Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 653 768
  • 5 577

Zilla

Jäsen
Duff Mckaganin elämänkertaa suosittelen varauksetta ihan kaikille, vaikkei miehen musiikista innostuisikaan. Todella hienon kirjan on itse kirjoittanut ja herran elämäntarina on kokonaisuudessaan todella hieno. Kirjassa käydään läpi luonnollisesti lapsuus, nuoruus, Gn'R aikakausi, käyminen henkiseseti ja fyysisesti todella pohjalla ja sen jälkeinen suunnanmuutos elämässä, opiskelu yliopistossa ja nousu mukaan mm. businessmaailmaan. Samalla hauskasti ja koskettavasti kirjoitettu, ehdottomasti paras rock-elämänkerta jonka olen lukenut ja noin yleisesti elämänkerroissa rinnastaisin aikalailla Andre Agassin kirjan kanssa samalle tasolle.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Plutarkhos: Kuuluisien miesten elämäkertoja

Tämä on menossa nyt. Paljon olen lukenut noista herroista, jotka kirjassa esiintyy, mutta "uudet" näkemykset kiinnostavat aina. Gracchusten veljeksistä luen aina mielelläni, hienoja miehiä, jotka yrittivät ajaa köyhien asiaa.
 

Jeihki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Berliini 1945 parhaillaan menossa. Aivan huikeaa settiä saksalaisten kurittamisesta.

Hyllyssä odottaa Nallen kirja ja Zlatanin kirja vuoroaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kalervo Palsa: Eläkeläinen muistelee -harmaa komedia.

Kirjoittiko Palsa sarjakuvan omista fantasioistaan, kuvaako teos hänen omia fantasioitaan joita hän ei syystä tai toisesta päässyt toteuttamaan mutta jotka askarruttivat häntä kerta toisensa jälkeen.

Vai onko teos mitä nerokkaina yhteiskuntakritiikkiä ja yleisesti kritiikkiä ihmisiä kohtaan. Teos jonka rajun esimerkin avulla hän pyrkii osoittamaan sen, että meistä jokaisella - tai lähes jokaisella - on salaisia fantasioita jotka eivät kestä päivänvaloa ja siksi ovat vaiettuja tässä yhteiskunnassa. Kritiikki osuisi kohteeseensa jopa nykyään, aikana jolloin fantasioita toteutetaan ja jolloin niistä uskalletaan puhua avoimemmin ainakin parhaimpien kavereiden kesken mutta silti on olemassa fantasioita joita pidetään liian sairaina, liian likaisina ja jotka siksi ovat vaiettuja. Onko minulla sellaisia fantasioita joita voidaan pitää liian saastaisina...

S/M-leikit kuuluvat jo ties kuinka monen harrasteisiin mutta eroaako ruumiin kanssa rakasteleminen tästä juurikaan - etenkin jos tilanne on vielä sellainen jossa henkilö eläessään testamenttaa ruumiinsa jollekin seksileluksi? Sehän on vain meidän ongelmamme jos pidämme nekrofiliaa sairaana ja saastaisena, vai onko? Onko siinä mitään väärää jos testamentaan ruumiini xx:lle, jotta hän edes kerran eläessään pääsee toteuttamaan fantasiansa?

Kieltämättä Palsan teos on puhutteleva ja sitä lukiessani monen monta ajatusta piipahti päässäni ja ymmärsin, että tokkopa juuri kukaan muu kuin Palsa suomalaisista tällaisen teoksen saa aikaan. Mutta ei, en pitänyt teosta vastenmielisenä vaan hyvin johdonmukaisena, joskin äärimmilleen vietynä kuvien sarjana, sarjakuvana jossa kukaan ei säästynyt Markiisi de Palsan säilän iskuilta. Ja teoksen loppu - huipentuma - oliko se sellainen, joka tavallaan kuvasti sitä mikä olisi ollut Hannu Kolin unelmien täyttymys...

vlad.
 

Outsider

Jäsen
Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Veljensä vartija tuli luettua viimeksi ja nyt on Jo Nesbön Suruton jo loppusuoralla. Veljensä vartija ei ollut paras Pendergast-kirja, mutta silti tykkään kyllä tuosta sarjasta ja aion hankkia heti seuraavankin kunhan se taas varmaan joskus vuoden päästä saadaan käännettyä. Ihmeen hitaasti noita käännetään, kun kirjojahan on jo vaikka miten monta, mutta kai se on noin järkevintä bisneksen kannalta(?). Seuraava osa sitten jatkuukin varmasti taas erittäin mielenkiintoisesti, mutta jätän nyt spoilaamatta sen enempää.

Loput Nesböt tulee varmasti luettua suht pian ja uusin Remeskin on luettavana ihan vaan tapojen mukaan, vaikka sitä kohtaan ei kauhean suuria odotuksia olekaan.

Pitää etsiä Duffin kirja käsiin, koska siitä on kuullut useammastakin suunnasta positiivista palautetta, eikä noita rock-elämänkertoja ole muutenkaan tullut luettua kauheasti viime aikoina poislukien kesällä luettu Cliff Burtonin elämänkerta. Siinä oli jotain ihan mielenkiintoisia juttuja, mutta toisaalta ehkä vähän liikaakin jumalointia, minkä toisaalta ymmärtää tässä tapauksessa. Keith Richardsin omaelämänkertakin on edelleen lukematta, joten ehkä sen saisi korjattua sitten samalla kertaa. Sitä kohtaan on kovat odotukset, koska pidin kovasti Cristopher Sandfordin kirjoittamasta elämänkerrasta.

Jos jollain olisi suositella jotain hyviä II-maailmansotaan liittyviä "jännäreitä", niin sana on vapaa. Lehväslaihoja tuli joskus aikoinaan luettua paljonkin, mutta käsittääkseni nekin ovat olleet pitkään vaan saman toistoa ja nyt voisi kiinnostaa lukea jotain ei-suomalaista. Charles Whitingin Massacre at Malmedy, joka kertoo Kampfgruppe Peiperin otteista Belgiassa, tuli luettua kesällä ja se oli yllättävän helppolukuinen ja viihdyttävä teos tyylilajissaan, mutta nyt hakisin enemmän tosiaan ihan jotain puhdasta jännäriä, vaikka tositapahtumat ovatkin aina plussaa.

Onko joku lukenut Camilla Läckbergia? Tuli luettua vähän aikaa sitten Ann Rosmanin kaksi ensimmäistä suomeksi käännettyä kirjaa ja niissä oli jotain kriitikkojen mainintoja, että "jo esikoiskirjallaan parempi kuin Läckberg" tms. Ilmeisesti Läckberg pyörii kuitenkin samoissa aihepiireissä, niin ne voisivat sen puolesta kiinnostaa.


Siinäpä jotain sekavaa jorinaa.
 

axe

Jäsen
Kaivoin intternetistä Stephen Kingin Hohdosta poistetun prologin "Before the Play". Siinä on viisi Overlook-hotelliin ja Jack Torranceen liittyvää kohtausta vuosien varrelta paljon ennen Hohdon varsinaisia tapahtumia. Ei mitään mullistavaa, mutta sellaisia pieniä kliksahduksia tapahtui kuitenkin että "ai toi on se juttu mikä kirjassa oli siinä kohdassa" ja antoi ehkä vähän valaistusta Jackin persoonaankin. Ihan kiva kuriositeetti mutta ei mitenkään oleellinen.

Ensi vuonna lueskellaan sitten miten se Danny hohtaa nykyään kymmeniä vuosia hotellijuttujen jälkeen.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Luin tänä syksynä ilmestyneen Mika Wickströmin HIFK-Jokerit - Taistelu Helsingin herruudesta.

Voi herran jumala kuinka huono kirja! Kirja oli alusta loppuun pelkkiä siteerauksia aiemmin ilmestyneistä HIFK:n ja Jokereiden historiikeistä, lehtiartikkeleista ja Jatkoaikaakin oli kirjailija käynyt lueskelemassa.

Puolet kirjasta meni vielä ihan mukavasti, kun kirjailijan tukena oli aiemmat hyvät historiikit molemmilta helsinkiläisseuroilta, mutta 2000-luvulle tultaessa kirjan taso romahti entisestään, koska tältä ajalta ei helsinkiläisseuroilta ole historiikkejä ilmestynyt. Historiikkien lainauksista siirryttiin iltapäivälehtien siteerauksiin ja kaikkihan sen nyt arvaa mitä tuosta seuraa. Kirja sisälsi vain vähän mitään kirjailijan omaa tuotosta ja sekin tosin oli liikaa, koska nämä osiot paljastivat vain kuinka ulapalla kirjoittaja on kirjoittamastaan aiheesta.

Täysin turhanpäiväinen teos, joka ei tuonnut mitään uutta tai mielenkiintoista esiin helsinkiläisseurojen historiasta tai "valtataistelusta".
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Lähes samoihin aikoihin tuli saatua päätökseen Ladislaus Löb'in Sopimus saatanan kanssa ja Esko Valtaojan uusin Kaiken käsikirja, joista alla hivenen lisää.

Ladislaus Löb käsittelee teoksessaan Sopimus saatanan kanssa monelta kantilta Unkarin juutalaisten asemaa ennen toista maailmansotaa Unkarin ja Romanian rajaseuduilla ja myöhemmin keskittyen Budabestin tapahtumiin sodan aikana. Tämä osa tavallaan valottaa historiaa ja luo katsauksen juutalaisvainojen syihin ja lopulta seurauksiin eli satojen tuhansien juutalaisten pakkokyyditsemisiin Auschwitz'iin, jotka suurimman osan kohdalla päättyivät kaasukammioiden kautta krematorioihin tms.

Samalla kun Löb kertaa juutalaisten historiaa ja jakutumista eri blokkeihin uskonnon tai poliittisen aatesuuntausten mukaan hän käy läpi omaa historiaansa pienestä lapsesta saakka ja olennaisena osana teoksessa on hänen kuvauksensa siitä ryhmästä, joka muodosti Rezsö Kasztnerin pelastaman ryhmän - ne noin 1700 onnellista, jotka uutteran kaupankäynnin ansiosta pelastuivat Bergen-Belsenin kautta Sveitsiin sodan loppupuolella.

Ja merkityksellisessä roolissa on myös Rexsö Kasztnerin tarina. Tämän juutalaisen "kauppamiehen" tarina, joka oman henkensä uhalla neuvotteli saksalaisten SS-upseerien kanssa juutalaisten pelastamisesta ja hänen uutteran työnsä johdosta lopulta ne 1700 onnellista pelastuivat. Kasztner neuvotteli myös Adolf Eichmannin kanssa ja lopulta neuvonpitoa käytiin ahkerasti toisen SSS-upseerin Kurt Becherin kanssa. Raha, kulta ja muut arvoesineet vaihtoivat omistajaa tämän karun neuvonpidon ja kaupankäynnin seurauksena.

Kirjassa Löb käy minusta hyvinkin puolueettomasti läpi tilanteen kehittymistä, loputonta kaupankäyntiä ja kiristämistä, jopa natseja kohdellaan paikoin inhimillisesti vaikka raadollisesti myös todetaan kaupankäynnin tarkoitukset ja filosofia. Oikeastaan hiukan linjasta Löb poikkeaa vasta silloin kun käsitellään Kasztnerin oikeudenkäyntiä Israelissa, häntä syytettiin muun muassa vehkeilystä natsien kanssa, ja lopulta Kasztnerin murhan tiimoilla Löb ilmaiseen paheksuntansa mutta niin olisi tehnyt moni muukin, moni joka ei kuulunut Kasztnerin pelastamiin juutalaisiin. Kirjassa ei myöskään unohdeta moraalisia ongelmia ja pulmia, hyvä niin.

Esko Valtaojan teos Kaiken käsikirja jatkaa tavallaan aiempien kirjojen linjaa ilmaisultaan ja kerronnaltaan, samalla kirjassaan Valtaoja tunkeutuu osin tieteen ja välillä muin keinoin tieteen kehitykseen, maailmankaikkeuden kehitykseen, ihmisyyden kehitykseen, historiaan ja lopulta tunkeudutaan tieteen ja uskonnon maastoon ja ulotetaanpa tutkimusmatka jopa "hengen" puolelle osassa Henki.

Kirja ei välttämättä anna kaikkeen suoria vastauksia, sen sijaan se hienovaraisesti ohjaa etsimään lisää tietoa ja luomaan itselleen maailmankuvan, joka perustuu tietoon - ei pelkästään uskomuksiin, joita ei voi tieteellisesti tutkia. Tietyssä mielessä Valtaojan lähtökohta on mielenkiintoinen ja avartava, mutta jos joku kuvitteli kirjan sivuilta löytävänsä konkreettisia lukemia mitä milloinkin tapahtui niin hän voi pettyä, koska kirjan lähestymistapa on myös filosofinen ja kehottava, joten Valtaoja ei edes käsittele juurikaan teemoja, joissa pelataan pelkillä vuosiluvuilla tai mittayksiköillä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ja nämä poikkeukset liittyvät olennaisella tapaa maailmankaikkeuteen ja luontoon - niiden kautta tieteeseen ja sen historiaan.

Kirja on oivallinen avaus teemaan, mutta minusta hiukan liian lyhyt. Sivuja kun on vain reilut parisataa, helposti Valtaojan teemoihin olisi saanut käytettyä satakin sivua lisää.

vlad.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Luvussa oli tuo Matti Hagmanin elämäkerta. On oikeasti ikävää sanoa, että tuo teos oli kirjoittajastaan johtuen niin huono, että kyseessä on ensimmäinen kirja, jota en lukenut loppuun asti.

Bukowskin Postitoimiston sain taannoin luettua, nopeaan tahtiin. Hieno kirja, ja sain vahvistuksen miehen muuta tuotantoa kohtaan, eli lueattava on.

Juuri nyt on luettavana tuo Andre Agassin elämäkerta. Ja eiköhän tässä ole se kirja joka jokaisen jatkoaikalaisen olisi suotavaa lukea.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Esko Valtaojan teos Kaiken käsikirja jatkaa tavallaan aiempien kirjojen linjaa ilmaisultaan ja kerronnaltaan, samalla kirjassaan Valtaoja tunkeutuu osin tieteen ja välillä muin keinoin tieteen kehitykseen, maailmankaikkeuden kehitykseen, ihmisyyden kehitykseen, historiaan ja lopulta tunkeudutaan tieteen ja uskonnon maastoon ja ulotetaanpa tutkimusmatka jopa "hengen" puolelle osassa Henki.
Kiitos näistä kommenteista, sopivan ympäripyöreitä niin, ettei mene koko tuleva lukuelämykseni pilalle. Olen kyllä yrittänyt etsiä kirja-arvosteluja tästä kirjasta niitä toistaiseksi löytämättä (ennen sinun kommenttejasi). Innostuin Eskon tuotannosta niin, että rupesin lukemaan uudestaan hänen ensimmäistä kirjaansa, "Kotona maailmankaikkeudessa". Sen julkaisemisesta on jo yli 10 vuotta, ja monet hänen kertomansa asiat olin jo unohtanut.

-FNM- kirjoitti:
Juuri nyt on luettavana tuo Andre Agassin elämäkerta. Ja eiköhän tässä ole se kirja joka jokaisen jatkoaikalaisen olisi suotavaa lukea.
Tuohon en voi sanoa muuta kuin kyllä, jos mukaansa tempaava kerrontatapa kiinnostaa!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kusti polki seuraavat toumit:

John Verdon - Let the Devil sleep
Dean Koontz - Odd Apocalypse

Hunger Games trilogian Mocking Jay täytyy kohta laittaa tilaukseen myös myös.
 

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
Nyt luennassa parikin teosta;

Reijo Mäki - Marraskuu on pimeä hauta
Perus-Vares, tällä kertaa seilattu Tallinnaan Georg Otsin kyydissä vanhan kunnon Neuvostoliiton ollessa vielä jotenkin voimissaan.

Rochona Majumdar - Writing Postcolonial History
Moderni teoreettinen keskustelu-kurssin tenttikirja

e. hitstory-> history. Vaikka se alkuperäinen voisi olla mielenkiintoinen/-sempi.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kiitos näistä kommenteista, sopivan ympäripyöreitä niin, ettei mene koko tuleva lukuelämykseni pilalle. Olen kyllä yrittänyt etsiä kirja-arvosteluja tästä kirjasta niitä toistaiseksi löytämättä (ennen sinun kommenttejasi).

Tähdet ja avaruus -lehdessä 7/2012 on kyseisen kirjan arvostelu, arvostelijana tietokirjailija Markus Hotakainen. Arvostelu on luettavissa Tähdet ja avaruus -lehden digilehdestä, jota pääsevät tosin lukemaan vain Ursan jäsenet.

Missään muualla en ole nähnyt kyseisen kirjan arvostelua, en ainakaan vielä.

vlad.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tähdet ja avaruus -lehdessä 7/2012 on kyseisen kirjan arvostelu, arvostelijana tietokirjailija Markus Hotakainen.
Kiitos tiedosta. Luen sen sitten siitä lehdestä, jahka se tänne asti ehtii. Mukavampi lukea paperilta kuin silmiä rasittavalta digisivulta.
 
Tällä hetkellä on menossa Matti Laineen Pahojen miesten seura.
"Elias Vitikan NHL-veskarin ura tyssäsi alkuunsa. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin hän elää yksinäistä elämäänsä ratin ja penkin välissä. Eräänä iltan Eliaksen taksin kyytiin nousee nuoria pelaajia ja lätkäjoukkueen huoltaja, joka tunnistaa entisen huippulupauksen. Mies tarjoaa hämärän keikan, joka vie Eliaksen takaisin kaukalon äärelle, pahojen miesten seuraan."

Näillä sanoilla kirjan juonta takakannessa esitellään ja omasta mielestäni tähän asti juoni onkin ollut hyvin etenevä, eikä tylsiä hetkiä juurikaan ole tullut. Pienen esittelyn ja arvion löytää tästä kirjasta myös Jääkiekkolehden numerosta 8/2012.

Seuraavana urakkana on Theo Fleuryn elämänkerta ja Kiekkotähti-sarjan kaksi seuraavaa osaa. Noissa jälkimmäisissä nyt ei paria iltaa kauemmin mene per kirja, mutta sisällöltään ne ovat mainioita. Nordström selvästi tuntee kiekkoympyrät kuin omat taskunsa ja sen huomaa tekstistä.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
Washington Postin toimittaja Dana Priestin Top Secret America, kirjassa käy hyvin ilmi kuinka jenkkilän erilaiset tiedustelupalvelut ja kaikenlaiset maan turvallisuudesta vastaavat virastot ja paikallisosastot ovat paisuneet kuin pullataikina, myös erilaisia lakeja on muutettu niille suotuisammiksi ja samalla heikennetty merkittävästi kansalaisten yksityisyyden suojaa.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Tällä hetkellä on menossa Matti Laineen Pahojen miesten seura.
"Elias Vitikan NHL-veskarin ura tyssäsi alkuunsa. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin hän elää yksinäistä elämäänsä ratin ja penkin välissä. Eräänä iltan Eliaksen taksin kyytiin nousee nuoria pelaajia ja lätkäjoukkueen huoltaja, joka tunnistaa entisen huippulupauksen. Mies tarjoaa hämärän keikan, joka vie Eliaksen takaisin kaukalon äärelle, pahojen miesten seuraan."

Näillä sanoilla kirjan juonta takakannessa esitellään ja omasta mielestäni tähän asti juoni onkin ollut hyvin etenevä, eikä tylsiä hetkiä juurikaan ole tullut. Pienen esittelyn ja arvion löytää tästä kirjasta myös Jääkiekkolehden numerosta 8/2012.

Sain juuri luettua Pahojen miesten seuran loppuun. Meni aika lailla yhdellä suupalalla. Mielestäni erittäin viihdyttävää jääkiekkoa sivuavaa fiktiota. Suuria ja syvällisiä ajatuksia kirjasta ei löydy mutta eipä se ole tarkoituskaan. Fiktio myös pelastaa kirjoittajan asiavirheiltä. Toki epäilen, ettei niitä muutenkaan olisi juuri tullut. Voin suositella. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan perusdekkari, kuten ei muutkaan Matti Laineen kirjat. Varsinkin hänen kolmas kirjansa, Ammattilainen, on mielenkiintoinen siitäkin syystä, ettei kirjassa tapahdu rikosta, vaikka se dekkarigenreen lasketaankin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olikin jo aika tarttua kiinni Stephen E. Ambrosen Taistelutovereihin. Kirja oli minulle uusi tuttavuus ja kun sarjankin katsomisesta on ehtinyt vierähtää aikaa vaikka kuinka niin muistikuvat sarjastakin olivat hiukan hatarat, tosin aina siltä täältä muistin kohtauksia ja koetin palauttaa mieleeni muistikuvia sarjasta. Menikö kaikki siten kuten kirjassa kerrottiin, kuinka paljon sarja lopulta erosi kirjasta. No en muista, että suuren suuria eroja loppujen lopuksi olisi ollut, mitä nyt esim. Bastognen taistelu oli kirjassa minusta vaikuttavampi verrattuna sarjaan, jossa metsä, lumi ja vihollinen ei muistikuvieni perusteella ollut niin ahdistava ja voimia raastava. Kirjassa vastaavasti Dachaun vapauttaminen ei saanut niin suurta arvoa minkä se sarjassa sai, jossa muistaakseni lähes yksi osa käsitteli tätä teemaa, kirjassa vapauttaminen käytiin läpi muutamassa kappaleessa.

Koska sarjan katsomissesta on todellakin vierähtänyt niin kauan aikaa, en ryhdy tämän kummemmin vertailemaan sarjaa ja kirjaa toisiinsa vaan totean, muistikuvien perusteella, sarjan olevan eräs parhaimmista joita olen katsonut ja kirja taasen välitti hyvin autenttisenoloisen kuvan Easy-kompanjan taistelusta Normandiasta Hitlerin Kotkanpesään. Ja kirjassa oman roolinsa sai myös taisteluiden jälkeinen aika ja käytiinpä läpi joidenkin tärkeässä roolissa olleiden sotilaiden sodanjälkeisiä uriakin. Minusta tämä oli ihan kiintoisa osa kirjassa ja luin sen hyvin mielelläni.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeksi:
The thief of time - John Boyne. Highlander-teemainen tarina heebosta, joka on elänyt 256 vuotta. Tosin ilman "There can be only one" -miekankalisteluäijäilyä. Ihan luettava oli.

Nyt:
Ihmisten vuosi 1989 - Michael Meyer. tapahtumat likeltä nähneen Newsweekin kirjeenvaihtajan kirjoittama kirja rautaesiripun, kommunismin ja muurin yms. kaatumiseen johtaneista asioista ja kulissientakaisista päätöksistä juonimisineen. Mielenkiintoista, sano.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tällä hetkellä:

Anthony Bourdain: Kitchen Confidential

Loppusuoralla mennään jo. Bourdainin ja yleensä ruoan suurena ystävänä tämä oli vain luettava ja kyllähän kyseessä on melko raadollinen kuvaus newyorkilaisen ravintolamaailman kulisseista. Huumeita, alkoholia, seksiä ja tietenkin ruokaa, ja paljon ruokaa. Eihän tämä tajuntaa räjäyttänyt mutta ihan mukava kirja kuitenkin.

Seuraavaksi:

Teemu Keskisarja: Raaka tie Raatteeseen

Tätä kohtaan on jopa kovat odotukset ja jostain täytyy kaivaa käsiin myös Suomen pankkitoiminnan historiaa kertaava Erehtymättömät. Keskisarja on arvioiden mukaan jättänyt perinteiset kliseet pois ja lähestynyt aihetta todellakin siitä kulmasta mitä ihan oikeasti on tapahtunut.

Bubbling under:

Sitten tuossa olisi vielä Antony Beevorin kevyehkö Toinen maailmansota ja oma ikuisuusprojektini Harper Leen To Kill A Mockingbird.

Sanokaas muuten täytyykö olla yli 45-vuotias jotta voi lukea Dostojevskin Rikos ja rangaistuksen? Onhan se nyt luoja paratkoon tylsä ja täysin mahdoton luettava.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Sitten tuossa olisi vielä Antony Beevorin kevyehkö Toinen maailmansota ja oma ikuisuusprojektini Harper Leen To Kill A Mockingbird.

Hmm... surmaa se satakieli äkkiä ja ala lukea Beevoria. Haluaisin mielelläni tietää, kannattaako opukseen tarttua vai kerrotaanko siinä vain lyhennetysti samoja juttuja kuin ukon muissa kirjoissa (joiden taso sivumennen sanoen on hämmästyttävän vaihteleva).

Sanokaas muuten täytyykö olla yli 45-vuotias jotta voi lukea Dostojevskin Rikos ja rangaistuksen? Onhan se nyt luoja paratkoon tylsä ja täysin mahdoton luettava.

Ei tarvitse, kun taas esim. Tolstoin Anna Kareninan lukemiseen pitää mielestäni olla vähintään 85-vuotias, pölyinen ja puhelinluetteloiden selaamista harrastava. Mulle Dostojevski maistui ihan hyvin jo aika nuorena, joskaan ei yhtä hyvin kuin esim. Gogol.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Avoimin mielin Dostojevskin kimppuun.

Sanokaas muuten täytyykö olla yli 45-vuotias jotta voi lukea Dostojevskin Rikos ja rangaistuksen? Onhan se nyt luoja paratkoon tylsä ja täysin mahdoton luettava.

Lainaan itseäni seuraavaksi:

vlad kirjoitti:
Fedor Dostojevskin Rikos ja rangaistus on luettu, joskin vaatimatonta tahtia kun on muut urakat pukanneet päälle (ynnä Jatkoajassa lorviminen). Pääsin kirjaan sisälle hivenen hitaasti mutta päästyäni, alkoi Dostojevskin luoma mielenmaisema ja kuvaus tuntua todella mielenkiintoiselta ja koskettavalta. Kirjassa oli lukuisia todella mielenkiintoisia henkilöhahmoja Raskolnikovin lisäksi. Heillä oli tapansa, oikkunsa ja maneerinsa. Kuka oli voimakastahtoinen, kuka huikentelevainen, keneltä löytyi yllättävää tahdonvoimaa ankarimmalla hetkellä, kuka taasen nöyrtyi kaiken edes katkeamatta kuitenkaan tyystin. Mielenkiintoista tosiaankin. Kokonaisuudessaan, uppouduttuani kirjaan, sen imettyä minut sisäänsä kirja oli mitä mielenkiintoisin luettava, en yhtään ihmettele, että kirjaa on kuvattu yhdeksi maailmanhistorian syvällisimmiksi teoksiksi, mutta, loistokkuudestaan huolimatta minuun on toistaiseksi kolahtanut Dostojevskin tuotannosta parhaiten Muistelmia kuolleesta talosta.

Tämän syvällisempää analyysia en nyt tohdi ryhtyä kirjoittamaan. Lukemani Dostojevskit ovat auenneet minulle verkkaisesti pl. Muistelmia kuolleesta talosta, joka imaisi minut sisäänsä hetkessä. Ja jos Dostojevskiin tarttuminen askarruttaa niin kenties ensin kannattaa lukea Muistelmia kuolleesta talosta ja sitten ryhtyä ainakin painoltaan raskaammansarjan teoksiin. Muistelmia kuolleesta talosta avaa myös itseänään Dostojevskia henkilönä.

Toinen suositeltava teos josta kirjailijaan tutustumisen voi aloittaa on Kirjoituksia kellarista, se on D:n tuotannon kulmakiviä ja samalla eräs nykyaikaisen psykologisen romaanin keskeisiä teoksia.

vlad.
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Olikin jo aika tarttua kiinni Stephen E. Ambrosen Taistelutovereihin. Kirja oli minulle uusi tuttavuus ja kun sarjankin katsomisesta on ehtinyt vierähtää aikaa vaikka kuinka niin muistikuvat sarjastakin olivat hiukan hatarat, tosin aina siltä täältä muistin kohtauksia ja koetin palauttaa mieleeni muistikuvia sarjasta.

Olen lukemassa samaista kirjaa parhaillaan. Sarjan katsomisesta on minullakin jo aikaa, joten aika vaikea tehdä vertailua sarjan ja kirjan välillä. Täytyy ensin lukea tuo kirja loppuun ja heti perään katsella digiboksilta kaikki Taistelutovereiden jaksot, jolloin syntyy parempaa vertailupohjaa. Taistelutovereiden jälkeen kirjahyllyssä odottaakin pokkariversio Dostojevskin Rikos ja rangaistus -teoksesta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Seuraavaksi:

Teemu Keskisarja: Raaka tie Raatteeseen
Jos haluat esimakua kirjasta tai muuten vain kuunnella, niin tuosta lenkille tai työmatkalle kuunneltavaa: Kalle Haatanen: Raatteen tie -myytti ja todellisuus | Radio | Areena | yle.fi

Haatasen matsku on muutenkin ihan mielenkiintoista tavaraa historiasta ja yhteiskunnan eri ilmiöistä kiinnostuneille.
---

Mulla ei tällä hetkellä ole juuri muuta luettavaa kuin opiskeluihin liittyvät, joista tosin iso osa on mielenkiintoista tavaraa ja osa löytyy jo hyllystä muutenkin. Tietokirjallisuutta siis käytännössä, mutta enpä juuri kaunokirjallisuutta ole aiemminkaan lukenut kovin paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös