Michal Birner ja Juraj Mikus Tepsiin

  • 81 852
  • 187

Jewnaberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Marko Jantunen
Täytyy myös sanoa että itselleni noista muutamasta ottelusta Pelicansissa Birneristä jäi päälimmäisenä mieleen loistava alivoimapelaaminen. Kuten aikaisemmin mainittua, vahva kahden suunnan hyökkääjä joka ei välttämättä omaa silkkisiä käsiä mutta ajaa maalille vahvasti ja tekee takuu varmasti useammankin maalin lähietäisyydeltä tulevalla kaudella. Mielelläni olisin Lahdessakin nähnyt jatkavan.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kovan hankinnan TPS teki, kun sai slovakkisentteri Juraj Mikusin riveihinsä. Näin viime kaudella noin 15 ottelua, joissa Mikus pelasi. Näistä noin 5 oli Slovakian Extraliigaa. Mikus oli näkemissäni otteluissa erittäin vakuuttava ja yhteistyö ketjukaveri Zigmund Palffyn kanssa oli hyvin näyttävää. Slovakian Extraliigan hopealle yltäneen Skalican hyökkääjäkaksikko teki kentällä käytännössä katsoen mitä tahtoivat.

Tietenkin 90 pistettä Slovakian Extraliigan tasoisessa sarjassa ei kerro ihan koko totuutta, vielä kun Palffy on laiturina. Totuus on kuitenkin se, että kun Slovakian Extraliigan toiseksi paras pelaaja, sarjan hopeajoukkueen ykkössentteri ja pistepörssin kakkonen Mikus tulee Suomen SM-liigaan, tulee hän olemaan sarjassa tähti.

Vahvuudet: Isokokoinen, erinomaiset kädet, hyvä peliäly, hyvät syötöt, suht hyvä laukaus.
Heikkoudet: Voimataso, ajoittain asenne.

Kevään MM-kisat menivät Mikusilta sitten enemmän tai vähemmän penkinalle koko maan tavoin. Näin kirjoitin Mikusista MM-kisojen jälkeen:

71 Juraj Mikus |7| 6 0+1=1 2 -3 12 12.06

Mikus sai kokea karun totuuden, kun Skalica, kotimainen Extraliiga ja Zigmund Palffy vaihdettiin jääkiekon MM-kilpailuihin. Nuorella miehellä on potentiaalia taistella paikasta NHL-joukkueen kokoonpanoon, mutta sitä ennen otteisiin on saatava aimo annos äijämäisyyttä. Mikusilla on raamit kohdallaan, peliäly hyvällä tolalla ja kädet käyvät mukavasti. Nyt Montrealin NHL-varaus on kuin afrikkalainen pitkänmatkanjuoksija, lihasta ei ole lainkaan. Voimatason nosto on etusijalla, jotta paikka NHL:ssä tai iso rooli KHL:ssä aukeaa. Joka tapauksessa Slovakian yksi lahjakkaimmista 1980-luvun loppupuolella syntyneistä keskushyökkääjistä. Tehopisteitä nyt vain 1, kun Extraliigassa lukemat 90-kertaiset.
 
Viimeksi muokattu:

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Tuo Mikushan näyttää ainakin statsien perusteella melko huikealta kaverilta. Hyviä tehoja ikäkausimaaotteluissa, 8 peliä aikuisten MM-kisoissa sekä lisäksi 90 pistettä Slovakian pääsarjassa.

Tähän mennessä SM-liigan kovin kaappaus? Erona Pirnekseen, Hentuseen ja kumppaneihin on se, että miehen kehityskäyrä osoittaa selkeästi ylöspäin. Tähtiainesta.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Slovakian liigan tasosta sen verran että liigan parhaat jengit ovat kyllä SM-Liigan keskikastin tasolla tai ainakin lähellä keskitasoa, joukkueissa on useita vanhoja NHL-miehiä ja huima määrä nuoria lupauksia. Slovakian maajoukkueissa on vuosien saatossa pelannut lähes aina oman liigan pelaajia vaikka NHL-pelaajia olisi ollut joukkueellinen käytössä.

Toisaalta liigan parhaiden ja huonoimpien joukkueiden ero on todella suuri, se selittää osittain nuo muutamien pelaajien huimat pistesaaliit.

Mikus on kyllä kaikinpuolin mielenkiintoinen pelaaja, Nurmisen Pasihan nosti kaverin esille Suomea vastaan pelatussa ottelussa kolmen seurattavan asian joukossa. Liike jäi kyllä mieleen, ei oikeastaan muuta. Birner sopii taistelevana pelaajana Suikkasen joukkoihin, toivottavasti kaverit nähdään jo Pitsiturnauksessa!
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tähän mennessä SM-liigan kovin kaappaus? Erona Pirnekseen, Hentuseen ja kumppaneihin on se, että miehen kehityskäyrä osoittaa selkeästi ylöspäin. Tähtiainesta.

Todella mielenkiintoinen hankinta Tepsiltä ja se on vaan hienoa. Mutta mitenkä sitä viime kauden perusteella voisi sanoa, että Pirneksen ura olisi alamäessä? Mielestäni melkeinpä päinvastoin eli uudessa nosteessa. Myös Hentusen ura ei ole osoittanut suuriakaan laantumisen merkkejä. Siirto Suomeen tuli perhesyistä, eikä sitä voi suoranaisesti väittää alamäeksi, molemmat olisivat kelvanneet KHL:ään. Ei Mikus mielestäni Pirneksen ohi mene, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen sainaus.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Mutta mitenkä sitä viime kauden perusteella voisi sanoa, että Pirneksen ura olisi alamäessä? Mielestäni melkeinpä päinvastoin eli uudessa nosteessa. Myös Hentusen ura ei ole osoittanut suuriakaan laantumisen merkkejä.

En väittänyt Pirneksen uran olevan alamäessä. Essihän on pelannut viime aikoina hienosti. Mutta ei kai kukaan voi väittää miehen kehityskäyrän osoittavan selkeästi ylöspäin - onhan miehellä ikääkin jo 32 v. Hentunen on puolestaan jo selkeästi ohittanut parhaat päivänsä pelaajana, vaikka pari viime kautta onkin mennyt Venäjällä ihan kohtuullisesti.

Mutta ot:tahan tämä jo on. Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, tämä on vain oma näkemykseni.
 

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lonkkis hyväksyy hankinnat suoralta kädeltä ja on tyytyväinen. Odottelen jo innolla harjoituspelejä, kun on näin eksoottisia kavereita näytillä! En odota mitään sateentekijöitä, mutta joukkueeseen hyvin sopivia palasia - varsinkin Mikus voi olla jopa jättipotti.
+

Nyt kun tomu TPS:n päivän hankinnoista on hiukan laskeutunut ja asiaan on saanut etäisyyttä, niin täytyy valitettavasti sanoa, ettei TPS juurikaan osakkeitaan nostanut ensi kauden SM-liigaan. Vaan hankki pikemminkin kaksi täysin arpapelaajan statuksella liikkuvaa tusinajantteria. Pahimmillaan joukkue heikentyi...
TPS on mielestäni edelleen sarjan pohjamutaa. Seuraavana hankintavuorossa Pelicans tai Ässät?

Koita nyt päättää.

Oli miten oli, rosteriin tuli positiivista vaihtelua ja itse otan positiivisella mielellä kaverit vastaan. Vaikka ennakkoasenteet slaaveja kohtaan ovat niin ja näin, niin miksi ei Mikis voisi yllättää meitä kaikkia. Mieheltä löytyy kokoa ja käsiä, ei ihan perus-tepsiä. Jos vielä fyysistä peliä saadaan Turussa parannettua, niin taivas on rajana, toki katsellaan ne pelit ensin...
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Jos vielä fyysistä peliä saadaan Turussa parannettua, niin taivas on rajana, toki katsellaan ne pelit ensin...

Niin, eipä olisi ensimmäinen nuori bambimainen tsekki, joka saa Tepsissä lihasta luiden päälle ja sitä kautta kasvaa kansainväliseksi tähtipelaajaksi.
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Älkää herättäkö jos tämä on unta. Ei saatana. Voi saatana. Tämä ylitti kaikki odotukset. Kiitos TPS!

edit: Tunnepurkaus meni yli!
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oho, johan pomppas! Tämä uutinen tuli täysin puun takaa. Kaikkien katseet oli P-Amerikassa, mutta pari slaaviahan sieltä tupsahti. Ja siis öö, mitä hemmettiä? Me saatiin rightin keskushyökkääjä, joka on paukuttanut viime kaudella 56 pelissä 90 pinnaa. Nuori ja lupaava pelaaja, jonka pitäisi kaiken järjen mukaan olla huippuvahvistus sm-liigaan. Birner on varmasti myös hyvä vahvistus. Joku voisi ystävällisesti herättää mut! Kiitos Arse!

Hyvä uutinen on myös se, että Laineen ja Sinisalon sopimukset on purettu, ja asia sikäli loppuunkäsitelty.
 
Älkää herättäkö jos tämä on unta. Ei saatana. Voi saatana. Tämä ylitti kaikki odotukset. Kiitos TPS!

Nyt sitten kaikki kynnelle kykenevät kausikorttia ostamaan. Siten voitte kiittää Tepsiä hankinnoista, joista olette olleet ylpeitä. Joukkue tarvitsee edelleen kaiken mahdollisen tuen ja mikä parempi tapa, kuin katsomossa keikkuminen?
 

Fordél

Jäsen
Eiköhän Lonkkiskin voi näiden hankintojen jälkeen vihdoin myöntää, että SaiPa ja TPS taistelevat täysin eri sijoista tulevalla kaudella. Kateellisena katselen noita pelaajia, joista molemmat olisivat mahtuneet SaiPaan aivan minä päivänä tahansa. Mikus on kyllä erittäin mielenkiintoinen nimi, kaveri voi olla joko tähti Sm-liigassa tai sitten täysi floppi, mutta itse uskon ennemmin ensimmäiseen vaihtoehtoon.

SaiPalla on tietysti pakka vielä vähän levällään, mutta on se valitettavasti sen verran valmis kuitenkin, että jo nyt voidaan todeta SaiPan joukkueen olevan lähes Mestis-tasoa. Viime kaudella oli sentään sitä kärkiosaamista Immosen, Nabokovin ja Tarkin muossa. Nyt ilmeisesti nuo pelaajat on korvattu Mestispelureilla. TPS:llä on sen sijaan nuori ja eteenpäin pyrkivä joukkue, jossa moni pelaaja keikkuu juuri siinä läpimurtonsa kynnyksellä. Suikkanen valmentajana saa varmasti juuri tällaisista pelaajista parhaan irti, aivan kuten Hokissa. Sen sijaan SaiPassa ollaan astetta heikommalla tolalla, ja siellä montaa pelaajaa ollaan vasta sisäänajamassa liigaympyröihin.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
Olipa hyvä uutinen vaikka ei yllättäen oman joukkueen kohdalle osunukkaan. Mukavaa, että meidän kuolevaan liigaan saadaan välillä tälläisiä ennakkoon odotuksia herättäviä nimiä joita on kiva seurailla syksyn tullen ja jotka tuovat vähän väriä tähän roska-liigaan jonka taso tippuu, kun lehmän häntä, eikä pelkästään uutisia malliin "parhaat pelaajat myytiin" tai "kaikki pelaajat myynnissä, rahat on loppu".
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kesäloman passiivisuudesta on nyt noustava juhlistamaan näitä hankintoja. Kippis. Erittäin mielenkiintoinen parivaljakko. Eilen vähän rypistin otsaa kun Viinanen meni Ouluun, mutta tänään ei harmita.

Sentteristä melkoiset odotukset. Myös Lahden vahvistus on kelpo pelimies. Ei ehkä kahteen ensimmäiseen, mutta kolmoseen ainakin. Tai Suikkanen varmasti antaa sitä mitä kaverit ansaitsee.

En ehkä enää kaipaa uusia tulokkaita porukkaan ulkomailta. Kokkala ja Jalo pitää ajaa myös sisään, ja vastoin yleistä käsitystä, näkisin Filpun kohtuullisena sentterinä kakkoseen tai kolmoseen, Uusikartanon kunnosta riippuen (kuitenkin parhaita pistemiehiä männä kaudella).
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPalla on tietysti pakka vielä vähän levällään, mutta on se valitettavasti sen verran valmis kuitenkin, että jo nyt voidaan todeta SaiPan joukkueen olevan lähes Mestis-tasoa. Viime kaudella oli sentään sitä kärkiosaamista Immosen, Nabokovin ja Tarkin muossa. Nyt ilmeisesti nuo pelaajat on korvattu Mestispelureilla. TPS:llä on sen sijaan nuori ja eteenpäin pyrkivä joukkue, jossa moni pelaaja keikkuu juuri siinä läpimurtonsa kynnyksellä. Suikkanen valmentajana saa varmasti juuri tällaisista pelaajista parhaan irti, aivan kuten Hokissa. Sen sijaan SaiPassa ollaan astetta heikommalla tolalla, ja siellä montaa pelaajaa ollaan vasta sisäänajamassa liigaympyröihin.

Nimenomaan näin. Ensi vuosi on erittäin raskas projekti, josta selviäminen kunnialla olisi aivan mahtava juttu. Sen jälkeen pääsisi aloittamaan täysin uudelta pohjalta, samalla kun junnut on ajettu jo kunnolla sisään liigaan.

Tepsiin liittyen, paljon joukkueen pelaajabudjetti tällä hetkellä mahtaa olla? Ei voi nimittäin mitenkään olla aiemmin puheissa olleen miljoonan luokkaa, tai sitten Vuori+kumppanit ovat tehneet helvetinmoiset orjasopimukset.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
No, huh huh. Sateiseen sairasloma-kesälomapäivään piristystä. Odotukset olivat jossain AHL:n kakkosketjulaisessa, mutta sieltä paukahtikin maajoukkuetason kaveri.

Eiköhän tämä nyt tarkoita sitä, että pitää taas se kausarikin hankkia. F2, here I come.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Näin ennakkoon ainakin kelpaa nämä pelimiehet. Kovia tehoja takonut tuo sentteri Mikus ja haistellut jopa maajoukkueen ilmapiiriäkin MM-kisoja myöten. Biner taas tuonee sitä kiimaa nousta maalille ja iskee luultavasti jonkin verran niitä ns. räkämaaleja maalivahtien nenien edestä. Odotin kovaa sentteriä, mutta saatiin sen lisäksi vieä kova laiturikin. Tyytyväinen täytyy olla ja kyllä tässä taas odottaa harjoituskauden alkua innoissaan.
 
Eiköhän tämä nyt tarkoita sitä, että pitää taas se kausarikin hankkia. F2, here I come.

Juurikin näin ja pidä tuosta kiinni kanssa.

Kaikki ja kaverit kanssa nyt vaan mahdollisuuksien mukaan kausaria ostamaan, niin saadaan muutaman vuoden päästä taas niitä valmiita tähtipelaajiakin. Tunnelma on orastavassa nosteessa ja juuri tällaisella hetkellä seuran taustalla on mukavinta olla. Viime kauden loppukin oli aika mannaa... Eikö?
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Nämä kaksi slaavia ovat erittäin tärkeitä palasia ensi kauden joukkueessa. Ilmeisesti Laineen ja Sinisalon poistumisen myötä myös halpoja, joka tarkoittaa sitä, että vielä yksi sentteri olisi mahdollisesti tulossa.

Täytyy sanoa, että uskomaton hintalaatu-suhde tässä joukkueessa. Ainakin näin alustavasti.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mikus oli jo pari vuotta sitten nuorten MM-kisoissa varsin surkean Slovakian joukkueen varsin yksinäinen tähti. Tuon turnauksen esitysten perusteella en kyllä millään olisi häntä sentteriksi mieltänyt, oli sellainen maaliahne laiturityyppi, joka pyrki kanadalaisen suoraviivaisesti tekopaikoille. Ehkäpä kyse oli sitten siitä, ettei vierellä oikein ollut kavereita, joille olisi voinut kiekkoa tarjota. Loistohankinta Tepsiltä joka tapauksessa, yksi ensi kauden mielenkiintoisimpia pelaajia liigassa.
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Nyt sitten kaikki kynnelle kykenevät kausikorttia ostamaan. Siten voitte kiittää Tepsiä hankinnoista, joista olette olleet ylpeitä. Joukkue tarvitsee edelleen kaiken mahdollisen tuen ja mikä parempi tapa, kuin katsomossa keikkuminen?
Viimeiset kolme kautta olen kausarin omistanut, mutta nyt jää sattuneesta syystä pelejä niin paljon väliin, etten tulevalle kaudella hanki. Vai pitäisikö silti? Tai jos ostan vaan pelipaidan ja jotain muuta sälää. Jotenkin pitää kiittää Åbon omia. Ja totta kai jokanen peli käydään katsomassa mihin vain pääsee.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Onnittelut vain Turkuun! Uskoisin, että Mikusista saatte vallan mainion ykkössentterin. Sen verran taitavasta kaverista on kyse. Birneristä en niinkään osaa mitään sanoa, kun jäi tuo mennyt kausikin lyhyeksi.

Suurimmat kysymysmerkit teillä taitaa olla maalivahtiosastolla, voi olla että Leggio on suorastaan huippu tai sitten mallia Goehring. Lisäksi tietysti nuo ulkkaripakit, joista ei etukäteen osaa oikein mitään sanoa. Mielenkiintoinen rosteri erinomaisella valmentajalla höystettynä...lupaa hyvää...
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten tuo Tepsin taloudellinen tilanne oikein menee? Mitä budjetin piti tälle kaudelle olla, oliko juttua noin reilun millin budjetista? Itse tietämättä mistään sinänsä mitään, laskeskelin että 1.2-1.3 miljoonaa menisi ainakin tuohon rosteriin.

Aika mielenkiintoista, että Vuori kertoo Mikusin valinneen Tepsin ennen Ruotsia ja Venäjää. Palkkaa lienee siis jonkin verran. Paperilla kyllä hieno hankinta tähän kohtaan.


MACK
 

Fordél

Jäsen
Aika mielenkiintoista, että Vuori kertoo Mikusin valinneen Tepsin ennen Ruotsia ja Venäjää. Palkkaa lienee siis jonkin verran. Paperilla kyllä hieno hankinta tähän kohtaan.


MACK

Veikkaan, että vaakakupissa painaa kovasti myös se, että luvassa on todennäköisesti ykkössentterin rooli ja sitä kautta hyvä ponnahduslauta kohti miehen unelmaa. Venäjällä tätä ei olisi ollut tarjolla eika varmasti Ruotisssakaan vaikka niissä olisi rahaa ollut tarjolla enemmän.
 
Mikukseen sopivat muuten monellakin tapaa Hietarinnan MTV3:lle pari viikkoa takaperin antamat kommentit sentteristä. Eli miehen perässä on tosiaan roikuttu jo pidempäänkin...

En muuten tiedä onko vapaana ja mikä kunto, mutta Rauteen Mikko sopisi minulle hitaudestaan huolimatta kolmosta kipparoimaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös