Mika Toivola Ässien urheilujohtajaksi

  • 330 304
  • 1 438

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Rautakorpi saa pysyä kaukana Ässistä? Yhtä kaukana kuin Tamminen ja Teemu Nurmi.

Rautakorpiko viihtysi? hän lähtisi heti kun joku tarjoaa valmennuspaikkaa, ehtisi vielä hakea porista vapautuvia apulaiskaupunginjohtajien virkoja.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Rautakorpi saa pysyä kaukana Ässistä? Yhtä kaukana kuin Tamminen ja Teemu Nurmi.
Rautakorpiko viihtysi? hän lähtisi heti kun joku tarjoaa valmennuspaikkaa..

Kovasti näyttää Jukka olevan Porissa pidetty mies... Ei kai Ässien organisaatioon johtotehtäviin tai pelaajistoon saadakaan ketään jos asenne lähtökohtaisesti on " ei se Porissa kauaa viihdy.." Halli ja olosuhteet kondikseen, niin Pataankin alkaa olla tulijoita.

Makkarapalkkapohjalta tehdyn seuratoiminnan aika alkaa olla pääsarjatasolla taaksejäänyttä elämää. Touhu on muuttunut raa'aksi bisneksi ja henkilöille, joilla on lajista jonkinlaista tietotaitoa, joutuu siitä myös maksamaan.

Ässät on pieni keskikastin organisaatio, jonka toki kannattaa tarkkaan miettiä, miten panostaa eri osa-alueille. Rautakorvella on jääkiekon parista vahva tausta, joten kyllä hän Ässiä vahvistaisi, oli rooli haalarihommissa jäällä tai toimiston puolella.

Mutta huhut on huhuja kunnes toisin todistetaan.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt samainen lähde, joka Rautakorven Ja Ässien pelaajakoordinaattori neuvotteluista kertoi, tietää kertoa etteivät neuvottelut johtaneet tulokseen. Joten tällä tietoa saamme siis rauhoittaa keskustelun Rautakorvesta, ja hyvä niin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Ässät on pieni keskikastin organisaatio, jonka toki kannattaa tarkkaan miettiä, miten panostaa eri osa-alueille. Rautakorvella on jääkiekon parista vahva tausta, joten kyllä hän Ässiä vahvistaisi, oli rooli haalarihommissa jäällä tai toimiston puolella...

Boldattuna se syy, miksi en halua Rautakorpea Porissa nähdä. Jukalla on tapana alkaa järjestelemään suureellisia puitteita, kuten aikanaan Leinosen lompsasta vaati lisävahvistuksia Tapparalle. Eihän Jukka tätä ole huonoin tuloksin tehnyt - pikemminkin päin vastoin - mutta vaikeaa nähdä mitään tulevaisuutta yhdistelmällä tarkan markan Hirsimäki ja kallispalkkaisia pelaajia hamuava Rautakorpi. Tietyt katastrofin ainekset leijuisivat koko ajan ilmassa.

Tänne muuten kirjoittaa muutama sellainen nimimerkki, jolla Rautakorpi suht vapailla käsillä olisi unelmien utj Pataan: ei ainakaan tarvitsisi kauaa odotella uusien pelaajien hankkimista, ovet varmaan kävisivät koko kauden tiuhaan.

Mutta spekulaatio sinällään on turhaa, kun kerta Jukka ei Poriin päin ole tulossa. No surprise there.
 
Ei kai Ässien organisaatioon johtotehtäviin tai pelaajistoon saadakaan ketään jos asenne lähtökohtaisesti on " ei se Porissa kauaa viihdy.."
On tietysti ihan hyvä tunnistaa yksilöiden väliset erot.

Makkarapalkkapohjalta tehdyn seuratoiminnan aika alkaa olla pääsarjatasolla taaksejäänyttä elämää. Touhu on muuttunut raa'aksi bisneksi ja henkilöille, joilla on lajista jonkinlaista tietotaitoa, joutuu siitä myös maksamaan.
Tottakai pitää maksaa. Case Rautakorvessa pointti on siinä, että Ässillä ei ole resursseja laittaa hyvän liigapelaajan liksaa urheilujohtajan apumiehelle.
Lisäksi Ässien pitää miettiä myös jatkuvuutta. Siinä tulee taas helposti yksi välikausi, jos joukkueen kokoamisesta vastaava henkilö vaihtaa maisemaa kesken sopimuskauden.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen tykännyt Toivolasta, mutta liika riskien otto oli tämän kauden Ässien turma. Kalliit sopimukset epävarmoihin osoitteisiin ja se kostautui kyllä karvaalla tavalla. Saarela 100k€, Stafford 200k€ ja Ryan 220k€ varmasti ne suurimmat hassit. Näihin herroihin upotettiin yli 500k€ ja pelillisesti arvo oli kuitenkin syistä tai toisista varsin mitätön.
 

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvää työtä kauttaaltaan on Toivola tehnyt, mutta samaan aikaan näitä huteja on alkanut tulla melkoisesti. Rankasti kalpenee Toivolan hankinnat hintalaatusuhteeltaan esim. SaiPan vastaaviin. Jonkinmoisia riskejä pitää Ässien tehdä tietysti pelaajamarkkinoilla, mutta ei se tietenkään kaikkia huteja selitä.

Esim. Saarelan kohdalla maksetaan potentiaalista, vaikka toki tällä kaudella jo parempaa odotettiin. Parin vuoden sisään nähdään, tuliko tästä huti vai ei.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivolan kokoamat joukkueet ovat olleet liian kapeita pelaajamateriaalissa.
Enemmän tarvitaan miehiä rosteriin ja toivotaan hankinnat pois. Pitää pystyä enemmän katsomaan että pelaajat ovat ns joukkuepelaajia. Riskit minimiin. Ulkomailta ei väkisin kannata ottaa ketään jos ollaan epävarmoja. Mestis on täynnä potentiaalia, kunhan antaa vaan pelaajille mahdollisuuden ammattimaiseet treenaamiseen. Tarkoitan pelaajia kuten esim. Savinainen ja Lähteenmäki jotka nousivat työn kautta tähdiksi. Liikaa tulee nyt huteja varsinkin ulkomaalaispelaajissa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olettaisin että valmennus on pitkällä määrittänyt vaaditun rosterin kapeuden/leveyden.

Ja valmennus myös pystyy määrittämään sen, otetaan riskipelaajia (loukkaantuneita tai "Pihlman") vai ei. Jos valmennus haluaa luotettavia pelaajia, on tällöin varauduttava siihen, että ykkösketjussa on laatua, kakkosessa ehkä 2 laatupelaajaa. Loput sitten enemmän tai vähemmän osastoa junnu/mestis/ei-helvetti.

Mika kokoaa sellaisen joukkueen kuin valmennus haluaa, ei sellaista, jonka itse näkisi parhaaksi.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nostetaanpa nyt vähän tätä ketjua, ettei tarvi tuota kausiketjua kuormittaa asian vierestä. Toivolalla siis kai sopimuksensa viimeinen kausi, joten jatkosopimus tai uusi mies kehiin. Itse liputan jatkosopimuksen puolesta, mutta kuten tuonne johonkin toiseen ketjuun kirjoitin, tulevan kauden hankinnat olleet luvalla sanoen merkillisiä, enkä millään pysty ymmärtämään noita uusia "vahvistuksia". Samoin joukkueen oletettua iskukykyä on laskettu selvästi myymällä Taimi ja Elo. Kassa taitaa halliremontin vuoksi olla huomattavasti tyhjempi kuin ymmärretään, koska uudet pelaajat eivät millään tavalla ja miltään osin ole upgreidausta viime kauteen.

Mutta joo, UTJ:sta tässä piti keskusteltavan ja siitä, kuka olisi kelvollinen Ässiin ko. pestiin, mikäli Toivola ei syystä tai toisesta jatka? Rockyä ollaan ehdoteltu tuolle paikalle, mutta ainakaan minulle Pekka ei olisi mieluinen vaihtoehto johtuen tuosta korkeasta iästä. Nuorempaa vuosikertaa pitäisi kaverin olla, ikähaitarilla noin 35-55 vuotta. Ehdokas, joka pystyisi vetämään tuollaisen vähintään 5 vuotta ja panostamaan kaikkensa, omaisi osaamista urheilupuolelta sekä ymmärtäisi talouden päälle. Jos olisin Hirsimäen saappaissa, ottaisin yhteyttä Tuomas Tuokkolaan. Nuori kaveri jolla paljon kokemusta nuorista pelaajista, saattaisi hyödyttää lahjakkuuksien kalastelussa Poriin. Kunnianhimoakin varmasti löytyy sekä kokemusta joukkueen kasaamisesta ja johtamisesta. Lisäksi sopimus Ilveksen kanssa päättyy keväällä. Onko tästä mitään mielipiteitä ja ketä muita mahdollisia nimiä olisi, joilla voisi spekuloida?
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuomas Tuokkola voisi mielestäni olla vaikka seuraava valmentaja, tuskin vielä Utj:n hommiin lähtee. Valmentajana potentiaalia on ja sopisi tänne.
Utj:n paikalle en osaa oikein ketään edes ehdottaa, Rocky on ainoa. Joku ex-peluri sellaiseen hommaan todennäköisesti pestataan, jolla jo lienee esim. scoutin hommat nykyisellään hallussa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tukka-Jukallehan tarjottiin jo juniorivalmennuspäällikön pestiä, mutta tämä ei ollenkaan lämminnyt ajatukselle. Kelpaisikohan UTJ:n pesti yhtään paremmin? Toivolan jälki ei ole ollut viime aikoina kovin mairittelevaa, joten ehkäpä olisi tosiaan aika vaihtaa miestä ja katsella sellainen kaveri, jolla on näppituntuma myös suomalaiseen juniorikiekkoon. Ässien junioripuolen pelaajia kun täytyy lähivuosina alkaa naaraamaan maakunnista suht. tiheällä verkolla. Itselle tulee mieleen nimi Rauli Urama. Kaveri on sopivasti porilaislähtöinen ja toiminut liiton leivissä juniorivalmentajana about kolme vuotta. Koutsina ei mikään Einstein (kuten ei Toivolakaan) mutta voisi onnistua ihan kelvollisesti UTJ:n virassa - jos vain Hirsi ja markkinointiväki hommaavat niitä pelimerkkejä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivolan jälki ei ole ollut viime aikoina kovin mairittelevaa, joten ehkäpä olisi tosiaan aika vaihtaa miestä ja katsella sellainen kaveri, jolla on näppituntuma myös suomalaiseen juniorikiekkoon.
Miten mielestäsi Toivolan aikakauden keskimääräinen menestys vertautuu aikaan ennen Toivolaa? Entä miten vertaisit keskimääräistä Toivolan Ässien menestystä Ässien pelaajabudjetin sijoittumiseen Liigajoukkueiden joukossa? Entä onko juniori ikäisten pelaajien hankinta ollut Toivolan aikana jotenkin heikkoa, vai mitä tarkoitat? Toivolan hankkimia junioreita: Parkkonen, Parikka, Tolvanen, Kulmala, Lindell, Huovinen, Räsänen, Ruotsalainen, Juhola, Saarela, Nuto, Ahlgren... Taitaa kaikilla olla junioreista maajoukkue edustuksia. Pidän listaa Ässien resursseille varsin kovana.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
SJS nyt on varmaan sama henkilö joka kirjoittaa aina SK:n kommenteissa Toivolaa haukkuvia viestejä :)

Toivolan jälki näkyy Isomäen katossa. Aika moni kaveri on tuota koittanut mutta aika harva on saanut viirin kattoon.

Kuten toiseen ketjuun kirjoitin niin Toivolan antaisin jatkaa. Junioritoiminnassa eniten nyt huolestuttaa parjatun (vaikka osin syystäkin) Myllymaan siirtäminen sivuun. Kaikesta huolimatta aika monta maajoukkuekaveria, ihan A-maajoukkueeseen ja NHL:ään asti on tullut Myllymaan junnupäällikköaikana. Yhden kauden perusteella uusi kaveri ei kykene samaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Miten mielestäsi Toivolan aikakauden keskimääräinen menestys vertautuu aikaan ennen Toivolaa? Entä miten vertaisit keskimääräistä Toivolan Ässien menestystä Ässien pelaajabudjetin sijoittumiseen Liigajoukkueiden joukossa? Entä onko juniori ikäisten pelaajien hankinta ollut Toivolan aikana jotenkin heikkoa, vai mitä tarkoitat? Toivolan hankkimia junioreita: Parkkonen, Parikka, Tolvanen, Kulmala, Lindell, Huovinen, Räsänen, Ruotsalainen, Juhola, Saarela, Nuto, Ahlgren... Taitaa kaikilla olla junioreista maajoukkue edustuksia. Pidän listaa Ässien resursseille varsin kovana.

Toivola on tehnyt vähillä rahoilla ihan liian monta hutikutia. Ässillä ei ole varaa hassata rahoja siten kuin esim. Kärpillä, vaan hankinnat on tehtävä huolellisemmin. Ei voida hankkia kaiken maailman invalideja ja Cohenin, Groulxin ja Staffordin kaltaisia "vahvistuksia" vaan suunnilleen jokaisen hankinnan on natsattava. Jos ei saada Heskan kaltaista pelimannea, niin otetaan Groulxin sijaan sitten Nickerson.
Ja kuinka monta Kuuselan, Komarovin ja Kemppaisen tasoista lupaavaa pelimiestä Toivolan on viime vuosina saanut maakunnasta naarattua Ässien juniorijoukkueisiin? Eipä tule ihan kovin montaa mieleen. Saarelakin saatiin vain lupaamalla täysin posketon palkkashekki ja takuupaikka edarissa ilman pelkoa komennuksesta junnuihin tai Mestis-vuokralle jos pelit ei sujukaan siten kuin odotettiin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Viime syksynä Toivola totesi näin:

"Sinun sopimuksesi loppuu ensi kauteen 2015–2016, onko mahdollista/kuinka todennäköistä, että jatkat Ässien urheilujohtajana tulevaisuudessa? – Mahdollista on. Jossain vaiheessa tulee se eteen, että olen tänne antanut mitä annettavissa on ja seurakin kaipaa vaihtuvuutta. Mennään tämä soppari loppuun ja katsotaan mikä on seuran kanta ja mikä omani"
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja kuinka monta Kuuselan, Komarovin ja Kemppaisen tasoista lupaavaa pelimiestä Toivolan on viime vuosina saanut maakunnasta naarattua Ässien juniorijoukkueisiin? Eipä tule ihan kovin montaa mieleen.
Juuri edellisessä lainaamassasi viestissäni listasin toistakymmentä, katso sieltä.
Muistuttaisin myös että niin hienoja pelaajia kuin Komarov ja Kemppainen ovatkin, niin Komarov on tehnyt Ässissä 3 ja Kemppainen 2 maalia. Käytit monikkoa "juniorijoukkueisiin". Toivolan tehtäviin kuuluu tehdä sopimukset vain edustus ja A-juniori joukkueen pelaajille.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Junioritoiminnassa eniten nyt huolestuttaa parjatun (vaikka osin syystäkin) Myllymaan siirtäminen sivuun. Kaikesta huolimatta aika monta maajoukkuekaveria, ihan A-maajoukkueeseen ja NHL:ään asti on tullut Myllymaan junnupäällikköaikana. Yhden kauden perusteella uusi kaveri ei kykene samaan.


Täytyy myös muistaa, että uusi kaveri sai sen Myllymaan perinnön. Ei sitä laivaa käännetä tai tuhota yhdessä vuodessa. Myllymaan tekmät tai tekemättä jättämiset näkyvät nyt aika raadollisesti -95 ikäluokan jälkeen. Siellä sitä oikeanlaista työtä ei tehty eikä vaadittu, vaan tuudittauduttiin hyvän olon tunteeseen. Luultiin, että Ässät on se seura johon vain tullaan, eikä täällä tarvitse tehdä työtä houkuttelevaksi joukkueeksi. Uusi kaveri on saanut kuitenkin puhallettua vanhoihin lupauksiin uutta puhtia, mutta saa nähdä tuleeko heistä mitään ja uusia on tulossa takaa. Kovasti tekee mies töitä ainakin. -99 ikäluokka nyt tuntui menevän sen pesuveden mukana, jota tuossa menneinä vuosina uumoilinkin. Liian pienellä materiaalilla yritettiin eteenpäin ja sitten tuli pää vetävän käteen. Muutenkin viime vuonna tuntui sitä joukkuetta kantelevan enemmän tai vähemmän -00 ikäluokan kaverit. -01 ikäluokassa myös on tulossa kohtuullisia pelimiehiä ja vielä nuoremmissakin on nähtävissä niitä aitoja taitopelaajien elkeitä. Hyvällä tiellä ollaan. Katsotaan nyt montako vuotta uusi kaveri saa aikaa, mutta mun mielestäni hyvältä näyttää tämä ensimmäinen vuosi. Selkeästi kuitenkin ollaan lähdetty menemään eteenpäin. Junnumaajoukkeiden portteja siellä kolkuttelee useampi pelaaja nuoremmissa ikäluokissa. Saa nähdä mihin sitten poikien työmoraali riittää. Huippu-Pohjolasta kuitenkin viieme vuonna 3 sälliä läpi ja Pikku-Pohjolassa tai oikeastaan siinä Koulutus-Pohjolassa esiintyi useampi poika oikeinkin hyvin. Ensi vuonna uudet kujeet ja uusia poikia estraadille.

Itse nyt en jaksa lähteä laskeskelemaan, mutta montako noita A-maajoukkuepelureita on tullut Myllymaan "junnukoulusta". Salminen, Kuparinen, Niemi, Joensuu, kait se Marjamäkikin sinne kuuluu jatkakaa listaa minä en jaksa etsiä ja muistella. Kuusela nyt on siinä ja siinä voiko häntä tuohon joukkoon laskea.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Muistelin, että olisi tullut Ässiin jo B-iässä, mutta niin kait sitten vasta A-ikäisenä. No oli miten oli, niinkuin sanoin, että en muista enkä jaksa asioita kaivaa. Hyvä, kun joku muistaa miten noi hommat on mennyt aikoinaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistelin, että olisi tullut Ässiin jo B-iässä, mutta niin kait sitten vasta A-ikäisenä. No oli miten oli, niinkuin sanoin, että en muista enkä jaksa asioita kaivaa. Hyvä, kun joku muistaa miten noi hommat on mennyt aikoinaan.

Olin Ässien toiminnassa tuolloin mukana ja Kuuselan ja Atte Vallin Tappara kuviot tulivat tuolloin tutuiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös