Mika Toivola Ässien urheilujohtajaksi

  • 330 532
  • 1 438

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kehuihan Hirsi (taas itseään) just tässä miten pelaajahankinnat ovat hoidettu hyvin tähänkin asti eikä mitenkään vasemmalla kädellä.

Jep, jep. Kaikenlaista NHL-tason vahvistusta sieltä oli luvassa, mutta tulikin Miller. Koko ajan Hirsi jauhoi niitä typeriä läppiään "neuvottelut käynnissä, yhtään tarjousta ei ole ulkona", jne. Sitten Ässille tarjottiin Yetmania ja Uusikartano soitti itse Hirsille kuuluisaksi tulleen puhelunsa, jossa lupasi pelata halvalla. No, palaset loksahtivat tällä kaudella kohdalleen, mutta siitä ei kyllä hirveästi kuulu kiitos Hirsimäen ja Takon pelaajapolitiikalle vaan Rautakalliolle (ja toki talouspuolella Hirsin duunille). Zaborsky ja Caldwell olivat kyllä hyviä hankintoja, mutta siinä vaiheessa joukkue olikin jo sarjan kärjessä, joten sainailu on oleellisesti helpompaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Rocky lataa vielä kerran täyslaidallisen: Toivola on pelkkä scoutti.

sk24.fi leikattua:

"– Toivola ajaa ilmeisesti ympäri Suomea katsomassa eri pelejä. Ei sellainen ole urheilujohtaja. Se on pelkkä scoutti, Rautakallio paukuttaa.

– Ei seuraa voi kehittää, jos on koko ajan poissa. Minä olisin luonut verkoston, joka tarkkailee pelaajia. Itse olisin käynyt katsomassa pelaajia avustajien raporttien perusteella, mutta muuten olisin ollut pääasiassa Porissa seuraamassa ja tukemassa joukkueen arkea. Silloin olisin koko ajan tiennyt, missä mennään ja mitä tarvitaan"

Nähtäväksi jää millainen UJ Toivolasta tulee, joka tapauksessa hän pääsee aloittamaan tyhjältä pöydältä, koska vertailuja vastaaviin edellisiin urheilujohtajiin ei ole.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
"– Toivola ajaa ilmeisesti ympäri Suomea katsomassa eri pelejä.Ei sellainen ole urheilujohtaja. Se on pelkkä scoutti, Rautakallio paukuttaa.

Onkohan Rockylle oikein avautunut urheilujohtajan työnkuva?

Oli kuinka hyvänsä, hyvä että äijä painuu vittuun tästä kaupungista. Uskomattoman halpamaista paskaa arvostella seuraa ja sen ihmisiä työstä jota ei ole vielä edes aloitettu.

Sama kuin Toivola rupeasi julkisesti avautumaan:"Miten minä olisin valmentanut Ässiä pudotuspeleissä."

Typerintä tässä on tietysti se että niin moni vielä uskoo Rockyn juttuihin. Helvetin hyvät lähtökohdat on nyt Toivolallakin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni Rautakallio arvostelee tuossa ennemminkin toimenkuvaa, joka Toivolalle on annettu, eikä varsinaisesti Toivolaa. Eli tässäkin kritiikin kohteena olisi Ässä-johto, joka oli kaavaillut Toivolalle "scoutin" rooliin, eikä nimikkeen mukaisen urheilujohtajan (sillä tavalla, millä Rocky sen tulkitsee).
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielestäni Rautakallio arvostelee tuossa ennemminkin toimenkuvaa, joka Toivolalle on annettu, eikä varsinaisesti Toivolaa.

Voi olla, mutta Toivola tuo mainitun tehtävän kuitenkin kantaa ja joutuu siihen liittyvät paineet kohtaamaan. Painetta olisi varmasti muutenkin, mutta Rocky ei helpota tilannetta yhtään esittelemällä jälkikäteen kuinka hän olisi tehtävää hoitanut. Ketä se enää hyödyttää? Ei ketään.

Tietenkään Rockyn ei tarvitse enää ajatella Ässien etua, mutta herää vain kysymys että minkähänlainen herran kovasti mainostama patasydän oikein on kun seuran päälle pitää vähän väliä kipata sontaa. Rocky ei myöskään taida tulla ajatelleeksi että purkauksillaan hän vaikeuttaa myös Karri Kiven tulevaa työtä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Rockyhan taisi kommentoida jo varhaisessa vaiheessa lopputalvesta, että hänen ja seurajohdon käsitykset seuratoiminnan kehittämisestä ovat ristiriidassa, siksi jatkoa on mahdotonta ajatella tjsp. Tätä taustaa vasten ajateltuna kommentit ymmärtää hyvin, mielestäni.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ilmeisesti kaikki ovat vähän niin kuin puolensa valinneet. Toisten mielestä Rocky on "hyvis" ja toisten mielestä "pahis" ja kaikki lukevat haastatteluja tältä pohjalta.

Edelleen korostan, että Rockyn haastatteluista käy ilmi vain hänen näkemyksensä, ei toisen puolen. Rockyn ja seurajohdon välillä tuntuu olevan melkoisia näkemyseroja joten ilman vastapuolen kommenttejakin on helppo päätellä, että seurajohto on asioista eri mieltä kuin Rautakallio. Minusta kuitenkin Rockyn ajatukset ovat pääsääntöisesti olleet hyvin perusteltuja ja järkeviä. Tältä pohjalta voi olla hyvä, että seurajohto ei kommentoi Rockyn juttuja.

Hallitus saattaa olla hyvä luomaan puitteet toiminnalle ja Hirsimäki on varmasti hyvä talouspuolen asioissa. Minusta Rocky olisi ollut oikea henkilö juuri urheilutoimenjohtajaksi. Uskoisin, että Rockylla olisi kokemuksensa ja kovan laatu- ja vaatimustasonsa vuoksi ollut paljon annettavaa juuri seuran ja sen urheilutoimen kehittäjänä, jos hän olisi saanut vapaat kädet toimia.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Voi olla, mutta Toivola tuo mainitun tehtävän kuitenkin kantaa ja joutuu siihen liittyvät paineet kohtaamaan. Painetta olisi varmasti muutenkin, mutta Rocky ei helpota tilannetta yhtään esittelemällä jälkikäteen kuinka hän olisi tehtävää hoitanut. Ketä se enää hyödyttää? Ei ketään.

Eihän Toivolalla mitään paineita ole. Lehdistötilaisuudessakin hän totesi, toimen olevan pitkäjänteistä hommaa ja että parissa vuodessa ei voi olettaaa mitään konkreettista tapahtuvan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse olisin käynyt katsomassa pelaajia avustajien raporttien perusteella, mutta muuten olisin ollut pääasiassa Porissa seuraamassa ja tukemassa joukkueen arkea. Silloin olisin koko ajan tiennyt, missä mennään ja mitä tarvitaan.

Pekka Rautakallio SK:n sivuilla.

Jotenkin erikoisia lausuntoja, en oikein tiedä missä maailmassa Rautakallio elää. Olisiko hän halunnut UTJ:n jatkuvasti tarkkailemaan omia tekemisiään, "Hei Rocky, olisi yks juttu tosta avauspelistä...", tuskin. Valmentaja valmentaa ja tekee sitä oman ryhmänsä kanssa ja UTJ:n tehtävä on miettiä seuran tulevaisuutta vuosiksi eteenpäin. Tähän kuuluu varmasti pelaaja- ja valmentajatarkkailua samoin kuin junioripuolen suunnittelua, mutta myös nykyisen joukkueen kanssa toimimista, mutta ei päivittäiseen toimintaan puuttumista. Tamminen aikanaan yritti tätä, mutta silloin Ahola toimi puskurina Toivolan suuntaan ja antoi tälle työrauhan. Nyt pitää antaa Kivelle työrauha, jokaisen pitää keskittyä omaan ruutuunsa.

Jotenkin tulee mieleen Rautakallion halu pysyä joukkueen mukana, mutta ilman jokapäiväistä vastuuta, pikkusikarin polttelua jääkonekopilla. Itse en näe UTJ:n tehtävää tuollaisena.

Toivottavasti Rautakallio on nyt purkanut pettymyksensä ja jatkaa matkaa. Sen verran mitä tunnen Riikan toimintatapoja, väittäisin että tällä tyylillä herra ei näe joulua valmentajana.
 

Andy Burglary

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verran mitä tunnen Riikan toimintatapoja, väittäisin että tällä tyylillä herra ei näe joulua valmentajana.

Tuohon arvioon ei suuriakaan ennustajan lahjoja tarvitse. Aika monella suomalaisella pesti on itärajan takana jäänyt lyhyeksi. Taidat kuitenkin oikein toivoa Rautakallion potkuja...

Pekka on nyt puhunut ja totuus aika usein tekee kipeää. Täällä ei siihen olla oikein totuttu.

Kato se o pääasia, et kaikil o kivvaa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Itse olisin käynyt katsomassa pelaajia avustajien raporttien perusteella, mutta muuten olisin ollut pääasiassa Porissa seuraamassa ja tukemassa joukkueen arkea. Silloin olisin koko ajan tiennyt, missä mennään ja mitä tarvitaan.

Pekka Rautakallio SK:n sivuilla.

Jotenkin erikoisia lausuntoja, en oikein tiedä missä maailmassa Rautakallio elää. Olisiko hän halunnut UTJ:n jatkuvasti tarkkailemaan omia tekemisiään, "Hei Rocky, olisi yks juttu tosta avauspelistä...", tuskin.

Tämä vaikuttaa taas siltä, että on jo etukäteen päätetty mitä mieltä ollaan ja ymmärretään asia sen mukaisesti.

Korostin Rockyn kommentista sen, mikä on minusta oleellista ja mitä sinä et ilmeisesti huomioinut ollenkaan. UTJ:n tulee olla lähellä joukkuetta, jotta hän tietää missä mennään ja voi auttaa ja tukea joukkuetta valmentajan tarpeiden mukaan. Miten ihmeessä tämän voi ymmärtää niin, että UTJ puuttuisi valmentajan toimintaan ja olisi tälle haitaksi? Miten UTJ voi hankkia valmentajalle tämän tarvitsemia pelaajia tai apulaisia, jos on itse tarkkailemassa pelaajia ympäri maailmaa? No joo, puhelin ja faksi on keksitty, mutta ei se ole aivan sama asia.

Meidän porilaisten on tietysti vaikea ellei mahdoton uskoa, että auttamisella tarkoitetaan auttamista eikä esim. selkään puukottamista tai muuta sabotoimista.

Valmentaja valmentaa ja tekee sitä oman ryhmänsä kanssa ja UTJ:n tehtävä on miettiä seuran tulevaisuutta vuosiksi eteenpäin.

Tästä olen täysin samaa mieltä. UTJ:n tehtävä on suunnitella ja rakentaa seuran tulevaisuutta. Tämäkin asia voidaan tehdä tosissaan täysipäiväisesti tai sitten siinä sivussa samalla, kun matkustetaan ja tarkkaillaan pelaajia. Sanomattakin pitäisi olla selvää, kumpi tapa johtaa parempaan lopputulokseen ja ennen kaikkea kuinka nopeasti.

Jos Ässien näkemyksen mukaan "UTJ" käyttää suurimman osan ajastaan seuraavan kauden joukkueen rakentamiseen ja tarkkailee pelaajatarkkailuun niin mitä ihmeen seuran tulevaisuuden rakentamista sellainen on? Seuraavan kauden liiga-joukkuetta siinä rakennetaan eikä seuran tulevaisuutta.

En tiedä miten Ässien UTJ:n tehtävä on rajattu ja mitä hänen tehtäviinsä tarkalleen kuuluu, mutta minusta Rautakallion suuret linjat ovat täysin oikeita.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vai olisiko Rocky tarkoittanut että haluaa urheilutoimenjohtajan ja pelaajatarkkailijan erikseen... Talvitie kuitenkin teki ihan hyvää hommaa, mutta ei tainnut kelvata Alpolle. Ja nyt sitten Topi koittaa pyydystellä meitin C-pronssijunnuja Kärppiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Korostin Rockyn kommentista sen, mikä on minusta oleellista ja mitä sinä et ilmeisesti huomioinut ollenkaan. UTJ:n tulee olla lähellä joukkuetta, jotta hän tietää missä mennään ja voi auttaa ja tukea joukkuetta valmentajan tarpeiden mukaan. Miten ihmeessä tämän voi ymmärtää niin, että UTJ puuttuisi valmentajan toimintaan ja olisi tälle haitaksi? Miten UTJ voi hankkia valmentajalle tämän tarvitsemia pelaajia tai apulaisia, jos on itse tarkkailemassa pelaajia ympäri maailmaa? No joo, puhelin ja faksi on keksitty, mutta ei se ole aivan sama asia...

Ihan tosissaan...

Nyt UTJ:n tehtävästä tehdään ydinfyysikon työtä vaikka kyseessa on tuontantopäällikön tasoinen homma. Miksi UTJ:n pitäisi istua päivittäin toimistolla tai hallilla odottamassa päävalmentajan avun/ tuen tarvetta?? Eiköhän Toivolakin palaveeraa Kiven kanssa vähintään kerran viikossa, mikä mielestäni normitilanteessa riittää ihan hyvin. Mitä muuta UTJ tekee ellei tutustu muihin organisaatioihin, katsele jääkiekkopelejä, tarkkaile pelaajia ja verkostoidu jääkiekkopäättäjien kanssa?? Istuu toimistossa virka-ajan ja käy kerran päivässä katsomassa edustuksen harjoituksia vai??

Mikäli UTJ toimii kuten Rautakallio ehdottaa: ...olisin ollut pääasiassa Porissa seuraamassa ja tukemassa joukkueen arkea... Hän olisi toiminut tehottomasti ja tämä on mielestäni resurssien tuhlaamista. Jos UTJ tekee vuodessa normaalit työpäivät, niin hänellä on aikaa käydä seuraamassa otteluita kauden aikana, huhti-kesäkuun aikana ehtii kirjoitella strategioita tulevaisuuteen.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ihan tosissaan...

Nyt UTJ:n tehtävästä tehdään ydinfyysikon työtä vaikka kyseessa on tuontantopäällikön tasoinen homma.

Eihän se mitään ydinfyysikkoa tarvitse. Olen ammatiltani suunnittelija ja minulle on turhankin tuttua se, että asioita pidetään kovin yksinkertaisina ja oletetaan, että ne hoituvat itsestään ilman, että niiden suunnitteluun nähdään vaivaa. Jälkeenpäin sitten selitellään, että ei kai kukaan olisi uskonut, että se ja se voisi mennä pieleen. Väärin. Ne perusteellisemmat kaverit varautuvat kaikkeen ja tekevät työnsä perusteellisesti. Sitten on niitä kavereita, joiden mielestä kaikki on niin helppoa ja yksinkertaista, että kaikki käy hetkessä vasemmalla kädellä. Nämä kaverit aina selittelevät jälkeenpäin. Perusteellisempien kavereiden ei tarvitse selitellä. He vain pokaavat palkinnot.

Jääkiekko on yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli. Valitettavasti vain yksinkertaisetkin asiat ovat toisille liian vaikeita. Sitä paitsi suomikiekossa tuntuu olevan niinkin nurinkurinen homma, että yksinkertaisista asioista tehdään monimutkaisia, jolloin saadaan töpättyä helpotkin asiat ja siirrytään sivuraiteille.

Eiköhän Toivolakin palaveeraa Kiven kanssa vähintään kerran viikossa, mikä mielestäni normitilanteessa riittää ihan hyvin. Mitä muuta UTJ tekee ellei tutustu muihin organisaatioihin, katsele jääkiekkopelejä, tarkkaile pelaajia ja verkostoidu jääkiekkopäättäjien kanssa?? Istuu toimistossa virka-ajan ja käy kerran päivässä katsomassa edustuksen harjoituksia vai??

No voisihan se esimerkiksi seurata mitä omassa seurassa tapahtuu. Pirunko väliä sillä on mitä muissa seuroissa tehdään? Jos osaaminen on kunnossa, riittää, että vähän seuraa mitä muualla tapahtuu eikä tarvitse koko ajan olla hakemassa vinkkejä kilpailijoilta. Jos nyt katsotaan missä fyysisessä kunnossa Sakari Salminen tuli miesten peleihin niin UTJ:llä voisi olla paljonkin tarkasteltavaa ja kehitettävää junnujen fysiikkaharjoittelun suhteen yksi asia esimerkiksi mainitakseni.

Minusta UTJ:n tehtäviin kuuluisi koko organisaation urheilutoiminnan kehittäminen. Liiga-joukkueen valmennusryhmä kyllä hoitaa hommansa, mutta jos tarkoitus on suunnitella ja rakentaa tulevaisuutta, pitäisi panostaa reilusti junioripuoleen. Jos UTJ on valjastettu lyhytnäköisesti pelkän liiga-joukkueen käyttöön, hänen aikansa menee varmasti matkusteluun ja - kuten kirjoitit - toimistolla istumiseen.

Jostain syystä et kirjoittanut mitään UTJ:n roolista junioripuolella. Onko UTJ siis mielestäsi pelkkä edustusjoukkueen rakentaja vai seuran toiminnan kehittäjä pitkällä aikavälillä niin kuin muistaakseni aikaisemmin kirjoitit? Kai junioritkin sentään kuuluvat seuraan ja edustusjoukkueen tulevaisuuteen?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Minusta UTJ:n tehtäviin kuuluisi koko organisaation urheilutoiminnan kehittäminen. Liiga-joukkueen valmennusryhmä kyllä hoitaa hommansa, mutta jos tarkoitus on suunnitella ja rakentaa tulevaisuutta, pitäisi panostaa reilusti junioripuoleen. Jos UTJ on valjastettu lyhytnäköisesti pelkän liiga-joukkueen käyttöön, hänen aikansa menee varmasti matkusteluun ja - kuten kirjoitit - toimistolla istumiseen.

Jostain syystä et kirjoittanut mitään UTJ:n roolista junioripuolella. Onko UTJ siis mielestäsi pelkkä edustusjoukkueen rakentaja vai seuran toiminnan kehittäjä pitkällä aikavälillä niin kuin muistaakseni aikaisemmin kirjoitit? Kai junioritkin sentään kuuluvat seuraan ja edustusjoukkueen tulevaisuuteen?

Totta kai junioripuolen organisaatio kuuluu myös UTJ:n tehtäviin, mutta täytyy muistaa, että ry:llä on ihan oma organisaationsa. Tässä organisaatiossa on junioripäällikkö, jonka tehtäviin kuuluu junioriorganisaation kehittäminen. Ja kun muistetaan että Kivenmäen tulevaan tehtävään kuuluu myös sama asia, niin kyllä kehittäjiä on.

Sanoit:

...No voisihan se esimerkiksi seurata mitä omassa seurassa tapahtuu. Pirunko väliä sillä on mitä muissa seuroissa tehdään? Jos osaaminen on kunnossa, riittää, että vähän seuraa mitä muualla tapahtuu eikä tarvitse koko ajan olla hakemassa vinkkejä kilpailijoilta...

Oletko tosissasi? Kyllä minä esimerkiksi menisin mielelläni kyselemään Bluesin organisaatiolta heidän tekemisiään junnupuolella, jotain ne osaa siellä. Salmisen fysiikka tulee kuntoon tiukalla valmentajalla, joka vahtii hänen harjoittelunsa, siinä ei ole mitään tekemistä organisaatiolla.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Toivola on varmasti ihan tarpeeksi yhteydessä Kiveen ja Hirsimäkeen. Kyllä jonkinlainen yhteinen visio on olemassa, vaikkei joka päivä hallilla Toivola olisikaan juttelemassa Kivelle fläppitaulusta katsottuna vasemmalle. Yleensäkin, jos voi käydä omin silmin katsomassa jotain pelaajaa, niin mielestäni on parempi ihan oikeasti katsoa omin silmin kuin olla Isomäen pukukopissa juttelemassa paskaa ja katsella raportteja. Verkostoitumista ja kommentteja muilta tulee Toivolan tueksi myös matkalla ympäri Suomea. Samalla autoillessa voi vaikka miettiä niitä suuntia johon Toivola organisaatiota haluaa eteenpäin.

Toivola on urheilujohtaja, joka ei vastaa nyt sitä roolia, mikä Rautakalliolla on mielessä. Se ei tarkoita sitä, etteikö tämäkin voisi toimia. Ja lopulta luulen, että Toivolan rooli ei lopulta ole niin paljon erilainen kuin Rautakallio haluaisi Ässien UJ:n roolin olevan.

Muutenkin kaikella kunniotuksella Rautakalliota kohtaan. Hän toi Poriin monta todella hyvää asiaa ja hänen meriittinsä valmentajana ovat viimeiseltä parilta kaudelta kiistattomat. Mutta tällä hetkellä hän tuntuu vain haluavan korostaa omaa erinomaisuuttaan samalla siinä sivussa tehden ässäorganisaation tehtävän aiempaa vaikeammaksi huutelemalla median kautta ties mitä. Rautakallion ja Hirsimäen välillä oli paljon mielipide-eroja. Asia selvä. Mutta pakkoko siitä on vieläkin huudella. Ehkä ennemmin kannattaisi keskittyä vaikka Riian Dynamon organisaation kehittämiseen eikä ässäorganisaation oksan sahaamiseen?
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
...Oletko tosissasi? Kyllä minä esimerkiksi menisin mielelläni kyselemään Bluesin organisaatiolta heidän tekemisiään junnupuolella, jotain ne osaa siellä.

Olen tosissani, hei herää! Jos tilanne on oikeasti se, että pitää käydä vakoilemassa ja matkimassa Blues:ia niin sehän vain tarkoittaa sitä, että Blues:ssa on ammattitaitoista väkeä ja meillä ei ole. Jos meillä olisi osaavaa väkeä, ei tarvitsisi seurata muita vaan toimittaisiin niin kuin pitää. Luonnollisesti joku joskus oivaltaa jotain uutta ja sitä pitää pitää silmällä, mutta ei urheilutieteissä oikesti tapahdu niin nopeasti, että pitäisi koko ajan ollla seuraamassa muita.

Siis oikeasti. Kuten itse jossain vaiheessa kirjoitit, ei tämä ole ydinfysiikkaa. Ei tarvitsisi kuin pari kirjaa ostaa ja lukea niin ei tarvitsisi kiertää joka päivä ympäri Suomea opettelemassa miten hommat hoidetaan.

Mutta kun me ollaan niin vitun amatöörejä täällä Porissa. Ja ylpeitä siitä!
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
En oikein ymmärrä kritiikin sitä osaa, että Toivolan olisi pitänyt polkaista, jo ennen kuin aloitti, Suomen mittakaavassa lähes ainutlaatuinen skouttiorganisaatio kehiin ja toimivaksi parissa kuukaudessa. Jotenkin itsestä tuntuu siltä että Rocky olisi halunnut itselleen UTJ:n virkaan rajattoman vallan seuran asioihin ja Ässien mittakaavassa valtavat (=ylisuuret) resurssit.

Samalla kun seurajohto (ehkä) jatkaa porilaista puuhasteluperinnettä, jatkaa Rocky porilaista oma ego suurempi kuin seura-perinnettä. Molemmat on perseestä. Mutta nyt mennään Toivolan kanssa eteenpäin. Lala lallati lala laa, hauska metsässä on asustaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jotenkin tuntuu ettei täällä kauhean moni tiedä mitä Uj:n tehtävään on ajateltu sisältyvän, mutta kun Rocky kertoo lehdessä miten hän olisi tehnyt, on yksi jos toinenkin selittämässä suu vaahdossa että näinhän sen pitää olla ja kylläpä tämä Ässäorganisaatio on amatöörimäinen. Minun silmääni Rockyn ajama Uj:n malli näyttää samantyyppiseltä jota Sveitsissä käytetään, mutta onko tämmöinen verkoston luominen kauhean realistista Suomessa, onkin kokonaan toinen juttu. Varsinkin Ässien kokoisessa seurassa Uj:n tehtävä on väistämättä laaja, tarvitaan kaveri joka vetää tarvittaessa itse haalarit päälle ja lähtee katsomaan jotain pelaajaa jos muuta vaihtoehtoa ei ole. Rockylle tämä ei kuitenkaan olisi ilmeisesti sopinut vaan linja on vähän sama kuin joukkueen kanssa: jos jotakin puuttuu, se pitää hankkia, maksoi mitä maksoi. Ei puhettakaan kompromisseista ja venymisestä joita pienessä organisaatiossa väistämättä tarvitaan.

Mihin tahansa ei tietenkään tarvitse tyytyä, mutta järjen käyttökin on salllittu. Pori on Pori eikä Sveitsi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eihän Toivolalla mitään paineita ole. Lehdistötilaisuudessakin hän totesi, toimen olevan pitkäjänteistä hommaa ja että parissa vuodessa ei voi olettaaa mitään konkreettista tapahtuvan.

Mika voi sanoa mitä tykkää, mutta fakta on että puoli Poria parkuu Rockya takaisin jos hommat eivät miellytä mikä ei ole kovin hyvä lähtökohta vaativan pestin hoitamiseen. Ja mistä lähtien porilaiset ovat olleet pitkäjännitteisiä? Eivät mistään.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minun silmääni Rockyn ajama Uj:n malli näyttää samantyyppiseltä jota Sveitsissä käytetään, mutta onko tämmöinen verkoston luominen kauhean realistista Suomessa, onkin kokonaan toinen juttu. Varsinkin Ässien kokoisessa seurassa Uj:n tehtävä on väistämättä laaja, tarvitaan kaveri joka vetää tarvittaessa itse haalarit päälle ja lähtee katsomaan jotain pelaajaa jos muuta vaihtoehtoa ei ole.

Vähän samoja ajatuksia aiheesta pyöri itsellänikin päässä. Verkoston ja "hyvien" ystävien ylläpitäminen on aika highrisk/highreward hommaa ja siihen ei ainakaan pata ole vielä valmis. Siinä kuluu rahaa ja joka tapauksessa riski pelaajien floppaamiselle on aina olemassa. Toisaalta tuo Rockyn ehdottama malli tulee todennäköisesti olemaan tulevaisuudessa totta myös Porissa, mutta ollaanko siihen vielä valmiita, kun tämä UJ:n pestikin saatiin vasta nyt perustettua... Joka tapauksessa näistä asioista on monia oikeita mielipiteitä eikä voi suoranaisesti väittää Rockyn tai seurajohdon ajamaa toimenkuvaa vääräksi. Toivotaan että tällä kertaa tuli valittua vain se enemmän oikea vaihtoehto.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen tosissani, hei herää! Jos tilanne on oikeasti se, että pitää käydä vakoilemassa ja matkimassa Blues:ia niin sehän vain tarkoittaa sitä, että Blues:ssa on ammattitaitoista väkeä ja meillä ei ole. Jos meillä olisi osaavaa väkeä, ei tarvitsisi seurata muita vaan toimittaisiin niin kuin pitää...

Miten voidaan toimia niin kuin pitää, jollei opita jatkuvasti uutta? Jääkiekko kehittyy, uusia systeemejä kehitetään jatkuvasti ja Porissa pitäisi olla kaikki tieto ilman uuden oppimista?? Mielenkiintoinen päätelmä, joskin hyvin porilainen, vittu me tiedetään kaikki ja avataan ovikin sarapuolelta. Totta kai hyviin organisaatioihin kannattaa tutustua, oppia uutta, mutta ei se ole UTJ:n päätyö tietenkään.
 
Viimeksi muokattu:

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Totta kai hyviin organisaatioihin kannattaa tutustua, oppia uutta

Niin katsokaapas Mixu Paatelaisen urakehitystä välivuotensa jälkeen. Mitä teki kaveri työttömänä? Kiersi maailman huippuseuroja ja haki oppia. Jos Mixu olisi porilainen, niin olisi varmaan istunut kotona ja odottanut kaljaa juoden, että puhelin soi.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maailmalla ne hommat pääsääntöisesti on, tuskin täällä Porissa koko ajan tarvii olla jotain valmentajaa tukemassa. Annetaan Rautakalliolle onnenpotku persuksille ja toivotaan menestystä uusissa hommissa, tänne jäi kuitenkin hyvät muistot. Uusi aikakausi alkaa, annetaan Karrille ja Miksulille kannustusta, kuitenkin tämä kaksikko yhdessä on ollut Porilaiskiekkoilun viimevuosien menestynein parivaljakko ja sitä voi olla myös tulevaisuudessakin, siihen uskotaan.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Juurikin näin. Ja odotellaan nyt muutenkin ensin ne nimet papereihin, ennen ku ruvetaan availemaan niitä ranteita. Korkeammankin profiilin hankintoja on varmasti vielä tulossa. Vaikea uskoa, että tässä pelkästään Adam Miller -tyyppisillä ratkaisuilla joukkuetta vahvisteltaisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös