Michal Birner ja Juraj Mikus Tepsiin

  • 81 890
  • 187

MaroqC

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jumaliste!

Toi Mikushan kuulostaa todella hyvältä pelaajalta, eikä Birnerkään varmasti huono ole! Mikuksella viime kaudella Tsekin liigassa 90 tehopistettä 56 ottelussa.
 

12961

Jäsen
Toi Mikushan kuulostaa todella hyvältä pelaajalta, eikä Birnerkään varmasti huono ole! Mikuksella viime kaudella Tsekin liigassa 90 tehopistettä 56 ottelussa.

Kysehän oli Slovakian extraligasta, jossa pelasi pääosin Zigmund Palffyn ketjun keskellä. Tiedä tuon tasosta sitten.

TPS:n lehdistötiedote vihjaa rivien välistä, että vielä olisi joku tulossa rapakon takaa, kun mainostavat, että tulijat eivät vaikuta EU-pelaajina ulkomaalaiskiintiöön ja yksi paikka on vielä vapaana.

Laineen ja Sinisalon sopparit purettu yhteisymmärryksessä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ei tullutkaan sitä yhtä kovaa sentteriä vaan ok sentteri ja ok laituri. Mikähän tässä oli ideana?

Plussat:

+Mikus rightin pelaaja
+Birnerille tuttu liiga
+Tilaa jäi vielä yhdelle ulkkarille
+Laine ja Sinisalo ulos

Miinukset:

-Kaksi arpaa lisää joukkueeseen
 
Lonkkis hyväksyy hankinnat suoralta kädeltä ja on tyytyväinen. Odottelen jo innolla harjoituspelejä, kun on näin eksoottisia kavereita näytillä! En odota mitään sateentekijöitä, mutta joukkueeseen hyvin sopivia palasia - varsinkin Mikus voi olla jopa jättipotti.

Ehkä meille tulee vielä jenkki.

Tepsissä tosin nyt jo 5 ulkomaalaispelaajaa, mutta hyvä suomalainen runko.

EDIT: YouTuben mukaana Mikus on noin isoksi sälliksi todella nopea ja taitava. Plussaa myös kausi ulkomailla, eli englanti taittuu?
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Onko Juraj Mikus TPS:n ykkössentteri ensi kaudella vai tuleeko joku vielä rapakon takaa, arvauksia?
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
...ainakin Pelicans osion Birner ketjun mukaan miehestä pidettiin Lahdessa.

Mutta takana vain kuusi matsia, joten se ei voi olla mittarina. Toivottavasti kuitenkin on palkkansa arvoinen. Mikus onkin mielenkiintoinen nimi, katsellaan...
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ensivaikutelma..

..on varovaisen positiivinen kyllä näistä kahdesta. Pahempaa odottelin.
Hyvä asia on kuitenkin myös se, että kummallakin on jo kokemusta ulkomailla pelaamisesta entuudestaan.
 

Miguel

Jäsen
Se vähä mitä Birneristä ehdittiin Lahdessa nähdä, niin kyseessä ei ollut ollenkaan perinteinen tshekkipelaaja, vaan selkeä kahden suunnan hyökkääjä ja tunnollinen joukkuepelaaja. Kiekollisista taidoista ei kunnon käsitystä ehditty saada. Ei kyllä tullut mitään välähdyksiä siitä, että kummoisia käsiä olisi ollut. Tuskin pystyy pelintekijäksi tai maalitykiksi, mutta kohtuullisen älykkäänä roolipelaajana voi napsia tehoja sieltä ja täältä, kunhan oma rooli löytyy. Pelicansillahan oli Birnerin pelien aikaan aika huono vaihe päällä, joten apuja ei paljon tullut.

Ihan kiinnostavaa nähdä Birner jatkossakin SM-liigassa. Suikkasen Tepsin luulisi olevan hänelle hyvä ympäristö.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tullutkaan sitä yhtä kovaa sentteriä vaan ok sentteri ja ok laituri. Mikähän tässä oli ideana?

Juuri näinhän toimisto on koko ajan sanonut! Palstaveljet ei vaan ole halunneet uskoa tai olla samaa mieltä, paitsi osa. Filppula pelaa keskellä, näin uskoo toimisto ja valmennus. Neljällä senalla mennään ja 12 hyökkääjällä. Huimaa. Tai siis, toivottavasti tulisi veilä yksi kanukki sentteri...aina saa syksyllä toivoa vahvistuksia, eikö?

YouTubaa Mikuksesta:
Mikus QMJHL

Mikus goal

Mikus?

Future Hockeyssa vain samanniminen puolustaja, mutta tälläisen löysin vuodelta 2005 (HUOM pelipaikka!):PDF prospect alla (sivu 3)
From ISS 2005 NHL Draft Guide, two of the most unheralded prospects to watch for:
Juraj Mikus
Position: Right Wing
Born: 2-22-87
Height: 6-1
Weight: 185
ISS Ranking: #32
ISS Oct. Ranking: #168

Report Card
Size/Strength B
Skating A
Shot/Scoring B+
Puckhandling B+
Hockey Sense B+
Leadership B
Poise B
Defense C+

Skill: Plays with intensity at all times. Excellent skater with mobility and lateral movement. Has a good scoring touch
Scouting Report: Every year some unforeseen prospect jumps up out of the woodwork, grabs you by the throat and refuses to let go, like
Juraj Mikus. Here at ISS we believe Mikus is one of the more skilled and talented forwards available in the draft, and as a result, he has risen
to 32nd in our rankings. His game-breaking speed, balance, net drive, shot selection, and versatility leave all sorts of doors open for him. He
could turn into a dynamic first-line scoring forward, or a two-way second-line forward if he works on his defensive-zone coverage. He adapted
extremely well to playing in the Slovak Extraleague. He started the season alternating between Skalica’s first and junior team. With the first
to become a regular player.

NHL Potential: Huge potential and upside – lots to work with for a NHL team. Style compares to: Milan Hejduk.
Year Team GP G A PTS PIM
04/05 SKALICA 39 23 26 49 58

Kova hankinta, toivottavasti on SENTTERI! Vai onko sittenkin maalintekijä laituri... Juuri tälläisen miehen Tepsiin halusinkin, niin siis sen Johnsonin korvaajan lisäksi! Kelpaa kyllä nyt näinkin.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Ihan positiivisia hankintoja tehdään pienimmällä pelaajabudjetilla. Nuoria kavereita, joilla toivottavasti on vielä parhaat vuodet edessä päin. Varsinkin Mikus voi kostautua hyvinkin tärkeäksi pelaajaksi.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Kyllähän tässä kieltämättä aika positiivisin mielin jo tulevaa kautta odottelee uusien hankintojen myötä. Mielenkiintoista vain seurata, kuinka Suikkasen opit + slaavilainen mentaliteetti toimii.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ulkopuolisin silmin tuo Mikus vaikuttaa kyllä todella hyvältä hankinnalta ensi kauden sm-liigaan. Toki tuota Slovakian sarjan tasoa en tiedä, mutta 90 pojoa 56 pelissä on joka tapauksessa kova saavutus. Mikus on pelannut myös kahtena viime kautena Slovakian MM-kisajoukkueessa joten ihan paskasta pelimiehestä ei voi olla kysymys. Ja kyseessä on vasta 22-vuotias kaveri jonka parhaat vuodet ovat eittämättä vasta edessäpäin.

Tässähän pitää alkaa pikku hiljaa pelätä Tepsiä kun katsoo teidän rosteria. Nuoria lupaavia pelimiehiä joukkue täynnä höystettynä parilla kokeneemmalla kaverilla Suikkasen tsemppauksen alaisuudessa ei voi poikia muuta kuin hyvää. Säälipleijaripaikka tuolla rosterilla on ihan saletti, todennäköisesti Tepsi taistelee suorastakin pleijaripaikasta jo nyt.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Kovat hankinnat Tepsiltä. Mikus kyllä selvästi mielenkiintoisempi tapaus, mutta eipä Birnerkään huono ole. Tässä saatiin nyt se kauan kaivattu ykkösen sentteri ja kakkoseenkin se laituri sitten samantien.

Ainoa mikä tässä taas harmittaa, että eipä taida herrojen soppareissa mitään optioita olla? Mikus olisi varsinkin mukava nähdä parinkin kauden ajan Tepsissä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Varsinkin Mikus tuntuu kaverilta, jonka kohdalla on mahdollisuudet täydelliseen jättipottiin. Hänellä on valtteja paljon, koska hän on nuori ja kehittyvä, korkea varausnumero kertoo nähdystä potentiaalista ja toisaalta se ei enää ole pelkkää potentiaalia, vaan viime kauden tehot kertovat potentiaalin alkaneen realisoitua pisteidenkin muodossa.

Slovakian liigan pistesankareista mieleen tulee Lukon Martin Bartek, joka teki ennen Suomeen saapumistaan 49 ottelussa 74 pistettä. Bartek ei ollut liigassa ihan niin hyvä kuin toivottiin, mutta 17 ottelussa tehdyt 11 pistettä ovat jotain nekin. Huomionarvoista on kuitenkin se, että Mikusin tehot Slovakiasta ovat Bartekiakin kovemmat.

Hyvä haku TPS:lta. Kelpaisi milloin tahansa meillekin.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Uskon teidän saavan Birneristä todella hyvän vahvistuksen, mikäli on vaan toipunut viime kautisesta pahasta loukkaantumisestaan.

Lahdessa mies ei lyhyessä ajassa paljon ehtinyt taitojaan näyttää, mutta potentiaali kaverista kyllä löytyy. Birner on "epä-tsekkiläisesti" todellinen raataja ja nöyrästi oman paikkansa pelaava kaveri jolla asenne on paikallaan. Tokkopa pistepörssien voitosta taistelee, mutta "räkämaaleja" syntyy varmasti.

Itse pitkään toivoin kaverin jatkavan Lahdessa, mutta siirron myötä tepsistäkin tulee kiinnostava joukkue meikäläisen silmissä.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Mikus on kyllä kieltämättä kiinnostava pelaaja ensi kauden SM-liigaan. 90 pistettä Slovakian liigassa on kyllä kova pistemäärä, mutta eri asia, kuinka hyvin nuo pisteet siirtyvät SM-liigaan. Slovakian liigan taso ei kuitenkaan päätä huimaa ja vierellä muuan Zigmund Palffy varmasti auttoi todella paljon.

Katselin tuossa vetoon Slovakia-ketjua ja sentterinähän Mikus on pelannut Slovakiassa, sekä A-maajoukkueessa. MM-kisojen taso vain taisi olla liikaa ja vetoon kommenttien mukaan peliälystä ja potentiaalista huolimatta lihasten puute haittasi paljon Mikusin peliä.

Kyseessä on toki TPS:ltä todella hyvä haku ja potentiaalia on vaikka mihin. SM-liigassa lihasten puute ei varmasti yhtä karusti tule näkymään ja odotettavissa on varmasti pisteitä. Varsinkin kun kyseessä on vielä nuori ja kehittyvä pelaaja. Ja sitä voimaahaan on helppo lisätä, taitoa ei ja taitoahan tällä kaverilla varmasti on.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen näihin hankintoihin. Olen aina pitänyt slaavipelaajien luovuudesta pelikentällä ja näistä molemmista löytyy hienoa potentiaalia, olla iso ja rakastettu osa joukkuetta.

Innoissaan tässä jo ensi kautta odotan!

Kiitos Ari! Kiitos TPS! (Älkää antako minun katua näitä kiitoksia kauden alettua)
 

ceeceeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulainen jääkiekko
Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen näihin hankintoihin. Olen aina pitänyt slaavipelaajien luovuudesta pelikentällä

Samaa mieltä. Yllätti kyllä positiivisesti tää uutinen... pelkäsin meinaan aika paljon pahempaakin. Tietysti tässä kohtaa vielä yhtään turha lähteä liikaa hehkuttamaan, annetaan ajan ja pelien näyttää!!

Itse toivoisin, että joukkue olisi nyt tässä. Kolmoseen ja varsinkin neloseen vaan reilusti junnuja pelaamaan. Jaloa, Kokkalaa, Reivosta ja muita kumppaneita... ;)
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän Lonkkiskin voi näiden hankintojen jälkeen vihdoin myöntää, että SaiPa ja TPS taistelevat täysin eri sijoista tulevalla kaudella. Kateellisena katselen noita pelaajia, joista molemmat olisivat mahtuneet SaiPaan aivan minä päivänä tahansa. Mikus on kyllä erittäin mielenkiintoinen nimi, kaveri voi olla joko tähti Sm-liigassa tai sitten täysi floppi, mutta itse uskon ennemmin ensimmäiseen vaihtoehtoon.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tykkään. Vaikkei Slovakian sarja liene niitä kovimpia, pisteitä on tullut kaikkialla missä pelaa. Puoletkin noista "ziggy-pisteistä" olisi kotoisessa ihan hyvä suoritus.

Näin se vaan menee, että kauden alkua aletaan odottamaan joka kesä..
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Allekirjoittaneella oli kunnia Sveitsin mm-kisoissa olla samassa seurueessa Mikusin perheen (isä, äiti, veli, sisko, siskon mies) kanssa. Sen perustella voin kertoa, että jos sukuunsa tulee, niin erittäin tervepäinen kaveri on kysessä. Äitiä lukuunottamatta englanti taipui hyvin koko perheellä, joten eiköhän Jurajkin sitä hyvin väännä. Lisäksi isäukko oli sangen korkeassa asemassa suhteellisen suuressa slovakialaisessa firmassa. Ehkä tuo mukanaan jopa sponsoritukea?

Olis kelvannut myös Hämeenlinnaan...
 
Viimeksi muokattu:

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Molemmat pelaajat kelpaa ainakin mulle erittäin hyvin. Mikuksesta oli muistaakseni juttuja juurikin mm-kisojen aikaan ja kovin tätä kaveria jossain hehkutettiin. Birner onkin vähän kyseenalaisempi kaveri, mutta jos muistan oikein, että yhdessä pelsujen tv-pelissä Birner oli kehissä, niin vaikutti aika energiseltä pelaajalta. Voi kyllä olla että muisteloissani sekoitan Birnerin ja Sindelin. Positiivisesti kyllä yllättivät nämä nimet meikäläisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös