Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 467
  • 3 169

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Kuitenkin tosiasia on se, että pienellä parantamisella piste/pisteet on ollut ja tulee olemaan vietävissä nykyiselläkin kokoonpanolla. Ehdottomasti tätä täytyy pystyä parantamaan uusilla hankinnoilla tai lasaretista porukkaa takaisin kaukaloon, mutta ei tarvi olla mikään Herodes voittaakseen näitä pelejä!

Tällä kaudella vain KalPa on vienyt "rökelämäisesti" kärppää.. Hifk:lle ja Ipalle kustiin kahdella maalilla ja kaikki loput on hävitty yhden maalin erolla. Ei tarvitse siis Alatalon paljoa sitä kaljuansa loksauttaa, että peli alkaa taas sujumaan. Ja onhan tuolla matkan varrella jo tullut mahtavia voittoja.

Eihän Hillillä ole pitkä sopimus tuohon pelaajakordinaattorin paikalle?

Kyllä tämä tästä vielä paranee, vaikka kuinka mittailisitte pippeleitänne. Jos Magnit ei nylje meitä ihan maanrakoon ja enemmiltä loukkaantumisilta vältytään, niin perjantaina 24.10 Lukko tulee kaatumaan! Sanokaa minun sanoneen!
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Vastauksia:

Tietääkseni Alatalo sai myös mestari materiaalin itselleen.

Kritiikkini Alataloon lähtee siitä, että nykyesityksillä tekee tiukkaa päästä playoffeihin. Sinne pitäisi mielestäni Kärppien porukalla päästä.


Heh, huvittuneena taas luen näitä palstoja. Alatalolla mestarin materiaali... Kauden alussa materiaali oli ihan ok, ja mestaruuteenkin olisi ollut nappisuorituksilla mahdollisuuksia. Ja yhä on, en vaivu epätoivoon niin kuin eräät täällä.

Se, että noinki kapeasta pakistosta putoaa Järventien kaltainen mies pois, ja että OPG on oikeasti ollut noin surkea, on Kärppien ongelmat alkaneet. Forrest on hyvä lisä puolustukseen, mutta tällä hetkellä Kärppien puolustus on todella heikko. Täytyy todellakin ihmetellä sitä, miksi Kärpät ei hommannut Veli-Pekka Laitista joukkueeseen, jos hän kerta itseään joukkueelle tarjosi. Ei mikään sateentekijä, mutta ehdottoman kokenut puolustaja, joka olisi tuonut varmuutta peräpäähän.

Tarkki on pelannut hyvin, mutta Koivistollekin soisi peliaikaa. Maalivahtipeli Kärpillä on liigan huipputasoa.

Sitten lähti Corso, ja perää Viuhkola. ACA kenttä dominoi alkukautta, mutta AA:n tehot hävisivät Corson loukkaantumisen myötä. Nyt Corson paluu viivästyy, ei hyvältä näytä :( Viuhkolan kentän peli alkoi parantua vähitellen, varsinkin yv alkoi rullata, mutta sitten meni Viuhkola, ja on pitkään poissa. Kärppien molemmat syömähampaat on menneet, ja pelintekijöistä on pulaa. Nyt Keräset ja kumppanit joutuvat pelaamaan liian isossa roolissa, ja parhaimmat laiturit oudoissa rooleissa. Lisäksi Normio ja Paakkis kärsivät puolikuntoisuudesta/vaivoista. En kykene käsittämään, miten Tepa ei myönnä näiden loukkaantumisten vaikutusta joukkueen peliesityksiin...

Nyt kaivataan puolustukseen yksi vahvistus, ja mikäli Corson ja Viuhkolan loukkaantumiset pitkittyvät, myös sentteri. Kärpät taisteli Jyväskylässä ja Tampereella hyvin tuolla rosterilla. Granlund on vielä auttamattoman nuori näihin matseihin, vaikka todella lupaava mies onkin.

Mitä Alatalo on tehnyt väärin? En vierittäisi hänen niskaansa kaikkea paskaa, toki on vastuullisella pallilla, mutta joukkue on kapea tällä hetkellä eikä tälle faktalle voi mitään. Kärpät menee tuollakin rosterilla heittämällä playoffeihin, uskon minä. Kotipeleistä Kärpät on saanut hyvin pisteitä, ja vieraissakin on taisteltu rosteriin nähden hyvin.

Inhottavinta tässä on se, että CHL menee Kärpiltä nyt täysin ohitse. En voi käsittää, miksi näin tärkeälle kaudella kasattiin huonoin joukkue vuosiin. Eikä nytkään ole reagoitu tarpeeksi vahvasti loukkaantumisiin.

Tepa, yritä säilyttää usko joukkueeseen, niin fanit tekevät. Ja katso asiaa muutenkin, kuin henkilökohtaisen kaunasi läpi Alataloa kohtaan. Tilastoja ja joukkueita voit verrata loputtomiin, mutta tervettä maalaisjärkeä saa aina käyttää.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä kaudella vain KalPa on vienyt "rökelämäisesti" kärppää.. Hifk:lle ja Ipalle kustiin kahdella maalilla ja kaikki loput on hävitty yhden maalin erolla. Ei tarvitse siis Alatalon paljoa sitä kaljuansa loksauttaa, että peli alkaa taas sujumaan. Ja onhan tuolla matkan varrella jo tullut mahtavia voittoja.
Ja ajattele, jos pakisto ei lahjoittaisi joka pelissä maalia, kahta..

Eihän Hillillä ole pitkä sopimus tuohon pelaajakordinaattorin paikalle?
Kaverilinjallehan tuossa on vissiin menty, kun joukkueenjohtajaksikin hommattiin vanhoja tuttuja. Organisaatio paisuu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaverilinjallehan tuossa on vissiin menty, kun joukkueenjohtajaksikin hommattiin vanhoja tuttuja. Organisaatio paisuu.
Kyllä. Kuten jo tämän ketjun alussa totesin, selkeitä Kärpissä tehtyjä virheitä on ollut viime aikoina nimen omaan Hillin palkkaaminen UTJ:ksi ja Loposen palkkaaminen joukkueenjohtajaksi. Näiden lisäksi olen hivenen taipuvainen merkkaamaan virheeksi Palsolan palkkaamisen markkinointipäälliköksi (vai mikä se titteli nyt olikaan), mutta tämän jätän vähän auki koska en ihan tarkkaan tiedä Saken toimenkuvaa ja työmäärää.

Saunakavereita on siis palkattu viime aikoina jo neljä kun otetaan Alatalo mukaan. Mielestäni Alatalo on kuitenkin tähän mennessä onnistunut ihan kohtuullisesti ja ylipäänsä haluan arvioida hänen työtään vasta vähän myöhemmin, koska rosteri on tällä hetkellä totaalisen rikkonainen ja kausikin vasta alussa.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näiden lisäksi olen hivenen taipuvainen merkkaamaan virheeksi Palsolan palkkaamisen markkinointipäälliköksi (vai mikä se titteli nyt olikaan), mutta tämän jätän vähän auki koska en ihan tarkkaan tiedä Saken toimenkuvaa ja työmäärää.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös sakke toimi A-junnujen kakkosena valmennuksessa? Toimiiko hän vielä markkinointigurunakin?
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Meilt on vissiin pätäkkä loppunut, tai meidän Arilla on vain perin suppeat linssit päässään. Päästää nyt Duane Harmerin Tapparaan, ois kelvannu tännekin pelaamaan.

Edit: Ai niin se ulkkarispotti...
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Oma ykkössuosikki viime keväänä Kärppien päävalmentajaksi Kari Jalosen jälkeen oli lopulta Lukkoon mennyt Rauli Urama. Siteet Raumalle olivat ilmeisen vahvat ja loistavaa jälkeä Tapparassa tehnyt Urama palasi takaisin Tampereelta Raumalle. Eikö jossain vaiheessa viime kevään playoffseja kuulunut joku huhu, että Uramalla ja Kärpillä olisi keskinäistä kiinnostusta? Huhuksi itse luokittelin jutun silloin, mutta hieman kutkutti mieltä ajatus Rauli Uramasta Oulun Kärppien valmentajana. Itse ainakin olisin ollut 100% tyytyväinen tuollaiseen valintaan.

Hyvä, ettei Kai Suikkasesta tullut Kärppien valmentajaa. Muutama kausi lisää valmentajakokemusta mestiksestä yms. Suikkaselle, niin ehkä tulevaisuudessa sitten Kärppien valmentajaksi.

En usko, että Rauli Urama olisi Kärppien nyky-materiaalilla saanut yhtään sen parempaa jälkeä kuin Matti Alatalo, vaikka kuinka olisi ollut joskus minun ykkössuosikki Kärppien päävalmentajaksi.

Kärppien ongelmat eivät johdu yksistään valmentajasta vaan myös muista tekijöistä, joilla myös arvioisin olevan suuremman merkityksen kuin päävalmentajalla. Suurin syypää nykymenoon on pelaajamateriaali. Puolustus on rakennettu päin persettä.

* * * * * *

Tammikuussa Kärpät teki tämän kauden sopimukset Juho Jokisen ja Ossi-Petteri Grönholmin kanssa - oikeiden puolustuksen kulmakivien kanssa. Tuossa vaiheessa edellistä kautta olisi Kärppien kannattanut paaluttaa joukkueensa puolustuksen kulmakiviksi pikkaisen kovemman kaliiberin pakkeja. Ja olisihan sitä ehtinyt myöhemminkin, siitä oli osoitus Olli Malmivaaran siirtyminen Jypiin huhtikuussa.

Vaikka on turha itkeä Kärpistä lähteneiden perään, on Topi Jaakolaa ja Mikko Lehtosta ikävä. Uskon, että varsinkin Jaakola olisi ollut pidettävissä Kärpissä, jos vaan Junno olisi tajunnut tilanteen vakavuuden ja maksanut Topille sen, mitä Topi olisi pyytänyt.

Ilkka Mikkolan, Oskari Korpikarin ja Antti Ylösen jatkosopimukset huhtikuussa Kärppien kanssa olivat ok, jälkikäteen arvioituna enemmän kuin ok. Kapteenin esitykset ovat olleet kohtuulliset, mutta puolustuksen todellisena vastuunkantajana kapteeni on jäänyt turhan yksin. Oskari Korpikarin otteet ovat olleet liian suureen rooliin nähden kohtuulliset, varmasti erinomaisen opettavainen kausi Oskarille. Antti Ylönen on kasvanut vuodessa kohtuulliseksi liigapakiksi. Antin rajat ovat kuitenkin tässä - kiekolliseksi jonglööriksi hänestä ei ole eikä Raksilan Prongeria hänestä koskaan tule. Mutta kuitenkin kelpo liigapakiksi hänestä on.

Atte Ohtamaa on mielenkiintoinen tuttavuus, ja hänen paikkansa on Kärppien joukkueessa.

Itse odotin, että tuossa vaiheessa huhtikuussa Kärppien puolustuksen kaksi ensimmäistä paria olisi ollut luokkaa:

Olli Malmivaara-Ilkka Mikkola
Topi Jaakola-Oskari Korpikari.

Pakiston kulmakivet olivat kuitenkin:

Ossi-Petteri Grönholm-Ilkka Mikkola
Juho Jokinen-Oskari Korpikari.

Kesällä Kärpät havahtui tilanteesta, ettei puolustuksen materiaali riitä ja hankki Martti Järventien. Ihan ok-hankinta tuohon rakoon. Nuoret pakit olivat joutuneet pykälää paria liian vastuulliseen rooliin, ja kokeneen Martti Järventien hankinta tasapainotti hiukan Kärppien puolustuksen rakennetta. Järventien tulon jälkeen tilanne oli seuraava

Martti Järventie-Ilkka Mikkola
Ossi-Petteri Grönholm-Oskari Korpikari.

Sitten Järventie loukkaantui, ja palattiin miltei lähtöruutuun. Avuksi löytyi Justin Forrest, joka kyllä tiedettiin kelpo pakiksi. Miksikään puolustuksen sateentekijäksi hänestä kuitenkaan ei ole, joten Järventien loukkaannuttua tilanne ei ole muuttunut juuri mihinkään suuntaan. Suurin osa puolustuksesta pelaa yhä pykälää paria liian vaativassa roolissa.

Mitä tilanteesta voisi muuta sanoa? Ainakin sen, että Kärpät juoksee pakiston rakentamisen suhteen koko ajan törkeästi jälkijunassa, voisi väittää että jopa jäänyt junasta. Aukkoja paikataan pari askelta myöhässä.

Kärppien hyökkäys on ollut koko Juha Junnon ajan Kärppien pakistoa nimekkäämpi, kovempi ja tasapainoisempi. Tähän olisi suonut muutoksen tapahtuvan keväällä, koska tämä epätasapaino on ollut tiedossa joka kausi. Joukkuetta olisi pitänyt rakentaa enemmän puolustuksen varaan ja hankkia joukkueeseen tukevampia puolustuksen tukipilareita.

Mitä on odotettavissa seuraavaksi? Ossi-Petteri Grönholm penkitettiin Tappara-pelissä, eikä se Grönholmin alkukauden otteet huomioiden mikään ihme. Järkyttäviä maaleihin johtaneita virheitä tulee Grönholmilla pelistä toiseen. Otteissa ei ole minkäänlaista varmuutta. Hankintana Grönholm on ollut suuri pettymys. Mielenkiintoista nähdä mikä on Grönholmin kohtalo tulevissa peleissä?

Martti Järventien paluu? Järventie on pois vielä pitkään, mutta varmasti keväällä tärkeä pelaaja Kärpille. Janne Niinimaa? Täysi kysymysmerkki monessa mielessä, sopimus ja pelikunto?

Pelkästään Niinimaan ja Järventien kiihkeä odottaminen osoittaa sen, että Kärppien puolustus on törkeästi saamapuolella. Puolustus täytyisi olla ilman heitäkin (Järventietä ja Niinimaat) sen verran kova, että heidän tulonsa olisi vain pelkkää plussaa joukkueen rakentamisessa, kermakuorrutus kakun päällä.

Kärpät olisi voinut varautua tähän, mutta eivät varautuneet. Kärppien puolustus on törkeästi saamapuolella. Aukkoja paikataan pari askelta myöhässä.

* * * * * *

Hyökkäyksestä muutama sananen:

Puolustus voittaa mestaruuksia, hyökkäys otteluita. Minun mielestä Kärpät on pelanneet hyvää hyökkäyspeliä ja kahden parhaan sentterin poissaolosta huolimatta hyökkäyksessä riittää leveyttä. Pelien voittamiseen saakka hyökkäys ei ole kuitenkaan viime aikoina riittänyt.

Kahden sentterin poissaollessa muut ovat joutuneet kantamaan vastuuta. Menestyksen kannalta on erinomaisen tärkeää, että joukkueessa on riittävästi monipuolisuutta. Monipuolisuutta parhaimmillaan ovat laiturit, jotka kykenevät pelaamaan sentterin tonttia.

Kärppiin tullessaan Kristian Kuusela oli umpilaituri, mutta nyt Kärpissä hän on saanut koulutusta ja kokemusta sentterin tontille jo toista kautta. Vaikka Kuusela hävisi eilen hyökkäyspään aloituksen ylivoimalla kaksi kertaa peräkkäin Tapparan senttereille siten, että Tappara löi suoraan aloituksesta kiekon Kärppien päätyyn, niin Kuuselan peluuttamisesta tilapäisesti sentterinä on kokonaisuutena enemmän hyötyä kuin haittaa. Sentterinä pelaaminen kehittää Kuuselan pelinäkemystä, ja siinä vaiheessa kun Kärpillä on kaikki mukana, on tuosta Kuuselan monipuolisuudesta pelkkää hyötyä.

Kahden parhaan sentterin poissaollessa Veikko Karppinen ja Tatu Backman saavat myös peliaikaa ja vastuuta. Myös tämä on pelkästään positiivinen asia kevättä ajatelle, vaikka nyt Karppisen ja Backmanin taidot eivät riitä voittojen ottamiseen. Vastuun myötä heidän peruspelaaminen kuitenkin kehittyy ja siitä on hyötyä joukkueelle.

Viuhkolan ja Corson poissaollessa myös Juho Keränen on päässyt suunniteltua isompaan rooliin hyökkäyksessä ja kantanut vastuunsa kunnialla. Myös Keränen on Kuuselan tavoin monipuolisuusihme, joka pystyy pelaamaan sentterinä ja laiturina, ja tämä on kevättä ajatellen pelkästään hyvä asia. Viuhkolan ja Corson palatessa Keränen jatkaa maalien paukuttelua ja tehot löytyvät uudestaan.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Pystytkö pelistä näkemään millainen harjoituspankki valmentajalla on?
Itse ei kyllä tuohon pysty.

Pakko sanoa, että samaa mieltä.... tai siis siltä se näyttää. Uskon kuitenkin siihen, että pelitapa kun on avoimempi, niin sentteriä lukuunottamatta muut kentän jäsenet ei vielä sisäistä miten tulee ragoida missäkin tilanteessa.... tosin välillä näyttää ymmärtävänkin.

....mutta mutta mutta...

...onko pelitapa liian kuluttava ja fyysisesti rasittava. Tuntuu vähän turhan rikkonaiselta koko joukkue. Vai onko fysiikkavalmennus vain heikompaa kuin aiempina vuosina. Nyt on kuitenki ihan järestään porukkaa telakalla.

Haasteellinen ja mielenkiintoinen kausi menossa siitä huolimatta.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Olen nyt tämänhetkisen tilanteen suhteen kärsivällisyyden kannalla. Lähtökohdat kauteen olivat niin vaikeat, että en pysty näkemään esimerkiksi valmentajan potkuja mitenkään kannattavana ratkaisuna ennen kuin meneillään olevan kauden osalta peli on täysin menetetty ja tähtäin siirretään seuraavaan kauteen. Toivottavasti siihen ei kuitenkaan tarvitse mennä.

Vielä viime keväänä Kärppien johtoportaasta tosiaan huudeltiin Euroopassa menestymisestä ja kovista tulevista vahvistuksista. Tosiasiassa todelliset menestymismahdollisuudet CHL:n suhteen menetettiin jo tuolloin. Ensinnäkin uuden valmentajan valinta jäi jostain syystä todella viime tippaan. Yhdessä tämän virheen kanssa myös isojen muutoksien tekeminen johtotasolle söivät tehokkuutta ja keskittymistä tämän kauden joukkueen rakentamisesta. Samoihin aikoihin yksi huippupelaaja toisensa jälkeen lähti toisiin maisemiin, jolloin edellä mainituista syistä menetyksien riittävä paikkaaminen muutenkin niukoilla pelaajamarkkinoilla osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Oltiin pahasti myöhässä ja mikä ehkä vielä merkittävämpää, todennäköisesti resursseihin nähden liian isojen kalojen perässä. Sillä aikaa muut seurat napsivat itselleen SM-liigatasolle ihan hyviä pelaajia. Pesonen paikattiin vielä kohtalaisesti Koiviston hankinnalla ja Brosin saappaita ajateltiin kuntoutuvalle Viuhkolalle. Lehtosen lähtö olikin todella paha takaisku, joka tuntuu nyt. Kaiken kaikkiaan siis Kärppien tilanne joukkueen rakentamisen suhteen oli viime kevään muutosten ja Jalosen ajan päättymisen keskellä huomattavasti muutamaa aiempaa kautta vaikeampi.

Jos eivät toimet siirtomarkkinoilla onnistuneet suunnitelmien mukaan, ei sitä tehnyt myöskään kauteen valmistava harjoituskausi. Ainoa hyvän tason puolustushankinta menetettiin heti kättelyssä pitkäksi aikaa. Ketjukoostumuksia ei muutenkaan saatu millään vakiinnutettua senttereiden telakoitumisen vuoksi, eikä pelitapaa siten päästy harjoittelemaan riittävän tehokkaasti parhailla pelaajilla. Tässä jäätiin jälkeen suurimmasta osasta vastustajista nyt toisen kerran (ensimmäinen kerta kevään siirtomarkkinat). Pelitavan tehokas sisäänajo olisi tottakai ollut erityisen tärkeää nimenomaan nyt, kun peräsimessä on uusi valmentaja. Jalosen aikana pelitapa oli pelaajilla vuosien työn tuloksena niin hyvin selkäytimessä, ettei sen harjoittelu heti ennen kautta ollut niin kriittisen tärkeää kuin tälle kaudelle. Kun sentterit sitten saatiin kehiin ja pelitapaa voitiin kunnolla harjoitella ja siirtää käytäntöönkin, vaikeuksia tuotti niin ikään edellisestä syystä paitsioon jäänyt ylivoimapeli.

No, kausi lähti liikkeelle nihkeästi, mutta kokoonpanojen pysyessä jonkin aikaana vakituisina, joukkue ylsi jo hyvälle tasolle kaataen peräkkäin Lukon, Bluesin ja Jokerit varsinaisella peliajalla. Viuhkolan ja Corson kentät ratkaisivat otteluita tekemällä vuorotellen tärkeitä maaleja, jotka riittivät, vaikka puolustuspäässä tulikin virheitä. Kaksikko Andersson-Aaltonen nousi suorastaan liekkeihin Corson laidoilla. Corso joutui sitten Jokeri-matsissa sivuun ennen kuin ketju oli ehtinyt saada ylivoimaansa kuntoon.

Corson tilalle nostettiin Paakkolanvaara, joka oli ja on edelleen selvästi keskenkuntoinen selkävaivojensa ja vajaan treenikauden jäljiltä. Paakkiksen rinnalla AA-pari ei pystynyt ylläpitämään tehokkuuttaan vaan kadotti suoraviivaisuuden. Nyt ilmassa on ainakin Aaltosen kohdalla turhautumista saamattomiin otteisiin. Corson myötä Kärpät jäi ilman toista tehoketjuaan, mikä heti vaikeutti voittojen hankkimista.

Onneksi Viuhkolan ketjun peli alkoi rullaamaan paremmin ja paremmin myös ylivoimalla, vaikka sentteri ei vielä läheskään huippukunnossaan ollut. Tärkeä Pelicans-voitto otettiin ylivoimamaaleilla. Huono tuuri kuitenkin jatkui ja ylivoiman moottori loukkaantui harjoituksissa. Edessä vaikeat vieraspelit JYP ja Tappara. Vaikka peli noissa otteluissa oli pahimmilaan katastrofaalista, niin molemmissa taisteltiin loppuun asti pääsystä jatkoajalle. Sinänsä numeroina 2-1 vierastappioita Jyväskylässä ja Tampereella ei välttämättä tarvitsisi hävetä parhaalla kokoonpanollakaan. Niissä oli hyvä taisteleva ilme, joka on mielestäni näkynyt kaikissa muissakin näkemissäni peleissä. Yrityksen puutteesta ei voi syyttä ainakaan pelaajia.

Nyt ollaan sitten kauden ensimmäisellä vähän pitemmällä pelitauolla. Toivoisin, että levon lisäksi se käytettäisiin pelitavan keskittyneeseen harjoitteluun. Olen ollut huomaavinani, että Alatalolla on ihan järkevät aikeet pelitavassaan. Toteutus vaan on ollut toistaiseksi liian usein riittämätöntä. Ennen kaikkea avauspeli on tökkinyt. Siinä selkeinä syinä on esiintynyt puolustajien kiekon hautominen ja hyökkääjien karkaaminen. Välillä hyökkääjät kyllä tarjoavat syöttöpaikkoja, mutta pakit eivät pysty hyödyntämään sitä aikaikkunaa. Välillä varsinkin laiturit karkaavat heti kättelyssä liian kauas. Sen jälkeen pelin avaaminen on tapahtunut joko seisovilla jaloilla oleville tai jopa vastaantuleville hyökkääjille. Seurauksena vastustajan kiekonriistoja ja edelleen härdellejä omalla alueella. Lisäksi keskialueen puolustuspeli ei ole pystynyt antamaan riittävää tukea kahdelle aktiiviselle kärppäkarvaajalle, vaan vastustaja on päässyt pitkilläkin syötöillä ohittamaan karvauksen liian helposti. Tästä on seurannut omiin ylivoimahyökkäyksiä, joiden määrä kuitenkin jo väheni kahdessa viime pelissä otteluiden loppua kohti.

Tauon jälkeen sitten jatketaan Metallurgia vastaan ilman ykkös- ja kakkossenttereitä. Ei ole syytä odottaa hirveitä siltä peliltä. Kieltämättä harmittaa, ettei odotettuun peliin nyt päästä läheskään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Pelitavan harjoittelu on ollut edellä mainituista syistä riittämätöntä ja nytkin sivussa ovat pelitavallisesti kolme tärkeintä pelaajaa Viuhkola, Corso ja Järventie. Puolustuskalusto on ollut isoissa vaikeuksissa jo SM-liigassakin.

Tämän kirjoituksen pointtina on viime keväästä lähtien tapahtumia kertaamalla muistuttaa, ettei hommat ole todellakaan menneet niin kuin on suunniteltu. Jatkoa vaikeuttava tapaus on seurannut toistaan aina huonolla hetkellä alkaen siitä, että kokoonpano oli jo valmiiksi liian kapea. Tasaisessa sarjassa avainpelaajien puuttuminen kapeasta rosterista kääntää todella äkkiä maalin voitot maalin tappioiksi. Näin se vaan nyt menee. En mitenkään pysty osoittamaan selkeästi, mitä Alatalo olisi tehnyt väärin. Toisaalta myöskään seurajohdon tilanne ei viime keväänä ollut erityisen helppo. Virheitä tulee, mutta minusta nyt syyllisten etsintää tärkeämpää on kysyä miksi tässä tilanteessa ollaan ja miten jatketaan.

Oikein muuta tässä ei juuri nyt voi, kuin antaa aikaa joukkueelle ja toivoa, että tulee tilaisuus pariin täsmähankintaan. Ulkomaalaisia en näe hyvänä ratkaisuna, koska ei nykyisistä kannata luopua. Valmentajan vaihtoa en tosiaan kannata, koska silloin palattaisiin taas täysin alkupisteeseen. Sitäpaitsi kummoisia nimiä ei todellakaan ole vapaana. Pelitavan toteutus nyt paremmalle mallille ja maajoukkuetauolta sentterit takaisin ruotuun. Eiköhän voittoja sitten ala taas tulla, myös vieraissa.
 
Viimeksi muokattu:

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Virheitä tulee, mutta syyllisten etsintää tärkeämpää on kysyä, että miten jatketaan?

Virheitä tulee, mutta minusta nyt syyllisten etsintää tärkeämpää on kysyä miksi tässä tilanteessa ollaan ja miten jatketaan.
Tuo nyt voisi olla otsikko seuraavalle vaiheelle. Olisi kiva tietää mitä suunnitelmia Junnolla, Arposella ja Kärpillä on tulevaisuuden varalle, esim. loppukaudelle?

Onko suunnitelmissa vahvistaa joukkuetta, varsinkin puolustusta?

Lasketaanko paljon Martti Järventien ja Janne Niinimaan varaan? Kuten itse yllä kirjoitin, pelkästään Niinimaan ja Järventien kiihkeä odottaminen osoittaa sen, että Kärppien puolustus on törkeästi saamapuolella. Puolustus täytyisi olla ilman heitäkin (Järventietä ja Niinimaata) sen verran kova, että heidän tulonsa olisi vain pelkkää plussaa joukkueen rakentamisessa, kermakuorrutus kakun päällä.

CHL:ään panostaminen on jäänyt vain Kärppien seurajohdon sanahelinäksi. Mitkä ovat Kärppien seurajohdon uuden suunnitelmat Euroopan suhteen, kun CHL:n pelit jäävät alkusarjaan ja SM-liigamenestyksen kautta CHL:n paikan uusiminen on todella vaikeaa?

Lasketaanko paljon Hannu Aravirran paluun varaan?

Onko Oulusta loppunut raha, kun vaikuttaa joukkueen rakentamisen jääneen kesken?
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onko Oulusta loppunut raha, kun vaikuttaa joukkueen rakentamisen jääneen kesken?


Milloin viimeksi koko budjetti on käytetty ennen kauden alkua?

No kahdella edellisellä kaudella se on toki ylitetty.
0708: 2,5me->2,9me (lähde)
0607: 2,2me->??? (lähde)
Mutta niin kalliita hankintoja olivat, että kauden alkaessa oli vielä rahaa säästössä.

Mutta kannattaako sitä tällä kaudella tehdä? Ei mielestäni, yksi pakki vielä ja katsotaan mihin se riittää. Ei loputtomalla rahan syytämisellä juurikaan hyviä tuloksia saavuta. Paljon järkevämpää alkaa pistämään runkoa kuntoon jo tulevaa ajatellen.

edit: Kallein joo, mutta 3 helvetin kallista jätkää saikulla.

Matin vieraspelisaldo on kyllä varsin murheellinen viime kausilta. Olisiko siellä jotain perusteellisesti pielessä?
 
Viimeksi muokattu:

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Milloin viimeksi koko budjetti on käytetty ennen kauden alkua?

En tiedä, mutta täksi kaudeksi on tehty niin monta muutakin järjenvastaista liikkua etten ihmettelisi vaikka koko budjetti olisi jo hassattu.

Häiritsevintä on se mitä sillä rahalla on saatu. Liigan kallein joukkue ja täydellinen heittopussi.
 
Sitä minä mietin, että mihin ne rahat on laitettu? Jos kerran Lehtoselle ei oltu valmiita maksamaan pelimiehen palkkaa niin tuskin nyt noille muillekaan ollaan muuta kuin perunoita tarjottu. En voi mitenkään ymmärtää, että tuollainen joukkue voi olla liigan kallein. Tuntuu ihan siltä, että frank nussi on sijoittanut rahat parempaan talteen, omaan taskuunsa.

Sentteritilanne on murheellinen. Viuhkolalla on aivan varmasti pahempi vamma, koska siitä ei hirveästi olla kuultu. Paitsi kaupungilla. Corsosta taas ei liene kukaan tiedä mitään, mutta kuinka helvetin kovaa pitää kiekko tulla jalkaan, että ollaan neljäsosakausi poissa?

Puolustajia ei ole, eikä oleviin luultavastikaan sijoiteta rahaa. Eiköhän näillä mennä loppuun asti ja ensi kaudella rakennetaan joukkuetta entiseen malliin.

Välivuoden päättivät sitten pitää. Vahvistuksiahan suunniteltiin joukkueeseen siihen asti, kunnes näkyin CHL korissa joukkue venäjältä. Olisi pitänyt älytä lukea Junnon puheista rivien välistä, että näin on. "Pyrimme antamaan junioreille ja divaripelaajille mahdollisuuden pelata sm-liigaa". En todellakaan uskonut sitä pitävän ottaa kirjaimellisesti.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Tällä hetkellähän vastaus otsikon kysymykseen on varsin selvä. Kohti liigakarsintoja. Pitkästä aikaa.
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin no, onko täällä nyt jollakin oikeasti varmaa tietoa siitä, että kaikki tuo budjetoitu 3 milj. euroa on todellakin jo käytetty. Enpä kyllä itse ainakaan siihen usko. Viime kautinen joukkue oli tässä vaiheessa kautta tämän vuotista tasokkaampi (ja varmasti kalliimpi) ja silti sinne tehtiin vielä suuria satsauksia ennen siirtorajan umpeutumista ja loppusaldoksi muodostui lopulta 2,9 milj. euroa. Joten, kyllä siellä on vielä rutkasti pelimerkkejä käyttämättä tarvittaviin hankintoihin, ihan kuten viimekin kaudella.

Miksi joukkue ei sitten ole yhtä vahva kuin viime kaudella, niin siihen on helposti löydettävissä useitakin luonnollisia syitä. Esimerkiksi on luonnollista, että useiden mestaruuksien jälkeen pelaajat haluavat vaihtelun, urakehityksen tai palkan vuoksi kokeilla pelaamista toisissa seuroissa sekä Suomessa että ulkomailla. Näin tapahtuikin ja täältä lähti pelaajia kotimaahansa, vastuullisempiin rooleihin toisiin liigaseuroihin, Ruotsiin ja rapakon taakse. Kaikki nämä siirrot olivat mielestäni täysin ymmärrettäviä. Kuinka paljon teidän Kärppien pelaajasiirroista purnaavien mielestä olisi esim. Jaakolalle ja Lehtoselle pitänyt maksaa, että heidät olisi väkisin saatu täällä pidettyä tälläkin kaudella? Toki se olisi saattanut olla usean kannattajan märkä uni, mutta molemmat pakit ovat pelanneet täällä jo niin monen vuoden ajan, että oli varmasti molemmille ihan luonnollista katsella välillä muita maisemia uusine vastuineen, kokemuksineen ja myös paremmalla palkalla.

Lähtijöitä on siis ymmärrettävästi ollut paljon, mutta yhtä tasokkaita paikkaajia ei ole löytynyt yhtä montaa tilalle. Sekin on täysin ymmärrettävää. Tähän vaikuttaa keskeisesti kaksi asiaa.

1) Ulkomaanapujen määrää on täytynyt vähentää viime kaudesta. Mikäli ei olisi, niin lähes varmasti joukkueessa pelaisi nykyisten ulkomaalaisten lisäksi, ehkä yksi takatukka tsekkisentteri ja hampaaton kanukkipakki enemmän. Nyt kiintiö on täynnä, eikä kyseeseen voi tulla kuin vahvistus lähinnä Forrestin tilalle.

2) Pelaajamarkkinat ovat olleet kevään, kesän, alkusyksyn aikana kuivemmat ja hiljaisemmat kuin ehkä koskaan, johon on myös omat syynsä. Parhaita (kotimaisia) pelaajia on mennyt rahan perässä mm. Venäjälle ja Ruotsiin eikä edes potentiaalisia/mahdollisia rapakon takaa Eurooppaan palaavia farmiin joutuneita (kotimaisia) pelureita ole ollut ennen NHL-kauden avausta tarjolla. Onko ollut yhtäkään?

Eli mistä niitä paikkaajia olisi pitänyt hankkia? Mielestäni Kärppien pelaajahankinnat ovat onnistuneet tämän kauden aiempia huomattavasti haastavammassa markkinatilanteessa vähintäänkin hyvin. Ylettömiä summia ei kannata lähtä yksittäisille (kotimaisille) pelaajille tässä markkinatilanteessa paniikinomaisesti maksamaan, sillä pian ja jatkossa saa muillekin ruveta maksamaan aiempaa selvästi kovempaa liksaa ja pian seuran talous alkaa tehdä miinusmerkkistä tulosta.

En myöskään kannata sitä, että tänne kasattaisiin jatkossa yhä enemmän muukalaislegioonia toisensa perään. Nyt omille kasvateille on pari ruutua enemmän tilaa ottaa askelia eteen päin urallaan ja se on mielestäni järkevä strategia seuralta edetä tässä vaiheessa ja tässä tilanteessa usean mestaruusvuoden jälkeen. Omien kasvattien otteita ja kehitystä vahvistettuna muutamilla harkituilla hankinnoilla on ollut miellyttävää seurata, sellaiseen joukkueeseen on muukalaislegioonaa helpompi samaistua ja pitkässä juoksussa uskon, että se on seuralle myös sekä taloudellisesti että tulevan menestyksen kannalta ainoa oikea ja järkevä tie.

Mitä tulee tämän kauden menestykseen, niin edellä mainitsemillani joukkueen kasaamiseen vaikuttavilla asioilla on ollut oma vaikutuksensa tämän kauden menestykseen. Kun siihen yhdistetään avainpelaajien loukkaantumiset, on helppo löytää selitykset sille, miksei Kärpillä ole enempää pisteitä sarjataulukossa. Kaiken kaikkiaan allekirjoittanutta ei tämä kausi huoleta tippaakaan (poislukien CHL), sillä useista tappioista huolimatta joukkue on jo ehtinyt väläyksittäin näyttää valtavaa potentiaaliaan, iskukykyään ja taistelevaa asennettaan. Mikäli vain loukkaantumiset eivät pilaa tätä kautta, on kauden aikana kouliintunut Kärppäjoukkue suhteellisen terveenä ja parin-kolmen ennen tammikuun siirtoikkunan sulkeutumista joukkueeseen liittyvän täsmähankinnan myötä myös ensi keväänä taistelemassa kirkkaimmasta mitalista siinä missä Jyp tai Blueskin.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Hyvä, että edes jollakin on edes kohtuullisen hyvä fiilis Kärppien tilanteesta.
Kuinka paljon teidän Kärppien pelaajasiirroista purnaavien mielestä olisi esim. Jaakolalle ja Lehtoselle pitänyt maksaa, että heidät olisi väkisin saatu täällä pidettyä tälläkin kaudella? Toki se olisi saattanut olla usean kannattajan märkä uni, mutta molemmat pakit ovat pelanneet täällä jo niin monen vuoden ajan, että oli varmasti molemmille ihan luonnollista katsella välillä muita maisemia uusine vastuineen, kokemuksineen ja myös paremmalla palkalla.
En ole ollenkaan perillä mitä SM-liigapelaajille maksetaan ja mitä Kärpät maksaa omilleen. Muiden puolesta en ala vastaamaan mitään, mutta ainakin itse tuossa aiemmin haaveilin nimenomaan Topi Jaakolan perään ja ihan siitä syystä, että Jaakola olisi varmaankin mahtunut Kärppien palkkabudjetin sisään. Mikko Lehtosen tilanne on toinen: maajoukkuepuolustaja ja NHL/AHL-kokemusta. Veikkaan, että Lehtonen on ihan oikeasti Kärppien palkkabudjetin tavoittamattomissa. Topi Jaakolan kohdalla hyväksyn kuitenkin sen, että Topi on viime keväänä halunnut ihan oikeasti maiseman vaihtoa: sen verran kuluttavia olivat Kärppä-vuodet vähäisine vastuineen ja kriittisine yleisöineen.

Olli Malmivaara olisi kannattanut kalastaa Kärppiin melkein hinnalla millä hyvänsä. Siksi olikin pettymys minulle Malmivaaran meno Jypiin.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Mutta kannattaako sitä tällä kaudella tehdä? Ei mielestäni, yksi pakki vielä ja katsotaan mihin se riittää. Ei loputtomalla rahan syytämisellä juurikaan hyviä tuloksia saavuta. Paljon järkevämpää alkaa pistämään runkoa kuntoon jo tulevaa ajatellen.
En ole ollenkaan perillä mitä SM-liigapelaajille maksetaan ja mitä Kärpät maksaa omilleen. Palkanmaksussa on kuitenkin noudatettava tarkan markan politiikkaa. Tarkan palkkabudjetin puitteissa täytyy joukkueen rakentaminen edetä. Siksi huolestuttaakin kuulla huhuja summista, joita Kärpät maksaa Vesa Viitakoskelle ja Ossi-Petteri Grönholmille. ;)
Matin vieraspelisaldo on kyllä varsin murheellinen viime kausilta. Olisiko siellä jotain perusteellisesti pielessä?
Syyt lokakuun vierastappioista sysäisin ennemminkin Kärppien yleisen kaaoksen aiheuttamaksi, kuin pelkästään Matti Alatalon "vierassaldon" (?) syyksi. Nyt tuli vajaan viikon lepotauko oikeaan paikkaan, sen jälkeen olisi hyvä päästä pelaamaan myös kotipelejä normaaliin kotipeli-vieraspeli-kotipeli-vieraspeli -rytmiin. Eihän viime aikoina Kärpät ole pelannutkaan muita kuin kahden-kolmen ottelun vieraskiertueita. Tuossa tilanteessa kun tärkeitä pelaajia on pois, ovat nähdynlaiset vieraspelirupeamat yleisen Kärppä-kaaoksen lomassa yhtä myrkkyä. On peruttu pelejä ja käyty Saksassa pelaamassa jne. On loukkaantumisia, puolustuksen materiaali kapea. Toistaiseksi Matti Alatalon aikaisen Kärppien onnetonta vieraspelisaldoa on helppo selitellä.
 

Energy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin Hokki
Heikkinen ja Rantanen Hokista..

Siinä olisi puolustukseen halpoja ja hyviä jätkiä esim. OPG:n ja Jokisen tilalle. Sekä Kärppien että Hokin pelejä paljon nähneenä täytyy ihmetellä, miten Heikkinen ja Rantanen ei sopisi liigaporukkaan. Tähän mennessähän Liljeblad, Koistinen ja Kiren ovat ihan lapasia HOKIN YKKÖSPAKKIEN rinnalla. Tietysti siirto olisi ikävä Hokin kannalta, mutta Kärppien tilanne taas muuttuisi selkeästi parempaan. Ja ennenkuin meikäläiselle aletaan selittää liigan ja mestiksen taso+vauhtieroista niin väitän, että OPG ei pystyisi paikkaamaan Heikkistä edes Mestiksessä. Vertaisin varovasti Heikkistä vahvuuksiltaan Ilkka Mikkolaan. Ja kaverit ei todellakaan maksaisi liikaa - tässä olisi Hillille treidin paikka, esim. 3 - pelin kokeilu 2 äijää kajaaniin ja Heikkinen ja Rantanen tilalle. Aloittaisivat ensin 3 parissa ja jos homma toimii niin vastuuta enemmän !!!

Onhan noita pakkeja markkinoilla..
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Budjettia ihmetteleiden viesteihin pientä vastausta. Katselkaapa tuossa vähän edellä nimilistaa, jonka sanoin kelpaavan myyntiin. Kaikki niistä nimistä maksaa, ne eivät ole ilmaisia. Kärppien budjettiin on lisäksi laskettu mukaan MENESTYS mestarien liigassa ja liigassa joista tulee bonuksia. Ne bonuksetkin on budjetoitava, jotta systeemi pysyy kasassa.

Edellä kirjoiteltiin myös yllättävistä pelaaja menetyksistä. Koska menestystä on budjetoitu Kärpät myös uskoi siiheen. Tässä tuli sitten noin puolivuotta sitten ristiriita. Tietyt merkittävät pelaajat ei enää uskoneet siihen menestykseen. Jokainen voi miettiä mikä kelkan käänsi, mutta mikä huolestuttavinta antaako nykymeno uskoa siihen. Nyt pelaajista ei voida enää kilpailla europeleillä ja hyvällä menestyksellä. Sarjataulukkoa on helppo lukea. Kärpät on 13 pisteen päästä sarjakärjestä ja 3 piste sarjan häntä sijasta.

Jos tuossa sitten noita rostereita vertailee niin TPS:n rosteria katsellessa hieman huolettaa:

Berg
Kipprusoff
Klubetanz

Ja sentteri kaartikin on ihan OK

Uusikartano
Johnson
Töykkälä
Filppula

Realistisin lasein ei hyvältä näytä. Kaiken lisäksi TPS:llä oli varaa siirtää Tero Konttinen Bluesiin ja Töykkälä tuli toiseen suuntaan. Katsellessa viime aikojen pelaaja siirtoja Kärpillä ei näytä olevan ajatustakaan vahvistaa joukkeutta puolustuksen osalta. Konttinen ja Harmer olisi ihan hyviä palasia Kärppien palettiin. Jo etukätreen mainitsen, että tiedän Kärppien ulkomaalaistilanteen. Siitä huolimatta Harmer olisi voitu ottaa mukaan, koska Corso on sivussa. Vqaihtoehtoisesti Konttinen olisi voinut tuoda jotain Kärppien pakistoon. Kuten myös mainittu Laitinen.

Derkseniltä on oli hyvä kirjoitus, että useampi asia on mennyt pieleen. Yhdyn tähän mielipiteeseen. Tämä yksi syy, miksi minuas huolettaa erityisesti valmentaminen. Sentteri ongelmat oli jo näkyvissä harjoituskaudella samoin puolustuksen ongelmat. Kenen mielestä Kärppien käyrä onm ollut nouseva kauden alusta. Mielestäni kauden alku on ollut kauden huipennus, josta ollut päällä laskea kayrä. Mitä tehdään ja paranneetaan ei näytä olevan joukkueelle selvää. Tälläkin hetkellä suurin osa vaatii täällä vahvistuksia, mutta Matti ei näytä reagoivan mietenkään. Jollei valmennus vaadi vahvistuksia niin kyllä siinä käy niin, että näillä mennään. Minusta näyttää, että Kärppien johto pitää rosteria riittävänä, mutta tulokset puhuu muuta.

Mielestäni pelillisiä ongelmia avausta ja keskialueen luokatonta pelaamista ei ole juurikaan pystytty parantamaan. Kärpät pärjää saadessaan pelin kääntymään vastustajan päähän, mutta luokaton keskialueen pelaaminen antaa tähän liian vähän mahdollisuuksia.

Valmentajan vaihto on radikaalivaihtoehto olen samaa mieltä. Se ei pika parannusta ja liikkeenä pitää olla odotuskohtaisesti parannus. Kysymys osaltani kuuluu, ku8inka kauana Matti saa teidän mielestänne jatkaa? Missä kulkee raja? Sipaistaanko suoraan kahden vuoden jatko? Annetaan Hillille kenkää ja pelataan Hillitöntä kiekkoa. Jostakin säästöt ja suunnan uutos on mielestäni saatava. (Alatalon jatkaminen on kujin pistäisi rahaa pankkiiin, ei tarvitse maksaa toista kallista valmentajaa.) Jos Kärpät on sijalla 8 on turha odotella täyttä hallia kärkiotteluun, koska sellaisia ei ole. Kärkeen on matkaa se 13 pistettä, mutta sarjan jumbosija 3 pisteen päässä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Siitä huolimatta Harmer olisi voitu ottaa mukaan, koska Corso on sivussa. Vqaihtoehtoisesti Konttinen olisi voinut tuoda jotain Kärppien pakistoon. Kuten myös mainittu Laitinen.

Jaa olisit ottanut Harmerin tuosta vaan loppukaudeksi meille?

Konttisesta ei olisi Kärppien tasonnostajaksi vaan kyseessä olisi yksi riskialtis koohottaja lisää. Tarkkaillaan niitä pelaajia, ok? Toisekseen, kyseessä oli vaihtokauppa. Mikä nuori keskushyökkääjä meiltä olisi uhrattu?

Laitinen olisi parempi kuin osa pakeistamme muttei hänkään se mitä Kärppien pakisto kaipaa. Sinne kaivataan laatua, ei leveyttä. Laitinen olisi vienyt nimenomaan niiden omien junnujesi peliaikaa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Tälläkin hetkellä suurin osa vaatii täällä vahvistuksia, mutta Matti ei näytä reagoivan mietenkään. Jollei valmennus vaadi vahvistuksia niin kyllä siinä käy niin, että näillä mennään.

Valmentajan vaihto on radikaalivaihtoehto olen samaa mieltä. Se ei pika parannusta ja liikkeenä pitää olla odotuskohtaisesti parannus. Kysymys osaltani kuuluu, ku8inka kauana Matti saa teidän mielestänne jatkaa? Missä kulkee raja? Sipaistaanko suoraan kahden vuoden jatko?

Jos Kärpät on sijalla 8 on turha odotella täyttä hallia kärkiotteluun, koska sellaisia ei ole. Kärkeen on matkaa se 13 pistettä, mutta sarjan jumbosija 3 pisteen päässä.

Olipahan taas tepailua. Oletko soittanut Matille ja kysynyt hänen mielipiteitään vahvistuksista? Jännästi saat kaadettua kaiken paskan aina Alatalon niskaan, oletko tosiaan sitä mieltä että Alatalon tulisi julkisesti vaatia vahvistuksia ohi seurajohdon?

En näe valmentajanvaihdoksella saavutettavan mitään tällä hetkellä. Mikäli juokkue selvästi alisuorittaisi terveenä ja joutuisi skismoihin valmentajansa kanssa, silloin se voisi olla paikallaan. Mutta ennen Corson ja Viuhkolan loukkaantumisia peli alkoi jo näyttämään hyvältä, ja vaajamiehisenäkin ollaan taisteltu.

Sarjataulukkoa on ihan turha tässä vaiheessa katsoa. Jokainen joukkue tuntuu aaltoilevan, vuorotellen jollain on tappio ja jollain voittoputki. Sarja on vielä aluillaan.

Toivotaan joukkueen tervehtymistä ja odotellaan sitä puolustuksen liideriä. Konttinen se ei todellakaan olisi ollut, ja Hammerin hankinta olisi ollut todellinen aivopieru, Corson tervehtymisestä kun on kuulunut jo parempiakin uutisia.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Sarjataulukkoa on ihan turha tässä vaiheessa katsoa. Jokainen joukkue tuntuu aaltoilevan, vuorotellen jollain on tappio ja jollain voittoputki. Sarja on vielä aluillaan.

Enemmän kannattaa katsoa pistekeskiarvoa jossa Kärpät on 10. 1,36 pisteellä per ottelu. Kautta on pelattu jo neljännes, omat kärkimiehet tulevat pelikuntoiseksi kauden puolen väliin mennessä, pl. Corso, Paakkolanvaara ei saa mitään aikaan selkä sökönä. Sentteristö on aivan liian kapea jos Paakkis ei tule koko kaudella normaalille tasolleen. Viuhkolan varaan ei voi laskea mitään.

Peli näyttää kohtuulliselta ja porukka taistelee hyvin mutta silti vajotaan sarjassa koko ajan alemmas tai pikemminkin paremmat ajaa ohi. Missä vaiheessa sitä taulukkoa aletaan katsella ja tehdä johtopäätöksiä?

Keskiviikkona sanotaan lopulliset hyvästit CHL-peleille ainakin muutamaksi vuodeksi jos joukkuetta ei aleta VAHVISTAMAAN oikeista kohdista eikä loukkaantumisia paikata. Alatalon Kärppien ilme on riittävä mutta joukkue ei ole. Pelaajabudjetti on 3 miljoonaa euroa, sen pitää myös näkyä jossakin jos kerran pelataan liigan kalleimmalla joukkueella.

Katseet kääntyvät jälleen kerran Lekatielle, onko 80-luvun lopusta oikeasti opittu ja etenkin Turun taudin vaarat pitäisivät olla tiedossa. Juha Junno, katseet kääntyvät sinuun, oletko menestyksen pöhöttämänä seurajohtaja joka suojelee valtaansa palkatessa epäpätevyyttä vai oikea Oululainen kiekkojohtaja, joka oikeasti tietää mitä tekee? Kykene uudistumaan!
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
sarjassa koko ajan alemmas tai pikemminkin paremmat ajaa ohi. Missä vaiheessa sitä taulukkoa aletaan katsella ja tehdä johtopäätöksiä?

Pelaajabudjetti on 3 miljoonaa euroa, sen pitää myös näkyä jossakin jos kerran pelataan liigan kalleimmalla joukkueella.


Olen täysin samaa mieltä siitä, että joukkue kaipaa vahvistuksia! Mutta viittasin valmentajan erottamisen turhuuteen, siinä en näe järkeä. Ja Kärpät tulee kyllä nousemaan sarjataulukossakin, luotan siihen. Kotisaldo on edelleen loistava, ja vieraissakin varmasti pisteitä alkaa kertymään. Hpk ja Tappara käänsivät tappioputkensa, miksi Kärpät ei siihen pystyisi :)

Olisiko Granlundia mahdollista kokeillla jo 16-vuotiaana liigassa :) Taitaapi olla vielä liian poikanen näihin ympyröihin... Mutta Lekatielle omakin katse kääntyy, nyt olisi reagoitava. Boumedienne ei pelaa tällä hetkellä edes farmissa, onko loukkaantuminen kyseessä, vai olisiko kaupan?
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipahan taas tepailua. Oletko soittanut Matille ja kysynyt hänen mielipiteitään vahvistuksista? Jännästi saat kaadettua kaiken paskan aina Alatalon niskaan, oletko tosiaan sitä mieltä että Alatalon tulisi julkisesti vaatia vahvistuksia ohi seurajohdon?

En näe valmentajanvaihdoksella saavutettavan mitään tällä hetkellä. Mikäli juokkue selvästi alisuorittaisi terveenä ja joutuisi skismoihin valmentajansa kanssa, silloin se voisi olla paikallaan. Mutta ennen Corson ja Viuhkolan loukkaantumisia peli alkoi jo näyttämään hyvältä, ja vaajamiehisenäkin ollaan taisteltu.

Sarjataulukkoa on ihan turha tässä vaiheessa katsoa. Jokainen joukkue tuntuu aaltoilevan, vuorotellen jollain on tappio ja jollain voittoputki. Sarja on vielä aluillaan.

Toivotaan joukkueen tervehtymistä ja odotellaan sitä puolustuksen liideriä. Konttinen se ei todellakaan olisi ollut, ja Hammerin hankinta olisi ollut todellinen aivopieru, Corson tervehtymisestä kun on kuulunut jo parempiakin uutisia.

Lukemalla viestini tarkemmin voisit havaita, että minäkään en vaatinut suoraan erottamista. Enemmin esitin kysymyksen, mitä tulisi tehdä jakuinka kauan nykyistä taaperusta on syytä katsella tekemättä mitään. Onko vastaus

a) Lokakuun loppuun
b) Marraskuun loppuun
c) Joulukuun loppun
d) Tammikuun loppun
e) Kauden loppun
f) tehdä Alatalolle 2 vuotinen jatko?

Mielestäni Harmerin tai jonkun muun ulkomaalisen hankinta vähäksi aikaa ei olisi ollut mikään aivopieru, pikemmin hyvä yritys kääntää joukkueen suuntaa. Vertailuna Bluesilla on ylimääräisiä ulkomaalisia ja siitä huolimatta viimeisen kuukauden Matikainen on peluuttanut niitä ulkomaalisia, jotka on saanut kokoonpanoon. Toiseksi Kärpät pelaa useita CHL otteluita, joissa ulkomaalaisrajoitusta ei ole. Mielesstäni pelaajiston leventäminen tähän muutamaan kuukauteen ei olisi ollenkaan huono idea.

En ole kaatamassa koko lokaa Alatalon niskaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Alatalo on tuon paletin kapellimestari, jonka pitää näyttää suuntaa minne mennä. Mielestäni suunta huolestuttava ja Alatalon kommentti hyvä yritys muttei riitä ei riitä minulle. Odotan hänen esittävän pelillisä asioita mitä parannetaan ja jonkin asteista analyysiä mikä pielessä ja mitä asialle tehdään.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mielestäni Harmerin tai jonkun muun ulkomaalisen hankinta vähäksi aikaa ei olisi ollut mikään aivopieru, pikemmin hyvä yritys kääntää joukkueen suuntaa.

Ja kun Corso palaa esim. 2 viikon päästä? Mitä sitten tapahtuisi?

Kuinka pitkäjänteisenä näet ratkaisun ja mikä muu Forrest on kuin yritys kääntää joukkueen suuntaa?

Puolustajapula ei ratkea arvoitustason try-out miehillä. Nyt on nimenomaan suomalaisen pakin tarvetta, mutta heitä ei ole tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös