Mieshuorien mestaruus

  • 71 110
  • 388
Tila
Viestiketju on suljettu.

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Felix: "Pitäs ilmeisesti muuttaa sääntöjä sm-liigassa ettei joukkueessa saa pelata kuin oman kylän poikia?"

Jeps, syntymäpaikan ja jäähallin välinen etäisyys ei saa olla suurempi kuin 10 km (muussa tapauksessahan pinta-alaltaan suuret paikat olisivat etulyöntiasemassa), ei pelaajistossa eikä johtoportaassa. Satunnaisia matkoja lukuunottamatta pelaajan eikä seuran johdon ole saanut poistua elinikänään jäähallin välittömästä läheisyydestä.

Felix: "Miten sitten Jyväskylässä kävisi?"

Muistelen, että aikoinaan monet ns. "pikkuseurojen" kannattajat vastustivat ulkomaalaiskiintiön pienentämistä, koska vastaavan tasoinen kotimainen vaihtoehto on kalliimpi. Eli erot kasvaisivat, mikäli kiintiö pienenee.
 

Giwt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, PudPs, Pietarinkadun Oilers
Kärppien mestaruus osoitti, että pohjoisessa pelataan parasta jääkiekkoa Suomessa. Ja tämä ei ole todellakaan sattumaa, sillä ovathan pohjoisen pojat eläneet koko ikänsä kylmissä, mutta jäätävissä pohjolan-oloissa, kun taas "stadin kundit" eivät ole koskaan lunta muualla nähneet kuin jäähallin vieressä pienessä kasassa.
 

SePuree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hokki
Vielä historiaa

Kun tämä jysp lähti mukaan tähän mestaruushumppaan:

1996 -talvella tuli Jyväskylästä seurue pestaamaan Kärpistä farmiseuraansa, Arponen ei innostunut.

Olisko aika Arposen ja JJ:n mennä Seppäsen juttusille :)
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Euro71
Jeps, syntymäpaikan ja jäähallin välinen etäisyys ei saa olla suurempi kuin 10 km (muussa tapauksessahan pinta-alaltaan suuret paikat olisivat etulyöntiasemassa), ei pelaajistossa eikä johtoportaassa. Satunnaisia matkoja lukuunottamatta pelaajan eikä seuran johdon ole saanut poistua elinikänään jäähallin välittömästä läheisyydestä.

Psst. Pistetäänkö 15km, niin ei pullahda nuo Jäälin pojat pois kelkasta. Alkoi jo huolestuttamaan...Patelan mestarit tosin olisivat hiinä ja hiinä rajojen sisällä :)
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Stonnari: "Psst. Pistetäänkö 15km, niin ei pullahda nuo Jäälin pojat pois kelkasta. Alkoi jo huolestuttamaan...Patelan mestarit tosin olisivat hiinä ja hiinä rajojen sisällä :)"

<sup, sup>
Näin meidän kesken, se raja saisi olla vaikkapa reilusti 50 km (tulisi mukaan Haukipudas) tai enemmänkin, mutta eihän nuo toiset koskaan antaisi sellaiselle periksi - varmaan ehdottaisivat, että rajana olisi 200 metriä...
</sup, sup>
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Haluaisin edelleen todeta, että mielestäni Heikkilän kolumni oli täysin asiaa, vaikka valtaosa ketjuun kirjoittavista Kärppien kannattajista ei sitä edelleenkään tunnu myöntävän (lukuunottamatta nimimerkki palaa). Kuten jo nimimerkki DanC aikaisemmin totesi, on Oulun ulkopuolella asuvien tuota katkeruutta Kärppiä kohtaan tästä nimenomaisesta kolumnista erittäin vaikea löytää. Kuten niin monet ovat antaneet ymmärtää, niin kyseisen herran aiemmat kolumnit ovat asia erikseen, mutta niitä kun en ole lukenut niin en voi niihin kantaaottaa.

Monet ovat myös kyselleet Heikkilän kolumnin uutisarvoa. Onkin siis ehkä syytä muistuttaa, että kyseessä on kolumni. Kolumnihan on yleensä mielipideteksti, eikä siltä odoteta minkäänlaista uutisarvoa; uutisethan löytyvät kolumnin vierestä. Lisäksi kolumnistit eivät yleensä ole millään tavalla sidoksissa lehden linjaan, ja ovatkin yleensä lehden ulkopuolisia henkilöitä. Ei siis kannata syyllistää Keskisuomalaista lehtenä saatika koko Keski-Suomea alueena, jos kolumnisti kirjoituksissaan (joita en siis ole lukenut) hyökkäisikin verbaalisesti Kärppiä vastaan. Tällaisia ajatuksia en tosin onneksi ole tässä ketjussa kovin suurissa määrin huomannutkaan.
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Lisättäköön tähän ketjuun nyt sitten vaikka sellainen asia, että tällä hetkellä kuuma puheenaihe on Oulussa ilmeisesti myöskin Mika Niemisen kolumni jossain lehdessä. Olisiko ollut Iltalehti?
Kyseisessä kolumnissa mainittiin jopa, että TPS hölmöili varsinkin ensimmäisessä pelissä! KATKERAA!

:/

Ja nopea laskutoimenpide, sitähän täällä kaipailtiin, Jypin viime kauden kokoonpanosta (Jypin sivujen joukkue-osio) kertoo tätä:
Jyväskylästä pelaajia 11 kpl
Jyväskylän maalaiskunnasta 4
Jämsästä 1

Jämsää ei enää lasketa Jyväskylän seutuun, sehän on siellä periferiassa. Terveisiä Jämpsään muuten. Jyväskylän maalaiskunta ei ole mikään "Jääli" vaan osa Jyväskylää.
Tehkää siitä johtopäätöksiä ihan miten haluatte. Ja laskekaa itse muut osat organisaatiota, ei kiinnosta minua.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Tenho
Lisättäköön tähän ketjuun nyt sitten vaikka sellainen asia, että tällä hetkellä kuuma puheenaihe on Oulussa ilmeisesti myöskin Mika Niemisen kolumni jossain lehdessä. Olisiko ollut Iltalehti?
Mainittiin jopa, että TPS hölmöili varsinkin ensimmäisessä pelissä! KATKERAA!


Kun poimit noita pätkiä tuolta Kärppä-palstalta, niin poimi sitten kunnolla, äläkä yhtä lausetta/johtopäätöstä tyyliin "tPS hölmöili ekassa pelissä".

Tuossa Hesarin kolumnissahan rankkarispesialisti-ratkaisija Veikko kertoo, miten parempi joukkue jäi hopealle omien hölmöilyjensä tähden. Toki onnittelee sitten perään.

Katkeraa? Ehkä. Mutta kyllä hän nuo erinäiset kolumnit pistää vaan hyvälle tuulelle, ts. mestaruus tuntuu yhä paremmalta. Varsinkin, kun turkulaiset ovat osoittaneet kiekkokulttuurinsa kehittyneisyyden olemalla hyviä häviäjiä. Ja suurimmat vuodatukset ovat tulleet Keski-Suomesta; tämä ei taas yllätä yhtään(lähinnä Pee ja se pöljempi Heikkilä).
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Viestin lähetti #43
Kun poimit noita pätkiä tuolta Kärppä-palstalta, niin poimi sitten kunnolla, äläkä yhtä lausetta/johtopäätöstä tyyliin "tPS hölmöili ekassa pelissä".
Anteeksi, mutta en ole kykeneväinen käsittämään mitä olen Kärppä-palstalta lainannut. Vai käsitinkö jotain kenties väärin? Olisiko oikea tapa ollut tämä: "Kolmessa ottelussa neljästä turkulaiset olivat jopa parempia, mutta omat hölmöilyt - varsinkin ensimmäisessä matsissa - käänsivät pelit Kärpille."

En mää ymmärrä, oon varmaan vaan vähän pölö, idlair, nysväir, munair, runkkair. Mun mielestä noi on mielipiteitä. Eikä minulla ole mitään tarvetta edes itkeä toisten mielipiteistä. Ne on ihan jokaisen päässämuhittuja juttuja.
Mielipiteitä ei tarvitse ymmärtää, mutta niitä pitää sietää.

EDIT. Lisätään tänne nyt sitten vielä yksi katkera pätkä Niemisen kolumnista.
"Kärpät on siis hallitseva Suomen mestari noin vuoden verran - ainakin. Onnea Ouluun!"

Mika "katkera" Nieminen, Oulun vihollinen.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Voisiko olla, että kenties Mika Nieminen on tuota mieltä? Vai onko Veikko katkera, kun epäonnistui rankkareissa eikä ole oululainen?

Mistä kumpuaa tuo oululaisten heikko itsetunto? Miksi oululaisille maailma näyttäytyy sellaisena, että kaikki ovat heitä vastaan ja jokaisen maan päällä elävän ei-oululaisen organismin elämän syvimmäinen tarkoitus on dissata Oulua? Oulussahan heristellään nyrkkiä Pekka Poudallekin kun se lupaa sadetta Ouluun. "Se on vaan kateellinen. Hölömö Etelän pelle!"

Tässä ketjussa oli hyvä pointti joltain kirjoittajalta, joka kommentoi että turkulaisia on vihaavinaan yli puoli valtakuntaa. Huomatkaa kuinka paljon täällä näkyy turkulaisilta itkunsekaista ininää "kateus-miten ne vihaa meitä- yhyy-yhyy." En ole nähnyt ainoatakaan viestiä Jatkoajassa tai muilla foorumeilla, joissa Suomen perseenreittelyyn tai rottaketjutteluun oltaisiin viimein kyllästytty entisessä pääkaupungissa. Onko kyse sitten paikallisesta kulttuurista, vai onko muualla Suomessa itsetunto hieman suuremmissa kantimissa kuin siellä pohjoisessa. Muualla ei tarvitse vilkuilla koko ajan sivuilleen mitä mieltä heistä ollaan ja rakentaa identiteettiään noiden kateellisten kuiskuttelujen varaan.

Tämä ei kuitenkaan ollut puolustuspuheenvuoro tämän ketjun olemassaololle. Peen ketjunavaus ja varsinkin sen otsikointi oli sitä ihteään. Kärpät mainostaa olevansa oululainen eikä pyri markkinoinnissa korostamaan ulkopuolisten ratkaisupelaajien roolia. So not? HIFK haluaa erottua olemalla muka "kaikkien vihaama tai rakastama kaikkein eniten taklaava jengi, joka vastaa kentällä haasteisiin eikä lähettele videofilmejä". Ilves haluaa olla "legendaarisin ja taitavin" joukkue. Nuo ovat mielikuvia jotka ovat piirtyneet kannattajien harmaisiin sielunsopukoihin ja joita markkinoinnista vastaavat tahot käyttävät sumeilematta hyödykseen. Iso paha IFK. Oululainen Kärpät täynnä pohjoisen poikia. Sellaisena seisomakatsomoissa jalat puutuneina heiluvat fanipaidat joukkueensa näkevät, vaikka todellisuus ei aina mahtuisi noihin raameihin.

En näe syytä avata ketjua otsikolla "Kanapaskojen pronssi", jossa koettaisin dissata IFK:n kovaa imagoa ja kiinnostavuutta maakunnissa. Minulla on asiasta mielipiteeni, mutta jotkut asiat kannattaa sisällyttää ainoastaan sivulauseisiin. Sillä tavalla muuten saa hyvän vittuilun kestämään paljon kauemmin.
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Mestari on mestari. Oululaiset ovat mestaruutensa ansainneet pelaamalla. On aivan sama vaikka se olisi tullut pelkillä ulkomaalaisilla pelaajilla, köyliöläisellä valmentajalla ja ugandalaisella toimitusjohtajalla.
Sm-liigan hallitus on viisaudessaan asettanut rajoitukset kaikelle muulle mutta omien poikien määrää tai toimitusjohtajan kotipaikkaa ei ole määritelty mitenkään.
Olisiko syytä mussuttajien katsoa omaa joukkuettaan ja kysyä miksi se ei mestaruutta tällä kaudella voittanut.
Eikö pelimerkit riittäneet, vai perseiltiinkö pelaajahankinnoissa.
Olen itsekkin kyrsiintynyt oululaisten tapaan kehua kaikki
Jyväskylän pohjoispuolen junnut omikseen. Se ei silti muuta sitä tosiasiaa että Kärpät on mestari 2004. Muilla on mahdollisuus taas ensi vuonna yrittää suistaa mestari alas valtaistumelta.

Älkää viitsikö, isot ihmiset.
 

JPL

Jäsen
Itsekkin luin tuon Veikon jutun ja mielestäni se oli ihan asiaa ja siinä puhuttiin asioista niiden oikeilla nimillä. TPS oli minunkin mielestäni kolmessa ottelussa suurimman osan pelistä se kiekkoa hallitsevampi osapuoli. Ei se minua häiritse pätkääkään eikä heikennä itsetuntoa - päinvastoin. Kärpät osoitti kaikissa voitoissa todella kovaa taistelua ja loppuun asti pelaamista. Minulle tuo oli paljon tärkeämpää, kuin näennäinen keskialueen hallinta ja -sumppu. Kaikkein paskin fiilis tuli sen 5-0 tappion jälkeen ja silloinkin eniten otti päähän se, että ei taisteltu vaan alistuttiin toisen paremmuuteen.

Kyllä täältäkin Sergei löytyy näitä Oulun omia PeePoikia, aivan kuten jokaisessa paikassa. Realismi on joskus yllättävän vaikea ala. Kertoo toki usein myös kirjoittajan kokemuksesta sekä iästä. Oppia ikä kaikki ja pojasta polvi paranee jnejne...

Heikkilän jutut jätän omaan arvoonsa. Mies on tehnyt itsessään ainakin oululaisten silmissä pellen, mutta tuskin hän siitä niin stressiä ottaa. Siinäpähän kirjoittakoot vaikka etanoiden seksielämästä, jos siitä saa kiksinsä ja sillä lukijoita riittää. Itseä häiritsee niissä ainoastaan faktojen puuttuminen, koska lukijalle kerrotaan asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Niistä jää mielikuvia, joita ei ole helppo paikata, tekee sitten mitä tahansa.
 

jakumia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämäpä vasta ketju. Tulee mieleen legendaarinen hokema: väärin sammutettu, tässä tapauksessa siis väärin voitettu.

Provokaatioihinhan ei pitäisi lähteä mukaan, mutta tämä kiekkoaate on sen verran kuuma aihe, että se tarttuu kuin sukupuolitauti.

On hienoa noteerata, että Kärppien mestaruus ei jäänyt vaille huomiota näissä piireissä. Toisten katkeruus, jopa ryynikyläläisten, on sitä suloisinta sointia sielussa. Se osoittaa, että on tapahtunut jotakin elämää suurempaa.

Jos mestaruuden olisi vienyt se toinen osapuoli, veikkaan, ettei tämänkaltaista keskustelua olisi syntynyt, vaikka sitten se toinen organisaatio olisi pelannut kuin pullopersesiat, ja vienyt finaalit onnenkantamoisilla. Nyt on kuvioihin ilmestynyt yllättäen uusi orggis, joka on ehkä jatkossakin otettava vakavasti.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jatkoajan pelaaja luetteloita tutkailemalla Jypillä on siellä 40 pelaajaa (jos lasketaan mukaan myös toistaiseksi ilman sopimusta olevat pelaajat ym), joista 21 voidaan laskea Jypin kasvateiksi. Kärpillä on 38 pelaajaa joista 29 voidaan laskea Kärppä kasvateiksi.

Jypin omavaraisuus aste on siis n. 53% ja Kärppien n. 77% pikaisesti laskettuna. Tosin joukkosahan on tulevia ja pois lähteineitä myös mutta jakautuupahan samalla hieman useammalle vuodelle noi luvut.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti jakumia
Jos mestaruuden olisi vienyt se toinen osapuoli, veikkaan, ettei tämänkaltaista keskustelua olisi syntynyt, vaikka sitten se toinen organisaatio olisi pelannut kuin pullopersesiat, ja vienyt finaalit onnenkantamoisilla.
Totta. Tosin suurin syy ei olisi olleet mestarijoukuetta vastaan perustettujen ketjujen määrä, vaan mestarijoukkueen kannattajien reagointi niihin.

Siellä Oulussa kannattaisi joskus tottua kritiikkiin. Lukekaa muutakin kuin Kärppien palstaa ja Kalevaa. Saattaisi maailmakin näyttää vähän erinlaiselta.

Enpä jaksa uskoa, etteikö Jatkoajan palstalle olisi avattu TPS:n voitettua "mieshuoraa" vastaavia ketjuja. Varsinkin kun tässä tapauksessa mestari olisi tullut Turusta, jota ihan aikuisten oikeasti dissataan monissa medioissa ja kirjoituksissa.
 

JPL

Jäsen
Viestin lähetti Tenho
Lisättäköön tähän ketjuun nyt sitten vaikka sellainen asia, että tällä hetkellä kuuma puheenaihe on Oulussa ilmeisesti myöskin Mika Niemisen kolumni jossain lehdessä. Olisiko ollut Iltalehti?

Minä en tiedä, mikä siellä Jyväskylässä tekee aiheesta ns. "kuuman". Minä en kahden kirjoittajan mielipidettä jostain jutusta kuitenkaan hirvittävän "kuumaksi" laskisi. Tuohon keskusteluun on sinun, Tenho, lisäksi osallistunut 2 Helsingissä asuvaa Oululaista.
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Viestin lähetti Jeff
Jatkoajan pelaaja luetteloita tutkailemalla Jypillä on siellä 40 pelaajaa (jos lasketaan mukaan myös toistaiseksi ilman sopimusta olevat pelaajat ym), joista 21 voidaan laskea Jypin kasvateiksi. Kärpillä on 38 pelaajaa joista 29 voidaan laskea Kärppä kasvateiksi.
37 laskin minä molemmille.
Tosin en taas tajua, miten tämä mitenkään liittyy mihinkään. Kyllä kai kaikki tajuaa, että liigaan mielivä junnu Suomussalmelta menee Ouluun saavuttaakseen tavoitteensa. Ymmärtääkseni tässä offtopicissa oli taas kyse siitä, että ketkä sitten ovat niitä omia junnuja jne..
Suoraan sanottuna ei kyllä kiinnosta. edit. Niin siis siinä mielessä ei kiinnosta, että minulla ei ole mitään kenenkään junnutyötä vastaan.

Ja JPL, pointtini Niemisen kirjoituksesta oli vaan se, että kannattaako oululaisten älähtää joka kirjoitukseen, jossa heidän mielestään voi olla jotain kärppävastaista.
Hyvä on, jos eivät päätään tuosta tekstistä auo. Olen saanut sellaisen kuvan nyt tästä threadista, että Heikkilän tekstissä ei muut kuin Kärppäfanit näe jotain suurta pahaa.
Siksipä olen sitä tässä ihmetellyt. Ja Sergei tuossa puhuikin jo sanoja viisaita.
 
Viimeksi muokattu:

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti JanJ
Lukemisen taito on vaikea taito.
Kunhan väitin sinun vähättelevän Ruuttua.
Enkä sanonut että sanoit "pelanneen vain" vaan tartuin kohtaan " vain pelannut" eli pelkkä pelaaminen tekee miehestä epä-pätevän?

Kyllähän sinä sanoit, että "pelannut vain" HIFK:ssa. En sitten tiedä, mitä tarkoitit, mutta tuota sanomistasi et voi kiistää, koska se löytyy aiemmilta sivuilta.

Joka tapauksessa ikävää, jos ensimmäisestä viestistäni sai Ruuttua vähättelevän kuvan siksi, koska hän on "vain pelannut" HIFK:ssa. Se ei nimittäin ollut missään vaihessa tarkoituksenani. Ruuttu teki komean pelaajauran niin HIFK:ssa kuin jopa NHL:ssäkin. Kaiken lisäksi Chrisu oli myös aikamoinen väriläiskä eikä pelkästään "liikutaan hyvin ja tehdään paikoista maalit" -tyyppi. Johtamispuolen hommat eivät toistaikseksi ole sujuneet aivan yhtä hyvin, kun Blues ei komeista reusseistaan huolimatta ole pystynyt nousemaan SM-liigan kärkipäähän. Mutta se onkin jo toinen tarina...
 

JPL

Jäsen
Viestin lähetti Tenho
Ja JPL, pointtini Niemisen kirjoituksesta oli vaan se, että kannattaako oululaisten älähtää joka kirjoitukseen, jossa heidän mielestään voi olla jotain kärppävastaista.
Hyvä on, jos eivät päätään tuosta tekstistä auo. Olen saanut sellaisen kuvan nyt tästä threadista, että Heikkilän tekstissä ei muut kuin Kärppäfanit näe jotain suurta pahaa.
Siksipä olen sitä tässä ihmetellyt. Ja Sergei tuossa puhuikin jo sanoja viisaita.

Ymmärrän kyllä ja sama välistä ärsyttää itseäkin. Mutta usko pois, samanlaisia ihmisiä löytyy varmasti joka paikasta. Kyllähän täällä näkyy väkisinkin se, että Oulussa näille palstoille kirjoittelee paljon nuoria ihmisiä. Tämä jo paljolti pelkästään siitä syystä että faneja tuli nousun jälkeen todella suuri määrä ja suuri osa heistä oli kohtuullisen nuoria. Tämä varmasti vaikuttaa asiaan. Muutamassa vuodessa ero tasoittuu toivottavasti.

Kannattaa kuitenkin pikkuisen tarkempaan miettiä noita esimerkkejään. 2 Helsinkiläistä + 1 Jyväskyläläinen keskustelija kun ei tee OULUSSA aiheesta kuumaa.

Tuo Heikkilän Kärppä-dissaus on jatkunut jo vuosia, joten minä kyllä ymmärrän että niistä jutuista Kärppien kannattajat älähtelevät. Syytäkin on, mutta Kärppäkielteisyys ei mielestäni ole se pahin. Saahan sitä olla eri mieltä asioista ja kirjoittaa niin negatiivisesti kuin haluaa. . . jos sillä kuulijansa on. Kaippa se yhdenlaista itsetunnon kohottamista on, haukkua Suomen parasta joukkuetta. Kertoohan se paljon hänenkin kannattamasta joukkueesta.

Tämä ketju alkaa kyllä menemään aika off topiciksi, mutta se on kyllä vain hyvä asia. Tuo avaus kun on se pahin riman alitus koko ketjussa.
 

mp14

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ja lisää vettä myllyyn. Eikö kukaan huomannut, kun hesarissa oli juttu tästä "pohjoissuomen kärpistä" joka todellisuudessa sijaitsee 2km lähempänä Suomen eteläisintä paikkaa kun pohjoisinta, eli keski-suomen ylpeys voitti mestaruuden:).
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Viestin lähetti mp14
Ja lisää vettä myllyyn. Eikö kukaan huomannut, kun hesarissa oli juttu tästä "pohjoissuomen kärpistä" joka todellisuudessa sijaitsee 2km lähempänä Suomen eteläisintä paikkaa kun pohjoisinta, eli keski-suomen ylpeys voitti mestaruuden:).

Jep jep. Hesarit poltetaan roviolla kun tuollaista propagandaa syytää. Siis ei mitään järkee, onko Göbbels herännyt henkiin? ;-)
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Mistä kumpuaa tuo oululaisten heikko itsetunto? Miksi oululaisille maailma näyttäytyy sellaisena, että kaikki ovat heitä vastaan ja jokaisen maan päällä elävän ei-oululaisen organismin elämän syvimmäinen tarkoitus on dissata Oulua? [/i]

Pakko ottaa osaa näin legendaariseen ketjuun. Olen todella iloinen huomatessani, kuinka paljon jyväskyläläisiä kiinnostaa Kärppien mestaruus. Kertakaikkisen antaumuksellista toimintaa muutamalta nimimerkiltä. Olinkin jo unohtanut olevani paskalla itsetunnolla varustettu epäluuloinen kyräilijä, kiitos Jyväskylään muistutuksesta. Olen taas omalla paikallani.

Onhan tämmöisiä vuodatuksia ollut hauska lukea tässä tilanteessa. Kuukauden mittainen kidutus on ohi ja viimeinkin on hermolepo koittanut, kannu on oikeassa osoitteessa ja suuri tavoite toteutunut. Nyt on hyvä fiilis. Oliko mestaruus sitten väärin voitettu, onko Oulun läänistä kotoisin oleva ja nuorena fanimatkoja Ouluun puuhannut toimitusjohtaja oikeasti KalPalainen henkeen ja vereen, oliko "äijä"-osastolla lievästi häviölle jäänyt "VoittajienKulttuuri" oikeasti Kärppiä parempi joukkue, vituttaako joitain kolumnisteja, paskanko väliä? Tulos on taululla ja loppuotteluissa ei ole muistaakseni ennenkään muusta pelattu.

Lupaan kesemmällä poiketa Jyväskylään ohi kulkiessani kahville mestaruuslippis päässä. Voin vaikka selvittää paikallisille, miltä tuntuu kun kotijoukkue klaaraa mestaruuden kotiin. Voin myös tarinoida karsintavoittofiiliksestä, suoraan liigaan nostetut jyväskyläläiset kun eivät ole tätäkään ihmettä päässeet kokemaan. Sommoro.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
"Dave on uusi Suomen Mestari"

Viestin lähetti Dave
Lupaan kesemmällä poiketa Jyväskylään ohi kulkiessani kahville mestaruuslippis päässä. Voin vaikka selvittää paikallisille, miltä tuntuu kun kotijoukkue klaaraa mestaruuden kotiin.
Olen onnellinen puolestasi. Jos syvään sieluun asti pureutuneet itseinho- ja itsetunto-ongelmat ratkeavat laittamalla Stockmannin yläkerrasta Kärppä Shopista 7.90 euroa maksava mestaruuslippis päähän, niin sehän on fantastista. Oletko jo informoinut Ben Furmania?

Istuessasi tuo hieman pieni lippis päässäsi hörppimässä kahvia jossain keskisuomalaisella huoltoasemalla, tunnet itsekin olevasi voittaja, hieman muiden yläpuolella. Tunnet olevasi kärpälauman tärkein palanen. Sinä voitit kannun. Sinä toit Pojan Rotuaarille. Sinä olet voittaja. Kuka vitun Ari Vallin tai Niklas Bäckström? Davehan se ratkaisi homman Kärpille. Sinä olet Suomen Mestari vuosimallia 2004, Dave. Onneksi olkoon.

Me ollaan sankareita kaikki kun oikein silmin katsotaan

T: Sergei (häviäjä)
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Viestin lähetti JPL
Ymmärrän kyllä ja sama välistä ärsyttää itseäkin. Mutta usko pois, samanlaisia ihmisiä löytyy varmasti joka paikasta.
No tottakai löytyy.

Viestin lähetti JPL
Kannattaa kuitenkin pikkuisen tarkempaan miettiä noita esimerkkejään. 2 Helsinkiläistä + 1 Jyväskyläläinen keskustelija kun ei tee OULUSSA aiheesta kuumaa.
No jos se siitä on kiinni, niin lupaan miettiä tarkemmin. Kuitenkaan en puhunut YHTÄÄN MITÄÄN kärppäpalstasta, kun tuon Niemisen jutun toin mukaan ketjuun. Koska koin kovin rasittavaksi sen "Suomen paskin toimittaja" uikutuksen, pistin vaan hieman toisen kolumnistin mielipiteitä. Niistä ilmeisesti ei ole tultu katkeriksi, hyvä niin. Edelleenkään en vaan ymmärrä minkä takia tästä Heikkilän jutusta niin auotaan päätä, sehän on suurinpiirtein totta koko juttu. Tietenkin, jos ottaa kiksinsä siitä, että pääsee haukkumaan toimittajaa jostain vääristä numeroista tekstissä, se on sitten oma juttunsa.

Viestin lähetti JPL
Tuo Heikkilän Kärppä-dissaus on jatkunut jo vuosia, joten minä kyllä ymmärrän että niistä jutuista Kärppien kannattajat älähtelevät. Syytäkin on, mutta Kärppäkielteisyys ei mielestäni ole se pahin. Saahan sitä olla eri mieltä asioista ja kirjoittaa niin negatiivisesti kuin haluaa. . . jos sillä kuulijansa on. Kaippa se yhdenlaista itsetunnon kohottamista on, haukkua Suomen parasta joukkuetta. Kertoohan se paljon hänenkin kannattamasta joukkueesta.
Luin taas tuos Heikkilän kolumnin ja en kyllä ymmärrä. En ymmärrä. Noh, ei ole minun ongelma.
Mutta kertakaikkiaan, en näe tuossa tekstissä oikeastaan MITÄÄN Kärppävastaista, tottahan siinä sanotaan, että rahalla ne mestaruudet voitetaan, mutta kuka voi väittää vastaan? Yksipuolinen se voi olla, mutta keskisuomalainen lehti edelleenkin, kolumni edelleenkin.
 

Viima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
:D
Kiitos, kiitos makiasta naurukohtauksesta jonka koin äskön (kun ketjua sieltä täältä lueskelin). Nyt musta tullee taas pikkase vanahempi.

Jatkakaa vain, ihan kaikki :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös