Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 861 248
  • 3 168

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kuinka pitkäjänteisenä näet ratkaisun ja mikä muu Forrest on kuin yritys kääntää joukkueen suuntaa?

Forrest on nimenomaan arvoitustason mies. Viimeisen ulkomaalaispaikan käyttäminen tämmöiseen pilipalimieheen on kaikkea muuta kuin yritys kääntää joukkueen suuntaa.
 
Forrest on nimenomaan arvoitustason mies. Viimeisen ulkomaalaispaikan käyttäminen tämmöiseen pilipalimieheen on kaikkea muuta kuin yritys kääntää joukkueen suuntaa.

En tiedä millaista miestä pakistoon odotetaan, mutta tällä hetkellä se pilipalimies on yksi meidän parhaista pakeista. Monena iltana paras.

Vaikea sanoa miten pitäisi ulkomaalaiset jakaa. Tarvitaan sentteriä ja pakkeja. Mahdollisimman huono tilanne siis alkaa yhtään jo olevaa ulkkaria heittämään mäelle. Yksi vaihtoehto olisi (unissa ja elokuvissa) hommata Lehtonen ja Niinimaa, sekä antaa sitten Forrestille kenkää (en hyväksyisi). Sitten ulkkarisentteri vielä.

Tuossa skenaariossa on kyllä yksi hyvin vahva syy, ettei sitä tule tapahtumaan. Se hotkaisisi yli miljoona euroa rahaa. Lehtonen eikä Niinimaa tule ilmaisiksi pelaamaan, ja mikäli halutaan vahvistustasoinen ulkkarisentteri, tulee hän myös olemaan kallis. Eli en usko mitenkään moisen toteutuvan. Ennemmin näen skenaarion, missä tulee yksi suomalainen pakki, ja sen jälkeen näillä mennään.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Enemmin esitin kysymyksen, mitä tulisi tehdä jakuinka kauan nykyistä taaperusta on syytä katsella tekemättä mitään. Onko vastaus

a) Lokakuun loppuun
b) Marraskuun loppuun
c) Joulukuun loppun
d) Tammikuun loppun
e) Kauden loppun
f) tehdä Alatalolle 2 vuotinen jatko?

Mielestäni Harmerin tai jonkun muun ulkomaalisen hankinta vähäksi aikaa ei olisi ollut mikään aivopieru, pikemmin hyvä yritys kääntää joukkueen suuntaa.

Jos sopivia pelaajia ei ole tarjolla, ja loukkaantumiset on mitä on, niin silloin on aika vähän tehtävissä.

Jos uusimpien tietojen mukaan on mahdollisuus, että Corso pelaa jo keskiviikkona, niin mitä Hammerilla olisi saavutettu? CHL turnaukseen on kai jo pitänyt joukkuekkin rekisteröityä... joten ei olisi varmaan keskiviikkona pelata.
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kaikkia pelejä en ole nähnyt, mutta esim. Jyp-pelissä tämä oukkan pilipalimies oli jo selvästi Kärppien paras puolustaja ja pakiston kiekollinen liideri. Forrestin hankkiminen oli järkevä liikku hetkellä, jolloin jo aluperin kapea puolustus harveni Järventien loukkaannuttua. Järkevää on myös se, että Forrestin kanssa ei tehty suoraa koko kauden kattavaa sopimusta, vaan ulkomaalaispaikalle voi edelleenkin hankkia kovemman pelimiehen, jos sellainen vain jossain vapaana liikuskelee.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kaikkia pelejä en ole nähnyt, mutta esim. Jyp-pelissä tämä oukkan pilipalimies oli jo selvästi Kärppien paras puolustaja ja pakiston kiekollinen liideri.

Tämähän kertoo enemmän koko pakiston kuin Forrestin tasosta. Eihän hän huono ole missään nimessä, mutta ei sitä tasoa mitä ulkomaalaiselta pitää tässä tilanteessa odottaa.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Enemmin esitin kysymyksen, mitä tulisi tehdä jakuinka kauan nykyistä taaperusta on syytä katsella tekemättä mitään.

Itse lähtisin ainakin pelillisiä asioita tarkastellen sellaisella aikataululla, että katsotaan, miten Matti pystyy hyödyntämään ensin tämän nyt meneillään olevan pelitauon ja sitten ensimmäisen maaottelutauon. Kuten edellä on kirjoitettu, Kärppien syksyn peliaikataulu ja muu härdelli vatsaepidemioineen on jättänyt todella vähän aikaa harjoitteluun. Itse taas aiemmassa kirjoituksessani arvelin harjoitusjakson ennen kautta olleen vajavainen. Tähän mennessä syksyllä lähes kaikki vapaapäivät on ollut syytä käyttää lepoon. Tässä valossa viime aikoina ei ole ollut mahdollisuuksia tehdä ihmeitä pelillisten heikkouksien korjaamiseksi.

Nyt tauolla on hyvä arvioida perusteellisemmin avainmiesten loukkaantumistilannetta ja sen myötä ehkä vakiinnuttaa lähiviikkojen kokoonpanoa sekä sitten harjoituttaa sillä pelitapaa. Metallurg-peli voi mennä tauon ja tauolla painotettujen juttujen takia hakemiseksi, mutta mielenkiintoista nähdä sitten Lukko- ja Jokerit-matsien anti. Toisaalta liikoja ei kannata odottaa, koska edelleen pelitavan tehokkaimman toteuksen kannalta tärkeimmät miehet lienevät vielä tällä tauolla pois harjoitusvahvuudesta. Yksinkertaisen perussapluunan hiomista se ei kuitenkaan estä.

Maajoukkuetauko onkin sitten jo tietynlainen deadline siinä mielessä, että silloin ei enää voitane piiloutua harjoitteluajan puutteen tai syksyn tapahtumien taakse. Tasaista tulosta on alettava pikku hiljaa tulla tuon tauon jälkeen. Siihen mennessä myös seurajohdolla on ollut aikaa miettiä siirtoja ja muita linjauksia loppukaudeksi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Derkseni tuossa kirjoitti asiaa tuosta harjoittelusta ja sitä haitanneista tekijöistä. Ennen sarjan alkua kävin mielenkiinnosta katsomassa joitakin Kärppien treenejä ja kyllä siellä noita hyökkäykseen lähtöjä harjoiteltiin ihan tosissaan, opin perille meneminen on sitten toinen asia.
Ensimmäisten pelien jälkeen monella taholla ihasteltiin Kärppien intoa karvata ylhäältä ja pyrkimystä hyviin taklauksiin. Tuo taktiikka taisi olla pakon sanelemaa, Kärppien vahvuudet ovat hyökkäyksessä, terveenä ollessaan hyökkäys on ihan hyvä tämän päivän SM-liigaan. Pakkkien kiekollinen taito... tai sen puute pakottaa yrittämään kiekonriistoja jopa riskirajoilla. Ne hyökkäyksiin lähdöt eivät vain toimi, varsinkaan jos vastustaja lyö vähänkään enemmän painetta meidän pakeille. Harjoittelussa tai sen puutteessa voi olla osa syynsä mutta myös pakkien kiekollisessa pelissä on iso syy tilanteeseen.
Pakkien epävarmuus näkyy sitten hyökkääjien liikkeessä, sellaista luottamusta ja varmuutta pakkien avauksiin ei ole ja etäisyydet ovat mitä ovat hyökkääjien ollessa epätietoisia siitä, pitäisikö tässä ihan hyökkäykseen pyrkiä vai auttamaan noita meidän pakkeja puolustushommissa.
Vanha sanonta " Hyökkäys voittaa pelejä, puolustus mestaruuksia" voidaan Kärppien kohdalla vääntää muotoon " Hyökkäys voittaa pelejä, puolustus häviää".
Alatalosta sen verran, että en itsekkään riemuhuutoja kajautellut kun kuulin hänen nimityksestään ja ei hän vielä mitään sellaista ole tehnyt, että olisin lopullisesti vakuuttunut hänen kuuluvan SM-liigan kärkivalmentajiin.
Tällä hetkellä valmentajan erottaminen olisi kuitenkin suuren ongelman maton alle piillottamista. Puolustuksen kasaamisessa tälle kaudelle jäi arpa " Ei voittoa, kiitos kannatuksesta" käteen.
Tietenkin Alatalon voi heivata mäkeen jos tilalle tulee se heppu joka vetää Kärppiä seuraavan ja useammankin kauden. Jos tälle kaudelle ei enää sitten yritetä mitään niin koetetaan rakentaa sitten seuraavaa, kyllä niitä voittoarpojakin on myynnissä.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitokset kahdelle viimeiselle hyvistä vastauksista. Olen Derksen sinun kanssa samoilla linjoilla maajoukkue tauko on jonkinlainen deadline. Siinä mielessä olen erimmieltä, että Kärpillä on nyt ne harjoittelu mahdollisuudet. Kärpillä on ollut nyt viisi vapaa päivää ja lauantain ottelun jälkeen tulee neljä lisää. Pelillisä asioita pitää saada vietyä eteenpäin tuossa ajassa, jos niitä aikoo yleensä parantaa kaudella. Maajoukkue tauko on hivenen pitempi, mutta ei välttämättä parempi mahdollisuus harjoitella, sillä maajoukkue voi syödä osan Kärppien resursseista. Tosin heikosti esiintneet pelaaujat ei yleensä kiinnosta maajoukkueessa. Koivisto ja Korpikari voi maajoukkueessa esimekrkinä vierailla.

Joka tapauksessa maaottelutaukoon on enää neljä vaikeaa ottelua. Jokainen myöntänee, että sarjan kärkipään Jokerit ja Lukko vieraissa ei ole helppoja pelejä. Sen jälkeen voi olla edessä harvinaista herkkua Oulussa. Sarjan jumbosijasta pelataan TPS:ään vastaan Oulussa. Tuo peli on kertakaikkiaan voitettava. Siitä sitten sille maajoukkue tauolle.

Maaottelutauon jälkeen on edelleen hankalaa. Kärpät aloittaa pelit etuaikaan harjoittelemalla Eisbäreniä vastaan kotona 12.11. Sitten vuorossa mielestäni tärkeä peli Kalpaa vastaan vierasissa 14.11 ja perään sarja kärki Jyp kotona 15.11. No tästä sitten jatketaan keskikevyellä Venäjän reisulla seuraavana keskiviikkona. Perään sitten perjantai ja lauanatai pelit vieraissa Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Minusta tuo Kärppien taival ei missään tapauksessa näyät helpommalta kuin mitä on tähän mennessä ollut. Rosteri ei näytä mysökään huikeita vahvistumisen merkkejä. Odotteletteko, että Kärpät on tähän mennessä parantanut sarjasijoitustaan ja kukaan ei luokkannu ja kaikki tervehtyy? Jos tähän mennessä voittoja ei ole kovin tiuhaan tullut ts. jatkettu nykytahtia, Kärppien tapauksessa mielestäni pitää alkaa miettiä joukkueen myyntiin panoa. Seuraavan viikon peliruuhka on toki pelattava parhailla mahdollisilla resursseilla.

Matti jatkakoon kauden loppuun, mutta edelleen olen sitä mieltä, että sitä sopparin +1 vuotta on syytä harkita ja pitkään.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Odotteletteko, että Kärpät on tähän mennessä parantanut sarjasijoitustaan ja kukaan ei luokkannu ja kaikki tervehtyy? Jos tähän mennessä voittoja ei ole kovin tiuhaan tullut ts. jatkettu nykytahtia, Kärppien tapauksessa mielestäni pitää alkaa miettiä joukkueen myyntiin panoa. Seuraavan viikon peliruuhka on toki pelattava parhailla mahdollisilla resursseilla.

Matti jatkakoon kauden loppuun, mutta edelleen olen sitä mieltä, että sitä sopparin +1 vuotta on syytä harkita ja pitkään.


En osaa ennakoida miten pelit menee, mutta jos pelaajat eivät parane niin tottakai se on vaikeaa pelata, jos avainmiehiä on telakalla. Mutta mikä ihmeen aivopieru se tuo pelaajien myynti on? Keväällä tilanne voi olla ihan eri ja jos Kärpät saa toipilaat kokoonpanoon + pakkivahvistuksen(t) niin kaikki on auki keväällä. En usko, että kukaan muu kuin sinä miettii jotain pelaajamyyntejä. Pahimmassa tapauksessa edessä ovat playoutit (mitä en usko, vaikka tällä hetkellä onkin alavireistä). Uskon, että Kärpät pelaa pleioffeissa vaikka sitten säälien kautta. Se mitä tällä hetkellä pelaajatilanteen suhteen miettisin olisi ehkä vaihtokauppa. Jotain noista meidän 3-4 kentän laitureista voisi yrittää vaihtaa johonkin suht luotettavaan puolustuspään luutijaan. Lisäksi nostaisin Hokin Heikkisen tuohon puolustukseen kokeelle, onko taso parempi kuin Jokisella ja kummpaneilla. Toiseen suuntaan sitten Ohtamaa/Jokinen tai jopa Grönholm hakemaan vauhtia. Harmittavan vähän Kärpät yrittää hyötyä tästä ns farmista. Liekkö vähän ylimielisyyttä, että ei siellä voi olla parempia pelaajia...
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelaajien myyntipaine tulee yleensä siitä, että kauteen lähdetään isolla budjetilla ja kovilla urhelilullisilla tavoitteilla. Kun tavoitteet ei realisoidu, alkaa oravan pyörä. Huono menestys näkyy katsojaluvuissa ja edellen katsojaluvut näkyy tuloissa. Lisäksi jäävuorenhuippu loppuun myydyt ottelut karsituvat kokonaan. Edelleen yleisömäärän jäädessä tavoitteista myös oheismyynti jää tavoitteista. Kärppien kannalta on vielä ongelmallisempaa, että tämän oheismyynnin osuus on yhä tärkeämpää, kiitos uudistuneen hallin ja aitioiden.

Seuraava kysymys on milloin myyntipäätökset on alettava tekemään? Myynti päätökset on tehtävä verrattain aikaisessa vaiheessa viimeistään tammikuun lopulla. Asia ei ole kuitenkaan näin yksinkertainen. Samalla on mietittävä miten kausi pelataan loppuun. Kirjoittelin tuossa tulevaa sarjaohjelmaa auki. Siinä oli kahdeksan ottelua. Edellä puhutaan kevään tilanteesta. Mielestäni tuossa sarjaohjelmassa voi ihan realistisesti ajattelemalla joukkueen terveystilanteen huomioiden odotella iaka vähän pisteitä. Tulevasta sumasta 8 pelissä ei ole ollenkaan mahdotonta, että Kärpät ottaa 3-6 pistettä. Mielestäni on erittäin vaikeita pelejä pelata pe-la pelit peräjälkeen. Erityisen vaikeaa se tulee olemaan Venäjän reissun jälkeen. Vastustajat on samaan aikaan levänneet tiistaista lähtien. Siinä vaiheessa voi olla niin, että jopa sääliplayoff-viiva on useiden pisteiden päässä. Mutta kyllä kaikki on toisin keväällä. Eikä Kärpillä kukaan voi loukkaantua kovassa otteluruuhkassa. Varsinakaan ne yli 20 minuuttia pelaavat luottopelaajat.

Jos tilanne on paha ja luottopelaajia on lisää luokkantuneena, paraneeko hankinta mahdollisuudet nykyisestä. Kuka haluaa siirtyä ryprevään Kärppälaumaan? Entäpä onko innokaita poislähtijöitä? Kuusela taisi mennä Ruotsiin muutama vuosi sitten. Andersson taisi siirtyä Kärppiin kesken kauden. Kyllähän nuo kaverit on Kärpille seurauskollisia. Lopuksi laitan, että nämä ei ole mitään minu toiveskenarioita, päin vastoin kausikortin omistajan huolestuneita ajatuksia. Minulla on halu saada rahoille vastinetta myös keväällä.
 
Viimeksi muokattu:
En usko Kärppien lähtevän myymään joukkuetta halvemmaksi, vaikka kuinka tulisi pataan. Ottanevat taloudellisesti korville, mikäli on tullakseen. Tätä varten vissiin on sukanvarteen kuulemma säästetty rahaa, eikä ole plussa tuloksesta huolimatta kaikkea lähdetty törsäämään.

Tepa: Ymmärrän varsin hyvin huolestuneisuuden, närkästyneisyyden jne jne. Nyt puhut kuin olisi konkurssi ovella. Huonoja kausi tulee aivan varmasti, tämä luultavasti on sellainen, mutta ei tässä kuitenkaan seuralla mitään hätää ole.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Seuraava kysymys on milloin myyntipäätökset on alettava tekemään? Myynti päätökset on tehtävä verrattain aikaisessa vaiheessa viimeistään tammikuun lopulla.

Nämä menee vain aivottomimmiksi nämä tepailut. Siis sarjaa on pelattu nyt noin 15 kierrosta, ja olet jo pohtimassa joukkueen myymistä... Mikä sua vaivaa? Onko viime kausien menestys aiheuttanut nyt jotain sellaista, että Kärppien pitää aina viedä runkosarja ylivoimaisella menestyksellä. Kärpät on tällä hetkellä 5 pistettä esimerkiksi kolmannesta sijasta, ja sarja on tasaisempi kuin vuosiin. Vaikka ongelmia on nyt ollut loukkaantumisten muodossa, niin kyllähän tästä vielä noustaa. Ei voi kuin ihmetellä millaisia faneja viime kausien menestys on seuraan ajanut. Jos tällaisella hetkellä harkitse jo kausarin myyntiä, niin myy pois vaan. Joukkue tarvitsee nyt fanien tukea, ei tällaista negatiivista paskaa.

Tilanne ei nyt oikeasti ole mikään katastrofi. Corson paluu tuo toivottavasti Aaltosen ja Anderssonin tehot takaisin. Aion ainakin pelata Kärppien voitto huomisessa pelissä, veikkauksen 5,60 kerroin on hulppea, vaikka Kärpät onkin altavastaaja otteluun.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Kyllä täältäkin lähtee 100% kannatus huomiseen matsiin ja veikkaukselle syötetään tositetta kotivoiton puolesta!

..Ja en oikeasti halua uskoa, että joku olisi myymässä kausikorttiaan pois, koska tilanne on mikä on. Jos Kärpät ei saa mitalia kolmeen seuraavaan vuoteen, lakkauttaako Poromafia toimintansa ja onko Energia areena täynnä vain ilmaislippulaisia?

Stenkka haistattaa vitut koko Oululle ja aloittaa selostamaan Lahtelaisten pelejä? ..Ei!

Jääkiekko joukkueen fanittaminen on pitkäjänteistä työtä ja jos ei kiinnostusta löydy, niin menkööt ne vaikka Teatrialle kuuntelemaan Jalometallifestivaaleja ja jättää fanittamisen niille jotka oikeasti nauttii siitä, tuli menestystä tai ei.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jalkapipi Corso korvaa selkäpipi Paakkolanvaaran ja kaikki lähtee taas rullamaan. Samat vastaukset sain kauden alla ihmetellessä Kärppien kuntokäyrää. Peli paranee, kun saadaan sentterit Corso ja Viuhkola kunnolla riviin. Järvetie parantaa tilannetta sitten hankitaan pakki taistellaan mestaruudesta. No nyt liikut on tehty. Tuloksia voimme lukea?

Se kuntokäyrä on jatkanut tasaisen tappavasti siihen suuntaan minne se jo aiemmin osoitti. Kannatajana minullakin on usko, että Kärppien rosteri on jopa huomattavasti parempi kuin moni kannataja täällä kirjoittelee. Minua vain ihmetetyttä minne se osaaminen on hävinnyt. Huomiseen peliin minä lähden myös mielenkiinnolla seuraamaan tilannetta, kun Kärppien rosteri on aikuisten oikeasti selvästi heikompi kuin vastustajan. Keskustelu päättynee vähäksi aikaa tähän, sillä tasokkaat vastaukset ei paljon motivoi kirjoittelemaan. Saatan palailla kuun vaihteessa kilistelemään jumbosijalle.

Mistä olen saanut päähäni tuon Kärppien tyhjennys myynnin löytyy penkin takaa. Fakta vain on, että Alatalon joukkueet perinteisesti myydään puolivälissä kautta. Niin tapahtui viime kaudella HPK:ssa ja niin tapahtui sitä edellisellä kaudella Jypissä. Joka kausi joukkueen johto vakuutteli, että niin ei tehdä mutta kuitenkin tehtiin. Vähintään kalliit ulkomaalaiset lähti.

Tässä sitten vielä pari puolueeton arvio:

Ajattelitko että muut joukkueet siitä SaiPan ja toisen joukkueen välistä häviäsivät jokainen kaksi ottelua suoraan? Täällä on monessa ketjussa väännetty tästä. Sarjataulukosta on vaikea analysoida voimasuhteita, koska joukkueilla on eri määrä pelejä.. Tuo pistekeskiarvo on oikeastaan ainoa varma tapa analysoida.

Kaudesta on nyt pelattu n. neljännes. Viime vuonna runkosarjan voittoon tarvittiin yli kahden pisteen keskiarvo ja suoraan play-off paikkaan 1.75 pisteen keskiarvo. Eli käytännössä SaiPan täytyisi pelata melkein JYPin tämän hetkisellä pistekeskiarvolla koko loppukausi, jotta saisitte suoran pleijaripaikan. Säälipleijareihinkin tarvitaan yli 1.2 pistettä/peli.

Nämä luvut muuttuvat hyvin vähän vuodesta toiseen. Jokainen voi tutkia SM-liigan sivuilta noita runkosarjan taulukoita.

Jokainen voi myös laskea itse miten tärkeää on ottaa kolmen pisteen voittoja ja miten vaikea tuota pistekeskiarvoa on nostaa ilman niitä. Tasureilla edes lisäpisteiden kanssa se on vaikeaa, kun aina karkaa se yksi piste vastustajalle.

Nyt esim. SaiPan ja Tapparan piste-ero on 5 pistettä ja Tappara kerää pisteitä 1.5/ottelu. Jos SaiPa nyt pelaisi loppukauden 2 pisteen keskiarvolla SaiPalla menisi Tapparan tavoittamiseen 10 ottelua.

Ja tekstissä lainattu taulukko:

Lainaus:
lätkämies kirjoitti:
1. 2.13 JYP
2. 1.92 Jokerit
3. 1.87 Blues
4. 1.71 Lukko
5. 1.58 Hpk
6. 1.54 Hifk
7. 1.53 Tappara
8. 1.50 Kalpa
9. 1.38 Ilves
10. 1.36 Kärpät
11. 1.20 SaiPa
12. 1.14 Ässät
13. 1.13 Pelicans
14. 1.07 TPS

Siitä vaan vilkuilemaan Saipan ja Kärppien eroa ja laskemaan kuinka kauan Kärpiltä vie piste-eron kiinni ottamiseen. Lisäksi se vaatii tosiaan menestystä jo seuraavissa otteluissa. Odottaminen samaa tahtia Marraskuun puoliväliin voi saada kiinni ottamiseen tarvittavien pelien määrän tuplaantumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jarschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tepan useisiin viesteihin yleisvastauksena: mitä Kärpiltä odotat tällä kaudella? Toki jos haluaa kultaputken jatkumista, niin paniikkinappula on jo pohjassa ja pajatson tyhjennys joulutauon jälkeen kangastelee.

Itse näen, että Kärpille on tällä kaudella realismia tavoitella runkosarjassa viidettä sijaa ja lopputavoitteena pronssia. Tässä valossa tilanne ei ole mitenkään toivoton - tosin yksi ravakka voittoputki tarvitaan jossain vaiheessa paikkaamaan viime aikojen taaperrusta. Tätä sopinee odottaa, kun hyökkäys on taas terve ja Järventie mukana.

Jyp ja Blues menevät tällä kaudella menojaan, mutta niiden takana tilanne on poikkeuksellisen kirjava ja mielenkiintoinen eikä Kärppien peli ole mitenkään pelattu. Tässä valossa pelaajien myyntirysäys keväällä olisi aika käsittämätöntä. Lisäksi on pahimmassakin tapauksessa huomioitava liigakarsinnat.
 

Jarschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Välivuoden päättivät sitten pitää. Vahvistuksiahan suunniteltiin joukkueeseen siihen asti, kunnes näkyin CHL korissa joukkue venäjältä. Olisi pitänyt älytä lukea Junnon puheista rivien välistä, että näin on. "Pyrimme antamaan junioreille ja divaripelaajille mahdollisuuden pelata sm-liigaa". En todellakaan uskonut sitä pitävän ottaa kirjaimellisesti.

Itse olen helsinkiläinen etäkärppä eikä minulla ole ö-kirjaimen pisteiden vertaa sisäpiirin tietoa, missä valossa seuraava pohdinta:

Voisiko olla niin, että viime vuodenvaihteen kallis joukkueen vahvistaminen jollain lailla pelästytti ja selkiytti Kärppä -johdon pään? Keväällä Euroopan valloituksesta oltiin jo huomattavan hiljaa ja taannoisessa Urheilulehdessä Arponen antoi aika paasikiviläisiä lausuntoja Kärppien näkymistä.

Niinhän se kuitenkin on, että Kärpät voi olla SM-liigassa jättiläinen ja pohjoismaisessa liigassa iso tekijä, mutta raskaan sarjan eurooppalaisessa liigassa eväät loppuvat. Kärpissä on niissä kuvioissa ainesta vain pieneksi ja sympaattiseksi - sekin sillä ehdolla että junioripuolelta tulisi viuhkolaa ja pitkästä jatkuvasti. Jota ei tule tapahtumaan.
 
Itse olen helsinkiläinen etäkärppä eikä minulla ole ö-kirjaimen pisteiden vertaa sisäpiirin tietoa, missä valossa seuraava pohdinta:

Voisiko olla niin, että viime vuodenvaihteen kallis joukkueen vahvistaminen jollain lailla pelästytti ja selkiytti Kärppä -johdon pään? Keväällä Euroopan valloituksesta oltiin jo huomattavan hiljaa ja taannoisessa Urheilulehdessä Arponen antoi aika paasikiviläisiä lausuntoja Kärppien näkymistä.

JOS kyse on tuosta niin kuinka ihmeessä operoimme liigan isoimmalla pelaajabudjetilla? Totuutta ei varmasti kukaan tiedä lekatien lisäksi, mutta monta spekulaatiota on saanut lehdistä lukea, kuinka suunnitellut varat on jo käytetty. Itsehän luulen, että ne on käytetty jonnekin vallan muualle, koska säästämällä 500ke, ei sitä tarvitse saada tuottona. Vielä enemmän naurattaa ajatus, että olisivat tehneet laskelmat tulevasta tuloksesta ennen kuin arpoivat CHL korit, ja siihen tietysti tuloksen. Sitten eivät jaksaneetkaan laskea uudelleen.

Ei, kyllä puheet ja teot eivät tänä vuonna kohdanneet. Muutamissa tapauksissa ei haluttu maksaa, ja nyt voi olla hankalaa saada pelaajia vaikka haluaisi maksaa. Tietysti nuo ovat vain puhetta kaupungilla, mutta moni noista puheista on vuosien varrella pitänyt paikkaansa.

Noh, salaliittoteoriat sikseen. Kovin vaisut puheet CHLstä olivat vasta, kun tiedossa oli veli venäläisen olevan samassa alkulohkossa. Sitä ennen oli melkoista rummutusta. Ja ellen kuuntelisi mega-radiota, niin ei huomaisi huomenna olevan CHL-pelin Oulussa. Melko hiiren hiljaa ovat siinäkin suhteessa. Se taas ei ole piiloutumista, vaan eivät ole ennenkään osanneet mainostaa katukuvaan asti tulevia kiekkotapahtumia, saati sitten otteluja.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja ellen kuuntelisi mega-radiota, niin ei huomaisi huomenna olevan CHL-pelin Oulussa. Melko hiiren hiljaa ovat siinäkin suhteessa. Se taas ei ole piiloutumista, vaan eivät ole ennenkään osanneet mainostaa katukuvaan asti tulevia kiekkotapahtumia, saati sitten otteluja.
Täytyy olla kyllä toista mieltä tästä. Tätähän on mainostettu todella isolla budjetilla (tai sitten MTV3 mainostaa omaa Maxiaan ja siinä sivussa itse peliä). Lehdissä (Kaleva, Forum24, Oulu-lehti) on myös ollut paljon mainoksia, ainakin viimeisen viikon aikana. Eli ihan varmasti ei siitä jää kiinni katsojien saapuminen. Sinne tulevat kaikki ne jotka pääsevät ja joita kiinnostaa.

Suurin haaste on alkamisajassa, syysloma on toinen.


edit: jaa niin kadulla, joo no tuota....onko vastaavaa hyötyä? Tietenkin joku sissimarkkinointityylinen edullinen ratkaisu. Tai sitten vaikka jäähalli olis paketoitu jollain CHL-lakanalla, olis ehkä herättänyt huomiota.

Eipä normipelejäkään juuri katukuvassa näy, paitsi pelipäivänä hallin läheisyydessä ja marketeilla.
 
Viimeksi muokattu:
Täytyy olla kyllä toista mieltä tästä. Tätähän on mainostettu todella isolla budjetilla (tai sitten MTV3 mainostaa omaa Maxiaan ja siinä sivussa itse peliä). Lehdissä (Kaleva, Forum24, Oulu-lehti) on myös ollut paljon mainoksia, ainakin viimeisen viikon aikana. Eli ihan varmasti ei siitä jää kiinni katsojien saapuminen. Sinne tulevat kaikki ne jotka pääsevät ja joita kiinnostaa.

En ihan tarkoittanut tuota. MTV mainostaa omiaan, kuten tekee myös CHL. Kärpät mainostaa kalevassa ja Megassa. Katukuvaan asti ei mainoksia ole vielä koskaan tullut millään muotoa.

(en tiedä itse miten asia pitäisi toteuttaa, mutta en olekaan mainos/markkinointi alalla)
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kyllähän eilinen matsi oli lupauksia antava. Jos tuolla liikkeellä ja asenteella jatkossa pelataan sm-liigaa, alkaa sijoituskin nousta. Pienenä huolenaiheena on toki tuo viimeistelyn tehottomuus.

Corson takaisin tulo elävöitti kyllä koko joukkuetta. Hän otti aloituksia miten tahtoi ja järkevöitti AA:n peliä. Loppuun vielä loistava myllytys.

Potentiaa nousuun on :)
 

Kostaja#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hiki-Hockey. Sympatiat Rauman Lukolle.
Pakko tänne on huudella ja sanoa että toivottavasti ette saaneet viime Turun vierailulla mahataudin lisäksi myös Turuntautia tartuntana.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Hajanaisia ajatuksia

Kautta on nyt pelattu jo siinä määrin, että pieni huoli riipii eittämättä rintaan. Kärpät on kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista, vatsataudista ja lisäksi vajaalla ja kokonaisuudessaan epävarmoilla kokoonpanoilla on pitänyt yrittää valloittaa Eurooppaa – laihoin tuloksin. Vielä kun tähän lisätään meriiteiltään arvoituksellinen valmentaja, suorastaan heikko ja epävarma pakkikalusto sekä hyökkäyspään vaihtuvuus niin kyllä tässä parhaillaan melkoisessa vuoristoradassa ollaan. Lisätään nyt vielä laihat tulokset vieraspeleistä tähän saumaan sekä liigan kokonaistilanne Kärppien kannalta niin ollaan mielestäni 2000- luvun liigataipaleen hankalimmassa raossa.

Mitkä tässä olisi sitten lääkkeet otteiden parantumiselle? Pitäisikö Alatalo erottaa? Itse katsoisin vielä seuraavat n. 5- ottelua tilannetta (jokerit- kärpät, kärpät- tps, kärpät- lukko, kalpa- kärpät ja kärpät- jyp). Alatalolla ei missään nimessä ole ollut helpot saappaat täytettävänä. En tiedä, että olisiko sellaista valmentajaa ylipäätään jonka valmennuksessa em. ongelmien kanssa kamppaillut joukkue näyttäisi tuloksellisesti paremmalta. Olisiko Haapakoskesta päävalmentajan saappaisiin? Vaikea sanoa, mutta kaikkinensa olen pitänyt Kärppien hyökkäysvoittoisemmasta pelityylistä. Virheitä on tullut, mutta vain harvoissa peleissä Kärpät on ollut täysi vastaantulija. Kotipelit ovat kokonaisuudessaan menneet ihan hyvin.

Se mistä haluan Alataloa kritisoida on ketjukokoonpanot. En voi käsittää miksi esim. Kerästä piti mm. tänään/eilen peluuttaa Viitakosken ja uuden pelaajan Dahlmanin keskellä. Tämä tuntuu jollain tavalla käsittämättömältä. Kaikki kunnia Keräselle, mutta ei kai kukaan voi odottaa viime kaudella mestiksessä pelanneelta äijältä sellaista urotekoa, että saisi Pappa Viitakosken ja huonon pelituntuman omaavan Dahlmanin loistamaan? Muutenkin Aaltonen ja Andersson kiekon hautomisineen ja kikkailuineen voisi siirtää eriketjuihin leveyttä tuomaan. Pakkikaluston koostumuksista ja vastuista en edes halua ruveta puhumaan.

Niin, eli pitäähän tässä vielä kärsivällisyyttä olla, mutta kyllä tässä pikkuhiljaa tarvitsisi tehdä jotain. Se on selvää, että lähtökohdat kauteen olivat jo ennalta heikohkot, mutta näin huonosti en olisi kuitenkaan uskonut menevän. Viiden seuraavan ottelun jälkeen olemme ehkä viisaampia tai sitten emme. Jos tästä jotain hyvää pitää hakea niin kyllä nyt runkosarja kiinnostaa enemmän kuin moneen vuoteen. Tämähän on prkl jännää nyt.
MINNE MENET, OULUN KÄRPÄT?
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Enpä olisi uskonut ensi näkemältä, että (edes) tässä vaiheessa kautta taistellaan siellä ja täällä samoista sijoituksista. Niin se vaan elämä heilahtelee. Sellainen tykistö Kärpiltä kyllä poistuikin, ettei siitä selviä vaurioitta edes Alatalon Matti, joka nyt muutenkaan ei ole profiloitunut huippuvalmentajaksi, toki hyviä hetkiä on Jypin kanssa ollut.

Kysyisin oululaisten tai muuten vaan Kärppä-henkisten mielipidettä, että miten näette Tarkin tilanteen? Aiemmin Tuomas oli melko suvereeni kuningas, mutta onko nyt suorituksen taso laskenut muun porukan mukana. Tämä ei ollut provokaatio, vaan kysymys, sillä en ole Kärppien peliä yhtään nähnyt tällä kaudella. Onko nyt niin, että Koivistolla on selkeä haaston paikka vai miten on?
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kysyisin oululaisten tai muuten vaan Kärppä-henkisten mielipidettä, että miten näette Tarkin tilanteen? Aiemmin Tuomas oli melko suvereeni kuningas, mutta onko nyt suorituksen taso laskenut muun porukan mukana. Onko nyt niin, että Koivistolla on selkeä haaston paikka vai miten on?

Kiitos asiallisesta analyysista, kiva että Kärppien tilanne kiinnostaa muuallakin suomessa, ja ISO plussa siitä ettet haukkunut kaikkea Alatalon syyksi :)

Joukkue vaihtui paljon, ja puolustus jäi aika haavoittuvaiseksi. Sitten loukkaantui kaksi parasta sentteriä. Siinäpä minun mielestä tämän kauden ongelmat. En sano että Kärpät johtaisi sarjaa ilman Viuhkolan ja Corson loukkaantumisia, mutta ei tilanne ihan näin huonokaan olisi.

Yksi asia tosin minuakin ärsyttää. Ja rajusti. Miksi Koivistolle ei anneta peliaikaa, kaveri on pleannut loistavasti sen mitä on saanut. Eikä Tarkki ole ollut huono, tuo eilinen peli vähän repsahti, mutta maalikoosten puolesta se oli kyllä puolustus mikä perseili, lähinnä säälitti Tarkin asema.

MUTTA. 8.10 pelataan vieraspeli Berliinissä. Sitten heti 10.10 ja 11.10 matsit. Eikä Koivisto pelaa näistä peleistä yhtäkään. Siis 3 matsia 4ssä päivässä!! En Ymmärrä. Viikkoa aiemmin Kärpät pelannut 2 peliä peräkkäisiänä päivinä vieraissa, taas Tarkki pelaa molemmat. Tällä viikolla taas 3 matsia 4 päivään. Toivottavasti edes tänään saa Koivisto pelata.

--> ELI Tarkki on ollut ihan hyvä. Mutta miksi Koivisto ei saa ansaitsemaansa peliaikaa on kysymysmerkkinä. Jotain pitäisi kokeilla kun pisteitä ei tule. Tämä menee kyllä rajusti joko Hillin tai Alatalon piikiin.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kysyisin oululaisten tai muuten vaan Kärppä-henkisten mielipidettä, että miten näette Tarkin tilanteen? Aiemmin Tuomas oli melko suvereeni kuningas, mutta onko nyt suorituksen taso laskenut muun porukan mukana. Tämä ei ollut provokaatio, vaan kysymys, sillä en ole Kärppien peliä yhtään nähnyt tällä kaudella. Onko nyt niin, että Koivistolla on selkeä haaston paikka vai miten on?

Ei ole kyllä Tarkin niskaan juuri mitään kaadettavissa tämän hetken tilanteesta, sillä Taake on ollut monena iltana selvästi paras Kärppä. Itse asiassa tuo "aiemmin Tuomas oli melko suvereeni kuningas" hieman kalskahtaa korvaan, sillä kyllähän Tarkki oli viime kaudella jäätäviä pleijareita lukuunottamatta aika epävarma koko kauden, minkä koko Suomi varmasti pisti merkille tiettyjen pelien jälkeen. Mielestäni kokonaisuutena Tarkki on tällä kaudella ollut parempi ja vakuuttavampi kuin viime vuonna. Kyllä se suurin ero silti on siinä joukkueessa maalivahdin edessä.

Silti, aivan syystä Wezah edellä ihmetteli, miksi Koivisto on pistetty edellisen Jokeri-pelin jälkeen syrjään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös