Minnesota Wild 2014–2015

  • 366 319
  • 650

Johnnie

Jäsen
Alkaa jo muutenkin tuo kotimaisen median lanseeraama "suomalaisjoukkue"-nimitys aiheuttamaan negatiivisia fiboja. Leinohan on jokaiselle GM:lle aivan järjetön riski ja vaikea uskoa, että tulee pudotuspeleihin pyrkivästä joukkueesta itsensä löytämään. Ehkä joku NYI on valmis antamaan Villelle vielä mahdollisuuden.

Tuo oli kyllä jo pahemman luokan aivopieru, asiahan on juuri päinvastoin. Jos(kun) Sabres ostaa Leinon nykyisen sopimuksen ulos, niin Villen signaaminenhan minimipalkalla olisi jollekin joukkueelle täysin riskitön haku, hankinta mallia low risk-high reward. Jos Leino todennäköisyyksien vastaisesti onnistuisikin palaamaan parin kauden takaiselle tasolleen, niin siinä olisi jollekin joukkueelle hinta/laatusuhteeltaan loistava TOP6-hyökkääjä. Jos taas Leino jatkaa muutaman viime kauden mittaista matalaliitoaan, niin siinä häviäisi korkeintaan sen miljoonan dollarin verran cap-tilaa, mikä tuskin sekään olisi ongelma jollekin Floridalle. Tämä skenaario siis tosiaan sillä oletuksella, että kukaan ei lähde leikkimään Mike Milburyä, vaan tarjoaa Leinolle markkina-arvoaan vastaavan sopimuksen.

Eli missä se järjetön riski piilee?
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tuo oli kyllä jo pahemman luokan aivopieru, asiahan on juuri päinvastoin. Jos(kun) Sabres ostaa Leinon nykyisen sopimuksen ulos, niin Villen signaaminenhan minimipalkalla olisi jollekin joukkueelle täysin riskitön haku, hankinta mallia low risk-high reward.

Eli missä se järjetön riski piilee?

No joo, aivopieru sattui siinä suhteessa, että kirjoittaessa ei mielessä ollut tuo buyout ja miljoonan soppari, vaan juurikin tuo tämän hetken palkka.

Järjetöntä olisi minkään laskeminen Leinon onnistumisen varaan eli miehelle ei (kuten ei Keräsellekään) missään nimessä kannata varata paikkaa suoraan top6:sta vaan lähtisin esimerkiksi Wildin tapauksessa etsimään tuota oikeasti tasonsa osoittanutta ja vakiinnuttanutta toisen ketjun profiilihyökkääjää. On jo useamman kauden ajan todistettu, että Leino on yhtä tyhjän kanssa alemmissa kentissä. Hankala tilanne siis miehen itsensä kannalta ja tuo matalaliidon jatkuminen Leinon osalta on mielestäni se todennäköisempi skenaario. Vaikka olisi miten low risk-high reward, en lähtisi kokeilemaan. Tämä kumpuaa lähinnä Wildin tilanteesta, eikä niinkään Leinon tämän hetken tasosta. Keräsen kautta hankittiin kenties sitä lunastettavissa olevaa potentiaalia ja yksi tällainen kortti mielestäni riittää. Kokeilujen sijaan nyt pitäisi oikeasti rakentaa menestystä määrätietoisesti ja järkevästi. Kun tuosta Koivu, Parise, Suter ja kumppanit ikääntyvät, alkaa yksi ikkuna sulkeutua.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
On jo useamman kauden ajan todistettu, että Leino on yhtä tyhjän kanssa alemmissa kentissä.

Mihin tämä tarkalleen perustuu? Nimittäin tuo on aikaisemman kaltainen aivopieru ainakin sen perusteella, mitä olen melkein kaikki Leinon matsit Buffalossa nähnyt.

Olen edelleenkin ihmeissäni siitä, että Leinosta elää jokin käsitys puhtaana taitopelaajana, vaikka jo HPK:ssä hänen ehkä suurin vahvuus oli erittäin vahva kiekollisena oleminen. Ja vahvalla tässä tarkoitan kirjaimellista vahvuutta. Ei nyt kannata tarttua tähän liikaa, mutta Leinolla on parhaimmillaan hyvin Jagrmainen kyky suojata kiekkoa vahvasti ja nähdä kenttä laajasti, jolloin hän pystyy paineistettunakin tekemään oivaltavia ja peliä eteenpäin vieviä ratkaisuja.

Tämän lisäksi Leinon puolustuspelaaminen ja tietynlainen "työnteko" on myös aliarvostettua. Flyersissakin hän oli Hartnellin ja Brieren kanssa se puolustusvelvoitteista päävastuun ottava. Leino ei ole nopein luistimilla, mutta hän ei oikeastaan koskaan liu'u omiin, vaan pelaa kyllä tunnollisesti.

Buffalossahan mies vain yksinkertaisesti meni täysin lukkoon ja hänen kiekollinen pelaamisensa katosi täysin. Mikään turhake mies ei kuitenkaan kolmoskentässäkään ollut. Kuitenkin hänen kokonaistasonsa ei tietenkään nykpalkkaa vastaa, eikä hän tuolla tasolla voi olla Buffalon kallein hyökkääjä. Hän ei myöskään ole mikään varsinainen johtaja- tai mentortyyppi, eikä täten sovellu oikein rebuild-joukkueeseen.

Jos Leino nimensä paperiin kirjoittaisi jollain 1,5 miljoonalla, jonkun joukkueen ehdottomasti kannattaisi hänet signata tilanteessa, jossa hän saisi "varman" paikan kolmoskentästä, jossa on myös hieman käsiä, mutta saisi samalla realistiset mahdollisuudet nousta myös top-6-kenttiin. Uusi alku ja realistiset mahdollisuudet saada isoa peliaikaa ja ylivoima-aikaa nostaisivat varmasti itseluottamusta ja lisäisivät motivaatiota.
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Kiitos Dissonanssille, kun valaisit Leinon puolustuspää juttuja allekirjoittaneelle, ei ollut tiedossa, että Leino oli Phillyssä ketjun puolustavin pelaaja, ja sitä kuvaa katsoessa, niin Leino kykenisi pelaamaan myös Wildin kolmosessa..

Ensi kausi voi olla oikeasti positiivisesti yllättävä, ja poffeissa kotiedun saanti olisi äärimmäisen tärkeää, sillä Wild pisti aika tiukille Haukat kotonaan pleijareitten toisella kierroksella, ja jos puolustukseen saataisiin palikoita lisää esim, a`la Niskanen, Orpik, Markov, Boyle, Robidas, niin ensi kausi näyttäisi todella hyvältä.. Esim stay-at-home-pakki Robidas kolmoseen, tai kakkoseen ja Niskanen Suterin rinnalle ykköseen, niin puolustus näyttäisi aika hyvältä, ja vielä jäisi taaloja odottamaan siirtoikkunaa, ja mahdollisia lisävahvistuksia voisi tehdä, jos tilanne vaatii sellaista..

Kova juttu olisi myös Hardingin yksi kokonainen ehjä kausi, ja laitetaankin se nyt tilaukseen.. ;) Tätä kautta Kuemper saisi yhden lisäkauden kehitykseen, ja pahimmat paineet sitä kautta kantaisi Harding, ja Kuemper pelaisi sen 30 matsia kakkosena, ja Harding saisi tarvittavan levon MS-taudin vuoksi, sillä levon tarve Hardingilla on varmaan vähän enemmän, kuin normaalilla ykkös torjujalla NHL:ssä.. Sen edellä mainittu kaveri on jo todistanut, että jos tauti pysyy suht oireettomana, niin Josh pystyy torjumaan kiekkoja NHL:n ehdottomalla huipulla, ja mitä se tekisikään joukkueelle siinä vaiheessa, kun ollaan poffeissa, ja Harding nousisi ylös pukukopissa, ja sanoisi, että äijät tämä on viimeinen kausi änärissä sairauden vuoksi hänellä, mutta tehdään siitä ikimuistettava, ja mennään päätyyn asti.. :) Siinä joukkue saisi sen viimeisen henkisen latauksen, mitä he voisivat tarvita matkalla päätyyn.. Hauska ajatus sinänsä, ja ajatus-leikki, mutta ei täysin mahdotonkaan..
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Mihin tämä tarkalleen perustuu?

Oikeastaan vastasit tähän tietyllä tapaa jo itse.

Buffalossahan mies vain yksinkertaisesti meni täysin lukkoon ja hänen kiekollinen pelaamisensa katosi täysin. Mikään turhake mies ei kuitenkaan kolmoskentässäkään ollut. Kuitenkin hänen kokonaistasonsa ei tietenkään nykpalkkaa vastaa, eikä hän tuolla tasolla voi olla Buffalon kallein hyökkääjä. Hän ei myöskään ole mikään varsinainen johtaja- tai mentortyyppi, eikä täten sovellu oikein rebuild-joukkueeseen.

On tietysti mahdotonta tietää syitä tuohon "lukkoon". Vähemmän Leinon pelaamista seuranneelle tuo vaikutti siltä, että kun tulosyksiköstä ei miehelle paikkaa löytynyt, ei pienemmällä peliajalla kolmosketjussa pelaaminen A) maistunut tai B) onnistunut. Myönnän heti, että en varmasti ole Leinon viime kausien otteita seurannut yhtä paljon, kuin käyttäjä Dissonanssi, mutta olen jotenkin saanut sellaisen käsityksen, että Ville elää kiekosta ja peliajasta. Pelityyli saattaakin sopia jopa kolmoseen, mutta minulle tuo Buffalon aika on antanut sellaisen kuvan, että 12-15 minuuttia / ottelu ei ole Leinolle tarpeeksi. Lähinnä tuohon viittasin tuolla kommentilla. Lienee siis realistista olettaa, että jossain toisessa joukkueessa tuolla peliajalla toistuisi aivan samanlainen lukko.

Uusi alku ja realistiset mahdollisuudet saada isoa peliaikaa ja ylivoima-aikaa nostaisivat varmasti itseluottamusta ja lisäisivät motivaatiota.

Totta tämäkin ja joku GM tämän mahdollisuuden uuteen alkuun saattaa suodakin. Wildin ketjussa kun ollaan, en kuitenkaan toivo / usko, että se on Chuck Fletcher.

Russolta on ilmestynyt uusi hyvä kirjoitus off-seasonista. Pari mielenkiintoista pointtia nostaisin tässä esille:

1. Kuten on täälläkin spekuloitu, Fletcher on sekä puolustajan, että hyökkääjän perässä. Ykkösprioriteetti on vahvistaa hyökkäystä. Wild teki viime kaudella edelleen hyvin vähän maaleja (24. koko NHL:ssä tehdyissä maaleissa). Offensiivisen puolustajan ja top6-laiturin hankinta vahvistaisi tätä osastoa huomattavasti. Russo pallottelee Niskasen ja Boylen nimillä. Ensin mainittu hakee elämänsä diiliä ja pitkää sopimusta. Jälkimmäinen tyytyisi kenties hieman halvempaan 1-2 kauden soppariin.

2. Russo on tiivistänyt Fletcherin ajatukset pariin lauseeseen, jotka vapaasti suomennettuna ovat suurinpiirtein seuraavat:

"Edellisinä vuosina olemme joutuneet tekemään liikkeitä tiettyjen puutteiden pakottamana. Tänä vuonna pyrimme vain vahvistamaan joukkuetta, ja jos jokin (kauppa, sopimus) ei käy järkeen, voimme odottaa ja säästää palkkakatossa myöhempää - elokuuta, marraskuuta, trade deadlinea, ensi vuotta - varten. Tähän menettelyyn sisältyy oma riskinsä, mutta tekemällä huonoa kauppaa vain kaupanteon takia altistutaan kenties jopa suuremmille riskeille."

Kovin isoja liikkeitä lienee siis turha odottaa Wildin toimiston puolesta. Veikkaanpa että ensimmäisen kierroksen varausvuoro pidetään tänä vuonna ja uudet hankinnat rajoittuvat pariin tasonsa osoittaneeseen UFA-veteraaniin. Saattaa joillekin kuulostaa hieman ylivarovaiselta, mutta itse olen ihan tyytyväinen tähän "linjaukseen". That said, Fletcher on ennenkin yllättänyt...
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Boyle ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto puolustukseen, jos Niskanen menee liian kalliiksi..

Siirtomarkkina keskusteluissa heiteltiin ilmoille keskustelua siitä, että jos vanhempi Koivu tulisi Wildiin, niin hinta on varmasti esteenä, mutta nelosen keskellä halvalla sopparilla, niin mikä ettei.. Olisihan se ennenkuulumatonta, että NHL-joukkueen sentterit olisi kaikki suomesta, ja ihan äkkiseltään en tähän skenaarioon usko.. Sopparin hinta pitäisi olla maksimissaan 1,5 miljoonan luokkaa, ja riittääkö se Sakulle..?

TOP-6 laituri pitäisi myös saada, jos Moulson ei jatka, ja toivon edelleenkin, että Vanek ei ole se nimi, joka sainataan.. Tietenkin jos kaveri saadaan jollain 6 miljoonalla max 4-5 vuotta, niin kyllä käy.. :)
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Saku siis haluaa contenderiin. Saku haluaa myös palkkaa. Saku ei tod.näk halua muuttaa toiselle puolelle maata. Saku hoitaa nelossentterin tontin mallikkaasti. 1+1+1+1=4. Los Angelesiin se matkaa, ellei lopeta. Villi veikkaus tämä vain, mutta vakuuttavampi kuin "Saku ja Mikko jeejee."
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Saku siis haluaa contenderiin. Saku haluaa myös palkkaa. Saku ei tod.näk halua muuttaa toiselle puolelle maata. Saku hoitaa nelossentterin tontin mallikkaasti. 1+1+1+1=4. Los Angelesiin se matkaa, ellei lopeta. Villi veikkaus tämä vain, mutta vakuuttavampi kuin "Saku ja Mikko jeejee."

Jos Richardsin sopimusta ei osteta ulos, niin Sakulla ei ole mitään mahdollisuutta sopia Losin rosteriin.. Enkä usko, että Koivu saisi mistään joukkueesta yli 2 milliä.. Brodziak jos myydään, niin se on ainut vaihtoehto, että vanhempi Koivu sopisi Wildin miehistöön, epäilen..

On tosi ikävä jos vanhemman Koivun ura änärissä saa hänelle kuulumattoman lopun.. Toivon myös, että Saku palaisi Montrealiin..
 

Captain J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Jackets

Tuossa oli munkin mielestä oikein mielenkiintoista pohdintaa Russolta. Innolla odottelen kirjoitusta Wildin maalivahti-tilanteesta, johon hän viittaa tekstissä:

Russo höpötti: With Darcy Kuemper, Josh Harding and Niklas Backstrom all under contract, there’s just no room currently for Ilya Bryzgalov (I’ll write more about the goaltending situation later this month, but as of now, there’s not a lot of flexibility and Kuemper, Harding and Backstrom are the guys and the Wild may just have to bank again on two of them always being healthy).

Toinen mikä tuossa tekstissä kiinnosti, oli spekulointi mahdollisella puolustajan hankinnalla, ja sen vaikutuksesta joukkueen palkkakattoon pitkällä tähtäimellä. Itse olen liputtanut Niskasen puolesta, eikä hänen hankitaansa vastaan ole minulla mitään sanottavaa, mutta kaverin palkka tulisi kuitenkin viemään ison osan capista useamman vuoden ajan. Varsinkin kun Miken, Coylen ja monen muun nuoremman veijarin soppari päättyy seuraavan kauden jälkeen, tarvitaan näidenkin signaamiseen pelimerkkejä. Kenties veteraani-pakki parin vuoden sopparilla olisi se optimaalisin Wildille; toimisi nuoremmille nouseville pakeille jonkinlaisena mentorina Suterin ohella, ja väistyisi sitten sopimuksensa jälkeen muualle.

Top-6 hyökkääjäkin olisi haussa, mutta ei niitäkään taida olla pahemmin tarjolla vuoden-kahden pahvilla, etenkään puhuttaessa maalintekijästä. Jaromir Jagr olisi mun mielestä kaikin puolin täydellinen kaveri Wildille pelaamaan kärkiketjuissa, jos hän olisi vain saatavilla vapailta markkinoilta: kaverilla olisi käsiä, ja sopimus olisi muotoa lyhyt. Saas nähdä mitä hyökkääjien osalta tapahtuu kesän aikana - itse en ainakaan haluaisi mitään Vanekia joukkueeseen jollain "mallia Heatley" olevalla sopparilla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Saku siis haluaa contenderiin. Saku haluaa myös palkkaa. Saku ei tod.näk halua muuttaa toiselle puolelle maata. Saku hoitaa nelossentterin tontin mallikkaasti. 1+1+1+1=4. Los Angelesiin se matkaa, ellei lopeta. Villi veikkaus tämä vain, mutta vakuuttavampi kuin "Saku ja Mikko jeejee."

No niinpä, ei todella ole mielestäni mitenkään mahdollista että Saku tulisi Mikon varjoon himmailemaan neloseen varsinkin jengiin joka ei todellakaan etsi tai trvitse Saku Koivua.

Losia en kyllä itse usko millään, ennemminkin uskoisin uran loppumiseen tuolla tasolla. Jokereita veikkaan jostain syystä eniten... Mutta missä ne contenderit on, joilla olisi Koivun kokoinen (eli melko pieni reikä) tukittavana? Montrealilla, Chicagolla, Flyerssillä?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Chuck Fletcher kommentoi draftia. Haluaisi siis lähtökohtaisesti pitää ensimmäisen kierroksen varauksen, mutta harkitsee tarvittaessa mahdollisuutta treidata hieman alaspäin. Skilled forward oli Fletcherin käyttämä termi kysyttäessä ensimmäisen varauksen kohdetta. Tietysti jos joku Fleury olisi vielä saatavilla 18. vuorolla, niin Fletcher olisi luultavasti valmis varaamaan puolustajankin. Mies ennakoi yleisesti tapahtumarikasta varaustilaisuutta, joka tietysti sopii oikein hyvin tällaiselle nojatuolimanagerille ja NHL-fanille. Monessa paikkaa esiintynyt termi syvyysdrafti esiintyy myös Fletcherin ja apu-GM:n Brent Flahrin puheissa.
 

mr.Zou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota, Florida
Wild on kiinnostunut Paul Stasnysta ja Matt Niskasesta varmaan kuten kaikki muutkin.
On mahdollista, joskaan ei todennäköistä, että tässä toteutuu vielä meikäläisen päiväunet ja Wild pääsee sopimukseen Stasnyn kanssa, jolloin Koivu treidataan esim. Sabresiin koodinimi "Myersiin". Lisäksi Wild solmii sopimuksen Vanekin kanssa. Bäcks treidataan kolmannen kierroksen varaukseen ja pidetään puolet palkasta. Broziakista saadaan termospullollinen semi lämpimää kahvia.

Kauden alussa Wildin miehitys näyttää siis seuraavalta:

Parise - Granlund - Pominville
Niederreiter - Stasny - Vanek
Cooke - Haula - Fontaine
Zucker - McCormick - Shawn Thorton

Suter - "Myers"
Brodin - Spurgeon
Scandella - Ballard/Folin/ Willie Mitchell

Harding
Kuemper
Gustafsson​

Todella jännittävät pari viikkoa edessä. On kyllä todella hienoa ja kutkuttavaa aikaa tämä drafti ja kuun vaihde. Ei oikein edes pysty "kaatupallon" mm-kisoista syttymään, kun ajatukset ovat jo vahvasti Wildin ensikaudessa.
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
mr.Zou kirjoitti todellisen märän päiväunen.. Wild olisi tuollaisten muutosten jälkeen todellinen Contender ehdokas.. Kakkos ketjusta tulisi myös todella nopea, kuten kolmosestakin.. Cooke voitaisiin siirtää myös tarvittaessa neloseen, ja nostaa Keränen kolmoseen, ja Zucker farmiin.. Puolustus vahvistuisi tarvittavan määrän Myersin tulon jälkeen, joskin myös Niskanen kävisi noihin kaavailuihin.. Stasny olis varmaan 6-7 miljoonan mies, ja Gaborikin sopimus antaa suunnan Vanekin sopimuksen hinnalle.. Niskanen maksaa varmaan sen 6 miljoonaa ainakin, joten jotain pitää saada poiskin, koska ensi vuonna on Grannyn ja muutaman muun sopimuksen teko.. Mielenkiintoisia aikoja eletään.. :)
 

Ato#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild, Pens #66, Ducks #8, HCK
mr.Zoun ajatusmaailma(fantasiamaailma?) kiehtoo täälläkin. Ainoastaan toivon että tuo Shawn Thornton oli vain koodinimi. Kyseistä herraa en kaipaa Wildiin, mutta joku saman tyylinen jantteri olisi tervetullut. Torskinella puolestaan on jatkuvasti aivan liian sinivalkoiset linssit huurussa ;) Ei Keräsellä vielä tässä vaiheessa ainakaan ole asiaa ylös kovinkaan moneen peliin (asia jossa olen mielelläni väärässä). Zuckerille haluaisin antaa kunnon sauman. Potentiaalia on hurjasti ja kun se homma todella klikkaa niin tässä voi olla kovakin tekijä tulevaisuuteen.

Koivusta luopuminen olisi semikova paikka organisaation näkökulmasta, mutta juuri nyt se pitäisi melkeinpä tehdä. Arvo vielä kohdillaan, pisteitä tehnyt ihan ok, mutta peliesitykset eivät mitenkään maagisen vakuuttavia. No tietysti loukkaantumiset vaativat veronsa ja on mahdollista että palaa vielä huipputasolle. Olisin kuitenkin valmis treidaamaan milloin tahansa jos saadaan sen avulla Stasny meille. + merkkisen viime kauden jälkeen sitä todella odottaa uuden alkamista jo todella kiivaastii.
 

Baldrick

Jäsen
Tuskinpa kuitenkaan tuollainen savotta tulee toimimaan, mutta jos nyt otetaan hieman kiinni tästä. Itse hankkisin siis paremman pakin kuin Myers, sillä hän on hidas, kankea ja aina myöhässä. Menetetty lupaus, jonka pitäisi tehdä Granlundmainen kesätreeni kinttusille, että voisi olla edes kahden ensimmäisen parin pakki contender-joukkueessa. Tuskin tulee tekemään, kun ei ole tehnyt vieläkään. Mielestäni yksi isoimpia yksittäisiä pelaajistosta löytyviä syitä Buffalon heikkoon kauteen on peluuttaa Myersia ykköspakkina.

Thornton sen sijaan olisi minusta Wildiin erittäin tervetullut lisä neloseen. Pelaa kovaa ja suhteellisen varmasti, sekä osaa tehdä aika-ajoin jokusen pisteenkin. Tietysti hieman ikä alkaa jo painaa, mutta ei tuo huono kokeilu vuoden pahvilla olisi.

Sen verran Fletcherin viime aikaiset puheetkin tuntuvat korostavan Mikkoa, että Koivu ei ole lähdössä mihinkään, vaan häntä taidetaan enemmänkin pitää franchise-ikonina. Jos tekee ensi kaudella kunnossa pysyessään sen 60 pistettä, niin tuskin vaihdetaankaan. Saa olla aika floppikausi alla, jotta organisaatiossa treidiä edes harkitaan. Luulen, että siellä odotellaan Granlundista pisteitä tekevämpää ykkössentteriä ja Koivusta mallaillaan sitten sellaista Kesleriä hieman pienemmillä pistemäärillä. Molemmille riittää hyviä laitureita ja molemmat ovat tunnollisia kahteen suuntaan, mutta Granlundilta on lupa odottaa lähitulevaisuudessa enemmän pistetuotantoa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuskinpa kuitenkaan tuollainen savotta tulee toimimaan, mutta jos nyt otetaan hieman kiinni tästä. Itse hankkisin siis paremman pakin kuin Myers, sillä hän on hidas, kankea ja aina myöhässä. Menetetty lupaus, jonka pitäisi tehdä Granlundmainen kesätreeni kinttusille, että voisi olla edes kahden ensimmäisen parin pakki contender-joukkueessa. Tuskin tulee tekemään, kun ei ole tehnyt vieläkään. Mielestäni yksi isoimpia yksittäisiä pelaajistosta löytyviä syitä Buffalon heikkoon kauteen on peluuttaa Myersia ykköspakkina.

Tämä aiheutti kyllä aikamoisen naurunremakan. Jopa suuremman kuin ajatus siitä, että Buffalo vaihtaisi Myersin Koivuun.

En kyllä tiedä oletko ikinä nähnyt Myersin pelaavan, jos sanot häntä hitaaksi tai edes kankeaksi. Hän sijoittuu toisinaan huonosti omassa päässä (tämä on oikeastaan hänen ainoa selkeä puute tällä hetkellä, kun kiekollisena huonojen ratkaisujen määrä on pudonnut selvästi viime vuosista. Niitähän tekevät lähes kaikki paljon kiekkoa pitävät ja hyökkäyksiä nostavat puolustajat), mutta hän paikkaa poikkeuksellisen tehokkaasti omat rushaukset sekä pinchaukset ja hyvin harvoin aiheuttaa ylivoimahyökkäystä vastustajalle. Myersin pelaamisessa on tietenkin kehitettävää, mutta hänen luistelunsa ei ole yksi ongelmakohdista - hänhän on poikkeuksellinen juuri siksi, että vaikka hän on yli kaksimetriä, luistelee hän kuin 180 senttinen.

Minkä lisäksi puheet menetetystä lupauksesta ovat sangen koomisia, huomioiden se, että hän pelasi uransa kokonaisvaltaisimman kauden. Tämä ei tietenkään selviä sellaisille, jotka eivät eliteprospects-tilastoja syvemmälle pääse. Kiekonhallintatilastossa hän oli liigan 15 parhaan joukossa, mikä oli helvetin kova suoritus huomioiden se, että hän pelasi liigan ylivoimaisesti huonoimmassa kiekonhallintajoukkueessa. Tämän lisäksi hän pelasi vastustajan parhaita vastaan ja aloitti Sabres-pakeista eniten omassa päässä ja vähiten hyökkäyspäässä. Nämä jättiläispakit muutenkin ottavat kehityksessään oman aikansa. Myersin iässä Chara ei ollut osoittanut edes pientä osaa siitä, mitä Myers on jo osoittanut.

Buffalon ongelmat olivat ihan muualla kuin Myersissa (minkä jokainen Buffaloa edes auttavasti seuraava kyllä tietää), joka ei tosin riittävää tukea pakkipariltaan kauden aikana oikeastaan missään vaiheessa saanut - mikään johtava ykköspakki hän ei tokikaan ole. Kuitenkin aika harvassa ovat ne joukkueet, joiden kakkospariin hän ei oikein roolitettuna mahtuisi. Ykköspariin ei-johtavaksi pakiksi edelleen ainekset on, jopa hyvätkin, ja ensi kausi näyttää sitten saako hän pidettyä tuon viime kaudella nähdyn tason.
 

Baldrick

Jäsen
Perustin mielipiteeni 5-7 katsomaani peliin viime kaudella ja niissä Myers oli mielestäni liian kanki ja sanalla sanoen paska. Hauskaa, että ensin mollaat tilastokatselijaksi ja sitten vedät jo seuraavassa lauseessa tilastot esiin tueksesi. Voi toki olla, että olen sattunut katsomaan vain huonoimmat pelit Myersilta, mutta pelkästään näkemääni pohjautuen en lähde mielipidettäni muuttamaan. Ehkäpä kuitenkin voin jonkin verran tulla vastaan, jos arvon Dissonanssi on katsonut suurimman osan kaudesta ja on erimieltä, niin uskoakseni tällöin tiedät laajemmalla otannalla totuudenmukaisemman kuvan Myersin pelaamisesta.

Edit. Oli niissä peleissä myös hyökkäyssinisellä ammattimainen kiekkojen hukkaaja.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Perustin mielipiteeni 5-7 katsomaani peliin viime kaudella ja niissä Myers oli mielestäni liian kanki. Hauskaa, että ensin mollaat tilastokatselijaksi ja sitten vedät jo seuraavassa lauseessa tilastot esiin tueksesi. Voi toki olla, että olen sattunut katsomaan vain huonoimmat pelit Myersilta, mutta pelkästään näkemääni pohjautuen en lähde mielipidettäni muuttamaan. Ehkäpä kuitenkin voin jonkin verran tulla vastaan, jos arvon Dissonanssi on katsonut suurimman osan kaudesta ja on erimieltä, niin uskoakseni tällöin tiedät laajemmalla otannalla totuudenmukaisemman kuvan Myersin pelaamisesta.

Puhuin ihan noista "perustilastoista", jotka yksinään ovat usein miltei yhtä tyhjän kanssa.

Ehkä muutamaa ottelua lukuunottamatta tuli nähtyä jokainen Myersin matsi, joten otantaa siltä osin on. Hankala tietenkään sanoa tarkemmin, mutta olisi kyllä aika mielenkiintoista tietää, että kuinkakohan helvetin nopea pelaajan pitää olla, jotta häntä voisi nopeaksi sanoa, jos Myers on "hidas".

Jos hän muutenkin olisi menetetty tapaus ja sellaista kolmosparin tasoa, niin mitenköhän Murraylla olisi ollut pokkaa pyytää hänestä hintana pakettia: "tasonsa näyttänyt, nuori top-6-pelaaja (Kadri/Eberle) + "top prospect" + 1st round pick". Minkä lisäksi ihmetyttää, että miksi niin moni GM tuollaisesta hitaasta, kankeasta ja aina myöhässä olevasta menetetystä top-6-pakista tuolla sopimuksella olisi niin kiinnostunut? No, RäpyläRepe tietää jotain enemmän kuin muu jääkiekkomaailma.
 

Ato#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild, Pens #66, Ducks #8, HCK
Nohnoh, ei näiden fantasiahahmotelmien tarkoitus varmaan oo riitoja kylvää :) Eihän tuo nyt tietenkään tule toteutumaan, mutta mukavahan se on vähän pitää kesällä elämää täälläkin yllä ja mässäillä ajatuksilla. Itse pidän kyllä Myersia hyvänä pelaajana, jolla on mahdollisuus edelleen lunastaa huippupelaajan potentiaali. Ottaisin Wildiin jos inhimillisella kaupalla olisi mahdollista saada.

Jännä nähdä tehdäänkö meidän leirissä draftin yhteydessä mitään kauppoja. Toki tuo 18.vuoro ei ole mikään arvokas palanen tämän vuoden draftissa. Toivoisin kuitenkin, että sen avulla yritettäisi kalastella tasonsa näyttänyttä top-6 hyökkääjää tai top-2 pakkia. Ja minä kuulun myös niihin, jotka sanovat Vanekin signaamiselle ehdottomasti: EI.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen verran Fletcherin viime aikaiset puheetkin tuntuvat korostavan Mikkoa, että Koivu ei ole lähdössä mihinkään, vaan häntä taidetaan enemmänkin pitää franchise-ikonina. Jos tekee ensi kaudella kunnossa pysyessään sen 60 pistettä, niin tuskin vaihdetaankaan. Saa olla aika floppikausi alla, jotta organisaatiossa treidiä edes harkitaan. Luulen, että siellä odotellaan Granlundista pisteitä tekevämpää ykkössentteriä ja Koivusta mallaillaan sitten sellaista Kesleriä hieman pienemmillä pistemäärillä. Molemmille riittää hyviä laitureita ja molemmat ovat tunnollisia kahteen suuntaan, mutta Granlundilta on lupa odottaa lähitulevaisuudessa enemmän pistetuotantoa.

Höpinät Mikon treidaamisesta ovat tuulesta temmattuja, koska hänellä on NMC sopimuksessaan ja viimeisen kauden palkka capgeekin mukaan yli 9 miljoonaa ja kolmen miljoonan allekirjoitusbonus päälle. Tuo sopimus on tehty siinä mielessä, että pelaajan asema joukkueessa on haluttu hakata kiveen. Mikosta pääsee eroon vain ostamalla hänet ulos.

Grannyn tilanne on mielenkiintoinen, koska organisaation tulee lähitulevaisuudessa muodostaa näkemys siitä, miten hyväksi pelaajaksi mies lopulta tulee. Tuleeko pistetuotanto olemaan jatkossa vähintään viime kauden tasoa vai tapahtuuko muutosta? Toinen seikka on hänen loukkaantumisalttius. Voiko hänen varaansa rakentaa kauaskantoisia suunnitelmia? Jatkuuko hänen liikkeensä yhtä hyvällä tasolla myös jatkossa, varsinkin jos tapahtuu pieniä loukkaantumisia? Todella vaikeita kysymyksiä.
 

Baldrick

Jäsen
No, RäpyläRepe tietää jotain enemmän kuin muu jääkiekkomaailma.

Kuten sanoin, olen katsonut vain 5-7 matsia ja niissä hän oli järjestään heikohko, ei lainkaan ykkösparin tasolla. Kerta kuitenkin sinä olet katsonut n. 50 matsia siihen päälle hänen pelaamistaan, niin tuskinpa minulla on tässä hurjasti varaa väittää vastaan. Kuten sanoin, perustin näkemykseni pienempään otantaan ja ilmeisesti Mulderin sanoin "the truth is out there" eli ilmeisesti niissä peleissä, mitä en ole katsonut.

Tulipa myös mieleen, että hieman jopa toivon Vanekin tekevän sopparin jonnekin muualle kuin Wildiin. Tämä siksi, että ilmeisen tunnettu kaveri on hieman vetelämpänä mielialapelaajana, joka ei mielestäni sovi Wildin työtä tekevään joukkueeseen. Tilannetta tietysti hieman vaikeuttaa se, että hänen tilalleen on hyvin vähän tarjolla saman kalibeerin pistenikkareita. Iggy voisi vielä vuoden verran mennä, mutta taitaapa tehdä Bostonin kanssa jatkot.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Grannyn tilanne on mielenkiintoinen, koska organisaation tulee lähitulevaisuudessa muodostaa näkemys siitä, miten hyväksi pelaajaksi mies lopulta tulee. Tuleeko pistetuotanto olemaan jatkossa vähintään viime kauden tasoa vai tapahtuuko muutosta? Toinen seikka on hänen loukkaantumisalttius. Voiko hänen varaansa rakentaa kauaskantoisia suunnitelmia? Jatkuuko hänen liikkeensä yhtä hyvällä tasolla myös jatkossa, varsinkin jos tapahtuu pieniä loukkaantumisia? Todella vaikeita kysymyksiä.

Miksi organisaation tarvitsisi MG:sta tuollaista miettia? Toki loukkaantumiset on huolestuttava asia, mutta muuten kayra on selkeasti ylospain ja lisaksi mies otti paikkansa kahdessa ekassa ketjussa ja osoitti olevansa pelimies. Viime kesana mies otti isoja harppauksia eteen pain ja toimistolla odotellaan vesi kielella, etta kuinka kova kaveri sielta kesan jalkeen taas tulee. Korkeintaan loukkantumisten takia toimistolla ollaan sormet ristissa, mutta muuten siella ollaan varmasti todella levollisin mielin Miken suhteen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kuten sanoin, olen katsonut vain 5-7 matsia ja niissä hän oli järjestään heikohko, ei lainkaan ykkösparin tasolla. Kerta kuitenkin sinä olet katsonut n. 50 matsia siihen päälle hänen pelaamistaan, niin tuskinpa minulla on tässä hurjasti varaa väittää vastaan. Kuten sanoin, perustin näkemykseni pienempään otantaan ja ilmeisesti Mulderin sanoin "the truth is out there" eli ilmeisesti niissä peleissä, mitä en ole katsonut.

Hankala tosiaan sen enempää sanoa. Sen toki ymmärrän, että Myers näyttää hitaalta/kankealta, koska eihän tuollainen yli kaksimetrinen ja 110 kiloinen pelaaja yksinkertaisesti voi olla yhtä sähäkkä kuin jokin St.Louis. Pystyn hyväksymään hänen "kankeutensa" väitteenä siinä määrin, että hän ei juuri mitään sähäköitä suunanmuutoksia kykene tekemään. Kuitenkin hän on erittäin vaikea ohitettava omassa päässä esim. kulmassa 1-1 kaksinkamppailussa, koska on ulottuva, iso ja liikkuu hyvin (mielestäni). Kuitenkin suorassa luistelussa hän on oikeasti nopea (selkeästi nopein Sabres-puolustaja) - eihän hän muuten olisikaan niin hyvä kiekon rushaaja kuin on. Minkä lisäksi hänen lähtönopeutensa on todella hyvä, koska on parilla potkulla edennyt jo pitkän matkan. Eikä hänen kokoiseltaan ja kankealta pakilta yksinkertaisesti näkisi niitä usein nähtyjä spin-o-ramoja kiekollisena kuin mitä häneltä näkee.

Ryan Suter olisi pelaajatyyppinä aika täydellinen Myersille. Suter ei ole varsinaisesti kiekollinen dynamo, joten kiekon oleminen jatkuvasti Myersilla ei olisi suhteessa Suterilta juurikaan pois. Suter taas muuten pystyisi erittäin hyvin varmistamaan tuossa parissa ja muutenkin Myers saisi vapauksia, joita hänen tyyppinen pelaaja ehdottomasti tarvitsee, jotta saa itsestänsä kaiken hyödyn irti. Ajatuksena pystyn siis erittäin hyvin ymmärtämään Myersin sovittelun kokoonpanoon. Mitenkään realistisena en kuitenkaan siirtoa pysty oikein mitenkään näkemään.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi organisaation tarvitsisi MG:sta tuollaista miettia? Toki loukkaantumiset on huolestuttava asia, mutta muuten kayra on selkeasti ylospain ja lisaksi mies otti paikkansa kahdessa ekassa ketjussa ja osoitti olevansa pelimies. Viime kesana mies otti isoja harppauksia eteen pain ja toimistolla odotellaan vesi kielella, etta kuinka kova kaveri sielta kesan jalkeen taas tulee. Korkeintaan loukkantumisten takia toimistolla ollaan sormet ristissa, mutta muuten siella ollaan varmasti todella levollisin mielin Miken suhteen.

Koska ilman ulosostoa Koivu on Wildin senttereistä se ykkönen tai kakkonen. Granlundin tason on siten oltava tarpeeksi hyvä, että näiden kahden sentterin ympärille voidaan contender tason jengi rakentaa. En tiedä, uskotaanko tähän Minnesotassa. Toiseksi Granny nyt on yksi niistä pelaajista, joiden sopimus edes mahdollistaa treidin mihin seuraan vain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös