Mika Toivola Ässien urheilujohtajaksi

  • 330 316
  • 1 438

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Yli yön nukuttua tajusin mikä tässä asiassa kaihertaa.

Eli siis.

Rautakallio sanoi, ettei halua valmentaa jatkossa, johtuen kohtuuttoman raskaaksi tulleesta perhe-elämästä. Perhe ja jääkiekon ulkopuolinen elämä oli Pekan kertoman mukaan Espossa.

Tämä rajoitus ei kuitenkaan olisi koskenut urheilujohtajan vakanssia jossa kilometrejä ja yöpymisiä olisi varmasti tullut verrattavat määrät valmentajan vakanssiin. Vaimokin (sekä ilmeisesti muukin sosiaalinen elämä) olisi muuttanut mikäli Pekka olisi saanut kyseisen pestin.

Eli mahdollisesti, ellei jopa todennäköisesti tämä asia ei ole niin yksinkertainen jolta se lehdistötilaisuuksien perusteella vaikuttaa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllä on hauska ketju! :) Ensinnäkin, Porissa ei käänny takki, täällä se liehuu kuin repaleinen purje. Kun Toivola saapui aikanaan Ässiin, hänhän oli kaikkien suosikki. Tammisen aikana suosio putosi, mutta keväällä 2006 mies oli suosionsa huipulla. Koko kaupunki purnasi miehen perään ja nyt kun on tulossa takaisin, osa tarjoaa ilmaisia pähkinöitä tms. (on saatanan hauskaa pilkata ihmisiä vinoista hampaista).

En ota kantaa Toivolan valmennukselliseen puoleen (mikä sekään ei ole ihan yksiselitteinen juttu). Jos Ässillä on ensimmäisen kerran seuran historiassa henkilö, joka seuraa paikanpäällä "farmiin" laitettujen pelaajien esityksiä, hakee Ässiin lahjakkaita pelaajia ympäri Suomea niin olen tyytyväinen. Jos Toivola nyt sattuu olemaan Kiven "ESIMIES", niin huh huh. On mullakin töissä pomo, joka kuittaa mun tunnit. Se on sen ainoa työ, jossa olemme keskenämme tekemisessä. Todellisuudessa Kiven potkuista päättää Ässien hallitus. Ässien pelitavan määrää Kivi. Toivola osaa pysyä taustalla.

Varmasti tulee tilanteita, joissa kummankin kommentteja osataan kivasti sekoitella keskenään, sen nykyajan lehdistö/tv osaa enemmän kuin hyvin. Siksi toivoisin, että Ässät palkkaisi organisaatioon tiedoittajan. Ottakaa vaikka Jouko Färd tai joku muu kokenut kehäkettu, joka miettii hetken mitä sanoo. Siitä hyötyy kaikki. Seura ja fanit.

Tottakai Toivola otettiin positiivisesti aikanaan vastaan, koska oli varmaan ainoa HVT-tutkinnon omaava valmentaja, joka suostui Poriin tulemaan. Ja Tammisen aikana suosio kylläkin nousi, kyllähän tämän Tamin kenkimisyrityksen aikaan ihmiset seisoi aika sankoin joukoin Toivolan ja Kiven takana. Se, että Toivolalle vittuillaan johtunee siitä, että Miksulilta on tullut 2006 jälkeen aika paljon päänaukomista Porin suuntaan. Varsinkin tämä rengasfarssi. Ja jokaistahan valmentajaa tässä liigassa haukutaan joksikin, on Nokkaa, Uimalakkia, ym...

Tämä joukkueen kasaaminen on juuri se asia, mikä aikalailla huolettaa. Lukossa oli aarrearkku auki ja niillä rahoilla päästiin sääleihin. Meillä budjetti on tietysti paljon niukempi, joten se asettaa tiukat raamit, kuten tiedetään. En minäkään pitänyt Rockya ideaalina UTJ:na, vähän samojen seikkojen takia, mitkä näen myös Toivolalla olevan. Esimerkiksi Zaborsky oltiin kenkiä ulos, mutta miehen oma luupäisyys ei antanut periksi. Onneksi näin oli ja kävi. Mutta yhtä kaikki, kai sitä on nyt sitten pakko vaan luottaa Toivolan osaamiseen ja antaa miehen nyt sitten näyttää osaamisensa tällä saralla.

Edelleen, Ässillä on jo tiedottaja ja erittäin hyvä sellainen. Ruususen aikana Ässät on ottanut helvetin isoja askelia tapahtumien ja yleensäkin fanien suhteen. Jouko Färd??? Moderni kaveri kyllä, ei siinä mitään. Furkka vielä kaveriksi, niin homma hoituu. Eihän se tiedottaja asialle mitään voi, jos SK:n toimittaja soittaa Takolle tai Hirsimäelle ja nämä puhuu läpiä päähänsä. Ässien tiedottaja tekee sarallaan erinomaista duunia ja sikariportaan mahdolliset aivopierut ei ole hänen murheensa.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
SK:n paperiversiossa oli 2 erittäin mielenkiintoista juttua, eli Takko jatkaa Toivolan oikeana kätenä ja ensi kauden pelaajabudjetin on tarkoitus olla 2-2,25 miljoonaa euroa, ilmeisesti riippuen tästä kaudesta? Aika jäätävä budjetin nousu etenkin jos se nostetaa tuohon 2,25milj. euroon. Ässät nousisi ainakin pelaajabudjetissa mitattuna suurimpien joukkoon. Kyllä tässä nyt haisee tekemisen meininki :)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
SK:n paperiversiossa oli 2 erittäin mielenkiintoista juttua, eli Takko jatkaa Toivolan oikeana kätenä ja ensi kauden pelaajabudjetin on tarkoitus olla 2-2,25 miljoonaa euroa, ilmeisesti riippuen tästä kaudesta?

No onhan se jo selvää, että jos tällä kaudella mennään pitkälle ja avainpelaajia (Kilpeläinen, AUK, ehkä Huhtala, ehkä Caldwell yms) halutaan pitää niin jo näihin kuluu lisää rahaa. Lisäksi kun Takko jatkaa Millereiden sun muiden hankintaa, niin on hyvä olla vähän löysää budjetissa, jos pelaajia tarvitsee alkaa vaihtamaan kesken kauden... ;)
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Onkohan siellä pikkaisen liian monta hämmentäjää?
Sanoisin, että ei ole. Takon kontaktit ulkomaille täydentävät hyvin Toivolan tietämystä. Toivola kyllä tuntee suomalaisen jääkiekon, mutta ulkomaat taitavat olla tuntemattomia. Takko sen sijaan työskentelee paljon ympäri Eurooppaa. Caldwell esimerkiksi on Takon löytöjä, ja tuollaista kaveria ei pelkästään Suomi tuntemalla olisi Ässiin saatu.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Sanoisin, että ei ole. Takon kontaktit ulkomaille täydentävät hyvin Toivolan tietämystä. Toivola kyllä tuntee suomalaisen jääkiekon, mutta ulkomaat taitavat olla tuntemattomia. Takko sen sijaan työskentelee paljon ympäri Eurooppaa. Caldwell esimerkiksi on Takon löytöjä, ja tuollaista kaveria ei pelkästään Suomi tuntemalla olisi Ässiin saatu.

Nimenomaan. Takon vahvuudet ovat niemenomaan potentiaalin näkemisessä. Heikkoudet taas joukkueen kokonaisuuden analysoinnissa ja rohkeudessa ostaa muualta kuin "Ikeasta".
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuokin väittämä on enemmän puhdasta legendaa tai ei ole ainakaan linjassa muiden toimijoiden kanssa.
Lukko 2005-06, 13.
Toivolan molemmilla kausilla paikka sääläreissä
Lukko 2008-09, 13.
Toivola on edelleenkin vain yhden kauden (05-06) ihme valmentajana. Vaikka Lukon kausilla mies johdatti joukkueen säälipleijareihin, niin pelaajamateriaaliin nähden molemmat kaudet olivat floppeja. Toki floppeja Lukossa nähtiin myös Tolvasen/Koivun aikana, sekä Uraman ekalla kaudella.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Vanha viisaus liike-elämässä on se, ettei pidä palkata ihmisiä, joita ei voi erottaa. Liikkeenjohdon osaamista hallituksessa nyt pitäisi ainakin olla. En sanoisi kuitenkaan, että Rockya on kengitty mihinkään, mutta varmaan päätöstä on mietitty aika kliinisesti.

Jääkiekko on sellainen laji, että vanhat kaverisuhteet ymmärrettävästi painaa, varsinkin, jos on yhteistä historiaa, samoin hyvin aikoinaan tehdystä työstä saattaa jäädä "palkintovirkoja".

Jäikö jollekulle muulle sellainen olo aikanaan, että Rautakallio ei ollut kiinnostunut enää valmennuspestistä, mutta UTJ-homma "kevyempänä jäähdyttelynä" sopisi? En sano tätä minään negatiivisena herjana, vaan itselle tulleena mielikuvana. Ymmärrän toisaalta itse ajatuksen, että ura pelaajana ja sen jälkeen valmentajana ei ole kaikkein kevyin ja niitä on nähnyt ehkä tarpeeksi. Seuraava haaste voisi olla taas erilainen, varsinkin, jos haluaa jääiekossa pysyä.

Toisaalta on tullut sellainen kuva, että UTJ ja hallitus hankkii välillä pelaajia valkun selän takana (ainakin Ässissä). Tämmöisessä tilanteessa vaara on, että edelliskauden valmentaja UTJ:na ehkä jatkaisi omien visioiden toteutusta ja valmentaja omiaan, vaikka niin ei saisi olla. Tähän tilanteeseen ei haluttu mennä. Asia olisi toisin, jos UTJ olisi vaikka edes valmentajan esimies eli jonkinlainen übervalmentaja.

Edit: Oho, korjaus, urheilujohtaja siis onkin valmentajien esimies.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onkohan siellä pikkaisen liian monta hämmentäjää?
Toisaalta työtehtävien ja vastuualueiden jakaminen ja rajaaminen on varmasti hyväksi ja jos kerran Takko ei tällä kertaa vetänyt hernettä neesuun, niin toivotaan yhteistyön onnistuvan.

Minun nähdäkseni tilanne on nyt ainakin paperilla parempi kuin pitkään aikaan. Tässä lähestytään nyt sitä mallia jossa Hirsimäki voi keskittyä pelkästään talouteen ja muihin tj:n velvollisuuksiin kun urheilullinen puoli hoidetaan kahden miehen tiimillä.

Ihannetilanteessa Toivola hoitaa ns. ison kuvan ja Takko on täsmähankintoihin keskittyvä täsmäase joka päästetään irti silloin kun tarvitaan jotakin erityistä. Tällaiseen rajattuun tehtävään hän sopii mitä parhaiten ja Ässien kannalta on kiistaton vahvuus mikäli organisaatiosta löytyy henkilö jolla mahdollisuudet scoutata jotakin yksittäistä pelaajaa (Kudroc, Malkamäki, Caldwell) ulkomaita myöten. Ihannetilanteessa Takko ei myöskään tee "millereitä" so. itsenäisiä päätöksiä hankinnoista vaan päätökset tekee esimies eli Toivola. Näin nämä asiat ammattilaisorganisaatiossa käsittääkseni toimivat.

Millään en usko että Takko olisi vetänyt mitään hernettä nenään, sillä hänen on kaikkien muiden tapaan täytynyt tietää että joku urheilujohtaja tullaan palkkaamaan. Tilanne on siis eri kuin pari vuotta sitten jolloin Pentti Matikainen palkattiin seuraan yllättäen ja "jonon ohi".

Paperilla tilanne on siis hyvä ja se saa riittää tässä vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ensireaktio urheilujohtaja valintaan kaksinainen: Toivolan valinta sinänsä plussaa, Rautakallion ohittaminen todella iso miinus. Rautakallion panos tämän hetken urheilulliseen ilmeeseen ja menestykseen pitäisi olla kaikille - myös toimistolle - ilmeinen!

Mikä siis olisi ollut ratkaisu tähän ambivalenttiin tilanteeseen? Yhtenä vaihtoehtona tulee mieleeni, että Toivola olisi palkattu urheilujohtajaksi nykyisen kaltaisella kolmivuotisella 100% työsopimuksella, mutta tämän lisäksi oltaisiin sorvattu Rautakalliolle jonkinlainen general manager -virka, joka olisi miehen asuessa Espoossa voinut olla osa-aikainen. Johtamisjärjestys olisi mennyt niin, että urheilujohtaja on valmentajien esimies ja GM puolestaan urheilujohtajan esimies ja eräänlainen vanhempi neuvonantaja. Rautakalliolle oltaisiin voitu tarjota "viiden vuoden eläkevirka", joka olisi mahdollistanut jatkuvuuden myös mahdollisen Toivolan jälkeisen urheilujohtajan valinnan yli.

Olisiko tämä ollut toimiva tie? Hirsimäen ja hallituksen jäsenten vastauksia ja kommentteja odottelen! Eikä tämän toteuttaminen liene vieläkään mahdotonta...
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mikä siis olisi ollut ratkaisu tähän ambivalenttiin tilanteeseen? Yhtenä vaihtoehtona tulee mieleeni, että Toivola olisi palkattu urheilujohtajaksi nykyisen kaltaisella kolmivuotisella 100% työsopimuksella, mutta tämän lisäksi oltaisiin sorvattu Rautakalliolle jonkinlainen general manager -virka, joka olisi miehen asuessa Espoossa voinut olla osa-aikainen. Johtamisjärjestys olisi mennyt niin, että urheilujohtaja on valmentajien esimies ja GM puolestaan urheilujohtajan esimies ja eräänlainen vanhempi neuvonantaja. Rautakalliolle oltaisiin voitu tarjota "viiden vuoden eläkevirka", joka olisi mahdollistanut jatkuvuuden myös mahdollisen Toivolan jälkeisen urheilujohtajan valinnan yli.

Mielestäni tuo malli menisi jo palkkioviran ja suojatyöpaikan puolelle. Vaikka Ässillä nyt meneekin hyvin, ei organisaation paisuttamiseen ja pöhöttämiseen ole syytä. En myöskään usko Rockyn olevan Ässille korvaamaton. Menestystä voidaan saavuttaa nykyisilläkin miehillä kunhan kukaan ei rakastu liiaksi asemaansa.
 
Toivola/Takko kaksikko voi loppujen lopuksi olla sittenkin ihan hyvä pari vastaamaan pelaajahankinnoista. Toivola hoitaa pelaajat kotimaasta ja Takko keskittyy löytämään pelaajia ulkomailta juurikin tuoreimpina esimerkkeinä Malkamäki ja Caldwell. Ei ne Takon pelaajahankinnat lähiaikoina ole sittenkään olleet kovin huonoja, kunhan vain jättää ECHL-kortit jatkossa katsomatta.

Minulla on jäänyt hieman sellainen kuva, että Rautakallio ei tulisi juuri Takon kanssa toimeen. Kommunikaatiota näiden kahden herran välillä ei pelaajahankintojen osalta liene ainakaan mediaan annettujen lausuntojen perusteella. Ilmeisesti ässäjohto pitää Takko/Toivola kaksikkoa Rautakalliota kovempana ja siksi päädyttiin Toivolaan Rockyn sijasta.

Kolme vuotta on kuitenkin pitkä aika. Toivola onnistuu tehtävässään, jos pystyy tuomaan Ässiin juuri ne pelaajat joita Kivi haluaa höystettynä Takon timanteilla. Jos taas Mika lähtee rakentamaan oman näköistään joukkuetta ei hyvä heilu. Auktoriteettia Toivolalla ilmeisesti löytyy mikäli on TosiFaniin ja veroon luottamista. Ja juuri sitä Porissa tarvitaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Mika Toivola on nykyjohdolle tuttu mies, jonka kanssa työskentely oli mukavaa ja suhteellisen ongelmatonta."

Noin siis kirjoitti JA-toimittaja M. Lempinen.

Seuran hallitushan vaihtui tuossa välissä.

Eikös tuo orava-nimitys ole Raumalta lähtöisin?

Lempisen kannattaisi nyt ensimmäisenä hoitaa omat faktat kuntoon ennen kuin lähtee kirjoittamaan noin voimakasta kirjoitusta.

"Mika Toivola on nykyjohdolle tuttu mies, jonka kanssa työskentely oli mukavaa ja suhteellisen ongelmatonta."

Tämä lause osoittaa, että Lempisen taustatiedot Toivolasta on luettu Jatkoajan Lukko ja Pelicans osastolta, herra ei tunne Toivolaa lainkaan. Toivola on kunnianhimoinen kaveri, joka ei varmasti tullut Ässien organisaatioon olemaan vain mukava kaveri. Ymmärrän, että fanit kuvittelevat Toivolan olevan nykyjohdon joo, joo -mies, mutta jos kirjoittaa Suomen luetuimpaan jääkiekkomediaan pitäisi edes vähän ottaa asioista selvää. Toivola oli jo valmentaja aikanaan vaativa myös johdon suuntaa, mutta silloin talous asetti rajoitteet.

Lisäksi Lempinen lähtee tähän Rautakallio -hypee mukaan kuten seisomokatsomon "työttömät hitsarit", kyseenalaistamatta asioita lainkaan.

Rautakallio ilmoitti syyskuussa, juuri ennen kauden alkua printtimediassa, ettei ole lainkaan Ässien käytettävissä, tämä tuli täytenä yllätyksenä Ässien johdolle. Ja kun kausi onkin mennyt hyvin, hän päättääkin olla käytettävissä. Minkä kuvan tämä antaa Rautakallion sitoutumisesta työhönsä seurajohdolle? Minulle tuli mielikuva glory hunterista, joka oli irtisanoutumassa seurasta, kun joukkue näytti erittäin heikolta, mutta menestyksen myötä olisikin mukava olla mukana. Mikä firma palkkaisi johtajaksi tällaisen ulostulon tehneen miehen?

Ja sitten tämä Rautakallion ammattimaisuuden vaatimus. Nyt fanit ja media ylistävät Rautakallion vaatimustasoa ja väittävät sitä syyksi sivuuttamiseen. Jos Lempinen tekisi kirjoitustensa eteen muutakin kuin pakolliset eli Ässien mediantilaisuudet, hän löytäisi organisaatiosta ja ympäriltä monia ihmisiä, jotka ovat vaatineet samoja asioita jo vuosikausia. Täytyy muistaa, että lähes jokainen valmentaja on kitisyt pelaajista. Itseasiassa Suhonen oli aikanaan suurempien uudistusten vaatija, kuin Rautakallio.

Lempinen kirjoittaa ehkä harrastuksekseen, mutta jos lähtee kirjoittamaan kovia mielipiteitä, taustatiedot pitäisi olla kunnossa. Lempisen taustatiedot ovat fanien tasolla ja se näkyy.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kai tässä auta muu kuin uskoa TosiFanin ja veron tietoja/tuntemusta Toivolasta ja lähteä siitä ajatuksesta ettei tässä tehty "helppoa" valintaa ja otettu mukavaa joojoo-miestä mukaan remmiin, kun tämä ei muualta töitä saanut.

Mika "no more mr. nice guy" Toivola kuulostaa hyvältä. Itse en myöskään muistanut noita Rautakallion aiempia lausuntoja, jotka asettavat Rockyn "ulostuksen" uuteen valoon.

Eiköhän tästä ihan hyvä tule. Tämä kausi täytyy nyt vaan painaa samaan malliin kuin tähänkin asti.
 
Rautakallio ilmoitti syyskuussa, juuri ennen kauden alkua printtimediassa, ettei ole lainkaan Ässien käytettävissä, tämä tuli täytenä yllätyksenä Ässien johdolle. Ja kun kausi onkin mennyt hyvin, hän päättääkin olla käytettävissä. Minkä kuvan tämä antaa Rautakallion sitoutumisesta työhönsä seurajohdolle?

Tuota olen itsekin miettinyt ja jatkuva vetoaminen perheen nykyiseen tilanteeseen jätti ainakin minulle mielikuvan, että kysymys oli jostain vakavasta ja että Rautakallio olisi mielellään lähtenyt vaikka heti, mutta hoitaa kuitenkin tämän sopimuksen loppuun.

Ja Toivolan Lukko-ajan kommenteista muistuu päällimmäisenä mieleen tokaisu: "fly home", kiukuttelevalle herra Strakalle.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tämä on muuten hyvä pitää mielessä, ainakin kaikkien niiden jotka Alpo-vihaansa tukehtumatta siihen kykenevät.

Ja tällä on enää merkitystä mihin?

Suhonen (tai Rautakallio tämän kauden jälkeen) ei tule enää ikinä valmentamaan Ässiä mutta Toivola on vielä niin nuori sälli, ettei voi vielä varmaksi sanoa vaikka joskus penkin takana taas huutaisikin.
 
Suhonen (tai Rautakallio tämän kauden jälkeen) ei tule enää ikinä valmentamaan Ässiä mutta Toivola on vielä niin nuori sälli, ettei voi vielä varmaksi sanoa vaikka joskus penkin takana taas huutaisikin.

Ei se ole ihan mahdottoman kaukaa haettua että huutaisi jo vuoden sisään. Näillä näkymin Rautakallio jättää joka tapauksessa aika helvetin isot saappaat Kivelle perinöksi. Ja sen kyllä tietää kuka siellä on jos Kivi epäonnistuu.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei se ole ihan mahdottoman kaukaa haettua että huutaisi jo vuoden sisään.
Ainoa mahdollisuus tuohon on, että Kiven alku on jotakuinkin yhtä surkea kuin Leimeellä. Muussa tapauksessa Kivi valmentanee varmasti ensi kauden kokonaan ja vasta toisella odotetaan enemmän kunnon tuloksia (toki ensi kaudella pitää ainakin liigakarsinnat välttää, jos sellaiset pelataan).
 
Ja tällä on enää merkitystä mihin?

Suhonen (tai Rautakallio tämän kauden jälkeen) ei tule enää ikinä valmentamaan Ässiä mutta Toivola on vielä niin nuori sälli, ettei voi vielä varmaksi sanoa vaikka joskus penkin takana taas huutaisikin.

Mielestäni vastuujako selvitettiin tiedotustilaisuudessa riittävän hyvin ja entäs sitten, vaikka Toivola jonain päivänä siellä penkin takana huutaisikin?
Hän on osoittanut onnistuvansa porilaisessa toimintaympäristössä varsin hyvin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hän on osoittanut onnistuvansa porilaisessa toimintaympäristössä varsin hyvin.
Toinen kausi oli ainoa tosiaan, joka meni rankasti miinukselle Toivolan aikakaudella. Ensimmäinen ja viimeinen kausi olivat ne parhaat. Ensimmäisellä kaudella Toivolalla oli käsissään aivan surkea materiaali ja sillä joukkueella 50 pistettä (silloin kaksi pistettä voitosta) oli hyvä saavutus. Viimeisen kauden muistammekin kaikki.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivolan palkkamisella varmistettiin myös se, että jos Kivi epäonnistuu, Toivola siirtynee valmentajaksi. Se on tosi (niinkuin joku muukin totesi), että Toivolan tähänastisen uran huippuvuodet olivat ässissä, syyt miksi homma ei muualla toiminut voidaan jättää tässä spekuloimatta. Työnäytteitä Miksulilta odotellaan ja mielenkiintoisimmat liittyvät pelaajistoon, kenelle jatkot ja keitä uusia pelureita ilmaantuu.
 
Toivolan palkkamisella varmistettiin myös se, että jos Kivi epäonnistuu...

Toivolan työsopimus alkaa 1.5.2011. Jatkosopimukset on tehtävä paljon ennen sitä.
En usko, että hallituksen jäsenillä on käynyt missään vaiheessa mielessä, että Toivola voisi korvata epäonnistuvan Karrin. Yksinkertaisesti tuollaisella ajattelulla ei Karria voitaisi edes palkata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös