Mieshuorien mestaruus

  • 71 149
  • 388
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti johnny knoxwille
Viimeisissä viesteissä Pee sitten myöntääkin, että pointti onkin hänen vihansa oululaisia ja heidän murrettaan kohtaan.

Jaa, missäs vaiheessa minä tämän olen myöntänyt? Tainnut mennä itseltäkin vähän ohi...

Mutta joka tapauksessa, jottei kenellekään, ei oululaisille eikä muillekaan, jäisi epäselväksi, niin enhän minä toki tällaisella "vitun oululaiset, prkl" -tyylillä Oulua vihaa. En edes vihaa heitä massana ollenkaan, vaan se on sellaista "kuka vihaa Turkua" -tyylistä juttua. Sitähän nähdään Suomessa paljon ja tuskin siinäkään aivan hampaat hirveessä ollaan. Varma en tosin tietenkään voi olla.

En luullutkaan, että te oululaisetkaan olisitte "vihaani" aivan kirjaimellisesti ottaneet, mutta joka tapauksessa tämä homma piti tällä tavalla varmistaa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viestin lähetti Juhaht
Siksi, että seura itse niin haluaa.

Juuri näin. Seura itse näin haluaa ja medialle on annettu tälläiset ohjeet. Myös seuran logossa nimi on kirjoitettu näin. Siihen ei kenenkään ykisttäisen kannattajan mielipiteet vaikuta mitenkään.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti johnny knoxwille

Kuten ketjussa on käynyt ilmi, ansaitsee Pee ketjun avauksesta ja sitä seuranneista viesteistään ehdottomasti kauden Daespoo-palkinnon. Kilpailijoita ei ole.

Väittäisin että kilpailija löytyi. Nimittäin Tuomas Heikkilä. Edellyttäen että mies on oikeasti ammattitoimittaja. Siis järkyttävän amatöörimäistä töherrystä.

Jos luet tätä toimittaja? Heikkilä. Haluan esittää sinulle avoimen kysymyksen: Mikä oli tekstisi pointti. Sekö että ammattiurheilussa rahalla on iso rooli. Vaiko se että ammattiurheilu seura palkkaa kesken kauden pelaajia niille paikoille, jossa heitä tarvitaan. Missä se uutinen? Nuohan ovat itsestään selvyyksiä hyvin hoidetussa organisaatiossa. Tuskin kukaan lajia aktiivisesti seuraava kuvittelee vakavissaan että SaiPa tai Jyp voisi tosissaan taistella mestaruudesta.

On mielestäni naivia kuvitella että kaikilla tai edes suurimmalla osalla sarjaan osallistuvista pitäisi olla mahdollisuus voittaa. Sehän ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Kaikilla ei ole samanlaisia resursseja eikä niitä keinotekoisesti voi alkaa luomaan. Tuomas hyvä. Sosialismi kaatui omaan mahdottomuteensa jo vuosia sitten, eikä sen periaatteet toimi myöskään urheilussa.

Mikäli Heikkilällä alkaa sormet syyhytä siihen malliin, että haluaa vastata minulle, annan tällä valtuutuksella moderaattoreille luvan antaa ko. henkilölle sahköpostiosoitteeni. Edellytyksenä, että pyyntöön sisältyy lupa siteerata vastausta täällä.
 
Viimeksi muokattu:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Viestin lähetti Pee
Jaa, missäs vaiheessa minä tämän olen myöntänyt? Tainnut mennä itseltäkin vähän ohi...
<chat>Ketju on ollut lähes koko ajan pelkkää chattia, mutta jatketaan samalla linjalla, kun modetkin tätä threadia hyvänä pitivät.

Et ehkä pysty muistamaan ulkoa kaikkia yli kolmeakymmentä kirjoitustasi tässä ketjussa. Muistin virkistämiseksi lainaan tekstiäsi uudelleen.</chat>

Viestin lähetti Pee
Eipä tarvitse sääliä, sillä ei suinkaan johdu. Yleisestikään en pidä oululaisista ihmisistä ja esimerkiksi heidän murteestaan pätkääkään. Ihan samalla tavalla kuin jotkut ns. vihaavat Turkua, minä "vihaan" Oulua.
Sitten asiaan: Jyp, jYp, jyP, JYp, JyP, jYP ja JYP ovat JYP Jyväskylä Oy:n tuotemerkkejä, joita kieliopilliset kirjoitussäännöt eivät ohjaile. Viime aikojen menestyksen perusteella oikea tapa olisi jyp.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti johnny knoxwille
Sitten asiaan: Jyp, jYp, jyP, JYp, JyP, jYP ja JYP ovat JYP Jyväskylä Oy:n tuotemerkkejä, joita kieliopilliset kirjoitussäännöt eivät ohjaile.

Tämä on kyllä aivan totta. Todella hyvä pointti, joten perun nuo täysin väärät "JYP ei ole oikea kirjoitustapa" -puheeni, joskin kirjoitan itse yhä Jyp.

Muuten taas lukutaidossa riittää hieman toivomiseen varaa, tai ainakin siinä, mistä tuo lainaamasi minun tekstini lähti. Sehän oli vastaus "JPL":n viestiin, jossa hän kertoi säälivänsä minua, mikäli katkeruuteni Pohjois-Suomea ja Kärppiä kohtaan johtuu pelkästä jääkiekosta. Sanoin tähän siis, ettei se johdu PELKÄSTÄ lätkästä. Yksi osa sitä kiekkokin tosin on.
 

kipe#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liigaJengit + MestisJengit + SuomisarjaJengit
sorry vaan kaikille .... mutta nyt saattaa jossain kohti löytyä asiaa tästä tekstistä.

Ensinnäkin kun on puhuttu Junnosta ja siitä onko miehellä kärppäsydän kohdallaan yms. yms. Täytyy kyllä sanoa, että mitä nimimerkki Pee kirjoitti on niin täyttä P****A, että ei paremmasta väliä. Mies ei välttämättä ole syntynyt oulussa, mutta sydäntä oulua ja varsinkin kärppiä kohtaan löytyy.
Kun herra Junno otti toimitusjohtajan paikan vastaan ja kärpät muutettiin osakeyhtiöksi, herrat Arponen ja Junno panivat miljoona markkaa omaa rahaa kärppien rahoittamiseen. Nämä herrat ovat myös vastuussa siitä että kärppien ympärille on kerätty näin hyvä ja laaja yhteistyörinki erä firmoista. Nämä miehet siis tulivat apuun, kun kärpät olivat syvimmissä vesissä. Ei silloin kun rahaa alkoi tulla sisään.

Mulla ei oikeastaan ole edes hajua, mitä tämä mieshuoraus tarkoittaa. Sitä että ei saa mennä muualle töihin vaan odotella vain ja ainoastaa sitä yhtä paikkaa? Jos näin on niin Pee:lle onnellisia työttömyyspäiviä.

Eniten minua tässä ketjussa ärsyttää on se, että jotkut (hyvin harvat mutta jotkut) eivät edes arvosta mestareita. Jos kärpät pelaa 71 ottelua ja selviytyy tästä rumbasta voittajana täytyisi jokaiselta löytää edes arvostusta voittajaa kohtaan. Ei ole pakko tykytä mutta pitää osata antaa arvo sille työlle, mitä voittajat ovat tämän kauden aikana tehneet.

minä lepään laukkuni
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti kipe#9
.Kun herra Junno otti toimitusjohtajan paikan vastaan ja kärpät muutettiin osakeyhtiöksi, herrat Arponen ja Junno panivat miljoona markkaa omaa rahaa kärppien rahoittamiseen. Nämä herrat ovat myös vastuussa siitä että kärppien ympärille on kerätty näin hyvä ja laaja yhteistyörinki erä firmoista. Nämä miehet siis tulivat apuun, kun kärpät olivat syvimmissä vesissä. Ei silloin kun rahaa alkoi tulla sisään.

"Syvimmässä vesissä" Ykkösdivarin kärkipäässä, missä Kärpät oli vuonna 1997 Junnon aloittaessa toimitusjohtajana? Eikö edes 90-luvun puolivälissä Kärpät ollut syvemmällä, kun se konkurssin jälkeen pelasi Kakkosdivarissa kauden -94-95? Muistakaa, etten toki väitä, etteikö Junno - ja Arponenkin - olisivat tehneet hyvää työtä Kärpissä. Tuo "syvimmissä vesissä" tuntui vain aika oudolta ilmaisulta, kun muistaa, mikä oli tilanne muutamaa vuotta aiemmin.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kipe#9
. Ei ole pakko tykytä mutta pitää osata antaa arvo sille työlle, mitä voittajat ovat tämän kauden aikana tehneet.

Kärpät oli paras tällä kaudella, mutta kyllä ne yhtä paljon töitä teki muutkin joukkueet (hymiö)
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Re: Re: ???

Viestin lähetti Pee
Varma en siis missään vaiheessa ollut ja näemmä olin väärässä, mutta voitko, Neckar, samalla kertoa hieman lisää Salonojan pelaajaurasta. Missä hän esimerkiksi on pelannut?

Ei se nyt noin vaikea voi olla etsiä Jussi Salonojan tilastoja vaikka eurohockey.netistä.

Ihan ketjun arvoiseksi kommentiksi voisin heittää sellaisen arvion, että ensi kauden mestarissa on todennäköisesti sellainen vika, että ei ole suomalainen valmentaja. Sekä tietysti se, että Oulussa syntynyt Ville Koistinen tekee kahdeksan maalia Kärppien verkkoon viidennessä finaalissa.

Kyllä sinusta, Pee, tulee vielä ihan hyvä vesarantanen.

Ja lopuksi tähän aivan turkasesti onnea Suomen mestareille vuosimallia 2004!
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Wuh! Legenda jo eläessään, voisi sanoa tästä ketjusta. On kyllä onnistuttu osumaan kepillä aika hyvin ampiaispesään tai sitten ampiaispesä on törmännyt keppiin. Mutta gloryhunter haluan olla ma, niin jätän myös oman raapustukseni myöhempien sukupolvien luettavaksi.

Junnoa ja mieshuora-termiä en osaa yhdistää. Tuskin moni muukaan. Mies on varmasti pätevällä korvauksella töissä Kärpät Oy:n palveluksessa, ja jos mies haluaa perheensä elättää, niin sinne mennään missä töitä on tarjolla. Siinä ei paljoa mahdollinen kalpalaisuus paina kun pitäisi elää myös lätkärinkulan ulkopuolella. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Surullista mutta totta.

Sama pätee pelaajistoon: mitä väliä vaikka ratkaisijat ovatkin ulkomaisia tai muilta paikkakunnilta? Tuskin kukaan oululainen harmittelee tällä hetkellä, ettei Jokinen, Juntunen tai joku muu nuori pohjoispohjanmaalainen tehnytkään ratkaisumaalia. Heikkilän sanoin, "mutta mitä ihmeen merkitystä sillä on, mistä ne ratkaisijat ovat kotoisin". Samaa mieltä myös siitä, että "pysti meni sinne minne se kuuluukin".

Heikkilän kirjoitus on mielestäni ajankohtainen, muutenkin kuin vain viitatessaan juuri tähän keskusteluun...hmmm...metakeskustelua. Ehkäpä tuo kirjoitus olisi oman otsikon väärti, jolloin sitä ei luettaisi samanlaisen kiihkon ja vimman voimalla kuin tämän otsikon alla. Luettuani tuon jutun tuli mieleeni ajatuksia "mistä on pienet mestaruusjoukkueet tehty"- tai "mitä mestaruusjoukkueen tulee olla"-teeman ympäriltä.

Kärpät kuuluu kiistatta varakkaisiin joukkueisiin, ja se nyt vaan on tyhmää olla hankkimatta joukkueeseen vahvistuksia sillä rahalla, jos sitä on saatavilla. Vau. Syvällistä. Heikkilä viitannee tekstissään JYPin lanseeraamaan 2007-projektiin (~Keski-Suomen Kärpät) ja antaa rivien välistä olettaa, että myös JYP tai moni muukin seura pystyisi voittamaan mestaruuden, jos talous on riittävän kovassa kunnossa.

Heikkilän tekemät laskutoimitukset kertovat, että Jyväskylässä ollaan vielä valovuosien päästä pohjoisen lätkäihmeestä. Kärppien pelaajabudjetin ollessa yhtä suuren kuin JYPin kokonaisbudjetin ei ole ihme ettei täällä juhlita mestaruutta vielä vuosiin. JYP on valittu kirjoitukseen - ei Heikkilän Kärppä-rasismin tai Kärppien mestaruuden aiheuttaman JYPin alemmuuskompleksin vuoksi - vaan lehden ilmestymisalueen vuoksi. Sama kirjoitus toimisi joukkueen nimi vaihdettuna esimerkiksi Lappeenrannassa tai Kuopiossa. Minusta näyttää, että täällä jo pelkkä kirjoittajan nimi on saanut sudet ulvomaan ja veren vapisemaan. Tai sitten jotain olennaista on mennyt silmieni ohitse. Mahdollista sekin.

Ehkäpä tekstin ajatuksia herättävin kohta on ilmaan heitetty idea siitä, että oma juniorityö ei ole mestaruuksien voittamisen kannalta aivan välttämätöntä, vaan pätevät työntekijät - osaajat nykykielellä - voidaan värvätä muualta omien junnujen tehdessä haalarihommat. Tämähän on vastoin mantraa, jossa "omat junnut ovat tärkeä osa joukkuetta yadda yadda". Vai olisiko käynyt niin että vihtaasi on kustu? Riittääkö mestaruuteen sittenkin pistepörssin TOP3, huippumaalivahti sekä parkkiintuneet ulkomaalaispelaaajat? Vaikea kysymys, minä olen liian tyhmä vastaamaan - ainakin tähän aikaan päivästä.

"Kärppien mestaruuskeitoksen resepti on perinteinen ja yksinkertainen. Perusraaka-aineet ovat omalta takapihalta, kalliit, mutta välttämättömät mausteet muualta hankittuja. Tällä reseptillä ne mestaruudet on ennekin voitettu. Pitää vain olla massia niihin mausteisiin." Jeps, Heikkilä pinkoo puudelin ytimessä. Ei kaikkea ole pakko tehdä itse, markkinatalous rulaa.

Mutta mielestäni pelkkä massi ei riitä: kokin (Junno?) pitää osata valita vielä mausteet oikein, jottei lätkäkaukalon cuisine (varoitus: briljeerausta) ala tökkiä. Pelkkä "rahamassilla" houkuteltu maustesikermä ei pötki pitkälle, vaan seassa pitää olla myös ruisleipää. Tämän mm. Hjallis ja NY Rangers oppivat(?) kantapään kautta.

Kaikki palautuu joka tapauksessa rahan ympärille: jos ei ole rahaa, ei ole mausteita. Jos ei ole mausteita, ei ole mestaruutta. No niin, viisasten kivi löytyi, hiphei. Eli siitä vaan keräämään fyffendaalia, niin poika voi pian olla juuri Sinulla.

EDIT: Ai niin, meinasi unohtua. Onnittelut Kärpille mestaruudesta! Jottei katkerien nysväkyläläisten imago pehmenisi, niin: Poro!
 
Viimeksi muokattu:

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Pee
Joka tapauksessa sanoin, että Christian Ruuttu on vain pelannut HIFK:ssa. En sanonut, että Christian Ruuttu on pelannut vain HIFK:ssa, kuten sinä väitit minun sanoneen.
Lukemisen taito on vaikea taito.
Kunhan väitin sinun vähättelevän Ruuttua.
Enkä sanonut että sanoit "pelanneen vain" vaan tartuin kohtaan " vain pelannut" eli pelkkä pelaaminen tekee miehestä epä-pätevän? Mitähän on "vain yrittänyt myydä autoja- Seppänen"?
En, että... no joo. Taitaa olla nimimerkkiä päässä.
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitoksia Huerzolle Suomennuksesta. Toiveena olisi saada kirjoittaja saataisiin vielä otsikoimaan tämä varsin hyvin keskustelua luonut ketju ja toimittamaan tuota paikallisaviisia niin moni monella porolla olisi jäkälä nenän sijasta suussa ja sarvia heiluteltaisiin huomattavasti vähemmnä agressiivisesti. Noissa kirjoituksissa edelleen närästää pari seikkaa. katosomalla vaikka Kärppien palyoffien pistepörssin kärjen:

1. Tenkrat Petr 15 3 7 10 8 -9 -1 45
2. Lievers Brett 15 4 5 9 6 -9 -3 6
3. Viuhkola Jari 14 3 5 8 7 -7 0 4
4. Smyth Brad 15 3 5 8 6 -9 -3 4
5. Jokinen Jussi 15 3 4 7 4 -8 -4 6
6. Lehtonen Mikko 12 2 4 6 5 -3 2 8

Tämän perusteella ei voi sanoa ratkaisjoiden olevan pelkästään muualta tulleita. Yhtä alilla maalipörssissä löytyy molempia:

1. Vladimir Machulda Kärpät 10 4 1 0 0 3 0 0 0 0
2. Brett Lievers Kärpät 15 4 3 0 0 1 2 0 0 0
3. Jari Viuhkola Kärpät 14 3 1 0 0 2 0 0 0 0
4. Petr Tenkrat Kärpät 15 3 0 0 0 3 0 0 0 0
5. Jussi Jokinen Kärpät 15 3 2 0 0 1 1 0 0 0

Tehokkain puolustajua oli Mikko Lehtonen, paras plusmiinus oli Juha-Pekka Haatajalla yhdessä Machuldan kanssa. Pekka Rinne torjui playoffeissa torjuntaprosenttilla 100%.

Ratkaisumaali muualta tullut Ari Vallin terkee sen, mutta Pekka Saarenheimon (12) maalin kannalta ensiarvoisen tärkeä aloitusvoitto jätettään huomiotta. Edelleen Janne Pesosen kiekon päästö Vallinille ja tämän jälkeinen hyökkäjän plokki avaa Vallinille tien maalille. Edelleen Juntunen plokkaa/sitoo toisen hyökkäjän ja Pesonen ja Saarenheimo ovat maskissa. Olisko kiekko mennyt maalin ilman maskia? Epäilen, että ei. Maali on mielestäni loistava esimerkki Kärppien koko viiskon erikoistilanne pelaamisesta, viikon, jossa on kolme Kärppäkasvattia ja kaksi ulkopaikkakuntalaista. Video maalista:
http://www.oulunkarpat.fi/kimara/video0304/11_4_04_tps_1-0.mpg

Ulkomaalaiskentän ratkaisumaalit loppuotteluissa: Kummasti näissä maaleissa on myös sitä Kärppäosaamista muakana:
Brad Smyth 1-0 (Jussi Jokinen, Martin Stepanek) katsomalla videon Jokisen vapauttava syöttö on mielestäni malain avain asia:

http://www.oulunkarpat.fi/kimara/video0304/8_4_04_tps_1-0.mpg

Vladimir Machulda 2-0 (Brett Lievers, Kimmo Lotvonen)
Taas mukana myös 'omapoika'

Vladimir Machulda 3-3 (Brett Lievers, Martin Stepanek)

yksi maali vieraskoreasti.

Mutta taas Jatkoajalla:

Brett Lievers 4-3 (Ilkka Mikkola) YV,VoM,JaM

Oma poika mukana.

Ulkomaalaiset teki playoffeissa 15 maalia ja kotimaiset 16 maalia. Mitä tämä kertoo tasapuolisesti sitä, että molemmat ovat ollet ratkaisevassa roolissa. Kyllä ulkomaaliset teki fiinalisarjassa pääsosan maaleista, Hyvä sillä he oli melkoisen yössä ennen sitä. Näin joukkuetta kannatavana sapettaa, että se media kuin moni muukin kuorii sitä kermaa kakun päältä ulkolaisissa. Lieverssin kenttä oli kuitenkin Kärppien kolmoskenttä. Palsoaln kenttä teki siinä sille hyvät pohjat tehden Aallon kentän tuon 'mustansurman' tehottomaksi. Kyllä Palsolan viisikko ei ole täysin Oulainen. Siinä on Vallin ja Myllykoski muualta. Kuka välittää? Vallin ja Myllykoski, he ovat varmasti tyytyväsisiä valintaan mitalit kaulasssa. He tuli Ouluun voittamaan mestaruutta ja sen saivat. Kuten tuli muuten Machuldakin. Ja sen sai.
 
Viimeksi muokattu:

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Kirveellä töitä
Sinun mielestäsi siis jos joku ei tykkää Kärpistä / kaikesta siihen liittyvästä ja sen myös tuo julki kirjoituksissaan pilaa oman joukkueen kannattajien maineen... asiaa, todella kurkomaista päättelykykyä!

Jatkuva paasaaminen on eri asia kuin "rehelliset mielipiteet", jota niin kovasti kerrot edustavasi. Toisin ilmaisten, asia on tullut selväksi. Voit vaikka palata asiaan, kun on jotain todella uutta kerrottavaa.

Ymmärtänet itsekin, että kun viestiesi sisältö on koko kevään mittaan ollut täysin sama, ja käyt näitä "rehellisiä mielipiteitä" jakamassa myös Kärppä-kesk.alueella, niin alkaa jo "hieman" puuduttaa.

Mutta kuten sanoin, teet tällä hallaa oman joukkueesi kannattajien maineelle; ts. olet ylivoimaisesti pahin/kovin Tappara-leirin mussuttaja(jonka myös muut ovat huomanneet). Onneksi olkoon.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Keskisuomalaisen toinen pääkirjoitus Heikkilän juttua heti seuraavana päivänä löytyy täältä, siis Keskisuomalaisen verkkosivuilta. Tuli vaan mieleen, että päätoimittaja totesi, että pitää tehdä jotain...
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Heikkilä sanoo pakinassaan asiat juuri niin kuin ne on. Toisaalta hän hokee tuttua mantraa, joka on sanomattakin jääkiekkoa aktiivisesti seuraavalle selvää. Heikkilälle tuntuu olevan tärkeää todistaa, että näin mestruus voitetaan, MUTTA sitä ja MUTTA tätä ja vaik KOSKA...

Syvä katkeruus Ouluun jostakin - mistä lie? (Petr Ton??) - paistaa tästäkin Heikkilän pakinasta läpi.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Viestin lähetti kop
Syvä katkeruus Ouluun jostakin - mistä lie? (Petr Ton??) - paistaa tästäkin Heikkilän pakinasta läpi.

Jaa, ilmeisesti vain oululainen voi löytää tuosta pakinasta katkeruutta Oulun suuntaan. Eikös tuossa ennemminkin kerrota että JYP:lläkin olisi mahdollisuuksia vastaavaan kuin mitä Kärpät tekevät, tai ehkä vielä paremminkin siihen mitä HPK tekee. Onhan JYP oman alueensa ykkönen.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomen mestaruus on mahdollista voittaa..
..JOS
on rutosti rahaa.
..TAI JOS
joukkue on vallan mahtavasti rakennettu.
..TAI JOS
sillä on niin guru valmentaja että saa sen pelaamaan mielettömän hyvin.
..TAI JOS
joukkueella on käsittämätön tuuri.

Siinä minun jääkiekkoaiheinen kolumnini. Pitää sisällään myös paljon asiaa.

Aivan kuten kop sanoi, itsestään selvää aihetta tuo toimittaja höylää. Näkökulma on mielestäni negatiivinen, mutta hällä väliä. Paljon melua tyhjästä. Mestaruus lämmittää mieltä..ahh,kultaa!
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Viestin lähetti kakkonen
Suomen mestaruus on mahdollista voittaa..
..JOS
on rutosti rahaa.
..TAI JOS
joukkue on vallan mahtavasti rakennettu.
..TAI JOS
sillä on niin guru valmentaja että saa sen pelaamaan mielettömän hyvin.
..TAI JOS
joukkueella on käsittämätön tuuri.

Tai useita asioita näistä yhdessä. Jääkö tuon ulkopuolelle vielä jotain?
Täydennä sitten seuraava lause niin että se on 100% paikkaansapitävä: "Suomen mestaruuden voittaa, kun ... "

Ja vastaukseksi ei kelpaa "... kun voittaa viimeisen finaaliottelun."
 

JPL

Jäsen
DanC, mikä on viestisi pointti?
Ihan vain selvennykseksi, kun minä en sitä tuosta millään saa irroitettua.

Kyllä nuo T.Heikkilän ajatukset Kärpistä ovat tulleet selväksi jo aikaa sitten. Ainut asia, mikä itseä noissa riipoo on se, että hän ei saa yksinkertaisiakaan faktoja selvitettyä noihin juttuihinsa. 2.2 miljoonan pelaajabudjetti - joopa joo. Olisi soittanut Junnolle ja kysynyt, miten asia on. Tarkkoja tietoja ei ole itselläkään, mutta tiedän että Kärpät ei ole joutunut hallitukselle esittämään pelaajabudjetin kasvattamista merkittävässä määrin.
Rahat pelaajiin ovat olleet budjetoitu jo ennakkoon. Ainoastaan Tenkratin hankkiminen tuli hieman "puskista". Toimittajan muisti on yllättävän lyhyt. Kärpistähän lähti vuosi sitten todella kovapalkkaisia pelaajia poiskin ja tilalle ei tullut vielä kesällä oikeastaan ketään tilalle. (Dawe toki jonkin verran maksoi, mutta ei hänellä mikään jättisopimus ollut kuitenkaan) Smythiin ja Machuldaan (=kahden pelaajan hankintaan kesken kauden) oltiin myös varauduttu jo kesällä. Omien pelaajien tason nosto aiheutti sen, että pelaajia ei tarvinnut hommata aikaisemmin.
 
Viimeksi muokattu:

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
DanC, mikä on viestisi pointti? (sori,JPL lainasin sua=)

Minä hain viestilläni vain sitä takaa että toimittaja Heikkilä jauhaa ympäripyöreää shittiä ja tekee sen Kärpille negatiivisesti. No,en revi stressiä..mestaruus lämmittää sen verran mukavasti ja kauan.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Viestin lähetti JPL
DanC, mikä on viestisi pointti?
Ihan vain selvennykseksi, kun minä en sitä tuosta millään saa irroitettua.

Viestin lähetti kakkonen
DanC, mikä on viestisi pointti? (sori,JPL lainasin sua=)

Minä hain viestilläni vain sitä takaa että toimittaja Heikkilä jauhaa ympäripyöreää shittiä ja tekee sen Kärpille negatiivisesti. No,en revi stressiä..mestaruus lämmittää sen verran mukavasti ja kauan.


No ei se mikään ihme ole, jos en saa sitä itsekään irroitettua. Taisi olla vaan verensokeri alhaalla, kun ennen ruokaa tuollaista kirjoittelin.

Jos jotain haluaa siitä irroitella, niin kolumnien kirjoittaminen kakkosen esittämässä muodossa on liian helppoa. . Kun en ole tuon toimittajan aiempaan tuotantoon perehtynyt, niin en tiedä mitä se oikeen höylää. Ilmeisesti Heikkilä sitten kirjoittelee tuolla tavalla. Muttei aihe itsessään eli mestaruuden voittaminen ole itsestään selvä. Vaikka nuo mainitut jossittelut olisivatkin kunnossa.

Itseäni kiinnostaa enemmän ylimalkaisten ja helposti heitettyjen jossittelujen sijaan paljon syvemmälle menevät asiat joukkueen rakentamisesta ja muista asioista jotka tekevät mestaruusjoukkueen. Ja tietysti täytyy todeta, että mukana on ripaus sitä jossittelua.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
DanC: samoilla linjoilla ollaan. Toimittajan puusilmäisyys mua tympäisee. Mestaruuskonseptin rakentaminen on paljon,paljon muutakin kuin se että on paljon rahaa.

Tuo toimittaja vaan kirjoittaa tyylillä (tässä pari selkeää esimerkkiä):
"Modernina" aikana Kanada-maljan saalistaminen on onnistunut tasan kahdella keinolla: rahalla (esim. TPS 1989?91, 1993, 1995, 1999?2001) tai tappavan tylsällä puolustusvoittoisella pelitavalla (esim. Tappara 2003). Tai pahimmillaan näiden kahden (esim. Jokerit 2002) yhdistelmällä."
Kärppien mestaruus irtosi siis rahalla.
Jos minä olisi Juha Junno ja tärväisin pelaajieni palkkoihin tuollaisen summan ja ne ruojat eivät edes voittaisi mestaruutta, niin olisin hyvin, hyvin vihainen.

Mun mielestä nuo on aika yksinkertaisia kommentteja jotka vähentää mestaruuden arvoa. Kaikki tietää että mestaruuteen vaaditaan paljon ja raha on yksi tärkeä tekijä,ei muuta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, KumLe ja Spiidi
Viestin lähetti Pee
Ajankohdassa ei sen sijaan ole minusta mitään vikaa. Mestaruushehkuttelujen vastapainoksi pitää muistaa myös tosiasioita.

Siis mikä tosiasia? sekö, että KÄRPÄT voitti mestaruuden väärin keinoin?

Pitäs ilmeisesti muuttaa sääntöjä sm-liigassa ettei joukkueessa saa pelata kuin oman kylän poikia? Miten sitten Jyväskylässä kävisi?

HERRANENAIKAKUNIHMISETONKATKERIA!
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kerroppas Pee muuten ihan vertailun vuoksi JYPin omavaraisuus pelaajia, valmentajia ja seurajohtoa myöden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös