisin että monetkin pelaa ensin läpi kohtuu konservatiivisesti.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä hiljan puski ulos tuo TMNT Cowabunga Collection ja täytyisi tästä fyysinen versio käydä noukkimassa. Noin muuten on kesän poukkoilu pelien välillä jatkunut ja ehkä suurimmassa kulutuksessa ollut tuo uusin Saint's Row.
 
Onkos täällä kokemuksia tuosta uusimmasta Saints Rowista? Tässä pohtinut tuon hommaamista. Saints Row 2 iski aikanaan kovastikin, mutta sitten taas IV supervoimineen ei napannut niin paljon. Tämä uusin taitaa olla enemmän noiden ensimmäisten osien tyylinen, mutta arvosteluissa ei ole hirveää suosiota saanut.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ghost of Tsushima lisäosineen platinalla läpi...
Kyllä on upea peli värimaailmaltaan ja muutenkin...
Osa syy miksi tämä peli uppoaa meikäläiseen, johtunee siitä, että kun ala-aste ikäisenä näin Seitsemän samuraita leffateatterissa, niin hurahdin täysin samuraihin ja kaikkeen siihen liittyvään...
Jos kirjojen lukeminen kiinnostaa, niin suosittelen James Clavellin Shogunia, ja Yoshikawan Musashia...
Jälkimmäinen on yli tuhat sivuinen, mutta hitaan alun jälkeen aivan loistava kirja...
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onkos täällä kokemuksia tuosta uusimmasta Saints Rowista? Tässä pohtinut tuon hommaamista. Saints Row 2 iski aikanaan kovastikin, mutta sitten taas IV supervoimineen ei napannut niin paljon. Tämä uusin taitaa olla enemmän noiden ensimmäisten osien tyylinen, mutta arvosteluissa ei ole hirveää suosiota saanut.
Omasta kokemuksesta sanon, että kannattaa odotella alennusmyyntejä ja päivityksiä, koska bugeja on esiintynyt itselläni aika paljon PS5-versiossa. Milloin katoaa customoidut värit vaatetuksesta, milloin tähtääminen jää jumiin siten, ettet pysty ampumaan, milloin et pääse parkista pois kulkupelillä, kun päädyt kaasuttaessa takaisin autovalikkoon. Muutenkin sisältö on aika suppea ja tekeminen on lähinnä tehtävästä toiseen juoksemista. On tuolla toki noita keräiltäviä, kuten roskisten tonkimisia, valokuvaamisia jne, mutta ainakin lähtökohtaisesti odotin itse parempaa viihdettä tältä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
@hablaa @hooceebruins Onkos Disco Elysymia järkeä pelata itse tehdyllä, vaikka sellaisella "Average Joe" -tyyppisellä hahmolla, vai kannattaako käyttää noita pelin tarjoamia "äärihahmoja", joissa yksi osa-alue on vedetty tappiin?
Ei ehkä noin ääritappiin vietynä, vaikka sekin ihan hauskaa on. Itse tykkään valita yhden ominaisuuden, jonka nostan muiden yläpuolelle. Se tietysti mahdolliselle ensikertalaiselle vinkkinä, että keltaisiin taitoihin täytyy alkuvaiheessa laittaa aina vähintään kolme pinnaa tai muuten pelikokemuksesta tulee suhtellisen epämiellyttävä. Vaatteilla ja muilla härpäkkeillä on helpointa kompensoida henkisiä/älyllisiä taitoja sekä perceptionia, joten itse ehkä suosittelisin lähtemään liikenteeseen fyysisellä hahmolla ja pelaamaan sen mukaista roolia. Jos taas tykkää roolipeleissä pelata "omana itsenään", niin ehdottomasti vain sitten oman mielenmaailman ja pääkopan mukaista kaveria tulille.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Point'n click seikkailut oli nuorelle Johnnylle suurta herkkua aikanaan, mutta laji tuntuu painuneen unholaan. Aina sillontällön kuitenkin markkinoille puskee tältäkin saralta ihan piristäviä yllätyksiä. Nyt tuli löydettyä Thimbleweed Park. Ainakin alun perusteella varsin mainiota ja kevyttä ajanvietettä. Erityismaininta pelin idioottihuumorille vaikka melko kilttiä onkin. Siitä oon vähän eri mieltä monen retrofiilistelijän kanssa että grafiikat kyllä saisi silti olla nykyaikaa, ei multa ainakaan mitä lisäpisteitä heru siitä että vaikka pelin idea ja käyttöliitttymä ovat sieltä 80-90 -lukujen taitteesta, 90 -alusta, niin ei niiden grafiikoiden tarvisi. Ei sen pelin tarvi mahtua enää muutamalle korpulle. Mutta hyvältä vaikuttaa ja näyttäs saaneen hyviä arvostelujakin.

Fantast-A-reno, sanos sheriffi!

Franchise Hockey Manager 8 oli tossa myös jonkun aikaa "taustanaksutteluna", mutta eihän tota nyt voi sanoa ees peliksi. Kovin tuntuu olevan vähän merkitystä millään mitä pelaaja tekee. Vähän kun arpakuutioo heittelis ja katotaan mitä peli arpoo. Toki kun aina vertaa manageripelejä FM -sarjaan, niin ei ihme että tuntuu ettei pysty vaikuttaan mihinkään. Laajat tilastot löytyy kyllä ainakin NHL:stä menneiltäkin kausilta ym. nippelitietoo, mutta pelinä todella mjeeeh.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös