Minkä CD:n ostit viimeksi?

  • 197 482
  • 2 166

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Klamydia-Tyhmyyden ylistys
Taattua Klamydiaa tämäkin.Tarina Kauniista Katriinasta saa kyllä hymyn suupieliin.Miten helvetissä ne jaksaa:)

Prisman tarjoushäkistä tuli vielä napattua 25 Years of number 1 hits,sekä Mamas and the papas-Dreamin live.California Dreamin EI toimi kyllä ollenkaan tuossa plätyssä.
 

Twist Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika harvoin tulee nykyään levyjä osteltua, mutta tuossa alkukesästä tuli ostettua Stam1nan debyyttialbumi. Tämä mestariteos tuntuu vaan paranevan kymmenien kuuntelukertojenkin jälkeen.

PS. Tämä levy ei ole sitten mitään trash-metallia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään tuli törsättyä pitkästä aikaa. Ensin vaatekaupoilla ja sitten vielä CD-osastolle tekemään heräteostoksia. Kolme levyä tarttui mukaan.

1. Dream Theater

Todellinen heräteostos. Bändi, josta en oikeastaan tiennyt juurikaan mitään. Ostin levyn pitkälti siksi, kun joku on joskus sanonut bändini musiikin muistuttavan suomenkielistä Dream Theater:ia. Ainakaan tämän levyn perusteella en ymmärrä vertausta. Olihan tämä ihan taidokasta soitantoa, mutta soundit aivan liian metallimaiset meikäläisen makuun.

2. YUP - Yövieraat

Mielestäni kyseisen bändin ehkä laadukkain levy. Ollut pitkään investointilistalla. Nyt lähti kympillä.

3. Pohjannaula - Tätä kaikki kaipaa

En edes muistanut, että PN oli tehnyt uuden levyn. Hyi minua. Sen verran paljon olen aikanaan tätä bändiä ylistänyt. Ilmeisesti orkesterin hiljaiselo oli pimentänyt muistini. No joka tapauksessa levy tuli vastaan levyhyllystä ja pakkohan se oli ostaa. Ensikuuntelun perusteella hyvä levy. Ei vielä auennut täysin, mutta positiivista oli, että kaupallis-yritteisen Päreinä-levyn jälkeen PN on palannut takaisin juurilleen ainakin musiikin muodossa. Tekstit alkoivat valitettavasti olemaan paikoin jotain köyhän miehen Zen Café -tekstejä. Pässinpään nerouteen ei tällä levyllä kyllä ylletty. Eipä sillä, Pässinpää menee kirkkaasti top-5:een kaikkien aikojen Suomi-levyissä ja jos sen tasolle ei ylletä, ei se tarkoita sitä, että levy olisi huono.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
jesse72 kirjoitti:
Verenpisara on melankolista suomiheviä, sopivan raskasta puhtaalla laululla.
Minun on vaikea kyllä pitää Verenpisaraa hevinä. Raskasta rokkia ehkä paremminkin. Vähän samaan tapaan kuin Maj Karma ja jotain pientä CMX yhtäläisyyttäkin voi olla. Verenpisara on joka tapauksessa omalaatuinen tapaus ja ei nyt vars. muistuta noita mainitsemiani. Kuuluu silti vähän samaan genreen. Mielestäni vaikea lokeroida johonkin tiettyyn tyylilajiin,.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ted Raikas kirjoitti:
Minun on vaikea kyllä pitää Verenpisaraa hevinä. Raskasta rokkia ehkä paremminkin. Vähän samaan tapaan kuin Maj Karma ja jotain pientä CMX yhtäläisyyttäkin voi olla. Verenpisara on joka tapauksessa omalaatuinen tapaus ja ei nyt vars. muistuta noita mainitsemiani. Kuuluu silti vähän samaan genreen. Mielestäni vaikea lokeroida johonkin tiettyyn tyylilajiin,.

On näköjään Verenpisara soittamassa 20.10 On the Rocksissa Hgissä. Eli kuuntelemaan...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sistis kirjoitti:
Ei vielä auennut täysin, mutta positiivista oli, että kaupallis-yritteisen Päreinä-levyn jälkeen PN on palannut takaisin juurilleen ainakin musiikin muodossa. Tekstit alkoivat valitettavasti olemaan paikoin jotain köyhän miehen Zen Café -tekstejä. Pässinpään nerouteen ei tällä levyllä kyllä ylletty.
Mielestäni "Tätä kaikki kaipaa" on parempi levy kuin Päreinä, josta en edelleen tänä päivänäkään paria kappaletta lukuunottamatta oikein pidä. Uusimmalla on useamman kuuntelukerran jälkeen tuntunut löytyvän enemmänkin hienoja kappaleita. Tarinat vaan ovat ehkä turhan moderneja piirteitä sisältäviä, kun olen Pohjannaulassa viehättynyt alusta asti sellaisesta kalevalalais ja muinaissuomalaishenkisestä ilmapiiristä. Kait he haluavat hieman tuoda modernimpaan aikaan tarinansa, mene ja tiedä. Enemmän kyllä nykyisestä Pohjannaulasta tulee mieleen Ismo Alanko, kuin Zen Café, vaikka sanottakoot, että jotain ZC vivahteistakin oli mukana. ZC:sta pitävänä se ei nyt vars. haittaa, mutta ei ehkä sovi Pohjannaulalle.

Pässinpää on edelleen kyllä bändin mestariteos, josta ei vikoja löydä juuri yhtään, aika täikammalla saa etsiä. Loistelias paketti.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Tänään kävin taas ostoksilla, mukaan tuli Ruoskan Radium ja Mokoman 120 päivää.
Molempia olen harkinnut jonkun aikaa hankkivani ja nyt sitten pääsin kuuntelemaan. Kerran kuunneltuna molemmat vaikuttavat ihan hyviltä, varmaan paranevat vielä useamman kuuntelukerran jälkeen.
Stam1nan sentään maltoin vielä jättää kaupan hyllylle odottamaan seuraavaa kertaa...
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Repäisin ja pistin kasan levyjä tilaukseen Briteistä:

The Cranberries: Everybody Else Is Doing It, So What Can't We?
Mike Oldfield: The Best Of Tubular Bells
Green Day: Insomniac
The Rasmus: Into
Eminem: The Marshall Mathers LP
Madonna: Ray Of Light
Red Hot Chili Peppers: What Hits!?
The Prodigy: Their Law - The Singles 1990-2005
Depeche Mode: Precious single
Soulfly: Soulfly (Roadrunner 25th Anniversary Reissue)
Fear Factory: Demanufacture (Roadrunner 25th Anniversary Reissue)
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
CMX:n uusi sinkula.

Molemmat biisit ovat vähän turhankin perus-post-Aurinko-CMX:ää, toimivia ralleja, mutta kuultu moneen kertaan. Takapuoli Kirotut, jonka Yrkki örisee melkein tomwaitsmaisesti, miellyttää ainakin kolme kuuntelukerran perusteella melkeinpä enemmän kuin paraatipuoli Uusi Ihmiskunta. No, Aioninkin ensimmäinen sinkkumaistiainen oli vaisu, mutta albumi sitten lopulta olikin parasta CMX:ää vuosiin. Toivottavasti sama toistuu nytkin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Moto kirjoitti:
Takapuoli Kirotut, jonka Yrkki örisee melkein tomwaitsmaisesti, miellyttää ainakin kolme kuuntelukerran perusteella melkeinpä enemmän kuin paraatipuoli Uusi Ihmiskunta.
Itsekin ostin tuon sinkun taannoin. Uusi ihmiskunta oli oikeastaan jopa parempi, kuin odotin kaiken kuullun perusteella. Onhan se tietysti sitä poppi CMX:aa eikä missään tapauksessa heidän tuotantonsa kärkipäätä. Moni on sitä verrannut Kauneus pettää ja Palvelemaan konetta -biiseihin. Edellämainittuun en näe kauheasti yhtymäkohtia, mutta Palvelemaan konetta se ehkä hieman muistuttaakin. Tämän lisäksi melodiassa oli jotain muistumaa Kiusaajien kiusaaja -kappaleesta.

Levyä odotan kyllä mielenkiinnolla, joskin epäilyttää, että se ihan Aionin tasoa on. Jää nähtäväksi.
 
Absoluuttinen Nollapiste - Mahlanjuoksuttaja

Kerran kiekko kuunneltu läpi ja nyt voi jo todeta että loistava levy. Sinettiä ehjempi, raskassoutuisempi ja muutenkin paremmin rullaava kokonaisuus, tulee ajoittain loistava Suljettu mieleen. Tarinoiden hahmottaminen on vielä yksittäisinä palasina, Tommin laulussa tuntuu olevan levy levyltä enemmän uskallusta ja potkua, ja joitakin laulumelodioita tuntuu olevan vaikeutettu tahallisesti. Pitää kuunnella lisää.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ted Raikas kirjoitti:
Enemmän kyllä nykyisestä Pohjannaulasta tulee mieleen Ismo Alanko, kuin Zen Café, vaikka sanottakoot, että jotain ZC vivahteistakin oli mukana. ZC:sta pitävänä se ei nyt vars. haittaa, mutta ei ehkä sovi Pohjannaulalle.

Öö, puhutko nyt Pohjannaulasta kokonaisuutena vai pelkästään tekstien osalta? Minä puhuin nyt tekstien osalta. Itselleni tulee ainakin paikoin Zen Café voimakkaastikin mieleen teksteistä. Onneksi vain paikoin. Tuo on tärkeää, kun ZC:sta en itse oikein kauheasti pidä. :)

Mielestäni PN:n uutukaisen ongelma on juurikin tekstit. Ne eivät ole lähellekään niin hyviä, kuin menneillä levyillä. Lisäksi melkein jokainen laulu toistaa samaa teemaa, eli "kovan jätkän" naisseikkailuja. Jotenkin myös tuntui oudolta, että PN laulaa Pomeranialla Puolaan matkaamisesta. Ei oikein sovi bändin imagoon.

Levy on kuitenkin hyvä ja kuulostaa kuuntelu kuuntelulta paremmalta. Tekstitkin toimivat onneksi laulettuina paremmin, kuin levyn kansista luettuna. Itse vaan lyriikoita itsekin kirjoittavana kiinnitän kovasti huomiota tekstiin myös pelkästään tekstinä.

Niin joo, kappaleessa 'Pahaa Verta' on lainattu hyvin vähän Don Huonojen kappaletta Juorukellot. Kertosäkeessä laulettu "Saatana!" kuulostaa täysin samalta melodialtaan, kuin Juorukelloissa lauletun "Saatananpalvoja!"-fraasin alkuosa. Ehkä vahinko, ehkä tarkoituksellinen. Otti vaan korvaan.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Viime viikko oli levyrintamallani poikkeuksellisen vilkas. Tässäpä.

Absoluuttinen Nollapiste: Mahlanjuoksuttaja
Progempi levy tosiaan kuin edeltäjänsä, mutta kyllähän tuota kuuntelee. Pari kertaa olen levyn vasta käynyt läpi ja ihan vielä en ole kaikkea tajunnut. Potentiaalia kuitenkin, vaikken usko yltävän Nollapiste-eliittiin esim. Suljetun tavoin.

Franz Ferdinand: You Could Have It So Much Better
Viikon toinen uutuushankinta. Aluksi levy kuulosti tasapaksulta, sittemmin tasavahvalta. Hyvä levy, eikä yhtään niin huono kuin olisin voinut pelätä. Hyvä ostos.

The Strokes: Room on Fire
Innostuin ostamaan levyn sitä eräässä home-made-diskossa kuultuani. Mainio yhtyehän tämä on, vaikka aiemmin ennakkoluuloni ovat syystä tai toisesta olleet suuria.

The Strokes: Is This It?
En malttanut olla ostamatta debyyttiäkin sitten paria päivää myöhemmin, kun sitäkin niin hävyttömän halvalla kaupataan. Toisin kuin miltei useimmat, pidän Room on Firea parempana levynä kuin tätä, ainakin vielä.

The Smiths: The Queen Is Dead
Klassikko levyhyllyyn, kerran kuuntelin, taattua Morrissey-taakia.

The Editors: The Back Room
"Samaa kuin kaikki nykyään", voisi moni sanoa. Minä en täysin, vaikka aika läpinäkyviä ovat interpolmaiset vaikutteet. Menee täysin läpi NME-bändistä, jollaiseksi tämän uskon kuitenkin olevan parempaa keskitasoa. Parhaat biisit: Munich ja Bullets.
 

Jindebyne

Jäsen
Armin Van Buuren - Shivers

Kävin poistamassa Van Buurenin uusimman teoksen samalla kun hain tiketit 21.10 esitettävään keikkaan. Kiva fiilistellä uusimmilla Arminin rytmeillä ennen tuota keikkaa, joskaan ei tämä Shivers -albumi minusta mitään parasta antia kyseiseltä hemmolta olekkaan.

PS. Onko kenelläkään house-/konemusiikkiheebolla Armand Van Heldenin Nympho -albumia? Olisi mukava kuulla mielipiteitä kun ajattelin mennä senkin ostamaan. Arnold, anyone? :)
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Kusti polki, posti kulki...

Yö - Yön pimeä puoli
Yö - 13.Yö

Myös Yön 20-vuotis live DVD, hankinta menee tähän ketjuun tässä sivussa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sistis kirjoitti:
Öö, puhutko nyt Pohjannaulasta kokonaisuutena vai pelkästään tekstien osalta? Minä puhuin nyt tekstien osalta. Itselleni tulee ainakin paikoin Zen Café voimakkaastikin mieleen teksteistä. Onneksi vain paikoin. Tuo on tärkeää, kun ZC:sta en itse oikein kauheasti pidä. :)
Tekstien osalta. Melodialtaan nyt ei... koko uusi levy on melodiallisesti hyvinkin Pohjannaulaa, joskin ehkä varhaisempiin levyihin verrattuna aavistuksen yksipuolisempaa. Parissa kappaleessa tosiaan oli tekstien osalta ZC:maista kerrontaa. Varsinaisesti se ei minua haittaa, koska ZC:stakin pidän, mutta toisaalta se ei siis sovi Pohjannaulalle ollenkaan. Toivottavasti oli vain sattumaa?

Mielestäni PN:n uutukaisen ongelma on juurikin tekstit. Ne eivät ole lähellekään niin hyviä, kuin menneillä levyillä. Lisäksi melkein jokainen laulu toistaa samaa teemaa, eli "kovan jätkän" naisseikkailuja. Jotenkin myös tuntui oudolta, että PN laulaa Pomeranialla Puolaan matkaamisesta. Ei oikein sovi bändin imagoon.
Tuo Pohjannaulan tämänpäiväistyminen ja arkistuminen sanoitusten osalta myös haittasi minua ja haittaa edelleenkin, vaikka tuossa Hyvää matkaa -biisissä, johon viittasit, on omalla tavallaan aika ovelakin tarina. Musiikillisesti silti levyn köyhintä antia, enkä ainakaan livenä jaksaisi tuota biisiä kuunnella. Myös ne "rasta tai hippi" jutut hieman särähti, mutta kyseinen kappale on muuten kyllä mainio.

En tiedä onko tuo sitten kokeilua yhdelle levylle, vai bändin selkeä suunta? Jos tuo jatkuu, niin ikävä kyllä omalla kohdallani ei elinikä bändin kohdalla tule olemaan enää pitkä. Vanhat levyt on toki vanhoja levyjä ja säilyttävät tuoreutensa. Parempaan suuntaan musiikillisesti menivät kyllä edellisestä albumista, mutta puritaanina toivoisin, että viides pitkäsoitto sitten aikanaan olisi todellinen paluu juurille.

***

Ostin taannoin muuten Pohjannaulan Kivi -albumin, jota olenkin metsästellyt jo tovin. Onneksi levy on ilmeisesti tullut uusintajulkaisuun ja mukavana lisukkeena on Halajan EP:n neljä kappaletta, joista mm. bändin nimikkokappale Pohjannaula on yksi kokoonpanon parhaita vetoja ikinä. Muissakaan kappaleissa ei mitään vikaa löytynyt, joskin itse Kivi -levyllä he hioivat kokonaisuuden eheämmäksi. A.W. Yrjänähän oli muuten tuottajana ekalla Kivi -alpalla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ted Raikas kirjoitti:
Ostin taannoin muuten Pohjannaulan Kivi -albumin, jota olenkin metsästellyt jo tovin. Onneksi levy on ilmeisesti tullut uusintajulkaisuun ja mukavana lisukkeena on Halajan EP:n neljä kappaletta, joista mm. bändin nimikkokappale Pohjannaula on yksi kokoonpanon parhaita vetoja ikinä. Muissakaan kappaleissa ei mitään vikaa löytynyt, joskin itse Kivi -levyllä he hioivat kokonaisuuden eheämmäksi. A.W. Yrjänähän oli muuten tuottajana ekalla Kivi -alpalla.

Kattos perkele, tämähän on hyvä uutinen. Pitää itsekin tarkkailla, josko tuota löytyisi jostain Tampereelta. Itselläni on nuo Kivi ja Halajan vain mp3-muodossa, kun en niitä ole kaupasta löytänyt etsinnöistäni huolimatta..

Kivi ei mikään ihan kummoinen ole, mutta juuri tuo Halajan-EP on se, mistä tykkään todella paljon. Pohjannaula ja Paimenpoika ovat todella laadukkaat vetäisyt. Eivätkä ne muutkaan raidat mitään huonoja ole. Pässinpään tasoa.

Menee muuten näemmä Pohjannaula-jutusteluksi tämä ketju... kummallista. Pari vuotta sitten avasin Pohjannaula-ketjun, mutta sinne ei vastannut kukaan... pitäisiköhän siirtyä sinne. ;)
 

Tammerforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viimeisin ostos on Vreid - Kraft. Bandi koostuu edesmenneen Windir -bandin jasenista, ei ihan yhta hyvaa kamaa, mutta kuunneltavissa kumminkin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Popeda: Harasoo ja Huilut suorina samassa paketissa. Molemmat erinomaisia levyjä, jotka aiemmin olen omistanut vain vinyylillä. Huilut suorina on ehkä paras suomalainen live! (Uutta Kingston Wallia en ole vielä kuullut/hankkinut)
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Rok kirjoitti:
Hyvä keikka?

Itsehän innostuin eilen jälleen poistelemaan pari lättyä Anttilan alelaarista:

- Dropkick Murphys: Sing loud, sing proud
- Green Day: Dookie
- Kingston Wall: I

Mulle kanssa Dropkick Murphysia! Paljonko lätty maksoi?
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
smasa kirjoitti:
Mulle kanssa Dropkick Murphysia! Paljonko lätty maksoi?
Hmm... taisi olla noin 9 euroa. Suhteellisen halpa joka tapauksessa.

Viime viikolla tuli tilailtua jälleen muutama lätty. Ilmeisesti haluan elää kevään syömällä pelkkää näkkäriä... :)

Ensi viikolla saapunevat siis:

- Kingston Wall: II
- Bob Dylan: The Essential
- Tehosekoitin: Vauhdissa (DVD)
- Social Distortion: Social Distortion

Tehiksen DVD:n ostin paitsi sen takia, että bändi on kolahdellut tässä parin viime vuoden aikana ihan kivasti, myös siksi, että kuvittelisin olleeni kyseisellä keikalla muutama vuosi sitten. Mikäs olisikaan hienompaa kuin bongata oma ruma pärstänsä yleisön seasta...
 

Jet Pilot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Franz Ferdinandin uusin. Ei sisällä yhtä ilmiselviä hittejä kuin debyytti, mutta on nyt reilun viikon kuuntelun jälkeen osoittautunut hienoksi levyksi.

Ensi viikolla sitten saakin hakea vuoden odotetuimman levyn kaupasta kun Depeche Moden Playing The Angel ilmestyy.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Wojciechin Ampiainen ompeli tuli hiljattain ostettua. Nyt soi toisen kerran tänään, ja on kyllä erinomainen levy. Itse en iloisesta musiikista pidä, eikä tämäkään suoraan sellaista ole, mutta jotenkin bändin kuulemisesta levyllä ja keikalla tulee aina rauhallinen ja hyvä mieli. Outoa.
 

Mitchner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uusi hankinta on vaihteeksi progeosastoa eli Yesin "Close to the edge". Tällainen kiemurainen tavara maistuu vaihteeksi pirun hyvältä. Seuraava ostos saattaakin olla taas enemmän rokkia...
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Kotiteollisuus - Kuolleen kukan nimi

Vaikuttaa hyvältä levyltä muutaman kuuntelukerran jälkeen, vaikka harvoin tulee tämän tyylistä musiikkia kuunneltua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös